Ο...ΠΑΠΠΑΣ, Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ, Ο ΦΟΥΣΤΕΡ, Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΚΑΙ Η "ΝΥΧΤΑ" ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...



Και να θες ν΄αγιάσεις ( είναι βέβαια ένα ερώτημα αυτό... ), σ΄αφήνουν οι...δαίμονες; Άντε, να βγάλουμε και σήμερα το "μεροκάματο".

1.  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΑΠΠΑ

Θα μπει κι αυτή στην...πινακοθήκη του ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Για ν΄απολαύσει την αθανασία των τιτλοπενικών, μαζί με άλλα περιώνυμα εκθέματα όπως το πέναλτι του Παπουτσέλη, το αντίστοιχο της Τζοκόντα, το γκολ του Κατσουράνη στο Φάληρο, αντίστοιχο της Πιετά του Μικελάντζελο, το πέναλτι του Μανιάτη με τον Αστέρα για το Κύπελλο, αντίστοιχο της Γκουερνίκα του Πικάσο κ.α.

ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΞΑΣΤΕΡΑ: Ο Παππάς δεν έδωσε καθαρό πέναλτι και αποβολή ( για μένα ) στο χέρι του Μποτία, κατακύρωσε το γκολ - οφσάϊτ του Φουστέρ στο 2 - 1 και έδωσε τρία οφ- σάϊτ για τον...Απόλλων ( όπως εξακολουθούν να γράφουνε εγκληματικά, αρκετοί δυστυχώς ), που δεν ήταν.  Στο γκολ και τα οφ-σάϊτ, το όπλο βέβαια κράταγε ο επόπτης Γεωργαράκος, αλλά το "πυρ" είναι τελικά δουλειά του διαιτητή και μόνο.

Δεν τα χρειάζεται αυτά ο Ολυμπιακός, ρε παιδί μου! Δεν χρειάζεται να δίνουμε "τροφή" σε όλους αυτούς τους ΑΡΔοΜεμεΔΕς, που τέτοια "μάνα" περιμένουν για να ζήσουν. Εδώ κάνουνε το άσπρο - μαύρο και το τίποτα - θέμα, είν΄ανάγκη να τους σερβίρουμε και...παντεσπάνι από πάνω; Με στεναχωρούν κάτι τέτοια. Δε λέω να μας αδικούνε, για...ρεφάρισμα. Πενήντα - πενήντα θέλω, κι ας τους άλλους να κουρεύονται. ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ, είναι δυνατόν να ξεφύγεις απ΄τον εσμό των σκύμνων που σε περιμένει "καυλωμένο" επί 24ώρου βάσεως; Αναπόφευκτα επομένως σε περιλαμβάνουν, μετά. Το ξέρω ότι γιαυτά, ο γνωστός και μη εξαιρετέος δικός μας θα βγάλει στη φόρα πολλαπλάσια...έργα αντιΟλυμπιακής τέχνης. Το γενικότερο επικοινωνιακό οπλοστάσιο όμως των αντίχριστων, όλοι γνωρίζουμε σε τούτο τον τόπο πως είναι ασύγκριτα ισχυρότερο απ΄το αντίστοιχο δικό μας ( τί να κάνουμε; Εκεί υστερούμε ολοφάνερα ), οπότε νάσου άλλη μια γεναία δόση αντιΟλυμπιακού δηλητηρίου στο ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πόπολο, που έχει από καιρό τώρα συσπειρωθεί "μπουνιά" κι έχει γίνει ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ...Πάντα βέβαια ήταν μόνοι μας και όλοι τους. Ξηγημένα. Σήμερα όμως το πράμα - με την κατακλυσμιαία επικοινωνιακή επανάσταση - έχει ξεχειλώσει και βαθύνει του κερατά... ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΘΑ ΤΟ΄ΛΕΓΑ.

ΣΟΥΜΑ: Κάτι πρέπει να γίνει μ΄αυτά τα, ανεπιθύμητα για όλους τους γαύρους, θέματα. Προσεκτικότερες ΓΕΝΙΚΑ διαιτησίες θέλω. Με όλες τις ομάδες. Μικρές, μεσαίες, μεγάλες. ΟΛΕΣ. Και περισσή προσοχή στα παιχνίδια μας. Ασφαλέστατα και δεν θέλω να μας αδικούν. ΔΙΚΑΙΗ αντιμετώπιση θέλω. Και του αντίπαλου ΚΑΙ της ομάδας μου. Όχι επειδή είμαι Ολυμπιακός, να με σφάζουνε ως δείγμα...αυστηρότητας προς τον ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ πρώτο. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΤΕΓΚΤΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ. Τίποτ΄άλλο. Το πώς, στα χέρια των υπευθύνων. Period.

2.  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ

" Μην αφήνεις ποτέ την άποψη κάποιου, να γίνει η πραγματικότητά σου". Αυτό ποστάρισε στο Instagram ο συμπαθής παίχτης. Ποιητικό κάπως, το βρίσκω... Για να ισοκρατήσει ατάκα ο Φινμπόγκασον: " Συμφωνώ μαζί σου". Να μεταφράσω λοιπόν τί εννοούσε ο...ποιητής, μιας και ορισμένα ΜΜΕ χαρακτήρισαν τούτο το post...αινιγματικό. "Απόδειξε ότι ο Σίλβα έχει άδικο για σένα, είτε στον Ολυμπιακό - αν έχεις ακόμα την ευκαιρία -  είτε όπου πας, και...σπάστου τα μούτρα ". Έτσι το μεταφράζω ΕΛΕΥΘΕΡΑ εγώ, που σημαίνει ότι ο παίχτης έχει παράπονα απ΄την αξιολόγηση του προπονητή του γιαυτόν, θέση με την οποίαν συμφωνησε κι ο Φινμπόγκασον για το άτομό του. Η δική μου θέση τώρα:

Τόσο ο Γιαννιώτας όσο και ο Φινμπόγκασον, δεν μου είναι αντιπαθείς. Καθόλου. Και γιατί, εδώ που τα λέμε... Όσον αφορά τον πρώτο λοιπόν θα πω ότι μου΄χει δείξει μέχρι τώρα, στο λίγο που επελεξε ο προπονητής του να παίξει, ενθαρρυντικά στοιχεία. Δεν είναι η παιχτούρα, έχει όμως αναμφισβήτητα προσόντα, συγκρίσιμα και ΙΣΩΣ ανώτερα του...χρήσιμου Σεμπά, ας πούμε. Αλλά εμενα δεν με λένε Σίλβα... Ο δε Φιμπόγκασον, δεν μπορώ να ισχυριστώ κι ότι μ΄έχει ενθουσιάσει... Το αντίθετο. Μάλλον απογοητευμένος είμαι, περιμένοντάς τον συνεχώς να δω και κάτι ξεχωριστό απ΄αυτόν. Ένα γκολ στο Λονδίνο, έστω σημαντικό, δεν μου φτάνει φυσικά. Και τον Χάρα, δεν τον...έσωσε το ένα σημαντικό που΄χε βάλει και του λόγου του με την ικτερικιά... ΑΡΑ, ακόμα κι αν δεχθώ - μετά δυσκολίας - πως έχουνε δίκιο τα παιδιά, ΚΑΘΟΛΟΥ δεν εγκρίνω τον ΤΡΟΠΟ της αντίδρασής τους. Την έμμεση δηλαδή, διά της πλαγίας οδού, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ της διαφορετικής άποψης που έχουν για τον εαυτό τους, συγκριτικά με εκείνη του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ τους. Δεν πρόκειται για αντιγνωμία μεταξύ οπαδών. Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Γιαυτό άλλωστε υπάρχει ο Ρέντης ή όπου αλλού...άντρ-νου. Ακριβώς για να λύνονται τα ενδοοικογενειακά. Έχεις παράπονα απ΄τον προπονητή σου; Βρες τον και πες του ιδιαιτέρως και ΣΤΑ ΙΣΑ, το και το. Το...σποντοειδές και μάλιστα το ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ σποντοειδές, δεν μ΄αρέσει, γιατί γίνεται πρωτοσέλιδο απ΄τα κοράκια με το συνακόλουθο κους κους και τα ρέστα...

3.  ΦΟΥΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Δεν χρειάζονται πολλά εν προκειμένω. Ο Ισπανός απέδειξε και χτες ότι είναι ΚΑΙ παιχταράς ΚΑΙ σύμβολο εξαιρετικού επαγγελματία. Ο ορισμός ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ ατόμου. Σεβασμός λοιπόν και παραδοχή της ΑΞΙΑΣ κάποιου, που αποδεικνύει κάθε φορά ΠΟΣΟ ΓΑΥΡΟΣ είναι, τόσο πάνω όσο και έξω απ΄το χόρτο. Με την όλη πολιτεία του, δικαιώνεται και δεν χρειάζεται π.χ....ποσταρίσματα. ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΜΕΓΑΛΕ ΝΤΑΒΙΝΤ! Ο κόσμος ξέρει τελικά, ποιόν επαινεί. Και η όποια εξαίρεση, τον κανόνα επιβεβαιώνει...

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Έχει αρχίσει να μπαίνει στις καρδιές μας. ΑΡΧΙΣΕΙ. Δείχνει πως διαθέτει εξαιρετικά προσόντα για τη θέση του αριστερού πλάγιου μπακ και γενικότερη συμπεριφορά τέτοια, ώστε να τον αναγνωρίζει ήδη ως σημαντική προσθήκη για την πρώτη ομάδα ο προπονητής του, με εκφράσεις μάλιστα δημοσίως, τις οποίες δεν έχω ξανακούσει για παίχτη από τον Σίλβα. Τι κάνουμε τώρα; Απλά πράματα, νομίζω. Του ζητάμε να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, τον προσέχουμε σαν παίχτη και σαν άνθρωπο, τον βοηθάμε σε όποιο πρόβλημα τυχόν του παρουσιαστεί, τον προστατεύουμε απ΄το να πάρουν τα μυαλά του αέρα και να μας τα χαλάσει, του δείχνουμε έμπρακτα ότι πιστεύουμε σ΄αυτόν, του δίνουμε τις ανάλογες με την αξία του ευκαιρίες, και του ευχόμαστε υγεία και καλοτυχία... ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΛΑΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ... ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΣΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ Η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ΄ΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ΄ΡΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

4.  Η "ΝΥΧΤΑ" ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

Μπορώ εγώ να κλείσω χωρίς την πρόσφατη "αγαπημένη" μου; Έχω μείνει εκστατικός τρεις μέρες τώρα μαζί της... Μου΄χει κλέψει βλέπετε καρδιά και νου σε τέτοιο βαθμό, ώστε νομίζω πως κάποιοι μεσ΄την ΠΑΕ θα πρέπει να΄χουν αρχίσει να προβληματίζονται γιατί το Hipnosedon ( κι όχι Hipnos-T- edon, όπως το λέτε συνέχεια άσχετοι ΑΡΔ ) δεν τους πιάνει τελευταία... Τί μου γράφει λοιπόν σήμερα; Ποιό το καινούριο της χτύπημα-αντιαλαφουζική βόμβα; Αντιγράφω απ΄το πρωτοσέλιδό της: ΥΠΟΤΑΓΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ! ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ - ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'', "Ο ΤΙΤΛΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ", ΑΦΟΥ ΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ - ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 23 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΥΡΙΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ; Τα...ρέστα είναι προς συσκότισιν και δεν τα αναφέρω... Μου υπεραρκούν τα παραπάνω... Α! Και ο υπέρτιτλος, και ο υπέρτιτλος: ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

Ρε τον Κοντονήηη... Τί σου είναι λοιπόν ο άνθρωπος...

"ΕΞΟΧΑ... ΕΞΟΧΑ",  ΠΟΥ΄ΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΡΑΤΕΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ, Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΛΗ ΣΑΜΠΑΧ...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Δόκτωρ, μια παρατήρηση στο άξιο πόνημα: Η περίπτωση Δαυίδ Φουστέρ αποδεικνύει το πόσο λάθος είναι η στάση Γιαννιώτα-Φινμπόγκασον. Έχω κι εγώ να θυμηθώ πάγκους και παραγκωνισμό όταν αγωνιζόμουν στη Β' Αθήνας, από κάποιους από τους προπονητές μου. Παρά την απογοήτευση τα έδινα όλα στην προπόνηση, δυό φορές παραπάνω από τους έχοντες τη φανέλα στο σπίτι και στο τέλος "δικαιωνόμουν". Εγώ που ήμουν "ερασιτέχνης". Αυτοί που είναι καραμπαμπάμ επαγγελματίες πόσο θα πρέπει να δουλέψουν; Τρείς, τέσσερις φορές παραπάνω;

Εικόνα apostolos gaganis

Πρώτα-πρωτα εσύ είσαι ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Μετά..... Δεν υπάρχει μετά. ΕΣΥ, είσαι εξαίρεση. Αυτά.

Εικόνα red apple

Μας κακομαθαίνετε χερ Δόκτωρ!!!

Εικόνα tasos

Απόστολε καλησπέρα καί σέ όλους τούς ratmιτες. Μπορεί νά αργώ νά γράψω λόγω εργασίας αλλά κάθε βράδυ σάς διαβάζω ανελλιπώς. Αυτό πού θέλω νά πώ ειναι ότι αυτό πού σκέφτομαι τήν ημέρα γιά τά πράγματα τού θρύλου , τά διαβάζω τό βράδυ από τόν Απόστολο. Τυχαίο? Όχι! Απλώς καθόμασταν γιά πολλά χρόνια στά τσιμεντένια σκαλάκια τού ποδηλατοδρομίου -όπως έλεγαν τό Καραϊσκάκη οι πρώτοι οπαδοί τού Ολυμπιακού -καί δέν γίναμε πιστοί τής ερυθρόλευκης θρησκείας στά ανετα καθισματα του συγχρονου γηπεδου. Δέν είναι μέρες γιά γκρίνιες ούτε η παρουσία τής ομάδος επιτρέπει τέτοια. Άλλωστε ο μεγάλος Σωκρατης τά είπε πολύ καλά προχθές.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου παλιέ μου συμπολεμιστή... Ξέρεις πόσο σε υπολήπτομαι. Κυρίως για την σπάνια ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ σου... Να΄σαι καλά να μας διαβάζεις, να μας σχολιάζεις και να ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ!

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ!

Εικόνα thita

αφού κουβέντα κάνουμε ρε αδερφέ, καμία έριδα

εγώ ομολογώ πως δεν είμαι πολύ αντικειμενικός, αλλά ένα λάθος offside είδα (που συνέχισε μάλιστα τη φάση και πήγε για βρούβες ο παίκτης του απόλλωνα)

το σημείο του χεριού του μποτία που βρίσκει η μπάλα είναι τόσο ψηλά που δεν μπορεί να το κρύψει ή να το εξαφανίσει π.χ. πίσω από την πλάτη

το δεύτερο γκολ του φουστέρ ασφαλώς offside

αλλά αν ο διαιτητής και ο επόπτης ήθελαν να ευνοήσουν τον Θρύλο, σωστά το λέτε: θα απέβαλλαν τον βαλεριάνο και τον άλλο τον αλήτη και δεν θα είχε και κανένας να πει τίποτα

λέτε να μας έπιασε και εμάς η προπαγάνδα του sdna??!! το δεύτερο (π.χ.) γκολ της μπάγερν όμως πόσο εύκολα το προσπέρασαν όλοι ε

στο δεσποινίς διευθυντής δεν το έλεγε το "έξοχα, έξοχα" ο ναυαρχούκος ρε απόστολε? άντε καλό απόγευμα

Εικόνα apostolos gaganis

Μπράβο ρε Πάνο! Ακριβώς! Σ΄ΑΥΤΟ το έργο, με το Καρεζάκι... Μια ανατομική παρατήρηση μόνο: Να ορίσουμε πού τελειώνει ΜΠΡΟΣΤΑ όπως βλέπουμε τον άνθρωπο, ο ώμος. Όχι πίσω, που΄χουμε την ωμοπλάτη. Μπροστά λοιπόν τελειώνει, όπως βλέπω απέναντι μου το άτομο, στο τέλος της οριζόντιας ( περίπου ) γραμμής, δεξιά και αριστερά του λαιμού, στο ακρώμιο όπως λέγεται και το πιάνουμε. Από εκει ακριβώς, στη γωνία και στην αρχή της κάθετης γραμμής του μπράτσου, ΑΡΧΙΖΕΙ ο βραχίονας ( το μπράτσο μας δηλαδη ), με την ομώνυμη κεφαλή του. Πού χτύπησε η μπάλα στον Μποτία; Με ανατομικούς όρους, στο άνω τριτημόριο του αριστερού ΒΡΑΧΙΟΝΑ του παίχτη και προς την έξω επιφάνειά του. Μάλιστα, ενώ τα΄χει και τα δυο άνω άκρα του πίσω στο σώμα, όταν κάνει την σέντρα ο Απολλωνιστής, τότε(!) βγάζει και τα δύο άνω άκρα του προς τα έξω (= γκάφα ). Την πρόσεξα πολλές φορές τη φάση κι αν έγραφα...ιατροδικαστική έκθεση, έτσι θα΄γραφα. Χεχεχε! Μιλάμε για διαστροφή, ε; Εμ, έτσι που μας έχουνε κάνει οι πούστιδοι;

Εικόνα thita

Άνω (αλλά πολύ άνω ε.....) βραχίονας,μάλιστα.

Πράγματι,ένα κλικ πριν,ο μποτια βάζει επίτηδες τα δυο του χέρια τέρμα πίσω από την πλάτη (αφύσικη θέση για αθλητή),και μετά τα φέρνει στην κανονική τους θέση στο πλάι (όχι σε προέκταση φυσικά),κι αυτή ακριβώς η κίνηση και η διαφορά στάσης επέτεινε τη διαμαρτυρία και τροφοδότησε την περαιτέρω συζήτηση νομίζω,αν δεν το είχε κάνει καθόλου το πίσω από την πλάτη,και ήταν εξ υπαρχης κανονικά,με τα χέρια στο πλάι,δεν θα το συζητάγαμε πιστεύω τόσο πολύ,αφού δεν θα είχε αναδειχθεί τόσο το σημείο της επαφής.

Μας κάνανε να διυλίζουμε τον κώνωπα,τι είναι αυτοί οι ΑΡΔ ρεεεεε......

Εικόνα nissios

Και για σφαιρικότερη ενημέρωση, να πούμε ότι η λέξη "μπράτσο" είναι "αντιδάνειο", δηλαδή λέξη ελληνική που πέρασε σε ξένες γλώσσες, άλλαξε, και επαναπατρίστηκε αλλαγμένη. Σήμερα εμείς τη χρησιμοποιούμε όχι με την αρχική της μορφή, αλλά με εκείνη που έλαβε στις γλώσσες όπου πήγε. Ξεκίνησε ως "βραχίων", την οικειοποιήθηκαν οι Λατίνοι ως "bracchium", από τους Λατίνους την πήραν οι Βενετοί και την έκαναν "brazzo", και από τους Βενετούς οι νεότεροι Ιταλοί και την έκαναν "braccio". Και τώρα εμείς οι Έλληνοι τη λέμε "μπράτσο", γιατί ο βραχίων μας πέφτει λόγιος. Πάντως, όταν ακουμπάει η μπάλα σε μπράτσο αμυνομένου και μέσα στην περιοχή της ομάδας του, είναι "πέναλτι". Και το πέναλτι είναι αντιδάνειο. Πρόκειται για την αναντάμ παπαντάμ Ελληνίδα "ποινή", που στα λατινικά έγινε "poena", απ' όπου έλκει την καταγωγή το αγγλικό "penalty". Γεια σου, Απόστολε τιτάνα!

Εικόνα thita

AVE nissie,αν κανεις χιούμορ με την ετυμολογική προσέγγιση,σε θαυμάζω,είναι εξαιρετικά delicate. Κατα τα λοιπά,συγνώμη καταρχάς για το off-topic,αλλά είχες κάνει κάπου ένα σχόλιο,χθες-προχθές,που το είδα πολύ φευγαλέα (από το κινητό) και όταν το βράδυ το αναζήτησα από το tablet για το δω προσεκτικότερα και να απαντήσωn(αν χρειαζόταν),δεν κατάφερα να το βρω ο άχρηστος πουθενά. Όποτε ελπίζω να μην με χαρακτήρισες διαδικτυακά αγενή,αν μπορείς να μου υποδείξεις που θα το βρω,θα το αναζητήσω εννοείται.

Εικόνα nissios

Γεια σου, αδέρφι μου, nullum crimen nulla poena sine lege! (Αυτό κι αν είναι off topic, αλλά δεν ξέρω άλλο με poena μέσα). Αληθή είναι αυτά που έγραψα. Τα αντιδάνεια είναι πάρα πολλά (π.χ. σινεμά, καναπές, γκλάμουρ, μπουτίκ, γόνδολα, καρτούν κ.α.) Είναι λέξεις ελληνικές που, συνήθως μέσω των λατινικών, πέρασαν σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες και επέστρεψαν στην ελληνική αλλαγμένες. Τώρα εμείς τις μεταχειριζόμαστε με τη νέα τους μορφή, νομίζοντας ότι είναι εντελώς ξένες, ενώ δεν είναι. Συνήθη γλωσσικά φαινόμενα είναι αυτά, δεν είναι κάτι παράξενο.

Το σχολιάκι που λες το έσβησα, αλλά δεν ξέρω γιατί. Με πιάνουν κάτι τέτοια κυκλοθυμικά... Πάντως να ξέρεις, σου έγραφα ότι σου κρατάω μούτρα που δεν σχολίασες την τελευταία μου αναρτησούλα, παρόλο που ήτονε πάρα πολύ ωραία και καλλιτεχνικιά! Άντε, παλιοχαρακτήρα, προδότη...

Εικόνα thita

Χαχαχα culpae poenae par esto/ανάλογα με το αδίκημα και η ποινή (Google το έκανα και παριστάνω τον έξυπνο ε.....).

Για να ευθυμησουμε (ρίχνω το επίπεδο),υπήρχε παλιά guest star σε μια μεταμεσονύχτια εκπομπή trash tv (τα παιδιά της νύχτας) ένας τύπος,Λάσκο νομίζω τον λέγανε,που έκανε ετυμολογικές αναλύσεις του στυλ "έξυπνος = εκ του ύπνου,άρα χαζός",και από τότε έχω ..... φοβηθεί την άτιμη αυτή επιστήμη και προτιμάω να ρωτάω παρά να γνέφω κάτι ανάμεσα σε αινιγματικά και περισπούδαστα.

Η κυκλοθυμία είναι ένδειξη ευφυΐας,μια και σύνηθες χαρακτηριστικό αυτής είναι η μελαγχολία,όποτε τα κυκλοθυμικά σου έχουν,όπως όλα στη ζωή,και καλή και κακή διάσταση.

Seriously,μην σβήνεις σχόλια,πιστεύω οι περισσότεροι εδώ απολαμβάνουμε να σε διαβάζουμε. Μη μου κρατάς μούτρα,σχολιάζω όταν έχω κάτι να πω (γενικά θέλω να πιστεύω ότι μιλαω ή με πάθος,ή με χιούμορ),καλλιτεχνικιά,ναι (by definition λέμε στο χωριό μου) η ανάρτηση για τους άγριους,αλλά εγώ δυστυχώς είμαι λίγο άτεχνος βλέπεις χεχεχε,όποτε γιατί να πεταχτώ σαν να μην πω τι σε μια σοβαρή συζήτηση και να την μολεύσω, έχει πολλά αδέλφια εδώ που την απόλαυσαν και περιμένουν κι άλλες τέτοιες,άμεσες,που μπορούν ίσως και να ταυτιστούν λίγο.

Να είσαι καλά.

Εικόνα apostolos gaganis

Εσύυυυ...εσύυυ... Να εμφανίζεσαι πιο συχνά περικαλώ και να τ΄αφήσεις αυτά που ξέρεις... Να μια ιδέα: Δεν μας κάνεις ένα μάθημα ετυμολογίας σε αθλητικούς γενικότερα, κι όχι κατ΄ανάγκην ποδοσφαιρικούς, όρους; Ξέρεις εσύ... Μπορείς να φτιάξεις της Παναγίας τα μάτια, άμα τ΄αποφασίσεις...

Εικόνα ze ηλιας

Παίδες συγχωρήστε με αλλά είναι λάθος να φιλονικούμε ψειρίζοντας την κάθε φάση μπαίνοντας στο τρυπάκι που θέλουν άλλοι να μπούμε.Στο φινάλε δεν ταιριάζει και στο ύφος του site.
Για μένα αν ισχύει οτι ελέγχω τα πάντα στη διαιτησία τότε είναι δύο τα τινά
Ή είναι μαλάκες αυτοί που δίνουν γραμμή και μας εκθέτουν σε ανούσια ματς ή είναι κατωτάτου πνευματικού επιπέδου οι εκτελεστές πουλώντας από μόνοι τους εκδούλευση χωρίς λόγο .

Εικόνα apostolos gaganis

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ... ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ Ή ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΥΙΟ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΕΛΩΝ. ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ( ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΟΠΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΠΟΦΟΡ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΡΙΧΤΕΡ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΜΙΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟΦΡΥΟ...

Εικόνα ze ηλιας

ok doc
Απλά να σου πω οτι στο δικό μου το μυαλό το RATM αποτελεί θεματοφύλακα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας έστω κι αν δεν έχει θεσμικό ρόλο.
Κάτι άσχετο
Τις προσεχείς ημέρες λογικά δεν θα έχει επικαιρότητα λόγω αργιών κλπ
Με αφορμή την πετυχημένη(λόγω συμμετοχής) ανάρτηση περί "προδοτών" θα πρότεινα να μας τσιγκλίσεις,παραθέτοντας κάτι ανάλογο σε σχέση με το παρελθόν που θα μπορούν οι αναγνώστες να καταθέτουν την άποψή-εμπειρία τους.
παράδειγμα
σπάσιμο σε δεκαετίες(από 60 και δώθε) και ανάλυση αναδεικνύοντας την ιδανική 11άδα
Ποιό είναι το πρώτο παιχνίδι που παρακολούθησε κανείς η ποιό αυτό που τον γέμισε περισσότερο
ποιά η καλύτερη 11άδα ξένων
ποιον είχαμε αφίσα και δε θα ξεχάσουμε ποτέ
κορυφαίος πρόεδρος,κόουτς,παράγων
τα αμόλησα αχταρμά όλα,κάνε κουμάντο και συμμάζεμα

Εικόνα holland74

Καλησπέρα Απόστολε...
Πολύ καλό άρθρο, συμφωνώ σε όλα..
Να τονίσουμε όμως πως ο Ολυμπιακός δεν έχει φωνή να αντιπαρατεθεί στην προπαγάνδα..
Οι άλλοι είναι όλοι απόφοιτοι της σχολής Διακογιάννη, οι παλιοί και εσύ καταλαβαίνουν τι λέω...
Ο Ολυμπιακός από το 1996 και μετά έχει πάρει σφυρίγματα, αρκετά σφυρίγματα, αλλά και η ΑΕΚ είχε πάρει την τριετία 91-94 πάρα πολλά σφυρίγματα με κορυφαίο ρεκόρ τα 25 πέναλτυ σε μια σαιζόν, 25!!
Ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη είχε σφάξει όλες τις ομάδες, ο Σαραβάκος έπαιρνε πέναλτυ μόλις τον φυσούσε ο αέρας στο ΟΑΚΑ, είχε 4-5...φιλικά σωματεία(ΟΦΗ, ΔΌΞΑ, ΑΠΌΛΛΩΝ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ) αλλά όλοι κάνανε τουμπεκί ψιλοκομμένο...
Ενώ τώρα όλος ο τύπος, ηλεκτρονικός και έντυπος σφυροκοπούν συνεχώς, εμείς τι κάνουμε;;

Εικόνα apostolos gaganis

Αμυνόμαστε ΟΣΟ μπορούμε. Η αίσθησή μου πάντως είναι ότι ο επίσημος Ολυμπιακός μαζεύει, μαζεύει, και περιμένοντας να γίνουν ορισμένα πράγματα, ΤΟΤΕ, θ΄αρχίσει πραγματικά και ανελέητα να ξεσκίζει - δικαίως - σούφρες... Εν τω μεταξύ; Εν τω μεταξύ...μήπως σου βρίσκεται κανένα υπομονόμετρο, αντεχόμετρο, όπως θες πέστο;..

Εικόνα holland74

Μακάρι αυτό που λες να είναι κάτι παραπάνω από αίσθηση και να ξέρεις κάτι παραπάνω...Όσο για υπομονή...49 πια, η καρτερικότητα έρχεται με τα χρόνια....

Εικόνα savvas gridlock

Kανένα χέρι Μποτία, στήθος με ώμο βρίσκει η μπάλα, ενώ το πρώτο οφσάιντ που δόθηκε στον Απόλλωνα, εκεί στο 11' που έβγαινε ο άλλος μόνος του, είναι πεντακάθαρο οφσάιντ, 1 μέτρο τουλάχιστον ακάλυπτος. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο Φουστέρ με το σκορ 1-1 και δεν αποβλήθηκε αυτό το γελοίο emo πουστράκι με την φράντζα, ο Βαλεριάνος, που κλότσησε δύο φορές τον Ντουρμάζ, με τη μία εξ αυτών μάλιστα στο πρόσωπο.

Εικόνα Antreas7

Στη φάση με το Ντουρμάζ ένας τραχανοπλαγιάς ονόματι Γκοτόβος ή κάτι τέτοιο ρίχνει δυο γονατιές στο Σαλίνο. Είναι διπλή αποβολή. Παρόλα αυτά από μια κίτρινη σε Ντουρμάζ - Βαλεριάνο.

Εικόνα savvas gridlock

Τώρα αυτά ετοιμάζουμε, Αντρέα.

Εικόνα john

Απόστολε δες τις φάσεις απο το λινκ που έβαλα. Προχωρα το βιντεο μπροστά γύρω στη 1 ωρα και 30 λεπτά στο 70 λεπτό του ματς 20 λεπτά πειν τελειώσει ο αγώνας. Θα δεις στην ίδια φαση δυο διαιτητικά εγκλήματα κατα του Ολυμπιακού. Δεν δίνεται πεντακάθαρο πεναλντι πάνω στον φούστερ σε φαση που ο αμυντικός τον εχει σπρώξει και τον πετάει κάτω,και καπάκι δεν δίνεται αποβολή στον βαλεριάνο σε φαση που χτυπάει με τις σκάρες των παπουτσιών του το πρόσωπο του Ντουρμαζ. Το δεύτερο γκολ φαίνεται να ειναι οφσάιντ αλλα η φαση ειναι οριακή και οχι εύκολη για τομ επόπτη. Απο εκει και πέρα ο μποτια τωρα που το βλεπω και το ξαναβλέπω φαίνεται να κανει χερι καθως κανει προέκταση του σώματος του με το τεντωμένο χερι του,αλλα απο εκει και πέρα μιλάμε απλα για μια κακή συνολικά διαιτησία και οχι με δόλο προς τον Ολυμπιακο. 2 φορες ευνοηθηκαμε φετος. Μια με Αστέρα και μια με Παναιτωλικό. Δεν ειναι και κατι τοσο τραγικό ώστε να το μεγαλοποιούμε. Και θα ευνοηθούμε και θα αδικηθουμε στο μέλλον οπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες του κόσμου. Πέρυσι αδικηθηκαμε 2 φορες μόλις στις 5 πρώτες αγωνιστικές (σε Αγρίνιο,Περιστέρι,)

Εικόνα apostolos gaganis

Ασφαλώς και θα ευνοηθούμε και θ΄αδικηθούμε, όπως ΟΛΕΣ οι ομάδες. Απλώς εκείνο που ζητώ, με αφορμή τον χτεσινό μας αγώνα, απ΄τη διατησία, είναι να γίνει περισσότερο προσεκτική με ΟΛΕΣ τις ομάδες, εφαρμόζοντας αδιακρίτως τους κανονισμούς. Όσο γίνεται ρε παιδί μου. Λάθη θα γίνονται πάντα. Επειδή όμως αντιμετωπίζουμε τον γνωστό πόλεμο, θέλω οι διαιτητές , όταν παίζουν μ΄εμάς, να προσέχουν ακόμα πιο πολύ ώστε να μην δίνουμε - κατά το δυνατόν - δικαιώματα στο κάθε ΑΡΔ να λέει τα δικά του και να τσιμεντώνει έτσι μια ούτως ή άλλως λανθασμένη και ΑΔΙΚΗ νοοτροπία μεγάλης μερίδας του κόσμου, εναντίον μας. Το "Να! Ποιός είναι ο Ολυμπιακός" έχει διαπεράσει δυστυχώς και αδίκως, ΤΟ ΞΑΝΑΛΈΩ, πολύ κόσμο. Και με πειράζει πολύ ετούτο... Φαίνεται αυτό απ΄την πρώτη στιγμή μ΄όποιο κωλοσωματείο και να παίξουμε. Έ! Πάνω σ΄αυτό, ζητάω απ΄τη διαιτησία να μας βοηθήσει ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ με την καλύτερη απόδοσή της. Αυτό είναι το ζουμί όλης της ιστορίας και το νόημα της ανάρτησης μου, ανεξάρτητα από το αν επί μέρους συμφωνούμε ή διαφωνούμε ή τους όποιους συμψηφισμούς λαθών... Ασφαλώς και υπήρξαν χτες αποφάσεις που μας αδίκησαν. Κατάφωρα. Γιαυτές όμως, φαντάζομαι δεν ξέρω κιόλας, τουμπεκί... Όλοι οι φούστηδες μιλάνε για ΄κείνα ακριβώς που απασχόλησαν κι εμένα. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ! ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ!

Εικόνα john

Ξερεις πολύ καλύτερα απο εμένα πως ο πόλεμος εναντίον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ειναι τεράστιος και συνεχόμενος απο τις εποχές Κόκκαλη εως σήμερα και θα συνεχίζει να ειναι όσο καιρο παίρνουμε τίτλους. Την φράση "οι διαιτητές να προσέχουν περισσότερο οταν παίζουν με εμάς",σαφώς και κατάλαβινω τι εννοείς και πως το λες αλλα δεν συμφωνώ. Δεν ειναι δουλεια των διαιτητών να προσέχουν ακομα περισσότερο τα ματς στα οποία διαιτητευουν τον Ολυμπιακο για να μην εχουν να λένε τιποτα οι άλλοι. Οι διαιτητές μπαίνουν να σφυρίξουν όσο καλύτερα μπορούν σε ολα τα γήπεδο ανεξαρτήτως του ποια ομάδα παιζει και δεν θα πρεπει να τους ενδιαφέρει το κλιμα που δημιουργείται απο αρδ εις βάρος τους.Περα απο αυτα, ο ολυμπιακος ειναι η πρωτη ομάδα στην ελλαδα και θα πάρει και μερικά σφυρίγματα παραπανω(οχι ομως σφυρίγματα που να στοιχειοθετούν αλλοίωση της πορείας του πρωταθλήματος ). Εγω δεν θελω να μπαίνει μεσα ο διαιτητής με δόλο για να σφυρίξει ολυμπιακο (Σπάθας στην Τρίπολη τον Νοέμβρη του 2014). Εκει εννοείται οτι με πειράζει και καθε ολυμπιακο πρεπει να τον πειράζει. Οταν βλεπω ομως συνολικά κακή διαιτησία με λάθη εκατερωθεν δεν θα πω τιποτα. Πολύ απλα γιατι ο διαιτητής ειναι ανίκανος και οχι στημένος.

Οι φουστηδες ζουν απο αυτο το πράγμα. Τρέφονται απο τις λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών εις βάρος των αντιπάλων μας ενώ σκοπίμως αποσιωπούν τις αλλες φασεις που αδικουμαστε.Όσο μεγαλώνουμε σαν σύλλογος τοσο περισσότερο θα φωνάζουν. Τρόπος για να τους κλείσεις το στόμα δεν ξερω εάν υπάρχει. Εάν επέμβεις δυναμικά στέλνοντας τους ΟΑΕΔ θα κατηγορηθεις για φίμωση των ΜΜΕ. Αν δεν κανεις τιποτα θα σε κατηγορήσουν οι ίδιοι οι οπαδοί σου πως δεν αντιδράς. Ειλικρινά δεν ξερω ποια πρεπει να ειναι η στάση της διοίκησης απέναντι σε αρδοσαιτ και αρδοεφηνμεριδες.

Εικόνα apostolos gaganis

Επειδή ακριβώς, Γιάννη, ξέρουμε όλοι ΚΑΛΑ μέσα σε τί πλαίσιο αντιΟλυμπιακής ΥΣΤΕΡΙΑΣ ζούμε - και πρώτοι πρώτοι οι διαιτητές - το να ζητάω να προσέχουν ιδιαίτερα τους αγώνες μας ( που καθόλου δεν σημαίνει να γράφουν στ΄αρχίδια τους τους άλλους ), το βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέσα στα πλαίσια της λογικής. Της λογικής ΜΟΥ, θέλεις; Έστω, έτσι.

Εικόνα savvas gridlock

Θα τα βάλουμε στο βίντεο τα υπόλοιπα, απλώς σε πρώτη φάση, ας μας εξηγήσει κάποιος το πώς αυτό εδώ ΔΕΝ είναι οφσάιντ. Εγώ βλέπω τον παίκτη του Απόλλωνα 1 μέτρο ακάλυπτο. Είναι το πρώτο από τα 3 οφσάιντ που συζητάμε για το αν ''κακώς δόθηκαν''.

http://i.imgur.com/zGHpkfv.jpg

http://i.imgur.com/OKqGiZF.jpg

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ λοιπόν θα είμαι αυτός ο κάποιος και θα πω ότι ΔΕΝ είναι οφσάϊντ ο παίχτης του Απόλλωνα.

Εικόνα savvas gridlock

Κι εγώ θα σου πω ότι είναι 2 μέτρα ακάλυπτος.

Εικόνα apostolos gaganis

Απλά διαφέρουν, για πολλοστή φορά, οι απόψεις μας...

Εικόνα savvas gridlock

Γι'αυτήν τη διχογνωμία ευθύνεται καθαρά ο ΟΤΕ. Τράβα μια γραμμή στο οφσάιντ να τελειώσει η ιστορία, να μην μπορεί κανείς να την προσπεράσει.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ. Τώρα όμως εγώ κοιτάω τις φωτογραφίες από ένα σάϊτ που το λένε ΚΙ.Χ.Ε. Ξέρεις τί είναι το ΚΙ.Χ.Ε; ΚΊΝΗΜΑ ΧΟΝΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Και το τί όργιο από πιτόγυρα, ψισταριές, γλυκά, τούρτες και τα ρέστα έχει, είν΄άλλο πράμα. Μου τρέχουν ήδη τα σάλια... Να μην κάνουν κλικ όσοι νηστεύουν κι όσοι κάνουν δίαιτα...

Εικόνα john

Στην μια φωτό που εβαλε ο Σάββας μου φαίνεται πως καλύπτεται ,και στην αλλη μου φαίνεται ακάλυπτος. Για εμένα δεν ειναι ξεκάθαρη φαση ειναι πολύ δύσκολη γιατι και η κάμερα δεν ειναι στην ευθεία και νόημα δεν βγαινει. και μονο που στεκόμαστε τόση ωρα κοιτώντας και μετρώντας τα εκατοστά,χάνουμε όλο το νόημα. Δεν μπορούμε να βρούμε άκρη ενώ κοιτάζουμε την φαση απο διαφορετικές οπτικές γωνιές ξανά και ξανά, και περιμένουμε να βρει άκρη ο επόπτης σε κλάσματα δευτερολέπτου? Ειναι δύσκολη φαση και δεν κατηγορώ τον επόπτη που δεν το είδε. Αν δεις ξένο ποδόσφαιρο και μετρήσεις ποσες τέτοιες φασεις γίνονται σε καθε ματς θα φρίξεις. Εκει ομως δεν ασχολείται κανένας γιατι πιστεύω πως αγαπάνε το άθλημα. Εδώ ελάχιστοι φίλαθλοι το αγαπούν. Η πλειοψηφία των αντιολυμπιακων και των στημένων Τσάτσων βλέπουνε το ματς μονο και μονο για να ψάξουν εξονυχιστικά και το παραμικρό σφύριγμα υπέρ του Ολυμπιακου

Εικόνα savvas gridlock

Σε ποια φαίνεται ότι καλύπτεται;

Εικόνα john