ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ ΚΑΙ ΣΕΛΤΙΚ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΙΑ



Έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με το τι γίνεται στην Σκοτία (εδώ κι εδώ). Μέρες που είναι, δίχως αγωνιστική δράση, ας το ''φιλοσοφήσουμε'' ξανά. Ας δούμε τα φετινά, ξεκινώντας από τους Ρέιντζερς, που είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα και η οποία έχει υποβιβαστεί στη Δ' Εθνική το 2012 λόγω χρεών.
 

 
Παρότι βρίσκονται για δεύτερη σερί σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, την εκεί ''Β' Εθνική'', έχουν μέσο όρο 44.882 εισιτήρια ανά ματς στην έδρα τους, το ''Άιμπροξ''. Μήπως βλέπουν οι οπαδοί των Ρέιντζερς ''ποιοτικό ποδόσφαιρο'' κόντρα στην Κουίν οφ δι Σάουθ και την Αλόα Αθλέτικ και γι'αυτό σπεύδουν να γεμίσουν το γήπεδό τους;
 
 
Και φέτος ζορίζεται να ανέβει η ομάδα των Ρέιντζερς. Kάθε άλλο παρά ''παρέλαση'' κάνει, ώστε να συνωστίζονται στο γήπεδο οι διάφοροι πανηγυρτζήδες εν όψει της επικείμενης ανόδου της αγαπημένης τους ομάδος.
 

 
Πάμε και στην ''αιώνια αντίπαλο'' των Ρέιντζερς, τη Σέλτικ. Εδώ και 4 χρόνια παίζει μόνη της στην πρώτη κατηγορία. Ανταγωνισμός δεν υπάρχει. Φέτος το καλοκαίρι αποκλείστηκε από τη Μάλμε στα play-off του Champions League και δεν έπαιξε σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Παρ'όλα αυτά, οι οπαδοί της ούτε ''όραμα'' ψάχνουν, ούτε ''μεταγραφάρες'', ούτε ''ανταγωνισμό'', ούτε ''ποιοτικό ποδόσφαιρο'' για να πάνε στο γήπεδο.
 

 
44.615 εισιτήρια μέσος όρος στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα στην έδρα της Σέλτικ, το ''Σέλτικ Παρκ'', όχι για να δουν την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν, ούτε για να δουν ποιότητα αντίστοιχη της αγγλικής Premier League ή της ισπανικής La Liga, ούτε για να δουν ''τους παικταράδες που έφερε ο πρόεδρος''. Απλώς για να δουν ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ, που μάλιστα φέτος ζορίζεται σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο τρέχει μόνη της...
 

 
Mιλάμε για την Σκοτία που επισήμως έχει πληθυσμό 5,3 εκ. κατοίκους, ενώ η Ελλάδα έχει υπερδιπλάσιο, περίπου 11 εκ. επισήμως. Oι ''ανύπαρκτες'' υποτίθεται Χαρτς και Αμπερντίν έχουν υψηλότερο μέσο όρο εισιτηρίων από τον ΠΑΟ και τουλάχιστον τον ίδιο μέσο όρο εισιτηρίων με αυτόν που έχει ο ΠΑΟΚ στη Superleague.
 

 
Μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση σε οπαδική κουλτούρα; Μήπως έχουμε μπλέξει τον οπαδισμό με ένα κάρο ΑΣΧΕΤΕΣ μαλακίες και τον αποσυνδέσαμε από το βασικό, το πρωταρχικό, το ''πάω στο γήπεδο να δω την ομάδα μου''; Μήπως είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι και άλλοι, υποτίθεται ''ανύπαρκτοι'' και ''πουθενάδες'' μας βάζουν τα γυαλιά; Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά κι ας προβληματιστούμε.

Σχόλια

Εικόνα Red Dragon

Εξαιρετικο αρθρο με βαθυτερα αιτια που δεν αφορα τον κοσμο μονο του Ολυμπιακου αλλα ολες τις ομαδες στην χωρα μας.
Για παραδειγμα βλεπεις ενα Ποα που ειχε να παρει χρονια τιτλο και επι μπουγαδα εκοψε μολις λιγα περισσοτερα στο Οακα (με 3 ντερμπι εκει μεσα) απο τον Ολυμπιακο που εκανε την χειροτερη σεζον των τελευταιων 20 ετων.
Δεν συζητω οτι πλεον δεν μπορει να κανει sold out σε γηπεδο 16 χιλιαδων θεσεων και σε ματς οπως αυτο με την Εστοριλ περσι ειχε δεν ειχε χιλια ατομα.
Βλεπεις την κουλα που μετα απο τοσα χρονια ¨προσμονης¨ εχει καταληξει να παιζει με 5 χιλιαδες κοσμο στα τελευταια ματς και στα 3 πρωτα ματς μετα βιας εφτανε τους 15 χιλιαδες.
Ο Παοκ απο την αλλη σε ματς με τον Ολυμπιακο που αλλες εποχες δεν υπηρχε κενο καθισμα ειχε αρκετα αδεια στο μεταξυ μας ματς και σε 3 ντερμπι εκει μεσα το γηπεδο δεν ηταν καταμεστο.Μετα βιας στα υπολοιπα ματς να συγκεντρωσει πανω απο 6 χιλιαδες κοσμο.

Ο Ολυμπιακος απο την αλλη φετος κατερριψε ενα μεγαλο ρεκορ στα διαρκειας και εφτασε τα 22 χιλιαδες.Σε ματς με τον Πανιωνιο ειχε 25 χιλιαδες κοσμο,με τον Ηρακλη οπου μπορουσε να βαλει με ενα ευρω εξτρα ο καθε γονιος το παιδι του μεσα ειχε πανω απο 23 χιλιαδες κοσμο και αρκετος κοσμος αποχωρησε λογω της ταλαιπωριας με το ΑΜΚΑ,με τον Παναιτωλικο ειχε γυρω στους 17-18 χιλιαδες κοσμο μετα τον αποκλεισμο απο την Αρσεναλ ενω το ματς με τον Αστερα οπου θα ειχε αρκετο κοσμο εγινε κεκλεισμενων των θυρων.
Επισης σε αντιθεση με τους υπολοιπους συλλογους ο Ολυμπιακος πρωταγωνιστει σε ολα τα τμηματα απο το μπασκετ (πανω απο 4 χιλιαδες διαρκειας φετος) μεχρι και το τελευταιο αθλημα του Ερασιτεχνη.
Η δε χαωδης διαφορα σε σχεση με τους υπολοιπους συλλογους και συγκεκριμενα τον Ποα μπορει να την διαπιστωσει καποιος οταν εγινε παραλληλα η προσπαθεια εξυγιανσης του Ερασιτεχνη και στους 2 συλλογους.

Τα παραπανω οσον αφορα τον πιστο κοσμο της ομαδας που στηριζει εμπρακτα την ομαδα του σε καθε τμημα παρολο τις δυσκολιες που αντιμετωπιζει ο κοσμακις.

Οσον αφορα τωρα μια συγκεκριμενη μεριδα κοσμου που μεγαλουχηθηκε μονο και μονο βαση των τιτλων του μεγαλυτερου συλλογου της χωρας και οχι βαση του τι πρεσβευει ο μεγαλειωδης αυτος συλλογος διαβασαμε μεχρι και οτι δεν εμπνεει η ομαδα που εχει το απολυτο στην χωρα του και βρισκεται στην 21η θεση του rnk της Uefa γι αυτο και στο μπασκετ για παραδειγμα που εμπνεει περισσοτερο για καποιους σε ματς της Α1 δεν εχει περισσοτερους απο 2 χιλιαδες οπαδους και σημερα ηρθε η στιγμη στο Τοπ 16 να γινει το πρωτο sold out και στο πολο που η ομαδα διαπρεπει σε Ελλαδα και Ευρωπη με τοσα Ελληνοπουλα να στηριζει ο κοσμος που ακολουθει πιστα παντου.
Σχετικη αναφορα ειχε κανει και ο Αδαμ (http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/151215/kai-den-eiste-poythena).
Πρεπει καποια στιγμη συγκεκριμενη μεριδα (η οποια ειναι μεγαλη) επιτελους να κατσει να κανει την αυτοκριτικη της.Αναφερομαι σε μεριδα κοσμου για τους οποιους εχει γραψει ενα εξαιρετικο αρθρο και ο Αποστολος.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150511/psyxografima-toy-inte...

Εικόνα apostolos gaganis

Να "χτυπάς" συχνότερα στο σάϊτ... Όσο μπορείς κι έχεις όρεξη... Τα στατιστικά που παραθέτεις, πολύτιμα. Όλοι μαθαίνουμε, και πρώτος εγώ.

Εικόνα ze ηλιας

Με τα σημερινά δεδομένα(που έχουν ήδη αναλύσει παρακάτω οι φίλοι) είμαι ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου στο Καραισκάκη.Τα 22 000 διαρκείας είναι απίστευτο νούμερο.
Όσο για τους γνωστούς μαλάκες αμφισβητίες,με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω
π.χ."είναι μισοάδειο το Καραισκάκη"
τους παραθέτεις τα στοιχεία με την προσέλευση/καπάκι κωλοτούμπα "είστε πρόβατα"

Τέλος κάτι άσχετο που αφορά την παλιά ΘΥΡΑ 7 γιατί μ αυτά μεγαλώσαμε

You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live for ever,
And don't forget the joker!

Νάσαι καλά LEMMY /μη μπερδευτείς για τον παράδεισο και βρεθείς κόλαση/όλο ευθεία η Συγγρού στο τέρμα αριστερά

Εικόνα RED HELL

Περα απο το οτι καλομαθαμε σαν οπαδοι πιστευω οτι ειναι κοινωνικοι οι λογοι.Εχουν αλλαξει κατα πολυ οι προτεραιοτητες και ο τροπος διασκεδασης.Χωρια του οτι σε χωρες οπως η Σκοτια και η Αγγλια βλεπουν την μπαλα σαν γιορτη και για αυτο γεμιζουν τα γηπεδα(εκτος του οτι στην Αγγλια πχ ο ρυθμος που παιζεται το ποδοσφαιρο ειναι τρομερος.Εβλεπα χθες δυο μεσαιες ομαδες Εβερτον-Στοουκ και δεν ηθελα να τελειωσει το ματς).Εδω οι περισσοτεροι πανε για να βγαλουν το αχτι τους γιατι μεγαλωσαμε με την ηλιθια νοοτροπια "πηγαινετε στο γηπεδο να βγαλετε τα απωθημενα σας".Προσωπικα θα θελα να εχει μεγαλυτερη στηριξη το βολει στα ντερμπι και στα ευρωπαικα(το εχουν ζητησει επανειλημμενως και οι παιχτες μας).Σιγουρα δυσκολοι οι καιροι αλλα πιστευω οτι με τοσο κοσμο σιγουρα μπορουμε να τα παμε καλυτερα.Τωρα για το ποδοσφαιρο αν τα αλλα τα μπουρδελα γινουν ανταγωνιστικοι και αρχισει η διαιτησια "ομορφιες" εναντιον μας τοτε σιγουρα η προσελευση θα ειναι μεγαλυτερη.

Εικόνα thita

όλοι θα θέλαμε μεγαλύτερη παρουσία στα ματς του ερασιτέχνη, και όλοι (πρώτος εγώ) έχουμε από μία δικαιολογία που δεν πάμε, π.χ. εγώ "νιώθω" πως το έκανα το χρέος μου (έχω πάει στη ζωή μου σε πανω από 100 ματς πόλο του Θρύλου, για και προσωπικούς λόγους, ενώ το βόλλεϋ δεν μου πολυαρέσει να το βλέπω) και τώρα λέω ας πάνε οι πιτσιρικότεροι, κλπ., που όμως μπορεί να ζορίζονται οικονομικά να τρέχουν παντού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ.)

αν όμως παίξει π.χ. ο Θρύλος έναν ευρωπαϊκό τελικό στο πόλο, το γήπεδο θα είναι τίγκα

ας αγοράζει καταρχάς όποιος μπορεί διαρκείας για ενίσχυση του ερασιτέχνη λέω εγώ, και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε

Εικόνα thita

ρε σάββα, με κάνεις και ντρέπομαι όποτε χάνω π.χ. αγώνα μπάσκετ στο σεφ

πολλές οι σωστές παρατηρήσεις από τα παιδιά: οπαδική τρυφηλότητα ναι, εφησυχασμός (σε αντίθεση με την συσπείρωση όποτε νιώθουμε πως η ομάδα μας χρειάζεται), κάλυψη άλλων κοινωνικών ή/και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών (έτσι λέγεται εύσχημα το "ψάχνω ή/και βρήκα νέα γκόμενα"), δυνατότητα λόγω καιρού ή και λόγω μεσογειακού ταμπεραμέντου άλλων δραστηριοτήτων, και φυσικά υποχρεώσεις αλλά και οικονομική δυσπραγία

άλλαξε και η ζωή μας άλλωστε, και το γήπεδο ούτε σημείο αναφοράς είναι πλέον, ούτε ο μόνος τρόπος για να δεις τον Θρύλο

μόνο όποιος στερείται όμως αυτό που αγαπάει, καταλαβαίνει πραγματικά, όπως τα αδέλφια εκτός αθήνας/πειραιά

Εικόνα john

Ετσι μπραβο. Για αυτο το λόγο άλλωστε αγαπάνε και στηρίζουν τοσο πολύ τον θρύλο ομογενείς και οπαδοί απο την επαρχία.

Εικόνα Romain

Υπάρχουν 4 παράγοντες για την μείωση των εισιτηρίων.

1. Η τηλεόραση
2. Η οικονομία
3. Η λασπολογια
4. Το φτωχό μυαλό μεγάλης μεριδας φιλαθλων/οπαδών.

Και όχι κατ ανάγκη με αυτή τη σειρά.

Εικόνα john

Μπορείς να αναλύσεις λιγο το 4? Εννοείς οτι καλομαθαμε?

Εικόνα Romain

4.
Α. Καλομαθαμε. Είναι λογικό να θέλουμε περισσότερα. Αφού αυτό απαιτεί και η πρόοδος. Όμως να μην θέλουμε αυτή η πρόοδος να μας δοθεί σαν δώρο επειδή βλέπουμε την ομάδα από την tv. Πολύ σωστά παρατηρεις πιο κάτω ότι απαιτουμε από την ομάδα ( τη διοίκηση /τον Πρόεδρο / τον Μαρινάκη) να βάζει κάθε χρόνο λεφτά, να παίρνει παίκτες, να μην πουλάει, να τους πληρώνει όλους, μέχρι τα 36 τους, βλέπε Φουστερ, ενίοτε να τους παίρνει ξανά πίσω από άλλο πόστο, και να δίνει και λεφτά στις ομάδες όταν παίρνει παίκτες. Και εμείς απλά να απαιτουμε από τον Πρόεδρο.

Β. Υπάρχει η κατηγορία οπαδών που είτε είναι Ολυμπιακοί είτε προσποιουνται, οι οποίοι δεν έχουν δική τους κρίση. Εξαρτώνται από τους "αντικειμενικους" και τους ΑΡΔομεμεδες. Είναι αυτοί που όταν δεν πάρει τρία καθαρά πέναλτι ο Θρύλος και του αφερεθει κανονικό γκολ σαν offside, είναι λογικό. Όταν όμως ο Κατσουρανης βάλει κανονικό γκολ και του δοθεί κατά λάθος offside, ντρεπονται, Όπως και όταν ο Μανιάτης κάνει χέρι που για να το δεις χρειάζεσαι μερικά ριπλεις από ειδικά τοποθετημένη κάμερα. Είναι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι ο διαιτητής είναι άνθρωπος. Ότι υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες. Ότι υπάρχουν ΜΜΕ που ανήκουν ή χρηματοδοτουνται από κάποιους. Ότι οι ατιτλιες φέρνουν στέρηση. Και ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης της στέρησης είναι... το παραμύθι.

Προσωπικά εκτιμώ απεριόριστα όσους έχουν βοηθήσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ. Και μου έχουν προσφέρει τόσες χαρές. Για μένα αυτοί είναι πολλοί. Όμως με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους είναι ο Σωκράτης και τώρα ο Βαγγέλης! Αυτοί δίνουν πολύ περισσότερα από ότι παίρνουν από εμάς. Αν δεν τους είχαμε αυτούς τους δύο που θα είμαστε τώρα σαν ομάδα? Κάπου μεταξύ παναθηναικουλη και Αεκουλας.

Και αν είμασταν όπως αυτούς σήμερα τι θα μας λέγανε? " Μην βάλετε λεφτά" "Αλλάξτε την ΕΠΟ"??

Εικόνα Hulio

οταν ο ΘΡΥΛΟΣ μαζευε 80.000 γαυρους στο οακα οι σκωτσεζοι και κατι τετοιοι δεν ξερανε που τους πηγαινουν τα τεσσερα.
ο ΘΡΥΛΟΣ δεν παιζει μπαλα, ειναι απογοητευτικος και χρειαζετε ενισχυση. οτι και να λεμε για προιον που δεν μας αρεσει, ενα ειναι το προβλημα. οπως ειχε πει και ο μεγαλος Ηλιας Μπαζινας, απο Μαρκος Βαμβακαρης εχουμε γινει Φοιβος. η αποψη μου ειναι οτι η ομαδα δεν εμπνεει. ξερω δεν θα συμφωνησετε οι περισσοτεροι...αλλα αυτο πιστευω.....Χρονια πολλα σε ολους και συνεχιστε να τους ξεβρακωνετε.....Υγ. σε εκεινη την εφημεριδα τον Γαυρο...θα μπορουσανε να βαζουν καμια νικη απο τα ερασιτεχνικα τμηματα που ειναι ο "αυθεντικος" ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; Αντε μπουρδελα....

Εικόνα john

Εγω αυτη τη δήλωση του Μπαζίνα δεν την ερμηνεύω σαν προσπάθεια του να αποκαθηλώσει την ομάδα και να την μειώσει σε σχεση με την ομάδα που είχαμε σε παλαιότερες εποχές. Πιστεύω πως αυτην την φράση την ειπε για να δείξει την αλλαγή νοοτροπία των οπαδών και των φιλάθλων μας σε σχεση με παλαιότερες εποχές. Έχουμε πουστεψει πολύ σαν κοινωνία τελευταια και αυτο εχει αντίκτυπο και στους οπαδούς μας(δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω). Παρε για παράδειγμα το ματς κυπέλλου στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ τον Απρίλη του 2013, και τον αγώνα πρωταθλήματος τον Δεκέμβρη του 2014. Αντι να τους θάψουμε ζωντανούς σαν αντίποινα για το ξύλο που έδωσαν στους παίκτες μας στην τούμπα, φλωρεψαμε και δείξαμε ανώτερο επίπεδο. Γίναμε Ευρωπαίοι βλέπεις.

Καθαρά ποδοσφαιρικά πιστεύω πως η ομάδα του ΘΡΥΛΟΥ απο το 2010 και μετα ειναι έτη φωτός μπροστά απο την ομαδάρα του Κόκκαλη κοντά στο 2000. Τωρα συνδυάζουμε πρωταθλήματα με ευρωπαϊκές πορείες

Εικόνα Red Dragon

Που να εμπνεει ομαδα που μεσα σε 4 χρονια σε ενα Τσαμπιονς Λιγκ πιο ανταγωνιστικο απο ποτε εχει κερδισει τους Πρωταθλητες Αγγλιας,Ισπανιας,Ιταλιας,Γερμανιας,Γαλλιας,Πορτογαλιας,Ολλανδιας,Βελγιου,Σουηδιας κλπ που βρισκεται στην 21η θεση στο rnk της Uefa,που παιζει ωραιο ποδοσφαιρο οπου κατερριψε ρεκορ 50ετιας και συνεχιζει και οπου διεκδικησε την προκριση της στον δυσκολοτερο ομιλο που ειχε ποτε Ελληνικη ομαδα.Χρειαζεται ενισχυση γιατι τα 22 εκ ευρω σε αγορες δεν απεδωσαν καρπους.
Οσον αφορα τον Γαυρο που εχει αλλαξει ιδιοκτησια παντα εχει τις νικες σε ολα τα τμηματα του Ερασιτεχνη (στον οποιο εχει συμβαλλει τα μεγιστα η διοικηση της Παε) στα εξωφυλλα του.

Εικόνα Red Dragon

Αλλωστε για τους παραπανω λογους κατερριψε ο Ολυμπιακος ρεκορ διαρκειας και εφτασε φετος στα 22 χιλιαδες εισιτηρια.

Εικόνα red apple

τους ενέπνεε, λες ο Θρύλος της φάπας, εκείνων των χρόνων, των "πέτρινων"; Μάλλον είχαμε συσπειρωθεί από τη λατρεία μας για την ομάδα. Σιγά-σιγά και χωρίς να το πάρουμε είδηση, κάποιοι υπονόμευσαν ακόμη και αυτή την άδολη χαρά μας. Άλλοι τσίμπησαν και πήραν, άλλοι δεν τσίμπησαν ποτέ. Βάλε ό,τι θε μέσα σε αυτό. Προπαγάνδα, αφραγκία...

Εικόνα Hulio

εννοειτε οτι τους ενεπνεε αυτο που γεννηθηκε να πρεσβευει ο ΘΡΥΛΟΣ.... οχι τα σαλια για την προεδραρα μας και κατι μαλακιες τυπου Πικουλα....Αδερφε, εμας εδω στην επαρχια μας σηκωνεται η πετσα για τον ΘΡΥΛΟ και μαζι και κατι αλλο....
εμεις τον Θρυλο τον θελουμε Λιμανισιο και επαρχειωτη ....οχι του Κωλονακιου και της Κηφησιας...

Εικόνα john

Εγω παλι γιατι πιστεύω πως οι περισσότεροι γαύροι νιώθουν πως η ομάδα δεν τους χρειάζεται? Τα εχω πει πολλές φορες σε αυτο το σάιτ για αυτο το θέμα. Ειναι τυχαίο που κόψαμε μεγάλους μέσους όρους εισητηριων το 2004-2005, και το 2010-2011 δηλαδή περίοδο που προερχομασταν απο αποτυχημένες χρονιές και η ομάδα φώναζε πως ήθελε την στήριξη μας? Αν ειναι ετσι τα πράγματα εγω προσωπικά προτιμώ να συνεχίσουμε να τα σαρώσουμε ολα ακομα και αν αυτο μας κοστίσει ενα μισογεμάτο γήπεδο. Το προτιμω αυτο απο το να αποτύχει η ομάδα στους στόχους της και να νιώσει πως μας χρειάζεται. Πάνω απο ολα ειναι το καλο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και οχι το καλο των οπαδών του, για εμένα τουλάχιστον.

Τελος πάντων το θέμα ειναι περίπλοκο και χωράει πολύ συζήτηση. Εγω απλα πιστεύω πως δεν πρεπει να μας απασχολεί τοσο.

Εικόνα red apple

Σάββα είναι πράγματι, να κλαις όταν συνειδητοποιείς το πώς συμπεριφέρονται τα φιλάθλια στην Αλβιώνα. Ο Νότος είναι, δυστυχώς, άλλη υπόθεση. Γενικώς ο φίλαθλος-οπαδός έχει κι άλλαι εργασίαι (να πιεί κανά τσίπουρο, να πα να μαμήσει και άλλα ευγενή). Δεν πάει στο γήπεδο εύκολα, πια. Το βλέπεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία. Γενικώς, θα έλεγα πως στον Βορρά έχουν καταφέρει να εμπεδώσουν αίσθημα αγάπης για τον τόπο και τη χώρα, σε αντίθεση με τον Νότο όπου είμαστε πιο "χαλαροί", με αυτά και επιπλέον, δεν χαμπαριάζουμε τάχα από προσκολήσεις. Είμαστε, λέει, "ελεύθερα πνεύματα" και "αμφισβητίες". Κι εγώ λέω...του κώλου τα εννιάμερα! Είναι όλα θέμα παιδείας των λαών. Αυτά απο μένα. Προσωπικά αισθάνομαι "Βόρειος" και συναισθάνομαι τη φανέλα, ό,τι τέλος πάντων βρε παιδί μου, έχω μάθει να αγαπώ. Και δεν ντρέπομαι.

Εικόνα REDNYC

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΣΑΒΒΑ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΤΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙ.

Εικόνα RED HELL

Τι το θελες και το ειπες αυτο για τη Λιβερπουλαρα...Θα του γυρισουν τα αντερα του Σαββα.

Εικόνα apostolos gaganis

Όπως με πολλά πράγματα σε τούτη τη χώρα, ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο ( ειδικά σ΄αυτό ) διαβαίνουμε από πολύν καιρό, με ιδιαίτερη επίταση τα τελευταία χρόνια, δρόμο στραβό. Είμαι απαισιόδοξος. Η κρίση είναι σαφέστατα πέρα από οικονομική. Δεν βλέπω διέξοδο. Τέλμα, βλέπω. Ο Ολυμπιακός αποτελεί την μοναδική εξαίρεση, στο ΣΥΝΟΛΟ των αθλημάτων που υπηρετεί και σε τοπ κλας επίπεδο. ΟΛΟΙ οι άλλοι έπονται, σε απόσταση απ΄αυτόν. Καλό άρθρο.