Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 30.12 έως 05.01.2016


Tags: -

Γράφει ο ΜakTheBet
 
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Εύχομαι τις Άγιες αυτές ημέρες να περάσατε καλά και .... "ερυθρόλευκα". Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, συνέχισε ακόμα και χρονιάρες μέρες να σηκώνει κούπες και να σημειώνει διακρίσεις, κάνοντας έτσι τις γιορτές μας ακόμα πιο ευχάριστες. Στο τέλος του παρόντος άρθρου θα σας παρουσιάσω το διπλό αφιέρωμα που έχω υποσχεθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Πάμε να δούμε όμως αρχικά τα νέα όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) έκανε ένα όμορφο αφιέρωμα στο νεοσυσταθέν γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού το οποίο αναφερόταν στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, παραθέτοντας παράλληλα και μια εικόνα στην οποία απεικονίζονται κάποια στατιστικά στοιχεία για την ομάδα αλλά και οι καλύτερές μας αθλήτριες σε κάποιες κατηγορίες. Θα δούμε αρχικά τί αναφέρει το εν λόγω αφιέρωμα, ενώ στη συνέχεια θα παραθέσουμε και την επίμαχη εικόνα:
«Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επανιδρύσει το τμήμα μπάσκετ γυναικών δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό στόχο από την κορυφή. Εκεί που βρίσκεται δηλαδή μετά το τέλος του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Α1 γυναικών με 9 νίκες σε 9 αγώνες έχοντας την καλύτερη επίθεση (723 πόντους υπέρ) και την καλύτερη άμυνα (463 πόντους κατά). Οι στιγμές που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής είναι η πρώτη νίκη της ομάδα στον πρώτο της αγώνα στο πρωτάθλημα απέναντι στην Νίκη Λευκάδας και φυσικά η νίκη μέσα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μέχρι στιγμής κορυφαία στο σύστημα βαθμολόγησης tentex που χρησιμοποιούν στο μπάσκετ είναι η Αμερικανίδα Λικέντρα Τζόνσον με το εκπληκτικό 0.958, έχοντας συνολικά 9 εμφανίσεις και 155 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει 17,2 πόντους ανά αγώνα. Άξια συμπαραστάτρια η δεύτερη Αμερικανίδα του Θρύλου, Χάλι Κριστόφερσον με 0.652 στο σύστημα tentex και 116 πόντους (12,6 ανά αγώνα). Συνολικά η ομάδα έχει 71% ποσοστό ευστοχίας στις βολές (119/167), 53% στα δίποντα (215/403) και 30% στα τρίποντα (58/189). Οι αθλήτριες του Θρύλου έχουν μαζέψει 270 αμυντικά και 135 επιθετικά ριμπάουντ ενώ έχουν 195 ασίστ, 124 κλεψίματα και 24 μπλοκ.»
Απολογισμό της μέχρι τωρα πορείας της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού έκανε λίγες μέρες αργότερα και η αρχιπροπονήτρια του τμήματος, Ελένη Καπογιάννη, η οποία έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Eρώτηση: Είναι ιδανικό το φινάλε του πρώτου μισού της σεζόν, με δεδομένο το αήττητο σε πρωτάθλημα και κύπελλο;
Απάντηση: «Με βάση τα αποτέλεσματα που έφερε η ομάδα κλείνει ιδανικά ο πρώτος γύρος και η προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στην προετοιμασία μας και κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου που δεν είχαμε όλη την ομάδα μαζί και αυτός είναι ο λόγος που εγώ πιστεύω ότι η ομάδα θα μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερα. Θεωρώ ότι στο δεύτερο γύρο που θα είναι όλα τα κορίτσια καλά θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτερα. Θέλω να δώσω συγχαρτητήρια στις παίκτριες μας γιατί έχουν κάνει πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχουν φέρει τον Ολυμπιακό πρώτο από όλους. Συγχαρητήρια επίσης σε όλο το επιτελείο γιατί είναι όλοι εκεί ανά πάσα στιγμή».
Ερώτηση: Ποιες στιγμές ξεχωρίζεται από την μέχρι τώρα πορεία;
Απάντηση: «Σίγουρα ξεχωρίζει η νίκη στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς και η τελευταία εντύπωση που αφήσαμε κόνρα στον Πρωτέα που η ομάδα έκανε σε μεγάλη διάρκεια πολύ καλό ματς.  Αυτό που ξεχωρίζει επίσης αλλα ίσως δεν φαίνεται στα μάτια του κόσμου είναι το πολύ καλό κλίμα και  η χημεία των χαρακτήρων που συνθέτουν την ομάδα. Το μπάσκετ μόνο δεν αρκεί.  Στο σημείο αυτό  θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον κ. Λεριώτη πρωτίστως που είναι όλα αυτά χρόνια κοντά στην ομάδα και εξακολουθεί να είναι.  Επίσης νιώθουμε μεγάλη τύχη και χαρά που ο κύριος Μαρινάκης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα μας, είναι μια πολύ μεγάλη προοπτική  και τιμή για το τμήμα αυτό».
Ερώτηση: Τι να περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού στη συνέχεια της σεζόν;
Απάντηση: «Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξή του. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς γιατί δεν είχαμε συνηθίσει έτσι. Αποδυκνείεται στην πράξη ότι δίνει πάρα πολύ μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Τους ζητάμε να είναι ακόμα περισσότερο κοντά μας στη συνέχεια και πιστεύουμε ότι θα τους αποζημιώσουμε.  Από κει και πέρα δεν εφησυχάζουμε για το  μέλλον αλλά από την άλλη είμαστε και πολύ αισιόδοξοι. Πέρα από τα αποτελέσματα, αφού η  νίκη είναι νίκη,  ο κόσμος θα μπορεί να περιμένει τα καλά διαστήματα που έχουμε να είναι μεγαλύτερα σε διάρκεια στη ροή ενός αγώνα και σίγουρα ατομικά και κάποιες παίκτριες θα παρουσιαστούν ακόμα καλύτερα.  Σίγουρα περιμένουμε τις κατακτήσεις των τίτλων, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γιατί και το Final 4 θα είναι πολύ δυνατό αλλά και τα πλέι οφ θα είναι εξίσου δυνατά».
Ερώτηση: Και μια ευχή για φινάλε…
Απάντηση: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, όσο τετριμένο και αν ακούγεται, υγεία που είναι το πιο σημαντικό. Εύχομαι στις παίκτριές μας και σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού να είναι ευτυχισμένοι».
 
Ας αφησουμε όμως τους απολογισμούς και τις συνεντευξεις, καθώς σε λίγες μέρες θα επανέλθουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα μας. Ξεκινάμε από το εγχώριο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου εντός έδρας τη Νίκη Λευκάδας, σε ενα ματς που θα ανοίξει την αυλαία του β' γύρου της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός φυσικά θέλει να συνεχίσει το απίστευτο νικηφόρο σερί του και να παραμείνει πρώτος στη βαθμολογία χωρις να έχει γνωρίσει φέτος την ήττα.
Όσο για το Κύπελλο Ελλάδας, αργεί ακόμα η δράση καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του συγκεκριμένου θεσμού είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών. Οι αθλήτριες του τμήματος των νεανίδων επέστρεψαν στις προπονήσεις με την επόμενη αγωνιστική (12η) του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, 3 βαθμούς μακρίά από την τελευταία Τερψιθέα Γλυφάδας.
Τέλος, σε επίπεδο κορασίδων, οι νεαρές αθλήτριες που απαρτίζουν το συγκεκριμένο τμήμα επέστρεψαν και αυτές με τη σειρά τους στις προπονήσεις ξεκινώντας την προετοιμασία τους για το επόμενο παιχνίδι του αντίστοιχου πρωταθλήματος Α' ΕΣΚΑΝΑ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 9 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Πανελευσινιακό. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας σε απόσταση 2 βαθμών από τον τελευταίο ΑΟ Βάρης Αναργυρους. Για το συγκεκριμένο τμήμα να πούμε πως από τη στιγμή που μόλις πέρυσι προβιβάστηκε στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ, πρωτεύων στόχος είναι η παραμονή του σε αυτό, με την προπονήτρια του τμήματος Γιάννα Καπουσούζη να δίνει τα δυνατά της για να το επιτύχει.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) έκανε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο τμήμα βόλει ανδρών του Ολυμπιακού, το οποίο αναφερόταν στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, παραθέτοντας παράλληλα και μια εικόνα στην οποία απεικονίζονται κάποια στατιστικά στοιχεία για την ομάδα αλλά και οι καλύτεροί μας αθλητές σε κάποιες κατηγορίες. Θα δούμε αρχικά τί αναφέρει το εν λόγω αφιέρωμα, ενώ στη συνέχεια θα παραθέσουμε και την επίμαχη εικόνα:
«Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, θέλει να επιστρέψει στους τίτλους και ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει να χτίσει τον... πρωταθλητή Ολυμπιακό, είναι Ιταλός και ονομάζεται Ρομπέρτο Πιάτσα. Στις μέχρι τώρα 11 αγωνιστικές της Volleyleague ο Θρύλος ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την Κηφισιά και τον Φοίνικα Σύρου, έχοντας 27 βαθμούς με 9 νίκες και δυο ήττες από τον Φοίνικα στην Σύρο και την Κηφισιά στο Ρέντη. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει 7 αγώνες με 3-0 σετ, έναν αγώνα με 3-1, ενώ τάι μπρέικ έχουν παίξει δυο φορές έχοντας μια νίκη και μια ήττα, η δεύτερη ήττα είναι με 1-3 σετ. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί στους 8 του CEV Cup αφού απέκλεισε την Φινλανδική Πάρνου και την Ρουμάνικη Κραϊόβα, ενώ στην επόμενη φάση θα τεθεί αντιμέτωπος με την ισχυρή Σουγκρούτ από την Ρωσία.Ο ηγέτης στην επίθεση του φετινού Ολυμπιακού, είναι ο Λετονός διαγώνιος του, Έρμανς Έγκλσκαλνς ο οποίος σε 10 συμμετοχές στην Volleyleague, έχει σημειώσει 177 πόντους κάτι που μεταφράζεται σε 17,7 πόντους σε κάθε αγώνα! Συμπαραστάτης του Λετονού ο Σέρβος ακραίος του Θρύλου, Μπόζινταρ Τσούκ με 134 πόντους επίσης σε 10 συμμετοχές, δηλαδή 13,4 πόντους σε κάθε αγώνα. Κορυφαίος υποδοχέας είναι ο λίμπερο της ομάδας Κώστας Ταμπουρατζής με ένα μέσο όρο 61,3% στις υποδοχές με 45,2% άριστες και ακολουθεί ο Μενέλαος Κοκκινάκης με 57% στις υποδοχές και 46,3% άριστες, έχοντας μια συμμετοχή λιγότερη, αφού ο Κώστας Ταμπουρατζής είναι ο μόνος που έχει αγωνιστεί και στα 11 ματς της Volleyleague μέχρι στιγμής. Ο Μπόζινταρ Τσούκ με τα 6 μπλοκ που έκανε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με την Κηφισιά, πέρασε μπροστά με 22, έναντι 21 του Ρουμάνου κεντρικού Αντρέϊ Σπίνου, ο οποίος είναι ο πιο αποτελεσματικός κεντρικός του Ολυμπιακού στην επίθεση με ποσοστό 61,9%. Από την τριάδα των ακραίων Τσούκ, Κοκκινάκη και Όγκουρτσακ πιο αποτελεσματικός είναι ο Σλοβάκος με 52,4% (124/368), ακολουθεί ο Τσουκ με 52,2% (205/525) και ο Μενέλαος Κοκκινάκης με 46,3% (136/367), ενώ έχει και 16 άσσους με τον Έγκλσκαλνς να προηγείται σε αυτή την κατηγορία μιας και έχει κερδίσει 23 άσσους από την γραμμή του σέρβις.»
Ας αφήσουμε όμως τους...απολογισμούς καθώς η ομάδα μετά τη διακοπή επέστρεψε στις προπονήσεις της καθώς την περιμένει δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την έναρξη του Β’ γύρου και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις, ξεκινάμε με το Κύπελλο όπου όμως δε γνωρίζουμε ακόμα τον αντίπαλο του Ολυπιακού καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η Β'Φάση στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Χρονολογικά, η τελευταία αναμέτρηση της Β'Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου (ΜΑΣ Νικη Αιγινίου - ΑΣ Μακεδονικός) και φαντάζομαι πως μετά από αυτήν την αναμέτρηση θα έχουμε πλήρη εικόνα για το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας. Μέχρι τότε, αναμονή. Πάμε και στο Λιγκ Καπ, θυμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί ήδη από τη Β'Φάση της διοργάνωσης έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δύο με αντίπαλο την Παναχαϊκή και ένα με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου. Το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί στους «8» του CEV Cup, θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Σουγκρούτ σε διπλό αγώνα, όπου το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Ρωσία μεταξύ 19 και 21 Ιανουαρίου και ο επαναληπτικός στο Ρέντη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Ιανουαρίου.
Πάμε τώρα να δούμε τί συμβαίνει και στα τμήματα υποδομών του βόλει ανδρών του Ολυμπιακού. Ξεκινάμε από τους Εφήβους, οι οποίοι θυμίζουμε πως προκρίθηκαν στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, με την ΕΣΠΕΔΑ να ανακοινώνει πως η επόμενη αγωνιστική της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, θέλοντας φυσικά να μπει με το "δεξί" στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Καθαρά ενημερωτικά, θα αναφέρουμε τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου τους οποίους θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός. Αυτοί είναι οι: ΑΟΝΣ Μίλων, Ακάδημος Αργυρούπολης, ΑΕ Αρμενικη, ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΔΑΣ Δραπετσώνας, ΓΣ Πετρούπολης και ΓΣ Ηλιούπολης.
Περνάμε τώρα και στους Παίδες, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους προκρίθηκαν στην Β' Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, με την ΕΣΠΕΔΑ να ανακοινώνει πως η επόμενη αγωνιστική της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016. Η ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού -η οποία μέχρι φέτος δεν έχει χάσει ούτε σετ(!)- θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη, θέλοντας φυσικά και αυτή να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί και να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καθαρά ενημερωτικά, θα αναφέρουμε τις υπόλοιπες ομαδες που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε αυτήν τη φάση. Αυτές είναι οι: ΓΣ Πετρούπολης, ΑΓΟΓ Ευρυαλη και ΑΣ Ακάδημος Αργυρούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) έκανε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο τμήμα βόλει γυναικών του Ολυμπιακού, το οποίο αναφερόταν στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, παραθέτοντας παράλληλα και μια εικόνα στην οποία απεικονίζονται κάποια στατιστικά στοιχεία για την ομάδα αλλά και οι καλύτερές μας αθλήτριες σε κάποιες κατηγορίες. Θα δούμε αρχικά τί αναφέρει το εν λόγω αφιέρωμα, ενώ στη συνέχεια θα παραθέσουμε και την επίμαχη εικόνα:
«Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού προέρχεται από 3 διαδοχικά νταμπλ που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, για την ανωτερότητα της ως ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ομάδα… μοντέλο που ο στόχος της φέτος είναι η παραμονή στην κορυφή έχοντας το απόλυτο στις νίκες και γιατί όχι το Ευρωπαϊκό όνειρο, αφού βρίσκεται ήδη στους 16 του Challenge Cup και επόμενος αντίπαλος της είναι η CSM Βουκουρεστίου.Ο Σέρβος προπονητής του Θρύλου, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο, μοιράζοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του ράστερ του, κρατώντας τες έτσι πάντα ετοιμοπόλεμες. Οι ερυθρόλευκες μέχρι στιγμής έχουν 11 νίκες σε 11 αγώνες έχοντας χάσει μονάχα 2 σετ (33 υπέρ) και έχοντας καταφέρει να τελειώνουν τα παιχνίδια τους σε λίγο περισσότερο από μια ώρα, ενώ 9 παιχνίδια έληξαν με 3-0 και 2 με 3-1 σετ αντίστοιχα. Κορυφαία σκόρερ των νταμπλούχων είναι η διαγώνιος από την Βουλγαρία, Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα με 119 πόντους σε 9 παιχνίδια και ακολουθεί η Λαζάρεβιτς με 112 πόντους σε 10 παιχνίδια και η Τζίνα Λαμπρούση με 105 πόντους με 11 συμμετοχές.Η Σέρβα ακραία του θρύλου μαζί με την Ελληνίδα κεντρική μοιράζονται την κορυφή και στους άσσους με 17 η κάθε μια. Στην υποδοχή δεσπόζει η παρουσία της Αρέτας Κονόμι με 63,4% έχοντας άριστες 54,2%. Άξια συμπαραστάτρια της η Λαζάρεβιτς με 51,7% υποδοχή και 43,5% άριστες. Στην μάχη του φιλέ, κυριαρχεί η Κατερίνα Γιώτα με 31 μπλοκ και την  Τζίνα Λαμπρούση να την ακολουθεί με 25, ενώ 13 έχει και πασαδόρος της ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου.Την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση (για όσες αθλήτριες έχουν πάνω απο 100 προσπάθειες) έχει η διεθνής κεντρική Τζίνα Λαμπρούση με 52,9% (63/119) και ακολουθεί η Ανα Λαζάρεβιτς με 46,6% (90/193) και η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα με 45,1% (98/217)»
Και πάμε τώρα στα υπόλοιπα νέα, καθώς οι παίκτριες του τμήματος βόλει γυναικών του Ολυμπιακού έχουν ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις τους καθώς προετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 9 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Φιλαθλητικό, με την ομάδα να θέλει να μπει με το "δεξί" στις επίσημες υποχρεώσεις της για το νέο έτος. Όσον αφορά την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός δε γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλό του, απλούστατα διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η Β'Φάση της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Φαντάζομαι πως όταν με το καλό ολοκληρωθεί και αυτή, θα έχουμε μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα και για αυτήν τη διοργάνωση. Τέλος, να θυμίσουμε οτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16" του Challenge Cup γυναικών την C.S.M. Βουκουρεστίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ρέντη μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου και o επαναληπτικός μετά από μια εβδομάδα στην Ρουμανία μεταξύ 26-28 Ιανουαρίου.
Πάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, αφού πρώτα θυμίσουμε πως όλα τα τμήματα υποδομών του βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στις επόμενες φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους, με εξαίρεση το τμήμα των Κορασίδων Γ’. Θα ξεκινήσουμε από το τμήμα των Νεανίδων, οι οποίες προκρίθηκαν στη Γ'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Στον ομιλό του, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις εξής ομάδες: ΔΑΣ Δραπετσώνας, Αιγάλεω και ΑΟΝ Αργυρούπολης. Θυμίζουμε πως στην πρώτη αγωνιστική της φάσης αυτής ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Δραπετσώνα με 3-1 σετ, ενώ η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας το Αιγάλεω.
Περνάμε στις Κορασίδες Α', οι οποίες έχουν προκριθεί στην Β' και τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Στον όμιλό του, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις εξής ομάδες: ΑΠΣ Αλίμου, Αιγάλεω, ΑΣ Περιστερίου, ΓΣ Ηλιούπολης και ΔΑΣ Δραπετσώνας. Ο Ολυμπιακός βρισκεται αυτήν τη στιγμή στην 1η θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον ΑΠΣ Αλιμου και το Αιγάλεω, ενώ η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Ιανουαρίου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες έχουν προκριθει στη Β' Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Στον όμιλό του, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις εξής ομάδες: ΑΓΣ, Άρτεμις, ΑΓΟΓ Ευρυαλη, ΓΑΝΣ Ίρις, ΓΣ Ηλιούπολης και ΑΟΝ Αργυρούπολης. Η πρώτη αγωνιστική αυτής της φάσης του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης.
Τέλος, οι Κορασίδες Δ, προκρίθηκαν και αυτές με τη σειρά τους στη Β' Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Στον όμιλό του, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις εξής ομάδες: ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΑΟΝΣ Μίλων και ΑΓΟΓ Ευρυαλη. Η πρώτη αγωνιστική αυτής της φάσης του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
 
Πόλο Ανδρών: Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο προπονητής του τμήματος πόλο ανδρών του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, έδωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) κάνοντας ένα απολογισμό για το τί έχει συμβεί μέχρι στιγμής όσον αφορά το συγκεκριμένο τμήμα. Ας δούμε τί είπε:
Ερώτηση: Ένα σχόλιο για την μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη;
Απάντηση: «Στην Ελλάδα έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι είμαστε απόλυτοι κυρίαρχοι και με τρόπο εμφατικό. Στο κύπελλο δεν έχουμε μπει ακόμα στο θεσμό αλλά περιμένουμε ανάλογη συνέχεια και αγωνιστική συμπεριφορά μέχρι τέλος. Όσον αφορά την Ευρώπη έχουμε βγάλει μια σειρά τεσσάρων παιχνιδιών πολύ δύσκολων τα τρία εκτός έδρας. Είμαστε η μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει παραμείνει αήττητη. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή βαθμών  αλλά έτσι όπως είναι ο όμιλος μας με ομάδες ισοδύναμες και αποτελέσματα που δεν ήταν αναμενόμενα,  η θέση που βρισκόμαστε τώρα είναι ικανοποιητική. Έχουμε βάλει τις βάσεις με καλύτερη διαχείριση των επόμενων παιχνιδιών κυρίως αυτών στην έδρα μας να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η συμμετοχή μας στο Final 6».
Ερώτηση: Κάλυψε ο Ολυμπιακός την απώλεια των δυο βαθμών, με βάση το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Βερολίνο κόντρα στην Σπαντάου;
Απάντηση: «Καταρχήν θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι το παιχνίδι στη Σπαντάου θα είναι η μεγαλύτερη νίκη σε εισαγωγικά που έχουμε κάνει φέτος. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και αυτό πρέπει να μην το ξανακάνουμε.  Δεν μπορούμε να πούμε ότι διορθώθηκε με τα δυο επόμενα παιχνίδια γιατί ο όμιλος είναι ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε επόμενο παιχνίδι, να παίζουμε για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Καμιά φορά ο ένας βαθμός της ισοπαλίας ερχεται με κακό τρόπο όπως ήρθε κόντρα στη Σπαντάου ή με καλό τρόπο όπως ήρθε κόντρα στην Μπαρτσελονέτα. Για μας έχει σημασία  να καταλαβαίνουν και οι φίλοι μας που θέλουν να βέπουν την ομάδα να παίζει τέλεια σε κάθε παιχνίδι ότι  είναι δύσκολο να επιτυχθεί αυτό σε διάρκεια 10 μηνών και να έχουμε συνεχώς καλή απόδοση. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα μερικές φορές και εμείς θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».
Ερώτηση: Ποια στιγμή ξεχωρίζεται από το πρώτο μισό της σεζόν;
Απάντηση: «Προσωπικά και πανηγυρίζω και ανησυχώ και πολύ έντονα πολλές φορές. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι μπορεί να παίξει ο φετινός  Ολυμπιακός είναι  το παιχνίδι με τη Ριέκα. Είχαμε καλή απόδοση, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι,  το πήραμε με τον τρόπο που εμείς θέλαμε και αυτός είναι ένας Ολυμπιακός που θέλω να δω και εγώ στα περισσότερα παιχνίδια και κυρίως στο Final 6».
Ερώτηση: Ο παράγοντας της Εθνικής ομάδας η πλειοψηφία της οποίας αποτείλεται από τον Ολυμπιακό πως λειτουργεί την φετινή σεζόν στο εσωτερικό της ομάδας;
Απάντηση: «Σίγουρα αυτό που βοηθάει εμάς είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επομένως οι παίκτες δεν έχουν στο μυαλό τους αυτό το άγχος. Κάθε αθλητής στην πρόκληση να αγωνιστεί σε Ολυμπιακός Αγώνες, έχει βαθιά ριζωμένη στο μυαλό του αυτή την προοπτική και δύσκολα μπορεί να τον αφήσει να παίξει πιο ελεύθερα με τον σύλλογό του. Εμείς δεν έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Ξέρουμε ότι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει έρθει και όλοι είναι αφοσιωμένοι στον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού».
Ερώτηση: Πόσο ισχυρή είναι η πίστη για πρόκριση στο Final 6;
Απάντηση: «Είμαστε πεπεισμένοι γιατί σίγουρο δεν είναι τίποτα στον αθλητισμό ότι φέτος θα συμμετέχουμε στο Final 6. Πιστεύουμε πιο πολύ από ποτέ στις δυνατότητές μας και στο τι μπορούμε να κάνουμε. Ευελπιστούμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε εκτός από την πρόκριση και μια καλύτερη θέση στην κατάταξη του ομίλου, που συνεπάγεται  καλύτερες προϋποθέσεις και αντιπάλους στο Final 6.  Αυτό είναι ένας δεύτερος στόχος αφού ακόμα δεν έχουμε πετύχει κάτι. Σίγουρα όμως θα κοιτάξουμε αν τον πετύχουμε να εξασφαλίσουμε και τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».
Ερώτηση: Και τέλος μια ευχή για τις γιορτινές μέρες…
Απάντηση: «Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες μου να έχουν υγεία και όχι τραυματισμούς και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και πολύ πιστοί στο στόχο που έχουν βάλει και να πετύχουν για τους ίδιους και την ομάδα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Εύχομαι επίσης σε όλους τους αθλητές και σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού να συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και φέρνουν όλα τα θετικά αποτελέσματα και τους τίτλους γιατί ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος. Τέλος εύχομαι υγεία ευτυχία χαρά στους αθλητές τους παράγοντες και σε όλο τον κόσμο και να έχουν χαρά στο σπίτι τους».
Ένα μικρό αφιέρωμα - απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του τμήματος πόλο ανδρών του Ολυμπιακού έκανε με τη σειρά του λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr), ενώ στο τέλος παρέθεσε και μια εικόνα με κάποια στατιστικά στοιχεία αλλά και τους καλύτερους σκόρερ της ομάδας μας. Ας δούμε αρχικά τί αναφέρει το εν λόγω αφιέρωμα και στη συνέχεια θα παραθέσουμε και την επίμαχη εικόνα:
«Το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, αποτελεί κατά 95% την Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης που κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στο Καζάν και εξασφάλισε την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Με την προσθήκη του παγκόσμιου τερματοφύλακα (ασημένιο μετάλλιο στο Καζάν) Γιόζιπ Πάβιτς και του Αμερικάνου αμυντικού Τζέσε Σμίθ, δεν θα μπορούσε να έχει άλλες βλέψεις από την Ευρωπαϊκή καταξίωση. Αυτός είναι και ο στόχος ο οποίος έχει τεθεί... η παρουσία της ομάδας στο Final-6 της Βουδαπέστης.  Στις πρώτες 4 αγωνιστικές του Α ομίλου για το LEN Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός μοιάζει ανίκητος μιας και έχει μια νίκη στο Παπαστράτειο απέναντι στην μεγάλη του αντίπαλο και φιναλίστ τα δυο τελευταία χρόνια, Πριμόριε Ριέκα, για την πρώτη θέση του ομίλου με 7-4 και τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας με την διοργανώτρια Έγκερ (8-8), την Σπαντάου στην Γερμανία (11-11) και την Μπαρτσελονέτα στην Βαρκελώνη με (7-7). Ο επιθετικός πλουραλισμός και το πνεύμα ομαδικότητας φαίνεται από το γεγονός ότι 5 παίκτες του Θρύλου έχουν από 4 τέρματα (Μυλωνάκης, Φουντούλης, Ντόσκας, Κολόμβος και Μάλιαρακ). Στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης μιας και η δυναμικότητα του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγαλύτερη από τον δεύτερο. Εννέα νίκες σε εννέα αγωνιστικές με 171 γκολ υπέρ (19/αγώνα) και 30 γκολ κατά (3,3/αγώνα). Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ο Γιάννης Φουντούλης με 50 τέρματα και ακολουθούν ο Άγγελος Βλαχόπουλος με 24 και οι Γιώργος Ντόσκας και Χριστόδουλος Κολόμβος από 13.»
Και πάμε τώρα σε άλλα νέα, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις τους μετά την άδεια που τους χορηγήθηκε ελέω εορτών. Βέβαια, οι επίσημες υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη αργούν ακόμα. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, η επόμενη αγωνιστική (10η) είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Υδραϊκό, θέλοντας φυσικά να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, θυμίζουμε ότι η κλήρωση που έγινε κατά τα μέσα Δεκεμβρίου ανέδειξε για την προημιτελική φάση του θεσμού τα εξής ζευγάρια: ΝΟ Βουλιαγμένης – ΑΝΟ Γλυφάδας, Υδραϊκός – Παναθηναϊκός, Εθνικός – ΠΑΟΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Παλαιό Φάληρο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και οι νικητές θα προκριθούν στο Final 4 της διοργάνωσης η οποία φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 4-5 Μαρτίου 2016.
Τέλος, όσον αφορά το Champions League, θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει ακόμα ήττα καθώς έχει τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και μία νικη στο μοναδικό εντός έδρας ματς που έδωσε μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι 3ος στη βαθμολογία του ομίλου του, μόλις ένα βαθμό κάτω από τις πρωτοπόρες Πριμόριε Ριέκα και Μπαρτσελονέτα οι οποίες μοιράζονται από κοινού την πρώτη θέση. Η επόμενη αγωνιστική του Champions League είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την τελευταία της βαθμολογίας Γιαντράν.
Περνάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου οι νεαροί αθλητές μας οι οποίοι θα συμμετέχουν ανάλογα με τις ηλικίες τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών (Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Μίνι Παίδων), μπαίνουν πλέον σε ρυθμούς δυνατών προπονήσεων καθώς σε λίγο καιρο ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις τους.
Στο σημείο αυτό θα παραθέσω τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας.
Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών
Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου 2016, ενώ η Γ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016.
Πρωτάθλημα Εφήβων
Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου 2016, η Γ’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Μαϊου 2016, ενώ η Δ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016.
Πρωτάθλημα Παίδων
 Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2016, η Γ’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2016, ενώ η Δ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-19 Ιουνίου 2016.
Πρωτάθλημα Μίνι Παίδων
 Η Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Ιουνίου 2016, ενώ η Γ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου 2016.
Οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής θα συνεχιστούν κανονικά υπό το βλέμμα των αντίστοιχων υπεύθυνων προπονητών του εκάστοτε τμήματος (ο Δημήτρης Πλατανίτης είναι υπεύθυνος για τα τμήματα Νέων Ανδρών και Εφήβων, ο Νίκος Δεληγιάννης για αυτό του τμήματος Παίδων και ο Ανδρόνικος Γκουζέλης για αυτό του τμήματος Μίνι Παίδων). Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους καλή δύναμη και μακάρι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 να έρθουν όλες οι κούπες στον Πειραιά.
 
Πόλο Γυναικών: Όπως και σε όλα τα προηγούμενα ομαδικά αθλήματα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να μην κάνει ένα αφιέρωμα - απολογισμό και για χάρη του τμήματος πόλο γυναικών. Ενα τμήμα που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τους τίτλους σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο. Πάμε να δούμε λοιπόν τι αναφέρει το εν λόγω αφιέρωμα, ενώ στη συνέχεια θα παραθέσουμε και μια εικόνα με κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά αλλά και με τις πρώτες σκόρερ της ομάδας μας:
«Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν ακριβώς όπως την τελείωσε… με μια κούπα. Στον Ευρωπαϊκό τελικό που διεξήχθη στο Παπαστράτειο, κατάφερε να κερδίσει τον μοναδικό τίτλο που δεν είχε κατακτήσει τα τελευταία 2 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ, απέναντι στην Ιταλική Πάντοβα με σκορ 10-6. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα διατηρεί το απόλυτο νικών στις 8 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, έχοντας μάλιστα τις καλύτερες επιδόσεις σε άμυνα και επίθεση. Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού έχουν σκοράρει 184 τέρματα σε 8 αγώνες ενώ έχουν δεχθεί μονάχα 28. Αυτό σημαίνει ότι σκοράρουν 23 τέρματα ανά αγώνα ενώ δέχονται 3.5 τέρματα ανά αγώνα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλες οι αθλήτριες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή της ομάδας, Χάρη Παυλίδη (ακόμα και 2 νεαρές από την ακαδημία του ΟΣΦΠ) έχουν σκοράρει τουλάχιστον μια φορά.Το βαρύ πυροβολικό του Θρύλου είναι η διεθνής φουνταριστή Αλεξάνδρα Ασημάκη η οποία μέχρι στιγμής έχει αγωνισθεί σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος (8) και έχει σημειώσει 53 τέρματα, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει περίπου 6,6 γκολ σε κάθε αγώνα. Ακολουθεί η Ελευθερία Πλευρίτου με 20 τέρματα σε 8 αγώνες (2.5/αγώνα) ενώ η Μαργαρίτα Πλευρίτου έχει σημειώσει 16 τέρματα σε 8 αγώνες (2/αγώνα). Ακολουθούν οι… Ρομπέρτα Μπιανκόνι 15 (5 αγώνες), Άλκηστης Αβραμίδου 15 (7 αγώνες), Βασιλική Πλευρίτου 14 (8 αγώνες), Νικόλ Ελευθεριάδου 13 (8 αγώνες), Μαρία Σώρα 11 (8 αγώνες), Τζούλια Έμολο 7 (5 αγώνες), Εύη Τετζαλίδου 6 (6 αγώνες), Σίλια Λογοθέτη 5 (7 αγώνες), Φιλιώ Μανωλιουδάκη 3 (3 αγώνες), Βίρνα Νιαρχάκου 3 (5 αγώνες), Δουρέκα 2 (4 αγώνες), Μιχαηλίδου 1 (2 αγώνες). Οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας είναι φυσικά η κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος και η παρουσία της στο Final4 ώστε να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα και να παραμείνει στον ευρωπαϊκό θρόνο της.»
Ας αφήσουμε όμως τους ... απολογισμούς και ας πάμε στα καθαρά αγωνιστικά νέα, με την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού να μπαίνει σιγά σιγά και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας και προπονήσεων, αν και η επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος αργεί ακόμα. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τον Εθνικό στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Επειδή διοργανωση Κυπέλλου Ελλάδας δεν υφίσταται σε επίπεδο γυναικών, ο Ολυμπιακός εκτός του πρωταθλήματος συμμετέχει μόνο στην LEN Euroleague, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση για αυτό το άθλημα. Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην α' φάση της διοργάνωσης, έχοντας να αντιμετωπίσει στον όμιλό του τις Πάντοβα (Ιταλία), Βουλιαγμένη (Ελλάδα), Όττερ (Μ.Βρετανία) και Πορτουένσε (Πορτογαλία). Αν σκεφτούμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει κερδίσει την Πάντοβα στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και τη Βουλιαγμένη στο ελληνικό πρωτάθλημα σε συνδθασμό με το ότι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου δεν είναι τόσο δυνατές, ο Ολυμπιακός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να συνεχίσει το ταξίδι του προς την κατάκτηση της Euroleague για δεύτερη συνεχόμενη χρονια. Ολα ωστόσο θα κριθούν στην πισίνα, επομένως υπομονή. Δεν έχει βγει ακόμα το πλήρες πρόγραμμα αγώνων του Ολυμπιακού, ωστόσο σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της LEN, το Final-4 της διοργάνωσης, στο οποίο ελπίζουμε να βρίσκεται και η ομάδα μας, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Απριλίου.
Τέλος, σε επίπεδο ακαδημιών, οι νεαρές αθλήτριες που απαρτίζουν τα τμήματα Νέων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μίνι-Κορασίδων μπαίνουν σιγά σιγά σε σταθερό πρόγραμμα προπονήσεων καθώς σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν και οι αντίστοιχες επίσημες υποχρεώσεις για τα εκάστοτε πρωταθλήματα υποδομών. Καθαρά ενημερωτικά θα υπενθυμίσουμε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων κάθε πρωταθλήματος, όπως αυτές ανακοινώθηκαν επίσημα από την ελληνική ομοσπονδία.
Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών
Η Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Μαρτίου 2016, ενώ η Β’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13-15 Μαϊου 2016.
Πρωτάθλημα Νεανίδων
Η Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29-31 Ιανουαρίου 2016, η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2016, ενώ η Γ’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016.
 
Πρωτάθλημα Κορασίδων
Η Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου 2016, ενώ η Β’ και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου 2016.
*Εκτός των προαναφερθέντων, υπάρχει και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι-Κορασίδων, ωστόσο επειδή το περσινό πρωτάθλημα άργησε να ολοκληρωθεί, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των φάσεων της συγκεκριμένης διοργάνωσης  δεν έχουν ανακυρηχθεί ακόμα.
Οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής θα συνεχιστούν κανονικά υπό το βλέμμα των αντίστοιχων υπεύθυνων προπονητών του εκάστοτε τμήματος (ο Ιωάννης Μπενόπουλος είναι υπεύθυνος για τα τμήματα Νέων Γυναικών και Νεανίδων και ο Κώστας Χατζηδάκης για τα τμήματα Κορασίδων και Μίνι Κορασίδων). Ευχόμαστε φέτος, όπως και πέρυσι, όλες οι κούπες να βαφτούν κατακόκκινες και να έρθουν στον Πειραιά.
 
Κολύμβηση: Μετά τις τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών του συγκεκριμένου ερυθρόλευκου τμήματος στις κολυμβητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν σε Κύπρο, Ιταλία, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Καρπενήσι, οι αθλητές μας απήλαυσαν την ολιγοήμερη διακοπή ελέω εορτών, ωστόσο μπαίνουν και πάλι σιγά σιγά σε ρυθμούς προπονήσεων προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι σε οποιαδήποτε διοργάνωση κληθούν να συμμετάσχουν.
Όπως ξέρουμε, το ελληνικό πρωτάθλημα κολύμβησης διεξάγεται το καλοκαίρι, ωστόσο μέχρι τότε πολλές θα είναι οι διοργανώσεις - τουρνουά στα οποία θα συμμετάσχουν οι αθλητές μας. Για την ερχόμενη εβδομάδα, η μοναδική κολυμβητική διοργάνωση που υπάρχει είναι η 2η Χιμερινή Ημερίδα Ορίων η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το αν θα συμμετάσχουν σε αυτήν αθλητές ή αθλήτριες του ερυθρόλευκου τμήματος κολύμβησης.
 
Στίβος: Μετά την ολιγοήμερη διακοπή που απήλαυσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας στίβου του Ολυμπιακού, πλέον επανέρχονται με αργούς και σταθερούς ρυθμούς σε κλίμα προετοιμασίας και προπονήσεων, εν' όψει της απαιτητικής συνέχειας που θα επιφέρει το 2016. Οι στόχοι φυσικά παραμένουν οι ίδιοι με κάθε χρόνο και δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση όλων των εγχώριων πρωταθλημάτων αλλά και η αξιοπρεπής εμφάνιση των αθλητών μας σε οποιαδήποτε διοργάνωση εντός ή εκτός συνόρων στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν. Όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα, το μοναδικό γεγονός το οποίο συνδέεται με το τμήμα του στίβου μας, είναι ο αγώνας 50χλμ βάδην που αφορά αποκλειστηκά και μόνο τους άνδρες και θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο "ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ", τον οποίο και προκήρυξε με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ. Είναι άγνωστο ακόμα το αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
Τέλος, θα αναφέρω και μια εξωαγωνιστική είδηση, την οποία διάβασα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και μου προξένησε εντύπωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή λοιπόν, το επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας θα "τρέξει" μέχρι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου μια ψηφοφορία στην οποία μπορεί ο καθένας να επιλέξει τους κορυφαίους αθλητές Στίβου για το 2015 σε Άνδρες και Γυναίκες. Το αξιοπερίεργο είναι πως από τους συμμετέχοντες-υποψηφίους στην ψηφοφορία αυτή, ΟΥΔΕΙΣ αθλητής δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι πέρυσι κατακτήσαμε δύο τίτλους σε ομαδικό επίπεδο (Πανελληνιο Κλειστό Πρωτάθλημα Στίβου και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Εφήβων). Δε θα πω ότι πρόκειται για "σκάνδαλο", αλλά θεωρώ πως ανάμεσα τους 12 υποψηφίους, θα μπορούσε να "πλσαριστεί" και κάποιος του Ολυμπιακού.
 
Ιστιοπλοϊα: Η κατάκτηση του 19ου συνεχόμενου πρωταθλήματος ιστιοπλοϊας στην κατηγορία Star από τον αθλητή του τμήματος Αιμίλιο Παπαθανασίου ήρθε για να αποχαιρετίσει με εξαιρετικό τρόπο το 2015 καθώς εκτός της εκπληκτικής προσωπικής επιτυχίας του αθλητή μας, άλλο ένα τρόπαιο προστέθηκε στην πλούσια τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού μας. Σε άλλα νέα οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν σε αυτήν την ολιγοήμερη άδεια που τους χορηγήθηκε ελέω εορτών και πλέον μπαίνουν και αυτοί με τη σειρά τους σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων εν' όψει της δύσκολη συνέχειας που έρχεται.
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ο μοναδικός ιστιοπλοϊκός αγώνας που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί σε εγχώριο επίπεδο είναι, σύμφωνα με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, το «Κύπελλο Μαγκριώτη» που αφορά τις κατηγορίες 470, 420, Laser και Dragon και θα διεξαχθεί το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Από την άλλη μεριά, σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα δύο ιστιοπλόϊκά τουρνουά. Το πρώτο είναι το «Trofeo Marcello Campobasso», το οποίο θα διεξαχθεί στην Ιταλία το τριήμερο 3-5 Ιανουαρίου, ενώ το δεύτερο είναι το «2.4mR World Championship Hobart», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αυστραλία το εξαήμερο 5-10 Ιανουαρίου. Είναι άγνωστο ακόμα το αν θα υπάρχουν αθλητές του Ολυμπιακού οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε κάποια από αυτές τις διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Μετά το τέλος της ολιγοήμερης άδειας που χορηγήθηκε ελέω των εορτών, οι αθλητές και οι αθλήτριες της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος κωπηλασίας του Ολυμπιακού επιστρέφουν σιγά σιγά σε ρυθμούς προπονήσεων, προκειμένου να εμφανιστούν έτοιμοι εν' όψει της δύσκολης συνέχειας. Οι προπονήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού οι οποίες βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. Σε άλλα νέα, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωσή της την έναρξη προπονητικού κοινόβιου για το οποίο επιλάχθηκαν 18 αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών ανδρών-γυναικών αλλά και ελαφρών βαρών. Ανάμεσα στους 18 επίλεκτους βρίσκεται και ο αθλητής του Ολυμπιακού, Διονύσης Αγγελόπουλος, ο οποίος θα κάνει κοινή προετοιμασία μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων ομοσπονδιακών προπονητών.
Καθαρά ενημερωτικά, αναφέρουμε τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο εν λόγω κοινόβιο: Σπύρος Γιάνναρος ,Έλενα Ασουμανάκη , Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ), Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ), Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας (ΝΑΟΣ), Γεωργία Δημάκου (ΝΑΣ), Πασχάλης Κωνσταντάς, Μαρία Πέργουλη, Αννέτα Κυρίδου (ΝΟΘ), Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ), Γιάννης Χρήστου (ΝΟΚ), Θωμάς Καραμήτρος, Κατερίνα Νικολαϊδου (ΝΟΚατ) και Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ).
 
Κανόε Καγιάκ: Επιστροφή στις προπονήσεις έχουμε και όσον αφορά τους αθλητές και της αθλήτριες της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος κανόε-καγιάκ του Ολυμπιακού, οι οποίοι επέστρεψαν από τις άδειές τους και πλέον συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν' όψει της συνέχειας. Πάντως, μέχρι στιγμής, η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ δεν μας έχει διαθέσει ακόμα το αγωνιστικό καλεντάρι του 2016, επομένως οι ημερομηνίες διεξαγωγής των οποιοδήποτε αγώνων κανόε καγιάκ που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον μας είναι προς το παρόν άγνωστες. Σε άλλα νέα, το τμήμα εγγραφών συνεχίζει να παραμένει ανοικτό.
 
Πινγκ Πονγκ: Μετά το πολύ καλό πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, οι αθλητές και οι αθλήτριες του τμήματος πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού επιστρέφουν μετά τις γιορτές στους φυσιολογικούς ρυθμούς προπονήσεων, καθώς από τον Ιανουάριο κιόλας επανέρχονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σε εγχώριο επίπεδο. Οι επόμενοι αγώνες πρωταθλήματος όσον αφορά τους άνδρες, οι οποίοι θυμίζουμε πως αυτην τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου όπου θα αντιμετωπισουμε εκτός έδρας το Αθλητικό Σωματείο "Ίφιτος Πατρών" και εντός έδρας τη Φιλία Ορεστιάδας. Ο Ολυμπιακός θέλει φυσικά να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει φέτος να κερδίσει για ακόμα μια χρονιά το πρωτάθλημα. Οι γυναίκες με τη σειρά τους θα αντιμετωπίσουν την ίδια μέρα εντός έδρας τη ΧΑΝΘ και εκτός έδρας τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Οι "ερυθρόλευκες" μπορεί να μη βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο αν καταφέρουν να κάνουν μόνο νίκες στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, τότε μπορούν να στεφθούν πρωταθλήτριες Ελλάδος. Στις προπονήσεις επέστρεψαν και οι αθλητές της ακαδημίας μας, προκειμένου και αυτοί να είναι έτοιμοι σε οποιαδήποτε διοργάνωση κληθούν να συμμετάσχουν.
Πάμε τώρα να δούμε κάποιες εξωαγωνιστικές ειδήσεις που αφορούν κάποιους από τους αθλητές μας. Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου, η επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανακοίνωσε τις μεταβολές κάποιων Ελλήνων αθλητών στην παγκόσμια κατάταξη των παικτών του συγκεκριμένου αθλήματος. Εμείς θα αναφερθούμε μόνο στους παίκτες-παίκτριες του Ολυμπιακού. Ξεκινάμε στην κατηγορία των ανδρών με τον Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέβηκε στην 138η θέση. Επίσης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στην 537η θέση και ο Γιώργος Σταματούρος στην 735η. Στην κατηγορία των γυναικών, η Μαρία Χριστοφοράκη ανέβηκε στην 291η θέση. Στην κατηγορία των U21, o Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στη 199η θέση και ο Γιώργος Σταματούρος στην 352η. Τέλος, στην κατηγορία των U18, ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στην 83η θέση και ο Γιώργος Σταματούρος στη 196η θεση.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι ακυρώθηκε η συμμετοχή του αθλητή μας Γιάννη Σγουρόπουλο στο γερμανικό World Tour που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες, διότι -όπως τουλάχιστον αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης- θα έδινε μικρό αριθμό παιχνιδιών και κατά συνέπεια δε θα είχε ουσιαστικό όφελος η παρουσία τους. Αντίθετα, ο άλλος μας αθλητής Κώστας Παπαγεωργίου, θα συμμετάσχει κανονικά.
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν το τμήμα ξιφασκίας μας, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας, επέστρεψαν από τις ολιγοήμερες διακοπές που τους χορηγήθηκαν ελέω εορτών και πλέον μπαίνουν κανονικά σε ρυθμούς προπονήσεων προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στις επόμενες διοργανώσεις στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το "Κύπελλο Χειμώνα Ανδρών-Γυναικών" στο οποίο θα διαγωνιστουν οι αθλητές στα αθλήματα του Ξίφους Ασκήσεως Ανδρών και Γυναικών αλλά και της Σπάθης Ανδρών και Γυναικών. Ακόμα παραμένει άγνωστο το αν θα συμμετάσχει κάποιος από τους δύο αθλητές μας στην εν λόγω διοργάνωση. Τέλος, σε διεθνές επίπεδο, η μοναδική διοργάνωση η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (9 Ιανουαρίου) είναι αυτή στην πόλη Mödling της Αυστρίας, η οποία όμως αφορά το αγώνισμα του Ξίφους Ασκήσεως Νέων Γυναικών και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποια αθλήτρια της απαιτούμενης ηλικίας, δεν πρόκειται να λάβει μέρος.
 
Πυγμαχία: Οι αθλητές και οι αθλήτριες που απαρτίζουν την αγωνιστική και την προαγωνιστική ομάδα του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά την ολιγοήμερη άδεια που τους χορηγήθηκε ελέω εορτών, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται κυρίως στην πρωταθλήτριά μας Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία μετά την τεράστια επιτυχία της να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα πυγμαχίας γυναικών στην κατηγορία της ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, πλέον θα συνεχίσει την προσπάθειά της να κερδίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016.
 
Ταε Κβο Ντο: Οι αθλητές και οι αθλήτριες που απαρτίζουν την αγωνιστική και την προαγωνιστική ομάδα του τμήματος ταε κβο ντο του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά την ολιγοήμερη άδεια που τους χορηγήθηκε ελέω εορτών, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της σεζόν. Σε αλλα νέα, το τμήμα εγγραφών παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Κικ Μπόξινγκ: Μια από τα ίδια και για το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού, με τους αθλητές όλων των ηλικιών που απαρτίζουν το συγκεκριμένο τμήμα να επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά την ολιγοήμερη διακοπή που προηγήθηκε λόγω εορτών, προκειμένου να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις όποιες διοργανώσεις κληθούν να συμμετάσχουν. Παράλληλα, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό σε όλους όσους επιθυμούν να δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος πλάι στους καλύτερους.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους μετά την ολιγοήμερη διακοπή ελέω εορτών, με τις προπονησεις να συνεχίζονται κανονικά και σε σταθερούς ρυθμούς. Σε άλλα νέα, τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά τη συμμετοχή των τμημάτων ποδοσφαίρου Κ20, Κ17 και Κ15 στα αντίστοιχα επίσημα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague, εξαιτίας της διακοπής ελέω εορτών. Το επίσημο σάιτ της Superleague δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων, επομένως δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα στα χέρια μας το υπόλοιπο πρόγραμμα των τμημάτων υποδομής.
Αντίθετα, η ομάδα Κ16 έδωσε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ένα φιλικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τη Μικτή Νέων ΕΠΣ Σερρών, την οποία και κέρδισε με σκορ 1-2. Τα γκολ για την ομάδα του Ολυμπιακού πέτυχαν ο Κόγιας (50’) και ο Καριμπίδης (81’) ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 72’ ο Διαμαντής.  H αποστολή του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελείτο από τους: Νικοπολίδης, Ράμα, Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης, Ντουμάνης, Τσερκώνης, Φυτόπουλος, Κατσούκης, Βοϊλης, Κόγιας, Σουρανής/ Οικονομίκος, Παπαγεωργίου, Καριμπίδης, Ζώτος, Παπαγγελής, Δήμος, Ζώτος, Βασιλέρης, Γιαννακίδης, Καισαρίτης, Κοντός και Γαλούπης.
Κι αφού...ζεσταθήκαμε, πάμε να δούμε τα τρόπαια που «σήκωσαν» οι ακαδημίες μας μέσα στην περασμένη εβδομάδα. Ξεκινάμε χρονολογικά, Από την ομάδα Κ11, η οποία την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου κατέκτησε το "Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά της ΕΠΣ Αθηνών Κ11". Η ομάδα του Ιάκωβου Χατζηράπτη κέρδισε και τα 4 παιχνίδια που έδωσε στη διοργάνωση.  Στον όμιλο η ομάδα μας κέρδισε με 11-0 το Γαλάτσι, με 7-1 τον Άτλα Κυψέλης και με 7-0 τον Ποσειδών Ηρακλείου. Στον μεγάλο τελικό ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Κενταύρου Βριλησσίων και κατέκτησε το τρόπαιο. Τα γκολ στον μεγάλο τελικό σημείωσαν οι: Μπουμπουλίμας, Δρόσος, Παρασκευάς. Αναλυτικά, η αποστολή του Ολυμπιακού για το εν λόγω τουρνουά αποτελείτο από τους: Στρατούρης Σπύρος, Παρασκευάς Γιάννης, Καραμπάγιας Παναγιώτης, Βασιλάκος Μανώλης, Τόλι Διονύσης, Λεγάκης Άγγελος, Ρουμελιώτης Σεραφείμ, Μπουμπουλίμας Θωμάς, Καστόρας Αναστάσιος, Γεωργάτος Νίκος, Γεωργούλιας Γιώργος, Φουστέρης Νίκος, Μαντζουράτος Σπύρος, Μελαδάκης Άγγελος, Τουλγέρογλου Γιάννης, Μπατσιάκος Κώστας, Διαμαντόπουλος Φάνης, Δρόσος Γιάννης και Αθανασίου Στέφανος.
Την ίδια μέρα, η ομάδα Κ14 κατέκτησε το "1ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - 90 χρόνια Ολυμπιακός", αφού η ομάδα του Γιώργου Παπακωστούλη επικράτησε με το επιβλητικό 6-0 στον τελικό της Δήμητρας Απόλλων Τρικάλων. Στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 3-0 τον Πανσερραϊκό, με 5-0 τις Ελπίδες Αγρινίου και  με το ίδιο σκορ τη Μικτή Αχαϊας.
Κούπα όμως σήκωσε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και η σχολή του Ολυμπιακού στο Σικάγο και συγκεκριμένα το τμήμα Κ15, αφού κατέκτησε το τουρνουά ποδοσφαίρου "Chicago Holiday Cup". Προσωπικά συγκινούμαι ιδιαίτερα όταν μαθαίνω για επιτυχίες του Ολυμπιακού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τη σχολή ποδοσφαίρου μας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.
Μία μέρα αργότερα, η ομάδα Τζούνιορ της ακαδημίας του Ολυμπιακού στην Αλιμο κατέκτησε το "Τουρνουά Ποδοσφαίρου Άλμα Λίνκ" επικρατώντας στον τελικό με 7-1 των Ιωνών Παλαιού Φαλήρου.
Την ίδια μέρα, δηλαδή την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, η ομάδα Κ10 κατέκτησε και αυτή με τη σειρά της το "Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά της ΕΠΣ Αθηνών Κ10". Η ομάδα του Σωκράτη Κοψαχείλη στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, τον ΑΟ Πειραιά με 2-1, τον ΠΑΣ Ωρίων με 5-1 και τα Σούρμενα με 4-2. Την αποστολή του Ολυμπιακου στο εν λόγω τουρνουά αποτελούσαν οι: Λουλούργας, Γιαννόπουλος, Ιωαννίδης, Μπάρδας, Κουτρέτσης, Χαρίτος, Μανιός, Χαλιάσας, Χατζόγλου, Αυλωνίτης, Μπάμπουλης, Μπατσιάκος, Μαντζουράτος, Τόλι, Τουλγέρογλου, Μελαδάκης, Δρόσος και Καστόρας.
Χριστουγεννιάτικα τουρνουά διοργάνωσε και η σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο για τις κατηγορίες Κ14, Κ12, Κ10 και Κ8. Οι ακαδημίες του Ολυμπιακού κατέκτησαν τα δύο από τα τέσσερα τουρνουά και συγκεκριμένα αυτό των Κ12 επικρατώντας στον τελικό με 4-2 στα πέναλτυ απέναντι στη LIDO, κι έπειτα αυτό των Κ10 επικρατώντας στον τελικό με 6-0 της ΑΕΜ.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ακόμα και μέσα στις γιορτές, οι ακαδημίες του Ολυμπιακού....βαρέθηκαν να σηκώνουν τρόπαια! Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά καταρχήν κι έπειτα σε όλους όσους οδήγησαν στις επιτυχίες αυτές.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τροπαίων που σημείωσαν οι ερυθρόλευκες ακαδημίες μας στο ποδόσφαιρο, η τροπαιοθήκη μας έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
•    1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
•     1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ατομικούς τίτλους:
•      1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg (Πυγμαχία)
•      1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star (Ιστιοπλοϊα)
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) τουρνουά :
•       1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
•       1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
•         1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
•         1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
•         1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
•         1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
•         1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει σαράντα (47) χρυσά μετάλλια:
•         1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
•         1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
•         2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
•         2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
•         4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
•         2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
•         4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
•         2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
•         4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
•         4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
•         11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
•         7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
•         1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
•     2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
 

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (06-12/01)
·         09/01/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανελευσινιακός
·         09/01/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         09/01/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φιλαθλητικός
·         09/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Α' - ΓΣ Ηλιούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·         09/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
·         10/01/2016 - Μπάσκετ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Νίκη Λευκάδας
·         10/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΟΓ Ευρυαλη
·         10/01/2016 - Βόλεϊ Εφήβων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝ Αργυρούπολης
·         11/01/2016 - Μπάσκετ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Δάφνη Αγίου Δημητρίου

 
Και πάμε τώρα στο διπλό σπέσιαλ αφιέρωμα για το οποίο έκανα λόγο στα προηγούμενα άρθρα.
Το 1ο μέρος περιλαμβάνει μια καταγραφή ΟΛΩΝ των αποτελεσμάτων, ΟΛΩΝ των αγώνων μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ΟΛΑ τα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα, όσον αφορά το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015-16. Επειδή αυτό δε θα το βρείτε σε κανένα άλλο σάιτ, ρίξτε το μια ματιά για να δείτε την ΧΑΩΔΗ διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο συλλόγων σε όλα τα επίπεδα.
01) 24 Οκτωβρίου 2015 - Μπάσκετ Γυναικών - Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 61-66 (VIDEO)
02) 05 Δεκεμβρίου 2015 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναικός 3-0 (VIDEO)
03) 05 Δεκεμβρίου 2015 - Βόλεϊ Γυναικών - Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 (VIDEO)
04) 15 Νοεμβρίου 2015 - Πόλο Ανδρών - Παναθηναικός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-14 (VIDEO)
05) 21 Νοεμβρίου 2015 - Ποδόσφαιρο Νέων Superleague Κ20 - Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (VIDEO)
06) 28 Νοεμβρίου 2015 - Ποδόσφαιρο Νέων Superleague Κ17 - Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 (VIDEO)
07) 24 Οκτωβρίου 2015 - Ποδόσφαιρο Νέων Superleague Κ15 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Παναθηναϊκός 0-1
08) 24 Οκτωβρίου 2015 - Ποδόσφαιρο Νέων Attica Cup Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 3-1
09) 24 Οκτωβρίου 2015 - Ποδόσφαιρο Νέων Attica Cup Κ12 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 3-2
10) 27 Νοεμβριου 2015 - Ποδόσφαιρο Νέων Attica Cup Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 3-0
11) 13 Δεκεμβρίου 2015 - Ποδόσφαιρο Νέων Attica Cup Κ16 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 3-1
* Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ενεργό τμήμα πόλο γυναικών
Πάμε λοιπόν να δούμε τη σούμα? Σε 11 αναμετρήσεις ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής φέτος, σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα, ο Ολυμπιακός μετράει 9 νίκες έναντι μόλις 2 του Παναθηναϊκού. Και στο επόμενο μισό της περιόδου έπονται κι άλλα τόσα ... γλέντια!
Το 2ο μέρος του αφιερώματος περιλαμβάνει μια καταγραφή της βαθμολογικής θέσης ΟΛΩΝ των ερασιτεχνικών μας τμημάτων μέχρι στιγμής, τουλάχιστον για τα πρωταθλήματα τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει.  Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Πάμε λοιπόν:
·         Μπάσκετ Γυναικών: 1η θέση
·         Μπάσκετ Νεανίδων: 7η θέση
·         Μπάσκετ Κορασίδων: 9η θέση
·         Βόλεϊ Ανδρών: 1η θέση (σε ισοβαθμία)
·         Βόλεϊ Εφήβων: 1η θέση
·         Βόλεϊ Παίδων: 1η θέση
·         Βόλεϊ Γυναικών: 1η θέση
·         Βόλεϊ Νεανίδων: 1η θέση (σε ισοβαθμία)
·         Βόλεϊ Κορασίδων Α’: 1η θέση (σε ισοβαθμία)
·         Βόλεϊ Κορασίδων Β’: 1η θέση (σε ισοβαθμία)
·         Βόλεϊ Κορασίδων Γ’: 6η θέση
·         Βόλεϊ Κορασίδων Δ’: 1η θέση
·         Πόλο Ανδρών: 1η θέση
·         Πόλο Γυναικών: 1η θέση
·         Ποδόσφαιρο Κ20: 1η θέση
·         Ποδόσφαιρο Κ17: 1η θέση (στην ισοβαθμία)
·         Ποδόσφαιρο Κ15: 1η θέση (στην ισοβαθμία)
·         Πινγκ Πονγκ Ανδρών: 1η θέση
·         Πινγκ Πονγκ Γυναικών: 2η θέση
Στη σούμα λοιπόν,
από τα 19 ερασιτεχνικά τμήματα τα οποία συμμετέχουν σε πρωταθλήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει, τα 15 από αυτά βρίσκονται στην 1η θέση(!!!).
 
ΥΓ1: Νομίζω πως το διπλό αφιέρωμα αποδεικνύει πολλά. Πρώτον, πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ΚΑΝΕΝΑ ερασιτεχνικό άθλημα, αφού η μεταξύ μας διαφορά στις νίκες είναι ΧΑΩΔΗΣ και δεύτερον, πως η δουλειά που γίνεται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα τμήματά του να κάνουν πρωταθλητισμό κάθε χρόνο.
ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα της οποίας τα τμήματα διαγωνίζονται και διεκδικούν την κατάκτηση διεθνών τροπαίων. Στο ποδόσφαιρο παίζουμε στο Europa League, στο μπάσκετ στην Εuroleague, στο βόλεϊ ανδρών στο CEV Cup, στο βόλεϊ γυναικών στο Challenge Cup, στο πόλο ανδρών στο Champions League και στο πόλο Γυναικών στην LEN Euroleague. Έξι ευρωπαϊκά τρόπαια διεκδικεί αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός ως σύλλογος, τα περισσότερα από κάθε άλλο ελληνικό σωματείο.
ΥΓ3: Να ευχηθώ για ακόμα μια φορά καλή χρονιά σε όλους και υγεία πάνω απ’ όλα, με το 2016 να είναι άλλο ένα κατακόκκινο έτος για τον Ολυμπιακό μας.
 
ΜakTheBet

Σχόλια

Εικόνα thita

όσο γράφεις, θα το ακούς εδώ: πολλά συγχαρητήρια για τον κόπο σου, κάνεις κάτι μοναδικό, που δεν υπάρχει σε κανένα media, κανενός συγκροτήματος, πολλές ευχαριστίες από κάθε αγνό ολυμπιακό, μακάρι τα κείμενά σου (που θα μείνουν ορόσημο) να αξιοποιηθούν και από τον ερασιτέχνη

καλή χρονιά, keep walking

Εικόνα MakTheBet

Σ' ευχαριστώ πολύ αδερφέ. Να σαι καλά και καλή χρονιά και σε σένα...

Εικόνα ze ηλιας

Καλή χρονιά φίλε μας
Νομίζω έπαιξε και μεταγραφή ξένης στο γυν.πόλο ή όχι?

Εικόνα Chief Bromden

Η καναδή Μόνικα Έγκενς Ηλία, ενίσχυση μόνο για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Η μεταγραφή στην ουσία είχε κλείσει από τον Οκτώβριο αλλά έρχεται τώρα ενόψει Ευρώπης.

Εικόνα MakTheBet

Αν και μικρή σε ηλικία, έχει πάρα πολύ καλό βιογραφικό. Μακάρι να αποδειχθεί άλλη μια σωστή μεταγραφή ξένης πολίστριας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός.