ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ



Τετάρτη βράδυ. Το Φάληρο το δέρνουν τρικυμίες και μπαράζ από χτυποκάρδια. Ολυμπιακός- Άρσεναλ! Για άλλη μια φορά, η τελευταία αναμέτρησή μας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι δραματική και η πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση, επισφαλής. Κι όλα τούτα επειδή ο Πέπες ο Γαρδιόλας μεταλλάχτηκε σε ...Δέλλας στο ματς του Λονδίνου, αντικατέστησε τα δύο αμυντικά χαφ του μέσα σε ένα δίλεπτο και έπαιξε χαρωπά, σαν την Βέρντερ, στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χάσει το παιγχνίδι και να μας βάλει να τρέχουμε και να μη φτάνουμε, αύριο.

ΡΕ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΞΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...

Έλεος, δηλαδή! Αγανάχτησα ο κριστιάνο ορτοντόσο, να χτυπάμε διαρκώς την πόρτα των "16" και να μην ανοίγει κανένας γκέι! Πότε είχανε ρωμαϊκό όργιο και δεν μας άκουγαν, πότε τους πετυχαίναμε μετά το όργιο και δεν ακούγανε Ιησού Χριστό... 'Νταξ'. Υπάρχει και φιλότιμο! Αλλά με αυτούς τους πούστηδες, Άγγλους-Γάλλους-Πορτογάλλους που έχουμε μπλέξει, πού να βρεθεί και δαύτο το έρμο.

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΧΑΟΣ

Έχω άγχος. Πολύ άγχος, μιλάμε! Τόσο που κοιμάμαι ακατάστατα, με τα ρούχα, στον καναπέ. Ψάχνω νάβρω μια έμπνευση, ένα φως τόσο δα. Προσέτρεξα στη βοήθεια των αλγόριθμων που χρησιμοποιώ για το στοίχημα. Θα είμαι Λάκων: Η Άρσεναλ προσφέρεται, από τον ΟΠΑΠ, με απόδοση 1.90 στο διπλό. Με την εν λόγω απόδοση οι Λονδρέζοι έχουν νικήσει στις 11 από τις συνολικά 16 φορές που έχουν προσφερθεί σε αυτή την τιμή. Όπερ σημαίνει πως, η Άρσεναλ θεωρείται και είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Θεωρείται, επειδή ο εθνικός στοιχηματζής την προσφέρει με την απόδοση για την οποία διαθέτει τα ίδια στοιχεία που γνωρίζει και η αφεντιά μου και είναι, επειδή είναι μια ομάδα που προκρίνεται παραδοσιακά, έτσι ή αλλιώς, στη φάση των "16". 
 
Τί μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι σε όλα αυτά τα άτεγκτα νούμερα;

Η πρώτη επιλογή του: μα να παίξει για την ισοπαλία και να γίνει η ομάδα που θα ρίξει το ποσοστό επαλήθευσης του διπλού της Άρσεναλ, σε 11 στα 17! Να παίξει για την ισοπαλία την οποία δυό φορές σε ανάλογης σημασίας αναμετρήσεις στο πρόσφατο παρελθόν, την έφτυσε κατάμουτρα και πήγε χαρωπά για να καταυγάσει το σύμπαν, με αποτέλεσμα να τονε πιεί κανονικά και όλον - με την Μέταλιστ, επί Ερνέστου και με την Γιουνάϊτεντ, επί "λιμοκοντόρου", Μίτσελ. Στο σημείο τούτο να θυμήσω πως έχουμε ένα λαμπρό παράδειγμα σχετικής κυνικότητας μετά μπόλικης καλοτυχίας, όταν αντιμετωπίσαμε την Μονακό του Αρσένιου πριν απο λίγες δεκαετίες. Και τότε, όπως σήμερα, νικήσαμε εκτός έδρας με 1-0 και φέραμε ισοπαλία 0-0 στον επαναληπτικό, στο Καραϊσκάκης. Δεν θα με χαλάσει διόλου. 

Η δεύτερη επιλογή του: να ηττηθεί με 1-2, δηλαδή με σκορ πρόκρισης. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις μας με την Άρσεναλ υπήρξαν τα εξής σκορ:

UEFA Champions League







Date Stage Match Result Venue Goalscorers
29/09/15 GS Arsenal FC - Olympiacos FC 2-3 London Walcott 35, Ospina 40 (og), Alexis Sánchez 65; Pardo 33, Finnbogason 66

UEFA Champions League







Date Stage Match Result Venue Goalscorers
04/12/12 GS Olympiacos FC - Arsenal FC 2-1 Piraeus Maniatis 64, Mitroglou 73; Rosický 38
03/10/12 GS Arsenal FC - Olympiacos FC 3-1 London Gervinho 42, Podolski 56, Ramsey 90+4; Mitroglou 45+1

UEFA Champions League







Date Stage Match Result Venue Goalscorers
06/12/11 GS Olympiacos FC - Arsenal FC 3-1 Piraeus Djebbour 16, David Fuster 36, Modesto 89; Benayoun 57
28/09/11 GS Arsenal FC - Olympiacos FC 2-1 London Oxlade-Chamberlain 8, André Santos 20; David Fuster 27

UEFA Champions League







Date Stage Match Result Venue Goalscorers
09/12/09 GS Olympiacos FC - Arsenal FC 1-0 Piraeus Leonardo 47
29/09/09 GS Arsenal FC - Olympiacos FC 2-0 London Van Persie 78, Arshavin 86

         

Όπως θα διακρίνατε, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παράμετρος: Στις πέντε από τις προηγούμενες επτά αναμετρήσεις μας (εντός-εκτός) σκοράρουν και οι δύο ομάδες και μάλιστα παρατηρείται και διαφορά ...φάσης στο σκοράρισμα. Π.χ., όταν χάνουμε με 1-3 στο Λονδίνο, επικρατούμε με 2-1 στο Φάληρο, όταν χάνουμε με 1-2 στο Λονδίνο νικάμε με 3-1 στο γήπεδό μας και όταν χάνουμε με 2-0 εκτός, νικάμε με 1-0 εντός, Αυτή τη φορά κερδίσαμε εμείς, με 3-2 στο Λονδίνο. Αν εξακολουθήσει να ισχύει το μαθηματικό χάος των προηγούμενων αναμετρήσεών μας με την Άρσεναλ, ένα σκορ με το οποίο, ενδεχομένως, να ηττηθούμε, να είναι το 1-2!  Τώρα θα μου πείτε και με το δίκιο σας, δηλαδή ρε μαγκάκο δεν διακρίνεις πιθανότητα για άσο; Είμαι ειλικρινής. Το ματς το βλέπω 2-Χ-1 κι ας διαψευστώ! Θα είναι η επιτυχέστερη αποτυχία μου!

ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ, ΡΙΤΣΙΟΛΙ- ΒΟΤΡΟ

Τέλος, η διαιτησία είναι πάντοτε μια παράμετρος που καίει και τσουρουφλάει τον Θρύλο. Η μαφιόζικη σπείρα που κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θεωρεί πολύ σημαντικό το ματς και γι΄αυτό έβαλαν τη γαλιάντρα τον Ριτσιόλι για να σφυρίξει - κι όταν λέμε "σφυράω", δεν εννοούμε κλέφτικους σκοπούς της Τοσκάνης, ντοτόρε! Στην εξέδρα, βαθμολογητής του θα είναι ο Μισέλ Βοτρό, κείνο το ασχημόμουτρο ο φρόγκος που έχει κλείσει σπίτια και παράγκες, τόσα χρόνια όταν κατέβαινε σαν τον Χάροντα, παγανιά στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Για να δούμε κι απο κεί το τί έχουνε να δουν τα ματάκια μας. Περαιτέρω ανάλυση, ιδίως αμιγώς ποδοσφαιρικού ύφους, δεν έχει. Έχουν γραφεί πολύ σωστά σχόλια στο προχθεσινό άρθρο του Απόστολου. Ξεστραβωθείτε όσοι δεν προκάματε και δείτε τα.    
 
Αποτέλεσμα εικόνας για μισέλ βοτρό photos              Αποτέλεσμα εικόνας για Michel Vautrot photos

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα red apple

I hate to say "i told ya", αλλά βλέπετε πως στον αθλητισμό, όπως σε όλα, ανεξαιρέτως, τα πράγματα στη ζωή παίζεουν ρόλο τα μαθηματικά. Και καλά, θα μου πείτε, δεν χρειάζονται τα μαθηματικά για να πει κανείς πως η Άρσεναλ είναι το φαβορί. Κι όμως! Είναι δεν είναι, επειδή δουλεύω το συγκεκριμένο μαθηματικό μοντέλο για 15 χρόνια, τώρα, σας λέω με την επιφύλαξη που αρμόζει, πως ίσως και να μην χάναμε αν ήταν αλλιώτικες οι μαθηματικές ισορροπίες. Πρόθυμος να δώκω περαιτέρω πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται. ΠΑΝΤΑ ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα thita

ch.l. με τα μπούνια, δεν πρέπει να χάνονται τέτοιες ευκαιρίες, κοιτάμε ψηλά πάντα

Εικόνα vagio

Οι πιθανότητες διάκρισης είναι περισσότερες στο Europa league, αλλα όταν φτάνεις εδώ θέλεις τη νίκη λυσσασμένα. Ειδικά όταν σκέφτομαι τα χιλιάδες παράσιτα που καραδοκούν για να δουν χαρά στα σκέλια τους, γιατί στον πάτο τους τη βλέπουν αεναως, εκει θέλω την πρόκριση και τη νίκη ακόμα πιο πολυ.
Εμπιστεύομαι την ομάδα, δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος πως θα παίξουν με αποφασιστικότητα και τουλάχιστον σαν ίσος προς ίσο.

Εικόνα red apple

Συμφωνώ απολύτως με την τελευταία παράγραφό σου.

Εικόνα ze ηλιας

"Στο σημείο τούτο να θυμήσω πως έχουμε ένα λαμπρό παράδειγμα σχετικής κυνικότητας μετά μπόλικης καλοτυχίας, όταν αντιμετωπίσαμε την Μονακό του Αρσένιου πριν απο λίγες δεκαετίες. Και τότε, όπως σήμερα, νικήσαμε εκτός έδρας με 1-0 και φέραμε ισοπαλία 0-0 στον επαναληπτικό, στο Καραϊσκάκης."

Ποιός δε θυμάται το Μύρτσο να φιλάει τη μπάλα που του ήρθε στα χέρια από το δοκάρι που την έστειλε ο Κλίνσμαν στο Καραισκάκη? Σκηνές απείρου κάλλους.

Τι γίνεται ρε πούστη μου?Ακόμα Τρίτη είναι?
Κι όμως είναι γλυκιά αυτή η πουτάνα η αναμονή.

Εικόνα red apple

Έτσι ακριβώς. Με την ψυχή στο στόμα έιμασταν κείνο το βράδυ αλλά τα καταφέραμε. Ποιός το περίμενε τότε; Έτσι προσμένω να συμβεί κι αύριο βράδυ.

Εικόνα apostolos gaganis

Εεεε, όσο να΄ναι... Πριν πάμε να πηδήξουμε αυτήν ειδικά που μας ενδιαφέρει πολύ, πάντα μια γλυκιά προσμονή, αναλογιζόμενοι τί θα "παιχτεί" και κυρίως πώς θα...πρωταγωνιστήσουμε στο "έργο", την έχουμε...

"

Εικόνα apostolos gaganis

Ποιητικός... Ως συνήθως. Και μέσα απ΄την "ποίηση", βγαίνει χοντρή η γαυρίλα... Θα το΄δω στην τηλεόραση, προσπαθώντας να κάτσω όσο πιο ψύχραιμα μπορώ μπροστά της. ΞΈΡΩ... Οι σφυγμοί θα΄ναι ψηλά, τα μάτια μου καρφωμένα στο γυαλί, δεν θα σηκώνω κουβέντα... Και μετά, η ταχυκαρδία θα συνεχίζεται και θ΄αρχίσουν τα επιφωνήματα, τα στριφογυρίσματα στην πολυθρόνα μου, τα "μπράααβο", οι κλωτσές στον αέρα, τα "πού το είδες ρε πούστη αυτό" και "άντε και γαμήσου ρε μαλάκα"... Εκνευρισμένος στο έπακρο. ... Εύχομαι να βάλουμε - όπως όλοι μας - πρώτοι το γκολάκι και να΄ναι και καθοριστικό για την πρόκριση. Τότε θα χειροκροτήσω με γρήγορα και δυνατά, μα πολύ δυνατά παλαμάκια! Χωρίς ίχνος μιλιάς... Και ξέρουν όλοι - χαμογελώντας - στο σπίτι, πως όταν ο μπαμπάς χειροκροτάει έτσι χωρίς ν΄ακούγεται τίποτ΄άλλο, έχει βάλει γκολ ο Ολυμπιακός... Δεν το προχωράω άλλο...

Εκείνη η Τοσκάνη... Τί σου΄ρθε πάλι και την έγραψες; Το λατρεμένο μέρος της γυναίκας μου κι εμένα... Κουβαλάμε πολύ Τοσκάνη μέσα μας, αλλά και στο περιβάλλον όπου ζούμε... Μάντη, ε μάντη! Και κατά σύμπτωση(;), στ΄ορκίζομαι, ακούγεται τούτη τη στιγμή που γράφω απ΄το YouTube το soundtrack του Da Vinci Code... Απίστευταμπλ, που λέει και μια αγαπημένη μου ψυχή...

Εικόνα red apple

οι διαδρομές του εγκεφάλου ακολουθούν μαγικές εντολές! Απιστέφταμπλ, ξεαπιστάφταμπλ έτσι συμβαίνει, όπως καλώς γνωρίζεις

Εικόνα Romain

---- "Λιμοκοντόρος" Μίτσελ!!

---- 2-Χ-1 συμφωνώ. Θυμάμαι την Αρσεναλ που είχε χάσει 1-4 στο Emirates ή στο παλαιο της γήπεδο από την Μπάγερν σε νοκ ουτ αγώνα. Και στο Μόναχο αποκλείστηκε αφού κέρδισε με 2 ή 3-0 και παίζοντας φουλ επίθεση.

----- Οι απουσίες δεν επηρεάζουν αυτήν την ομάδα. Ίσως λίγο ο Αλεξις.

---- Στα αποτελέσματα που έφερε με μας στο Καραϊσκάκη, δεν μπορώ να βασιστω γιατί είχε έρθει αδιάφορη και με την πρώτη θέση εξασφαλισμενη.

Μπάγερν 15
Ολυμπιακός 10
-------------------------
Αρσεναλ 7
Ντιναμο 3

VIVA Champion's League!

VIVA ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ!!!

Εικόνα red apple

Κοίταξε, δεν είναι θέμα πεσιμισμού αυτό που γράφω και αισθάνομαι. Κι εγώ θα ήθελα νίκη για πανηγυρική πρόκριση, όμως πρέπει να λάβω υπόψη και τις άλλες παραμέτρους. Απλώς αναρωτήσου, αν έπαιζε ρεβάνς ο Ολυμπιακός στην έδρα του πχ Ατρόμητου, Αστέρα, ΑΕΚ, ΜΠΑΟΚ κλπ έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα στην πλάτη από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα, πώς θα αισθανόμασταν, τί θα λέγαμε; "Ποιός Ατρόμητος, ποιά ΑΕΚ;". Αυτό δεν θα λέγαμε; Έτσι, πιθαναλογώ θα λένε και στην Άρσεναλ. "Δύσκολο είναι αλλά ...Άρσεναλ είμαστε. Θα πάμε να πάρουμε την πρόκριση". Είναι άλλα μεγέθη, όπως και να το κάνουμε. Κουβαλάνε μεγαλύτερη ποιότητα, άλλες παραστάσεις και εμπειρία. Βέβαια τούτο δεν σημαίνει πως ο τωρινός Ολυμπιακός δεν μπορεί να τους την κάνει, αλλά εγώ ο φανατίλας Γαύρος δεν μπορώ να λέω αυτά τα πανηγυρτζίδικα του τύπου "ΤΡΕΜΕΙ Ο ΑΡΣΕΝ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ, ΜΟΝΟ ΕΣΎ ΘΡΥΛΕ (με ξενερώνει το τελευταίο επειδή μου θυμίζει εκείνα τα παλιά βαζέλικα). Λοιπόν, για να τελειώνω με τούτο, αύριο ό,τι και αν συμβεί ο Θρύλος έχει κάνει τη δουλειά του. Μεγαλώνουμε και αναπτυσσόμαστε. Όλα θα γίνουν με το χρόνο. Προβλέπω συμμετοχή μας σε ημιτελικό/τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωαης εντός πενταετίας. Mark my words

Εικόνα john

Αδάμ ειμαστε οπαδοί. Πράγμα που σημαίνει πως δεν (πρεπει) να καταλαβαίνουμε ούτε απο έδρες ούτε απο ομάδες. Οποιος παιζει στον θρύλο ειναι ο καλυτερος παίκτης του κόσμου στη θέση του. Ετσι πρεπει να αντιμετωπίζουμε τους παίκτες μας. Και με οποιαδήποτε ομάδα και αν παιζουμε ακομα και με την μπαρτσα στην Ισπανία παντα πρεπει να ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα. Αυτη η σκέψη δεν αφορά την ποδοσφαιρική λογική φυσικά. Αφορά το πως πρεπει να ειμαστε εμείς και ποια πρεπει να ειναι η στάση μας απέναντι στην ομάδα.
Εννοείται πως η αρσεναλ ειναι καλυτερη ομάδα.Ειναι πολλα επίπεδα πάνω απο τον Ολυμπιακο σε όλους τους τομείς.Οι φετινές μας εμφανίσεις και ειδικά αυτός ο προπονητής που έχουμε μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Παρ ολα αυτα εννοείται πως η αρσεναλ ειναι το φαβορί και θα ειναι τεράστιο κατόρθωμα εάν την αποκλεισμουμε.

Για ευρωπαϊκό τελικό δεν ξερω. Καλα Τσάμπιονς Λινγκ πρακτικά δεν γίνεται. Μπορούμε μονο να το ονειρευόμαστε και κανένας δεν μπορει να μας στερήσει αυτο το δικαίωμα. Τωρα για ΟΥΕΦΑ γίνεται αλλα εξαρταται απο πολλές διαφορετικές συγκυρίες και θελει και τύχη. Τύχη που σπάνια εχει ο ολυμπιακος στην Ευρώπη. Το σημαντικότερο ομως αφορά τη στάση της διοίκησης. Οταν η ίδια η διοίκηση απαξιώνει ενοχλητικά καθε χρόνο το Europa με εξαίρεση την χρονια βαλβερδε τι μπορούμε να περιμένουμε εμείς?

Εικόνα red apple

Δεν διαφωνούμε. Απλώς είμαστε και νοήμονα όντα εκτός από οπαδοί. Άλλο τί επιθυμούμε κι άλλο το τί μπορεί να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση εκεί που πήγε τα πράγματα ο Θρύλος όλα είναι πιθανά.

Εικόνα Romain

Διόρθωση : 1-3 η Μπάγερν εκτός και 0-2 στο Μόναχο η Αρσεναλ.