Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 02.12 έως 08.12.2015


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet.
 
Καλησπέρα αδέρφια μου σύγγαυροι.
 
Άλλη μια «ερυθρόλευκη» εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού να βρίσκονται σε αγωνιστική έκσταση, μιας και πλέον υπάρχουν ή έπονται αγωνιστικές υποχρεώσεις σχεδόν για όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο. Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν σημαντικά αποτελέσματα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, σε εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις και αυτά θα αναλύσουμε, όπως πάντα, μέσω της κατακόκκινης αυτής ενότητας. Πάμε λοιπόν.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Όσον αφορά το τμήμα του μπάσκετ γυναικών, θα ξεκινήσουμε από κάποιες εξωαγωνιστικές ειδήσεις, τις οποίες και θα παραθέσουμε για να αποδείξουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και ανάμεσα στα ερασιτεχνικά του τμήματα υπάρχει αδερφική σχέση. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, σύσσωμο το τμήμα μπάσκετ γυναικών επισκέφτηκε το τμήμα μελών-φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του Σταδίου Καραϊσκάκη και κάθε μία αθλήτρια ξεχωριστά παρέλαβε από μία κάρτα φιλάθλου.

Η κίνηση αυτή έγινε αφενός για την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε αυτήν την τρομερή προσπάθεια που κάνει να εξυγειάνει οικονομικά τον σύλλογο με την παράλληλη προσπάθεια κατάκτησης τροπαίων και αφετέρου για την απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και ως τέτοια λειτουργεί. Μετά την παραλαβή των καρτών, η αθλήτρια του τμήματος Νατάσα Γκοτζή έκανε κάποιες δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Νατάσα Γκοτζή: «Ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος. Ενισχύουμε και εμείς τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τους φιλάθλους και από τη διοίκηση του συλλόγου για να διατηρούνται σε κορυφαίο επίπεδο όλα τα ερυθρόλευκα τμήματα».
Την ίδια μέρα και λίγες ώρες αργότερα, οι «ερυθρόλευκες» αθλήτριες του τμήματος μπάσκετ επισκέφτηκαν το κλειστό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν την ομάδα μπάσκετ ανδρών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση τους με την Αρμάνι Μιλάνο για την Euroleague (για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε επί της ιταλικής ομάδας με σκορ 73-63). Ήταν η πρώτη φορά που το νεοεπανιδρυθέν τμήμα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού επισκέφτηκε το ΣΕΦ και συνάντησε αυτό των ανδρών, αλλά σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία.


Ας αφήσουμε όμως τα εξωαγωνιστικά νέα και ας πάμε στα αγωνιστικά, όπου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΣ Κώων Ιπποκράτης, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Γυναικών. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο Β' προπονητής της ομάδας, Γιώργος Παντελάκης δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής: 
Γιώργος Παντελάκης: «Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, κάναμε ένα καλό παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην ΠΑΟΚ. Όμως θέλει λίγο προσοχή στην Κω γιατί πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί. Λειτουργούμε καλά στις προπονήσεις όλη την εβδομάδα και θέλουμε να επιστρέψουμε με την νίκη από την Κω».

Και πάμε λοιπόν τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου η ομάδα του Ολυμπιακού μετέτρεψε το παιχνίδι σε περίπατο καθώς επικράτησε εύκολα της ομάδος του ΑΣ Κώων Ιπποκράτη με σκορ 51-83. Ας δούμε όμως τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων τα οποία οδήγησαν σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά, το σκορ στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου ήταν 14-23, στο τέλος του 2ου 27-53, στο τέλος του 3ου 38-68 ενώ στο 4ο δεκάλεπτο διαμορφώθηκε το τελικό 51-83. 

Η ομάδα του Ιπποκράτη δεν απείλησε τον Ολυμπιακό σε κανένα σημείο του αγώνα καθώς η διαφορά είχε ξεφύγει από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Η κορυφαία του αγώνα για τον Ολυμπιακό ήταν η Αμερικανίδα σέντερ Κριστόφερσον η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ακολούθησαν οι επίσης εξαιρετικές Σταμάτη (11 πόντοι) Τζόνσον (10 πόντοι) και Χατζηνικολάου (9 πόντοι). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι: Σταμάτη 11 (4/4 διπ., 1/4 τριπ.), Μπόνη 7 (1/2 τριπ.), Χατζηνικολάου 9 (1/1 τριπ., 8 ασιστ), Καλογήρου 4, Μπαλτά 6 (2/6 τριπ.), Χαλιβέρα 6 (1/1 τριπ.), Τζόνσον 10 ( 4/5 διπ., 5 ριμπ.), Κοσμά 7 (1/3 τριπ.), Παπαμιχαήλ 4 (7 ριμπ), Κριστόφερσον 19 (9/13 διπ., 11 ριμπ.), Γκοτζή (συμμετοχή).
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ και στην παρουσία των περίπου 70 οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κω ενισχύοντας σημαντικά την ομάδα στην προσπάθειά της να περάσει νικηφόρα από ακόμα μια έδρα. Ο Ολυμπιακός είναι ΠΑΝΤΟΥ και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς, αφού όποιο τμήμα κι αν αγωνίζεται, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, πάντα θα βρεθούν στο γήπεδο φίλαθλοι της ομάδας προκειμένου να τη στηρίξουν και να τη «σπρώξουν» στη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Θύρας 7 Κω, της Θύρας 7 Καλύμνου αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους που βρέθηκαν στο γήπεδο για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο εν λόγω παιχνίδι με τον τοπικό Ιπποκράτη.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η Πέλυ Παπαμιχαήλ έκανε κάποιες δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr), τις οποίες αξίζει να διαβάσουμε. Ας δούμε τί είπε:
Πέλυ Παπαμιχαήλ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την απόδοσή μας μπήκαμε από την αρχή σοβαρά και καταφέραμε να χτίσουμε μια μεγάλη διαφορά χωρίς να κινδυνέψουμε. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας παρότι το παιχνίδι ήταν εύκολο και αυτό αποτελεί ένα κίνητρο για εμάς. Φυσικά ευχαριστούμε τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήρθε από την Κω και από τα γύρω νησιά και δημιούργησε μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα για εμάς».
Ο Ολυμπιακός λοιπόν με αυτή του τη νίκη έκανε το «8 στα 8» στο πρωτάθλημα παραμένοντας έτσι πρώτος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας. Η επόμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Τερψιθέα Καλλιθέας. Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει σιγά-σιγά και σε κλίμα Κυπέλλου Ελλάδος καθώς σε πέριπου δυο εβδομάδες και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, θα αντιμετωπίσουμε τον Πρωτέα Βούλας στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, καθώς και εκεί είχαμε αγωνιστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε. Ξεκινάμε από τις νεανίδες, οι οποίες αγωνίστηκαν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο την Ελευθερία Μοσχάτου στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων. Οι νεαρές αθλήτριες της προπονήτριας της ομάδας, Γιάννας Καπουσούζη, το πάλεψαν με όλες τους δυνάμεις αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα με μόλις ένα πόντο διαφορά (50-49). Τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 10-8 στο πρώτο, 21-15 στο δεύτερο, 28-32 στο τρίτο και 50-49 στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Οι ερυθρόλευκες αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Συγγρού (2 πόντοι), Κρινά (8 πόντοι), Χριστοφή (11 πόντοι), Παπαδοπούλου (12 πόντοι), Συμεώνογλου (2 πόντοι),  Λεμπέση (3 πόντοι),  Βόπη  (8 πόντοι), Γεωργακοπούλου (3 πόντοι), Γιαννέλη, Χρυσανθάκη και Αθανασίου (απλή συμμετοχή). Η ήττα αυτή ήταν η 7η στα τελευταία 8 παιχνίδια της ομάδας των νεανίδων, η οποία διατηρεί τον Ολυμπιακό στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Κρατάμε την ψυχή και το πάθος που έδειξαν οι νεαρές αθλήτριες της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι και στο μέλλον προκειμένου να επανέλθουν στις νίκες. Η επόμενη (9η) αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πανιώνιο.


Πάμε τώρα και σε επίπεδο κορασίδων, οι οποίες το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου αγωνίστηκαν εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πανιώνιο στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων. Οι αθλήτριες της Γιάννας Καπουσούζη δυστυχώς ηττήθηκαν με σκορ 45-35, ωστόσο το θετικό είναι πως η ομάδα παραμένει 3 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η επόμενη αγωνιστική για τις κορασίδες μας είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Ίκαρο Καλλιθέας.
Μία τελευταία είδηση όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ κορασίδων του Ολυμπιακού αποτελεί το γεγονός ότι η αθλήτρια της ομάδας μας Μαύρα Καλογερία κλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Εθνική Αναπτυξιακή Ομάδα Κορασίδων προκειμένου να αγωνιστεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου εναντίον του ΑΟ Αετού Καλλιθέας. Η Μαύρα Καλογερία αποτελεί ένα σπουδαίο ταλέντο του Ολυμπιακού, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια καλείται συνεχώς από την ΕΟΚ στην επιλογή εθνικού κλιμακίου τόσο σε επίπεδο παγκορασίδων όσο και σε επίπεδο κορασίδων.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού αναχώρισε το πρωί της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Βουκουρέστι και απο εκεί μετέβη οδικώς στην Κραϊόβα προκειμένου να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για τη φάση των «16» του CEV Cup ανδρών. Οι μοναδικοί που δεν ακολούθησαν την αποστολή ήταν οι Ντίμα Φιλίποφ, Νίκος Δελιπρίμης και Γιώργος Σφενδυλάκης. Όσον αφορά τον αρχηγό μας Ντίμα Φιλίποφ, ο λόγος που δεν ακολούθησε την αποστολή ήταν διότι κρίθηκε πρέπον αφενός να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω καθώς έρχεται από τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης (αγωνίστηκε πάντως λίγα λεπτά στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό) και αφετέρου διότι κρίθηκε προτιμότερο να είναι πλήρως έτοιμος για το επερχόμενο ντέρμπι της ομάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που θα γινόταν λίγες μέρες αργότερα. Πριν το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Κραϊόβα, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες και αξίζει να διαβάσουμε. Ας δούμε αναλυτικά τί είπε:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Κραϊόβα η οποία είναι καλή ομάδα. Έπαιξε με την Κονστάντζα για το πρωτάθλημα εκτός έδρας και κέρδισε με 3-1 στην έδρα της. Η Κραϊόβα παίζει καλό βόλεϊ κατά τη γνώμη μου και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο γιατί το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας και θα θέλουν να μας αιφνιδιάσουν. Ελπίζω ότι η ομάδα θα ακολουθήσει το δρόμο που έδειξε ότι βαδίζει στο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό. Μετά από το παιχνίδι της Τετάρτης θα πρέπει να κοιτάξουμε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι στιγμής παίζουμε κάθε φορά και λίγο καλύτερα, εκτός από την αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου. Το μεγάλο βήμα που θέλω να δω από την ομάδα χρειάζεται λίγο διάστημα ακόμα. Τώρα βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο μισό της σεζόν και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλω».
Το πρωί της ημέρας του κρίσιμου αυτού ευρωπαϊκού παιχνιδιού, δηλαδή της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου,  ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια πρωινή προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξάγετο το ματς, το Stadionul Ion Oblemenco, με τη διάθεση αλλά και το πάθος που έδειξαν οι παίκτες μας να μας προϊδεάζουν για το αποτέλεσμα του ματς. Τελικά κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε, καθώς ο Ολυμπιακός, παρά τις σημαντικές του απουσίες, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και επικράτησε της Κραϊόβα με 2-3 σετ, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Cup ανδρών. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος. Δε χρειάζεται φυσικά να αναφέρω ότι η παρουσία του κόσμου μας στο συγκεκριμένο ματς κρίνεται υπεραπαραίτητη. Θυμίζουμε ότι ο νικητής του ζευγαριού Κραϊόβα – Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην φάση των «8» του CEV Cup τον νικητή του ζευγαριού Τίκεριτ Κόκολα (Φινλανδία)-Ούγκρα Σουγκρούτ (Ρωσία).


Πάμε όμως να δούμε πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ μας αποτέλεσμα. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 21-25, στη συνέχεια χάσαμε το 2ο με 25-16, έπειτα κερδίσαμε το 3ο με 19-25, στη συνέχεια χάσαμε το 4ο με 25-22, ενώ τέλος κερδίσαμε το 5ο και τελευταίο κρίσιμο σετ με 12-15. Το παιχνίδι διήρκησε 2 ώρες και 9 λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως κορυφαίο τον Φράντισεκ Όγκουρτσακ που ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους (17/30επ.1 άσο, 3 μπλοκ και 34% υπ.), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι Έγκλσκαλνς, Τσουκ, Σπίνου και Κοκκινάκης.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών του Ολυμπιακού οι οποίοι αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 2 (2/4 επ.), Στιβαχτής 1 (1 άσος), Έγκλεσκαλνς 17 (15/43 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τσουκ 9 (5/15 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 31% υπ.-8%αρ.), Όγκουρτσακ 21 (17/30επ., 1 άσος, 3 μπλοκ 49% υπ.-34%αρ.), Σπίνου 10 (6/11 επ., 4 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (43% υπ.-14% αρ.)/ Σακόγλου 5 (5/10 επ.), Κοκκινάκης 7 (6/22 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ.-40% αρ.)


Ο Φράντισεκ Όγκουρτσακ, μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Κραϊόβα έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Φράντισεκ Όγκουρτσακ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι. Υποφέραμε στην υποδοχή και ήταν περίπλοκα τα πράγματα στο αμυντικό κομμάτι. Κρατάμε τη νίκη στο πρώτο ματς και είμαι σίγουρος ότι στο δεύτερο ματς θα δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο και θα εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».
Μετά το τεράστιο «διπλό» επί Ρουμανικού εδάφους, η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Ελλάδα και μπήκε σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας για το επόμενο ματς που δεν ήταν άλλο φυσικά από το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Σάββατο 5 Δεκεμβρίου). Το καλό για την ομάδα μας ήταν ότι στην αποστολή συμπεριελήφθηκαν όλοι οι παίκτες του ρόστερ καθώς ακόμα και οι τελευταίοι τραυματίες που είχαμε επανήλθαν σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Μία μέρα πριν το ντέρμπι, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο αρχηγός Ντίμα Φιλίποφ έκαναν κάποιες σημαντικές δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Προερχόμαστε από μια δύσκολη νίκη, αλλά αυτό ίσως είναι καλό γιατί ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε το μυαλό μας για το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το ματς πρέπει να αγωνιστούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ελπίζω ότι οι φίλαθλοί μας θα δώσουν δυναμικό παρών στο γήπεδο. Τους χρειαζόμαστε γιατί με το πάθος τους αποκτάμε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο παιχνίδι μας. Η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Από τώρα μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου πρέπει να παραμείνουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να βρισκόμαστε εκεί σίγουρα όταν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Για μένα θα είναι πρώτη φορά που θα παίξω κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά και η πρώτη φορά που θα δω την ομάδα μου να παίζει ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα».
Ντίμα Φιλίποφ: «Ξέρουμε πόσο ιδιαίτερα είναι τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δεν έχει...νόημα να λέμε για τον στόχο ο οποίος είναι ξεκάθαρος. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Γνωρίζουμε ότι αγωνίζονται και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου αυτό το Σάββατο, αλλά η δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού είναι τεράστια. Είμαστε πολλοί και πρέπει να γεμίσει το Ρέντη, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί!Σας χρειαζόμαστε!»
 
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά πεπραγμένα όπου είχαμε...γλέντι. Ο Ολυμπιακός επικράτησε πανεύκολα με 3-0 σετ απέναντι στον Παναθηναϊκό μετατρέποντας έτσι το...υποτιθέμενο ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο. Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού τελικό σκορ. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-19, στη συνέχεια το 2ο με 25-16 και τέλος το 3ο και τελευταίο σετ με 25-20. Χαρακτηρηστικό του πόσο εύκολα πήρε το ματς ο Ολυμπιακός αποτελεί το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα σετ, όχι μόνο έκανε πάρα πολλά λάθη (25!), αλλά ταυτόχρονα δεν κατάφερε σε κανένα από τα τρία σετ να ξεπεράσει τους 20 πόντους (!). Η νίκη αυτή (6η σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος) διατήρησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ ήρθε να πλαισιώσει τις άλλες....18 νίκες που έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 5 χρόνια δημιουργώντας έτσι ένα εντυπωσιακό σερί νικών 19-1(!). Οι κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ο Έγκλσκαλνς, ο Σπίνου και ο Όγκουρτσακ, ενώ δυναμική επανεμφάνιση σε υψηλά στάνταρ απόδοσης πραγματοποίησε ο αρχηγός Ντίμα Φιλίποφ.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι: Σουλτανόπουλος 4 (3/4 επ, 1 μπλοκ), Εγκλεσκαλνς 12 (5/14 επ, 6 άσσοι, 1 μπλοκ), Τσουκ 11 (7/13 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ 73% υπ -45% άριστες), Όγκουρτσακ 11 (11/22 επ, 57% υπ 38% άριστες), Σπίνου 13 (6/10 επ, 1 άσσος, 6 μπλοκ) / Ταμπουρατζης (λ, 82% υπ - 73% άριστες), Σακόγλου 4 (3/10 επ, 1 άσσος), Φιλίποφ 2 (μπλοκ), Κοκκινάκης 2 (2/4 επ), Παπαδόπουλος, Στιβαχτής συμμετοχή.
Φυσικά δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στην εξαιρετική παρουσία του κόσμου που βρέθηκε στο Κλειστό του Ρέντη προκειμένου να στηρίξει την ομάδα μας (σύμφωνα με πληροφορίες παρευρέθηκαν περισσότερα από 1.500 άτομα) και δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πηγαίνουν σε όλα τα γήπεδα υποστηρίζοντας όλα τα τμήματα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται κάθε εβδομάδα.
Τα highlights της αναμέτρησης μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο από τον προπονητή της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και από τους πάικτες μας Ντίμα Φιλίποφ και Χερμάνς Εγκλσκαλνς. Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Καταρχήν είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος για τους φιλάθλους μας για τους οποίους είμαι πολύ χαρούμενος. Τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με τους συνεχείς αγώνες. Για το παιχνίδι είμαι ικανοποιημένος επειδή κερδίσαμε. Δεχθήκαμε ορισμένους εύκολους πόντους και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψω στη συνέχεια. Το πρόβλημα μας είναι στις εύκολες μπάλες. Κάνουμε λάθη περισσότερο όταν οι μπαλιές είναι εύκολες και όχι όταν είναι δύσκολες. Για αυτό το λόγο πρέπει να βρω τη λύση. Στο επίπεδο που επιθυμώ θα είμαστε σε 2-3 μήνες».


Ντίμα Φιλίποφ: «Το θέλαμε πολύ το σημερινό παιχνίδι. Ήταν ένα ντέρμπι και αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Μαζί με τον Μένιο (σ.σ. Κοκκινάκη) και τον Δημήτρη (σ.σ. Σουλτανόπουλο), προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε και στους ξένους παίκτες την ιδιομορφία της αναμέτρησης και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό βόλει αλλά έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμα. Παιχνίδι με παιχνίδι στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον φυσιοθεραπευτή κ. Γιώργο Παπαγεωργίου γιατί στάθηκε δίπλα μου τον δύσκολο μήνα που ήμουν τραυματίας. Και φυσικά τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού. Είχα να ζήσω δυο χρόνια αυτή την ατμόσφαιρα. Δεν έχω λόγια για τον κόσμο. Το έχω ξαναπεί ότι είναι φανταστικός. Εξαιρετική η Θύρα 7 και όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού γιατί είναι κοντά στον Ερασιτέχνη σε όλα τα αθλήματα. Μας δίνει τεράστια ενέργεια και δύναμη. Το γεμάτο Ρέντη δεν συγκρίνεται με τίποτα».

Χέρμανς Έγκλσκαλνς: «Όλα ήταν τέλεια σήμερα. Ήταν μεγάλο ματς, όλοι μας το έλεγαν και προετοιμαζόμασταν για αυτό. Παίξαμε αρκετά καλά όχι όμως στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε να αγωνιστούμε. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι και μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα όπως είπε και ο κόουτς. Στο σερβίς ήμασταν πολύ καλοί και αυτό μας έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα». 
Τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Άρη και για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Λαμία.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση. Ξεκινάμε από το τμήμα των εφήβων, οι οποίοι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν εκτός έδρας την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού ΟΦΠΦ στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων. Το παιχνίδι έληξε με 3-0 σετ υπέρ του Ολυμπιακού. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, όπου οι έφηβοι του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης. Περνάμε τέλος και στο τμήμα των παίδων, οι οποίοι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν εντός έδρας την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού ΟΦΠΦ στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Παίδων. Το παιχνίδι έληξε με 3-0 σετ υπέρ του Ολυμπιακού. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, όπου οι παίδες του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.

Βόλεϊ Γυναικών: Το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Πριν το σπουδαίο αυτό ντέρμπι, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και η λίμπερο Αρέτα Κονόμη, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες αξίζει να διαβάσουμε. Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Μετά από πολύ καιρό είμαστε κομπλέ. Όλες οι αθλήτριες προπονήθηκαν κανονικά. Είμαι σίγουρος ότι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, ότι θα παίξουμε καλά και φυσικά ελπίζω ότι θα κερδίσουμε. Έχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα. Ξέρουμε ότι το ματς αυτό είναι ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Έχουμε μιλήσει πολύ με τις παίκτριες που το γνωρίζουν ούτως ή άλλως και έχουν κίνητρο να παίξουν το καλύτερό τους παιχνίδι και να κερδίσουν».
Αρέτα Κονόμη:  «Έχουμε επανέλθει όλες και πάμε να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων και θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένες για να επικρατήσουμε. Ξέρουμε ποιον έχουμε αντίπαλο, είναι ειδικής σημασίας το παιχνίδι αυτό και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Δουλεύουμε πολύ και για αυτό το ματς αλλά και γενικότερα. Θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε 100% έτοιμες».

Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα επί του Παναθηναϊκού με 1-3 σετ και μάλιστα μέσα στο Κλειστό της Κυψέλης. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτριές μας ξεκίνησαν νωθρά στο παιχνίδι, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους, επέβαλαν τον ρυθμό τους και τελικά κατάφεραν να κάμψουν την αντίδραση των παικτριών του Παναθηναϊκού. Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το τελικό υπέρ του Ολυμπιακού σκορ. Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με σκορ 27-25, όμως στη συνέχεια κερδίσαμε τα υπόλοιπα 3 σετ με 24-26, 16-25 και 21-25 αντίστοιχα. Η νίκη αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη για την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού οι οποίες παραμένουν πρώτες στη βαθμολογία εχοντας αποκτήσει πλέον μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Τα highlights της αναμέτρησης μπορείτε να τα δείτε εδώ.



Οι καλύτερες παίκτριες του Ολυμπιακού στο εν λόγω ματς ήταν οι Μαλασάι και Λαζάρεβιτς, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης και οι Γιώτα, Λαμπρούση και Τσβετάνοβα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι: Γιώτα 12 (6/14 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Μαλασάι 16 (15/32 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 34% άριστες), Λαζάρεβιτς 14 (12/32 επ., 2 άσοι, 55% υπ. - 34% άριστες), Λαμπρούση 12 (7/18 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 18 (16/46 επ., 2 μπλοκ), Κονόμι -λ (53% υπ. - 26% άριστες / Τέζα, Εμμανουηλίδου, Χριστοδούλου (συμμετοχή).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς όσο και η λίμπερο Αρέτα Κονόμη, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη αφού ήρθε σε ένα ντέρμπι. 'Εχουμε πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα από την αρχή της χρονιάς, από τον Σεπτέμβριο ενώ το πρόγραμμα μας από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα ποιο δύσκολο με τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Από κει και πέρα μπήκαμε λίγο νευρικά στην αναμέτρηση, δεν πραγματοποιήσαμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, αλλά μετά το δεύτερο σετ βελτιωθήκαμε και επικρατήσαμε δίκαια»
Αρέτα Κονόμη: «Ήταν το πρώτο δύσκολο παιχνίδι στην ουσία. Είχα πει και από πριν ότι αν ήμασταν συγκεντρωμένες δεν θα μας επηρέαζε κανένας παράγοντας και ότι όλα εξαρτώνται από εμάς.  Δεν θεωρώ ότι ήμασταν τέλειες αλλά ήμασταν αρκετά καλές για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα αλλά μας λείπουν τα δυνατά παιχνίδια»
Μετά το νικηφόρο πέρασμα από την Κυψέλη, κόντρα στον Παναθηναϊκό, το πρόγραμμα για την ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, περιλαμβάνει «στροφή» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι νταμπλούχες στην αυλαία των υποχρεώσεων τους στους «32» του Challenge Cup, υποδέχονται την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο Κλειστό «Μ. Μερκούρη» την Βάσας στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια (ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου). Ο Ολυμπιακός που στοχεύει στην ευρωπαϊκή διάκριση θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και αυτό θα γίνει μόνο αν παρουσιαστούμε σοβαροί και δυνατοί. Μάλιστα, με το ευρωπαϊκό παιχνίδι να είναι προ των πυλών, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αλλά και η κεντρική μας Κατερίνα Γιώτα έκαναν ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες αξίζει να διαβάσουμε. Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Όλη η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και σε καλή διάθεση μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και την Τρίτη μπορούμε να παίξουμε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Η Βάσας είναι περίπου στα επίπεδα της Λιναμάρ και δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να παίξουμε λίγο καλύτερα από ότι το Σάββατο αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και ελπίζουμε σε μια ακόμα νίκη. Έχουμε ένα δύσκολο μήνα που ξεκίνησε καλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ολοκληρώσουμε με θετικό τρόπο το πρώτο μισό της σεζόν».


Κατερίνα Γιώτα: «Προερχόμαστε από τη νίκη με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας μήνας που έρχονται και άλλα δύσκολα παιχνίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ευρώπη και να φτάσουμε μέχρι την τελική φάση. Στοχεύουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε κάνει την προετοιμασία μας για αυτό το μήνα και ελπίζω ότι θα είμαστε όπως πρέπει».
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού λοιπόν δε σταματούν, καθώς εκτός του ευρωπαϊκού παιχνιδιού με την Βάσας υπάρχει και το επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανναξιακό (Σάββατο 12 Δεκεμβρίου). Θυμίζουμε ότι η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών δεν έχει γίνει ακόμα.
 
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ξεκινάμε από το τμήμα των νεανίδων, οι οποίες την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον ΓΣ Άρτεμις στο νέο Κλειστό του Κορυδαλλού στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του αντίστοιχου Πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων. Η ομάδα του Σπύρου Σαραντίτη ηττήθηκε με 3-2 σετ. Αγωνίστηκαν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Πάντου ΚατερίνΑ καιΤσαλικούση Μαρία.
Περνάμε τώρα στο τμήμα των Κορασίδων Α’, οι οποίες αντιμετώπισαν εντός έδρας το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου την αντίστοιχη ομάδα του Αιγάλεω, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Β’ γύρου του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α’ για την κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 1-6.  Η ομάδα του Σπύρου Σαραντίτη νίκησε με 3-2 σετ. Αγωνίστηκαν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία και Πάντου Κατερίνα. Η επόμενη αγωνιστική για την ομάδα Κορασίδων Α’ είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον ΑΣ Περιστερίου.


Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β’, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Β’, ωστόσο το παιχνίδι αναβλήθηκε. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη.
Πάμε τωρα στο τμήμα των Κορασίδων Γ’, οι οποίες αντιμετώπισαν εντός έδρας την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου τον ΓΣ Άρτεμις στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Γ’. Η ομάδα του Αντώνη Τσακιρόπουλο ηττήθηκε με 1-3. Αγωνίστηκαν οι: Γκιόκα Ελένη, Δημητροπούλου Νεφέλη, Δήλερη Δήμητρα, Κεράτσα Πανωρέα, Λιάκου Βασιλική, Μαλατρά Δήμητρα, Μπίτα Αλεξία, Παπαντωνοπούλου Αγγελική, Στύλιου Όλγα και Τζιωβαρίδου Νεφέλη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δραπετσώνα.
Περνάμε τέλος και στο τμήμα των Κορασίδων Δ’, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Δ’. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη επικράτησαν με 3-0 σετ. Αγωνίστηκαν οι: Θεοδώρου Σοφία, Μυλωνά Ανδρομάχη, Στύλιου ΝικολίναΤαμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Χριστοπούλου Ζωή, Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη.
 
Πόλο Ανδρών: Μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στην Πριμόριε Ριέκα για την 3η αγωνιστική του Champions League, η οποία μάλιστα μας ανέβασε στην 3η θέση της βαθμολογίας του ομίλου μας, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας πόλο ανδρών του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, όπου αντιμετωπίσαμε εντός έδρας το Παλαιό Φάληρο στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πανελληνίου πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Ο Ολυμπιακός φυσικά αναδείχθηκε νικήτης (και) σε αυτό το παιχνίδι με σκορ 19-5. Η νίκη αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη όσον αφορά το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό φυσικά να διατηρείται πρώτος στη βαθμολογία. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους Δελακά, Μυλωνάκη και Πάβιτς. Πρώτος σκόρερ ο Γιάννης Φουντούλης ο οποίος σημείωσε 5 τέρματα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (πέναλτι, 05:44), 2-0 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 05:03), 3-0 Φουντούλης (κόντρα, 04:13), 4-0 Σμιθ (περιφέρεια, 03:24), 5-0 Μουρίκης (κόντρα, 02:09), 6-0 Γούνας (π/π, 00:19)
2ο οκτάλεπτο: 7-0 Δερβίσης (π/π, 05:29), 8-0 Δερβίσης (π/π, 04:32), 9-0 Ποντικέας (φουνταριστός, 03:28), 10-0 Κολόμβος (κόντρα, 02:53)
3ο οκτάλεπτο: 10-1 Κάκαρης (κόντρα, 07:33), 10-2 Γαρδίκας (κόντρα, 06:39), 11-2 Φουντούλης (πέναλτι, 06:17), 11-3 Χαριτάκης (περιφέρεια, 05:29), 12- 3 Γούνας (περιφέρεια, 05:02), 12-4 Παναγούλης (περιφέρεια, 04:38), 12-5  Ξενάκης (πέναλτι, 02:27), 13-5 Φουντούλης (κόντρα, 02:15), 14-5 Βλαχόπουλος (δυο μέτρα, 01:17),
15-5 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 00:18)
4ο οκτάλεπτο: 16-5 Κολόμβος (π/π., 06:34), 17-5 Φουντούλης (περιφέρεια, 03:56), 18-5 Ντόσκας (περιφέρεια, 01:12), 19-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 00:23)


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο φουνταριστός του Ολυμπιακού Χριστόδουλος Κολόμβος έκανε κάποιες δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη μας (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Χριστόδουλος Κολόμβος: «Σίγουρα όλη η προσοχή μας είναι στο παιχνίδι της μεθεπόμενης Τρίτης για το Champions League με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η διάκριση σε αυτή τη διοργάνωση και σίγουρα αυτό περνάει κατά μεγάλο βαθμό από το επόμενο ματς. Μετά την ισοπαλία με τη Σπαντάου, πεισμώσαμε, βγάλαμε αντίδραση μέσα από την άμυνα στο παιχνίδι με τη Ριέκα και φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη που μας βοηθάει και βαθμολογικά και ψυχολογικά για τη συνέχεια. Από κει και πέρα το σημερινό ματς ήταν ένα..από όλα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά εμείς πρέπει εσωτερικά να βρίσκουμε κίνητρο και μέσα από τις προπονήσεις για να βελτιωνόμαστε. Αυτά τα ματς μας βοηθάνε για να δείχνουμε και να βλέπουμε πόσο συγκεντρωμένοι μπορούμε να μένουμε».


Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος πόλο ανδρών του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένοι όσον αφορά το Πρωτάθλημα Ελλάδας για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου οπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Εθνικό και όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την πανίσχυρη Μπαρτσελονέτα. Οι υποχρεώσεις που αφορούν το Κύπελλο Ελλάδος αργούν ακόμα.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου μπορεί να μην έχουμε επίσημη έναρξη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων υποδομής (ξεκινούν μετά την αλλαγή του χρόνου), είχαμε όμως τη δήλωση συμμετοχής κάποιων τμημάτων μας σε σημαντικά εγχώρια τουρνουά. Αναφερόμαστε στην ομάδα Παίδων (γεννημένοι το 2001) η οποία δήλωσε συμμετοχή σε τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι και θα καθοδηγηθεί από τον προπονητή Νίκο Δεληγιάννη αλλά και στην ομάδα Αρχαρίων (γεννημένοι τα έτη 2003 έως 2005) η οποία δήλωσε συμμετοχή στους αγώνες προπονητικού χαρακτήρα που θα διεξαχθούν στο Άλμα Αλίμου και θα καθοδηγηθεί από τους προπονητές Κώστα Χατζηδάκη και Ανδρόνικο Κουζέλη.

 
Πόλο Γυναικών: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πόλο γυναικών καθώς υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων της γυναικείας ελληνικής εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης. Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις πλέον όσον αφορά το πρωτάθλημα αναβάλλονται για μετά την αλλαγή του χρόνου, ενώ θυμίζουμε ότι δεν υφίσταται διοργάνωση Κυπέλλου Ελλάδος όσον αφορά το πόλο γυναικών. Συγκεκριμένα, ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 30 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπισουμε εκτός έδρας τον Εθνικό, ενώ υπενθυμίζουμε πως όσον αφορά την Euroleague, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Πάντοβα (Ιταλία), Βουλιαγμένη, Όττερ (Αγγλία) και Πορτουένσε (Πορτογαλία).
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου μπορεί να μην είχαμε επίσημη έναρξη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων υποδομής (ξεκινούν μετά την αλλαγή του χρόνου), είχαμε όμως τη συμμετοχή του νεαρότερου ηλικιακά τμήματός μας στο πόλο γυναικών (αθλήτριες γεννημένες έως το 2005) στο προπονητικό τουρνουά υδατοσφαίρισης που διοργάνωσε ο Πανιώνιος και διεξήχθη το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου. Οι άλλες ομάδες που συμμετείχαν στο εν λόγω τουρνουά ήταν ο Νηρέας Χαλανδρίου και ο Ιωνικός Νίκαιας.


Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είχε ως εξής:
·         Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου - Πανιώνιος – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         Σάββατο 5 Δεκεμβρίου - Νηρέας Χαλανδρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         Κυριακή 6 Δεκεμβρίου - Ιωνικός Νίκαιας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τα αποτελέσματα του τουρνουά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
 
Κολύμβηση: Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς κινήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε και το τμήμα της κολύμβησης, καθώς οι αθλητές που το απαρτίζουν συμμετείχαν σε δύο σπουδαία κολυμβητικά τουρνουά.
Ξεκινάμε από τη Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση «23α Αλεξάνδρεια» η οποία διεξήχθη στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου. Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο εν λόγω τουρνουά με πέντε (5) αθλητές (Χρήστος Κατραντζής, Αντώνης Φωκαϊδης,  Απόστολος Χρήστου, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς και Μανώλης Σαββίδης) και εννιά (9) αθλήτριες (Μάρθα Μάτσα, Κέλλυ Αραούζου, Θεοδώρα Γιαρένη, Αφροδίτη Γιαρένη. Τριανταφυλλιά Διακουμάκου, Αναστασία Κυριλή, Ειρήνη Διακουμάκου, Κατωπόδη Ειρήνη και Δήμητρα Αργυρίου). Στο εν λόγω τουρνουά κατακτήθηκαν 5 χρυσά μετάλλια και 4 αργυρά, ενώ να αναφέρουμε πως ακόμα και οι αθλητές του Ολυμπιακού που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλια είχαν καλά πλασαρίσματα. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις κατηγορίες στις οποίες κατακτήθηκαν τα χρυσά μετάλλια:
·         400μ Μικτή Ατομική Γυναικών – Αφροδίτη Γιαρένη
·         1500 Ελεύθερο Ανδρών – Αντώνης Φωκαϊδης
·         1500 Ελεύθερο Γυναικών – Κέλλυ Αραούζου
·         50μ. Ελεύθερο Γυναικών – Μάρθα Μάτσα
·         100μ. Ελεύθερο Ανδρών – Χρήστος Κατραντζής


Εκτός αυτού, είχαμε και την παρουσία του Ολυμπιακού στο «10ο Κύπελλο Κ.Ο.Α.Τ.» το οποίο διεξήχθη στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Τρίπολης το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου μέσω της  συμμετοχή δύο αθλητών του και συγκεκριμένα του Ρωμανού Αλυφαντή στους άνδρες και της Μαριάννας Λυμπερτά στις γυναίκες. Μάλιστα, και οι δύο αθλητές κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες στις οποίες αγωνίστηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Ρωμανός Αλυφαντής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο, ενώ η Μαριάννα Λυμπερτά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ ελεύθερο. Η δουλειά που γίνεται (και) στο τμήμα της κολύμβησης είναι εξαιρετική και αποδεικνύεται κάθε χρόνο με τις εκατοντάδες κατακτήσεις μεταλλίων.
 
Στίβος: Το τμήμα του στίβου ήταν από τα λίγα τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού του οποίου οι αθλητές δεν είχαν αγωνιστική δράση την περασμένη εβδομάδα. Ενημερωτικά, να πούμε ότι οι επόμενοι διασυλλογικοί αγώνες στίβου σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο που είναι προγραμματισμένοι για τον μήνα Δεκέμβριο είναι οι εξής:
·         13 Δεκεμβρίου - 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου (Γαλλία)
·         13 ή 20 Δεκεμβρίου - Μελίκεια – «Σ. Περτσιούνης» (Ημαθία)
·         20 Δεκεμβρίου - Γύρος Δράμας «Ν. Βαλδίρκας» (Δράμα)
Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα υπάρξουν αθλητές ή αθλήτριες του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω διοργανώσεις.
 
Ιστιοπλοϊα: Οι προπονήσεις συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς τόσο για την αγωνιστική, όσο και για την προαγωνιστική ομάδα ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
Ενημερωτικά, να αναφέρουμε ότι η Ε.Ι.Ο. (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία) ανακοίνωσε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών και Νέων στην κατηγορία Star θα διεξαχθεί το τετραήμερο 18-21 Δεκεμβρίου και φανταζόμαστε πως ο Ολυμπιακός θα δηλώσει κανονικά κάποιους εκ των αθλητών του προκειμένου να συμμετάσχει κανονικά στη διοργάνωση.
Σε διεθνές επίπεδο, να αναφέρουμε πως είναι προγραμματισμένες να γίνουν από εδώ και πέρα μέσα στο μήνα Δεκέμβριο αρκετές διοργανώσεις ιστιοπλοϊας αλλά είναι άγνωστο ακόμα το αν θα υπάρχουν αθλητές του συγκεκριμένου τμήματος του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν σε κάποιες απο αυτές. Καθαρά ενημερωτικά, απλά τις αναφέρουμε:
·         10/12-13/12/15            Extreme Sailing Series (AUS)
·         12/12-13/12/15            Copa Internacional Lago de Ypacarai (PAR)
·         12/12-13/12/15            Zo La Dura Match (ITA)
·         15/12-19/12/15            The Kingdom Match Race Event (BRN)
·         17/12-22/12/15            Palamos Christmas Race  (ESP)
·         18/12-21/12/15            Laser Europa Cup - Israel (ISR)
·         20/12-20/12/15            Snowball Match Racing Series (NED)
·         28/12-30/12/15            Meeting Internazionale Del Mediterraneo (ITA)
·         28/12-31/12/15            Laser Europa Cup (CRO)
 
Κανόε Καγιάκ: Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ που διεξήχθη στην Χαλκίδα, στο οποίο συμμετείχε και η ακαδημία του Ολυμπιακού.  Ο τελικός απολογισμός ήταν εξαιρετικός καθώς η ομάδα κατέκτησε συνολικά έξι μετάλλια και συγκεκριμένα δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα.  Ας δούμε αναλυτικά τις επιδόσεις των «ερυθρόλευκων» αθλητών ανά κατηγορία:
Αργυρά μετάλλια (2):
·         Μονοθέσιο Παίδων: Νίκος Κάτσιος
·         Μονοθέσιο  Παμπαίδων: Δημήτριος Χατζής 
Χάλκινα μετάλλια (4):
·         Μονοθέσιο Παίδων: Χαράλαμπος Μυτιλήνης
·         Μονοθέσιο  Παίδων:  Άρης Φετζιάν
·         Διθέσιο Παίδων: Γιώργος Πρινέας - Χαράλαμπος Μυτιλήνης
·         Διθέσιο Παμπαίδων: Παντελής Αντωνόπουλος,-Νίκος Κάτσιος
 
Κωπηλασία: Τις προηγούμενες ημέρες ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στους αγώνες κλειστής Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη υπό την αιγίδα της All About Sport.  Οι «ερυθρόλευκοι» αθλητές διέπρεψαν με την παρουσία τους στη διοργάνωση και «σάρωσαν» τα μετάλλια κατακτώντας 12 στο σύνολο, εκ των οποίων 4 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα.  Από τις εξαιρετικές επιδόσεις ξεχώρισαν αυτές του Γιάννη Αριστείδη που σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία 20-21 και των Γιάννη Αριστιάδη, Παναγιώτη Παρακοίλας, Γιώργο Μπεγνή και Τάσου Τσάτη που επίσης «έσπασαν» το Πανελλήνιο Ρεκόρ στην Σκυταλοδρομία Ανδρών. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση της Αθηνάς Αγγελοπούλου που αναδείχθηκε 1η στην κατηγορία 20-21. Η αθλήτρια του Θρύλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε μια ανάσα από την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ το οποίο δεν «έσπασε» για ένα δευτερόλεπτο! Οι επιτυχίες που πραγματοποίησε οι ερυθρόλευκοι αθλητές ήρθαν να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και στο τμήμα Κωπηλασίας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις κατηγορίες στις οποίες κατακτήθηκαν τα μετάλλια:
Χρυσά Μετάλλια (4):
1η στην κατηγορία 20-21: Αγγελόπουλου Αθήνα
1ος στην κατηγορία 20-21: Αριστιάδης Γιάννη
1ος στην κατηγορία 25-30: Μανιφάβας Κωνσταντίνος
1οι  Σκυταλοδρομία Ανδρών:  Αριστιάδης Γιάννης Παρακοίλας Παναγιώτης Μπεγνής Γιώργος Τσάτης Τάσος.
Αργυρά Μετάλλια (5):
2ος στην κατηγορία 20-21: Παρακοίλας Παναγιώτης
2η στην κατηγορία 30+: Καλατζή Άννα
2ος στην κατηγορία 16-18:  Δρόσος Ηλίας
2ος στην κατηγορία 14-15: Ευκαρπίδης Ηλίας
2ος στην κατηγορία 14-15: β' σειρά: Βενεκές Γιώργος
Χάλκινα Μετάλλια (3):
3η στην κατηγορία 16-18: Κοντραφούρη Νεφέλη
3η στην κατηγορία 16-18 β σειρά: Μπαλαχτάρη Δέσποινα
3ος στην κατηγορία 20-21: Στυλιανουδάκης Βαγγέλης

 
Μετά το τέλος των αγώνων, δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) έκαναν οι Τάσος Βουγίδης (Έφορος Ναυταθλητικών Τμημάτων Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.), Τάκης Λιβανός (Προπονητής Αγωνιστικού Τμήματος) και Δημοσθένης Κούβαρης (Προπονητής Ακαδημιών). Ας δούμε τί δήλωσε έκαστος:
Τάσος Βουγίδης: «Η ομάδα έκανε απίστευτα πράγματα. Έσπασε δύο πανελλήνια ρεκόρ και βρέθηκε πολύ κοντά να σπάσει και το τρίτο, σε όλες τις κατηγορίες είχαμε διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την δουλειά που κάνουν οι προπονητές μας». 
Τάκης Λιβανός: «Τα παιδιά πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Περίμενα να δω κάποια πράγματα τα οποία και είδα. Δείξαμε θετικά δείγματα για το μέλλον. Ο Ολυμπιακός σταθεροποιείται στην ελιτ του αθλήματος».
Δημοσθένης Κούβαρης: «Σημειώσαμε τα καλύτερα αποτέλεσματα για το κλείσιμο της χρονιάς των Ακαδημιών. Τα παιδιά μας έδειξαν πείσμα και αγωνιστικό πάθος ενόψει του νέου προγράμματος που θα ακολουθήσουν τη φετινή σεζόν». 
Το τμήμα Κωπηλασίας του Ολυμπιακού απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι διαθέτει εξαιρετικούς αθλητές με τεράστια προσόντα οι οποίοι όχι μόνο διακρίνονται κατακτώντας μάλιστα και δεκάδες μετάλλια αλλά σπάνε και πανελλήνια ρεκόρ με χαρακτηριστική ευκολία. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο τμήμα. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε και μια εξωαγωνιστική είδηση που αφορά έναν ερυθρόλευκο αθλητή μας. Ο λόγος για τον Διονύση Αγγελόπουλο, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η Ε.Κ.Ο. (Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία) επιλέχθηκε από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της Εθνικής Ελλάδος μαζί με άλλους 16 αθλητές και αθλήτριες προκειμένου να συμμετάσχει στο τελευταίο προπονητικό κοινόβιο των Εθνικών ομάδων για το 2015. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά μέχρι την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.
 
Ξιφασκία: Οι αθλητές του τμήματος ξιφασκίας του Ολυμπιακού Βάσω Βουγιούκα και Γιώργος Τσουρούτας δεν έδωσαν κάποιο αγώνα την εβδομάδα που μας πέρασε με αποτέλεσμα να συνεχίζουν απλά τις προπονήσεις τους σε κανονικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με την Ε.Ο.Ξ. (Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας) το διήμερο 12-13 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη διεθνές τουρνουά στο άθλημα της Σπάθης Γυναικών, στο οποίο είναι άγνωστο ακόμα το αν θα συμμετάσχει η αθλήτριά μας, Βουγιούκα. Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, δεν υπάρχει προγραμματισμένο κάποιο τουρνουά εκτός ή εντός συνόρων που να αφορά το άθλημα της Σπάθης Ανδρών, δηλαδή αυτό στο οποίο αγωνίζεται ο Τσουρούτας. Το μοναδικό αθλητικό γεγονός που θα λάβει μέρος εν Ελλάδι μέχρι την αλλαγή του χρόνου είναι η το Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων του οποίου η τελική φάση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να συμμετάσχει καθώς δεν έχει στο τμήμα ξιφασκίας του αθλητές αυτής της ηλικίας.
 
Πινγκ Πονγκ: Το τμήμα ανδρών του πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού έδωσε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου δύο αγώνες για την 7η και 8η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος τους οποίους και κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία. Συγκεκριμένα, επικράτησε αρχικά του ΑΟ Χανίων με 4-0 ενώ στη συνέχεια νίκησε με το ίδιο σκορ τον ΑΣ Προόδου.
 
Κόντρα στα Χανιά έπαιξαν οι Ρηνιώτης, Σγουρόπουλος, Σταματούρος ενώ στο διπλό χρησιμοποιήθηκαν οι Ρηνιώτης και Γιαννούτσος.  Κοντρα στην Πρόοδο αγωνίστηκαν οι Παπαγεωργίου, Ρηνιώτης, Σγουρόπουλος και στο διπλό οι Σγουρόπουλος και Σταματούρος. Την αποστολή του Ολυμπιακού δεν ακολούθησε ο Πορτογάλος άσσος Ένιο Μέντες. Μετά τις δύο αυτές του νίκες, ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο από τον δεύτερο ΑΟ Ταταύλα.
Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά με τους ίδιους ρυθμούς τόσο για το αγωνιστικό όσο και για το προαγωνιστικό τμήμα του πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Ταε Κβο Ντο: Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν –επιτέλους- (και) για το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού, καθώς ο σύλλογός μας συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο (Ανδρών- Γυναικών-Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων-Κορασίδων) το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων. Την αποστολή του Ολυμπιακού για τη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτέλεσαν οι: Γιώργος Βούρκος, Μαριέτα Γαλανομάτη, Κυριάκος Πολυδούλης, Ελισάβετ Μπαλαφούτη, Στάθης Γαϊτάνης. Οι Γιώργος Βούρκος, Μαριέτα Γαλανομάτη, Κυριάκος Πολυδούλης, Ελισάβετ Μπαλαφούτη, ζυγίστηκαν την Πέμπτη και αγωνίστηκαν την Παρασκευή ενώ ο Στάθης Γαϊτάνης ζυγίστηκε την Παρασκευή και αγωνίστηκε το Σάββατο.

Η πρώτη μέρα των αγώνων είχε θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Βούρκος κατέκτησε τη 2η θέση στα -87kg Ανδρών! Μετά από τρεις αγώνες έφτασαν στον ημιτελικό όπου κέρδισε με σκορ 3-1. Στον τελικό αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο χρυσό πόντο. Εκεί το παιχνίδι έληξε ξανά ισόπαλο με 0-0 και το σύστημα ανέδειξε νικητή τον αντίπαλο, λόγο του ότι είχε καταγράψει την πιο δυνατή κλωτσιά στον τελευταίο γύρο. Η Μαριέττα Γαλανομάτη κέρδισε τον πρώτο αγώνα με σκορ 14-6 ενώ στον δεύτερο αγώνα αναδείχθηκε ισόπαλη 9-9 στη κανονική διάρκεια και έχασε 1-0 στον χρυσό πόντο. Την ήττα με 5-4 γνώρισε ο Κυριάκος Πολυδούλης στον πρώτο αγώνα ενώ η Ελισάβετ Μπαλαφούτη στάθηκε άτυχη καθώς ηττήθηκε με 16-5 στον πρώτο της αγώνα και τραυματίστηκε σοβαρά με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πρόβλημα στον χιαστό. Η παρουσία του Ολυμπιακού στο εν λόγω τουρνουά ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή του Στάθη Γαϊτάνη ο οποίος έφτασε μέχρι τους «8» στην κατηγορία των -53kg και τέθηκε στις λεπτομέρειες εκτός μεταλλίων. Ο αθλητής του Ολυμπιακού έδειξε τεράστια σημάδια βελτίωσης και σημείωσε αρχικά δυο νίκες με 7-5 πριν ηττηθεί στον τρίτο αγώνα με 8-0.
 
Πυγμαχία: Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις όσον αφορά το τμήμα της πυγμαχίας, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται αποκλειστικά στην αθλήτριά μας Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία φέτος θα προσπαθήσει να κερδίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις συνεχίζονται, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Ξεκινάμε, όπως πάντα με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα τμήματα ποδοσφαίρου νέων του Ολυμπιακού τα οποία συμμετέχουν στα επισημα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague. Η ομάδα Κ20 αγωνίστηκε εκτός έδρας το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στην έδρα του Πανθρακικού, με τον οποίο ήρθε ισόπαλος με 1-1 σκορ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ αλλά και με δύο παιχνίδια λιγότερα. Η Superleague δεν έχει καθορίσει ημερομηνία για την επόμενη αγωνιστική του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Πάμε στην ομάδα Κ17, η οποία αγωνίστηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης τον οποίο κέρδισε με 1-0. Η νίκη αυτή μας ανέβασε στην 3η θέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο αλλά και με δύο παιχνίδια λιγότερα.  Η Superleague δεν έχει καθορίσει ημερομηνία για την επόμενη αγωνιστική του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Πάμε τέλος και στην ομάδα Κ15, η οποία αγωνίστηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Ατρόμητο, με τον οποίο ήρθε ισόπαλος 0-0. Παρά την ισοπαλία, ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος σε ισοβαθμία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Η Superleague δεν έχει καθορίσει ημερομηνία για την επόμενη αγωνιστική του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Πάμε τώρα να δούμε και τα αποτελέσματα των αγώνων των υπολοίπων τμημάτων της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη.
·         01/12/2015 – Πανιώνιος Κ13 – Ολυμπιακός Κ13 0-3 (Attica Cup)
·         06/12/2015 – Ολυμπιακός Κ9 – Tράχωνες Κ9 5-3 (Θουκυδίδειο)
·         06/12/2015 – Ολυμπιακός Κ14 – Πανελευσινιακή Ένωση Κ14 4-0 (Attica Cup)
·         06/12/2015 – Ολυμπιακός Κ16 – Μικτή Κορίνθου Κ16 3-0 (Φιλικό)
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-2016
Μετά την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων από τους αθλητές μας σε Κολύμβηση και Κωπηλασία, η ερυθρόλευκη τροπαιοθήκη έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
Επίσης, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει σαράντα επτά (47) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 5 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στη Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση «23α Αλεξάνδρεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο 10ο Κύπελλο Κολύμβησης ΚΟΑΤ)
• 4 Χρυσά μετάλλια Κωπηλασίας (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στους αγώνες κλειστής Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη υπό την αιγίδα της All About Sport)
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
Ακόμα δε βρισκόμαστε ούτε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, και ο Ολυμπιακός  έχει σημειώσει ήδη περισσότερες από 50(!) πρωτιές σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Τί άλλο να πούμε για αυτόν τον σύλλογο. Άλλοι είναι «πρωταθλητές σε όλα τα σπορ παντοτινοί» στον ύμνο και άλλοι στην πράξη. Δε θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι ο Ολυμπιακός είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, καθώς αυτά που κάνει σε επαγγελματικό αλλά κυρίως σε ερασιτεχνικό επίπεδο άλλοι μόνο να τα φανταστούν μπορούν. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον.
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (08/12 – 14/12)
•                  08/12/15 Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βάσας
•                  09/12/15 Μπάσκετ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος
•                  09/12/15 Βόλεϊ Ανδρών - Άρης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•                  12/12/15 Μπάσκετ Κορασίδων - ΓΣ Ικαρος Καλλιθέας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•                  12/12/15 Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λαμία
•                  12/12/15 Βόλεϊ Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης
•                  12/12/15 Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανναξιακός
•                  12/12/15 Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•                  12/12/15 Πόλο Ανδρών – Εθνικός ΟΦΠΦ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•                  12/12/15 Βόλεϊ Κορασίδων Γ' - ΔΑΣ Δραπετσώνα – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
•                  13/12/15 Μπάσκετ Γυναικών – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Τερψιθέα Καλλιθέας
•                  13/12/15 Βόλεϊ Εφήβων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης
•                  13/12/15 Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝΣ Μίλων
 
ΥΓ1: Όσο περνάνε οι μήνες, όλο και περισσότερες πρωτιές έχει να καταγράψει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Πραγματικά δεν ξέρω πού μπορεί να σταματήσει αυτός ο σύλλογος φέτος.
ΥΓ2: Ευχαριστώ μέσα από καρδιάς όλους όσους ασχολούνται με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, είτε πρόκειται για διοικητικά στελέχη, είτε πρόκειται για μέλη, είτε πρόκειται για απλούς φιλάθλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όσοι έχουν καταφέρει να φτάσουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό τόσο ψηλά, είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
ΥΓ3: Ψήνεται κάτι για τμήμα και στο χάντμπολ? Πολλά ακούγονται. Για ρωτήστε κατά Κερατσίνι μεριά.
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα thita

όπως πάντα, εξαιρετική δουλειά, πολλά μπράβο

με τι χαρά θα έγραψες αυτή τη φορά τα νέα του ερασιτέχνη μας ε, μετά το σαββατοκύριακο στο βόλλεϋ.....

Εικόνα MakTheBet

Κάθε φορά που γράφω νέα του Ερασιτέχνη χαίρομαι αδερφέ, αλλά σίγουρα χαίρομαι κάτι τι περισσότερο όταν έχουν προηγηθεί τέτοια γλέντια επί του αιώνιου δευτερότριτου... ;)