ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Deloitte, μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες επιχειρήσεων παγκοσμίως, δημοσίευσε τη λίστα με τις 30 μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη στο κομμάτι των εσόδων για τη σεζόν 2014-15.
 

 

 
Με βάση τον ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την περίοδο 2014-15, τα έσοδα του Ολυμπιακού ήταν περίπου 80 εκ. ευρώ (79,6 εκ. για την ακρίβεια).
 

 
80 εκ. ευρώ έσοδα ο Ολυμπιακός, 474 εκ. ευρώ η Μπάγερν, 435 εκ. ευρώ η Άρσεναλ. Μιλάμε για χαώδη διαφορά, 5,5 και 6 φορές πάνω. Από αυτές τις ομάδες αποκλειστήκαμε φέτος στον όμιλο του Champions League. Για Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και τις αγγλικές ομάδες δεν χρειάζεται να συζητήσουμε, είναι ευρέως γνωστό το ότι έχουν τεράστια έσοδα κάθε χρόνο. Η Γιουβέντους που αντιμετωπίσαμε πέρυσι είχε τετραπλάσια έσοδα από εμάς. Ντόρτμουντ και Σάλκε είχαν τριπλάσια έσοδα από τον Ολυμπιακό, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρόμα υπερδιπλάσια, Ίντερ και Γαλατασαράι διπλάσια, ενώ η Νάπολι είχε 1,5 φορά τα δικά μας έσοδα. Η δε Παρί, την οποία αντιμετωπίσαμε πριν 3 χρόνια, είχε τα εξαπλάσια έσοδα από αυτά του Ολυμπιακού, υψηλότερα κι από αυτά της Μπάγερν.
 
Να έχουμε επίγνωση του πού πατάμε και πού βρισκόμαστε, όπως και το πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να κάνει το περιβόητο ''παραπάνω βήμα'' στην Ευρώπη και δη στο Champions League.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Γι αυτό Σάββα, οποιοδήποτε παραπάνω βήμα της σήμερον θα ισοδυναμεί με θαύμα.

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς. Αυτό το άρθρο πρέπει να το μάθουν απέξω όλοι οι λαλίστατοι, του πληκτρολογίου κατά κανόνα, που μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας - ειδικά με ισχυρό αντίπαλο - λένε ΠΑΝΤΟΥ το μακρύ τους και το κοντό τους. Μιλάω για τους νεόγαυρους και τους νεογαυρίζοντες ( είναι μπόλικοι κι αυτοί...). Κριτική να γίνεται. Και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνεται. ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΠΑΝΤΑ. Να ξέρουμε και ΤΙ ΛΕΜΕ όμως...