O KΩΣΤΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ



Από εχθές το βράδυ, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Κώστα Παπανικολάου. Πιο συγκεκριμένα είχαμε το αίσιο τέλος των συζητήσεων που ξεκίνησαν από περασμένο καλοκαίρι και συνεχίστηκαν μέχρι το δεύτερο – σύντομο – πέρασμα του Παπανικολάου από το Ντένβερ. Αυτό που μάλιστα συζητιόταν στα πηγαδάκια ήταν πως και τότε ο παίκτης ήταν θετικός στο να επιστρέψει. Πως και μετά το φθινόπωρο είχε προκύψει μια κατ’αρχήν συμφωνία ...αλλά ο παίκτης περίμενε κάτι από το ΝΒΑ. Από εχθές το βράδυ όπως φαίνεται οι κουβέντες έγιναν ...πράξεις, με τον Παπανικολάου να συμφωνεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2019! Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει τόσο το εμπόδιο της Λοκομοτίβ Κουμπάν του Μπαρτζώκα, που του πρότεινε συμβόλαιο συνεργασίας ως το καλοκαίρι ...όσο και το γερό μπάσιμο του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει πρόταση διάρκειας δυόμιση ετών, ζητώντας του να απαντήσει άμεσα. Με την πλευρά του παίκτη να φαίνεται ικανοποιημένη  ως προς το οικονομικό ...και με το «κάζο» να φαντάζει μια γενναία πιθανότητα. Η συνέχεια βεβαίως είναι γνωστή σε όλους. Ο Κωστάκης τελικά, αποφάσισε να μην ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τον συνεπώνυμό του ...Δημητράκη! 
 
Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, επισημαίνουμε πως όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν δυο τάσεις αναφορικά με την επιστροφή του παίκτη.  Αυτοί που  - αρνητικοί όντες – επεσήμαιναν πως ο παίκτης είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και πως αποκλείεται να τον δούμε φέτος σε επίπεδο που θα του επιτρέψει να βοηθήσει την ομάδα. Πως ο Ολυμπιακός το έχει κάνει το κουμάντο του στο «τρια» και πως ακόμα και στο «τέσσερα» ο τωρινός Παπανικολάου είναι πολύ μακριά από αυτό που ψάχνουμε.  Πως ο χρόνος που θα αναλογεί στον Παπανικολάου – τουλάχιστον φέτος - κάθε άλλο παρά θα ευχαριστεί τον παίκτη, την ώρα που προτεραιότητά του θα’ναι η βελτίωση των αριθμών του και η επιστροφή του στο ΝΒΑ. Συνεπώς θα’ναι περισσότερα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει από αυτά που θα λύσει. Η δεύτερη τάση – η θετική προς την επιστροφή του -  θεωρούσε δευτερεύον το αν ο παίκτης θα καταφέρει να βοηθήσει φέτος την ομάδα. Έλεγε πως αν παρ’ελπίδα το κάνει τότε θα το’χουμε και κέρδος. Θεωρούσε πως ένας τέτοιος παίκτης στα 25 του, Έλληνας, ανδρωμένος στον Θρύλο θα’ταν κρίμα να χαθεί σε βάθος χρόνου ...μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί να προσφέρει άμεσα.  Πως οι παίκτες που διαθέτουμε στις θέσεις που καλύπτει έχουν ήδη καβατζάρει τα πρώτα «άντα» άρα ο Παπανικολάου θα αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για το μέλλον. Πως και ο ίδιος ο παίκτης γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται άρα ούτε μουρμούρα θα προκαλέσει ούτε μεγάλες απαιτήσεις θα’χει για φέτος. Πως με δεδομένη την ταλαιπωρία του Λοτζέσκι και την αστάθεια των Παπαπέτρου-Αγραβάνη χρόνος για τον παίκτη θα βρεθεί ακόμα και φέτος ...αρκεί να πιάσει τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. 
 
Υπάρχει όμως και μια τρίτη τάση. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ...ΧΘΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤ’ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ. Θα μου πείτε βέβαια πως κι αυτοί την δουλειά τους έκαναν. Πως δεν είναι λίγο πράγμα να τραβολογάς – αποκλειστικά και πριν από τους άλλους - στο μέσο που διευθύνεις τον προπονητή του Ολυμπιακού, ύστερα από κάθε επιτυχία. «Σπρώχνοντας την εξασφάλιση ενός deal για τον αδερφό του προπονητή του Ολυμπιακού ίσως να ...αποκτήσω προβάδισμα έναντι των άλλων συναδέλφων. Ίσως να βελτιώσω το ήδη καλό κλίμα με την πλευρά του κόουτς.» μπορεί να σκέφτηκαν ορισμένοι. 
 
Την άποψή μου για την επιστροφή Παπανικολάου εγώ την είχα εκφράσει από την αρχή εδώ μέσα χωρίς να κρύβομαι. Ούτε τώρα όμως θα κρύψω πως η διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε με κάνει να θέλω να τον δω σε βάθος χρόνου, εφόσον ο ίδιος έχει αποφασίσει να τιμήσει την υπογραφή του. Εφόσον δεν επαναληφθούν οι μουρμούρες και τα κορδελάκια του καλοκαιριού του ’13. Τότε που ζητούσε πρόωρη ανανέωση με εξωπραγματικά νούμερα, θέτοντας εαυτόν στην πόρτα της εξόδου. Αν το σήριαλ έχει αίσιο τέλος, τότε ο παίκτης θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ευρώπη –έτοιμος ή μη - από τον δεύτερο γύρο του τοπ16 και έπειτα. Και λέω «ΑΝ» γιατί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμάται ο ... «παράγοντας Μπαρτσελόνα». Για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει η Μπαρτσελόνα που διατηρεί τα δικαιώματά του να αρνηθεί να ματσάρει την δική μας προσφορά. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΘΕΛΗΣΗ ΚΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ.  Ακόμα κι αν οι Καταλανοί δεν θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους Παπανικολάου δεν αποκλείεται και πάλι να ματσάρουν την προσφορά. Σκεπτόμενοι ότι μπορεί να τον παραχωρήσουν έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων είτε σε εμάς είτε αλλού! Οπότε ας μην βιαζόμαστε ...η εβδομάδα είναι μπροστά μας! 
 
DRAZA
YΓ: Βιάζεστε πολύ όσοι με αφορμή την επιστροφή(;) Παπανικολάου αρχίσατε να μιλάτε για άλλες επιστροφές και ...reunion από το καλοκαίρι. Πάρα πολύ βιάζεστε!

Σχόλια

Εικόνα LaM

Φίλε draza, σε θεωρώ εξαιρετικό αναλυτή με πολύ καλό μπασκετικό «μάτι». Συμφωνώ στο άρθρο σου στα βασικά σημεία. Ωστόσο, είμαι κατά τι πιο αισιόδοξος ίσως από εσένα στο θέμα του Παπ.

Κατ αρχήν, ας είμαστε δίκαιοι με την έννοια να κρίνουμε κάθε συμπεριφορά αναλόγως με την περίοδο που συνέβη, και όχι με την σιγουριά που μας δίνεται από τον χρόνο. Εννοώ, ότι το 2013 ο Παπ ήταν ένας b2b στα 22-23 του, με την δυνατότητα να γίνει το μεγαλύτερο όνομα στην Ευρώπη, και να πάρει αμύθητα συμβόλαια σε 2-3 χρόνια. Αμέσως μετά από ένα χρόνο, φάνηκε να δικαιώνεται και μάλιστα σε ακόμα υψηλότερο –στο ύψιστο αν μπορώ να το πω- επίπεδο το ΝΒΑ, και με συμβόλαιο ηγεμονικό της τάξης των $5εκ! Νομίζω μέχρι εκείνη την στιγμή κανείς δεν τον παρεξηγούσε, και οι επιλογές του ήταν οι λογικές με βάση την περίοδο που γινόντουσαν. Μετά τα πράγματα δεν πήγαν όπως περιμέναμε. Μάλλον «χτύπησε με βία το ταβάνι του», και δεν κατάφερε –ίσως και ζαλισμένος από την ταχύτητα της ανόδου- να συνέλθει.

Στο σημείο αυτό, κάνει την επιλογή του που θα κρίνει την πορεία του ίσως και έως το τέλος της καριέρας του. Κοίταξε πίσω και είδε ότι η καλύτερη περίοδος του (όχι χρηματικά) ήταν ο Ολυμπιακός. Φαίνεται να θέλει να γίνει μέλος μιας οικογένειας και αυτό το αποδεικνύει η διάρκεια του συμβολαίου του. ΟΙ πρώτοι 6 μήνες θα τον βοηθήσουν να ηρεμήσει, και το καλοκαίρι, θα φανεί πόσος χώρος του αναλογεί στην ομάδα. Τολμώ μια πρόβλεψη και λέω ότι ίσως φύγει ο Λότζο, (είναι ήδη 30-31 μεγάλη ηλικία για έναν αμερικάνο στην Ευρώπη να μην έχει κάνει το μεγάλο συμβόλαιο πχ από μια ΤΣΣΚΑ) κάτι που θα του δώσει άνετα ένα 15-20’ και αρά βασικό ρόλο στην Ομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Τέλος, σε σχέση με τον Σλουκα κυρίως μια σύγκριση. Και εγώ ήθελα και θεωρούσα τον Σλουκα αυτοδίκαια τον επόμενο ηγέτη μετά τον Βασιλαρο. Όμως παρέβλεπα –ίσως και ηθελημένα- ότι δεν είχε το πάθος που είναι απαραίτητο για να γίνεις σημαία στην ομάδα. Ίσως εν τέλει να μην ήθελα, όπως αποδείχθηκε, και αυτό είναι σεβαστό οπότε πάμε παρακάτω. Ο Παπ, είναι ακριβώς αυτό… Την ένταση και το πάθος που έβγαζε στο παιχνίδι του, δεν την είδα ούτε στην Μπαρτσα, ούτε στους Rockets, ούτε στους Nuggets.

Εικόνα DRAZA

Nα πούμε ότι ο παίκτης τελικά υπογράφει μέχρι το 2018 και όχι το 2019 στον Ολυμπιακό.

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια φίλε.

Ως προς την κριτική μου στην διαπραγμάτευση του Παπανικολάου, δεν την κάνω τώρα με την σιγουριά που μου δίνει ο χρόνος και η πορεία του παίκτη μέσα στον χρόνο. Τα ίδια ακριβώς είχα σημειώσει και τότε ...και φυσικά δεν με πείραξε ότι έφυγε αλλά ο τρόπος...

"Τα λέω αυτά γιατί όταν έσκασε η πρόταση της Μπάρτσα με το ενάμισο μύριο σ’εμάς, ο Παπ δήλωνε φευγάτος και ζητούσε από εμάς ...το συμβόλαιο του Σπανούλη! Όταν ο Ολυμπιακός του είπε να φέρει το ενάμισο και πάρει αεροπλάνο για Βαρκελώνη ο παίκτης στράβωσε ...αφού τα μόλις 2,1 για τρία χρόνια που έδινε η Μπάρτσα του έπεφταν λίγα! Έχοντας λοιπόν πρόταση για μόλις 700 τον χρόνο αυτός μας ζητούσε τρεις φορές τα λεφτά των Καταλανών και πέντε φορές τα λεφτά του συμβολαίου του σ’εμάς! Στην πορεία βγήκε νεό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η ΤΣΣΚΑ ετοίμαζε πρόταση βόμβα αφενός ..κι αφαιτέρου ο παίκτης θα έριχνε τις απαιτήσεις του προκειμένου να τα βρει με τον Ολυμπιακό! 4.2 για τρία χρόνια προσέφεραν οι Ρώσοι, για λεφτά σε εμάς ούτε λόγος ...και ο Παπ αποφάσισε να πέσει στα 4,8 για την προσεχή τριετία! Και πάλι περισσότερα ζητούσε από’μας! Κώστα, μην πέφτεις τόσο ρε παλληκάρι μου ...έχεις και οικογένεια να θρέψεις! Με τα πολλά κι ενώ το γυαλί είχε ήδη ραγίσει καταλήξαμε στην τελική πρόταση που μας ζητούσε τριετές συμβόλαιο με αποδοχές ένα 1 εκατ. τον πρώτο χρόνο 1,3 τον δεύτερο 1,6 τον τρίτο. Ευτυχώς επανήλθε η Μπάρτσα αποφασισμένη να τινάξει την μπάνκα. Με το ενάμισο για εμάς και νέα βελτιωμένη πρόταση στον παίκτη ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Θες ρε μεγάλε να πας στο ΝΒΑ σε έναν χρόνο; Πήγαινε! Θέλεις να πάρεις ένα ηγεμονικό συμβόλαιο σε έναν άλλον σύλλογο για να λύσεις το πρόβλημά σου;; Πήγαινε και πάρτο εφόσον μπορείς ...και πάλι φίλοι θα’μαστε! Άλλα μην προσπαθείς με τεχνάσματα να μας πουλήσεις και να μας αγοράσεις όταν εδώ έγινες άνθρωπος, εδώ έχτισες το όνομα σου, εδώ κέρδισες τίτλους, εδώ έφαγες ψωμάκι! Σεβάσου λίγο τον σύλλογό που σε ανέδειξε και σ'εφθασε να διεκδικείς αυτά τα ποσά! Πήγαινε πες μια κουβέντα σαν άντρας στην διοίκησή σου, χωρίς ενδιάμεσους ώστε ό,τι γίνει να γίνει από κοινού και φιλικά! Δεν γίνεται να’χεις πρόταση με 700 ετησίως, να μας ζητάς τα τριπλά και να πιάνεσαι με το δάχτυλο στο βάζο..."
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130722/parakaleto-moyni-ksin...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2013 ΟΤΑΝ ΕΦΕΥΓΕ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί τόση πρεμούρα - όχι από εσένα εννοείται - να μην αναφερθούμε στο σκηνικό τότε όπως ακριβώς έγινε. Επειδή γύρισε;; Ναι γύρισε, καλώς ήρθε, μακάρι να τα πάει καλά και να πετύχει και ο ίδιος και η ομάδα ...αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα πριν από δυόμιση χρόνια.

Εικόνα holland74

Καλημέρα ξανά...
Είπα τη γνώμη μου και σε άλλο θέμα...
Όλοι οι καλοί Έλληνες παίκτες κορμού, σε ηλικία 25 χρονών, από τη στιγμή που βάζεις υπογραφή για 3,5 χρόνια χωράνε...Τα λάθη του 13 από τον παίκτη γίνονται..Ακόμα και ο Γιώργαρος ο Πρίντεζης, ο γαύρος έφυγε για Μάλαγα για τα χρήματα, αλλά γύρισε και υπογράφει και με λιγότερα από όσα θα μπορούσε να βρει..Ακόμα και αν ο Παπ έχει στόχο την Αμερική, για να πείσει τους αμερικανούς να του δώσουν συμβόλαιο, θα πρέπει να κάνει πολλά καλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό..Και επίσης επειδή το ντεφορμάρισμα του είναι για μένα τελείως ψυχολογικό, και επειδή ο παίκτης είναι παίκτης ψυχισμού, και έχει και επαφή με την κερκίδα, μην φανεί αδύνατο να βοηθήσει άμεσα..Το λογικό θα είναι να πάρει λεπτά συμμετοχής στο 4, και Αμερική στο 4 έπαιζε πολλές φορές νομίζω, να πάει ο Αγραβάνης στο 5 και να μειωθεί ο χρόνος του Μιλουτίνοφ..Δεν βλέπω πως υπάρχει πρόβλημα στα λεπτά συμμετοχής του Παπαπέτρου..Ίσα ίσα μπορώ να φανατσθώ να παίζουν και τώρα και μελλοντικά μαζί πολύ ώρα στο παρκέ..

Εικόνα DRAZA

Eφόσον δέχθηκε ο παίκτης να βάλει την υπογραφή του σε ένα τόσο μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο ...το που θα παίξει φέτος ο παίκτης και πόσο δεν έχει μεγάλη σημασία για προφανείς λόγους. Να πω παρεμπιπτόντως ότι συμφωνώ και με την τοποθέτησή σου για τον Παπαπέτρου.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όσον αφορά τον Πρίντεζη και την διαφορά με τον Παπανικολάου. Για εμένα αυτό δεν είναι το μείζον αδερφέ απλά το ανέφερα γιατί θεώρησα ότι θα'πρεπε να το αναφέρω προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα και να τα θυμόμαστε όλα. Ο Πρίντεζης είχε αποδεδειγμένα μια μεγαλύτερη πρόταση από την Μάλαγα την ώρα που το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έληγε. Από εμάς ζητούσε όσα λεφτά του έδιναν οι Ισπανοί ...δεν τα πήρε και έφυγε. Ο Παπανικολάου έχοντας έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με εμάς, ζητούσε από εμάς πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που του προσφερόταν από ομάδες του εξωτερικού ...κάτι το οποίο είναι εγγυημένη συνταγή για να ραγίσεις το γυαλί σε μια διαπραγμάτευση. Στην πορεία λοιπόν όταν εμείς του είπαμε ότι θέλουμε τα λεφτά που δίνει στον σύλλογο η Μπάρτσα ...αυτός στράβωσε γιατί δεν ικανοποιούνταν από το συμβόλαιο που σε πρώτο χρόνο το προσφερόταν από τους Καταλανούς, κάτι που αποδεικνύει ότι τα λεφτά που ζητούσε από εμάς δεν του τα έδινε κανείς άλλος ...άλλο αν μετά οι Καταλανοί γύρισαν με καλύτερη πρόταση και μπόρεσε ο παίκτης να φύγει.

Εικόνα holland74

Ναι έχεις δίκιο, σαφώς, απλά ήθελα να τονίσω, πως οι παίκτες κάνουν λάθη, έχουν συναισθήματα και ας είναι επαγγελματίες και από επιλογή, εγώ προσωπικά, τείνω να συγχωρώ τα λάθη και τις συμπεριφορές νέων ανθρώπων..Εγώ και τον Μπουρούση θα ήθελα πίσω(αυτά που είπε τα έλεγαν και κάποιοι οπαδοί σε φόρουμς) και τον Κώστα τον Σλούκα, που τον έβλεπα μετά την ανατροπή της Φενέρ, όταν πήγαν να χαιρετίσουν τους οπαδούς τους, να βρίσκεται πιο πίσω από όλους και να χαιρετά με το ξύλινο χαμόγελο υπαλλήλων πολυεθνικής, δίνοντάς μου την βεβαιότητα πως έχει μετανοιώσει για την επιλογή του...Καλό θα ήταν οι αφοί να έκαναν τόπο στην οργή, καθώς φαίνονται πως είναι μεγαλόκαρδοι άνθρωποι, και να έφερναν πίσω τον Κώστα, που θα ερχόταν τρέχοντας πίσω..

Εικόνα DRAZA

Εγώ τον Μπουρούση, ειδικά αυτόν τον Μπουρούση, δεν θα τον ήθελα πίσω ποτέ. Μιλάω καθαρά αγωνιστικά γιατί αν τοποθετηθώ σε επίπεδο συμπεριφοράς και χαρακτήρα θα λερώσω το στόμα μου άσχημα. Η ζωή όμως θα ήταν πολύ βαρετή αν όλοι συμφωνούσαμε.

Όσον αφορά τον Σλούκα ...θεωρώ πως η συζήτηση στην παρούσα φάση δεν έχει νόημα. Άσε που δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να πρέπει να κάνουν πίσω οι Αγγελόπουλοι. Ο παίκτης απλά έκανε την επιλογή του. Σεβαστή και πάμε παρακάτω ...δεν νομίζω πως οι πρόεδροι έχουν κάτι μαζί του. Το έχουν ξεκαθαρίσει κιόλας. Οι Αγγελόπουλοι απλά μετέφεραν τα γεγονότα όμως έγιναν και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Εικόνα john

Καλα οι αγγελοπουλοι δεν εχουν τιποτα με κανέναν. Εδώ τίμησαν τον χαινς να πούμε.

Δεν ξερω πως να τους χαρακτηρίσω. Δεν κρατάνε κακο σε κανέναν αλλα αυτο οταν διοικείς μια απο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δεν θα σου βγαινει παντα σε καλο.. Πολλοί θα σε εκμεταλλεύονται.

Εικόνα DRAZA

Αυτό είναι το στυλ των Αγγελόπουλων. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Κατά πάσα πιθανότητα το γλυτώνουμε το ματσάρισμα πάντως. Οπότε δεν χάνει το νόημά της η ανάρτηση και η κουβέντα.

Εικόνα holland74

Δεν ξέρω ίσως κάποια πράγματα που ξέρεις εσύ για τον Μπουρούση..'Ετσι και αλλιώς δεν είμαι προσωπολάτρης, έχω κάποιες συμπάθειες, ας πούμε από την μπασκετική ομάδα θα αγόραζα φανέλα του Πρίντεζη, αλλά πάνω από όλα ο Ολυμπιακός...Δεν ζητώ, ούτε και συζητώ τη επιστροφή του Σλούκα, προς Θεού, απλά για μένα όλοι οι καλοί Έλληνες παίκτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά της ομάδας, είναι καλοδεχούμενοι...Εννοείται αν κάποιος παίκτης έχει δύστροπο χαρακτήρα και κάνει μπουρδέλο τα αποδυτήρια(κάτι τέτοιο είχα ακούσει και για Μπουρούση)τότε δεν έχει χώρο στην ομάδα...

Εικόνα DRAZA

Mε τον Μπουρούση δυστυχώς το πρόβλημα έγινε "δημόσιο". Έτσι όπως τα έκανε δεν γινόταν να μείνει. |

Κατά τα άλλα, συμφωνώ ότι από την παρουσία Ελλήνων παικτών που έχουν πετύχει σε συνθήκες κορυφής ο Ολυμπιακός μόνο να ωφεληθεί μπορεί.

Εικόνα ze ηλιας

Φίλοι μου,ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος ο παίκτης.Όσο για το τι θέματα μπορεί να δημιουργηθούν ξεχάστε τα αυτά.Ο μπασκετικός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βρίσκεται πλέον σε τέτοιο επίπεδο που κανένα άτομο δεν μπορεί να καβαλήσει την ομάδα.Ούτε καν κι αυτός ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ.Ο ΠΑΠ θα ενσωματωθεί μόνο αν ασπασθεί το δόγμα της σημερινής ομάδας όλοι για έναν και ένας για όλους.

Όσο για τον τίτλο του άρθρου σου φίλε DRAZA να σου πω οτι τη σήμερον ημέρα πολύ δύσκολα θα συναντήσουμε συναίσθημα και φιλότιμο στις κινήσεις των" επαγγελματιών" παικτών σε συνεννόηση με τους μανατζαραίους τους.
Φωτεινή εξαίρεση ο τιτάνας ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ που στα εφηβικά του χρόνια τον είχαν πάει για δοκιμή στους ακατονόμαστους και αφού του είπαν να υπογράψει τους άφησε ξερούς λέγοντάς τους:Ξέρετε υπάρχει ένα πρόβλημα,είμαι άρρωστος γάβρος.

Εμένα πάντως προσωπικά ποσώς μ ενδιαφέρουν τα οπαδικά και άλλα αισθήματα του κάθε παίκτη.
Αυτό που με νοιάζει είναι να την ματώνει και στ αρχίδια μου όλα τ άλλα
Μην ξεχνάμε το παράδειγμα του Μάντζαρη που παρακάλαγε να τον πάρουν οι μαλάκες και ευτυχώς ο μέγας κόουτς μελιτζανί χρώματος τον απέρριψε κατηγορηματικά και σε μας όχι μόνο βγάζει μάτια αλλά καταθέτει ψυχή και έχει δεθεί με την ομάδα όσο λίγοι.

Εικόνα DRAZA

Δεν θέλω να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Εγώ αυτό που έγραψα είναι ότι ο παίκτης είχε βεβαιωμένα πρόταση από τον Παναθηναϊκό, πρόταση που στο οικονομικό τον εξυπηρετούσε και αυτός προτίμησε ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ να επιστρέψει σε εμάς αντί να πάει απέναντι. Αυτό κατέγραψα και μόνο ως γεγονός χωρίς να χρεώνω κανενός είδους οπαδική ή συναισθηματική - ή όπως θες πες την - φόρτιση.

Εικόνα red apple

Για νάχουμε καλή εξήγηση, ο Κώστας Παπανικολάου έφυγε ΚΥΡΙΟΣ από τον Θρύλο και σε τρομακτική κατάσταση φόρμας. Όπως και τα περισσότρερα από τα παιδιά που μας φύγανε ακολούθησε πτωτική αγωνιστική τροχιά, αλλά η επάνοδός του, με το καλό, σημαίνει πως ένας παίχτης που γνωρίζει άριστα την ομάδα, θα μπορέσει να ξαναστήσει την καριέρα του στο υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά μετράει το ντεφορμάρισμά του, αλλά εδώ είμαστε να δούμε το πόσο γρήγορα θα βοηθήσει σε μια χρονιά που έχουμε ανάγκη και κόψιμο από παίχτες στη θέση του και με τα -παλιά- χαρακτηριστικά του

Εικόνα DRAZA

Η εξαίρεση με τον Παπανικολάου -σε σχέση με τους άλλους που έφυγαν - είναι ότι η πτωτική κατάσταση δεν παρουσιάσθηκε στην επόμενη ομάδα που πήγε μετά από εμάς ...αλλά από την στιγμή που έκανε το βήμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και έπειτα. Ο ΚΑΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - αν και όποτε τον δούμε - δεν χωράει αμφιβολία ότι μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον Ολυμπιακό. Καθαρά αριθμητικά αν το δούμε όμως δεν θα έλεγα πως η ομάδα έχει ανάγκη και κόψιμο από παίκτες στην θέση του. Ίδωμεν ... ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΑ'ΝΑΙ, ΚΑΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!

Εικόνα savvas gridlock

- Χάνεις τίποτε με την προσθήκη Παπανικολάου; Όχι. Ακόμη κι αν δεν σου βγει, τι είχαμε τι χάσαμε. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι Αγγελόπουλοι, που θα αυξήσουν κι άλλο το μπάτζετ, χάνοντας κι άλλα λεφτά από την τσέπη τους.

- Προκάλεσε ποτέ ο Παπανικολάου, ώστε να έχουμε ενστάσεις οπαδικά; Όχι. Ούτε Σλούκας είναι, ούτε Χάινς (ειδικά αυτός). Δεν κορόιδεψε κανέναν, είτε την στιγμή που έφυγε από εμάς, είτε σε αυτήν τη διετία που λείπει από εμάς.

- Σε τι κατάσταση είναι τώρα ο παίκτης; Όλα κρίνονται στο παρκέ. Υπάρχουν παραδείγματα παικτών που ήταν στα αζήτητα, μπήκαν σε μια ομάδα κι έβγαλαν μάτια, ενώ υπάρχουν παραδείγματα παικτών που είχαν όλες τις προδιαγραφές για να ''πιάσουν'' σε μια ομάδα και βγήκαν φόλες. Αν δεν μας βγει ο Παπανικολάου, δεν χάνουμε τίποτε. Αν μας βγει, δυναμώνουμε πάρα πολύ. Το αγωνιστικό πρόσημο αυτής της κίνησης είναι στη χειρότερη περίπτωση ουδέτερο και στην καλύτερη απολύτως θετικό.

Για'μένα έτσι πρέπει να προσεγγίσουμε όλοι την περίπτωση της μεταγραφής του Παπανικολάου. Θετικά σε κάθε περίπτωση, αλλά δίχως γραφικότητες ''τώρα πάμε Βερολίνο και παίρνουμε το 4ο ευρωπαϊκό''. Τα υπόλοιπα, για το ποιοι παρατρεχάμενοι μάνατζερς και δημοσιογράφοι πήραν μίζα, είναι αδιάφορα για'μένα. Μεταγραφή δίχως να βγάλουν το κατιτίς τους τρίτα πρόσωπα, δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Είτε το αποδέχεσαι και προχωράς, είτε ασχολείσαι με αυτά τα αθλήματα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, τρέχοντας στα γήπεδα της ΕΠΣΑ και της ΕΣΚΑ.

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ απολύτως με την πρώτη παύλα.

Ως προς την δεύτερη παύλα ο παίκτης δεν προκάλεσε ποτέ ούτε αναφέρθηκε με δυσμενή σχόλια στον Ολυμπιακό όπως έκαναν άλλοι και έτρεχαν να τα μπαλώσουν. Ως προς το σκέλος της κοροϊδίας έχω μια ένσταση ενθυμούμενος το καλοκαίρι του '13.

Συμφωνώ απολύτως και με την τρίτη παύλα και για εμένα είναι σημαντικό ότι ο παίκτης δέχθηκε να βάλει την υπογραφή του σε ένα μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο σε αυτήν την μπασκετική ηλικία. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητές μας να δούμε τον Παπανικολάου όπως θέλουμε να τον δούμε.

Για την τελευταία παράγραφο ισχύει η απάντηση που έδωσα στον Θωμά.

Εικόνα vagio

Λεει ο DRAZA: "....Τότε που ζητούσε πρόωρη ανανέωση με εξωπραγματικά νούμερα, θέτοντας εαυτόν στην πόρτα της εξόδου..."

Αυτό εμένα με χάλασε οπαδικά. Όχι ανεπανόρθωτα βεβαια, αλλα δεν θεωρώ ότι γύρισε στην ομαδα της καρδιάς του που τον απογείωσε και λοιπές μαλακιες. Απλά, γύρισε εκει που ξέρει ότι εχει πιθανότητες να αναστηθεί. Παικτικα τωρα, νομίζω πως φέτος δεν θα δώσει πράγματα και ότι όπως εχει το ρόστερ δεν ήταν απαραίτητος. Έχω την αίσθηση πως θα την πληρώσουν ο παπαπετρου και ο στρομπερι προκειμένου να μπει ο Παπανικολάου στο ροτεισον.

Εικόνα DRAZA

Εγώ πιστεύω ότι λόγω του συμβολαίου που υπέγραψε , λόγω της διάρκειάς του δηλαδή δεν έχει λόγο να καίγεται για τον χρόνο συμμετοχής του τώρα. Άρα δεν είναι και τόσο πιθανό το ενδεχόμενο "διατάραξης του ροτέισιον και των ισορροπιών". Αν ο παίκτης αποδειχθεί ότι μπορεί να προσφέρει άμεσα δε, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε τον χρόνο συμμετοχής που θα χάσει ο Στρόμπέρι ...για τον Στρόμπερι μιλάμε όχι για τον Πέτροβιτς.

Επίσης αναφορικά με την πρώτη πρότασή σου - για να διαλυθεί και αυτή η παρεξήγηση - αυτό δεν είναι κάτι που ισχυρίζομαι εγώ, αυτή είναι η εκδοχή της πλευράς της ομάδας εκείνη την περίοδο. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ. Ο παίκτης τώρα γύρισε και ίσως να μην θέλουμε να την θυμόμαστε ...εγώ απλά την καταγράφω ως γεγονός παρουσιάζοντας τα "συν" και τα "πλην".

Εικόνα Νίκος Γόδας

E ναι. Πήραμε τον Παπανικολάου και θα κάτσω να ασχοληθώ με μανατζαραίους και δημοσιογράφους; Ή μήπως θα απορρίψω, ως οπαδός, το ενδεχόμενο απόκτησης του Παπανικολάου επειδή ξέρω ότι κάποιοι θα κερδίσουν απ' αυτό; Τι με νοιάζει; Ας μην λησμονούμε ότι οπαδοί είμαστε. Το πρώτο και κύριο για εμάς είναι αυτό που βλέπουμε στο παρκέ. Από 'κει και πέρα, όπως σωστά προείπες, είναι θέμα των Αγγελόπουλων αν θέλουν να δώσουν ΚΙ ΑΛΛΑ λεφτά, για να ενισχύσουν την ομάδα.

Εικόνα DRAZA

Δεν είπα ότι είναι πρωτεύον το κομμάτι των ατζέντηδων ή των δημοσιογράφων ...απλά επειδή (και) αυτό το θέμα είχε αυτή τη διάσταση, όφειλα να την καταγράψω.

Όταν τοποθετήθηκα δημοσίως για το αν με βρίσκει σύμφωνο η προοπτική επιστροφής του παίκτη, τα επιχειρήματά μου ήταν καθαρά μπασκετικής/αγωνιστικής φύσεως. Δεν είπα ποτέ "δεν τον θέλω γιατί θα βγάλουν κάποιοι λεφτά".

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν έχει να κάνει μ' εσένα αυτό που έγραψα, draza, αλίμονο. Σαφέστατος είσαι.

Εικόνα DRAZA

Aπλά, αφού κάποια από τα σχόλια εστίασαν και εκεί, είπα να το ξεκαθαρίσω.

Δεν λέω "πείτε όχι στον Παπανικολάου επειδή κάποια θα επωφεληθούν από την μεταγραφή".

Στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν παίρνω καν θέση άλλωστε. Πήρα όταν είχε νόημα αυτή η κουβέντα.

Τώρα τελείωσε το θέμα. ΤΩΡΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ'ΧΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ. ΚΑΛΟΥΣ ΤΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μακάρι να πάνε όλα καλά. Ποιος δεν το θέλει, άλλωστε; Και κάτι τελευταίο. Ο Παπαπέτρου, αν φερθεί έξυπνα, μόνο να κερδίσει έχει από την επιστροφή του Παπανικολάου.

Εικόνα DRAZA

Ακριβώς. Όταν έρθει η ώρα να δούμε τον Παπανικολάου στα επίπεδα που θέλουμε - όποτε κι αν γίνει αυτό - ο Παπαπέτρου πρέπει να'ναι ο τελευταίος που θα προβληματίζεται από αυτή την εξέλιξη.

Και πάλι το λέω αυτό έχοντας μάθει σε τι διάρκειας συμβόλαιο δέχτηκε να βάλει την υπογραφή του ο παίκτης.

Είναι ωραίο θέμα αυτό. Θα το καλύψω εφόσον τελειώσει και τυπικά το ζήτημα της επιστροφής.

Εικόνα john

Καλα ρε draza δεν κοιμάσαι τα βραδυα? Τι ώρες ειναι αυτές που γράφεις ρε θηρίο? Σαν τον Σάββα κι εσυ

Εικόνα DRAZA

Ήταν ακριβώς η ώρα που γύρισα σπίτι από έξω.

Γενικά πάντως αφού με ρωτάς όχι δεν κοιμάμαι τα βράδια και γενικώς δεν κοιμάμαι πολύ πλην Σ/Κ.

Ειδικά καθημερινές, αν φέρνεις δουλειά σπίτι ή έχεις άλλες υποχρεώσεις ...οι πρώτες πρωινές ώρες βολεύουν πολύ για να κάνεις την δουλειά σου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά, ε; Στη δεύτερη τάση είναι σαν να με φωτογραφίζεις! ΧΑΧΑΧΑ! Λοιπόν, όντας ένας απλός οπαδός, μακριά από κάθε ιδιοτέλεια που ανέφερες στην τρίτη τάση, ανερυθρίαστα δηλώνω ότι χάρηκα πολύ με την επιστροφή του παίχτη. Κανείς δεν είναι ΑΣΦΑΛΤΟΣ, οπότε, από τη στιγμή που γύρισε, ό,τι λάθη κι αν έκανε το καλοκαίρι του '13 συγχωρούνται. Δε γνωρίζω τι ακριβώς παίχθηκε τότε (μόνο από τα ρεπορτάζ ό,τι γνωρίζω), όπως πιθανόν να ξέρεις εσύ, αλλά αφού γύρισε είναι καλοδεχούμενος. Στο αγωνιστικό κομμάτι εξέφρασα τις απόψεις μου. Από 'κει και πέρα, ο Σφαιρόπουλος ξέρει καλύτερα.

Η Μπαρτσελόνα αύριο θα απαντήσει, λέει ο Βαρλάς.

Εικόνα DRAZA

Θωμά αν πράγματι υιοθετείς τα επιχειρήματα της δεύτερης τάσης(ψιλοεκλογικό ακούστηκε), μπορώ να πω ότι έχω έναν λόγο λιγότερο να διαφωνώ σε σχέση με πριν. Το γεγονός ότι ο παίκτης δέχθηκε να δεσμευθεί με ένα τόσο μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο αίρει μέρος των αναστολών μου, ΕΦΟΣΟΝ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ. Στο άρθρο "ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΟ ΜΟΥΝΙ..." περιγράφεται η κατάσταση με τον Παπανικολάου όπως αρκριβώς έγινε, δοσμένη ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ όχι "μου είπε που του είπαν" ούτε "διάβασα στο τάδε σάιτ". Αλλιώς δεν θα τα έγραφα...

Ως προς το τελευταίο που αναφέρεις, αν η απάντηση είναι τόσο σύντομη τότε μάλλον τα νέα θα είναι ευχάριστα για όσους ήθελαν τον Παπανικολάου πίσω. Το παρακολουθώ το ζήτημα και ίσως προσθέσω εμβόλιμα και δεύτερο υστερόγραφο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όχι απλώς τα υιοθετώ, τα είπα έτσι ακριβώς χθες τη νύχτα σε σχόλιο κάτω από το άρθρο που έγραψα. Μακάρι να τελειώσει σύντομα το θέμα και να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από τον Παπανικολάου.

Εικόνα DRAZA

NA ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 ΟΜΩΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ.

Εικόνα red apple

νταξ, είπαμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Όταν δέχεται συμβόλαιο τριάμιση ετών κι έχει να κάνει με επιστροφή στον Θρύλο των Αγγελόπουλων δεν έχουμε κανένα λόγο απολύτως για να τον αμφισβητήσουμε. Ειδάλλως φτιάχνουμε σενάρια κακοπιστίας, άνευ λόγου. Ο Κώστας βοήθησε πολύ την ομάδα όταν έπαιξε και η λογική των πραγμάτων υπαγορεύει πως θα τη βοηθήσει και πάλι, sooner or later

Εικόνα DRAZA

Η υπόθεση που κάνω προκύπτει από την στάση του παίκτη την περίοδο που συζητούσε την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Λέω λοιπόν ότι αίρεται μέρος των αναστολών μου επειδή ο παίκτης δέχθηκε να υπογράψει ένα τόσο μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο από την μια ...και από την άλλη ελπίζω να τιμήσει την υπογραφή του. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν ξέρω τι option out έχει για τον ΝΒΑ, αλλά νομίζω ότι δύσκολα θα ξαναπάει εκεί, μετά από όσα βίωσε. Η καριέρα του κόντεψε να διαλυθεί. Κατά τ' άλλα, αν ήθελε άλλη ευρωπαϊκή εμπειρία θα το είχε κάνει ήδη. Προφανώς και ήθελε πολύ να επιστρέψει και να βρει τα πατήματά του μέσα από την ομάδα που δέθηκε.

Εικόνα DRAZA

Oύτε εγώ ξέρω τι οπτ-αουτ έχει ...αλλά αν το έχει τότε με γεια του με χαρά του ...χρήση όρου που υπάρχει στο συμβόλαιό του θα κάνει. Εγώ όταν λέω να κάτσει ως το 2019 ...εννοώ να μην έχουμε ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ(αφού πιάσαμε τα πολιτικά - εκλογικά). Να μην ξαναδούμε το έργο του '13 δηλαδή.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εντάξει, εμείς είμαστε οπαδοί και το υπέρτατο όνειρο θα ήταν να παίζουμε στον Ολυμπιακό. Για έναν επαγγελματία μπασκετμπολίστα όνειρό του είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Πόσω μάλλον όταν έχει κατακτήσει ήδη τα πάντα στην Ευρώπη και εισπράττει, πέρα από τη δική μας αγάπη, μόνο πουστιά. Να τον αντιμετωπίζει ο τύπος ως ντοπαρισμένο, επειδή έτσι το ήθελε ο... Χίος και ο τράκης. Λογικό είναι να είχε απαυδήσει. Τώρα, το πώς το χειρίστηκε όλο αυτό είναι ένα θέμα. Αλλά δεν μας φέρθηκε πούστικα. Ακόμα κι αν είχε υπερβολικές απαιτήσεις. Άλλωστε, είχε προτάσεις που δικαιολογούσαν τις απαιτήσεις. Η ουσία είναι ότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλο θέμα. Ας μην το κάνουμε εμείς, είναι άσκοπο και ανώφελο.

Εικόνα DRAZA

Δεν του ζήτησε κανείς να βάλει ταβάνι στα όνειρά του. Ούτε τώρα ζητάω εγώ κάτι τέτοιο. Είχε σίγουρα προτάσεις από μεγάλες ομάδες. Όχι προτάσεις που να δικαιολογούν τις απαιτήσεις του. Εν πάση περιπτώσει ο παίκτης έκανε ό,τι θεωρούσε καλό για εκείνον τότε ...το ίδιο και ο Ολυμπιακός και τότε και τώρα. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ΝΑ'ΝΑΙ, ΥΓΙΗΣ, ΚΑΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ.