Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 20.01 έως 26.01.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των περισσότερων "ερυθρόλευκων" τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού συνεχίστηκαν για ακόμα μία εβδομάδα, χωρίς να λείπουν οι μεγάλης σημασίας νίκες αλλά και οι διακρίσεις, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.  Το καλύτερο γεγονός όλων, αποτελεί φυσικά η επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ γυναικών, η οποία μας δίνει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Πάμε να τα δούμε όμως όλα αναλυτικά, όπως πάντα, μέσω αυτής της ενότητας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν στο Κλειστό της Γλυφάδας τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσιας της 12ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, το οποίο ουσιαστικά εκτός από "ντέρμπι αιωνίων" αποτελούσε και "ντέρμπι κορυφής", η προπονήτρια του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι, περιμένουμε τον κόσμο στο πλάι μας και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει. Έχουμε πίστη για το υπέρ μας αποτέλεσμα. Το 2-0 είναι μεγάλη υπόθεση εφόσον το πετύχουμε γιατί θα μας δώσει μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι καθώς επικράτησε με το επιβλητικό 82-59 του Παναθηναϊκού στο «ερυθρόλευκο» πάρτι που στήθηκε από ομάδα και κόσμο στο κλειστό της Γλυφάδας.  
Ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτηση με 61-66 στο παιχνίδι του α’ γύρου στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος», διπλασίασε τις νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού, εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν και θα χρειαστεί δυο ακόμα νίκες στα πλέι οφ σε βάρος του δεύτερου της κατάταξης προκειμένου να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 20-13 στο 1ο, 16-21 στο 2ο, 27-15 στο 3ο και 19-10 στο 4ο δεκάλεπτο. Τεράστια εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αμερικάνες Κριστόφερσον (26 πόντοι) και Τζόνσον (19 πόντοι). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Κριστόφερσον 26 (7/7 βολ. 5/10 διπ., 3/3 τριπ.), Τζόνσον 19 (11 ριμπ.), Χαλιβέρα 15 (2 τριπ.), Σταμάτη 10 (2 τριπ.), Μπόνη 8 (2 τριπ.), Χατζηνικολάου 2, Γκοτζή 2,  Μπαλτά, Κοσμά, Παπαμιχαήλ (συμμετοχή).
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως το παιχνίδι παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελος Μαρινάκης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαππάς αλλά και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, οι οποίοι "έφτιαξαν" με την παρουσία τους τον ήδη φτιαγμένο κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό της Γλυφάδας προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα στον σπουδαίο αυτό αγώνα!
Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού κατευθύνθηκαν προς τον κόσμο που βρέθηκε στο Κλειστό της Γλυφάδας, προκειμένου να τους ευχαριστήσουν για τη θερμή ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησαν καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και για να δεχθούν από κοντά τα συγχαρητήρια για την τεράστια αυτή νίκη.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, όσο και η αθλήτρια Εβίνα Σταμάτη, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Ήταν μια μεγάλη νίκη και ο πιο βασικός λόγος είναι επειδή αποκτήσαμε το πλεονέκτημα με 2-0 ενόψει των πλέι οφ. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ομάδα μας δίνει κάθε αγωνιστική το μήνυμα ότι είναι η πιο δυνατή και αυτό μας ευχαριστεί.  Νομίζω ότι κάναμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού φοβερή αμυντική προσπάθεια. Ξεπεράσαμε τη νευρικότητα του ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε και καλύτερες λύσεις στην επίθεσή μας. Είναι πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτησή μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο. Πρώτη φορά νιώσαμε τέτοια ώθηση, τον θέλουμε δίπλα μας γιατί όλοι είδαν πόσο μας βοήθησε. Και φυσικά τον κύριο Μαρινάκη που προσωπικά σε εμένα και σε όλη την ομάδα δίνει πολύ μεγάλη δύναμη η παρουσία του και του κ. Κουντούρη».
Εβίνα Σταμάτη: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη γιατί μεταφέρεται και στα πλέι οφ. Οπότε αυτή τη στιγμή είμαστε στο 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχουμε το αβαντάζ της έδρας σε περίπτωση  τον συναντήσουμε στην τελική φάση. Αυτή η νίκη μας δίνει άλλη ψυχολογία για να συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Εμείς δεν σταματάμε, στόχος μας είναι ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο αήττητες. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού που έδωσε δυναμικό παρών σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι τους χρειαζόμασταν και ήταν πάρα πολύ σημαντική η παρουσία του».
Τα highlights του αγώνα με τον Παναθηναϊκό μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Η επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Όσο για το Κύπελλο Ελλάδας, αργεί ακόμα η δράση καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πενταήμερο 16-20 Μαρτίου 2016. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του συγκεκριμένου θεσμού είναι οι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός, ομάδες τις οποίες έχουμε κερδίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις Νεανίδες, οι οποίες αγωνίστηκαν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Φάρο Κερατσινίου, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 54-43, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 8η θέση της βαθμολογίας, 3 μόλις βαθμούς πάνω από την ουραγό Τερψιθέα Γλυφάδας. Η επόμενη αγωνιστική (15η) του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Πρωτέα Βούλας.
Τέλος, πάμε να δούμε και τα περί των Κορασίδων μας, οι οποίες αγωνίστηκαν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΠ Φαλήρου, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α'. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 36-60, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 9η θέση της βαθμολογίας, 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η επόμενη αγωνιστική (15η) του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τη ρωσική Σουργκούτ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του CEV Cup ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση αλλά γνώρισαν την ήττα στο τάι μπρέικ με 3-2 σετ, δείχνοντας παρ'όλα αυτά πως μπορούν να κοιτάξουν στα ίσα τη ρωσική ομάδα και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση στον επαναληπτικό του Ρέντη, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, βλέποντας καταρχήν το πώς διαμορφώθηκε αυτό το κατά του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, χάσαμε το 1ο σετ με 25-23, στη συνέχεια κερδίσαμε το 2ο και το 3ο σετ με 23-25 και 15-25 αντίστοιχα ενώ μετέπειτα χάσαμε το 4ο και το 5ο σετ με 25-23 και 15-13 αντίστοιχα. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 2 ώρες και 6 λεπτά. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι: Εγκλσκαλνς (24 πόντοι), Τσουκ (16 πόντοι) και Όγκουρτσακ (14 πόντοι).
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 5 (5/7 επ.), Φιλίποφ 5 (1/1 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 24 (23/39 επ., 33% υπ.-33% αρ. 1 μπλοκ), Τσουκ 16 (13/30 επ., 50% υπ.-22% αρ.,  3 μπλοκ), Όγκουρτσακ 14 (10/27 επ., 2 άσσοι, 61%υπ.-42% αρ., 2 μπλοκ), Σπίνου 9 (7/13 επ., 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (44% υπ.-36% αρ.)/ Σακόγλου, Στιβαχτής, Κοκκινάκης (33% υπ.-33% αρ.), Γκούζντα -λ, Παπαδόπουλος 1 (1/3 επ.).
Μετά το τέλος του αγώνα, τόσο ο αρχηγός μας Ντίμα Φιλίποφ, όσο και ο Μπόζινταρ Τσουκ έκαναν δηλώσεις στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ντίμα Φιλίποφ: «Όταν έχεις ευκαιρία να κερδίζεις πρέπει να την αξιοποιείς. Παίξαμε καλά σήμερα και έπρεπε να κερδίσουμε όμως κάναμε κάποια λάθη που δεν έπρεπε με αποτέλεσμα να μην πετύχουμε το σκοπό μας. Τώρα θέλουμε γεμάτο Ρέντη την ερχόμενη Τετάρτη!».
Μπόζινταρ Τσουκ: «Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές και σίγουρα θα μπορούσαμε να φύγουμε με μια σπουδαία νίκη, η οποία θα έκανε πιο εύκολο το έργο μας ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τετάρτης. Ωστόσο ορισμένα λάθη στα οποία υποπέσαμε στο 4ο και στο τελευταίο σετ δεν μας το επέτρεψαν. Κοιτάμε μπροστά και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση ανατρέποντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε».
Όπως προαναφέραμε, ο επαναληπτικός αγώνας στο Ρέντη είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου. Η παρουσία του κόσμου κρίνεται υπεραπαραίτητη προκειμένου να "σπρώξει" την ομάδα σε μια μεγάλη νίκη που θα σφραγίσει το εισητήριό μας για τα ημιτελικά του CEV Cup! Άπαξ και φτάσουμε στους "4", μετα όλα μπορούν να συμβούν!
Ας αφήσουμε όμως ... τας Ευρώπας και ας εππανέλθουμε στις εγχώριες διοργανώσεις ξεκινώντας από το πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου τον Ηρακλή εντός έδρας στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο Χέρμανς Έγκλσκαλνς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Χέρμανς Έγκλσκαλνς: «Προερχόμαστε από το μακρινό ταξίδι και το δύσκολο παιχνίδι με την Σουργκούτ.  Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα αλλά μπορούμε να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων μας έχουμε μεγάλες πιθανότητες  πρόκρισης.Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τα δυο παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό που ακολουθεί με τον Ηρακλή. Κόντρα στην Σουργκούτ νομίζω ότι παίξαμε από τα καλύτερα μας παιχνίδια μέχρι στιγμής, ανεξάρτητα από την ήττα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα».
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακος, με εξαίρεση το 2ο σετ, δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και επικράτησε του Ηρακλή με 3-0 σετ. Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός έβαλε στο σακούλι του ακόμα 3 πόντους, οι οποίοι τον διατηρούν στην πρωτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Ας δούμε όμως πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα. Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-12, στη συνέχεια το 2ο με 25-23 ενώ τέλος κατακτήσαμε το 3ο και τελευταίο σετ με 25-17. Για ακόμα ένα παιχνίδι πραγματοποίησαν μεγάλη εμφάνιση οι ξένοι Έγκλεσκαλνς, Όγκουρτσακ και Τσουκ (18, 11 και 10 πόντοι αντίστοιχα).
Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 5 (3/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 18 (18/31 επ.), Τσουκ 10 (10/21 επ., 1 μπλοκ, 17% υπ.), Όγκουρτσακ 11 (8/11 επ. 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 58% υπ.) Σπίνου 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (58% υπ.)/ Στιβαχτής, Παπαδόπουλος (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο λίμπερο του Ολυμπιακού Κώστας Ταμπουρατζής δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Κώστας Ταμπουρατζής: «Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα το σημερινό και αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το ματς της Τετάρτης με τη Σουργκούτ. Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο με οπαδούς μας για να φτιάξουμε μια καυτή ατμόσφαιρα που θα μας βοηθήσει στην υπέρβαση. Ξέρουμε πολύ καλά τον αντίπαλο και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Όλη η συγκέντρωσή μας βρίσκεται στο παιχνίδι της Τετάρτης. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ρώσοι θα έρθουν ακόμα πιο προετοιμασμένοι αλλά νομίζω ότι στην καλή μας μέρα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο».
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Όσον αφορά το Κύπελλο, η φάση των αγώνων των ομάδων της Α2 δεν έχουν ολοκληρωθεί, επομένως δε γνωρίζουμε ακόμα τον αντίπαλό μας. Και πάμε τώρα στην τρίτη και τελευταία εγχώρια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουμε, το Λιγκ Καπ, όπου μάθαμε τον αντίπαλό μας όσον αφορά την ημιτελική φάση. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τον Ηρακλή, (ο οποίος απέκλεισε τον Παμβοχαϊκό), ενώ αν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα αντιμετωπίσει μια μέρα αργότερα στο μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ τον νικητή του ζευγαρίου ΠΑΟΚ - Φοίνικα Σύρου.
Θυμίζουμε, ότι η ομάδα του Φοίνικα έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, με το final-4 να διεξάγεται στην Ερμούπολη της Σύρου.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τους Έφηβους, οι οποίοι έδωσαν δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αρχικά, αγωνίστηκαν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου  με αντίπαλο τον ΑΣ Ακάδημο Αργυρούπολης, του οποίου επικράτησαν με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Γαλιώτος Μάρκος, Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου, Μελιάδης Γρηγόρης και Συναδινός Σωτήρης. Η νίκη αυτή εξασφάλισε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων, ο οποίος διεξήχθη μια μέρα αργότερα.
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου λοιπόν, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον τελικό τον ΑΟΝΣ Μίλων, από τον οποίο δυστυχώς ηττήθηκε με 3-1 σετ με αποτέλεσμα να χάσει τον τίτλο. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Γαλιώτος Μάρκος, Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου, Μελιάδης Γρηγόρης και Συναδινός Σωτήρης.
Σίγουρα υπάρχει μια πίκρα για τους Εφήβους μας οι οποίοι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο, ωστόσο όταν έχουμε κατακτήσει 12 πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων από τα 24 συνολικά που έχουν διοργανωθεί μέχρι στιγμής, το μονο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι του χρόνου, οπου ο Ολυμπιακός θα παλέψει και πάλι να επιστρέψει εκεί που του ανήκει, δηλαδή στην κορυφή. Τέλος, να αναφέρουμε και κάποιες ατομικές διακρίσεις που σημείωσαν δύο έφηβοι του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Μάρκο Γαλιώτο, ο οποίος ανακυρήχθηκε ως "ο καλύτερος πασαδόρος του final-4" αλλά και για τον Πέτρο Μαγγανά, ο οποίος ανακυρήχθηκε ως "ο καλύτερος υποδοχέας του final-4".
Συνεχίζουμε με τα νέα των Παίδων, οι οποίοι συνεχίζουν την πορεία τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ, μετρώντας μέχρι στιγμής μόνο νίκες! Την προηγούμενη εβδομάδα οι Παίδες μας δεν έδωσαν κάποιον αγώνα, με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Πετρούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου την CSM Βουκουρεστίου, στα πλαίσια του πρώτου παιχνιδιού για τη φάση των "16" του Chellenge Cup γυναικών.
Πριν το πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είναι σίγουρα ο δυνατότερος αντίπαλος που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής και διαθέτει πολύ καλό ρόστερ με αρκετές καλές παίκτριες.  Θα είναι πολύ δύσκολο αλλά και καλό παιχνίδι.  Έχουμε αρκετές δυνατότητες  ως ομάδα και κάποια πλεονεκτήματα από το αυριανό παιχνίδι επειδή παίζουμε εντός έδρας αλλά και το δεύτερο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό γιατί ότι και να κάνουμε αύριο θα παίξουμε άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι στη Ρουμανία.  Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει δυο παιχνίδια στην Ελλάδα, όπου πετύχαμε δυο εύκολες νίκες ενώ και στις προπονήσεις δείχνουμε ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Βουκουρεστίου».
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τεράστια εμφάνιση και επικράτησε της CSM Βουκουρεστίου με 3-0 σετ! Αναλυτικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-23, το 2ο με 25-16 και το 3ο με 25-11. Με εξαίρεση το πρώτο σετ, όπου οι φιλοξενούμενες προέβαλαν ισχυρές αντιστάσεις, ενδεικτικές της υψηλής δυναμικότητας που διαθέτουν ως ομάδα, ο Θρύλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Οι «ερυθρόλευκες» ήλεγξαν το ματς καθ'όλη τη διάρκεια του και είχαν τον έλεγχο πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης.
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Κατερίνα Γιώτα που ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους, ακολούθησε η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα με 13 πόντους, όσους σημείωσε και η Άννα Λαζάρεβιτς. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 15 (4/11 επ., 4 άσσοι, 7 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 9 (9/25 επ., 64% υπ.-45% αρ.), Μαλασάι 13 (12/22 ΕΠ.,  1 άσσος, 23% υπ.-15%αρ.), Χριστοδούλου 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 13 (11/30 επ., 1 άσσος , 1μπλοκ), Λαμπρούση 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Κονόμι  -λ (70% υπ.-50% αρ.)/ Κωνσταντίνου, Βλαχάκη, Τέζα (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και η αθλήτρια Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Μετά το πρώτο σετ δεν αλλάξαμε κάτι, απλώς χαλάρωσαν τα κορίτσια και έπαιξαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ειδικά στο σερβίς. Συνήθως ο αντίπαλός μας είναι πολύ καλός στην υποδοχή αλλά σήμερα εμείς τον δυσκολέψαμε αρκετά. Με το πολύ καλό σερβίς μας δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα και μετά από αυτό ήταν πιο εύκολο για εμάς το μπλοκ και η άμυνα. Τώρα χρειαζόμαστε δυο σετ στη Ρουμανία αλλά θα πάμε εκεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα εδώ. Θα παίξουμε και εκεί για τη νίκη και ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο ματς. Πάντως αυτό που είδαμε σήμερα είναι ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και ότι αξίζουμε την πρόκριση. Βήμα βήμα μπορούμε να αγωνιστούμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και χρειαζόμαστε τέτοια παιχνίδια για να το καταφέρουμε».
Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα: «Στο πρώτο σετ δεν παίξαμε πολύ καλά και σίγουρα μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Μείναμε συγκεντρωμένες, δεν τα παρατήσαμε και διεκδικήσαμε όλες τις μπάλες. Τα πήγαμε πολύ καλά στο σερβίς και παίξαμε ως ομάδα, σίγουρα κάνουμε λάθη σε ορισμένες φάσεις του παιχνιδιού, αλλά παραμένουμε ενωμένες και δείχνουμε υπομονή. Στη Ρουμανία πιστεύω ότι θα παίξουμε ακόμα καλύτερα αφού σήμερα στο ξεκίνημα ίσως ήμασταν λίγο αγχωμένες».
Θυμίζουμε πως ο επαναληπτικός εκτός έδρας αγώνας με τη CSM Boυκουρεστίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Και πάμε τώρα στις εγχώριες διοργανώσεις, ξεκινώντας από το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης η κλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Β’ φάσης και η αντίστοιχη κλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου γυναικών. Ο Ολυμπιακός, για την Γ’ φάση του κυπέλλου, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Άρη Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.
Πάμε τώρα και στο Πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον ΑΟ Θήρας στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πριν το σημαντικό αυτο παιχνίδι, η κεντρική του Ολυμπιακού, Κατερίνα Γιώτα έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Κατερίνα Γιώτα: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι με την ομάδα της Σαντορίνης θα είναι πιο δυνατό από αυτό του πρώτου γύρου, η Σαντορίνη έχει δείξει τον τελευταίο καιρό ότι παίζει καλά στην έδρα της. Νομίζω ότι κάνουν καλύτερα σέρβις στην έδρα τους σε σχέση με τα υπόλοιπα γήπεδα.  Ωστόσο η ομάδα μας είναι πολύ ανεβασμένη και θα πάρουμε σοβαρά αυτό το ματς με στόχο να μην την  αφήσουμε  να παίξει καλά. Όσον αφορά το παιχνίδι που ακολουθεί στη Ρουμανία, σημειώσαμε μια πολύ καλή νίκη στο Ρέντη αλλά πρέπει να πάμε εκεί σαν μην έχει γίνει τίποτα.  Να παίξουμε εξίσου καλά για να πάρουμε την πρόκριση».
Και πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά πεπραγμένα, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-3 σετ, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε 1 ώρα και 52 λεπτά. Αναλυτικά, κερδίσαμε το 1ο και το 2ο σετ με 16-25 και 12-25 αντίστοιχα, στη συνέχεια χάσαμε το 3ο σετ με 25-22 ενώ στο τέλος κερδίσαμε το 4ο σετ με 26-28.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ξένες Τσβετάνοβα, Λαζάρεβιτς και Μαλασάϊ, οι οποίες πέτυχαν 16, 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνιστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 10 (5/15 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 14 (9/32 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 43% υπ.-27% αρ.), Μαλασάϊ 13 (10/24 επ., 3 άσσοι, 47% υπ.-26% αρ.), Λαμπρούση 12 (6/11 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 8 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Τσβετάνοβα 16 (15/44 επ., 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (53% υπ.-47% αρ.)/ Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ.), Τέζα (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Στα δυο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλά αλλά επίσης και η Σαντορίνη έπαιξε καλά.  Ξεκινήσαμε να παίζουμε καλύτερα όταν χαλάρωσαν τα κορίτσια. Είμαι χαρούμενος γιατί μετά από αρκετά εύκολα παιχνίδια παίξαμε ένα πιο δύσκολο ματς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το τέταρτο σετ ήταν συναρπαστικό ο αντίπαλος είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά είμαι ικανοποιημένος που ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις που προέκυψαν».
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Ηλιούπολη.
Περνάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου είχαμε φουλ αγωνιστική δράση όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΠΕΔΑ. Ξεκινάμε από τις Νεανίδες, οι οποίες την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας, του οποίου και επικράτησαν με 1-3 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λογω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Πάντου Κατερίνα και Τσαλικούση Μαρία. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το Αιγάλεω.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Α', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου εκτός έδρας το Αιγάλεω, του οποίου και επικράτησαν με 1-3 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία,Κοχιαδάκη Ανδρονίκη , Μιλεντίγιεβιτς Έλενα και Πάντου Κατερίνα. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α' είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΣ Περιστερίου.
Περνάμε στις Κορασίδες Β', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη, του οποίου και επικράτησαν με 1-3 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αποστολάτου Ελένη, Δήμιζα Πόπη, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κυπραίου Μιχαέλα, Μακαρίδη Κατερίνα, Μπίτα Αλεξία, Τύρου Μαρία και Φιρλιγκού Γιώτα. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Β' είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΓΑΝΣ Ίρις.
Τέλος, πάμε και στις Κορασίδες Δ', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων, του οποίου και επικράτησαν με 2-3 σετ. Τα κορίτσια του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Μυλωνά Άντρια, Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφροδίτη, Στύλιου Νικολίνα και Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Δ' είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
 
Πόλο Ανδρών: Επιστροφή στις εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις θα έχουμε τις επόμενες ημέρες όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα θα κληθεί να δώσει αρκετά παιχνίδια μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το Π. Φάληρο, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η συνέχεια περιλαμβάνει αγώνα πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου εντός έδρας τον Υδραϊκό, όπου και θα συνεχίσει το νικηφόρο του σερί που τον διατηρεί πρώτο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.
Τέλος, όσον αφορά το Champions League, θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει ακόμα ήττα καθώς έχει τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και μία νικη στο μοναδικό εντός έδρας ματς που έδωσε μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι 3ος στη βαθμολογία του ομίλου του, μόλις ένα βαθμό κάτω από τις πρωτοπόρες Πριμόριε Ριέκα και Μπαρτσελονέτα οι οποίες μοιράζονται από κοινού την πρώτη θέση. Η επόμενη αγωνιστική του Champions League είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την τελευταία της βαθμολογίας Γιαντράν, την οποία και πρέπει να κερδίσουμε.
Ο αρχιπροπονητής του τμήματος, Θοδωρής Βλάχος έχει την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστεί κατάλληλα αυτό το σερί αγώνων, προκειμένου ο Ολυμπιακός να επικρατήσει των αντιπάλων του και στις τρεις διοργανώσεις.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου είχαμε την έναρξη κάποιων εκ των πρωταθλημάτων υποδομής. Ξεκινάμε από τους Παίδες, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες σημείωσαν 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Οι παίδες μας Ολυμπιακού διέλυσαν τον Ηλυσιακό με 20-6, την Άλμα Αλίμου με 25-2 και τον ΝΟ Σύρου με 30-3(!). Την αποστολή που επέλεξε ο προπονητής του συγκεκριμένου τμήματος, Νίκος Δεληγιάννης, για τα παιχνίδια αυτά αποτέλεσαν οι: Αγγελούδης Δούκας, Αλευρόπουλος Νίκος, Βαζίμας Παναγιώτης, Δημήτρης Βούλγαρης, Γούρας Γιώργος, Ιατρουδάκης Δημήτρης, Κίτσος Δημήτρης, Κούρκορ  Γιώργος, Κρητικός Παντελής, Κυρίτσης Ιάσονας, Κωνσταντόπουλος Γιάννης, Λαδάς Παναγιώτης, Λαδάς Σίμος, Μαγκώνης Γαβριήλ, Μακαντάνης Νίκος, Μερτίνος Σταύρος, Νικολάου Βασίλης, Νικολάου Γιώργος, Παπαδόπουλος Νώντας, Παπαζαφειρόπουλος Μιχάλης, Σοφός Άγγελος, Σύρμας Γιάννης, Τραγανουδάκης Θανάσης, Χριστοφοράτος Άγγελος και Χαλιβόπουλος Αριστείδης.
Την πρόκριση από την Α' Φάση πανηγύρισαν και οι Νέοι Άνδρες, οι οποίοι επικράτησαν στον όμιλό τους επί του Νηρέα Χαλανδρίου, του ΑΟ Πετρούπολης και του Εθνικού, ενώ έχασαν μόνο από τη Βουλιαγμένη. Η αποστολή του Ολυμπιακού που έλαβε μέρος στους αγώνες ήταν η εξής: Δαλαμάρας Στέλιος, Αλαμάνος Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Πικριδάς Δημήτρης, Κατρίτσης Γιάννης, Ρονζίνο Ουμπέρτο, Μπραίμης Διονύσης, Κωνσταντόπουλος Ορφέας, Βυθούλκας Άγγελος, Γαβαλάς Σπύρος, Ρουμάνης Ανδρέας, Πετρόπουλος Δημήτρης, Κοττάς Χρήστος, Βαλλιανάτος Αναστάσιος, Κουκιάς Δημήτριος, Παπαζαφειρόπουλος Τάσος, Καζανιατόρας Γιώργος, Χαλιβόπουλος Ιπποκράτης και Ξανθής Γιώργος.
*Τα πρωταθλήματα των Εφήβων και των Μίνι-Παίδων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.
 
Πόλο Γυναικών: Πάμε τώρα και στο ερυθρόλευκο τμήμα του πόλο γυναικών, όπου οι αθλήτριες του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'όψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται όσον αφορά το Πρωτάθλημα Ελλάδας αλλά και την LEN Euroleague. Ξεκινάμε από το Πρωτάθλημα, με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό. Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, οι οποίες μετράνε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, θέλουν φυσικά να διευρύνουν αυτό το νικηφόρο σερί προκειμένου να διατηρηθούν μόνες πρώτες στην κορυφή της βαθμολογίας.
Επειδή διοργανωση Κυπέλλου Ελλάδας δεν υφίσταται σε επίπεδο γυναικών, ο Ολυμπιακός εκτός του πρωταθλήματος συμμετέχει μόνο στην LEN Euroleague. Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην α' φάση της διοργάνωσης, έχοντας να αντιμετωπίσει στον όμιλό του τις Πάντοβα (Ιταλία), Βουλιαγμένη (Ελλάδα), Όττερ (Μ.Βρετανία) και Πορτουένσε (Πορτογαλία). Τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, με το πρώτο ματς του Ολυμπιακού να είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε την αγγλική Λόντον Όττερ.
Τέλος, όσον αφορά τις ερυθρόλευκες ακαδημίες μας, τα πρωταθλήματα υποδομών σε επίπεδο Νέων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Μίνι-Κορασίδων, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Οι προγραμματισμένες προπονήσεις των τμημάτων υποδομής πάντως θα γίνουν κανονικά υπό το βλέμμα των αντίστοιχων υπεύθυνων προπονητών του εκάστοτε τμήματος (ο Ιωάννης Μπενόπουλος είναι υπεύθυνος για τα τμήματα Νέων Γυναικών και Νεανίδων και ο Κώστας Χατζηδάκης για τα τμήματα Κορασίδων και Μίνι Κορασίδων). Ευχόμαστε και για φέτος, όλες οι κούπες να βαφτούν κατακόκκινες και να έρθουν στον Πειραιά.
 
Κολύμβηση: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου, καθώς η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας συμμετείχε με 36 αθλητές στην ημερίδα κολύμβησης που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος "Αρτεμις '78" στο κλειστό κολυμβητήριο της Νίκαιας.
Η παρουσία μας στην εν λόγω ημερίδα κρίθηκε άκρως επιτυχημένη καθώς όλοι οι αθλητές μας έπιασαν τα προαπαιτούμενα όρια προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα ερχόμενα Χειμερινά και Πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν το τελευταίο προπονητικό τεστ πριν τα πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο (12-14/02, 19-21/02, 3-4/03).
 
Στίβος: Την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο νέο όσον αφορά συγκεκριμένα το ερυθρόλεκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί το "Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Εδάφους 2016". Είναι άγνωστο ακόμα το αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
Και πάμε τώρα σε μια εξωαγωνιστική είδηση, η οποία αφορά έμμεσα -και- τον Ολυμπιακό. Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, το οποίο αυτόματα σηματοδοτεί και την πλήρη επαναλειτουργία του χώρου. Οι αθλητές μπορούν πλέον να το χρησιμοποιούν για την προεροιμασία τους τόσο σε επίπεδο συλλόγων, όσο και σε επίπεδο εθνικής ομάδας.
 
Κωπηλασία: Αγωνιστικά νέα δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Σε ατομικό επίπεδο, ο αθλητής μας Διονύσης Αγγελόπουλος ολοκλήρωσε την παρουσία του στο προπονητικό κοινόβιο που διοργάνωσε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, το οποίο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Αυτός, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες του τμήματος κωπηλασίας συνεχίζουν τις προπονήσεις τους εν'όψει της συνέχειας.

 
Iστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε όσον αφορά το τμήμα της ιστιοπλοϊας. Οι αθλητές μας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
· 30-31 «ΑΡΓΟΝΑΥΤΟΥ» - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST (Αθήνα)
· 30-31 «ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ» - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER 4.7 (Αθήνα)      
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
· 27/1-29/1     Schweppes 2016 "Little Wheel" Youth Match Racing Regatta (Αυστραλία)
· 30/1-30/1     MR 101 Grad School C (ΗΠΑ)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω διοργανώσεις.

 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Τέλος, να πούμε πως δεν είχαμε καμία νεότερη ανακοίνωση της ΕΟΚΚ σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα ούτε στο επίσημο σάιτ της, αλλά ούτε και στην επίσημη σελίδα της στο facebook.
 
Πινγκ Πονγκ: Με το απόλυτο των νικών συνεχίστηκε η πορεία των Ανδρών και των Γυναικών του τμήματος Πινγκ Πονγκ του Ολυμπιακού στα πρωταθλήματα της Α1. 
Το Σάββατο οι Άνδρες σημείωσαν δυο νίκες σε ισάριθμα ματς επικρατώντας αρχικά με 4-0 του Ίφιτου και στη συνέχεια με το ίδιο σκορ της Ορεστιάδας ενώ την Κυριακή έκαναν το ρεπό τους.  Και στις δυο αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Έφηβους Σγουρούπουλο και Σταματούρο οι οποίοι πλαισίωσαν τον Ρηνιώτη στο πρώτο ματς και τον Παπαγεωργίου στο δεύτερο. 


Όσον αφορά τις Γυναίκες συνέχισαν την πορεία τους με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς επικρατώντας με 4-1 της ΧΑΝΘ με 4-0 του Φοίνικα Αγίας Σοφίας και με 4-2 του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Απομένουν δύο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, ενώ στις γυναίκες το πρωτάθλημα τελειώνει στο επόμενο διήμερο, στις 26 και 27 Μαρτίου.

Ας δούμε αναλυτικά τη βαθμολογία των δύο πρωταθλημάτων για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη:
Ανδρες – Σε 11 Αγωνιστικές
1                    Πέρα Αθηνών - 21 βαθμοί
2                    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 20 βαθμοί
3                    ΑΟ Ταταύλα - 20 βαθμοί          
4                    Ορεστιάδα - 16 βαθμοί
5                    ΑΣ Πρόοδος - 16 βαθμοί
6                    ΑΟ Πεύκης - 15 βαθμοί
7                    Άρης Βούλας - 13 βαθμοί
8                    ΑΟ Χανίων - 12 βαθμοί
9                    Ίφιτος Πατρών - 11 βαθμοί
* Ο Ολυμπιακός, η Ορεστιάδα και τα Χανιά έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
 
Γυναίκες – Σε 11 Αγωνιστικές
1                    ΔΑΟ Ταύρου – 22 βαθμοί
2                    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – 21 βαθμοί
3                    Πέρα Αθηνών – 19 βαθμοί
4                    ΧΑΝ Θεσ/νίκης – 16 βαθμοί   
5                    Φοίνιξ Αγ. Σοφίας – 16 βαθμοί           
6                    ΑΟ Ταταύλα – 15 βαθμοί         
7                    ΑΟΣ Τελαμών – 12 βαθμοί      
8                    ΟΕΑ Έδεσσας – 11 βαθμοί
   
Ξιφασκία: Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ανέβηκε στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ) ένα άρθρο στο οποίο καταγράφονται κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το "Κύπελλο Ακρόπολις 2016", στο οποίο θα συμμετάσχει και η αθλήτριά μας, Βάσω Βουγιούκα, στην κατηγορία της Σπάθης Γυναικών. Σύμφωνα με το σάιτ λοιπόν, το «Κύπελλο Ακρόπολις», το οποίο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίνων, θα είναι το μεγαλύτερο -από άποψη συμμετοχών- Κύπελλο, καθώς συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 190 αθλήτριες(!), αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ στην ιστορία των Κυπέλλων Σπάθης Γυναικών! Η προηγούμενη πολυπληθέστερη διοργάνωση ήταν στην Ορλεάνη, όπου συμμετείχαν 184 αθλήτριες. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 15 αθλήτριες, μία εκ των οποίων θα είναι και η Βουγιούκα, η οποία θα προσπαθήσει για μία ακόμη φορά για ένα καλό πλασάρισμα, προκειμένου να βελτιώσει την θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Σύμφωνα πάντα με το επίσημο σάιτ της ΕΟΞ, οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Ευχόμαστε ολόψυχα στην Βάσω Βουγιούκα καλή επιτυχία και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς!

Και πάμε τώρα στον έταιρο αθλητή του τμήματος ξιφασκίας του Ολυμπιακού, τον Γιώργο Τσουρούτα, ο οποίος συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στο διεθνές τουρνουά Ξιφασκίας Satellite "SABRE MASCULIN" που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τα ακριβή αποτελέσματα της παρουσίας του στην εν λόγω διοργάνωση. Πάντως, επρόκειτο για ένα σημαντικό τουρνουά (συμμετείχαν σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας ξιφασκίας όπως ο Αργεντίνος Ρικάνρντο Μπουσταμάντε, ο Καναδός Γιόσεφ Πολοσιφάκης, ο Γεωργιανός Σάντρο Μπασάτζε και άλλοι) που μόνο καλό μπορεί να έκανε στον Τσουρούτα, καθώς σίγουρα θα αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες.
Σε άλλα νέα, σύμφωνα με το καλεντάρι της ΕΟΞ, το οποίο αφορά αγώνες που θα διεξαχθούν στο εξωτερικό, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου 2016, θα διεξαχθεί στην Πάντοβα της Ιταλίας διεθνές τουρνουά ξιφασκίας στην κατηγορία της Σπάθης Ανδρών, αυτής δηλαδή στην οποία ανήκει και ο Τσουρούτας. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα συμμετάσχει ο αθλητής μας στην εν λόγω διοργάνωση.

 
Πυγμαχία: Στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) ανακοινώθηκε η συμμετοχή των 13 πυγμάχων οι οποίοι επιλέχθηκαν από την ΕΟΠ προκειμένου να συμμετάσχουν στο "Κύπελλο Πυγμαχίας Elite Ανδρών", για το οποίο κάναμε λόγο στο αμέσως προηγούμενο άρθρο αυτής της ενότητας. Ανάμεσα σε αυτούς τους 13 αθλητές, δυστυχώς δε συμπεριλαμβάνεται κάποιος πυγμάχος του Ολυμπιακού, επομένως δεν πρόκειται να ξαναασχοληθούμε με την εν λόγω διοργάνωση. Σε άλλα νέα, οι πυγμάχοι τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού, συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Ευάγγελο και Αντωνία Παπουτσάκη να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.
 
Ταε Κβο Ντο: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ερυθρόλευκης ακαδημίας Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στο «5ο Fair Play Tournament» που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες -υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο (ΕΛΟΤ)- στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Φαλήρου. Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο εν λόγω τουρνουά με 43 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσω των αγώνων που έδωσαν να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες αλλά και να τεστάρουν το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.

Όλοι οι αθλητές μας πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι κατακτήσεις μεταλλίων. Το γεγονός αυτό πιστοποίησε την πολύ καλή και σωστή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες ταε κβο ντο του Ολυμπιακού, κάτι που χαροποίησε και τους υπεύθυνους προπονητές του τμήματος, Μιχάλη Μουρούτσο και Νίκο Κυρίτση.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το "ερυθρόλευκο" τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού, ενώ και στο επίσημο σάιτ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ δεν "ανέβηκε" κάποια καινούρια ανακοίνωση. Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.

Θυμίζουμε πως το τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού, όπως φυσικά και όλα τα υπόλοιπα τμήματα πολεμικών τεχνών του συλλόγου μας (Πυγμαχία, Ταε Κβο Ντο και Καποέϊρα) στεγάζονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου και πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες προπονήσεις των αθλητών μας.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε και όσον αφορά τα ερυθρόλευκα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου εντός έδρας την Σκόντα Ξάνθη στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 4-1, αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα του 2ου ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, διατηρεί τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο στη βαθμολογία με απόσταση 3 βαθμών αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο!


Περνάμε στην ομάδα Κ17, η οποία αντιμετώπισε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου εντός έδρας τον Ατρόμητο, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του β’ γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 και παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία, με 2 βαθμούς απόσταση από τη δεύτερη ΑΕΚ αλλά και με δύο παιχνίδια λιγότερα!


Τέλος, πάμε να δούμε και τα της ομάδας Κ15, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου εντός έδρας τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του γ' γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με 0-0, ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό στους 22 βαθμούς ωστόσο, σύμφωνα και με το σάιτ της Superleague, πλασάρεται στην 1η θέση της βαθμολογίας χάρη στην εκτός έδρας νίκη μας με 0-3 επί του Παναθηναϊκού στις 28 Νοεμβρίου 2015.


Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Συνεχίζουμε με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε:
· Σάββατο 23 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - Καλλιθέα Κ10 0-1 (Θουκυδίδειο)
· Κυριακή 24 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - Ακαδημία Καραταϊδη 6-0 (Φιλικό)
· Κυριακή 24 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - Καλλιθέα Κ9 13-1 (Θουκυδίδειο)
· Κυριακή 24 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Πανιώνιος Κ11 2-1 (Attica Cup)
· Κυριακή 24 Ιανουαρίου - Απόλλων Σμύρνης Κ16 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 0-7 (Αttica Cup)
· Κυριακή 24 Ιανουαρίου - Απόλλων Σμύρνης Κ14 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 1-4 (Αttica Cup)
· Κυριακή 24 Ιανουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - Πανιώνιος Κ13 0-0 (Αttica Cup)


 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 27/01-02/02/2016
·        27/01/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - CSM Βουκουρεστίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        27/01/2016 - Μπάσκετ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πρωτέας Βούλας
·        27/01/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Σουργκουτ
·        28/01/2016 - Πόλο Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Φάληρο
·        28/01/2016 - Βόλεϊ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αιγάλεω
·        28/01/2016 - Πόλο Γυναικών - Εθνικός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        30/01/2016 - Μπάσκετ Γυναικών - Κρόνος Αγ. Δημητρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        30/01/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Πετρούπολης
·        30/01/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ηλιούπολη
·        30/01/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων Α' - Κρόνος Αγίου Δημητρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        30/01/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ηρακλής
·        30/01/2016 - Πόλο Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Υδραϊκός
·        30/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Α' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣ Περιστερίου
·        30/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΑΝΣ Ίρις
·        30/01/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Δ' - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        31/01/2016 - Βόλει Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ? (Τελικός Λιγκ Καπ)
 
ΥΓ1: Το παρόν άρθρο δεν περιλαμβάνει καταγραφή τροπαίων, καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν προηγήθηκε κάποια νέα κατάκτηση τίτλου. Έχουμε αναφέρει και παλαιότερα πως για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου, η καταγραφή θα αναγράφεται μόνο όταν ανανεώνεται με νέους τίτλους.
ΥΓ2: Έξι τμήματα του Θρύλου μας διεκδικούν ακόμα κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο. Εξι(!!). Πού να τα δουν αυτά οι υπόλοιπες ομάδες?
ΥΓ3: Ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή είναι 1ος στη βαθμολογία σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Κι αφήστε τους άλλους να τραγουδούν λέγοντας πως είναι «Πρωταθλητές σ’ όλα τα σπορ παντοτινοί».
ΥΓ4: Αλήθεια ρε Παναθηναϊκοί, ξέρετε πόσο είμαστε φέτος στις νίκες σε όλους τους αγώνες όλων των τμημάτων στα μεταξύ μας παιχνίδια? Για ψαχτείτε λίγο.
ΥΓ5:  Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ’όλα!
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το Σ/Κ που μας πέρασε διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ανδρών και γυναικών. Τα δύο τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟ είχε βγει πρώτος στην ελληνορωμαϊκή. Πλέον, κατετάγη δεύτερος, με το μέλλον να είναι δυσοίωνο, καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα (από πολλές απόψεις). Το 2006 ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής. Το τμήμα σιγά-σιγά διαλύθηκε χωρίς λόγο. Είναι ευκαιρία να αναδιοργανωθεί. Προπονητής που να θέλει υπάρχει. Ο Σάββας Κούζηλος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του όταν ήταν προπονητής, ενώ είναι διατεθειμένος να δουλέψει ξανά. Παλιοί πρωταθλητές του Ολυμπιακού βγήκαν πρώτοι φέτος, όπως οι αδερφοί Κουτσιούμπα, με άλλους συλλόγους πλέον. Το τμήμα μπορεί να συντηρηθεί με ελάχιστα χρήματα. Ένας χώρος χρειάζεται, μία παλαίστρα (έχει η Ομοσπονδία) και κάποια λίγα μέσα και όργανα. Το ετήσιο μπάτζετ δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 10-20 χιλιάδες ευρώ.

Εικόνα MakTheBet

Αδερφε στειλε ενα e-mail στη διοικηση του Ερασιτεχνη... Ποτε δεν ξερεις...

Εικόνα MakTheBet

Σπύρο πρέπει να έχει δίκιο ο φίλος από κάτω σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του CEV Cup μετά τα προημιτελικά... Είδα μια παλαιότερη διοργάνωση και πράγματι υπάρχει Challenge Round... Περίπλοκο, αλλά θα το ξεδιαλύνουμε στη συνέχεια... Ας κάνουμε εμείς το καθήκον μας να περάσουμε τη Σουργκούτ σε ενα -ελπίζω- κατάμεστο Ρέντη και θα το δούμε μετά... Αυτό που ξέρω σίγουρα πάντως είναι πως από το 2011 καθιερώθηκαν οι διπλοί τελικοί... Στις διπλές αναμετρήσεις αυτες, υπολογίζονται πλέον οι βαθμοί, κι όχι μόνο η νίκη. Τα αποτελεσματα 3-0 ή 3-1 δίνουν 3 βαθμούς στο νικητή και 0 στον ηττημένο, ενω το αποτέλεσμα 3-2 δίνει 2 βαθμούς στο νικητή και 1 στον ηττημένο. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες διεξάγεται ένα χρυσό σετ μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα, το οποίο λήγει στους 15 πόντους...

Εικόνα Spiros Legend

Οκ,με την νίκη και την πρόκριση,λοιπόν,και τα βλέπουμε αυτά,αλλά ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε όλα αυτά τα περίπλοκα συστήματα?Έλεος! Για το γεμάτο Ρέντη που λες,στην χθεσινή εκπομπή της Θύρας 7 είπανε για πούλμαν έξω από το Καραισκάκη που θα φύγουν για Ρέντη γύρω στις 16.30(το αργότερο) και μετά θα ξαναφέρουν τον κόσμο πίσω στο Καραισκάκη για τον αγώνα με την Τρίπολη. Είναι για όλον τον κόσμο,που δεν έχει τρόπο να πάει Ρέντη ,όχι για οργανωμένους και ανοργάνωτους,για κάθε Ολυμπιακό που θέλει να πάει Ρέντη. Το λέω για κάθε ενδιαφερόμενο,γιατί πρέπει αύριο να έχει η ομάδα μεγάλη συμπαράσταση από όσους μπορούν,βέβαια. Με την ομάδα της Gazprom παίζουμε,με μπάτζετ σχεδόν όσο η Άεκ στην μπάλα!

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

https://en.wikipedia.org/wiki/2015%E2%80%9316_Men%27s_CEV_Cup. Και εδω ετσι το εχουν μαγκες. Με Τσαλεντζ Ραουντ πριν τα ημιτελικα. Δεν υπαρχει Φαιναλ 4, διπλοι ημιτελικοι και διπλοι τελικοι. Καλη επιτυχια στην ομαδαρα μας.

Εικόνα Spiros Legend

Χαιρετισμούς στην κατακόκκινη Ρόδο από την ερυθρόλευκη Κέρκυρα! Πιάσαμε τα άκρα της Ελλάδας...Δυστυχώς δεν θα μας χρειαστούν αυτά για φέτος,αλλά για τα επόμενα χρόνια σίγουρα. Τι νταμάρια ήταν αυτοί ρε παιδιά,τι ντουλάπες? Έπαθα πλάκα,και όλοι ένα μπόι,δεν υπήρχε κοντός,που να τα βάλεις με αυτούς,πρέπει να κάναμε τρομερό παιχνίδι στην Ρωσία,γιατί και σήμερα προσπαθήσαμε αρκετά,αλλά που να τα βάλει ο Σουλτανόπουλος με αυτά τα θηρία...Το ευχάριστο είναι ό,τι όσοι πήγαν ήταν όπως έπρεπε και χειροκρότησαν για την μεγάλη προσπάθεια,βλέποντας την δουλειά που γίνεται. Η ομάδα λεγόταν Gazprom επίσημα,δεν ήταν απλά χορηγός φανέλας,τι να συζητάμε τώρα...Αλλά θα έρθει η ώρα που θα κερδίζουμε και τέτοιες ομάδες ΞΑΝΑ! Με τα ηλίθια συστήματά τους,δεν έφτασε το ένα σετ στις κοπέλλες,δεν τα κατάφεραν στο χρυσό σετ,κρίμα...Άντε με την πρώτη κούπα της σεζόν την Κυριακή και τα ξαναλέμε από εβδομάδα.

Εικόνα MakTheBet

Μαθαινω οτι εχει μαζευτει λαος στο Ρεντη!! Παμε μωρη αρρωστεια!!

Εικόνα Spiros Legend

Καλή εβδομάδα και σε σένα,MakTheBet, εβδομάδα-φωτιά για το βόλλευ αντρών αυτή,κρίνεται μια πρόκριση στους 4 του Cev Cup και η πρώτη κούπα της χρονιάς στην Σύρο. Τί σύστημα υπάρχει στην Ευρώπη,φάιναλ-φορ ή νοκ-άουτ ημιτελικοί και τελικός? Μακάρι να προκριθούμε αύριο και να επιστρέψουμε και Ευρωπαικά σιγά-σιγά...Όσο για το Ληγκ Καπ,δεν το συζητάμε καν,αν είμαστε αυτοί που πρέπει. Μεγάλη χαρά πήραμε από τις Θρυλέαινες του μπάσκετ,είναι φοβερό πως μια νεοσύστατη ομάδα,που φορά πρώτη φορά την φανέλα του Θρύλου,η οποία ζυγίζει...τόνους,ως γνωστόν,έχει τέτοιον αέρα Ερυθρόλευκο και Πειραιώτικο! Με πρώτες τις Αμερικάνες που έχουν τσαμπουκά και δεν καταλαβαίνουν από αστείες ομάδες που φοράνε πράσινα...Που ήρθαν για να προκαλέσουν με καραγκιοζιλίκια και θεατρινισμούς μπας και διακοπεί και το πάρουν στα χαρτιά,γιατί αγωνιστικά δεν έχουν καμία τύχη,αν είναι σοβαρές οι δικές μας. Συγχαρητήρια σε Ερασιτέχνη και Μαρινάκη που είναι κοντά σε όλην την οικογένεια του Ολυμπιακού! Όταν δηλώνει η προπονήτρια μας ΚΥΡΙΑ(με όλα τα γράμματα κεφαλαία,όχι σαν τον πράσινο καραγκιόζη που παραιτήθηκε κιόλας...)Καπογιάννη ό,τι τον ευχαριστεί και η παρουσία του δίνει μεγάλη δύναμη στην ομάδα και στην ίδια προσωπικά,αυτό τα λέει όλα,δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο... Μόνο μια φωτογραφία που μου άρεσε,μόλις τελείωσε η κυριακάτικη ξεπέτα με τις πράσινες,και δείχνει πόσο οικογένεια είναι ο Ολυμπιακός και γιατί είναι πρώτος παντού... http://s26.postimg.org/clvgfqk95/marinakis_kapogianni.jpg Τον φόβο του Βαγγέλα και του Κουντούρη να έχουν οι αλλόθρησκοι!

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Εξαιρετικο αρθρο Μακη. Κερασακια στην τουρτα το υστερογραφο 4 και το υστερογραφο 2. Μακη τις προηγουμενες ημερες εκανα συνεχως ενα λαθος και το διαπιστωσα σημερα το πρωι. Μαλλον αυτο το λαθος το κανουμε ολοι μας, ακομη και οι δημοσιογραφοι. Αν περασουμε στο βολει ανδρων, θα συμμετεχουμε στην φαση του τσαλεντζ ραουντ και οχι στα ημιτελικα. Τα ημιτελικα ειναι αμεσως μετα. Αυτος ο γυρος ειναι για τις 4 που θα περασουν απο τα προημιτελικα του Σεβ Καπ και τις 4 που θα ερθουν απο το Τσαμπιονς Λιγκ. Μακαρι να περασουμε. Θεωρω οτι χασαμε ευκαιρια την προηγουμενη εβδομαδα. Τωρα οι Ρωσοι θα ειναι προετοιμασμενοι. Μακαρι ολα να πανε καλα.

Εικόνα MakTheBet

Τελικά, χάσαμε την πρόκριση και στα δύο τμήματα... Πολύ κρίμα, ειδικά για τις γυναίκες...