ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ''30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE''



Είχαμε δει στο πρόσφατο άρθρο μας για τον ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την χρήση 2014-15 ότι τα έξοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 80,6 εκ. ευρώ.
 
 
Κοιτάμε τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ίδιο χρονικό διάστημα, μέσα από τον ισολογισμό της εταιρείας. 17,8 εκ. ευρώ.
 
 
Κοιτάμε και τα έξοδα της ΠΑΕ ΠΑΟ για τη σεζόν 2014-15 μέσα από τον ισολογισμό της. 22,8 εκ. ευρώ η εταιρεία.
 
 
 
81 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΠΑΤΖΕΤ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 23 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΠΑΟ ΚΑΙ 18 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΠΑΟΚ. ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ο αντίλογος φυσικά είναι γνωστός. ''Με τα λεφτά του Champions League δημιουργείται αυτή η διαφορά, όχι με τα λεφτά από την τσέπη του Μαρινάκη''. Ας δούμε αναλυτικά τα έσοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που όπως είπαμε πιο πάνω ήταν 79,6 εκ. ευρώ κατά την περυσινή σεζόν.
 

26,8 εκ. ευρώ πήρε ο Ολυμπιακός από την ΟΥΕΦΑ για τη σεζόν 2014-15. Πέραν αυτών των 49,8 εκ. ευρώ, τα οποία φαίνονται στον πίνακα ως έσοδα της εταιρείας, για να φτάσουμε στα 79,6 εκ. ευρώ των συνολικών εσόδων υπάρχουν και τα χρήματα των μεταγραφών.
 
 
Aς δούμε τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ήταν 6,3 εκ. ευρώ...
 
 
Τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟ ήταν 17,9 εκ. ευρώ.
 
 
 
80 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 19 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 6 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΠΑΟΚ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 27 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΟ Ή ΠΑΟΚ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ μένει στα λεφτά του Champions League. Μόνο τα έσοδα από πωλήσεις παικτών υπερφαλαγγίζουν τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ. Αν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟ κι έπαιρνε τα 3,3 εκ. ευρώ που πήρε πέρυσι η ομάδα του Αλαφούζου για τη συμμετοχή της στο Europa League, με τον ΠΑΟ να παίρνει τα 27 περίπου εκ. ευρώ που πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από το Champions League, ο Ολυμπιακός θα είχε (δίχως τις μεταγραφές παικτών) έσοδα 26,3 εκ. ευρώ, 8,4 εκ. ευρω περισσότερα από τα περυσινά έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟ (αυτά τα 17,9 εκ. ευρώ που βλέπουμε στον πίνακα). Καλό είναι να τα ξέρουμε όλα αυτά από εδώ και πέρα, γιατί παρατράβηξε η καραμέλα ''με τα λεφτά του Champions League παίρνει παίκτες ο Μαρινάκης''. Παίκτες παίρνει η ΠΑΕ, η οποία έχει έσοδα δικά της, για τα οποία φρόντιζε και φροντίζει ο Μαρινάκης, με τη γενικότερη οργάνωση που έχει επιβάλει στην ΠΑΕ. Είναι έσοδα ΤΗΣ ΠΑΕ και όχι του Μαρινάκη, ο οποίος δεν βάζει και ούτε έχει βάλει ποτέ στην τσέπη του ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΤΟΥ ΕΥΡΩ από αυτά τα λεφτά. Κι όσο αυξάνονται τα έσοδα της ΠΑΕ εμείς χαιρόμαστε, γιατί ανεβαίνει επίπεδο ο Ολυμπιακός.

Σχόλια

Εικόνα Romain

Μου έκανε εντύπωση ένα "αρθρο" από κάποιον Καζαντζογλου για το "ΣΥΤΗΜΑ" που δεν αφήνει την αεκαρα να προχωρήσει, ούτε τον Νιαου να πληρώσει και να φέρει παικταραδες. Και πως το ΣΎΣΤΗΜΑ γιγαντωνεται και ο μόνος τρόπος είναι να αλλάξει... ο Γκιρζικης.

Υπάρχουν όμως από κάτω τρία μόνο comments από οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι του τα χωνουν.

"Μας λέτε για γήπεδο και γήπεδο δεν βλέπουμε "

"πρωτάθλημα, αλλά με τέτοιο ροστερ δεν μπορείς να το διεκδικήσεις"

Και το καλύτερο...

"Πάντα μας φταίνε οι άλλοι. Η διοίκηση ποτέ "

Εικόνα Romain

Είναι φανερό. Όταν υπάρχουν τα στοιχεία, το παραμύθι δεν έχει αξία.
Και οι λασπολογοι μπορούν να αραδιασουν τα στοιχεία όπως ο Σάββας, όμως το παραμύθι και οι θεωρίες για τις οποίες πληρώνονται να μεταδίδουν, θα πέσουν στο κενό. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που ζουν με αυτό τον τρόπο.

Εικόνα thita

έτσι

ξεβράκωμα απόλυτο, αφού ακόμη και με αφαίρεση των εσόδων από το ch.l. και πάλι ο Θρύλος είναι ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ από αυτούς, πάει το παραμύθι ότι ο Θρύλος συντηρείται και γιγαντώνεται με τα λεφτά της uefa

όσοι τολμούν βέβαια να αρθρώσουν λέξη, ας πάρουν τον ισολογισμό της πρώτης χρονιάς/χρήσης του βαγγέλα, για να δουν ποιος είναι ο τρόπος να βγαίνεις ευρώπη από πέμπτος και αποκλεισμένος, και αν έχουν αρχίδια, ας ακολουθήσουν την ίδια συνταγή, για να βγουν ch.l. και να γεμίσουν εκατομμύρια, κλπ.

το κάνει κανένας τους? εδώ ολόκληρος νιάου (μας έχουν ζαλίσει τα αρχίδια πόσο μεγάλο επιχειρηματικό μέγεθος είναι παγκοσμίως) και θέλει πρώτα να βγάλει λεφτά και μετά τα ξοδέψει (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ), και τα ρίχνει στο financial fair play, λες και η αεξάρα παίζει ευρώπη χαχαχα.....

αυτά κάνουν τζιζ όμως, διότι τους χαλάει τη σούπα "ο ολυμπιακός βγαίνει πρώτος με τα λεφτά του ch.l." (λες και η συμμετοχή και επιτυχίες στο ch.l. είναι κάτι που συμβαίνει με τρόπο μεταφυσικό) και θα εκθέσει τα αφεντικά τους που δεν βάζουν χέρι στην τσέπη ούτε για καφέ

άλλωστε, όπως και ο σάββας έχει πει σε άλλο άρθρο, ας φτιάξει μια ομάδα ο παο ή ο παοκ, να κερδίσει ρε παιδί μου μια φορά ένα προκριματικό και να περάσει σε ομίλους ch.l., ώστε αφενός να πάρει καλά λεφτά και αφετέρου να μην πάρει ο Θρύλος τόσα εκατομμύρια, και ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα, κλπ.

π.χ. ο παοκ προ λίγων ετών με την σάλκε δεν θα μπορούσε να περάσει στους ομίλους? ο Θρύλος έφταιξε?

μέχρι προ ετών, η πανάθα ήταν σε ranking καλό στην ευρώπη, οπότε δεν είχε και τόσο δύσκολη κλήρωση (ο συνδυασμός δε ranking με τριφυλλοκωλοφαρδία είναι παροιμιώδης και νομίζω αποτελεί εχέγγυο ασφαλούς επένδυσης για κάθε ενδιαφερόμενο)

αλλά είπαμε, εδώ φταίνει πάντα άλλα (το σύστημα, οι εξωγήινοι, κλπ.) και πάντως οτιδήποτε άλλο από την αφραγκία, τι να λέμε τώρα ρε παιδιά, οι ΑΡΔ μετράνε τα 30 μύρια του Θρύλου ως κάτι που θα έπαιρνε π.χ. η πανάθα στους ομίλους, "λησμονώντας" ότι τα μισα περίπου από αυτά τα χρήματα είναι από τις αγωνιστικές επιτυχίες (η πανάθα πέρισυ θυμόμαστε όλοι τι καλά που τα πήγε στο europa ε, δύο ολόκληρους βαθμούς σε έξι αγώνες μάζεψε)

Εικόνα Red Dragon

Εξαιρετικο αρθρο.
Παει και αυτο το παραμυθακι.
Μπραβο στον προεδρο και στην διοικηση γενικοτερα για την καταπληκτικη δουλεια που γινεται στην Παε.

Εικόνα REDNYC

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ - ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΘΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥ ΛΟΥ. Ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ! ΑΥΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ!

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!