ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3



Έπειτα από μία πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με σκορ 3-1 κι έκανε το 16/16 στη Superleague. Οι φάσεις του ματς είναι εδώ και τα στατιστικά εδώ.
 
Κάτι το 9ήμερο ρεπό που έδωσε ο Σίλβα την περίοδο των Χριστουγέννων, κάτι η συνήθεια του Ολυμπιακού εδώ και πάρα πολλά χρόνια (προ Μαρινάκη εννοείται) να κατεβάζει στροφές κάθε Γενάρη, όλοι ήμασταν περίεργοι για το τι θα δούμε σήμερα. Υπήρχαν απουσίες των τραυματιών Ομάρ-Μποτία, του Νταβίντ Φουστέρ που έχει πρόβλημα με το παιδί του κι έπρεπε να πάει στην Ισπανία, αλλά υπήρχε και η ευχάριστη είδηση για τις προπονήσεις με ένταση από το Μάρκο Σίλβα, από την Τρίτη που ξαναβρέθηκαν όλοι οι παίκτες μαζί στου Ρέντη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν ιδιαίτερα απειλητικοί προς τα καρέ του Διούδη, με εξαίρεση την κεφαλιά στο δοκάρι του Κασάμι, αλλά και τη σέντρα πάρε-βάλε του Ντουρμάζ που δεν αξιοποίησε ο Ιντέγιε. Διάθεση υπήρχε, οι παίκτες μας άλλαζαν γρήγορα την μπάλα και φαινόταν ότι το γκολ είναι θέμα χρόνου, αλλά ο Φορτούνης από δεξιά δυσκολευόταν να τρυπήσει τον αριστερό μπακ του Πανιωνίου Οικονόμου, με αποτέλεσμα να μένει όλη η γραμμή στο Σαλίνο που ερχόταν από πίσω, την ώρα που όλοι ξέρουμε ότι παραγωγικά ο Σαλίνο δεν είναι ο καλύτερος ακραίος μπακ του κόσμου. Ο Ντουρμάζ από αριστερά δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον Βλάχο, έβγαζε καλές σέντρες, αλλά περνούσαν αναξιοποίητες, ενώ για μία ακόμη φορά δεν μπορούσε να συνεργαστεί με το Μαζουάκου. Τα δύο κεντρικά χαφ του Πανιωνίου μπροστά από τα στόπερ, οι Κόρμπος-Σιώπης, έκοβαν αρκετές μπάλες και δεν επέτρεπαν στους Κασάμι-Μιλιβόγεβιτς να κερδίσουν μέτρα, η αντίπαλη περιοχή ήταν άδεια και ο Τσόρι γυρόφερνε κοντά σε αυτήν, δίχως να βρίσκει χώρο να φανεί.
 
Η κατάσταση άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, κατά κύριο λόγο εξαιτίας του Φορτούνη, ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά. Ορισμένες επελάσεις του με την μπάλα στα πόδια από τον άξονα θύμισαν τον ασύγκριτο σε αυτόν τον τομέα Βασίλη Καραπιάλη. Ο τρόπος που έφτιαξε το πρώτο γκολ και το σουτ που έπιασε δίχως να αφήσει την μπάλα να σκάσει κάτω για δεύτερη φορά στο 1-2, ήταν ενέργειες χαφ ενός εκ των 5 προηγμένων ποιοτικά πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Πολύ ουσιαστική και η συνεισφορά του Πάρντο, ο οποίος σωστά μπήκε στη θέση του Κασάμι (ήταν περιττά δύο χαφ άξονα τόσο πίσω σε αυτό το ματς, ο Πανιώνιος δεν απειλούσε μπροστά) και κατάφερε να σκοράρει και να δώσει την ασίστ στον Ιντέγιε στο 1-3. Ο Οικονόμου είχε πάρει κίτρινη κάρτα από το 9' και ήταν επιβεβλημένη κίνηση η φόρτωση της δεξιάς πτέρυγας με έναν φρέσκο παίκτη, που θα μπορούσε να εκθέσει τον αντίπαλο μπακ. Δημιουργήσαμε αρκετές καθαρές ευκαιρίες για γκολ και η νίκη μας σε κάθε περίπτωση είναι δίκαιη. Περνάμε στην ατομική κριτική.
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Δεν απειλήθηκε καθόλου, δεν ευθύνεται στο γκολ του Ρισβάνη.
 
ΣΑΛΙΝΟ Μέχρι να μπει ο Πάρντο κλήθηκε να κάνει κάτι που ''δεν το έχει'', να βοηθήσει δηλαδή στο επιθετικό κομμάτι. Παρ'όλα αυτά ανέβηκε αρκετές φορές, έκανε overlaps με το Φορτούνη και βρέθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο σε θέση...σέντερ φορ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία από τη σέντρα του Πάρντο, σε μία επίθεση που ο τρόπος ανάπτυξής μας θύμισε Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, όπου τα ακραία μπακ Ντάνιελ Άλβες και Αντριάνο βρίσκονταν συχνά σε θέση βολής. Πολύ ουσιαστικός για ένα ακόμη ματς, δίχως να αντιμετωπίζει προβλήματα είτε με τον Βιγιάλμπα, είτε με τον Μπακασέτα που έβγαιναν πάνω του. Το βασικότερο όμως είναι το ότι ξαναείδαμε επιτέλους διαγώνια κάλυψη από ακραίο μας μπακ με αυτόν στην 11άδα, στις κόντρα επιθέσεις του Πανιωνίου. Κοντεύαμε να ξεχάσουμε ότι πρέπει να κάνουν και αυτό το πράγμα οι ακραίοι μπακ, βλέποντας τόσο καιρό Ομάρ-Μαζουάκου.
 
ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ Στη μοναδική ευκαιρία του Πανιωνίου, όπου είχε μείνει πίσω σε στημένη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κι έπρεπε να καλύψει την κόντρα επίθεση που θα τρώγαμε, έχασε το σπριντ από το Βιγιάλμπα. Ράθυμος, πολλά εύκολα λάθη και αδυναμία συνεργασίας με τον Ντουρμάζ. Κουβάλησε ωραία την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις, έδειξε το μεγάλο του προσόν, την επιτάχυνση με την μπάλα στα πόδια, αλλά όλες οι επιθετικές του προσπάθειες έμειναν ημιτελείς. Διαγώνια κάλυψη ως έξτρα στόπερ αδυνατεί να κάνει, overlap στην επίθεση το ξεχνάμε όποτε παίζει, ενώ δείχνει και να βαριέται στο γήπεδο, λες και μας κάνει χάρη που βρίσκεται εδώ. Έχουμε μεταγραφική περίοδο τώρα τον Ιανουάριο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
 
ΣΙΟΒΑΣ-ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ Για πολλούς ευθύνονται και οι 2 στη φάση του γκολ του Ρισβάνη. Το γκολ είναι αστείο και υπάρχει σίγουρα ευθύνη, απλώς πιστεύω ότι η ευθύνη είναι περισσότερο του Κασάμι που αποφάσισε να δώσει βάθος και όχι των 2 στόπερ μας, που επέλεξαν να βγάλουν οφσάιντ τους αντιπάλους μας. Η τοποθέτηση των 4 αμυντικών μας, όπως φαίνεται στο replay, δείχνει ότι υπήρχε μέριμνα να ''τραβηχτούν''. Αν σε μια φάση τραβιούνται όλοι πλην ενός, δεν ευθύνονται αυτοί που τραβήχτηκαν, αλλά ο ένας που έτρεξε να μαρκάρει. Κατά τα άλλα πέρασαν απαρατήρητοι, όπως και ο επικίνδυνος και με καλό πρωτάθλημα φέτος Ανσαριφάρντ, τον οποίο κλήθηκαν να εξουδετερώσουν.
 
ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ-ΚΑΣΑΜΙ Η επιλογή του Σίλβα να τους ξεκινάει σχεδόν σε όλα τα ματς είναι κατανοητή. Δουλεύει δίδυμο στον άξονα και θέλει να τους μάθει να παίζουν συνεχώς μαζί, ώστε να φτάσουν σε σημείο να ξέρει ο ένας τις κινήσεις και το παιχνίδι του άλλου σαν κάλπικη δεκάρα. Στο ημίχρονο όμως του σημερινού ματς ένας εκ των δύο έπρεπε να περάσει στον πάγκο και να μπει έξτρα παίκτης μπροστά. Ήταν εμφανές ότι ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να απειλήσει και 2 παίκτες που παίζανε μακριά από την αντίπαλη περιοχή, στον ίδιο σχεδόν χώρο του κέντρου, ήταν περιττοί. Στο χώρο που κινήθηκαν, όσο συνυπήρξαν στο χορτάρι με τους Κόρμπο-Σιώπη του Πανιωνίου, δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, αλλά ο ρόλος των Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι ήταν πολύ πιο δύσκολος. Άλλο το να παράγεις, άλλο το να καταστρέφεις.
 
ΤΣΟΡΙ Στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε έξω από τα νερά του. Είχε να αντιμετωπίσει πολλούς αντιπάλους όποτε έπαιρνε την μπάλα, για να μην γυρίσει μέτωπο στο τέρμα του Διούδη, ενώ οι ακραίοι μας χαφ σήμερα ήθελαν την μπάλα στα πόδια για να ξεκινήσουν επιθετική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνηση μπροστά και να μην ξέρει το πού πρέπει να μοιράσει. Στο δεύτερο ημίχρονο που ο Φορτούνης πέρασε ουσιαστικά στον άξονα, ο Τσόρι βρήκε συμπαραστάτη και κατάφερε να φανεί παραπάνω, αφού οι Κόρμπος-Σιώπης-Ρισβάνης δεν ήξεραν ποιον να πρωτομαρκάρουν. Είναι παίκτης ρυθμού και οι τραυματισμοί, όπως και οι διακοπές, τον πάνε πίσω. Λογικά από εδώ και πέρα θα ανέβει περισσότερο μέσα στο μήνα.
 
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ Μακράν ο MVP του ματς, σε μία από τις καλύτερες βραδιές του στον Θρύλο, αν όχι στην καλύτερη. Στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να μην βολεύεται πάνω στον Οικονόμου κι έψαχνε ενέργειες από τον άξονα, αλλά όσο περνούσε η ώρα έμοιαζε αέρινος στο χώρο του κέντρου. Η ταχύτητά του εξέθεσε τους πολύ καλούς χαφ Κόρμπο-Σιώπη, ενώ δεν υπήρχε περίπτωση να βρει αντίσταση από το Ρισβάνη και το Χατζηισαϊα (ειδικά από το δεύτερο, στη φάση του 0-1) όποτε βγήκε πάνω τους. Μήνα με το μήνα εξελίσσεται στο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού. Και δεν ξέρω τι γνώμη έχει ο καθένας για το Βασίλη, αλλά το να πω εγώ ότι κάποιος τον θυμίζει είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοπλιμέντα που μπορώ να κάνω σε παίκτη...
 
ΝΤΟΥΡΜΑΖ Πολύ θετικός για ένα ακόμη ματς. Με την μπάλα στα πόδια μοίρασε πολλές ''σακούλες'' στον Βλάχο, πέρασε καλές σέντρες κι αν ο Ιντέγιε έβαζε καλά το σώμα του στο 14', θα έδινε και ασίστ. Πρέπει να βελτιωθεί όμως επειγόντως στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα στα πόδια. Όχι τόσο στο πώς καλύπτει το Μαζουάκου πίσω του, αλλά στο πώς κινείται στην πλάτη του αντιπάλου μπακ όποτε κάνουμε επίθεση. Υπήρχαν περιπτώσεις χθες που χτιζόταν επίθεση από δεξιά, έφτανε η μπάλα στον κεντρικό μας χαφ που περίμενε κίνηση από τον Ντουρμάζ για να τον βγάλει στο ''1 με 1'', σε θέση βολής απέναντι στο Διούδη και ο Ντουρμάζ είχε ακροβολιστεί στο πλάι κοιτάζοντας το τι γίνεται απέναντι. Δίχως συμμετοχή σε παιχνίδι χωρίς την μπάλα στα πόδια και δίχως διαγώνια κίνηση στήριξης του κεντρικού φορ, περιμένοντας μόνο την μπάλα στα πόδια για να ''τρυπήσει'' τον προσωπικό του αντίπαλο, θα υπάρξουν αναπόφευκτα πολλά ματς στα οποία θα γίνεται απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Ειδικά το κομμάτι του ''πατάω περιοχή'' είναι μεγάλο θέμα, το οποίο πρέπει να δουλέψει στην προπόνηση, κοιτάζοντας το τι κάνει ο Πάρντο.
 
ΙΝΤΕΓΙΕ Άφαντος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, βρέθηκε δύο φορές σε θέση για γκολ. Στην πρώτη τελείωσε άτσαλα τη φάση μετά τη σέντρα του Ντουρμάζ και στη δεύτερη έκανε το 1-3. Συμμετείχε στο παιχνίδι, δημιούργησε με την πολύ ωραία παράλληλη κεφαλιά την ευκαιρία του Κασάμι με την κεφαλιά στο δοκάρι και ήταν σε γενικές γραμμές ουσιαστικός. Μοιάζει όμως περισσότερο δεύτερος και όχι πρώτος φορ. Πρέπει να δουλέψει παραπάνω τα τελειώματα και τις κινήσεις με τις οποίες ελευθερώνεται στην αντίπαλη περιοχή για να εκτελέσει. Τις περισσότερες φορές μοιάζει να ψάχνει να δημιουργήσει, αντί να σουτάρει και να απειλήσει. Αν παραμείνει ο Φινμπόγκασον στην ομάδα ή αν έρθει αντικαταστάτης του-καθαρός φορ, δεν θα ήταν άσχημο να δούμε δίδυμο μπροστά, με δύο επιθετικούς στην αντίπαλη περιοχή.
 
ΠΑΡΝΤΟ Έπρεπε να μπει νωρίτερα στο ματς, για να φορτώσουμε με καθαρό ακραίο την πλευρά του κιτρινισμένου Οικονόμου. Από την στιγμή που έβαλε γκολ (το πρώτο του μάλιστα στο πρωτάθλημα) κι έδωσε μία ασίστ, μπορούμε να πούμε ότι έκανε μεγάλο ματς. Αυτός έχει το ανάποδο πρόβλημα από τον Ντουρμάζ. Κινείται συνεχώς χωρίς την μπάλα, αλλά υστερεί στο ''1 με 1''. Όποτε πάντως βρίσκει χώρο, είναι κίνδυνος-θάνατος για την αντίπαλη άμυνα.
 
ΚΑΜΠΙΑΣΟ-ΣΕΜΠΑ Παίξανε ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν.
 
ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ Μπήκαμε στο δυσκολότερο μήνα της σεζόν για τον εκάστοτε προπονητή του Ολυμπιακού. Τώρα που ουσιαστικά έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, τώρα πρέπει να βρεθούν κίνητρα ώστε να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο οι προπονήσεις και να μην χάσουν οι παίκτες το ενδιαφέρον τους, περιμένοντας να έρθει η ώρα να ξαναπαίξουμε Ευρώπη, γιατί αυτό θα μας στοιχίσει ΚΑΙ στην Ευρώπη. Το πρώτο δείγμα του Σίλβα ήταν όχι απλώς θετικό, αλλά ανέλπιστα ευχάριστο. Δεν μπορώ να κρύψω ότι με πιάσανε τα διαόλια μου όταν έμαθα ότι έδωσε 9 μέρες ρεπό τα Χριστούγεννα στους παίκτες, αλλά αυτό που βλέπω τώρα δικαιώνει τον Πορτογάλο. Η ομάδα είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, έχτισε επιθέσεις με έξτρα παίκτες από πίσω, ακόμη και με το Σαλίνο σε θέση φορ, υπήρξε φρεσκάδα και σε γενικές γραμμές σωστή αμυντική λειτουργία στο παιχνίδι, με εξαίρεση τη φάση του γκολ του Ρισβάνη. Οι στημένες μπάλες πρέπει να δουλευτούν παραπάνω στην προπόνηση, περισσότερο για να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι του καθενός, πότε τραβιόμαστε όλοι μαζί, πότε μένει κάποιος πίσω και ποιος είναι αυτός κτλπ.. Εύκολο είναι, δεν θα χρειαστεί να αφιερώσει ο Σίλβα πολύ χρόνο σε αυτό το κομμάτι. Η τακτική του ''προσπαθώ να βγάλω οφσάιντ τους αντιπάλους'' ευνοεί πάντοτε την ομάδα που έχει κατοχή μπάλας και πιέζει για το γκολ. Οι αντίπαλοι στόπερ που έχουν ζοριστεί ελάχιστα στο ματς, έχουν πλεονέκτημα αν μπει η μπάλα στη δική σου περιοχή, αφού σου έρχονται άνετοι, σε βρίσκουν αποκαμωμένο και σε τρυπάνε. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πρέπει τα περισσότερα κόρνερ να εκτελούνται με πάσα και όχι απ'ευθείας, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος να επιστρέψουν παίκτες στην άμυνα και να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι στο ανοιχτό γήπεδο. Και εδώ χρειαζόμαστε βελτίωση εν όψει των πολύ επικίνδυνων και με ιδιαίτερη ποδοσφαιρική λογική παιχνιδιών του Φεβρουαρίου με την Άντερλεχτ. Η γενικότερη εικόνα πάντως της ομάδος είναι ότι δουλεύει αρκετά στην προπόνηση, είναι καλά προετοιμασμένη τακτικά για το κάθε παιχνίδι, έχει φρεσκάδα, άρα γίνονται προπονήσεις ΚΑΙ με ένταση όποτε πρέπει και το μόνο που της λείπει είναι το να στηθούν καλύτερες συνεργασίες σε διάφορες πλευρές του γηπέδου, κάτι που έρχεται με τον χρόνο και με τα σερί ματς ταυτόχρονης συνύπαρξης ποδοσφαιριστών στην 11άδα. Όλα αυτά πιστώνονται στο Σίλβα. Αν βγει ο Ιανουάριος και η ομάδα δεν έχει χαλαρώσει καθόλου, θα έχουμε πετύχει κάτι που ούτε ο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ κατάφεραν. Το εύχομαι ολόψυχα στον πολύ σοβαρό κι ελπιδοφόρο προπονητή Μάρκο Σίλβα. Μέχρι να το πετύχει πάντως και μέχρι να αποκτήσει διάρκεια η όποια ομάδα προπονεί, βιαστικές αποθεωτικές κρίσεις προς το πρόσωπό του μόνο κακό του κάνουν. Και σίγουρα κάνουν κακό στον Ολυμπιακό. Επίσης, το κομμάτι των γρήγορων αλλαγών είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσει ο Σίλβα. Σε καμία περίπτωση δεν μειονεκτεί εδώ όπως ο Μπάγεβιτς ή ο Βαλβέρδε, αλλά σήμερα για παράδειγμα ο Πάρντο μπορούσε να μπει νωρίτερα στο ματς. Με το που μπήκε μέσα, όλα έγιναν πιο εύκολα.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Για ένα ακόμη ματς ο Ουζουνίδης έστησε σωστά την ομάδα του. Ιδιαίτερη ποιότητα δεν υπάρχει στο ρόστερ για να απαιτήσει κανείς να πάρει πράγματα κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ τώρα που έφυγε ο Μπουμάλ για τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να βρεθούν τα γκολ και οι επιθετικές του ενέργειες μπροστά. Παρ'όλα αυτά, το ματς ήταν σωστά δουλεμένο τακτικά. Οι Κόρμπος-Σιώπης ήξεραν το πού και το πότε έπρεπε να κλείσουν, ο Τσόρι με το Φορτούνη δεν έβρισκαν εύκολα χώρους και αν δεν αποτυπωνόταν στο χορτάρι η ατομική κλάση κάποιων παικτών του Ολυμπιακού, ο Πανιώνιος μπορεί να έπαιρνε κι αποτέλεσμα. Ο Οικονόμου από αριστερά είναι καλό μπακ και αν δεν έπαιρνε την ηλίθια κίτρινη που πήρε στο 9', επειδή ζήτησε από το διαιτητή Δημητρόπουλο να κιτρινίσει τον Τσόρι για τη βουτιά του, θα μπορούσε να μπαίνει πιο δυνατά σε κάποιες φάσεις, δίχως να φοβάται την αποβολή του. Αντίθετα, από την άλλη μεριά ο Βλάχος ήταν μαύρη τρύπα. Ο πολύ ουσιαστικός συνήθως Μασούρας δεν κατάφερε να φανεί, ενώ απογοήτευση ήταν και ο Μπακασέτας. Τώρα που έφυγε ο Μπουμάλ, ο Μπακασέτας κυρίως και μετά ο Βιγιάλμπα πρέπει να τον αντικαταστήσουν με την προσφορά τους στο γήπεδο. Το πρώτο δείγμα γραφής τους ήταν κακό. Ο Σιώπης πάντως κάνει πολύ μεγάλο πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε τα δύο κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού, που είναι 2-3 επίπεδα πάνω από όλους τους αντιπάλους παίκτες που παίζουν σε αυτήν τη θέση, ο Σιώπης με το Γιόχανσον της ΑΕΚ ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα. Προέρχεται κι από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, κάτι που κάνει διπλή τη χαρά μας και την ελπίδα μας να βγει νέος Φορτούνης. Απλώς κοιτάζοντάς τον να παίζει σήμερα, άρχισα να αναρωτιέμαι το πόσο χειρότερός του θα μπορούσε να είναι ο Τζανδάρης, τον οποίο έχουμε στο ρόστερ μας και δεν υπολογίζεται. Ο περυσινός Τζανδάρης ήταν ανώτερος του φετινού Σιώπη. Είτε δεν έχει πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά, είτε τον έχει αδικήσει ο Σίλβα.
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Παρά την προπαγάνδα ''βάλανε διαιτητή σε ματς του Ολυμπιακού τον κατηγορούμενο για την εγκληματική οργάνωση Δημητρόπουλο'', είδαμε μία καλή διαιτησία. Η φάση του 0-1 του Ολυμπιακού μόνο σηκώνει συζήτηση.
 

 
Την ώρα που γίνεται η πάσα του Φορτούνη, όλο το σώμα του Τσόρι είναι πίσω από την γραμμή της NOVA. Φαίνεται το αριστερό του πόδι και δη το πέλμα να είναι ελάχιστα μπροστά, μιλάμε για 4-5 πόντους, χωρίς κι αυτό να είναι σίγουρο, αφού από τη συγκεκριμένη γωνία λήψης μοιάζει το δεξί πέλμα του αμυντικού του Πανιωνίου Χατζηισαϊα να είναι κι αυτό ελάχιστα μπροστά από την γραμμή της NOVA. Νομίζω ότι εδώ βρίσκει εφαρμογή η οδηγία της FIFA ''αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου'' και σωστά μέτρησε το γκολ. Άλλη επίμαχη φάση δεν υπάρχει στο ματς.
 
Συνεχίζουμε με το επόμενο ματς που είναι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στις 17:15, με τα Χανιά εκτός έδρας για τη φάση των ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδος. Είναι παιχνίδια διπλά, με τον επαναληπτικό να γίνεται την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 19:30 στο Καραϊσκάκη. Δεν αφήνουμε κανένα ματς ΟΛΟΙ, ακόμη κι εμείς οι οπαδοί. Τα ''έλα μωρέ ποια Χανιά'' και ''έλα μωρέ σιγά το Κυπελλάκι'' εδώ τουλάχιστον σε εμάς δεν έχουν θέση. Δεν υποτιμούμε καμία διοργάνωση, καμία ομάδα και τίποτε που μπορούμε να πετύχουμε και να κατακτήσουμε δεν το θυσιάζουμε. Κυνηγάμε τα πάντα, νταμπλ και όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο Europa League. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να είναι συνεχώς σε εγρήγορση οι παίκτες μας και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, εξαντλώντας τις δυνατότητές τους. Τα ρεκόρ τύπου ''16 σερί νίκες σε 16 ματς'' είναι αποτέλεσμα της σοβαρότητας της ομάδος και όχι το ζητούμενο. Ζητούμενο είναι πάντοτε η βελτίωση, όπου κι αν βρισκόμαστε, όσο ψηλά ή χαμηλά (στις ελάχιστες φορές στην ιστορία μας που έχουμε βρεθεί κάπως χαμηλά). Όποιος δεν εξελίσσεται και δεν βελτιώνεται, σαπίζει...
 
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ομάδος εννοείται, αφού το 2016 αναμένεται πολύ πιο δύσκολο για τον καθένα μας προσωπικά από το 2015, το 2014 και το 2013, με τους ''εμπνευσμένους'' ηγέτες πολιτικούς που έχει επιλέξει ο ''πάνσοφος'' ελληνικός λαός μας να τον εκπροσωπούν. Περαστικά και καλή δύναμη στο γίγαντα Νταβίντ Φουστέρ, τον παίκτη-σύμβολο της δεκαετίας που διανύουμε και της περιόδου Μαρινάκη συνολικά, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με το παιδί του. Σε τέτοιες στιγμές, ούτε η ομάδα μετράει, ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε ο Ολυμπιακός. Πάνω από όλα είναι η υγεία ενός παιδιού, η οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σχόλια

Εικόνα thita

Αν είχε μπει το άχαστο του ιντεγιε θα είχαμε μεγάλο σκορ. Θέλει λίγο δουλειά στα τελειώματα γιατί αδικεί τον εαυτό του,θα μπορούσε να εχει αλλά πέντε γκολ.

Ο σαλινο αν είχε βάλει και το γκολ θα είχε την ανανέωση στο τσεπάκι του.

Καλός ο σιωπής,αλλά σε ποιανού την θέση θα χώραγε στον Θρύλο? ο οικονόμου εμένα μου φαίνεται πολύ καλός παίκτης.

Ο Ντουρμαζ σωστά,πρέπει να γίνει λίγο πιο επιθετικός και να έχει κίνηση και παρουσία κοντά ή και μέσα στην περιοχή.

Ο φορτουνης ναι,θυμίζει λίγο μπιλαρο,φτου φτου, σκορδα.

Εικόνα savvas gridlock

''Καλός ο σιωπής,αλλά σε ποιανού την θέση θα χώραγε στον Θρύλο?''

Μανιατη-Τζανδάρη-Μπουχαλακη, που δεν υπολογίζονται. Άσε που Σιώπης άνετα παιζει ως αντι-Μιλιβογεβιτς. Ολοι οι αλλοι κεντρικοι μας χαφ, δεν ειναι 6αρια. Δεν βολευονται να ξεκινουν μπροστα απο τα στοπερ, θελουν να παιζουν λιγο πιο μπροστα. Μονο ο Ζντιελαρ υπαρχει πισω απο το Μιλιβογεβιτς, ενας Ζντιελαρ που δεν ειναι ετοιμος να παιξει στον Ολυμπιακο και δεν πιστευω οτι θα ειναι ποτε ετοιμος να το κανει.

Εικόνα thita

κοίτα, πάντα ήθελα έναν γρήγορο και δυναμικό κόφτη στον Θρύλο, π.χ. γκαργκάνο από νάπολι, αλλά δεν θεωρώ τυχαίο ότι όλοι οι προπονητές ψάχνουν νταμάρι κόφτη (ύψος, κλπ.)

πλην μανιάτη, οι άλλοι που λες είναι ψηλά κορμιά, σωστά?

δεν έχω παρακολουθήσει το παιδί (σιώπη), οπότε δεν έχω άποψη αν ξέρει μπάλα και μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά, από ό,τι έχω δει, την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, οι μεγάλες ομάδες δεν "θυσιάζουν" θέση στα χαφ για παίκτη που μόνο τρέχει

άλλο ότι θα μου άρεσε να έχουμε παίκτη από της ακαδημίες μας στην ομάδα, αντί π.χ. τζανδάρη και μπουχαλάκη

συνήθως/γενικά στον Θρύλο, πιο εύκολα βλέπω παίρνουν ευκαιρία οι μεταγραφές παρά οι παίκτες από τις ακαδημίες, όχι ότι δεν φταίνει και οι ίδιοι, που με μία θετική εμφάνιση σταματάνε να προσπαθούν και το ρίχνουν στη ζωάρα, αλλά λέμε..... (είχε πει π.χ. ο τζενάμο, αν θυμάμαι σωστά, πως το μόνο που έφταιξε και δεν έμεινε/έκανε καριέρα στον Θρύλο ήταν το κεφάλι του, αλλά η έστω και καθυστερημένη αυτογνωσία αυτή δεν είναι συχνή και πάντως δυστυχώς δεν θεραπεύει τα σφάλματα)

Εικόνα red apple

Έλα, καλημέρα κι απο μένα.
ΣΑΛΙΝΟΣ= ΜΠΑΚΑΡΑ. Δεν νοείται αμυντική διάταξη δίχως τον Λέανδρο. Αν το είχε και λίγο περισσότερο επιθετικά, αυτά τα "10" μύρια που λένε πως προσφέρουν τα Σφυριά για τον Ομάρ, θα μας τα έδινε εκείνος.
Ο Σιώπης έκανε μεγάλο ματς στο πρώτο ημίχρονο.
Απορώ ειλικρινά με την επιφύλαξή σου στο 0-1. Πεντακάθαρη φάση, κανένα οφσάιντ. Καλύπτεται μέχρι και την άκρη του παπουτσιού.
Ποιός Φορτούνης ρεεεεεεε; Βέλλιος! Μιά ώρα αφιέρωμα τον είχε η ΕΡΤ!!!!!!!!!!!! (100% μαζί σου στον παραλληλισμό σου με Βασίλη)

Εξαιρετική η ομάδα στο β' με πολλούς αμφισβητίες να παραδέχονται πως δεν περίμεναν τόσο καλό τον Ολυμπιακό

Εικόνα savvas gridlock

Για το Σαλινο, εξαρταται το ματς. Αν εχει μπροστα του το Φορτουνη σε παιχνιδι που πρεπει να ανοιξουμε την αντιπαλη αμυνα, ουσιαστικα η μια σου πτερυγα ακυρωνεται κι εχεις προβλημα, αφου μονο απο τα ακρα ανοιγεις αμυνες. Στην Ευρωπη ειναι απαραιτητος.

Εικόνα red apple

Ναι, για Ευρώπη μιλάω. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο αναγκαίος

Εικόνα Red Dragon

Πολυ ωραιο το αρθρο του Σαββα.
Να προσθεσω απλα οτι το πλασαρισμα του Ιντεγε χτες προσωπικα το θεωρω υποδειγματικο και στα περισσοτερα τερματα που εχει σκοραρει εχει τελειωσει τις φασεις με εντυπωσιακο τροπο.
Με τα χτεσινα τερματα της ομαδας μετα το 70 ο Ολυμπιακος εφτασε αν δεν κανω λαθος τα 21 τερματα οσον αφορα τα τερματα που εχει σκοραρει η ομαδα στο τελευταιο μισαωρο γεγονος που επιβεβαιωνει την δουλεια που γινεται σε ολα τα επιπεδα.
Η ομαδα εχει σκοραρει στο πρωταθλημα 26 τερματα στο δευτερο ημιχρονο και 37 συνολικα σε ολες ολες τις διοργανωσεις.

Ο Πανιωνιος δεχοταν 7 με 9 τελικες σε καθε ματς και ο Ολυμπιακος του εκανε 11 μονο στο πρωτο μερος και 21 συνολικα.

Ευχομαι απο καρδιας περαστικα στον Νταβινταρο.

Εικόνα red7neck

Καλή χρόνια Σάββα και ότι το καλύτερο σου εύχομαι για τη νέα χρονιά! Θα συγκρατήσω από το άρθρο και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ακέραιο το εξής "Δεν υποτιμούμε καμία διοργάνωση, καμία ομάδα και τίποτε που μπορούμε να πετύχουμε και να κατακτήσουμε δεν το θυσιάζουμε".

Με άλλα λόγια, το νταμπλ και τα μάτια σας παίκτες και προπονητή του Ολυμπιακού. Να το πάρουμε αήττητοι φέτος το πρωτάθλημα, γιατί απλά μπορούμε και η ομάδα δείχνει να έχει διάθεση να το κυνηγήσει μέχρι τέλους, αλλά και ως οπαδοί το θέλουμε πάρα πολύ φέτος. Το κύπελλο καλό θα είναι και ο Σίλβα να το δει ζεστά (και να μην το υποτιμήσει) καθώς οι εμφανίσεις μας στους αγώνες που έχουμε δώσει είναι απογοητευτικές (πλην του παιχνιδιού με τον Παναιγιάλειο). Δεν δικαιούται ο Ολυμπιακός να εφησυχάζεται σε κανένα παιχνίδι, γιατί σου έρχεται καμιά φορά από εκεί που δεν το περιμένεις.

Αναφορικά με το Europa League, το συζητάμε το Φεβρουάριο. Μέχρι τότε συνεχίζουμε με κεκτημένη ταχύτητα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού με υγεία και πολλές κούπες για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας.

ΥΓ: Νταβίντ ψυχάρα Ολυμπιακάρα περαστικά για το παιδί σου.

Εικόνα Χάρης Ηλιούπολη

Με την ευκαιρία αυτού του άρθρου θα ήθελα να παρατηρήσω και να μοιραστώ μαζί σας τη φάση του 1-1, η οποία με ενόχλησε πάρα πολύ. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι από αυτούς που λένε διαρκώς "πάρτε παίκτη εδώ, πάρτε παίκτη εκεί", αλλά ο σέντερ μπακ- εγκέφαλος λείπει από το ρόστερ. Καλά παιδιά αυτός ο Σιόβας και ο Ντα Κόστα αλλά τους παίρνει ο ύπνος σε σημεία που δεν περιμένεις και αυτό το πληρώνουμε στην Ευρώπη κυρίως. Για να μην αοριστολογώ: Είδα προσεκτικά τη φάση του 1-1 στο ριπλέι και δεν δίνει κανένα βάθος στη φάση ο Κασάμι. Την ώρα που γίνεται η σέντρα, έχουμε μια ευθεία γραμμή αμυντικών για το οφσάιντ. Στη συνέχεια και ενώ η μπάλα πηγαίνει προς τα μέσα, κινούνται 2 παίκτες του Πανιωνίου προς τη μπάλα και ακολουθεί ΜΟΝΟ ο Κασάμι, ο οποίος μάλιστα ενώ μαρκάρει τον 2ο που δεν φτανει σε αυτόν η μπάλα, καταλαβαίνει στα μισά της κούρσας του ότι η μπαλιά πάει στον 1ο που βρίσκεται μπροστά τους αμαρκάριστος και προσπαθεί να τον προλάβει αν και από μειωνεκτική θέση. Αποτέλεσμα: Ο φακός συλλαμβάνει το Ρισβάνη να πιάνει μια ανενόχλητη κεφαλιά και τον Κασάμι να έχει "χάσει" τον αντίπαλό του. Μόνο που ο Κασάμι δε μάρκαρε έτσι κι αλλιώς αυτόν τον παίκτη και τρώει το χρέωμα. Αυτοί που κοιμήθηκαν όρθιοι και δεν πήγαν ΚΑΝ στη μπάλα πρέπει να φάνε το κράξιμο της αρκούδας και όχι να επαναπαυόμαστε επειδή μπορούμε να πετάξουμε τρία μπαλάκια. Είδα και το West Ham- Liverpool προ ημερών που το σχολίασε κάποιος φίλος σε άρθρο. Αν βλέπατε με τι αυτοθυσία έμπαινε ο Collins (σεντερ μπακ της WHU) σε κάθε σέντρα και πως την έβρισκε έστω και ελάχιστα για να την διώξει από την "καυτή περιοχή", θα καταλαβαίνατε ποια είναι η διαφορά του "δεν τρώω γκολ με τίποτα" από το "τρώω φθηνά γκολ ". Φέτος έχουμε δεχθεί 8 ή 9 γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως είναι "δώρα". Μην το εκλάβετε αυτό ως γκρίνια ή κράξιμο, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης αυτό μέσα στους κόλπους της ομάδας και να διορθωθεί με όποιο τρόπο, γιατί έχουμε και ευρώπη σε λίγες μέρες! Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο!

Εικόνα savvas gridlock

Χαρη, συμφωνω απολυτως με το σχολιο-απαντηση του el trick απο κατω. Αν δεις το replay, ειναι ξεκαθαρο.

Εικόνα el trick

Χάρη τα Χρόνια Πολλά και τις καλύτερες ευχές μου για το νέο έτος.
Είδα και εγώ προσεκτικά τη φάση της ισοφάρισης.
Θα ήθελα να δείς και εσύ και να προσέξεις ιδιαίτερα στο 1,30 ΑΚΡΙΒΩΣ του βίντεο με τις φάσεις που έχει το άρθρο.
Φαίνεται ολοκάθαρα ότι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι αμυντικοί μας σχηματίζουν γραμμή και αφήνουν εκτεθημένους τρείς του Πανιωνίου ΕΚΤΟΣ του Κασάμι, που τους καλύπτει όλους.
Απο εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα για το ποιός έχει ευθύνη για τη φάση που φάγαμε.
Είναι βέβαια άλλη η λογική του δίνω βάθος στην άμυνα άρα δεν παίζω με το τεχνιτό οφ΄ σαιτ και άλλη η λογική του παίζω με το τεχνιτό οφ΄ σαιτ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Το κομμάτι αυτό πιστεύω ότι το δουλεύει ο Σίλβα αλλά ίσως ΟΛΟΙ οι παίκτες μας δεν το έχουν εμπεδώσει.
Καλή χρονιά.

Εικόνα red apple

παιχταρά μου σου μετέφρασα εκείνα τα δυό αγγλόγλωσσα σχόλια για το μπάσκετ, στο προτελευταίο άρθρο μου.