ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΫ



Γράφει ο Αρίστος από το Λονδίνο.
 
Ας δούμε κάποια στοιχεία για την παρουσία του ΠΑΟ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ποδοσφαίρου τη δεκαετία του '70.
 
To 1969-1970 αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του Πρωταθλητριών από την ''περίφημη'' Φόρβερτς Βερολίνου (Ανατολικού Βερολίνου της Ανατολικής Γερμανίας), με 1-1 στη Λεωφόρο και 0-2 εκτός!
 
Το 1971-72, τη σεζόν δηλαδή μετά το Γουέμπλεϋ, ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΝ ΕΥΡΩΠΗ (Πρωταθλητριών η ΑΕΚ, Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο Πανιώνιος), μια και το 1970-71 τους πέρασε καθαρά ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ (τρίτος τερμάτισε ο ΠΑΟ)!!!
 
Το 1972-73 αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του Πρωταθλητριών απο την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με 0-2 στη Λεωφόρο και 1-2 στη Σόφια. Μάλιστα οι βάζελοι κάνανε ένσταση και το ματς επαναλήφθηκε για ένα λάθος στη διαδικασία των πέναλτι, με αποτέλεσμα να χάσουν με αυτό το καθαρό σκορ μέσα στο σπίτι τους.
 
Το 1973-74 αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του ΟΥΕΦΑ απο την ΟΦΚ Βελιγραδίου, με ήττα 1-2 στη Λεωφόρο και νίκη τους με 1-0 στο Βελιγράδι.
 
Το 1974-75 αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του ΟΥΕΦΑ από την Γκρασχόπερς, με νίκη με 2-1 στη Λεωφόρο και ήττα με 0-2 στη Ζυρίχη.
 
Το 1975-76 αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του Κυπελλούχων απο την ''περίφημη'' Τσβίκαου Ανατολικής Γερμανίας, με 0-0 στη Λεωφόρο και 0-2 στη Γερμανία.
 
Κανείς δεν μιλάει για αυτά. Αυτά δείχνουν ότι όχι μόνο η πορεία του 1971 ήταν πυροτέχνημα, μα και πληρωμένη από τη Χούντα και μόνο, αφού η βαζέλα δεν μπορούσε να περάσει ούτε τον πρώτο γύρο παίζοντας με χωριά και μπυραρίες...
 
Άλλωστε μιλάμε για τα χρόνια που ο πανίσχυρος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Χούντας και οπαδός του Παναθηναϊκού Κώστας Ασλανίδης (στην αρχική φωτογραφία της ανάρτησης τον βλέπουμε αγκαλιά με το Μίμη Δομάζο του ΠΑΟ) έλεγε το Δομάζο παιδί του και ο Δομάζος αποκαλούσε τον Ασλανίδη πατέρα (πριν το πρώτο παιχνίδι για τους ''8'' του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την Έβερτον στο Λίβερπουλ, το 1971 του Χουντέμπλεϋ).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-3-1971
 

Σχόλια

Εικόνα el trick

ΥΠΟΨΗ: Ο βαζελος τω καιρώ εκείνο (ήτοι τις χρονιές λίγο πριν και λίγο μετά το χουντέμπλευ είχε περίπου τους ίδιους παίκτες στο ρόστερ με μικρές αλλαγές)

Εικόνα thita

Αδερφέ μπράβο,τώρα συνειδητοποίησα πως δεν γράφει ο Σάββας το άρθρο.

Εικόνα thita

Έτσι. Μου τα έλεγε (όχι με τόση λεπτομέρεια) ο θείος μου,που με έκανε Ολυμπιακό,ότι ήταν τόσο για τον πουτσο η πάναθα εκείνα τα χρόνια. Υπάρχει αμφιβολία για το ότι λάδωσαν το σύμπαν τότε για να πάνε τελικό? τα έχουν πει από παίκτες αντιπάλων,μέχρι η κυρα-Δέσποινα.

Εικόνα Spiros Legend

Καλή χρονιά σε όλους!Πολύ ενδιαφέρον,αγαπητέ Αρίστο από το Λονδίνο.Δεν το είχα υπόψην το ό,τι δεν βγήκε καν Ευρώπη την χρονιά αυτή των μεγάλων θριάμβων...της Χούντας.Μιλάμε για μεγάλο ξεβράκωμα,η μία ξεφτίλα μετά την άλλη για αυτή την υπερομάδα,σε όλοκληρη την δεκαετία του 1970.Και μετά Βαρδινογιάννης,Μαυροκουκουλάκης και επική πρόκριση επί Γκέτεμποργκ το 1984-85,ακόμα τρέχει το αίμα των Σουηδών από την σφαγή...Και τους μαρτύρησε και ο Λώρενσον της Λίβερπουλ για την απόπειρα δωροδοκίας του!Και μετά οι γούνες με την Ντιναμό Κιέβου το 1995!Άλλη απίθανη ιστορία,που αποκλείεται να μην έβαλε το χέρι του ο Βαρδινογιάννης,τη στιγμή που ένα χρόνο πριν είχε πάει στον διαιτητή του τελικού του Τσάμπιονς Ληγκ Μίλαν-Μπαρτσελόνα στην Αθήνα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΔΩΡΑ,με επίσκεψη στο ξενοδοχείο του,κατ ομολογίαν του ίδιου του διαιτητή Φίλιπ Ντον!Γιατί άραγε και τι περίμενε ο Ρίνγκο ως αντάλλαγμα?Το είδαμε την επόμενη χρονιά...Αυτή είναι η Ευρωιστορία τους,ΑΠΑΤΗ,ΦΟΥΣΤΙΑ,ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ,ΕΞΑΓΟΡΑ,ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ και ΘΕΙΚΟΣ...ΥΠΝΟΣ!Χωρίς αυτά είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ...