Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Η ΛΙΜΟΖ ΤΟΥ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΖΑΡΚΟ



Κάποιοι φίλοι μας ζήτησαν να κάνουμε βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Ιωαννίδη στην εκπομπή της ΕΡΤ για την Ευρωλίγκα στις 3 Δεκεμβρίου 2015, όπου έγινε αναφορά στον περιβόητο τρίτο προημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης 1992-93 Λιμόζ-Ολυμπιακός 60-58. Είναι το ματς για το οποίο ακόμη συζητάμε το αν πάτησε στο τέλος την γραμμή ο Ζάρκο (κανένα διαφωτιστικό replay δεν υπάρχει, όπως βλέπουμε και στο βίντεο στο 58:00 και μετά), μία φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του Ολυμπιακού, του Ιωαννίδη και ίσως και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ας δούμε τις δηλώσεις του Ιωαννίδη.
 
Με αφορμή λοιπόν τα όσα δήλωσε παραπάνω ο Ιωαννίδης για τον κομισάριο Σάπερ και το μπάσκετ της Λιμόζ του Μάλκοβιτς, ας θυμηθούμε μία συνέντευξη του Ιωαννίδη στο ''ΦΩΣ'' το 1993, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τη Λιμόζ και αμέσως μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του πρωταθλήματος επί του ΠΑΟΚ του Ίβκοβιτς, με μειονέκτημα έδρας μάλιστα για τον Θρύλο στα ημιτελικά των play-off του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1992-93.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-4-1993
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη και η Λιμόζ του Μάλκοβιτς παίζουν το μπάσκετ του 1996. Αυτό είναι το αληθινό μπάσκετ...

Σχόλια

Εικόνα pantzo

Κατ'αρχήν τα "Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το νέο έτος με Υγεία" σε όλους τους συγγαυρους του κόσμου!

Ποτέ μην έρθει η στιγμή – ΘΡΥΛΕ ολέ ολέ
Να αφήσεις το λιμάνι – ΘΡΥΛΕ ολέ ολέ
Θα σε αγαπάμε μια ζωή – ΘΡΥΛΕ ολέ ολέ
Ιωαννίδη Γιάννη – ΘΡΥΛΕ ολέ ολέ

Εικόνα thita

Από τις χειρότερες στεναχώριες της ζωής μου με τον Ολυμπιακό.

Γραμμή δεν φαίνεται,όσο φαίνεται, να πάτησε ο Ζάρκο. Ακόμη όμως κι αν πάτησε μια πουτσοτριχα γραμμή,ρε πουστρακια του non-call,σφύριζεται ρε αυτό,όταν ο παίκτης κι η ομάδα δεν αποκομίζουν ούτε πλεονέκτημα,ούτε επιχειρούν προσπάθεια για καλάθι? εδώ τα μουνοπανα μας έβγαλαν πως καλά κάνανε οι διαιτητές λίγα χρόνια μετά,στο Παρίσι,και δεν μέτρησαν το καλάθι της μπαρτσα από το αντικανονικό κόψιμο του Βράνκοβιτς.

Εικόνα tsalouxidis

Κι όμως, την αμέσως επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός έκανε πράγματα πρωτόγνωρα και ανεπανάληπτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το δίμετρο γκαρντ του να τρέχει στον αιφνιδιασμό στον άξονα και τα σέντερ να ανοίγονται στα φτερά για να τελειώσουνε τον αιφνιδιασμό.
Ενδεχομένως στις δηλώσεις Ιωαννίδη, οι οποίες πάντως αφορούν την άμυνα και όχι την επίθεση, να έπαιξε κάποιο ρόλο και η ας πούμε καλή σχέση που είχε ακόμα με τον Μαλίκοβιτς από το ΦΦ του Μονάχου, όταν μετά την ήττα απ'τη Μακάμπι στον ημιτελικό ο Μαλίκοβιτς ζήτησε και πήρε ανάλυση και συμβουλές από τον Ιωαννίδη σε ολονύχτια σύσκεψη.
Καλή χρονιά σε όλους

Εικόνα Duntimo

Στο βίντεο της συνέντευξης του Ιωαννίδη στο παραπάνω link παρατηρώ στο 0:39 το έτερο τσαγλανάκι να λέει: "Πάτησε, πάτησε"... Τόσο σίγουρος ο ανύπαρκτος πουθενάς...

Ρε το γαυροσύστημα της Κρατικής... Τόσο απροκάλυπτοι πια?

Εικόνα Antreas7

Καλή χρονιά σε όλους και με υγεία και ο Θρύλος μια ζωή πρωτάθλημα σε όλα τα αθλήματα.
Ο Ιωαννίδης τα έλεγε αυτά πολλές φορές για να δικαιολογηθεί. Δεν είχε καμία σχέση το μπάσκετ του Ολυμπιακού με αυτό της Λιμόζ. Γιατί άλλο είναι να παίζεις σκληρά, στα όρια του φάουλ και άλλο αντιαθλητικά στα όρια του βρώμικου όπως η Λιμόζ (χτυπήματα εκτός φάσης, τρικλοποδιές, τραυματισμοί αντιπάλων παιχτών δήθεν κάτα λάθος, τράβηγμα στεφάνης και διχτακίου). Ποτέ δε θα μάθουμε τι υποχρέωση είχε ο Στάνκοβιτς στο μυρωδιά Μάλκοβιτς και είχε ο τελευταίος τόση ασυλία.

Εικόνα savvas gridlock

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά Αντρέα.

Εικόνα apostolos gaganis

"Δεν πιστεύω στην τύχη. Εμείς όμως είχαμε α-τυχία". Ξύνω το κεφάλι μου...

Εικόνα savvas gridlock

Κλασικός Ιωαννίδης, από την πολυλογία του προκύπτουν αυτά.

Εικόνα apostolos gaganis

Τον "πήγαινα". Μας έχει χαρίσει καλές στιγμές. Συχνά όμως η γλώσσα του έτρεχε ( και τρέχει ) πριν απ΄το μυαλό του...