Συνέντευξη του Φατσέα στο RATM



Αντιλαμβανόμενος τη δίψα του λαού για λίγο Φατσέα, αποφάσισα να τον ψάξω με σκοπό να του πάρω μία συνέντευξη. Πήγα, λοιπόν, στο καφενείο του, στο Κολοκοτρονίτσι, και μιλήσαμε για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Κυρίως για τον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Άνοιξε την καρδιά του στο RATM και είπε πράγματα που θα συζητηθούν. Μίλησε για τον Κόκκαλη, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο. Μίλησε, επίσης, για το κωλόμπαρο στο Μεγαλοχώρι, αλλά και για κωλόμπαρα στην Αθήνα... Μία συνέντευξη εκ βόθρων ψυχής. Πάμε να τη διαβάσουμε.
 
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίχτης;
 
Αναμφιβολία, ο Καρεμπές. Μεγάλος μπαλαδούρος. Και είχε και την γκομενάρα, έτσι;
 
Ξέρουμε ότι είσαι Ολυμπιακός, έχεις και την αφίσα ακόμα, βλέπω, στο καφενείο.
 
Ολυμπιακός είμαι από τα γεννοχάσκια μου. Γενικοτέρως, δηλαδή, χάσκω προς τον Ολυμπιακό. Η αφίσα είναι μόνιμος στο μαγαζί. Δύο πράγματα με φτιάχνουν, ο Ολυμπιακός και το ξενοπήδημα.
 
Πώς έγινες Ολυμπιακός;
 
Όπως προλάλησα, Ολυμπιακός γεννήθηκα. Ο πατέρας μου, δύο πράγματα μου έμαθε καλά. Την ελληνικιά γλώσσα και τον Ολυμπιακό.
 
Τι θυμάσαι από τα παλαιότερα χρόνια του Ολυμπιακού;
 
Θυμάμαι τον Αναστόπουλο τον μαγκίτη. Τιμούσε το μουστάκι που φορούσε. Και ήταν και πηδήκουλας, έτσι; Μέσα στα μωρά. Αυτόν είχα πρότυπο. Τι πρότυπο, δηλαδή, κάτι παραπάνω... πρωτότυπο.
 
Τα πέτρινα χρόνια πώς τα έζησες;
 
Με κατάθλιψης. Θυμάμαι, το 1991, δεν μου είχε ανυψωθεί ο πέουλας για δύο μέρες. Ήταν εν αγανακτήσει η Σταυρούλα. Της είχα πει, τότε, αν δεν πάρουμε πρωτάθλημα, οι σουμιέδες δε θα ξανααναστενάξουν.
 
Και τι έγινε, τελικά;
 
Ευτυχέστατα, έβαλε ο Αναστό εκείνο το γκολ στη βαζέλα, και νικέψαμε 0-1 και μου σηκώθηκε. Δύο μέρες κυνήγαγα την Σταυρούλα στα θάμνα μετά. Όπερ έδη βήξε, τη μόνιασα σε μια γωνιά και της ξηγήθηκα πειραιώτικα. Παρανάλωμα του Πειραιώς γίναμε.
 
Το 1997 τι έγινε;
 
Το σώσε. Με έβλεπαν οι χήρες στα Άνω Κρεμαστά και έτρεχαν να κρυφτούν. Στο 49-69, κώλος τυχαίως, ήμανε στη χήρα και έβλεπα το ματσάκιον. Είχε ένα σκύλο που τον φωνασκούσε Φραγκίσκο. Σε κάθε γκολ του Σιγάλα, τον βάραγα κλωτσιές στα κωλομέρια. Κόκκινο τον είχα κάνει τον κερατά. Μετά ζήλεψε η χήρα και σταμάτησα.
 
Εποχή Κόκκαλη στον Ολυμπιακό...
 
Τα πρώτα χρόνια ήταν δυσχέρεια. Μετά έστρωσε το πράγμα. Ο κολλητός του Σταύρακα είχε έναν μπατζανάκη που βάτευε την γυναίκα του περιπτερά που έμενε απέναντι από τον Μήτσο. Ο Μήτσος έπαιρνε κάθε μέρα τον ηλεκτρονικό για Πειραιά. Έμαθε, λοιπόν, ο Μήτσος, ότι ο Κόκκαλης αγόρασε ενός βάζελου τη μάνα. Την είχε φέρει στον Πειραιά και την έκανε λογίστρια. Μέτραγε συνεχέστα τα γκολ που έτρωγε η μπανάθα, δηλαδής. Όπου να ‘ναι θα βγει στην σύμπραξη, όμως. Μεγάλωσε...
 
Το ματς της Ριζούπολης το είδες;
 
Είχε χαλάσει η κεραία της ALPHA dance (εννοεί, προφανώς, της digital) και πήγα στο γήπεδο. Καθόμανε διπλαρωτά στην κερκίδα των παναθηναϊκώνε. Χεσμεντέν ήταν αυτοί. Το τι μπινελίκια τους έχωσα, δεν κλαίγεται.
 
Δε λέγεται, θέλεις να πεις...
 
Δεν κλαίγεται, αφού μέσα στην κλάψα ήταν. Μόλις βάλαμε το πρώτο καλάθι, λιποθύμησαν κάνα δυο. Τους έριξα δύο χλέπες και σηκώθηκαν.
 
Τι έγινε όταν τέλειωσε το ματς;
 
Πήγα στη Συγγρού.
 
Και μετά ήρθε ο Δούρος.
 
Γάμησέ τα. Θούρειος τύπος. Εγώ τον ήξερνα τον Θούρο από την Κόρινθο. Είχα πάει μία φορά στα μπουζούκια στη Χρύσπα, μαζί με την Ματούλα, και τον είδα στο μπαρτέντερ, να κάθεται σε ένα στακ. Πορτοκαλάδα έπινε. Εμείς τότε είχαμε κερδίσει την Πόρτο, και του είπα «δεν σε χάλασε, ε;». Φορούσε και κάτι γυαλιστερά ρούχα, σαν ντιντής μου φάνηκε.
 
2010, ο Κόκκαλης αποχωρεί από τον Ολυμπιακό...
 
Εντάξει, πόσο να γαμάει συνεχέστα ένας άνθρωπος; 18 χρόνια. Στα ρεκόρ γκίνιας μπήκε. Ούτε ο Γκουζγκούνης δεν γάμησε τόσο πολύ.
 
Και μετά Μαρινάκης.
 
Ο Βαγγέλας αντέχει. Αυτόν τον Πατέρα Τερέζα τον έστειλε αδιάβαστο.
 
Τι σ’ αρέσει στον Μαρινάκη;
 
Είναι άνδρας κιμπάρης. Είδε την άλλη φορά τον Σισέ με τη φούστα και τον κορόιδεψε. Καλά τον έκανε τον πούστηδο. Μπάλα ήρθε να παίξει ο άλλος ή να κάνει απόδειξη μόδας; Αυτά είναι για τις γυναίκες. Γύφτσεν λοράν και Ντόλτσε Καμπάλα δεν είναι για εμάς. Τάσος Πάντος, ο Βαγγέλας τον έβαλε στη θέση του.
Μ’ αρέσει κιόλας στον Βαγγέλα που τα χώνει. Τα λεφτά. Όταν έπιασα το τζόκερ, δεν στο κρύβω (δεν είμαι κρυψαρχίδης εγώ), έβαλα κι εγώ κάποια λεφτά στον Ολυμπιακό. Ανωνύμως. Εμού του γιδίου έγραφε η επιταγής. Μακάρι να είχα κι άλλα να έβαζα. Ο Βαγγέλας τα έχει και τα χώνει. Πολλά μύργια, φίλε μου.
 
Ο Θωμαΐδης άλλα λέει...
 
Ποιος; Ο Θωμαγίδης; Ποιος είναι αυτός;
 
Στον ΣΚΑΪ δουλεύει...
 
Δε με νοιάζει που δουλεύει στον ΣΠΑΪ. Α, λες αυτόν τον ξεδοντιάρη; Έλα μωρέ, άμα δεν πηδάς, ψάχνεις να βρεις γιατί πηδάει ο άλλος. Γίνεσαι ρουφκιάνος και ντιντής. Μέχρι και κομμουνιστής θα καταλήξει αυτός.
 
Για τον Αλαφούζο τι γνώμη έχεις;
 
Καλός είναι ο Αλαφούζας. Αγαπάει το περιβάλλον, είναι πιν-οικολόγος. Φυτεύει και δέντρα. Να σου πω και την αμαρτία μου, μία φορά συνεργαστήκαμε κιόλας. Τότε είχε αφήσει μούσι για ξεκάρφωμα.
Είχαμε βάλει κάτι ωραίες φυτείες, αλλά μετά πήγαν όλα αποστράφι. Χέσε μέσα, φέγα όξω. Είχε κι αυτός τα ελαπτώματά του, δε λέω. Στη φυλακή, απ’ ό,τι μου είπε, του είχε πέσει το σαπούνι μια φορά και το μάζεψε. Εκεί δεν έγινε τίποτα. Αλλά το βράδυ, πήγε στο κρεβάτι του συγκρατούμενού του και χαϊδεύονταν. Μετά τους άλλαξαν κελίθρα, γιατί δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, από τη φασαρία οι άλλοι. Πονεμένος άνθρωπος. Τώρα στον Παναθηναϊκό προσπαθεί. Δε βάζει φράγκα, δεν ηγείται, δεν λέει ποτέ την αλήθεια. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Μην είμαστε και πλειοκτήτες, ρε παιδιά.
 
Τι έχεις να πεις για τα επεισόδια στη Λεωφόρο;
 
Σου είπα, ο Αλαφούζας είναι έξυπνος. Προείδε ότι θα χάσει και έβαλε τους οπαδούς της φίρας 13 να εφεσιβάλουν στο αγωνιστικό χωροτάξιο. Τελικά, έγινε γης μαντάμ. Θα σου μιλήσω επιστημονικά, όμως. Ο αθλητικός δικαστής ήταν, τόσα χρόνια, ο βλακούντας ανάμεσα στην πολιτεία και τον νεογέννητο Παναθηναϊκό. Αυτός ο βλακούντας κόπηκε εξάφνως. Ο Κοντονής έβαλε τακτικούς δικαστές. Αυτοί, να ξέρεις, είναι εξπέρ στην τακτική. Δε γλιτώνει τώρα ο βάζελος.
 
Και τα κεκλεισμένων θυρών που επεβλήθησαν;
 
Σου είπα, ο Αλαφούζας είναι έξυπνος. Σου λέει, για τέσσερα ματσάκια καθάρισα. Μύτη δε θα ανοίξει. Ξέρεις αυτό αποφασίστηκε σε ένα μύτηνγκ που είχε με τον φύσσα και τον Βόκωλο. Αλαφούζας φύσσα μύτη Βόκωλο...
 
Από τους οπαδούς του Ολυμπιακού τι είναι αυτό που σε χαλάει;
 
Τίποτα δεν με χαλάει. Είναι οι πιο καλυτερότεροι. Μόνο ένα, τώρα που θυμήθηκα. Δεν μου άρεσε αυτό που έκαναν στην περιτομή του Κούδα.
 
Από το εξωτερικό τι ομάδα είσαι;
 
Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, είχα προτείνει και τη φανέλα της ομάδας.
 
Τελικά, με άκουσαν και την πήραν.
 
Σάββας Θεοδωρίδης...
 
Μακάρι να γαμεύω κι εγώ έτσι στα ογδονταφεύγα μου.
 
Θα ήθελες να πεις κάτι, μιας και τελειώσαμε, στον Μαρινάκη;
 
Πρόεδρε, μην αφκριέσαι κανέναν. Χώνεις τα λεφτά, έφτιαξες ομάδα για το σύμπαν, για το γαλαξίδι. Άσε στην μπάντα τους βάζελους, και πιάσε την γιουρόπα τώρα. Να δούμε κι εμείς κάνα ευρωπαϊκό γκομενάκι, πήξαμε στις χείρες. 

Σχόλια

Εικόνα thita

χαχαχα, λεβεντιά

Εικόνα Chief Bromden

ΧΑΧΑΧΑ!!!
Φοβερό Θωμά!
Το συγκεκριμένο πουκάμισο είχε γράψει ιστορία, προσφορά από βενζινάδικο της SHELL...

Εικόνα Spiros Legend

Πολύ γέλιο!Ωραίος Θωμά,ο Φατσέας είναι θρυλική μορφή,με όλες τις έννοιες!Τόσα χρόνια που το παίζουν μεσημέρι-μεταμεσονύχτια,2 φορές το 24ωρο,το καφέ της Χαράς,τα έχουμε μάθει απέξω!(πολύ κόμματος η πρωτευουσιάνα έτσι,ειδικά οι μπουτάρες που φαίνονται λόγω της φουστοζώνης που συνήθιζε να φοράει,άλλο πράγμα...).

Εικόνα red apple

μπου χαχαααααα Θωμάααα... έγραψες

Εικόνα REDNYC

"Έλα μωρέ, άμα δεν πηδάς, ψάχνεις να βρεις γιατί πηδάει ο άλλος".....χαχαχαχαχαχα!!! ΕΛΙΩΣΑ ΡΕ ΘΩΜΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Συγχαίρω.

"Μέχρι και κομμουνιστής θα καταλήξει αυτός". Κλαίωωω...

Εικόνα john

Γεια σου ρε Θωμά γαματο άρθρο... Το χα καταλάβει οτι σου αρέσει η μεσημεριανή ζώνη του ant1 απο παλαιότερες αναφορές και στον Φατσέα και στο κωνσταντινου και Ελένης. Βέβαια σε αντίθεση με τον βρομοκωλο βαζελο Μάνθο Φουστανο ο Φατσεας ειναι δικός μας!

-Σταυρουλα τον γιο μας λεω να τον βγάλουμε Καρεμπε προς τιμήν του Θρύλου.
-Και αν βγει κορίτσι μια στο εκατομμύριο πως θα το πούμε Αντριάνα?
-Σταυρουλα θα τα ακούσεις τα μπινελικια σου..

Γιατι μετα που ταΐζει το παιδι?
-Έλα μπουλιτσα..Μια για τον ριβαλντο..μια για τον ζιοβανι...άντε και μια για τον νικοπολιδη.. ΤΙ ΓΕΛΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ?

-Α και εννοείται το δωμάτιο του μωρού δεν θα το βάψουμε γαλάζιο..
-Τι θα το βάψουμε κόκκινο?
-Με άσπρες ρίγες!

Ασε που εβαλε και στον τρίτο κύκλο ο γαύραρος αφίσες του Θρύλου στο μαγαζί.. Μια την ενδεκάδα και μια με τον ριβαλντο(την ειχα και εγω παλια αυτη)

Πάντως πέρα απο τον ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΦΑΤΣΕΑ δεν εχουν περασει στην TV μεγαλύτεροι γαύροι απο τον Σπύρο(ειδικά αυτόν) και τον Διονύση Μαυροτσούκαλο(Ελα ρε Γαύρε ΜΠΕΖΟ!)

Εικόνα Chief Bromden

Ο Μπέζος σε όλες του τις σειρές κάνει αναφορές στον Θρύλο, όπως ο Σταυρίδης παλαιότερα.

Μόνο στους απαράδεχτους που έκανε την αδελφή δεν ήταν Γαύρος, κόντρα ρόλος...

Στο ΄΄ Άκρως οικογενειακό ΄΄ κάθεται καναπέ και λέει:
-Για να δώ, τι κάνει ο Κάτανετς; ανοίγει την τηλεόραση στο Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα και βλέπει τον Κόλλια , πότε αλλάξαμε προπονητή ρε παιδιά;
- Στην ίδια σειρά ανοίγει μια εφημερίδα, Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής διαβάζει! Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα ρε;;;
- Επί σμήναρχου Κάκαλου έρχεται στο γραφείο του ένας φίλος του ναυτικός που ξεμπάρκαρε από πολύμηνο ταξίδι (ο Καπατάνιος έπαιζε τον ρόλο ), θα πάς να δεις την γυναίκα σου τώρα; ρωτάει ο Κάκαλος...
Όχι απαντάει, θα περάσω πρώτα από Πειραιά στα γραφεία του Ολυμπιακού να δω πως πάει η ομάδα!!!

Εικόνα john

Στο άκρως οικογενειακόν εχει απίστευτες ατάκες.

-Κάθεται στον καναπέ και βλέπει το ματς με τη γιουναιτεντ το 2003 που χάσαμε με κάτω τα χέρια 4-0. Λεει στον Άγγλο δίπλα του. Να βλέπεις σας παιζουμε μονότερμα ολη την ωρα στην περιοχή μας ειμαστε..
-Παντως και ο Αλεξανδρής καλος επιθετικός ετσι?
-Τι εγινε?
-Γκολ Βερόν (το 2-0)
-Βερόν ο παλιό καράφλας..

Οταν κοιμόταν έβλεπε ονειρο ενα ματς του Θρύλου..ξυπνάει απότομα
-Πεναλντι.... Ξυπνάει κανονικα
-Κι έβλεπα ενα ονειρο..οτι ο τζορτζεβιτς ειχε κανει ανταύγειες..

Αυτο που θυμήθηκες δεν ειναι επι Κακαλου. Ειναι απο το εκείνες και εγω και εκείνη την ατάκα την λεει (σωστά θυμάσαι) ο Καπετάνιος. Μετα παει να βρει την γκομενα του εκει που μιλάνε λεει "ελα τωρα να σου δείξω πως νικάει ο Πειραιάς" ετοιμάζεται να γαμησει και εκείνη την στιγμή βαζει τον ύμνο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ..

Απο κακκαλο θυμάμαι οταν μπαίνει στο γραφείο με τους σμηνίτες και λεει
-Παλι για τα πολιτικά μαλώνετε ?
-Δεν μαλώνανε για τα πολιτικά για τον ολυμπιακο λέγαμε
-Τι λέγατε για τον Θρύλο?
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ,,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
-Αυτοι γιατι δεν φωνάζουν?Σαν παναθηναικοι μου φαίνονται..

Καλα αν παμε στο ευτυχισμένοι μαζι ο κατάλογος ειναι ατελείωτος....

Εικόνα Chief Bromden

Ναι ρε Γιάννη, τώρα που το λες το θυμήθηκα, Ζάχος Δόγκανος...
Θυμήθηκα και την σκηνή που περιγράφεις με τις Ελλάδος τα παιδιά, απίστευτος ο Μπέζος!

Για πες μου την θυμάσαι αυτήν την σκηνή; Κάθεται στο γραφείο του ο Κάκαλος και ανοίγει την εφημερίδα, με ένα βαρυσήμαντο ύφος λέει:
-Για να δούμε τι γίνεται στον κόσμο...
Πώ πω πω!!! Θλάση ο Ότιτζι...

Για τους πιο νέους ο Ότιτζι ήταν ένας μαύρος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, καλός παίχτης αλλά με κακές συνήθειες...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κι εγώ την είχα αυτήν την αφίσα του 2004-05. Νομίζω την είχαν όλοι οι γαύροι την συγκεκριμένη...

Ρίξτε κι άλλες ατάκες!`