ΟΙ ''ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ'' ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ



Αντιγράφουμε πρώτα την είδηση από το Μανώλη Γαβαθιώτη.
 
Ο Μανώλης Γαβαθιώτης αποκαλύπτει πως χθες το απόγευμα, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Στέφανος Μπαξεβάνης, άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, με την οποία είχε αθωωθεί προ ημερών η ΑΕΚ για το θέμα της ανακοίνωσης (στις αρχές του πρωταθλήματος) με την οποία επιτίθετο εναντίον του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Άσκησε έφεση υπέρ του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ.
Αυτό τι σημαίνει λοιπόν; Πως η υπόθεση παραπέμπεται ξανά στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία θα δικάσει πάλι και έχει δικαίωμα να επιβάλλει ποινή. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ μπορεί να τιμωρηθεί από εκείνη την ανακοίνωση – με τους βαρείς χαρακτηρισμούς - που είχε εκδώσει. Έχει ασκηθεί έφεση και υπάρχει πιθανότητα να της επιβληθεί ποινή. Τότε, της είχε επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 20 χιλιάδων ευρώ. Κάτι τέτοιο αποτελεί κόλαφο για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη.
Αν θυμάστε από εκεί και πέρα, όταν είχε βγει τότε εκείνη η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Κοντονής, είχε βγάλει ανακοίνωση με τη σειρά του, δίνοντας συγχαρητήρια στην Επιτροπή. Άρα λοιπόν, η έφεση από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα σε βάρος του υφυπουργού, αποτελεί κι αυτό κόλαφος.
Ο Κοντονής είχε πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας όταν είχε αθωωθεί η ΑΕΚ, αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, που είναι τακτικός αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, ασκεί έφεση.

 
Απο'δω και πέρα, ανέλαβε δράση το site της τρόικας Αλαφούζου-Μελισσανίδη-Σαββίδη.
 
Νέο σκάνδαλο εκθέτει δικαιοσύνη και ΕΠΟ! Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία απάλλαξε την ΑΕΚ για ανακοίνωση κατά του ποδοσφαιρικού παρακράτους!
Την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής ευαγγελίζεται την κάθαρση μέσω της αυτονομίας των -τακτικών πλέον- δικαστών της ΕΠΟ, ένας εξ αυτών «επιτίθεται» κατά της απόφασης που έλαβε προ δύο εβδομάδων ...συνάδελφός του! 
Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε αυτοβούλως έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας, η οποία 
είχε απαλλάξει την ΠΑΕ ΑΕΚ για μια ανακοίνωση κατά του ποδοσφαιρικού παρακράτους που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου, για την οποία της είχε ασκηθεί Πειθαρχική Δίωξη. Ουσιαστικά, ένας τακτικός δικαστής (Μπαξεβάνης) στρέφεται κατά συναδέλφου του (της Γλυκερίας - Λουΐζας Ιωαννίδου, προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας).  
Αξιοσημείωτο είναι πως για τη συγκεκριμένη απόφαση είχε ...πανηγυρίσει -με ανακοίνωσή του- ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας για «δικαίωση του υπουργείου»!
Προ της ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο, ως αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης είχε ...εμπλακεί εμμέσως με το άθλημα. Όταν ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας είχε οδηγήσει στα ποινικά δικαστήρια της υπόθεση της εισόδου των Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών, στον πολυσυζητημένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του 2012 (Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1 με τη διαιτησία - μνημείο του Γιάχου), ο κ. Μπαξεβάνης είχε εισηγηθεί την απαλλαγή των δύο μεγαλοπαραγόντων του Ολυμπιακού.
 
Ο Άρης Ασβεστάς μάλιστα το προχώρησε παραπέρα.
 
Όπως είναι γνωστό από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/1), ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Στέφανος Μπαξεβάνης, παρενέβη και άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, με την οποία η ΠΑΕ ΑΕΚ αθωωνόταν για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου 2015 και είχε θεωρηθεί δυσφημιστική για την ΕΠΟ και τα όργανά της.
Ασκώντας έφεση σε βάρος αθωωτικής απόφασης, ο κ. Μπαξεβάνης ζητεί ουσιαστικά την τιμωρία της ΑΕΚ, αφού για να την εφεσιβάλει, την θεωρεί προφανώς λανθασμένη.
Το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, υπήρξε πολύ έντονη φημολογία ότι ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έδρασε αυτοβούλως και πως η έφεσή του δεν ήταν αυτεπάγγελτη!
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η ΕΠΟ ήταν εκείνη που υπέβαλλε αίτημα στον κ. Μπαξεβάνη ώστε να επανεξεταστεί η υπόθεση από την Επιτροπή Εφέσεων και να επιβληθούν ποινές στην ΑΕΚ!
Ασφαλώς, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν είναι υποχρεωμένος από πουθενά ώστε να αποδεχτεί το αίτημα της ΕΠΟ. Ωστόσο, φαίνεται ότι εκείνος το αποδέχτηκε και άσκησε την έφεση, κάνοντας το χατίρι της ομοσπονδίας και εκθέτοντας και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή που είχε δεχτεί με μεγάλη ικανοποίηση της απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Το Μακάμπι-Ολυμπιακός και ο τελικός του Κυπέλλου
Ο Στέφανος Μπαξεβάνης που είναι αναπληρωτής του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου και οι δυο τους αποτελούν το «δίδυμο» των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων της ΕΠΟ, είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με θέματα ποδοσφαίρου, καθώς ως το 2012 ήταν στην Εισαγγελία Αθηνών ως επίκουρος αθλητικός εισαγγελέας, υπό τον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και πάλι!
Τον Μάιο του 2011 είχε αναλάβει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση η οποία κάπου στο δρόμο… χάθηκε και ξεχάστηκε!
Αφορούσε τις περίφημες κασέτες για τα παιχνίδια Άρης-Παναθηναϊκός (Σεπτέμβρης 2010) και Μακάμπι-Ολυμπιακός (Αύγουστος 2010), στις οποίες ακουγόταν μόνο η φωνή του Αχιλλέα Μπέου. Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά.
Το Άρης-Παναθηναϊκός το είχε αναλάβει ο κ. Σιμιτζόγλου, ασκώντας δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης που κατέληξε σε καταδίκη του τελευταίου σε διετή φυλάκιση με αναστολή.
Το Μακάμπι-Ολυμπιακός το είχε αναλάβει ο Στέφανος Μπαξεβάνης, καθώς οι υποθέσεις διαχωρίστηκαν. Λεγόταν τότε, ότι είχε ζητηθεί και δικαστική συνδρομή από την Ιταλία, ώστε να καταθέσει ο Ιταλός διαιτητής εκείνου του αγώνα, Λούκα Μπάντι, αλλά και ο Ιταλός αρχιδιαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα.
Η υπόθεση δεν προχώρησε ποτέ και η τύχη της αγνοείται. Προφανώς μπήκε στο αρχείο…
Ο κ. Μπαξεβάνης, εξάλλου, ήταν εισαγγελέας της έδρας στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη για την περίφημη επίσκεψή τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό.
Στη δίκη που έγινε στις 28 Μαρτίου 2014 στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Στέφανος Μπαξεβάνης πρότεινε την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να τους αθωώνει τελικά λόγω αμφιβολιών…
Στο ξεκίνημα της καριέρας του, εξάλλου, ο κ. Μπαξεβάνης υπήρξε ασκούμενος στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια…
 
Προσέξτε τρόπο παρουσίασης του γεγονότος, λες και είναι γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή η ''δημοσιογραφάρα'' που λέγεται Ασβεστάς έβγαλε ''άνθρωπο του γαύρου'' τον εισαγγελέα Μπαξεβάνη. Μιλάμε για τον απόπατο της δημοσιογραφίας, ο οποίος αναπαράγεται αυτούσιος στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ του Αλαφούζου.
 
Σκούζανε για ''τακτικούς δικαστές στο ποδόσφαιρο, ώστε να μπει τέλος στη σαπίλα'' και τώρα που τακτικοί δικαστές τιμωρούν τον ΠΑΟ και επανεξετάζουν αποφάσεις ευνοϊκές για την ΑΕΚ, ξανασκούζουν.
 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ''ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ''. ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.
 
Σκούζανε παλαιότερα εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ Σαρρή. Έφυγε ο Σαρρής, ήρθε ο Γκιρτζίκης που δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμη στην προεδρία και σκούζουν και γι'αυτόν.
 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ''ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΠΟ''. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
 
Ποιοι το θέλουν αυτό; Ο Αλαφούζος, ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης, με τα δημοσιογραφικά τους όργανα, τον Κυριάκο Θωμαϊδη, τον Άρη Ασβεστά, το Θάνο Μπλούνα του soccerplus.gr και τις λοιπές δυνάμεις της ''εξυγίανσης''. Το γράφουμε όσο πιο καθαρά γίνεται, γιατί κάποιοι Ολυμπιακοί ξεχνάνε τα παραπάνω και ψιλοτρώνε τον παπά που τους σερβίρουν.
 
ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ; ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Μπλούνας δεν είναι και στην ΕΡΑ;

Εικόνα savvas gridlock

Ναι.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Βγαίνει και κάνει το ρεπορτάζ της εθνικής, της ΕΠΟ και όλων των δικαστικών εξελίξεων. Έχουν πιάσει όλα τα "ουδέτερα" πόστα οι πούστηδες οι βάζελοι.

Εικόνα Spiros Legend

Για τον τρόπο παρουσίασης,Σάββα,που έγραψες...Πρόκειται για προιόν μυθοπλασίας καθαρά...Για να μην φάει καμιά μήνυση για τις φουστιές που γράφει,χρησιμοποιεί τις εξής φούστικες φράσεις:<<υπήρξε πολύ έντονη φημολογία ότι ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας>> , <<Σύμφωνα με όσα διαρρέονται>> ,<<Ωστόσο, φαίνεται ότι εκείνος το αποδέχτηκε>> <<Λεγόταν τότε, ότι είχε ζητηθεί και δικαστική συνδρομή από την Ιταλία>> <<Προφανώς μπήκε στο αρχείο…>> Αυτό λέγεται δημοσιογραφία:υπήρξε φημολογία,διαρρέονται,φαίνεται ότι,λεγόταν τότε,προφανώς...Η αποθέωση της απάτης και της ψευτιάς,αλλά για τους καθυστερημένους που απευθύνεται,αυτά είναι ψιλά γράμματα,ούτε που τα πρόσεξαν,ό,τι τους έγραψε αυτή η ξεφτιλισμένη,το κατάπιαν αμάσητο και άνοιξαν τους οχετούς...Να τον χαίρεται ο ΠΣΑΤ και να τον βραβεύουν κάθε χρόνο για την έγκυρη δημοσιογραφία του.Ο ρεζίλης ο Κοντονής τώρα τι θα πεί,για την...δικαίωση του Υπουργείου του?!Τέτοιος μπουρδολόγος δεν έχει ξαναπεράσει παντως,άχρηστοι υπήρξαν πολλοί,αλλά τέτοιο...Δελφινάριο δεν θυμάμαι.Πάντως,είναι απίστευτο αυτό που κάνουν στο βοθρο-site,κατασκευάζουν μ.ο. 2-3 σκάνδαλα την ημέρα από τη φαντασία τους και τα ζώα παραληρούν.Πρόκειται για τέρατα,οι λέξεις απατεώνες,ψεύτες,συκοφάντες είναι κοσμητικές,εδώ μιλάμε για Φρανκενστάιν της δημοσιο-καφρίλας.Υ.Γ.Η ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ...ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ(Γελάει ο κόσμος!)του Σιμιτζόγλου από τον Ολυμπιακό,επειδή ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ,μετά την αναγγελία ματαίωσης του αγώνα,ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ GAY-DNA?Ξεφτίλες,δεν μάθατε τίποτα τώρα έτσι?Σας θίξαμε τον Σιμιτζόγλου που βάζει στο αρχείο απόπειρες δολοφονίας με κατονομασμένο τον ηθικό αυτουργό(Ζωγράφος για λαθρέμπορο)...

Εικόνα savvas gridlock

Σπύρο, πρόλαβες το θέμα ρε φιλε. Ακριβώς αυτό ετοίμαζα τώρα, με τους εισαγγελείς.

Εικόνα Spiros Legend

Αφού τα ίδια πράγματα σκεφτόμαστε εδώ μέσα...Είπα να τους στολίσω,αλλά εσύ θα φτιάξεις υπερπαραγωγή Σάββαρε για τους...στοχοποιημένους!