ΤΗΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ ΤΟ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ



 
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν χθες βράδυ στην αθλητική κυριακή της κρατικοδιαιτούλας τους. Το "δημοσιογραφικό" επιτελείο αναγκάζεται να ετοιμάσει αφιέρωμα για το 15 στα 15 του Ολυμπιακού. Είναι σα να τους βλέπω:

"Ρε μαλάκα κάνε το βίντεο για τους γαμημένους κωλόγαυρους, γαμώ το λιμάνι τους. Θα στο χρωστάω". "Πα καλά ρε μαλάκα που θα κάτσω να φτιάξω απογεματιάτικο, αφιέρωμα στα γαμίδια, γαμώ το Φάληρο γαμώ. Να το κάνεις εσύ". "Και γιατί να το κάνω εγώ ρε σύντροφε; Για μαλάκες ψάχνεις; Έχω να μοντάρω τη συνέντευξη του Πανόπουλου στον Γάτα"...

Εν τέλει, τέλει ντεν τέλει, εμφανίστηκε, μισόκαρδος, ο εθελοντής Γιάννης Δάρρας για να αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο. Και ως γνωστό, όταν κάνεις κάτι με μισή καρδιά όλο και καμιά χοντροπαπαριά θα κάνεις. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ! Στο βίντεο με τις νίκες του Θρύλου ακούγεται να λέει: "...νίκη και με 3-0 κόντρα στην αεκ"! Πάπαλα!

Αλλά γιατί σας τα λέω όλα αυτά και μάλιστα την ώρα που 400.000 νοματαίοι αγωνιούν για το ποιός μαλακοπίτουρας θα αναλάβει το τιμόνι στη Νέα Δεινοκρατία; Μα επειδή αυτό το πράμα με την κρατικοδιαιτούλα τους και την προκλητική μονοπλευριά της γρασάρει το Ντισκάβερι στην ιονόσφαιρα!     


ΛΟΓΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΑΙΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ταγματάρχης-χατζηγεωργίου photos Αποτέλεσμα εικόνας για χατζηγεωργίου photos

Ποίοι είναι οι κύριοι (;) οι οποίοι μας προκαλούν ασυστόλως; Μα είναι οι ίδιοι οι οποίοι έχουν εμπλακεί- ατιμωρητί ως αποδεικνύεται - σε σειρά κορυφαίων σκανδάλων. Για το αποψινό άρθρο, αρκεί να αναφερθώ σε δύο. Πιο κάτω, θα διαβάσετε αποσπάσματα από τη σχετική ειδησεογραφία σε εφημερίδες και σάης.

Α) Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης - η κυβέρνηση Τσίπρα πάλεψε γενναία για τον επαναφέρει στην κρατικοδιαιτούλα - έχει εμπλακει στο σκάνδαλο για τη χωρίς διαγωνισμό εκχώριση, έναντι μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ σε εταιρεία πίσω απ' την οποία όπως αποκαλύψαμε χθες, βρίσκεται ο Δ. Κοντομηνάς.

Β) Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, με απόφασή του ΔΣ αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ το επόμενο τηλεοπτικό έτος (2014-15) για να πληρωθεί η ΤΕΑΜ για να δείξει για τρίτη και τελευταία(;) χρονιά, τους αγώνες του Champions League. Πρόκειται για την πλήρη αποδοχή της συμφωνίας που έκανε η διοίκηση των Στέλιου Στεφάνου και Λάμπη Ταγματάρχη το 2011 με τη TEAM προκειμενου η ΕΡΤ να μεταδώσει τους αγώνες του Champions League την 3ετία, 2012-15. Τόσο η ΔΤ, που τελούσε υπό τον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής το Γκίκα Μάναλη, όσο και η ΝΕΡΙΤ που είναι ο διάδοχος φορέας της ΕΡΤ, υπό τον καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, εκτελούν τη σύμβαση της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ. Aν και η συμφωνία που υπέγραψε το 2011 ήταν κατά 20% φθηνότερη σε σχέση με εκείνη της περιόδου του Χρήστου Παναγόπουλου, ο Σίμος Κεδίκογλου, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κοινού με τα ιδιωτικά κανάλια, είχαν καταγγείλει τη σύμβαση. Σε βάρος της διοίκησης της ΕΡΤ (Στεφάνου-Ταγματάρχης) κατέθεσαν τότε εκτός από το μετέπειτα υφυπουργό, που έκλεισε τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, το Mega, ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ και ο ΟΤΕ, και υπέρ μόνο η Nova. Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε βούλευμα απαλάσσοντας τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως η υπόθεση αυτή αποτέλεσε την αφορμή για το λουκέτο στην εταιρεία στο ποίο προχώρησε η συγκυβέρνηση…


Adtech Ad

Να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος του επικεφαλής και δύο στελεχών της ΕΡΤ,  ζητά από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για μεγάλο κόστος με το οποίο η κρατική τηλεόραση εξασφάλισε την μετάδοση των αγώνων Champions League.

AdTech Ad

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου - η γνωστή μας κυρά πόπη- που διενέργησε την έρευνα, ζήτησε αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Παρά την άποψη της εισαγγελέως, ο κ. Πεπόνης ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει διώξεις για απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία σε βάρος των Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Στυλιανού Στεφάνου, μέλους του Δ.Σ και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφου- υπευθύνου αθλητικού προγράμματος .

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας εκτιμά , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.

Οι ΕΡΤ και οι... άλλοι

Παραθέτει επίσης τις προσφορές που υποβλήθηκαν για τα επίμαχα δικαιώματα για την τριετία 2012-2015, σύμφωνα με τις οποίες ο Σκάι προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης θεωρεί ότι η προσφορά της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων που είχε "κραυγαλέα απόκλιση" σε σχέση με τις υποβληθείσες από τα ιδιωτικά κανάλια προσφορές, αποκαλύπτει "παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης", σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης.

Υποστηρίζει δε, ότι η επιμελής και ορθολογική διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυσέλιδη παραγγελία του εισαγγελέα τονίζεται ότι οι διώξεις εναντίον των στελεχών της ΕΡΤ πρέπει να ασκηθούν για τις κατηγορίες της απιστίας περί την υπηρεσία κατά συναυτουργία, με αντικείμενο μεγαλύτερο των 73.000 ευρώ (κακούργημα).

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «η κραυγαλέα απόκλιση της οικονομικής προσφοράς αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης». Προσθέτει ακόμη ότι «η ορθολογική και επιμελής διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά αδιακρίτως τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων». Επισημαίνει ακόμη την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης, που όπως λέει αποδεικνύει τα περί μη τήρησης κανόνων επιμελούς διαχείρισης.

Υπενθυμίζει ότι η ΕΡΤ λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας με έδρα την Αθήνα, είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα, ελέγχεται και εποπτεύεται από το κράτος. Τα έσοδα της, όπως λέει είναι από το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει, τις διαφημίσεις και την έκτακτη επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτοί οι τζάμπα μάγκες, καθότι προστατεύονται από ένα ολόκληρο στρατό πρόθυμων σφουγκοκολάριων αλλά και από την ομερτά που επιβάλουν τα κακώς εννοούμενα συντεχνιακά συμφέροντα -εν προκειμένω, το "δημοσιογραφικό"-  κατάφεραν, όχι μόνο να γλυτώσουν από τη μέγγενη της δικαιοσύνης, αλλά και να μας έχουν ξανακατσικωθεί στο σβέρκο, προκαλώντας μας από το βράδυ ως το πρωί. Kι άμα τους κράξεις, κλαψουρίζουν πως τους στερείς το δικαίωμα στην "ελεύθερη έκφραση της άποψης"...

Red Apple

 

 

 

Σχόλια

Εικόνα Spiros Legend

Την εκπομπή-αφιέρωμα στο ένδοξο παρελθόν-παρόν και μέλλον της ΜΠΑΟΚΑΡΑΣ,με ολίγη από τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Εφές πώς την είδατε ρε μάγκες?Εγώ δεν πίστευα στα μάτια και τα αυτιά μου,η πλάκα είναι ό,τι έλεγαν,με τα δικά τους λόγια και ύφος,με δυσφορία όλοι αυτοί οι καρνάβαλοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους,ό,τι<< δυστυχώς πρέπει να σταματήσουμε την συζήτηση και τις ιστορίες του Ω Μπάνε Μπάνε,για να δείξουμε και αυτόν τον κωλοαγώνα,να βγάλουμε την υποχρέωση,άει στο διάολο που πρέπει να μεταδώσουμε και τον Γαύρο τώρα,πάνω που τα λέμε τόσο ωραία εδώ στο στούντιο,αλλά και από το Σεφ με τον Ιωάννου και τον Λινάρδο,μας κόβουν πάνω στο καλύτερο...>>.Τα είπαμε και την άλλη φορά,φίλε Αδάμ,ό,τι το έχουν τάμα εκεί στη Μεσογείων,όταν πρόκειται να δείξουν αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού,να ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τον αγώνα μας,με απίθανα άσχετους καλεσμένους και με παντελώς άσχετες με την περίσταση συζητήσεις-μπουρδολογίες.Αυτή την φορά,όμως,πιστεύω ό,τι ξεπέρασαν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό,21.00 ξεκίνησε το <> του αγώνα και μέχρι που ξεκίνησε,αντί για Pre-game απολαύσαμε το αφιέρωμα στην ΜΠΑΟΚΑΡΑ!Και ερωτώ εγώ τώρα,η έννοια του pre-game ποια ακριβώς είναι στον λειψό τους εγκέφαλο?Ας γράψουνε στο πρόγραμμα,21.00-21.45 αφιέρωμα στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ με καλεσμένους τον Πρόεδρό του <<Ω Μπάνε Μπάνε,πώς σε γα@@νε?!)και έναν άλλον διοικητικό τους,που δεν έχω την τιμή να γνωρίζω και να ενθυμούμαι,και 21.45-23.30 αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού-Εφές.Μετά δεν είχα κουράγιο και για Post-game,είπα myself<<άστο αγόρι μου,μην ξεφυτρώσει στο studio κάνας Κόρφας,ως Kinder έκπληξη για τον υπέροχο λαό του ΠΑΟΚ,και με τον εκνευρισμό από την ήττα μας,δεν αφήσεις καντήλι Χριστουγεννιάτικα>>,οπότε δεν ξέρω την συνέχεια της ασχετομπουρδολογίας τους.Και πολύ που τους άντεξα.Εσείς,πόση ΕΡΤούλα αντέχετε?

Εικόνα thita

Ρε φίλε Σπύρο ποσό δίκιο έχεις,ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αυτό προχθές με την ΕΡΤ,ούτε τελικό Ευρωλίγκας ΠΑΟΚ-Λιμόζ να μετέδιδε. Ειλικρινά δεν ντρέπονται καθόλου? ο Ιωάννου ως προϊσταμενος του αθλητικού τμήματος δεν λέει τίποτα? Δεν υπάρχει στην Ελλάδα δηλαδή διαθέσιμος καλεσμένος σχετιζόμενος με τον Θρύλο? Άντε βρε με το καλό,αν ο Θρύλος πάει π.χ. τελικό Europa,καλεσμένος ο αντωνιαδης.

Εικόνα red apple

Παιδιά, τα έχουμε ξαναπεί. Άκρια με δαύτους δεν βγάνουμε, παρ΄' εκτός και ο νέος μαλακοπίτουρας-πρόεδρας της νουδούλας το παίξει ξανά ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ και ησυχάσουμε από δαύτους!!! ρε που καταντήσαμε, να περιμένουμε από τη νέα δεινοκρατία να μας απαλλάκξει από τα πουσταριά. (Αμ το άλλο στην αθλητική κυριακή πάλι, το πήρατε είδηση; Που για δεύτερη διαδοχική εκπομπή βγάλανε τον Άιβαν τον κοντοπίθαρο για "αποκαλύψεις", με τον Μίνο να κρατά το μαρκούτσι;"

Εικόνα Spiros Legend

Τι εξυπονοείς,ό,τι υπάρχει περίπτωση διαπλοκής του Χ-αιβάν με τις τελευταίες Κυβερνήσεις?Πιπέρι...στο πληκτρολόγιο,δεν γίνονται τέτοια πράγματα στο Ε-Lada και ΔΕΝ παριστάνει η ΕΡΤ τον εκπρόσωπο Τύπου του αντιολυμπιακού μετώπου,εμείς οι παλιόγαυροι και παλιοχαρακτήρες τα φανταζόμαστε αυτά...

Εικόνα red apple

χιιχιι χα χα χα Δε φταις εσύ, η φαντασία σου τα φταίει

Εικόνα Red Dragon

Αδαμ διαβασα το αρθρο που παρεθεσες στον φιλο πιο κατω.Δεν ειχε υποπεσει στην αντιληψη μου.Δεν ξερω σε τι να πρωτοσταθω.Σε αυτο που εκανε ως απογονος του Γιοζεφ (για την ακριβεια ο Γκεμπελς θα ενιωθε πολυ μικρος μπροστα σε κατι τετοια τυπακια) Σαντοριναιος (γνωστο το τι εχει ξεστομισει κατα καιρους) οπου φυσικα το θεμα ανακινησε και αλλος στην συνεντευξη τυπου ή ακομα χειροτερα οτι μετα τα οσα μεσολαβησαν εξακολουθουσε να ψευδεται?Σε τιποτα απο αυτα.Απλα θα σου πω ενα τεραστιο μπραβο για την κινηση που εκανες (κατι που θα θελανε να κανουν οσοι αγαπουν την ομαδα μας αλλα δεν ξερουν οτι δεν θα εισακουστει η οποιαδηποτε ενσταση εχουν) και για τον τροπο που διαχειριστηκες το θεμα και που τελικα υπηρξαν 1-2 ανθρωποι οπως ανεφερες που αποκαταστησαν την αληθεια.
Επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα για το ποσο εξαιρετικο εργο επιτελουν ολα τα παιδια στο Ratm.
Ενα μπραβο και απο εδω για το αρθρο σου.Πρεπει οι φωνες να γινουν ακομα πιο εντονες για ενα μεσο που πληρωνουμε ολοι μας.Μπορει το τσοντοκαναλο του καθε φοροφυγα να ακολουθει την τακτικη στην οποια αποκλειστικα εχει ¨επενδυσει¨ (Γκεμπελισμος με καθε μορφης διαχυσης του και απο τα υπολοιπα Μεσα που εξυπηρετουν τα ιδια συμφεροντα) ομως ειναι πραγματικα αρρωστημενο να βλεπεις ανθρωπακια που πληρωνονται απο τον κοσμακι να χαιρουν ασυλιας μονο και μονο λογω του ζηλου που επιδεικνυουν κατα της ομαδας μας.Να δουμε ποσο ακομα θα συνεχιστει ολο αυτο οταν εχουν φτασει στο εσχατο σημειο της ηθικης καταπτωσης και κανεις δεν ευαισθητοποιειται.

Εικόνα red apple

Αυτό που έκανα, δηλαδή, η παρέμβαση, δεν εντάσσεται στις "πρωτοβουλίες" που πρέπει ή δεν πρέπει να αναλαμβάνει το ratm. Ήταν προσωπική πρωτοβουλία όπως είχα κάνει και παλαιότερα, με τους ίδιους. Άλλωστε, το ratm δεν μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να υποκαταστήσει τον επίσημο Ολυμπιακό. Το αν κάνει τα δέοντα ή όχι, η διοίκηση, αυτό εναπόκειται στη διοίκηση! Thanks for the kind thoughts

Εικόνα Red Dragon

Οπως και να εχει τετοιες ενεργειες ειναι αξιες συγχαρητηριων καθως οπως εγραψα αρκετος κοσμος που αγαπα την ομαδα επιθυμει απο την μερια του να αντιδρασει αλλα γνωριζει οτι δεν θα εχει αντικτυπο η οποιαδηποτε ενεργεια.
Συμφωνω απολυτως Αδαμ με την τελευταια σου τοποθετηση με μονη επισημανση οτι και οι 2 μεριες απο την δικη τους σκοπια αγωνιζονται για το καλο του Ολυμπιακου μας.

Εικόνα Red Dragon

*αλλα γνωριζουν οτι δεν θα εισακουστει εννοω

Εικόνα thita

η ερτ είναι γνωστό πως είναι εξίσου αμαρτωλή με την (π.χ.) ολυμπιακή αεροπορία και τον οπαπ

και με έναν μυστικιστικά, σχεδόν ονειρικά ταιριαστό τρόπο, τα κουμάντα πάντα παιδιά της πανάθας, ειδικά δε τα (πολλά) τελευταία χρόνια, γόντικες, παναγόπουλοι, κλπ.

Εικόνα red apple

καλώς τονα! Να ξέρεις, λόγω επαγγελματικής εμπειρίας και γνώσης του χώρου, πως στην ερτ επικρατεί πογκρόμ διώξεων εναντίον οιουδήποτε υποστηρίζει Γαύρο. Καρατσεκαρισμένο!
Διάβασε και τούτο που έγραψα το 2014, για να καταλάβεις το τί συμβαίνει εκεί -δεν είναι η πρώτη φορά που έχω παρέμβει http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140317/gia-ti-rimada-tin-ali...

Εικόνα thita

αδερφέ είμαι σίγουρος γι' αυτό που λες (έχω φυσικά διαβάσει και το άρθρο σου), πραγματικά μου είχε κάνει εντύπωση πως είχε κάτσει ο Θρύλος στην ερτ προ ετών