ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟ



Σε πρόσφατο άρθρο μας είδαμε τα έσοδα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που του δίνει η NOVA.
 

 
6 εκ. ευρώ για τη σεζόν 2014-15. Ας δούμε τώρα τα αντίστοιχα έσοδα της Πόρτο.
 
Από το 2018 και για τα επόμενα δέκα χρόνια η εταιρία Portugal Telecom θα μεταδίδει τα εντός έδρας ματς της Πόρτο!
Τι θα κερδίσουν απ' αυτό οι «δράκοι»; «Μόνο» 457.500.000 ευρώ!
Μιλάμε για μια ιστορική συμφωνία μιας και είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε ομάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα.
Στη συμφωνία προβλέπεται, η εν λόγω εταιρία να έχει το δικαίωμα να μεταδίδει τις παρουσιάσεις των εμφανίσεων, ενώ για 12,5 χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιεί ό,τι ανεβαίνει στο κανάλι της Πόρτο.

45 εκ. ευρώ τον χρόνο η Πόρτο, μόνο από τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, από το 2018 κι έπειτα. 7,5 φορές πάνω από το αντίστοιχο νούμερο του Ολυμπιακού. Ας θυμηθούμε και ένα παλαιότερο άρθρο μας, για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των ομάδων στα 5 προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτές τις ομάδες καλείται να ανταγωνιστεί ο Ολυμπιακός, με έσοδα-ψίχουλα και την προπαγάνδα των αντιολυμπιακών και των νεόγαυρων από πάνω ότι ''παντελονιάζει ο Μαρινάκης''...

Σχόλια

Εικόνα thita

έτσι είναι, αν το πρωτάθλημα δεν έχει εξωστρέφεια, τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δεν θα αυξηθούν ποτέ πάνω από 6-8 μύρια για τον Θρύλο, όσο καλά κι αν πάει, όσους παιχταράδες κι αν φέρει

ξέρει κανένας εάν το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αγοραστεί από οποιοδήποτε τηλεοπτικό δίκτυο παγκοσμίως?

και προσπαθούν κάτι τσάτσοι να μας πουν ότι αν ο Θρύλος χάσει 1-2 πρωταθλήματα και τα πάρουν οι λαθρέμπορες, το πρωτάθλημα ξαφνικά θα αποκτήσει ενδιαφέρον, θα βγάλει υγεία, θα ανέβουν τα έσοδα όλων, τα τηλεοπτικά, κλπ. και θα φτάσουν τα εκατομμύρια της αγγλίας (ο μπούρμπος θα αρχίσει τις ντρίπλες), κλπ.

αλλά αυτό θέλουν να το πετύχουν όχι με ορθολογική ποδοσφαιρικά προσέγγιση (χρήμα/μεταγραφές ή αλλιώς χρόνος/ακαδημίες/νέοι παίκτες), παρά επειδή έχει τάχα μια ηθική υποχρέωση ο Θρύλος να τους το χαρίσει, να τους αφήσει να πάρουν και αυτοί κανένα ρε παιδάκι μου, κλπ.

και τα υποκνούν αυτά οι ίδιοι άνθρωποι που στις επιχειρήσεις τους δεν αφήνουν να χαθεί ούτε δίευρω

ουστ

spend money, to make money λένε στο χωριό μου

Εικόνα Antreas7

Είναι όμως φαύλος κύκλος. Αν δε δοθούν λεφτά για να ανέβουν ομάδες όπως η Καλλονή, ο Πανθρακικός πώς θα αναβθμιστεί το ποδόσφαιρο; Κάποτε είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα στο μπάσκετ με τις μικρές ομάδες να φέρνουν παιχταράδες. Όταν κόπηκε το χρήμα, χάλασε και το προϊόν. Αλλά αντί να δίνουν λεφτά οι χορηγοί και η τηλεόραση, ψάχνουν γελοίες δικαιολογίες για να μειώσουν τις χορηγίες, χωρίς όμως να μειώνουν τη συνδρομή.

Εικόνα thita

οι μικρές ομάδες τότε (στο μπάσκετ) έφερναν παιχταράδες με τις τσέπες των προέδρων/ιδιοκτητών, ποτέ με βάση έσοδα, πάντα μέσα (πολύ μέσα για την ακρίβεια) ήταν στο ταμείο, και όσες μικρές ομάδες προσπαθούσαν να κινηθούν ψιλο-μετρημένα, ανεβοκατέβαιναν στην Α1 (π.χ. παπάγος)

Εικόνα red apple

Άσε μα ρε φιλαράκο με την προπαγάνδα σου. Σε παρακολουθάω χρόνια τώρα... Τάιζε σανό τα γαυράκια...

Για πε μας εξυπνάκο μου, πόσα θα παντελονιάσει ο πρόεδρας της Πόρτο;

μπου χαχαααααα .... Αυτό δεν θα έλεγαν οι φωτεινοί παντογνώστες του ντρένε;

Γάμα τα Σάββα! Εμείς πάμε ξυπόλυτοι στ' αγκάθια και πάλι τους τσιμπάμε γερά...

Εικόνα Spiros Legend

Κι όχι μόνο τις ανταγωνιζόμαστε,αλλά τις πιάνουμε και πελάτισσες!6 παιχνίδια με Πόρτο στο Τσ.ληγκ,3 νίκες ο Ολυμπιακός,1 ισοπαλία,2 ήττες.Με Μπενφίκα,που είναι ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος ιστορικώς και με πάρα πολύ κόσμο και μέλη,πρόπερσυ την αποκλείσαμε με 1 νίκη,1 ισοπαλία στον όμιλο και το 2008 της ρίξαμε 5άρα στο Καραισκάκη στο Ουέφα.Ακόμα και με την πάμπλουτη Άρσεναλ,ένα από τα 7-8 μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά brandnames παγκοσμίως,8 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Ληγκ,4-4 νίκες!Ας καταλάβουνε όλοι ό,τι ΗΔΗ κάνει υπερβάσεις και μάλιστα μεγάλες ο Ολυμπιακός,απλά έχουμε φτάσει αρκετές φορές στο παρά πέντε για ιστορικούς θριάμβους,ειδικά σε νοκ-άουτ παιχνίδια και στο τέλος κάτι δεν κάνουμε καλά,για την τύχη μας δεν φημιζόμασταν ποτέ και όλο και κάποιο κοράκι μας έχει <<περιποιηθεί>>...Να βάλουμε και την μόδα των τελευταίων ετών,τα ματς-ομορφιές του ποδοσφαίρου,Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ και Γιουβέντους-Ατλέτικο Μ.που μας άφησαν έξω φούστικα και άδικα και τις 2 φορές.Υ.Γ.Απίστευτη η συμφωνία για την Πόρτο,τι να συγκρίνεις με τα κατακάθια της Σούπερ-λίγκας,που μας τραβάνε προς τα κάτω εμπορικώς και οικονομικώς,αλλά και αγωνιστικώς...Επειδή υπάρχουν Έλληνες παντού,Αμερική,Καναδάς,Αυστραλία και όλες τις μεγάλες Ευρωπαικές χώρες,ένα ελληνικό πρωτάθλημα,που δεν θα το δυσφήμιζαν τα αποβράσματα και θα έριχναν και κάνα ευρώ να φτιάξουν ομάδες,θα είχε αρκετά περισσότερα έσοδα και τηλεοπτικά και από πωλήσεις ειδών με το σήμα της ομάδας,εντός και εκτός Ελλάδας.

Εικόνα nmavronas

πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός διαπραγματυόταν μόνος του τα τηλεοπτικά δικαιώματα του θα είχε περισσότερα έσοδα αλλά αυτό είναι θέμα γενικότερης θεώρησης. O Oλυμπιακός στην Ελλάδα φορτώνεται όλο το προΪον των ομάδων της super liga.

Εικόνα savvas gridlock

Και μόνος του να διαπραγματευτεί Νίκο, αν το προϊόν δεν πουληθεί σε χώρες του εξωτερικού, τα έσοδα δεν θα αυξηθούν. Πόσα λεφτά να δώσει η ελληνική αγορά; 1-2 εκ. ευρώ παραπάνω, όσα έδινε δηλαδή η ΕΡΤ στα ''καλά χρόνια''; Το ταβάνι αυτό είναι. Το θέμα είναι να ενδιαφερθεί κάποια χώρα του εξωτερικού για τα παιχνίδια της Superleague. Ποιος να ενδιαφερθει όμως για το Ολυμπιακός-Καλλονή ή το Ολυμπιακός-Πανθρακικός; Αντικειμενικά μιλώντας, το προϊόν δεν βλέπεται. Όχι τώρα, τα τελευταία χρόνια, ανέκαθεν. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό που παίζεται στην Ελλάδα, ούτε ποτέ παιζόταν ποδόσφαιρο θελκτικό, να κάτσεις να το χαζέψεις και να περάσεις καλά.

Εικόνα el trick

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είναι το ζουμί.
Η πωλήσεις αγώνων στο εξωτερικό.
Το Ελληνικό πρωτάθλημα ΠΟΤΕ δεν πούλησε αγώνες στο εξωτερικό.
ΠΟΤΕ δεν ήταν θελτικό.
Γιαυτό είναι και στο σύνολό του ΜΙΖΕΡΟ, όσο και αν προσπαθεί ο ΘΡΥΛΟΣ να αλλάξει αυτό το στάτους.

Υ.Γ. Φυσικά η μίρλα και το κακό είναι τα 25 μύρια του Τ.Λ. Λες και όταν τα πάρεις τελείωσε το θέμα έγινες ομαδάρα και θέλει να σε βλέπει όλος ο κόσμος. Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ κόσμος θέλει να βλέπει ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ βασικά γιατί αυτούς αναγνωρίζει. Και οι παικταράδες κοστίζουν.