ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ



Επειδή μας τα ζάλισαν...

Αυτοί εκεί στο Ζάγκρεμπ θα ακούνε Ολυμπιακός και θα τρέχουνε να κρυφτούνε σε..τριόροφα! Τα αμούστακα του Θρύλου το έκαναν πάλι. Με τις τσιμεντοκολώνες της ομάδας να γυαλίζουν πάγκους ή να αράζουν στον καναπέ, οι τρελές σφαίρες του Σφαιρόπουλου άνοιξαν βαθιές κουμπότρυπες στους Κροάτες και τους έκοψαν τη φόρα των τελευταίων αγωνιστικών. Αλλά, θα μου πείτε -και θα έχουτε (καλαματιανόν πλάγιον ιδίωμα) απόλυτο δίκιο - δεν είναι η δουλειά μου να αναλύσω τον αγώνα. Διαθέτει και Draza το μαγαζί. 

Παρεμπτιπτόντως είναι όλος ο ...ζωμός!

ΣΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Όπως ήταν επόμενο, η ξεγυρισμένη φάψ εις την Κροατία επέφερε ανακατατάξεις στο καλοκουρδισμένο πρόγραμμα της κρατικούλας. Τα ανθρωπάρια που στελεχώνουν το ρημάδι το οποίο αποκαλούν "αθλητικό τμήμα", έπιασαν να σφυράνε ανέμελα, αναζητώντας στο πρόσωπο και στη σταδιοδρομία του Γλυνιαδάκη σανίδα σωτηρίας για να μην αναλύσουν το φαινόμενο Θρύλος. Αφού κουράστηκαν και οι ίδιοι, αναζητώντας ψύλλους στ' άχυρα του Ανδρέα τόριψαν στο συναίσθημα. Έχει, λίαν προσεχώς, ενημέρωσαν, κρίσιμη αναμέτρηση η εθνική Θηλέων με τις, δεν τις γνωρίζει η μάνα τους, Ελβετίδες... Και δώστου απο δώ, δώστου απ' εκεί, ράβε-ξήλωνε πέρασε η ώρα φεύγουμε κι μείς παιδιά, πάπαλα ο Θρύλος και τα θρυλόπουλά του! Φυσικά, το πρόγραμμα ετέλεψεν με εμπεριστατωμένη και λίαν διδακτική ανάλυση του αποψινού αγώνα του Βάζελου με την Κούμπαν του Μπαρτζ, πρώτου Έλληνα κατακτητή της ευρωλίγκας -πολλά τα έτη και οι πόντοι.

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ Π....Α (ουπς!)

Ύστερα επέρασε και άλλο ο χρόνος και τόριψα εις τα ερτζιανά. Στην περιοχή ένθα κατοικοεδρεύω πιάνει μόνο ένα συφοριασμένο σήμα. Ο σπορεφεμ. Ας υπάγει και το παλιάμπελον, μονολόγησα και λέγοντας τούτο άναψα το ράδιο. Η εκπομπή που παιάνιζε ήταν ακατάλληλος για ψυχωσικούς Γαύρους. Καθώς παρέλαυναν λιγούρια και ξυπόλυτοι ένα άκουγες από τον στόμα τους. Πως ο ποδοσφαιροβάζελος μέλλει να ρίψει τρία στον Ολυμπιακό, το Σάββατο και ένα άλλο ακόμη γαύροι μου, να δείς πώς το έλεγαν, κάτσε να θυμηθώ...

Ναι, θυμήθηκα!

Πως δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες ούτε στο μπάσκετ, ούτε στο ποδόσφαιρο, καθότι ο... παθαναϊκός, όπως αποκάλεσε την ομαδίτσα του ζέλας τις ο οποίος πασιδήλως  ήτο δυσλεκτικός και ουχί αγράμματος όπως υπαινίσσεται ο Σάββας σε κάτι παλιοάρθρα του -παλιοάρθρα υπό την έννοια της παλαιότητος βεβαίως-βεβαίως- είναι μεν λιγουλάκι οπίσω την σήμερον ημέρα, αλλά σέρνει οπίσω του μεγαλείο -πάντα εν συγκρίσει με τον ανύπαρκτο Ολυμπιακό, ξανά μανά βεβαίως-βεβαίως!).

ΩΠΑ ΕΙΠΑ ΛΕΩ

Αμέσως κατάλαβα πως με ανέμενε βαριά και ανθυγιεινή, ολονύχτια εργασία! Στο ποδόσφαιρο, ο πρέσβης εν αποστρατεία τρώγει πλέον καμιά πτωχική πλην τιμία ελίτσα γεγονός το οποίο ημπορεί να αποβεί λίαν κολλητικό και για τον εξάστερο στην καλαθόσφαιρα. Αποφάσισα, με γλαρό μάτι, να αναζητήσω τα συγκριτικά εκείνα στοιχεία που θα πέρναγαν... δεύτερο χέρι, ερεβώδη χρώματα στην ψυχοσύνθεση των προβάτων που υπνοβατούν, βόσκωντας τρίφυλλη ελπίδα. Δώσατε βάση:

ΤΙΤΛΟΙ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

Ολυμπιακός: Ευρωλίγκαι τρεις (3)
ΠΟΑ: Ευρωλίγκαι έξ (6)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΩΝ

Ολυμπιακός: τέσσαρις (4)
ΠΟΑ: μιά (1)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ολυμπιακός: εικοσιέξ (26) -εκ των οποίων 22 συνεχόμενες από το 1992/1993)
ΠΟΑ: τριάκοντα πέντε (35)

ΝΙΚΕΣ ΣΕ "ΕΜΦΥΛΙΕΣ" ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός: εξ (6)
ΠΟΑ: τρεις (3)

ΣΥΝΟΛΟ ΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ 1992/1993

Ολυμπιακός: 328 (εκ των οποίων οι 69, από το 2012 έως και χθες)
ΠΟΑ: 322 (μόλις 46 από το 2012 και εντεύθεν)

Και το τελικό αστροπελέκι...

ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ 2015

ΤΣΣΚΑ: 164 βαθμοί
ΜΠΑΡΤΣΑ: 163 βαθμοί
ΘΡΥΛΟΣ: 154 βαθμοί
ΡΕΑΛ: 148 βαθμοί
ΜΑΚΑΜΠΙ: 141 βαθμοί
ΠΟΑ: 139 βαθμοί   

Ακούς σιορ Βασιλακόπουλε;

Καλαθόσφαιρα, ποδόσφαιρα, πετόσφαιρα, πόλα, στίβοι, κολύμπια, ιστιοπλοίες, ο λιμένας είναι βαθύς!

(τα στοιχεία πάρθηκαν από το επίσημο σάιτ της ευρωλίγκας)

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα DRAZA

Mιας και με προανήγγειλες να πω κι εγώ τρία πραγματάκια...

1. Θα σηκωθεί πράγματι ένα κομμάτι μπαμ στην αρχή της εβδομάδος που θα πούμε κάποια πράγματα για τον αγώνα στο Ζάγκρεμπ αλλά και για την ως τώρα παρουσία μας εντός και εκτός συνόρων. Να σου πω την αλήθεια υπό άλλες συνθήκες θα το έχεζα το παιχνίδι αλλά λίγο οι απουσίες μας, λίγο το θετικό σερί της Τσεντεβίτα, λίγο ο τρόπος που ήρθε το θετικό αποτέλεσμα, λίγο που μας σκάει ως ένας "άτυπος απολογισμός πρώτου γύρου" της πρώτης φάσης, κάθισα και ετοίμασα κάτι.

2. Μπράβο σου που αναδεικνύεις ότι ακόμα και στο μπάσκετ που αποτελεί το άθλημα που βάσει τίτλων και παράδοσης οι ζελέδες ξεκάθαρα υπερτερούν ...υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία στα οποία τους καβαλάμε. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε με τους Γιαννακόπουλους να'χει φτιάξει/κρατήσει μια ομάδα που από το μιλλένιουμ και ύστερα του έδωσε τρία-τέσσερα Ευρωπαϊκά σε μια περίοδο γενικότερης μπασκετικής ανυποληψίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μόνο αρχιδάτο από αυτά τα τρία ...ήταν η σανίδα της Μπολόνια.

Την περίοδο που ο Ολυμπιακός ήταν στα χάι του ...ήταν και το Ευρωπαϊκό μπάσκετ στα χάι του με αποτέλεσμα η ψηφισμένη καλύτερη ομάδα των 90s να κατακτήσει μόνο μια Ευρωλίγκα βρίσκοντας μπροστά της και μεγαθήρια και ομάδες που μπορεί να μην σου γέμιζαν το μάτι αλλά μπορούσαν να σου χαλάσουν την σούπα. Τον δε Παναθηναϊκό εκείνη την περίοδο, τον καρπαζώναμε όπου τον βρίσκαμε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε επίσης ότι τότε στην Ελλάδα δεν είχαμε μόνο δυο ομάδες να τα διεκδικούν κάθε εντός συνόρων τίτλο όπως τα χρόνια της βασιλείας του βάζελου.

Τώρα που πάλι τα σπόρια ξαναμοιράζονται ...τουλάχιστον στην Ευρώπη και που ο βάζελος δεν έχει εξίσου ανοικτή την κάνουλα βλέπεις που είναι. Τυχαίο;; Κι όλα αυτά δεν τα σημειώνω για να μειώσω τις επιτυχίες των απέναντι. Τα λέω ως απάντηση στους βάζελους που λένε ότι η ομάδα τους υπερέχει οργανωτικά ή σε προγραμματισμό ή σε πλάνο και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Αν ίσχυαν αυτά θα βλέπαμε κάτι και στην τωρινή διάδοχη κατάσταση. Θα βλέπαμε ότι αυτοί που κάνουν κουμάντο στο μαγαζί τώρα έχουν πάρει κάτι από τους προηγουμενους ...και δεν αναφέρομαι στις λοβιτούρες και στο παρασκήνιο. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει εικόνα τσίρκου και το μόνο πράγμα που μας θυμίζει την περίοδο της αυτοκρατορίας του είναι ο -γκριζομάλλης πλέον - Διαμαντίδης. Κατά τα λοιπά αν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα το'χαν κλείσει το πορνείο.

Να πούμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός εκτός των άλλων είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα που έκανε τριπλ κράουν και η πρώτη που κατέκτησε δυο κολλητά φάιναλ φορ.

3. Πάρα πολύ εύστοχο ήταν και το προηγούμενο άρθρο αναφορικά με το τι πράγματι κέρδισε ο Σλούκας από την μετακίνησή του. Έχω τώρα μια πηγή με συγκεντρωμένα στοιχεία να την τρίβω στην μούρη όσων τον νοσταλγούν και κατηγορούν την διοίκησή μας.

Εικόνα red apple

Παρά το γεγονός πως παρακολουθώ μπάσκετ από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70, τα τελευταία αρκετά χρόνια μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα οτι αντιλαμβάνομαι μεγάλο κομμάτι από το παιχνίδι. Βλέπεις, τω καιρώ εκείνω δεν παιζόταν μπάσκετ κι εγώ έτρωγα τα πόδια μου στα ξερά των τοπικών της Αθήνας. Επειδή όμως πρόκειται για μεγάλο παιχνίδι και στον Θρύλο ανήκει ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας του αθλήματος, θεωρώ πως όλο και περισσότερο θα πρέπει να εντρυφούμε σ' αυτό. Ειλικρινά, οι αναλύσεις σου για το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές και βοηθούν. Γι αυτό κι εγώ συμμετέχω ολοένα περισσότερο στο κομμάτι αυτό που έχει πολύ αριθμούς τους οποίους λατρεύω. Θα έχει, οσονούπω κι άλλο ξεμπρόστιασμα...Keep Hurting' em.
ΥΓ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΩΣ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΝΙΚΕΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ...

Εικόνα Romain

Ωραίος!

Εικόνα Pr0pheT7

Εγώ πάντως Red Apple, δεν καταλαβαίνω τι λες! Δεν αναγνωρίζω ποια ομάδα είναι αυτός ο "Παθαναϊκός", "Πουθεναϊκός" που λες, ειλικρινά δεν! Εγώ κάποιους που ερωτώ στο περιβάλλον μου ποια ομάδα υποστηρίζουν, μου απαντούν: "Εγωδενασχολούμαι" που από ότι καταλαβαίνω είναι σύλλογος δυναμικός, με ταλέντο, πρόγραμμα και φιλοδοξίες.

Καθώς έχω προσβάσεις η ΠΑΕ Εγωδενασχολούμαι, το σωματείο αυτό λοιπόν που βγήκε από τα σπλάχνα του ερασιτέχνη Οτανημουνμικροςυποστηριζατονζελα, θα γίνει σύντομα και ΚΑΕ και θα πραγματωθούν και τα πιο τρελά όνειρα του κάθε οπαδού.

Άντε με το καλό γιατί, όπως λένε και αυτοί οι "φίλαθλοι" η διοργάνωση "Δεναξίζειησουπερλίγκα" και το "Τσουλου" δεν έχουν το ειδικό βάρος για την εν λόγω ΠΑΕ που να δημιουργήσει ενδιαφέρον στους "φιλάθλους" της και τώρα θέλουν να ανέλθουν και στις διοργανώσεις "Καθαρομπασκετάκι" και "Γιαολαφταιειομπερτομέου".

Αυτά για να μην λέτε πως δεν σας ενημερώνω. Κοιτάξτε να δείτε πως θα ξεφυτρώσει ο περήφανος λαός της "Εγωδενασχολούμαι" και στο μπάσκετ!!!!

Εικόνα red apple

Προφητικό! Νέες σελίδες δόξας θα συγγράψει η τεράστια αυτή νέα ΚΑΟΠΑΕ!!!