Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 09.12 έως 15.12.2015


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet.
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς είχαμε αγωνιστική δράση σχεδόν σε όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού, ενώ δεν έλειψαν οι κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων αλλά και ακόμα μία νίκη επί του Παναθηναϊκού. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε εντός έδρας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου την Τερψιθέα Κορυδαλλού, στα πλαίσια της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος. Για το εν λόγω ματς είχαμε αλλαγή της έδρας της ομάδας, η οποία αγωνίστηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού «Θεόδωρος Πούτος». Πριν το παιχνίδι, η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Kαπογιάννη δήλωσε στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:

Ελένη Καπογιάννη: «Aισιοδοξούμε να ολοκληρώσουμε αήττητοι τον 1ο γύρο. Η Τερψιθέα είναι χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα αλλά εμείς δεν στεκόμαστε σε αυτό. Θέλουμε να αγωνιζόμαστε σε ψηλό ρυθμό και αυτός είναι ο στόχος μας και σε αυτό το παιχνίδι. Παράλληλα θέλουμε να βλέπουμε και βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση του κόσμου γιατί πάντα η παρουσία του μας δίνει ώθηση και ένα έξτρα κίνητρο».
Πάμε όμως τώρα στα καθαρά αγωνιστικά πεπραγμένα, καθώς ο Ολυμπιακός διέσυρε την Τερψιθέα με 104-49(!), παίζοντας κατά διαστήματα πολύ υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς συνέχισε το νικηφόρο του σερί το οποίο τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μάλιστα ως αήττητο.

Όλες οι αθλήτριες της ομάδας έπιασαν ψηλά στάνταρ απόδοσης προσφέροντας φοβερό θέαμα. Την αποστολή του Ολυμπιακού δεν ακολούθησαν μόνο οι Νικολαϊδου και Καλογήρου καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το επιβλητικό υπέρ του Ολυμπιακού σκορ. Το 1ο δεκάλεπτο «έκλεισε» με σκορ 16-14, το 2ο με 38-25, το 3ο με 70-36 ενώ το 4ο με το τελικό 104-49.

Ο Ολυμπιακός σούταρε με 78% στις βολές (15/19), 59% στα δίποντα (28/47) και 39% στα τρίποντα (11/28). Επίσης, «μάζεψε» 50(!) ριμπάουντ, «μοίρασε» 30(!) ασίστ, «έφυγε» 15 φορές στον αιφνιδιασμό και πραγματοποίησε 20(!) κλεψίματα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά της εκάστοτε αθλήτριάς μας: Γκοτζή 8 (1/2 βολ., 2/2 διπ., 1/2 τριπ., 5 ασ. 4 κλ. 4 ριμπ.), Σταμάτη 5 (1/2 διπ., 1/6 τριπ., 6 ασ.) Μπόνη 9 (3/4 διπ., 1/3 τριπ., 2 ασ. 1 κλ.), Χατζηνικολάου 8 (2/2 βολ., 3/8 διπ., 6 ασ. 7 κλ.), Μπαλτά 18 (3/4 διπ., 4/9 τριπ.), Χαλιβέρα 8 (1/2 διπ., 2/5 τριπ., 1 ασ. 1 κλ.), Τζόνσον 17 (3/6 βολ., 7/11 διπ., 9 ριμπ., 4 ασ. 4 κλ.) Κοσμά 13 (3/3βολ., 2/4 διπ., 2/2 τριπ., 8 ριμπ., 2 ασ. 1 κλ.), Παπαμιχαήλ 8 (4/4 βολ., 2/4 διπ., 8 ριμπ., 2 ασ.), Κριστόφερσον 10 (2/2 βολ, 4/6 διπ., 6 ριμπ., 1 ασ. 1 κλ.)
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, όσο και η αθλήτριά μας Νατάσα Γκοτζή, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Το να ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με 9 νίκες ήταν ένας στόχος που είχε οριοθετηθεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Φυσικά βλέπουμε πάντα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά σε σχέση με όλες τις ομάδες ήμασταν καλύτεροι και αυτό που έμενε ήταν να το δείξουμε στο γήπεδο. Ξεκινήσαμε λίγο νωθρά στο πρωτάθλημα με τους τραυματισμούς που είχαμε αλλά αγωνιστική με αγωνιστική βελτιωνόμαστε. Σήμερα λίγο στην αρχή ίσως υποτιμήσαμε το παιχνίδι αλλά όταν αποφασίζουν να παίξουν είναι πάρα πολύ καλές και μπράβο τους. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση της απόδοσή μας.  Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να φτάσουμε εκεί στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Πρωτέα. Ευχαριστούμε και πάλι πάρα πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντική για εμάς αυτή η ώθηση».
Νατάσα Γκοτζή: «Εμείς κάναμε τη δουλειά μας στον πρώτο γύρο. Αυτός ήταν ο στόχος να κάνουμε το «9Χ9», όχι απλά με νίκες αλλά δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στον πρώτο γύρο. Απομένει ένα παιχνίδι κυπέλλου προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στο Final 4. Από κει και πέρα δεν έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα, έκλεισε ο πρώτος γύρος αλλά απομένει ένας ακόμα με πολύ δυνατά παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε για την ομάδα για να κλείσουμε τη σεζόν όπως θέλουμε και επιθυμούμε. Αυτό που εύχομαι σε όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να διατηρήσουμε το εξαιρετικό κλίμα».
Όπως προαναφέραμε, αυτή η αγωνιστική ήταν η τελευταία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Η επόμενη (10η) αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για μετά την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Νίκη Λευκάδας. Η προσοχή της ομάδας πλέον στρέφεται στο παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό της Γλυφάδας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου και εκεί είχαμε φουλ αγωνιστική δράση. Ξεκινάμε με τις νεανίδες, οι οποίες την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου ηττήθηκαν εκτός έδρας από τον Πανιώνιο με σκορ 46-30 στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του αντίστοιχου Πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ. Με την ήττα αυτή παραμείναμε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το επόμενο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Ίκαρο Καλλιθέας. Τέλος, πάμε και στις κορασίδες, οι οποίες δεν έδωσαν μεν κάποιο αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου εκτός έδρας επίσης τον Ίκαρο Καλλιθέας στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του αντίστοιχου Πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ. Θυμίζουμε ότι η ομάδα βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, μόλις 2 βαθμούς μακριά από τον τελευταίο ΑΟ Βάρης Ανάγυρους.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Η ομάδα του Ολυμπιακού βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσει μια μέρα αργότερα τον Άρη Θεσσαλονίκης στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας. Την αποστολή δεν ακολούθησαν οι Αντρέϊ Σπίνου, Κόνραντ Γκούζντα και Μάρκος Γαλιώτος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Πριν το παιχνίδι, τόσο ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού Μενέλαος Κοκκινάκης, όσο και ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος έκαναν δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Μενέλαος Κοκκινάκης: «Προερχόμαστε από τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία. Ο  Άρης έχει δείξει καλά στοιχεία στα τελευταία ματς αλλά εμάς μας νοιάζει τι κάνει η ομάδα μας. Αυτό που κοιτάμε είναι η δική μας αντίδραση και ο τρόπος που παίζουμε την ώρα του αγώνα. Εννοείται ότι έχουμε έρθει για να πάρουμε το διπλό και να μείνουμε πρώτοι στην βαθμολογία. Από κει και πέρα θα κοιτάξουμε μπροστά γιατί ακολουθεί μια νέα σειρά με συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: «Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις νίκες και να συνοδευτεί το θετικό αποτέλεσμα με καλή εμφάνιση. Αν είμαστε σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουμε κανέναν πρόβλημα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο πιο εύκολα και γρήγορα είναι δυνατόν γιατί ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ευρωπαϊκούς αγώνες και συνεχή παιχνίδια».
Πάμε όμως τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 2-3 σετ, χωρίς ωστόσο να πείσει με την απόδοσή του. Χαρακτηριστικό του πόσο «χαλαρά» πήρε το ματς ο Ολυμπιακός αποτελεί το γεγονός ότι έχασε το 1ο σετ με 25-13(!). Ωστόσο, οι αλλαγές του προπονητή Ρομπέρτο Πιάτσα και η αφύπνιση των παικτών μας στο 2ο σετ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού ο οποίος τελικά κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ της ομάδας μας αποτέλεσμα. Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 25-13, στη συνέχεια κερδίσαμε το 2ο και το 3ο σετ με 21-25, έπειτα χάσαμε το 4ο σετ με 27-25, ενώ τέλος κερδίσαμε το 5ο και κρισιμότερο σετ με 8-15. Το παιχνίδι διήρκησε 2 ώρες και 4 λεπτά.
Από μεριάς Ολυμπιακού, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Τσουκ και Έγκλεσκαλνς, οι οποί πέτυχαν 21 και 23 πόντους αντίστοιχα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στην εν λόγω αναμέτρηση: Τσουκ 21 (16/26 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ, 22% υπ.) Έγκλεσκαλνς 23 (21/48 επ., 2 άσοι), Σουλταντόπουλος 4 (4/9 επ.), Σφενδυλάκης 4 (4/15 επ.), Φιλίποφ 1 (1 άσος), Κοκκνάνης 13 (9/20 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 41% υπ.), Ταμπουρατζής -λ (31% υπ.)/ Σακόγλου 1 (1/4 επ), Όγκουρτσακ 1 (1/2 επ.) .), Στιβαχτής (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο πασαδόρος Κώστας Στιβαχτής, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Μάλλον νομίζαμε πως ο Άρης θα μας χάριζε τη νίκη επειδή είμαστε ο Ολυμπιακός αλλά φυσικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν φτάνουν οι φανέλες για να κερδίζεις αγώνες. Δεν είχαμε καλή απόδοση σήμερα και με προβληματίζει η απόδοση μας. Κάνουμε καλές εμφανίσεις και μετά μία κακή που χαλάμε αυτό που φτιάχνουμε. Πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα για να μην έχουμε εμφανίσεις σαν την σημερινή».
Κώστας Στιβαχτής: «Νομίζω ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι και ήμασταν κακοί στην απόδοσή μας. Δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό γιατί ήταν πολύ εύκολο το προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το ματς γιατί η ομάδα του Άρη είναι καλή. Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, έχουμε διανύσει το 1/3 και  πρέπει να συνεχίσουμε. Σίγουρα θέλουμε να παραμείνουμε πρώτοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω αυτό το ματς και να κοιτάξουμε μπροστά».
Τα highlights της αναμέτρησης με τον Άρη μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Η επόμενη αγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε εντός έδρας τη Λαμία. Πριν το κρίσιμο αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Πιάτσα έκανε δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπε:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τη Λαμία και να παίξουμε καλύτερα από ότι στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να χρησιμοποιούμε καλύτερα το μυαλό μας σε ορισμένες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι κάποια πράγματα. Αυτό είναι που θέλω να δω στο μέλλον. Η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Αρχίζει από την αναμέτρηση με τη Λαμία η οποία δεν έχει να χάσει κάτι.  Είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά θα είναι έτοιμα για αυτό το παιχνίδι αλλά και για τα υπόλοιπα που ακολουθούν».
Πάμε όμως στα αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε τελικά εύκολα με 3-0 επί της Λαμίας στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, συνεχίζοντας έτσι το νικηφόρο του σερί μετά την ήττα από τον Φοίνικα Σύρου πριν κάποιες εβδομάδες. Με αυτήν του τη νίκη, ο Ολυμπιακός παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία, δείχνοντας ότι βαδίζει σε καλό δρόμο όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Πάμε όμως να δούμε πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, πήραμε το 1ο σετ με 25-16, στη συνέχεια το 2ο με 25-22 και τέλος το 3ο και τελευταίο σετ με 25-11(!). Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 13 λεπτά. Εκ των διακριθέντων ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Τσουκ, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν για ακόμα ένα παιχνίδι οι Σακόγλου και Όγκουρτσακ.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι: Σακόγλου 12 (8/25 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 5 (3/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (2 μπλοκ), Τσουκ 14 (11/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 17% υπ.), Όγκουρτσακ 12 (9/20 επ., 3 μπλοκ, 43% υπ.-38% αρ.) Σπίνου 11 (6/7 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ (57% υπ.-36% αρ.)/ Δεληπρίμης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Κοκκινάκης (100% υπ.)
Τα highlights του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και ο διαγώνιος Χάρης Σακόγλου, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Η νίκη με 3-0, έγινε εύκολη με την απόδοσή μας. Γιατί ποτέ δεν μπορείς να πεις από πριν ότι θα έχεις ένα εύκολο παιχνίδι. Στον Άρη χάσαμε ένα βαθμό και σκέφτομαι αμα δεν είχαμε κάνει αυτά τα δυο...λάθη το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο κόντρα στον Φοίνικα Σύρου, ότι θα είχαμε τρεις βαθμούς περισσότερους. Για αυτό το λόγο σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου. Σήμερα ήταν εύκολη νίκη γιατί βάλαμε δύσκολα στον αντίπαλό μας με τον τρόπο που παίξαμε. Σήμερα και αύριο οι παίκτες μου θα ξεκουραστούν και στη συνέχεια θα εστιάσουμε την προσοχή μας στην Κραϊόβα, τον ΠΑΟΚ και την Κηφισιά. Νομίζω ότι αυτοί οι τρεις αγώνες μπορούν να...αλλάξουν το μέλλον μας».
Χάρης Σακόγλου: «Πήραμε μια ακόμα νίκη. Έχουμε πει ότι όποιον αντίπαλο και αν έχουμε απέναντί μας πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Από τη στιγμή που δεν δίνουμε το 100% μπορεί να γίνει κάποια...γκέλα, όπως έγινε με τον Άρη. Σήμερα πιέσαμε πολύ για αυτό ήρθε εύκολα η νίκη. Τώρα κόντρα στην Κραϊόβα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Τρίτης και θέλουμε να προκριθούμε».
Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο σημερινό εντός έδρας ευρωπαϊκό του παιχνίδι με αντίπαλο την Κραϊόβα, στον επαναληπτικό της εκτός έδρας νίκης μας επί της ρουμανικής ομάδας με 2-3 σετ. Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με τουλάχιστον 2 σετ διαφορά για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «8» του CEV Cup. Η παρουσία του κόσμου κρίνεται για ακόμα μια φορά υπεραπαραίτητη.
Τέλος σε επίπεδο ακαδημιών, οι ομάδες εφήβων και παίδων συνέχισαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ (νίκες με 3-0 απέναντι στην Ηλιούπολη την Κυριακή και το Σάββατο 13 και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα), παραμένοντας έτσι στην κορυφή των βαθμολογικών πινάκων. Η ομάδα παίδων μάλιστα φέτος δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ(!) φέτος.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Challenge Cup καθώς επικράτησε εντός έδρας την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου επί της Βάσας με 3-0 σετ με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε θέση ισχύος όσον αφορά τον επαναληπτικό που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στην Ουγγαρία. Η ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση με αποτέλεσμα μετά από αυτήν την καθαρή νίκη να χρειάζεται στον επαναληπτικό μόνο ένα κερδισμένο σετ προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση.
Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ μας αποτέλεσμα. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-15, στη συνέχεια το 2ο με 25-11 και τέλος το 3ο με 25-15. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 4 λεπτά. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μαλασάϊ (10 πόντους), Τσβετάνοβα (9 πόντους) Γιώτα και Λαζάρεβιτς (από 8 πόντους). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι: Γιώτα 8 (4/8 επ., 3 άσοι, 1μπλοκ), Λαζάρεβιτς 8 (5/10 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 45% υπ.), Μαλασάϊ 10 (9/21 επ., 1 μπλοκ, 36% υπ.) , Λαμπρούση 5 (4/9 επ., 1μπλοκ, 100%), Χριστοδούλου 4 (2/3 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 9 (9/25 επ.), Κονόμι -λ (55% υπ.)/ Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ.), Βλαχάκη, Κοκκινάκη, Τέζα, Εμμανουηλίδου (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και η αθλήτριά μας Άννα Λαζάρεβιτς, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου που ήταν λίγο δύσκολο και σημαντικό, σήμερα παίξαμε καλύτερα. Τελικά ήταν μια εύκολη νίκη αλλά η Βάσας δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνει το αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι πρέπει να παίξουμε πολύ σοβαρά στον επαναληπτικό αν θέλουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο χωρίς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Πάντως σήμερα όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά».
Άννα Λαζάρεβιτς: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη σημερινή εμφάνιση και τη νίκη και επίσης επειδή παραμείναμε συγκεντρωμένες μετά την επικράτηση του Σαββάτου σε βάρος του Παναθηναϊκού. Παίξαμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και στα επόμενα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν».
Μετά το τέλος του ευρωπαϊκού αυτού παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έστρεψε την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένο να γίνει εντός έδρας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον Πανναξιακό στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Πριν το παιχνίδι, η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα έκανε δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπε:
Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα: Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ κατάσταση και το αποδείξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη Βάσας. Είμαστε έτοιμες να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στο δύσκολο μήνα που μας περιμένει. Δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι με τον Πανναξιακό. Κόντρα στη Βάσας το κάναμε να φαίνεται εύκολο χάρη στην απόδοσή μας. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά τακτικά σε αυτό το παιχνίδι σε όλους τους τομείς».
Πάμε όμως τώρα στα καθαρά αγωνιστικά πεπραγμένα, όπου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με φόρα από το παιχνίδι με τη Βάσας και χωρίς να αφήσει περιθώρια στον Πανναξιακό χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μια ώρα για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη με 3-0 σετ. Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα. Στο 1ο σετ ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και βρέθηκε να νικάει ακόμα και με 24-8(!) για να φτάσει τελικά στην κατάκτησή του με 25-10. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να προβάλουν αντιστάσεις στο 2ο σετ, προηγήθηκαν με 1-4 για να μειώσει ο Ολυμπιακός και να ισοφαρίσει δυο φορές με την Γιώτα σε 5-5 και 6-6 ενώ η κεντρική του Θρύλου έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο σετ, διαμορφώνοντας το 7-6. Από τη στιγμή που προηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκες» δεν κοίταξαν ξανά πίσω και πήραν και το δεύτερο σετ με 25-14. Ο Πανναξιακός μπήκε στο τρίτο σετ με σκοπό να προσπαθήσει να πάρει όσα περισσότερα μπορούσε, αλλά η αντίσταση που προέβαλλε ήταν μόνο μέχρι το 3-4 αφού με ένα σερί πόντων οι ερυθρόλευκες έφτασαν στο 8-4 και έκτοτε η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς μέχρι την λήξη του σετ στο 25-15, με τις αθλήτριες του Ολυμπιακού να συνεχίζουν να αγωνίζονται σε υψηλό τέμπο μέχρι την τελευταία φάση. 
Υψηλά στάνταρ απόδοσης έπιασαν για ακόμα ένα παιχνίδι οι τρεις ξένες αθλήτριές μας Μαλασάϊ (14 πόντους), Τσβετάνοβα (12 πόντους) και Λαζάρεβιτς (11 πόντους). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 11 (1 ασ., 10/22 επ., 69%υπ-44%αρ.), Μαλασάϊ 14 (2 ασ., 12/21 επ., 60%υπ-60%αρ.), Λαμπρούση 8 (1 ασ., 6/13 επ., 1μπ.), Χριστοδούλου 5 (1 ασ., 1/1 επ., 3 μπ.), Τσβετάνοβα 12 (12/20 επ.), Κοκκινάκη -λ/ (33% υπ- 33% αρ.), Κωνσταντίνου 2 (2/4 επ.), Τέζα, Εμμανουηλίδου (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και η ακραία Ναντζέγια Μαλασάϊ έκαναν δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Απο την αρχή του αγώνα παρουσιαστήκαμε σε πολύ καλή κατάσταση, όπως άλλωστε και στα τρία τελευταία ματς και νομίζω ότι αγώνα με τον αγώνα θα παίζουμε όλο και καλύτερα. Στα δυο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ και δεν επιτρέψαμε στον Πανναξιακό να αντιδράσει. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά και στους υπόλοιπους αγώνες που απομένουν μέχρι την διακοπή.»
Ναντζέγια Μαλασάϊ: «Σε κάθε αγώνα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Αισθάνομαι υπέροχα στον Ολυμπιακό μιας και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό με τις συναθλήτριες μου αλλά και τον προπονητή μας. Σήμερα νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα και η νίκη αυτή μας δίνει ώθηση για την συνέχεια. Θέλουμε να διατηρήσουμε το παιχνίδι μας σε  υψηλά επίπεδα και φυσικά να κατακτήσουμε τους στόχους μας.»
Η επόμενη αγωνιστική πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την ΑΕΚ.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση την εβδομάδα που μας πέρασε για όλα τα ερυθρόλευκα τμήματά μας. Ξεκινάμε με τις νεανίδες, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων. Τα κορίτσια του Σπύρου Σαραντίτη επικράτησαν με 3-0 σετ κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Πάντου Κατερίνα και Τσαλικούση Μαρία.
Περνάμε στο τμήμα των Κορασίδων Α’, οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου εκτός έδρας τον ΑΟ Περιστερίου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α’. Τα κορίτσια του Σπύρου Κυριακάκη επικράτησαν με 2-3 σετ συνεχίζοντας δυναμικά την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του τίτλου. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Γλύκα Αγγελική, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Κοχιαδάκη Ανδρονίκη, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία και Πάντου Κατερίνα.
Πάμε τώρα στο τμήμα των Κορασίδων  Β’, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Β’. Τα κορίτσια του Σπύρου Κυριακάκη ηττήθηκαν με 2-3 σετ. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Αποστολάτου Ελένη, Δήμιζα Πόπη, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Κουτρούλη Ξένια, Κυπραίου Μιχαέλα, Μακαρίδη Κατερίνα, Τύρου Μαρία, Φιρλιγκού Γιώτα και Χαρμπή Κατερίνα.
Περνάμε στο τμήμα των Κορασίδων Γ’, οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Γ’. Τα κορίτσια του Αντώνη Τσακιρόπουλου ηττήθηκαν με 3-0 σετ. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Γκιόκα Ελένη, Δημητροπούλου Νεφέλη, Δήλερη Δήμητρα, Κεράτσα Πανωρέα, Λιάκου Βασιλική, Μαλατρά Δήμητρα, Μπίτα Αλεξία, Παπαντωνοπούλου Αγγελική, Στύλιου Όλγα και Τζιωβαρίδου Νεφέλη.
Τέλος, πάμε και στο τμήμα Κορασίδων Δ’, οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εντός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Δ’. Τα κορίτσια του Κυριάκου Καμπερίδη επικράτησαν με 3-0 σετ. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Μυλωνά Ανδρομάχη, Στύλιου ΝικολίναΤαμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Χριστοπούλου Ζωή και Ψαρράκη Αφροδίτη.
 
Πόλο Ανδρών:  Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου τον Εθνικό στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Πριν το παιχνίδι, ο φουνταριστός της ομάδας μας Κώστας Μουρίκης έκανε δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπε:
Κώστας Μουρίκης: «Είναι ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα και πρέπει να δείξουμε το καλό και σοβαρό πρόσωπο της ομάδας. Πρέπει να βγάλουμε στο παιχνίδι αυτά που δουλεύουμε ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελονέτα και αποτελεί για εμάς πρόβα τζενεράλε.  Είναι πολύ καθοριστικό παιχνίδι αυτό που ακολουθεί την Τρίτη γιατί αν πάρουμε τη νίκη θα βάλουμε τις βάσεις για πρόκριση στο Final 6».
Πάμε όμως στα καθαρά αγωνιστικά, όπου το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε με 15-5, με τους παίκτες του να πιάνουν για άλλη μια φορά υψηλά στάνταρ απόδοσης. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά το πώς διαμορφώθηκε αυτό το τελικό αποτέλεσμα.
·   1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μουρίκης (φουνταριστός, 5:29), 0-2 Γούνας (περιφέρεια, 2:40), 0-3 Γούνας (δυο μέτρα, 1:38), 1-3 Τζώρτζης (φουνταριστός, 0:24)
·  2ο οκτάλεπτο: 1-4 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 5:16), 1-5 Φουντούλης (π/π., 4:17), 1-6 Ντόσκας (περιφέρεια, 3:42), 1-7 Μάλιαρακ (περιφέρεια, 1:36), 1-8 Ντόσκας (κόντρα, 1:11), 2-8 Τζώρτζης (περιφέρεια, 0:43)
·  3ο οκτάλεπτο: 2-9 Κολόμβος (π/π., 6:36), 2-10 Φουντούλης (περιφέρεια, 5:16), 2-11 Μυλωνάκης (δυο μέτρα, 3:06), 3-11 Χονδροκούκης (π/π., 2:41)
· 4ο οκτάλεπτο: 3-12 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 7:30), 4-12 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 6:10), 4-13 Μάλιαρακ (κόντρα, 5:01), 5-13 Χατζηκυριακάκης (3:21), 5-14 Βλαχόπουλος (π/π., 2:48), 5-15 Φουντούλης (κόντρα, 2:27).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο αμυντικός Κυριάκος Ποντικέας έκαναν δηλώσεις στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τι είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Βλέπω τους παίκτες μου ότι είναι έτοιμοι και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια. Ο Εθνικός ήταν πολύ ανταγωνιστικός και σοβαρός και εμείς χρειάστηκε ναι παίξουμε ιδιαίτερα δυναμικά και σοβαρά για να κάνουμε αυτό το σκορ. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα».
Κυριάκος Ποντικέας: «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε πριν το ματς με την Μπαρτσελονέτα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Έχουμε αφήσει πίσω μας την νίκη με την Ριέκα και κοιτάμε την αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα για την οποία προετοιμαζόμαστε όλες αυτές τις ημέρες. Θα είναι ένα διαφορετικό και δύσκολο εκτός έδρας ματς αλλά εμείς θα πάμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».
Αφήνουμε όμως τα εγχώρια και περνάμε στην ειδησεογραφία που αφορά το Champions League. Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου η αποστολή της ομάδας πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία θα αντιμετωπίσει σήμερα την Μπαρτσελονέτα στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Champions League.
Μετά την σπουδαία νίκη της ομάδας μας κόντρα στην Πριμόριε Ριέκα την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της γερμανικής Σπαντάου με τους Κροάτες (9-9) που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός έχει πλέον τη μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί ως μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου σε περίπτωση νίκης κόντρα στην Μπαρτσελονέτα. Το παιχνίδι φυσικά κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι.
Πριν το σημαντικό αυτό ευρωπαϊκό παιχνίδι, δηλώσεις έκαναν στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο περιφερειακός μας Μανώλης Μυλωνάκης. Ας δούμε τι είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Εμείς δεν κοιτάμε πίσω και είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υπολογισμούς για τη συνεχεια του ομίλου. Προετοιμαζόμαστε μόνο για την Μπαρτσελονέτα και θέλουμε στη Βαρκελώνη να ξεπεράσουμε γρήγορα τις δυσκολίες που έχει ενα εκτός έδρας παιχνίδι και να παρουσιάσουμε το πολύ καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο».
Μανώλης Μυλωνάκης: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τη νίκη και θα πάμε να διεκδικήσουμε όσες έχουμε για το θετικό αποτέλεσμα που θα είναι σημαντικό για τη συνέχεια στον όμιλο μας.  Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το ματς και ελπίζω να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του αγώνα».

Θυμίζουμε ότι η βαθμολογία του ομίλου έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα ως εξής:
Θέση Ομάδα Βαθμοι Αγώνες Τέρματα
1. Μπαρτσελονέτα 6 3 29 - 23
2. Πριμόριε Ριέκα 7 4 32 - 32
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 3 26 - 23
4. Έγκερ 4 3 21 - 21
5. Σπαντάου 3 4 36 - 38
6. Γιαντράν 1 3 28 - 35
Μετά το παιχνίδι με τη Μπαρτσελονέτα, η επόμενη αγωνιστική για το Champions League είναι προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου 2016 με αντίπαλο τη Γιαντράν.
 
Πόλο Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού δεν έδωσε κάποιον αγώνα και δεν προβλέπεται να δώσει ούτε στο άμεσο μέλλον αφού υπάρχει διακοπή λόγω υποχρεώσεων της ελληνικής εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών. Η επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον Εθνικό.
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα πρωταθλήματα υποδομών ξεκινούν μετά την αλλαγή του χρόνου. Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να τις βρείτε σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας του Ερασιτέχνη. Σε άλλα νέα, οι προπονήσεις σε όλα τα προαγωνιστικά τμήματα συνεχίζονται κανονικά με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.
 
Κολύμβηση: Μετά τις επιτυχίες που σημειώθηκαν στα «23α Αλεξάνδρεια» και στο «10ο Κύπελλο ΚΟΑΤ», οι κολυμβητές του Ολυμπιακού επέστρεψαν στη βάση τους όπου συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. Οι προπονητές Νίκος Γέμελος και Στέλιος Φιλόπουλος συνεχίζουν να καθοδηγούν με τις οδηγίες τους τους «ερυθρόλευκους» αθλητές και αθλήτριες της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας προκειμένου να είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την ομάδα σε νέες διακρίσεις όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν.
 
Στίβος: Κανένα αγωνιστικό νέο δεν έχουμε όσον αφορά το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του εν λόγω τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους ενώ σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό. Θυμίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στη Δράμα ο «Γύρος της Δράμας – Ν. Βαλδίρκας», ωστόσο είναι άγνωστο ακόμα αν θα υπάρξουν αθλητές ή αθλήτριες του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά και το ερυθρόλευκο ερασιτεχνικό τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Κωπηλασία: Καμία εξέλιξη σε αγωνιστικό επίπεδο και όσον αφορά το τμήμα κωπηλασίας, καθώς δεν υπήρξαν επίσημες υποχρεώσεις ούτε για το αγωνιστικό αλλά ούτε και για το προαγωνιστικό τμήμα. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, ενώ παράλληλα το τμήμα εγγραφών συνεχίζει να παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Ιστιοπλοϊα: Επιτέλους δράση για το ερυθρόλευκο τμήμα της ιστιοπλοϊας, το οποίο συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες σε δύο εγχώριες διοργανώσεις, με τους αθλητές μας να σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα στον διασυλλογικό  αγώνα με την ονομασία «Εις μνήμη κ. Υψηλάντη 2015» η Νεφέλη Κυριακού κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία.  Την 7η θέση κατέκτησε ο Δαμιανός Μπαρουξής και την 4η η Βιολέτα Αθανασίου, ανάμεσα σε 36 αθλητές από την περιφέρεια Αθηνών.
Παράλληλα, στον αγώνα με την ονομασία «Κύπελλο ΟΧΙ 2015» που διοργανώθηκε από τον Ι.Ο.Πειραιά η αθλήτρια του ομίλου μας Βιολέτα Αθανασίου κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών και 4η θέση στην γενική ενω η Νεφέλη Κυριακού έμεινε στην 4η θέση των κοριτσιών. Στην κατηγορία των αγοριών οι αθλητές του ομίλου μας Δαμιανός Μπαρουξής κατέκτησε την 8η και 9η θέση αντίστοιχα της γενικής ανάμεσα σε 35 αθλητές απο την περιφέρεια Αθηνών.
Ο έφορος των Ναυταθλητικών Τμημάτων του Ολυμπιακού, Τάσος Βουγίδης δήλωσε στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Τάσος Βουγίδης: «Επιτυχημένα κλείνει και για το τμήμα ιστιοπλοΐας η χρονιά, η ομάδα θα ξεκουραστεί τον Δεκέμβριο και από την νέα χρονιά θα ξεκινήσουμε την αναδιοργάνωση του στόλου ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ευχαριστώ τους προπονητές μου για την σπουδαία δουλειά που κάνουν».
 
Πινγκ Πονγκ: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις όσον αφορά τα τμήμα πινγκ πονγκ ανδρών και γυναικών. Τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος όσον αφορά τις γυναίκες είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουν στο ΣΕΦ τον Τελαμώνα Σαλαμίνας και τον ΔΑΟ Τάυρου, αλλά και για  την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουν επίσης στο ΣΕΦ τον ΟΑ Έδεσσας.
Σε επίπεδο ακαδημιών ωστόσο είχαμε αγωνιστική δράση καθώς ο Ολυμπιακός συμμετείχε με αρκετούς αθλητές του στο 1ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Χανίων που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο τελικός απολογισμός ήταν εξαιρετικός καθώς η αποστολή την οποία συνόδευσε ο αρχιπροπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης κατέκτησε συνολικά 5 μετάλλια, 4 χρυσά και 1 αργυρό.
Συγκεκριμένα, την 1η θέση κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες ενώ τη 2η θέση κατέκτησε στους εφήβους ο Γιώργος Σταματούρος.
 
Ξιφασκία: Μολονότι δεν είχαμε κάποιον αγώνα ξιφασκίας σε εγχώριο επίπεδο, η αθλήτριά μας Βάσω Βουγιούκα συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στο Γκραν Πρι Σπάθης Ανδρών - Γυναικών που διεξήχθη στη Βοστώνη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που είχε προκριθεί απευθείας στο ταμπλό των «64» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μάρτιν Πορτουγκές (Νο 83). Η Βάσω, όμως, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και γνώρισε την ήττα από την Ισπανίδα αθλήτρια με 15-10 και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια του Γκραν Πρι.
 
Ταε Κβο Ντο: Η προετοιμασία του τμήματος Ταε Κβο Ντο συνεχίζεται κανονικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σταδίου Γέωργιος Καραϊσκάκης, με τους προπονητές της ομάδας Μιχάλη Μουρούτσο και Νίκο Κυρίτση να συνεχίζουν τις προπονήσεις σε έντονους ρυθμούς. Το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Πυγμαχία: Κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις και όσον αφορά το τμήμα της πυγμαχίας, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται στην αθλήτριά μας Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία φέτος θα προσπαθήσει να κερδίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις συνεχίζονται, ενώ το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Θα ξεκινήσω από το UEFA Youth League, καθώς η ομάδα νέων του Ολυμπιακού επικράτησε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου της Άρσεναλ με 2-0 στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Τα γκολ πέτυχαν οι Μανθάτης και Χαντζάρας. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 10(!) βαθμούς στον όμιλό του ωστόσο αποκλείστηκε (!!!) στην ισοβαθμία από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πάμε τώρα και στα εγχώρια πρωταθλήματα νέων της Superleague. Ξεκινάμε από την ομάδα της Κ20, η οποία επικράτησε εντός έδρας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου επί του Παναιτωλικού με 3-0 σκορ. Η ομάδα παραμένει 2η στη βαθμολογία με 3 πόντους διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ αλλά και με δύο παιχνίδια λιγότερα. Η ομάδα Κ17 επικράτησε εκτός έδρας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου του Πλατανιά με 0-2 σκορ. Η  ομάδα παραμένει 3η στη βαθμολογία με 3 πόντους διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Τέλος, η ομάδα Κ15 επικράτησε εκτός έδρας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου επίσης του Πλατανιά με 0-1 σκορ. Η ομάδα με αυτήν τη νίκη παρέμεινε 1η στη βαθμολογία. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των επόμενων αγωνιστικών όσον αφορά και τα τρία πρωταθλήματα υποδομών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Πάμε τώρα να δούμε και τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής σχολής μας στο Ρέντη.
·          12/12/2015 – Ολυμπιακός Κ10 – Ακαδημία Παθιακάκη 3-0 (Θουκυδίδειο)
·          12/12/2015 – Ολυμπιακός Κ14 – ΓΣ Ηλιούπολης 11-0 (Attica Cup)
·          13/12/2015 – Ολυμπιακός Κ16 – Παναθηναϊκός Κ16 3-1 (Attica Cup)
·          13/12/2015 – Ολυμπιακός Κ9 – ΓΣ Αργυρούπολης Κ9 10-4 (Θουκυδίδειο)
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά τις νέες κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων από την ακαδημία του πινγκ-πονγκ, η καταγραφή των τροπαίων μας για τη σεζόν 2015-16 έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
 
Επίσης, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τουρνουά :
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
 
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει σαράντα (40) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (9/12 – 15/12)
·          15/12/2015 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Κραϊόβα
·          15/12/2015 - Πόλο Ανδρών - Μπαρτσελονέτα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·          16/12/2015 - Βόλεϊ Γυναικών - Βάσας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·          19/12/2015 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Τελαμών Σαλαμίνας
·          19/12/2015 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΑΟ Ταύρου
·          19/12/2015 - Βόλεϊ Ανδρών - ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·          19/12/2015 - Βόλεϊ Γυναικών - ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·          19/12/2015 - Βόλεϊ Κορασίδων Α' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Δραπετσώνα
·          19/12/2015 - Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΑΓΟΓ Ευρύαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·          19/12/2015 - Βόλεϊ Παίδων - Ακάδημος Αργυρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·          20/12/2015 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΑΓΟΓ Ευρυάλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·          20/12/2015 - Βόλεϊ Κορασίδων Γ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Αλίμου
·          20/12/2015 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΑ Εδέσσης
·          20/12/2015 - Μπάσκετ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πρωτέας Βούλας
·          20/12/2015 - Βόλεϊ Εφήβων - ΓΣ Πετρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: 50(!) πρωτιές ατομικές και ομαδικές σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο πριν καν βγει το 1ο εξάμηνο της σεζόν 2015-16…. Αυτά ΜΟΝΟ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Οι άλλοι είναι «Πρωταθλητές σ’ όλα τα σπορ παντοτινοί» μόνο στον ύμνο και στον ύπνο τους.
ΥΓ2: Πολλές ευχές στη Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία χθες είχε τα γενέθλιά της. Πάντα γερή και δυνατή μέχρι τα 100!
YΓ3: Όταν τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρώτο μισό της περιόδου 2015-16 (εκεί κατά τέλη Δεκεμβρίου προς αρχές Ιανουαρίου) και δε θα έχουμε πολλά αγωνιστικά νέα, σας έχω ετοιμάσει ένα σπέσιαλ αφιέρωμα που θα το απολαύσετε δεόντως. Να είστε σίγουροι γι’αυτό.
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα.
 
MakTheBet
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα thita

μάγκες σας χαίρομαι πολύ που όχι μόνο ασχολείστε φουλ με τον ερασιτέχνη, αλλά ξέρετε και τα πάντα, κανονισμούς, κλπ. και ενημερώνετε εδώ, 100 φορές καλύτερα από τους "επαγγελματίες" δημοσιογράφους που ασχολούνται υποτίθεται για λογαριασμό μεγάλων μέσων

Εικόνα kostas sf

Καλησπέρα φίλε. Καταρχήν θα ηθελα να σε συγχαρώ για αυτήν την εκπληκτική δουλειά που κανεις ενημερώνοντας μας για τον ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Θα να σου κανω μια ερώτηση για το βολλευ αντρών αλλα και γυναικων. Το τμήμα βολλευ αντρών αντιμετώπισε μέχρι στιγμής 2 ομαδες στο cev cup και μάλιστα πιστεύω πως πέτυχε 2 πολυ εύκολες προκρίσεις φτάνοντας στους 8 της διοργάνωσης. Θέλω να μου πεις αν πιστεύεις πως αν θα έχουμε κάποια ευρωπαϊκή διάκριση φετος σε άτομα τον θεσμό. Αντίστοιχα και στο τμήμα βολλευ γυναικων. Αν και αποκλειστικε άδοξα απο την πρώτης τάξεως ευρωπαϊκή διοργάνωση συνέχισε στην αμέσως κατώτερη αντιμετωπίζοντας μια ομαδα που στο πρώτο παιχνιδι την κέρδισε πανευκολα κατα τη γνώμη μου. Πιστεύεις πως θα έχουμε σε αυτο το τμήμα ευρωπαϊκή καταξίωση φετος. Σε ρωτάω γιατι πιστεύω είσαι γνωστής του αθλήματος απο οτι κατάλαβα και μπορείς να μου δωσεις μια εικόνα για το πως έχουν τα πράγματα.

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η ερώτησή σου είναι πολύ σωστή και θα σου απαντήσω και για το τμήμα των ανδρών αλλά και για των γυναικών, όμως όχι ακόμα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παιχνίδια από τα οποία θα προκύψουν συνολικα οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην εκάστοτε φάση των δύο διοργανώσεων. Μόλις ολοκληρωθούν λοιπόν τα παιχνίδια και έχω πλήρη εικόνα για τους αντιπάλους μας θα σου απαντήσω εκ νέου με νέο σχόλιο στο παρόν άρθρο.

Εικόνα kostas sf

Εχαριστω πολυ φίλε. Καλή συνέχειαα!

Εικόνα MakTheBet

Λοιπόν αδερφέ, ξεκινάμε με το ανδρικό βόλει. Αυτήν τη στιγμή στο Τop8 του CEV Cup συμμετέχουν εκτός του Ολυμπιακού, η ρωσική Γκατσπρόμ Σουργκούτ, η φινλανδική Βαλέπα Σασταμάλα, η ρουμανική Ρεμάτ Ζαλάου, η ισπανική Τερουέλ, η γαλλική Καν(νες), η γερμανική Ντούρεν και η ιταλική Περούτζια. Οι αγωνες εχουν διαμορφωθει ως εξης:

Γκατσπρομ - Ολυμπιακος
Σασταμαλα - Ζαλάου
Τερουέλ - Καννες
Ντουρεν - Περούτζια

Ας δούμε όμως συνοπτικά τα περί των ομάδων αυτών:

Γκατσπρόμ Σουργκούτ: Πρόκειται για μια σχετικά καινούρια ομάδα (ιδρύθηκε μόλις το 1996) η οποία παρά το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει κάποιο εγχώριο πρωτάθλημα Ρωσίας, διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ με αρκετούς διεθνείς παίκτες. Βάσει των αποτελεσμάτων της στη μέχρι τώρα πορεία της αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια ομάδα ισάξιά μας επομένως περιμένουμε δύο ντέρμπι με τις πιθανότητες να είναι 50-50.

Βαλέπα Σασταμάλα: Ανερχόμενη δύναμη στο φινλανδικό βόλει με 2 πρωταθλήματα τα τελευταία 5 χρόνια (2012,2014) και 1 κύπελλο (2012). Πέρασε σε σύνολο 6-2 σετ στην προηγούμενη φάση τον Φοίνικα Σύρου, μια ομάδα που μας κέρδισε μεν, αλλά δε συγκρίνεται με εμάς σε επίπεδο ρόστερ.

Ρεμάτ Ζαλάου: Σημαντικό όνομα στο ρουμανικό βόλει καθώς έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα (1997, 1998, 1999, 2010, 2011, 2012) και 2 κύπελλα (2012, 2014) ενώ διαθέτει και αξιόλογο ρόστερ. Αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στη Γαλατάσαράι στους 32, πέρασε εύκολα την ελβετική Λωζάνη με σύνολο 6-1 σετ. Θα είναι ενδιαφέρουσα η μάχη της με την Φινλανδική Σασταμάλα.

CV Τερουέλ: Πρωταγωνιστεί στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Φαντάσου ότι τα τελευταία 7 έτη έχει πάρει 13 τίτλους (5 πρωταθληματα, 4 κυπελλα και 4 σουπερ καπ) ενώ διαθέτει και δυνατό ρόστερ. Στη μεχρι τωρα πορεια της εχει χασει μολις 2 σετ (απο την Ομόνοια). Αρκετά δυνατή ομάδα.

Κάννες: Από τις δυνατότερες ομάδες της Γαλλίας που μαλιστα εχει κατακτήσει 1 Τσαμπιονς Λιγκ, 1 Κύπελλο Κυπελλουχων και 1 CEV Cup. Επίσης έχει κατακτήσει 9 πρωταθληματα Γαλλίας και 5 κυπελλα. Αναμφίβολα από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και εκ των φαβορί της κατάκτησης του τίτλου φέτος καθώς μεχρι στιγμης στο CEV Cup δεν εχει χασει σετ(!)

Περούτζια: Εκπροσωπεί επάξια την Ιταλία για ακόμα μια χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Διαθέτει ένα ρόστερ με πολλούς διεθνείς παίκτες με παραστάσεις από τις εθνικές τους ομάδες, ενώ σε αυτήν αγωνίζεται και ο Γιώργος Τζιουμάκας, ο Ελληνας διαγώνιος τον οποίο γνωρίσαμε όταν ακόμα έπαιζε στον Ηρακλή.

Ντουρεν: Προσωπικά εξεπλάγην που απέκλεισε την πολύ σημαντική τσεχική δύναμη Μπουντεγιόβιτσε με 6-2 σετ συνολικά στη φαση των 16. Εχει ένα...πολυεθνικό ροστερ καθώς οι παίκτες που το αποτελούν προερχονται απο 6 διαφορετικες χωρες. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κόντρα της με την Περούτζια.

Στο διά ταύτα. Πιστεύω ότι η κλήρωση μας ευνόησε αρκετά καθώς αποφύγαμε τις δυνατές ιδιαίτερα δυνατές Περούτζια, Κάννες και Τερουέλ. Έτσι οπως είναι τα ζευγάρια, όποιος και αν αποκλειστεί θα είναι μια χαρά για μας, εφόσον φυσικά περάσουμε την ρωσική Σουργκούτ. Για μένα πραγματικά η πρόκριση απέναντι στους Ρώσους είναι στο 50-50. Όσο για τη συνέχεια, εφόσον δούμε ποιοι πέρασαν, θα δούμε τις πιθανότητές μας.Αν καταφέρουμε και περάσουμε στους 4, θα είναι πορεία άξια συγχαρητηρίων. Από κει και πέρα, όλα είναι πιθανά αδερφέ.

Εικόνα MakTheBet

Σε δυο-τρεις μέρες θα γράψω και για τις ομάδες στο Challenge Cup των γυναικων. Εκεί είναι περισσότερες οι ομάδες και θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο...

Εικόνα RED HELL

Συγχαρητηρια και απο μενα για την τρομερη δουλεια σου.Μπραβο στα παιδια του βολει και κυριως του πολο σημερα που αν και ξεκινησαν πολυ νωθρα εκαναν ενα απιστευτο comeback στο τελος χαρη στον εκπληκτικο Παβιτς και την ερυθρολευκη ψυχη.Τα χαμε γαμησει στην αρχη στον παραπανω αλλα στο τελος παιξαμε σαν Ολυμπιακος.

Εικόνα MakTheBet

Να σαι καλά αδερφέ... Το έβλεπα το πόλο και πράγματι χάσαμε κάποιες ευκαιρίες να βάλουμε μερικά ακόμα γκολ αλλά εντάξει δεδομένων των συγκυριών μια χαρά είναι και η ισοπαλία. Αν συνεχίσουμε με σοβαρότητα δε θα έχουμε πρόβλημα όσον αφορά την υπόθεση-προκριση πιστευω.

Εικόνα ze ηλιας

Ότι και να σου πω αδερφέ μου είναι λίγο
Απλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την πληρέστατη ενημέρωση σου για τα θέματα του ερασιτέχνη
Ένα είναι σίγουρο
Από τότε που ανέλαβε η ΘΥΡΑ 7 βαδίζουμε στο σωστό δρόμο γιατί είναι δεδομένη η αγάπη για το σύλλογο και η ανιδιοτέλεια
σε αντίθεση με μερικούς πρόσκαιρους χορηγούς προέδρους τμημάτων

Εικόνα MakTheBet

Να σαι καλά αδερφέ μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Ό,τι και να πούμε για τον Ερασιτέχνη και τη συνολική του λειτουργία τα τελευταία χρόνια είναι λίγο. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος που να κάνει οικονομική εξυγείανση μειώνοντας τα μπάτζετ και παράλληλα να σαρώνει τους τίτλους εντός κι εκτός συνόρων. Αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών, αφενός όλων εκείνων των ανθρώπων που βρίσκονται στη διοίκηση του Ερασιτέχνη, αφετέρου όλων των οπαδών του Ολυμπιακού που βοηθάνε την ομάδα είτε μέσω δωρεών από τους συνδέσμους του Ολυμπιακού είτε μέσω της κάρτας φιλάθλου, αλλά και σε ανθρώπους όπως ο Μαρινάκης και ο Φλάμπουρας οι οποίοι χρόνια τώρα βάζουν χρήματα από την τσέπη τους καλύπτοντας τα μεγάλα συμβόλαια που υπάρχουν κυρίως στα μεγάλα ομαδικά ερασιτεχνικά αθλήματα (πόλο, βόλει κλπ). Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε τέτοιους ανθρώπους κοντά στην ομάδα...

Εικόνα savvas gridlock

Για ποιο λόγο στο βόλει ανδρων θελουμε νικη τουλαχιστον με δυο σετ διαφορα κοντρα στην Κραϊοβα ενω κερδισαμε 3-2 εκτος εδρας, ενω στο βολεϊ γυναικων θελουμε απλως ενα σετ για να προκριθουμε;

Εικόνα MakTheBet

Είναι κάτι σαν τη διαφορά των γκολ στο ποδόσφαιρο από την οποία κρίνονται βαθμολογικές κατατάξεις αλλά και προκρίσεις. Δε μετράει απλά να κερδίσεις, είτε εντός είτε εκτός έδρας, αλλά το βασικό είναι το πόσα σετ έχεις κατακτήσει. Είναι αθροιστικό δηλαδή το θέμα. Από τη στιγμή λοιπόν που εκεί μέσα κερδίσαμε με 3-2, τα σκορ με τα οποία παίρνουμε την πρόκριση είναι οι νίκες με οποιοδήποτε σκορ (3-0, 3-1, 3-2) ή η ήττα με 1-3. Σε περίπτωση ήττας με 0-3 αποκλειόμαστε και σε περίπτωση ήττας με 2-3 (δηλαδή το ίδιο σκορ με το 1ο ματς) πάμε στο λεγόμενο "χρυσό σετ" όπου όποιος το πάρει παίρνει και την πρόκριση. To ίδιο συμβαίνει και στο βόλει γυναικών. Αφού κερδίσαμε το 1ο ματς με 3-0 σετ, ένα κερδισμένο σετ αρκεί ώστε ακόμα κι αν χάσουμε με 3-1 πάλι παίρνουμε την πρόκριση.To Κατάλαβες Σάββα μου?

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Φιλε καλσησπερα και συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια που κανεις. Εχω διαβασει ολα τα κειμενα σου. Και εγω καπως σαν και εσενα ειμαι (τρελος φαν του ερασιτεχνη). Στο συγκεκριμενο θεμα κανεις λαθος. Δεν ειναι ακριβως σαν το ποδοσφαιρο. Παραδειγμα, αν ο Ολυμπιακος σημερα στις γυναικες χασει με 3-1 σετ, τοτε το παιχνιδι θα οδηγηθει στο χρυσο σετ. Δεν εχει σημασια που κερδισε με 3-0 εδω. https://en.wikipedia.org/wiki/2015%E2%80%9316_Men%27s_CEV_Cup. Δες εδω τα αποτελεσματα του Φοινικα Συρου. Με την Αντβερπ εχασε 3-1 στο Βελγιο και εδω κερδισε με 3-0. Το παιχνιδι οδηγηθηκε στο χρυσο σετ. Δηλαδη το 3-0 και το 3-1 ειναι ουσιαστικο το ιδιο σκορ. Αυτα.

Εικόνα MakTheBet

Καταρχήν καλησπέρα και ευχαριστώ για τα λόγια σου.... Το nickname σου μου θύμισε την πανέμορφη Ρόδο στην οποία πέρασα τέσσερα υπέροχα φοιτητικά χρόνια... Τέλος πάντων, πάμε στο προκείμενο. Αδερφέ παρακολουθώ βόλει -εννοείται λόγω Ολυμπιακού- εδώ και κάποια χρόνια και δε θυμάμαι να μου έτυχε παρόμοια περίπτωση με σκορ 3-0 και επαναληπτικούς με 3-1 που να οδηγούσαν σε χρυσα σετ. Ειλικρινά δεν το είχα συναντήσει-παρατηρήσει και με πιάνεις αδιάβαστο αλλά και έκπληκτο... Φυσικά "γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι" όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, επομένως καλά έκανες και παρέθεσες αυτήν τη σημαντική παρατήρηση.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος από τη Ρόδο. Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, πριν από 3 ή 4 χρόνια αποκλειστήκαμε κι εμείς μ' αυτό το σύστημα. Νομίζω είχαμε νικήσει στο Ρέντη με 3-0 και στον επαναληπτικό χάσαμε 3-1 και αποκλειστήκαμε στο χρυσό σετ.

Ξαναλέω: πολύ καλή η δουλειά που κάνεις.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Θωμα μαλλον αναφερεσαι στο Σεβ Καπ της χρονιας 2013-14 (ειχαμε παει εκει ως 3οι απο τον ομιλο του Τσαμπιονς Λιγκ). Παιξαμε στο Τσαλεντζ Ραουντ (αυτη η φαση ειναι αμεσως μετα τα προημιτελικα οταν ερχονται και οι ομαδες απο το Τσαμπιονς Λιγκ) με την Νιζνι Νοβγκοροντ (προπονητης ο Πλαμεν Κονσταντινοφ). Χασαμε 3-0 στην Ρωσια στο 1ο ματς, νικησαμε 3-1 εδω και πηγαμε στο χρυσο σετ (το χασαμε με 8-15). Το Ρεντη ηταν αδειο και ο Πλαμεν δηλωσε οτι αν ηταν γεματο σιγουρα θα επαιρνε την προκριση ο Ολυμπιακος. Για την ιστορια να αναφερουμε οτι η Νιζνι Νοβγκοροντ εφτασε μεχρι τον τελικο (οπου εχασε το τροπαιο απο την Παρι αν δεν κανω λαθος)... Δεν ειναι τυχαια η αναφορα μου γιατι και σημερα ηταν αδειο το Ρεντη. Στην επομενη φαση παιζουμε με παρα πολυ καλη ομαδα που εχει διεθνεις Ρωσους στην συνθεση της. Χωρις υπερβαση με την βοηθεια του κοσμου θα ειναι δυσκολα τα πραγματα...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν ξέρω αν αναφερόμαστε στην ίδια ομάδα, αλλά σίγουρα δε μιλάω για τη σεζόν 2013-14. Και σίγουρα είχαμε εμείς καλύτερο συντελεστή σετ και αποκλειστήκαμε.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Νομιζω λες την πρωτη φορα που παιξαμε χρυσο σετ οταν συμμετειχαμε στο Τσαλεντζ Καπ και αποκλειστηκαμε στους 16 απο την Μακαμπι Τελ Αβιβ. Την χρονια 2011-12. Παντως δεν ειχαμε καλυτερο συντελεστη σετ γιατι ειχαμε νικησει 3-1 εδω, χασαμε εκτος 3-1 και χασαμε εκει το χρυσο σετ. Εγω δεν θυμαμαι να εχουμε αποκλειστει με καλυτερο συντελεση σετ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Α μπράβο, Νίκο. Η "αδικία" ήταν ότι αναγκαστήκαμε να δώσουμε το χρυσό σετ στην έδρα του αντιπάλου.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Στελιος Θωμα. Σωστο αυτο που λες. Γενικα ειναι πολυ αδικο αυτο το συστημα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι, ρε Στέλιο, συγγνώμη. Γίναμε και φίλοι στο fb σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, έτσι;

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ναι ναι Θωμα. :)

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Μια χαρα φιλε μου. Εγω ειμαι απο Ροδο και σπουδασα στις Σερρες (καπως αντιθετες πορειες :) ). Σκεψου οτι αυτο τωρα αλλαξε. Πριν 2 χρονια δεν ειχε σημασια η νικη με 3-0 η 3-1. Αν στον επαναληπτικο εχανες με 3-2 παλι ειχαμε χρυσο σετ. Δηλαδη για να περασεις επρεπε να κανεις 2 νικες. Υπηρξαν πολλα παραπονα και το αλλαξαν αλλα και παλι ειναι λγιο αδικο. Χαρηκη για την γνωριμια. Ελπιζω να τα λεμε για βολει, πολο κλπ.

Εικόνα thita

καλώς τον αδερφό-ερασιτέχνη

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/trianta...

πληρέστατη και αναλυτική η παρουσίαση, όπως πάντα, καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα αλλά ιδίως στα παιδιά μας στο πόλο, τι ωραία που θα ήταν να μπορούσα να ακολουθώ τις ομάδες του Θρύλου παντού (δεν κάθεται αυτο το τζόκερ γαμώ το) και με το καλό το σπέσιαλ αφιέρωμα που ετοιμάζεις

Εικόνα MakTheBet

Γεια σου αδερφέ μου...Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μου δίνουν κουράγιο για τη συνέχεια...Όσο για το πόλο, μια χαρά ήταν η ισοπαλία με την Μπαρτσελονέτα σήμερα (7-7), ειδικά έτσι όπως πήγε το ματς (χάναμε 6-4 στο 3ο οκτάλεπτο) ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι ήταν εκτός έδρας, το 3ο σε 4 ματς(!). Αν εξαιρέσεις την γκέλα με τη Σπαντάου, μια χαρά είμαστε φέτος μέχρι στιγμής στο Champions League. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Όσο για το αφιέρωμα, θα πω μόνο ότι θα δυσαρεστήσει πολλούς.....αλλόθρησκους.

Εικόνα thita

ναι, θετικό το αποτέλεσμα στο πόλο έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν το πίστεψα ότι μπορούσε να πάρει οτιδήποτε ο Θρύλος έτσι όπως πήγαινε

ξέρω ότι λογικά έπρεπε να χαίρομαι με την ισοπαλία, έτσι όπως πήγε κιόλας, αλλά είμαι πολύ κακομαθημένος και έχω ψηθεί φέτος για ΣΟΒΑΡΗ παρουσία στο final 6 (δεν ξέρω ποια η ηλικία σου, εγώ έχω ζήσει από πάρα πολύ κοντά/μέσα το ευρωπαϊκό του 2002 και κυρίως την παρουσία στον τελικό την προηγούμενη χρονιά, που μας έκλεψαν την κούπα οι νταβάδες)