ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΑΓΓΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ



Έχουμε παραμελήσει αρκετά αυτήν τη θεματική ενότητα, γι'αυτό τώρα που βρήκαμε καιρό μέσα στις γιορτές επανερχόμαστε με 4 ματς του διημέρου που μας πέρασε. 2 από την Premier League της Αγγλίας και 2 από τη La Liga της Ισπανίας.
 
1) Μπαρτσελόνα-Μπέτις 4-0
 
Eύκολη νίκη για την Μπαρτσελόνα, αλλά το πέναλτι που πήρε στο 28' για να ανοίξει το ματς είναι ανέκδοτο.
 
 
2) Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-1
 
Το πέναλτι που κερδίζει ο Μπενζεμά στο 23', με το σκορ 0-0, είναι ανύπαρκτο. Το έχασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
 
 
3) Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0
 
Ντέρμπι κορυφής δίχως γκολ. Στο 62' όμως έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της Σίτι, αφού ο Ινλέρ της Λέστερ ανέτρεψε καθαρά τον Αγκουέρο.
 
 
4) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 0-0
 
Παρά το τελικό σκορ, ήταν αρκετά καλό ματς, με κραυγαλέες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Υπήρξαν και 3 σοβαρά διαιτητικά λάθη από τον υποτίθεται κορυφαίο Μάρτιν Άτκινσον. Mέσα σε δύο λεπτά δεν έδωσε 2 καθαρά πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ, ένα για χέρι του Γουίλιαν
 
 
 
κι ένα για ανατροπή του Μάτα από τον Αθπιλικουέτα.
 
 
Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Άτκινσον έβγαλε κίτρινη αντί για 5-6 κόκκινες μαζί στο Ρούνεϊ, που πήγε να διπλώσει στα 2 το πόδι του Όσκαρ.
 
 
''Υποδειγματική'' διαιτησία στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης...
 
Υ.Γ. Εγώ παρακολουθώ συστηματικά αγγλικό-ισπανικό-αργεντίνικο κι ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, συν φυσικά τα ματς Champions League και Copa Libertadores-Sudamericana κάτω. Ακομη κι αν δεν δω όλα τα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής σε αυτά τα πρωταθλήματα, θα μάθω διαιτητικά το τι έγινε εκεί. Δεν παρακολουθώ καθόλου γερμανικό-ιταλικό-γαλλικό-πορτογαλικό-ολλανδικό-βελγικό πρωτάθλημα ή πρωτάθλημα κάποιας άλλης χώρας. Αν κάποιος εντοπίσει διαιτητικά λάθη εκεί και θέλει να βοηθήσει, ας ενημερώσει, για να βρούμε τα ματς και να ετοιμάσουμε σχετικά βιντεάκια. Μόνο μην αρχίσετε πάλι ορισμένοι τον πρόλογο ''γιατί δεν έβαλες αυτό, μήπως δεν σε συμφέρει;'' και αναγκαστώ να σας στολίσω. Ολυμπιακός και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είμαι εγώ, τίποτε άλλο. Ούτε Ντόρτμουντ, ούτε Γιουβέντους (αν είναι δυνατόν...), που με βαφτίσατε κάποια σούργελα. Και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να βάλω κάποια φάση στην οποία ευνοήθηκαν από τη διαιτησία οι ομάδες που υποστηρίζω. Εξηγούμαι για πρώτη και τελευταία φορά, δεύτερη δεν θα υπάρξει.

Σχόλια

Εικόνα Antreas7

Στο Ιταλικό πρωτάθλημα το επίπεδο της διαιτησίας είναι σαφώς ανώτερο από τις άλλες χώρες. Όμως κι εκεί γίνονται λαθάκια, με πιο κραυγαλέο φέτος το Ρόμα - Λάτσιο όπου το πέναλτι που άνοιξε το σκορ η Ρόμα ήταν εκτός περιοχής, αν και ήταν δύσκολη φάση. Σε ΓΕρμανία γίνονται αρκετά λάθη, με πέναλτι - φαντάσματα. Το θέμα είναι ότι δεν ψάχνουν δέκα ριπλέι, ούτε έχουν αποτυχημένους πρώην διαιτητές να σχολιάζουν και να κριτικάρουν συναδέλφους τους.

Εικόνα ze ηλιας

Συμφωνούμε απολύτως για το τι πρωταθλήματα παρακολουθούμε καθώς και για τις ομάδες που υποστηρίζουμε.
Η ΜΑΝ UNITED ήταν και παραμένει η αγαπημένη μου και μοναδική ξένη ομάδα που υποστηρίζω.
Ήμουν όμως εξαίρεση στην παρέα που ήταν όλοι Liverpool γιατί δεκαετία 70 ζωγράφιζε.
Εγώ κόντρα στο ρεύμα και πιο πολύ για "χουλιγκανικούς" λόγους στήριζα την MAN UTD.
Τη μέρα όμως που πραγματικά δέθηκα μαζί της ήταν τέλη δεκαετίας 70 τελικός κυπέλου Αγγλίας με Αρσεναλ σε απίστευτο παιχνίδι που χάθηκε τελικά με 3-2.
Τότε έκλαψα.Και κλάμα έριχνα μόνο για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Έκτοτε πήρε μια θέση αυτή η ομάδα σ ένα κομματάκι της φίλαθλης καρδιάς μου.

Εικόνα TARZANIARHS

Χρονια πολλααα!! Παντα καρπερος οσον αφορα σε αρθρογραφια για το Γαυρο της καρδιας μας!!

Επιμενεις να βλεπεις ολες τις επαφες πεναλντια και δεν ειναι ετσι. Μπεναλτια σφυριζονται οταν χανει το πλεονεκτημα για γκολ που εχει ο επιθετικος, οχι οταν βουταει χωρις να ενδιαφερεται να παιξει ποδομπαλο.

Δι αυτον τον λογον ο κανονισμος δεν εχει μονο μπεναλτια ως τιμωρια παραβασεων εντος περιοχιας αλλα και το εμμεσον φαουλ.

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδη ποιο δεν ηταν απο τα παραπανω;