ΨΥΧΑΡΑ, ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ



Δεν είναι τυχαία η φωτογραφία του Πρίντεζη που επέλεξα ως κεντρική εικόνα στο άρθρο. Ο Γιώργος αντιπροσωπεύει για μένα, αλλά πιστεύω και για το σύνολο των Γαύρων, την επιτομή του αθλητή που ενσαρκώνει το αληθινό και αγνό πνεύμα της ομάδας με τον δαφνοστεφανωμένο. Ήρθε όμως η ώρα για να φιλοσοφήσω τα πράματα, άνευ μαλακίας...

ΜΟΥΦΑ Ή ΘΑΥΜΑ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ;

Ακούγονται πολλές και αμφιλεγόμενες απόψεις για το αν η ομάδα μας στο μπάσκετ είναι γνήσιο προϊόν μιας καινοφανούς φιλοσοφίας για το άθλημα -ακόμη κι αν χρειάστηκε να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία, οι Αφοί πρόεδροι - ή είναι, απλώς μια ζαριά που έλαχε να κάτσει καλά. Σε τούτες εδώ τις λίγες γραμμές που θα αφιερώσω για το θέμα, θα σας δώσω τη δική μου γνώμη. Η ομάδα μπάσκετ χτίστηκε την κατάλληλη στιγμή, με τα κατάλληλα υλικά και τους κατάλληλους αρχιτέκτονες. Χτίστηκε για να νικά, για να προκρίνεται και για να φέρνει τίτλους στο λαό που την ακολουθεί και την πιστεύει. Υπάρχει για να δίνει νόημα στο χάος, για να λύνει απορίες και για να προσφέρει άδολη χαρά. Το πώς τα καταφέρνει είναι ζήτημα τεχνικής κατάρτισης που δεν κατέχω. Αλλά ευτυχώς, στο θρυλικό ratm προσφέρουμε λύσεις επί παντός του επιστητού -όρα... DRAZA!

O μπασκετικός Ολυμπιακός είναι ένα θαύμα! Το θαύμα δεν το εξηγείς. Το απολαμβάνεις. Δεν το κοιτάς στα δόντια. Το ξεκοκκαλίζεις. Ένα θαύμα δεν είναι λιγότερο θαύμα επειδή δεν μοιάζει με τέτοιο. Κανείς ποτέ στα χρονικά του ανθρώπου δεν μπόρεσε να εξηγήσει ένα θαύμα που έλαχε να του προσφερθεί. Απλά, το παίρνεις παραμάσχαλα, το ντύνεις με δικά σου λόγια και το αφήνεις να σε συνεπαίρνει. Θεωρώ θαύμα αυτό που συμβαίνει με τον μπασκετικό Θρύλο. Μια ομάδα χιλιολοιδωρημένη από εχθρούς και φίλους, μια ομάδα που δοξάζει την ίδια της την υπόσταση, μια ομάδα που έχει ανακηρυχτεί μια φορά το θαύμα της δεκαετίας του ΄90 και βαίνει ολοταχώς για να γενεί το θαύμα και της δεκαετίας που διανύουμε. 

Όσο και να ξεψαχνίσουμε και να αναλύσουμε τους αριθμούς, πάντα κάτι θα παραμένει ανεξήγητο. Πείτε μου, επομένως, πώς μπορείς να βασιστείς μόνο στην ανάλυση των αριθμών και των συστημάτων; Η αλήθεια να μην κρύβεται, ενδεχομένως, μόνο σε αυτά τα δυό. Ίσως να παίζει ρόλο και ο άνθρωπος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι το μοναδικό. Μπορεί να μην είμαστε η πιο "πχιοτική" ομάδα. Να μην είμαστε ούτε κατά προσέγγιση η πιο φαντεζί. Είμαστε όμως, εδώ και πολλά χρόνια, ένας πηγαίος χείμαρρος ισχύος που ξεπηδά γάργαρος από τη λαχτάρα μας να τον θεοποιήσουμε, σαν αρχαίοι παγανιστές. Είμαστε φωτεινό παράδειγμα και αντικείμενο φθόνου μαζί! Θέτουμε νέους κανόνες στο άθλημα, έστω και κονιορτοποιώντας κάποιους άλλους, παλιότερους. Πάνω απ΄όλα, στο μπάσκετ έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τη φάση του ...ύπνου που ισχύει στο ποδόσφαιρο και εκφράζεται με το μότο "συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε"!

Εσείς τί λέτε; Τί απο τα δύο μπορεί να είμαστε, τελικά; Μούφα, ή Θαύμα;

ΧΟΝΤΡΟ ΧΩΣΙΜΟ 1

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπράντοβιτς photos

Αποτέλεσμα εικόνας για σλούκας -ομπράντοβιτς photos

Παρακολούθησα την αναμέτρηση του Σωλήνα με την ομάδα του Μελιτζανοσωλήνα. Δεν θα ασχοληθώ με κανέναν από τους δύο. Δεν με νοιάζει, δεν με ενδιαφέρει, δεν με απασχολεί. Γράφω για ένα στιγμιότυπο που μου προκάλεσε κλαυσίγελω. Ο Σλούκι Λουκ, ο μοναχικός πλέι μέικερ του μελιτζάνα που ήθελε να γίνει αρχηγός στη θέση του αρχηγού έκανε, χθες, μια αξιοθρήνητη εμφάνιση στον ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ! Ο Μελιτζάνας τον έχει αποσύρει στον πάγκο και τόνε δείχνει η τιβούλα τους να του τα χώνει χοντρά. Εμ έτσι είναι τα αρχηγιλίκια, Σλούκι μου. Θένε και μεταξωτά σπασουάρ. 

ΧΟΝΤΡΟ ΧΩΣΙΜΟ 2

Αποτέλεσμα εικόνας για Ίβκοβιτς photos
   
Αμ ο άλλος, ο σοφότατος Ντούσαν; Εκείνος που ήθελε, ντε, να "αναπαυθεί", μεγάλος άνθρωπος για να μην καταγίνεται με τα άγχη του πρωταθλητισμού; Άλλη φαιδρά και προκλητική ιστορία. Η ομαδίτσα του νίκησε τους σερβομπράδερ μας με αδιανόητο non call στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τρία απανωτά φάουλ σε βάρος του σέρβου σέντερ να μην σφυρίζονται και με το σκορ στον πόντο. Ο παππούλης που όλοι αγαπήσαμε και βάλθηκε να ξεκάνει την αγάπη μας παρμένος από την εξέλιξη του αγώνα έπιασε, με τη λήξη, στο κυνήγι και στα μπινελίκια έναν δικόνε του επειδή ήθελε να δώκει, ο μαύρος, συνέντευξη στην τιβούλα της ευρωλίγκας. Σαν κανάς απατημένος σύζυγος έκανε, ο πολυχρονεμένος, που έπιασε τη γυναίκα του με τον... σωλήνα ανά χείρας!

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΥΣΤΕΣ ΓΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΝ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ

Αποτέλεσμα εικόνας για βαγγέλης Ιωάννου photos         

Ο Βαγγέλης μας, ο παναθλιότατος αρδικειμενικόπουστας που δεν γνώριζε ούτε το όνομα του προέδρου μας, έδωσε λαμπρή παράσταση για τα πραγματικά αφεντικά του μετά τη λήξη της αναμέτρησης φενέρ-πόας. Με το καλησπέρα σας έπιασε το γνωστό στασίδι της βαζελομίρλας περί διαιτητικής σφαγής του ποός στην Σταμπούλ. "Θα συζητηθούν πολύ οι διαιτητικές αποφάσεις", απεφάνθη, ο κραγμένος που μας έχει κάνει να τρέμει το φυλλοκάρδι μας μήπως και σπάσουμε καμιά δόση τις τηλεοράσεις από αυτά που ακούμε και δεν έχουμε να δούμε μετά, τον ...Σουλεϊμάν. Ύστερα, και αφού σκούπισε τα φλόκια που τινάχτηκαν από το παρκέ της Ουλκέρ Σπορτς Αρένα και πιτσίλισαν τα εστούδιο της κρατικοδιαιτούλας τους συνέχισε με τον Επιτάφιο Θρήνο: "Ο Πόας άξιζε κάτι περισσότερο απόψε. Άξιζε τη νίκη"!!! Κόκκαλο, ο δικός σου, ήγουν εγώ ο ίδιος, αυτοπροσώπως! Αλλά επειδή η πουτάνα -τσ τσ τσ, ύστερα από το λογιότατο κείμενο στην αρχή, πιάσαμε τα φορτηγατζίδικα - η μοίρα επιφυλλάσει δυσάρεστες εκπλήξεις, η εξέλιξη των παιγχνιδιών Ρεάλ-Μπρόζε και Εφες-Ερυθρός Αστέρας έδειξαν και στον πιο άσχετο το πότε θα πρέπει να πιάνουμε πραγματικά το μοιρολόγι για τις "νίκες που αξίζαμε αλλά δεν ήρθανε -οι σκασμένες"...          

Για όλους εμάς τους κοινωνούς του θαύματος που λέγεται μπασκετικός Θρύλος ένα έχω να ανακράξω:

ΨΥΧΑΡΑ- ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

Απ το πεταχταρι του Πριντεζη αλλαξαν ολα...Ενα σουτ κ ενας ολοκληρος συλλογος γυρισε διακοπτη...Δε θ αναλυσω αν ειναι θαυμα...Μονο το απολαμβανω...Βημα βημα λοιπον,σειρα τωρα ο Μπουρουσακος...Θα σκυλίασει να μας ξανακερδισει αυτος...Αν φυγει με το κεφαλι κατεβασμενο παμε για ενα 4-0 και μετα Μαδριτη ανετοι κ ωραιοι...Δε θα μας αφησει ετσι η ομαδα...Της ταιριαζει αυτος ο ομιλος και να στε σιγουροι θα ζησουμε ωραια βραδακια...Υγεια μονο..Αυτη η καταρα με τους τραυματισμους δε μας εγκατελειψε ποτε..ΥΓ:Για Σλουκες και Ντουντες δεν ασχολουμαι..Ειναι αλλου...Αστους εκει...

Εικόνα tsalouxidis

Το ίδιο με το Σλούκα νόμισε κι ο Ιφκοβιτσάκος. Έφαγε το παραμύθι, μετά το 2012, με τις μεταφυσικές μπούρδες ότι έχει ειδικότητα να παίρνει αουτσάηντερ και να τα κάνει ομαδάρες, ότι βάζει φωνές και η άμυνα γίνεται τανάλια και λοιπά υπεραπλουστευτικά παπατζηλίκια. Λες και τα'χε ξανακάνει ποτέ στην καριέρα του αυτά. Έχει δύο χρόνια τώρα μια ομάδα πραγματικό έκτρωμα που μένει στον αφρό από καννα δυο παιχταράδες και τη διαιτησία. Αντιπαθέστατη, εγωκεντρική, εκδικητική φυσιογνωμία που πάντα θέλουμε να ταπεινώνεται όπου πάει.
Αυτό που γίνεται με τον μπασκετικό Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια μπορώ να το παρομοιάσω μονάχα με το φαινόμενο Λίβερπουλ μέσα 70-μέσα 80. Πρωταγωνιστές κι αρχιτέκτονες πάνε κι έρχονται και η ομάδα είναι ψηλά μόνιμα. Η ακόρεστη πείνα του αουτσάηντερ

Εικόνα red apple

επική απάντηση για τον παπούλη, Τσαλούχα μου!
Μόλις μούρθε και έμπνευση. Στο ποδόσφαιρο έχουμε σαν μότο το ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.
Στο μπάσκετ προτείνω σαν μότο το: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΜΕ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα thita

Πολύ ωραίο καταρχάς το άρθρο, ευχάριστο και ουσιαστικό το στυλ γραφής και γλώσσας.

Η ΟΜΑΔΑΡΑ θα μπορούσε να υποστηριχθεί πως ήταν τυχερή ζαριά αν είχε διάρκεια μία, άντε δύο σαιζόν, τώρα όμως που άρχει τόσα χρόνια, δεν μπορεί να μην υπάρχει από πίσω δουλειά και ουσία.

Άσχετα με το ότι ναι, υπάρχει και ένα αρκετά ανεξήγητο υπερβατικό στοιχείο που πολλαπλασιάζει δυνάμεις και επιτυχίες (ας θυμόμαστε όμως πως όσες φορές και αν πολλαπλασιάσεις το 0, πάλι 0 θα δώσει, οπότε δεν μπορεί να είναι μηδέν.

Θρύλος = σαν αντόνιο της ευρώπης, ανεβάζει επίπεδο όποιον αθλητή πιστέψει στην ομάδα και δουλέψει ανάλογα.

Σλούκας: τον συμπαθώ πολύ, εύχομαι και ελπίζω να γίνει για τον ολυμπιακό ό,τι ο γιώργος πρίντεζης, που έφυγε για λόγους που οι περισσότεροι από εμάς θα κάναμε το ίδιο (αναβάθμιση σε αμοιβή και ρόλο), αλλά επέστρεψε για λίγότερα λεφτά και έμεινε εδώ και δούλεψε/δουλεύει σαν τρελλός και βελτιώθηκε πέραν κάθε προσδοκίας και γουστάρει και γουστάρουμε, κλπ. Στην φενέρ ο σλούκας την πάτησε, καταπως φαίνεται, δεν διάβαζε RATM φαίνεται, τα είχαμε πει εδώ από το καλοκαίρι πως ούτε θα έβρισκε τον χρόνο και ρόλο που ήθελε σε μια ομάδα με τόσους ακριβούς περιφερειακούς (όταν μάλιστα έμαθα πως ο μελιτζάνας πήρε και τον κάλινιτς, εντάξει, είπα πάει ο σλούκας), ούτε ήταν και αθλητικά σωστό να ντιλάρεις (?!) τον χρόνο συμμετοχής σου, κλπ (αυτά τα κερδίζεις με την δουλειά σου, το μόνο που "δικαιούται" ένας αθλητής να αξιώσει είναι να πληροφορηθεί τον προγραμματισμό του προπονητή, π.χ. ποια είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού που ονειρεύεται και ποιους/πόσους παίκτες θέλει, ιδίως στη θέση του). Ένα απλό συγνώμη στους προέδρους και στον κόσμο του ολυμπιακού (για την συμπεριφορά του, όχι για την επιλογή του) χρειάζεται.....

Ίβκοβιτς: παράδειγμα του πως μπορείς να εκτεθείς ακόμη και με την σοφία των +70 ετών.

Για την ερτ τα έχουμε πει τόσες, μα τόσες φορές.....

Εικόνα red apple

Καλά τα λες...Δεν διάβαζε RATM; Τί να πει κανείς; Άβυσσος η φιλοδοξία του ανθρώπου

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα thita

Χαχαχα,λόγω συμπάθειας στον παίκτη,εγώ θα έλεγα ας έβαζες κερί στα αυτιά σου ρε Κώστα,σε φάγανε τώρα οι Σειρήνες.....

Καλή χρόνια σε όλους σας μάγκες.

Εικόνα john

Πιο καλα απο όλους τα λεει ο αρδικειμενικος γεωργιου. Οπως μας ενημέρωσε σήμερα, η ήττα του Παναθηνιακου ειναι σαν νικη γιατι εχει πολλα να διδαχθεί απο αυτην. Αντιθετα οταν ο Ολυμπιακος νίκησε στην Πυλαία σε μια απο τις πιο δύσκολες έδρες της Α1, μας ενημερώνει πως "ειναι σαν να έχασε". Αρδ να τον πιεις στον ποτήρι.

Εικόνα lancelot

Είναι ο ίδιος ΑΡΔ που μας έλεγε πως τον Σπανούλη δεν πρέπει να τον κρατήσουμε.....

Εικόνα red apple

εμ για αυτό έγραψα για τη χιλιολοιδωρημένη ομάδα. Όσο θα γιγαντώνεται τόσο θα γιγαντώνεται και η εμφάνιση αυτών των πονεμένων πουθενάδων

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Τζόνι

Εικόνα thita

ναι, γεωργίου, contra.gr, είμαι μεγάλος φαν χαχαχα (πάνω και από νικη μπακουλη), αν μαζέψεις άρθρα του την τελευταία πενταετία, ο Θρύλος είναι κάτι σαν το καλό μαρούσι, κι αυτό στο περίπου δηλαδή.....

Εικόνα john

Σαν το καλο Μαρούσι? Αυτο μου θύμισε την αλλη αηδία που πέταξε ο ηλίθιος Βασίλης Μοιρωτσος μετα το ευρωπαϊκο του 2012 στη Τουρκία. "Φτάνει πια με την Βουλιαγμενη του μπασκετ"

Εικόνα thita

Στο επόμενο ματς του Ολυμπιακού,θα σχολιάσει ο γκαγκαλουδης μαθαίνω.....

Εικόνα Red Dragon

Αδαμ οσον αφορα την ομαδα μας θα παραθεσω σχολιο ενος ξενου.

To be honest after last 3 years when outsider won the Euroleague title i think it is time for a favourite high budget team to win it,mathematicaly it will probably happen this season BUT this motherfucking monstrous team of refuse to lose Olympiacos has brought revolution to european basketball in my opinion.No they will not win the title again but it is fuckin unbelieveble all those tight games,all those 4th quarters and comebacks...Never seen something like that consistenly happening for any other club in 4years in a row and i am a hard basketball fanatic for 25years(i am 34y.o)...It would be nice though to once more witness the magic of an upset but in this F4 CSKA/Fener/Real cant suicide again...i dont see how once more favourites can suicide again when they know for sure that Olympiacos is a raw power that can only be beaten if you use raw force your self and CSKA/Fener with all those tall/strong guys i am sure that they will apply raw force as well

Αλλο ενα απο τα εκατονταδες.

As a Fenerbahce fan, it makes me sad to say that if Olympiakos beats CSKA, they will also beat Real or Fenerbahce. If Fenerbahce beats Real, they could have played evenly with Olympiakos with Hickman, but without him, it will be extremely difficult to contain Spanoulis, Mantzaris and Sloukas. The last team I would want to face at F4 is Olympiakos.

Δεν χρειαζεται να προσθεσω το παραμικρο.

Οσον αφορα τον Σλουκα ειχαμε συζητησει ξανα οτι αν εχει 20 λεπτα χρονο στην πρωτη φαση που απο ενα σημειο και επειτα τα πραγματα ειναι πιο χαλαρα ας σκεφτει καποιος τι θα γινει στο Τοπ 16 και οταν ερθουν τα πραγματικα δυσκολα ματς.Χτες κοντρα με ενα αντιπαλο που θεωρητικα ο Σλουκας γνωριζει καποια πραγματακια παραπανω σε σχεση με τους συμπαιχτες του επαιξε 15.50 λεπτα.Το πιο απογοητευτικο γι αυτον βεβαια δεν ειναι ο χρονος που πηρε οσο η εικονα του στο παρκε.
Αν στον Ολυμπιακο ειχε στο αμυντικο κομματι αδυναμιες στην Φενερ ειναι ακομα χειροτερος.Οταν ο Γκιστ φτανει στο σημειο να σου παιρνει επιθετικο φαουλ κατι δεν παει καλα.Επιθετικα σκοραρε 4 ποντους και ολοι απο βολες.
Οσο περναει ο καιρος και ο Χικμαν που μπορει να προσφερει καποια πραγματα στην αμυνα δεν βρισκω τον τροπο που θα εμπιστευτει περισσοτερο ενα ακομα ρολιστα στο ροστερ του ο καταδικος.

Δεν χρειαζεται να αναφερω τωρα οι παιχτες τους οποιους αποκτησε η ομαδα μας τι πραγματα προσφερουν στο παρκε απλα να τονισω το εξης.Ο Στρομπερι περσι στην Καρσιγιακα ηταν ο πραγματικος mvp της Καρσιγιακα που κατεκτησε τον τιτλο και οπου προσφερε τα μεγιστα απο το επιθετικο κομματι μεχρι το αμυντικο οπου δεν μπορουσε να τον ποσταρει ουτε ο Λασμε.Θα μπορουσε ο Σλουκας να σηκωσει στις πλατες του μια ομαδα με το μπατζετ της Καρσιγιακα και να καταφερει κατι αναλογο?Ρητορικο το ερωτημα.

Για τον Ιβκοβιτς τωρα.Δεν ειναι πρωτη φορα αυτο που συμβαινει με την ομαδα του.Πραγματικα εμετος.
Εχουν κλεψει τοσες φορες φετος τον ιδρωτα τοσων αθλητων εκει μεσα.Με την Τσεντεβιτα τα ιδια εγιναν ομως οι Κροατες κερδισαν.Χτες παλι καθαρο φαουλ στον Ζιρμπες στο τελος και δεν δινει τιποτα.

Τελος και δινω εμφαση σε αυτο.Προσωπικα ηθελα να σε ρωτησω Αδαμ γι αυτο αλλα με προλαβες με την αναφορα σου.
Ο Ιωαννου οντως παλιοτερα ειχε κανει πολυ καλες περιγραφες σε ματς της ομαδας μας.Δεν ξερω τι αλλαξε ακριβως αλλα τα τελευταια 2 χρονια σαν να του εχουν βαλει χερι?Σαν να τα γυρισε καπως μονος του?
Παντψς κανει μπαμ απο την περιγραφη του οτι επιτηδευμενα λεει καποια πραγματα που ειναι εκτος τοπου και χρονου.
Θα σταθω στα φετινα.Αρχικα στο ξεκινημα πολυ σκληρη κριτικη σε καποιους ξενους για παραδειγμα στον Στρομπερι.
Περναει καιρο ο Στρομπερι βλεπουμε ολοι τι προσφερει στο παρκε και ενω καποιος στο στουντιο του αναφερει οτι οταν μπηκαν στο παρκε Στρομπερι και Χακετ ο Ολυμπιακος πηρε την διαφορα πηγε και ξεστομισε το εξης..Ο Στρομπερι λεει προσφερε οτι προσφερε ενω ειχαν κανει τα παντα πριν Σπανουλης και Πριντεζης.Ο τυπος παιζει ειτε να μην ειδε καν το ματς διαφορετικα δεν θα ελεγε οτι στο +1 που μπηκαν ειχαν καθαρισει αλλοι πριν ειτε τα λεει απο εμπαθεια.

Δευτερον.Οπως σωστα αναφερεις Αδαμ στην συνεντευξη των προεδρων που δεν γνωριζε καν τα ονοματα καθεται και ρωταει για τα μπατζετ.Καπου εκει πεταει το επικο οτι ο Ολυμπιακος εριξε το μπατζετ του.Τον κοιταζει ο προεδρος καλα καλα χωρις να θελει να δωσει λεπτομερειες για οτι αφορα τον ισολογισμο της ομαδας που εδω εχει αναλυθει κατατοπιστικοταταα.Το επαναλαμβανει μετα.
Απορω πραγματικα ο τυπος αυτος και ο καθε τυπος που ασχολειται με αυτα τα θεματα και παριστανουν και τους λογιστες εχει ερευνησει κατι πριν το ξεστομισει στον αερα?Ποσο δυσκολο ειναι για τα ταγαρια να παρουν τους ισολογισμους πριν ξεστομιζουν δημοσια πραγματα στον αερα που δεν ισχυουν και να ριξουν μια ματια?
Δεν κανω αναφορα για τα αγωνιστικα καθαρα μπατζετ που δεν εχουν μεγαλες διαφορες οπως ανεφερα και χτες γιατι προφανως και δεν το γνωριζει.

Το παραπανω βεβαια ειναι πταισμα με την γενικοτερη συμπεριφορα που εχει μεχρι στιγμης.
Η δικη μου απορια ειναι η εξης.
Βαζουν χερι στον Ιωαννου ο οποιος ειναι αν δεν κανω λαθος και προισταμενος τυπακων οπως του βαζελοΝατου (εμετος και χτες) και δεν βαζουν στον τελευταιο και στον καθε Χατζηπ@παρα με τα οσα αισχη εχει περιγραψει ολα αυτα τα χρονια?
Ποσο πια θα συνεχιστει αυτη η κατασταση?
Τσακνη γαυρε ακους?

Εικόνα el trick

Ζητώ συγνώμη για την παρατήρηση, αλλά ρε παιδιά όταν βάζετε ξενόγλωσσα κείμενα βάλτε και έστω μιά περιληψούλα στα Ελληνικά. Δυστυχώς εγώ και νομίζω και μερικοί ακόμη σχολιαστές ή έστω απλοί αναγνώστες δεν γνωρίζουμε ξένες γλώσσες.

Εικόνα Red Dragon

Τωρα ειδα το σχολιο σου αδερφε.Εχεις δικιο και ευχαριστω και τον φιλο Αδαμ που μπηκε στην διαδικασια να τα μεταφρασει.

Εικόνα red apple

Μεταφράζω εγώ έτσι για το δίκιο σου.

To be honest after last 3 years when outsider won the Euroleague title i think it is time for a favourite high budget team to win it,mathematicaly it will probably happen this season BUT this motherfucking monstrous team of refuse to lose Olympiacos has brought revolution to european basketball in my opinion.No they will not win the title again but it is fuckin unbelieveble all those tight games,all those 4th quarters and comebacks...Never seen something like that consistenly happening for any other club in 4years in a row and i am a hard basketball fanatic for 25years(i am 34y.o)...It would be nice though to once more witness the magic of an upset but in this F4 CSKA/Fener/Real cant suicide again...i dont see how once more favourites can suicide again when they know for sure that Olympiacos is a raw power that can only be beaten if you use raw force your self and CSKA/Fener with all those tall/strong guys i am sure that they will apply raw force as well.

Για να είμαι ειλικρινής ύστερα από τρία χρόνια κατάκτησης της ευρωλίγκας από το αουτσάιντερ πιστεύω πως έφθασε η ώρα να την κερδίσει μια ομάδα με υψηλό μπατζετ. Μαθηματικά αυτό να συμβεί, πιθανώς φέτος, αλλλα αυτή η γαμημένη θηριώδης ομάδα που αρνείται να ηττηθεί, ο Ολυμπιακός, έφερε, κατά τη γνώμη μου, την επανάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι δύσκολο να ξανακερδίσουν τον τίτλο, αλλά είναι απίστευτο όλο αυτό που κάνει, με το σφιχτό παιχνίδι, όλα αυτά τα τέταρτα δεκάλεπτα και τις ανατροπές σκορ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα να συμβαίνει διαρκώς απο καμία άλλη ομάδα στα τέσσερα αυτά τελευταία χρόνια στη σειρά και είμαι φανατικξός μπασκετόφιλος εδώ και 25 χρόνια (είμαι 34 ετών). Θα ήταν ευχάριστο να παρακολουθήσω για άλλη μια φορά τη μαγεία μιας ανατροπής αλλά σε αυτό το φάιναλ φορ δεν μπορεί να αυτοκτονήσουν ξανά οι ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ρεάλ. Δεν μπορώ να φανταστώ το πώς για άλλη μια φορά τα φαβορί μπορούν να αυτοκτονήσουν ξανά όταν γνωρίζουν καλά οτι ο Ολυμπιακός είναι μια ακατέργαστη δύναμη που μπορείς να την καταβάλεις εάν ασκήσεις την ίδια δύναμη εναντίον του και η ΤΣΣΚΑ ή η Φενέρ μπορούν, με όλους αυτούς τους ψηλούς και δυνατούς παίχτες τους να αντιπαραβάλουν, με τη σειρά τους, την ίδια ακατέργαστη δύναμη

ΟΚ έως εδώ; Θα σου μεταφράσω και το δεύτερο πιο κάτω

Εικόνα red apple

As a Fenerbahce fan, it makes me sad to say that if Olympiakos beats CSKA, they will also beat Real or Fenerbahce. If Fenerbahce beats Real, they could have played evenly with Olympiakos with Hickman, but without him, it will be extremely difficult to contain Spanoulis, Mantzaris and Sloukas. The last team I would want to face at F4 is Olympiakos.

Ως οπαδός της Φενέρ μετά λύπης μου λέω πως αν ο Ολυμπιακός νικήσει την ΤΣΣΚΑ είναι σε θέση να νικήσει και την Ρεάλ, ή την Φενέρ. Αν η Φενέρ νικήσει την Ρεάλ μπορεί να ματσάρει τον Ολυμπιακό με τον Χίκμαν, αλλά δίχως αυτόν θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακόψει τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Σλούκα. Η τελευταία ομάδα που θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε στο φάιναλ φορ είναι ο Ολυμπιακός.

Αυτά και με το δεύτερο και όπως αντιλαμβάνεσαι πρόκειται για σχόλια που αφορούν στο περσινό φάιναλ φορ, στην Μαδρίτη

Εικόνα red apple

Δρακώνιε, τα ξένα σχόλια έχουν ζουμάκι που αν το τρίψεις στη μούρη του κάθε Γεωργίου, μπορεί και να πνιγεί! Για τον Ιωάννου και τον κάθε Ιωάννου έχουν στερέψει τα λόγια, αλλά πάλι όλο και κάτι μας εξωθεί να σκαρφιζόμαστε για να τον χαρακτηρίζουμε...
Περί Σλουκιάδας που άλλους ενοχλεί, κι άλλους όχι να θυμίσω πως τα όσα του σούρνουμε δεν αφορούν τη φιλοδοξία του να αλλάξει παραστάσεις- αν ήταν αυτή η πρόθεσή του- αλλά το ότι φέρθηκε σαν πόντικας!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα Red Dragon

Αυτο ακριβως Αδαμ.

Καλη χρονια αδερφε με υγεια και ευτυχια.

Εικόνα holland74

Υπέροχο άρθρο...
Η αγαπημένη μου περίοδος στην λογοτεχνία είναι η αποκαλούμενη ''Θύελλα και Ορμή'' με εκφραστές τον Γκαίτε και τον Σίλερ στα 1780 που είναι στην ουσία ο πρόδρομος του ρομαντισμού που ξεκινά από το 1795 έως περίπου το 1820..Τα στοιχεία του ρομαντισμού είναι το υπερβατικό στοιχείο, η φύση και η αμφισβήτηση σε κάθε στάτους κβο, δηλαδή επαναστατικότητα, το κίνημα του ρομαντισμού έφερε και τις επαναστάσεις στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά και στην Ελλάδα...Ακόμα και από τους τρεις μεγάλους της ψυχανάλυσης(Φρόιντ, Γιουνγκ και Λακάν) προτιμώ τον Γιουνγκ, ο οποίος πιστεύει στο υπερβατικό και θα μπορούσα να συνοψίσω τα πιστεύω του ως εξής: όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Όλα αυτά τα γράφω για να απαντήσω στην ερώτησή του άρθρου που για μένα είναι ξεκάθαρη: ΘΑΥΜΑ(το υπερβατικό στοιχείο του ρομαντισμού). Και για αμφισβήτηση στο στάτους κβο της πράσινης σαπίλας, ποια ομάδα το εκφράζει;; Αν και ''ποδοσφιρικός'' η αμάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, από την Εποχή Γιατζόγλου-Καστρινάκη, από τη δεκαετία του 90 και την εποχή του ξανθού και από την Πόλη και μετά είναι το τμήμα που μας έχει χαρίσει τις πιο μεγάλες πίκρες, αλλά και τις πιο δυνατές συγκινήσεις(Ειδικά αυτό στην Πόλη δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα) και είναι αυτό που το αγαπώ περισσότερο, ίσως επειδή είναι το μόνο τμήμα που υστερεί σε τίτλους από τη ζέλα, ίσως γιατί ήμουνα από τα λίγα παιδιά που έπαιζα και μπάσκετ ή ίσως επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο(ήμουν το 97 στη Ρώμη μέσα στο γήπεδο, είχα πάει να επισκεφτώ την αδερφή μου που σπούδαζε Ιταλία(ναι για την αδερφή μου πήγα, όχι για τον Ολυμπιακό, άσχετα που δεν την ξαναεπισκέφτηκα από τότε))...
Για τον Ίβκοβιτς είχα εκφραστεί και πριν την Πόλη...Του χρωστάμε πολλά, αλλά είχε κάνει και εγκλήματα μετά τη Ρώμη, διέλυσε το τμήμα, απονεύρωσε την ομάδα, έδιωξε ας πούμε τον Σιγάλα για να φέρει τον ..Βούκσεβιτς, για να ανεβάσει λέει τον μέσο όρο πόντων στην επίθεση...
Για τον Κώστα Σλούκα θέλω να πω πως μπορεί να έκανε λάθος, αλλά η εκτίμησή μου είναι πως θα επιστρέψει στην νομάδα και θα εξελιχθεί μέσα σε αυτήν πιο ώριμος, όπως έκανε και ο Γιώργαρος ο Πρίντεζης, που όπως είπες στον πρόλογό σου αντιπροσωπεύει το Ολυμπιακό πνεύμα, και εκείνος είχε φύγει για το συμβόλαιο, αλλά γύρισε και έγινε ο Γιώργαρος, και ο Σλούκας είχε πει στο επανιδείν, κάτι μου λέει πως θα επιστρέψει σύντομα...
Και εγώ όπως και ο Σάββας πιστεύω πως αδικείς λίγο τον Ιωάννου..
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, δύναμη και αγάπη...

Εικόνα apostolos gaganis

Ω ρε ντρίπλες στα πρώτα 3/4 του σχολίου σου... Μπέμπης, Δεληκάρης, Ζίο μαζί... Μετά άρχισες τις πασούλες... Γεια σου ρε μάγκα!

Εικόνα red apple

η ρομαντζάδα δεν είναι χαζοχαρούμενη κατάσταση του ανθρώπου και σ' ευχαριστώ που αναφέρθηκες στη διασύνδεση του ρομαντικού κινήματος με την επανάσταση. Το μπάσκετ του Θρύλου το λατρεύουμε επειδή και "πονεμένο" είναι αλλά και δοξασμένο.
Για τον παπούλη δεν έχω να χαλάσω περαιτέρω φαιά ουσία. Απλώς νιώθω την ανάγκη να του εξακοντίσω κανά πυρακτωμένο βέλος έτσι για το γινάτι μας.
Όσο αφορά, δε για τον Σλούκι, αποχωρήσαντος με τον τρόπο που το έκανε, ας πάει στην ευχή της φιλοδοξίας του αλλά να ξέρει πως μέσα μας έχει καταχωρηθεί ως πόντικας.
Τέλος, για Ιωάννου καμία αδικία δεν υπάρχει για τον αρδίτη που έχει εφεύρει τον περιγραφικό όρο "ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" σε κάθε φάση που ο αντίπαλός μας χάνει ένα σίγουρο καλάθι. Αν έχεις ακούσει ποτέ να λέγεται αυτό για οποιαδήποτε άλλη ομάδα τυχαίνει να περιγράφει, θύμισέ το μου, επειδή εγώ δεν το ακούσει ποτέ.

ΚΑΛΗ ρομαντική ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα apostolos gaganis

M΄άρεσε το article. Aπ΄τις καλές στιγμές του...πρωτοπλάστου. Διαπίστωσα μια "γαυροπχιότητα"... Ουάν παρατηρησέϊσον μόνο, καθ΄ότι...γεροντοκόρος του κερατά εγώ. Μήπως παραασχολούμαστε μ΄αυτόν τον Σλούκα, boys? Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός για παίχτες σαν κι αυτόν. Επί τα εντός και τα εκτός. Έτσι έκρινε ο ανωτέρω, φέρθηκε όπως φέρθηκε και τέρμα. Προχωράμε, προχωράμε, και πίσω δεεε γκοιτάααμεεε...

Εικόνα red apple

Δόκτωρ ασχολούμαστε με υποθέσεις όπως του λόγου του για λόγους ηθικής τάξης, επειδή είναι πολλοί σαν και δαύτον που μας φέρθηκαν με τον τρόπο που μας φέρθηκαν. Ως οπαδοί-μύστες της αγάπης για τον Θρύλο, κάτι τέτοια τα καυτηριάζουμε από...υποχρέωση προς την αγάπη...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Αποστόλη αδερφέ μας

Εικόνα savvas gridlock

Aδάμ, τον αδικείς το Βαγγέλη Ιωάννου. Τουλάχιστον.

Εικόνα red apple

Σάββα, απλά θυμίσου και αναλογίσου όλα αυτά που παρέθεσα πιο πάνω σε άλλα σχόλια-απαντήσεις και ύστερα μου λες αν τον αδικώ, τουλάχιστον. Πές μου πότε και πού έχει εμφανιστεί σαν κλαμμένο νιμού ύστερα απο ήττα του Ολυμπιακού; Όχι μόνο δεν κατέβασε πλερέζες, αλλά ήταν και αδυσώπητος στην κριτική. Μετά, τον στηλιτεύω επειδή κάθε που έχει περιγραφή, ή καλεσμένους στο στούντιο έπειτα από αγώνα του Θρύλου βρίσκει "ευκαιρία" να σχοληθεί με τον κάθε πικραμένο Φάρο, Δούκα, Ρέθυμνα και δε συμμαζεύεται και η κουβέντα πάει στο τραλαλι τραλαλό και περνά η ώρα και για Ολυμπιακό δεν ακούμε. Εδώ έφτασε να "θυσιάσει" ολόκληρη ανάλυση του αγώνα με την Λαμποράλ επειδή είχε την πρεμούρα να έχει μισή ώρα τον Μπουρούση στο ΣΕΦ και να θυμούνται παλιές καλές εποχές... Μέσα στο ΣΕΦ με τον Μπουρούση! Αλλά, όποτε παίζει ο ζέλας, α, εκεί είναι άλλη κατάσταση. Σοβαρότης, μόνο Βάζελος και κανείς άλλος -όπως χθες με Τον Κορωναίο και τον άλλο τον πουθενά το βαζελάκο του Δούκα- υπερθετικά για τάχα σφαγές ή για το πόσο του άξιζε η νίκη που δεν ήρθε ποτέ. Και φυσικά, το επικό με το να μη ξέρει το όνομα του προέδρου μας. Αν μου θυμίσεις κάτι το ανάλογο που έχει εφαρμόσει ως τακτική παρουσίασης για τον Ολυμπιακό και για τον ζέλα, να πάρω πίσω τα όσα του σούρνω.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα DRAZA

Λοιπόν, να κάνω σεφτέ στα σχόλια λέγοντας δυο πράγματα.

α. Το παιχνίδι του Δάσκαλου κόντρα στον Ερυρθό Αστέρα δεν το είδα. Μόλις κατέβει ολόκληρο και αποκτήσω ιδία γνώμη θα τοποθετηθώ για να το κουβεντιάσουμε. Μου κίνησαν την περιέργεια αυτά που διάβασα.

β. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΦΑΣΗ ...ΑΜ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΛΟΥΚΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ'ΧΕΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Ο Σλούκας φέρεται να αποχώρησε από τον Ολυμπιακό γιατί δεν του δόθηκε η δυνατότητα να γίνει Σπανούλης στην θέση του Σπανούλη. Ως εδώ καλά. Εκεί λοιπόν που το πήγαινε για Σπανούλης ...κατέληξε να είναι ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ της Φενέρ. Γιατί; Γιατί αν κρίνει κανείς από τους αριθμούς του στο παιχνίδι που μας πέρασε ο τύπος ήταν Η ΤΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΤΙΞΟΝ. Ο,ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

Διερωτώμαι λοιπόν, είναι καλύτερο να είναι "ρεζέρβα" ενός Σπανούλη ...ή του Μπογκντάνοβιτς και του Ντίξον;; Να μας απαντήσει ο Σλούκας. Θα πει κανείς "οκ παιδιά μπορεί να είναι μια δοκιμή που δεν του βγήκε, δεν έπρεπε να το πάρει δηλαδή το ρίσκο;;" Ισχύει η ίδια απάντηση ...ας μας απαντήσει ο Σλούκας κι ας μας κάνει έστω ετεροχρονισμένα μια έντιμη εξήγηση γιατί όταν το θέμα του βρισκόταν σε εκκρεμότητα κορόιδευε την κοινωνία.

Και πάμε τώρα να συνδέσουμε το Α. με το Β. Τα του Ίβκοβιτς με τον Σλούκα. Πολύ σωστά κάνεις και τον έχεις με την φανέλα του Άρη. Εκεί τον έστειλε δανεικό ο άλλος με το που τον είδε. Να μιλήσουμε και για τα γελια του παππού με τον Αγγέλου στην προετοιμασία το καλοκαίρι του ΄11 που του'λεγε "ΤΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ;; ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ;". Ο Σλούκας έμεινε στον Ολυμπιακό πρωτίστως λόγω Αγγελόπουλων. Η καριέρα καριέρα ...αλλά μια τίμια εξήγα και σε αυτούς που οφείλεις την καριέρα σου δεν βλάπτει.

Εικόνα Antreas7

Πέρυσι που έλειψε ο Σπανούλης σε 4 ματς της Ευρωλίγκας, ο Σλούκας όχι μόνο δεν άρπαξε την ευκαιρία, αλλά είχε και χειρότερη παρουσία απ' ό,τι όταν έπαιζε αναπληρωματικός του Σπανούλη. Απλά κάποιοι νομίζουν ότι είναι παραπάνω από ό,τι είναι. Συνήθως την πατάνε, αλλά είναι πια αργά.

Εικόνα DRAZA

Εγώ Αντρέα μιας και το θίγεις θα αναφερθώ και σε αυτήν την όψη του νομίσματος που είδα ότι την έθιξε και ο κύριος Απόστολος. Δυο προτάσεις μόνο.

1. Εγώ αυτό το "εις το επανιδείν" που είπε ο Σλούκας το ακούω. Έλληνας είναι το παιδί, είχε δέσει ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ. Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο.

2. Ο Σλούκας ήθελε να δοκιμαστεί σε διαφορετικές συνθήκες σε ένα διαφορετικό περιβάλλον που του τάξανε καλύτερα πράγματα από αυτά που θα'χε σε εμάς. Σεβαστό. Ναι μεν τρώει τα μούτρα του αλλά αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμά του να θέλει να δοκιμάσει. Και πάλι φίλοι θα'μαστε.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ (1) ΚΑΙ ΤΟ (2) ΟΜΩΣ. ΞΗΓΗΣΟΥ, ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ, ΦΕΡΣΟΥ ΑΝΤΡΙΚΑ, ΠΕΣ "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" , "ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ" ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΗΞΑΝ.

υγ: Μην αναφέρετε ονομαστικά δημοιογράφους και με φουντώνετε. Θυμάμαι τις αναλύσεις και τα πονήματά τους και ανάβω. Και όλο λέω "μην διαβάζεις" και όλο κυλάω.

Εικόνα red apple

Τα κεφαλαία και το υστερόγραφο με κάλυψαν απολύτως!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα red apple

και πριν την πέσουμε για ύπνο για νάμαστε φρέσκοι το πρωί, θα σε ενημερώσω πως τα κοράκια πέρασαν πριονοκορδέλα τον Αστέρα. Στο νικητήριο καλάθι των σκατότουρκων -που λέει ο λόγος τούρκωνε- έχουν προηγηθεί καθαρά βήματα που δεν δίνονται. Διπλοκάπακο λίγο πριν τη λήξη, φτάνει η μπάλα στον σέντερ ο οποίος σηκώνεται για το τζαμπ σουτ. Του την πέσανε ο Ντάνστον και άλλος ένας και του κάνουνε τρία κραχτά φάουλ μνε τον Ντάντστον το τελευταίο, κατέβασμα του χεριού με καρατιά, πάρτον κάτω τον σέντερ του Αστέρα, η μπάλα στα πουλιά, σφύριγμα λήξης, αντίο ζωή!

Όσο για τον Κωστάκη,πες του να πα να γαμηθεί έτσι που τα έκανε ρόιδο. Αλλά δεν είναι ο μόνος κι εδώ ίσως να αξίζει να ασχοληθούμε, Νικόλα, με τις περιπτώσεις όσων ευεργετήθηκαν από τον Θρύλο και τους Αφούς και μας συμπεριφέρθηκαν σαν τον χειρότερο εχθρό τους. Είναι ζήτημα που θέλει ψάξιμο...