ΒΑΓΓΕΛΑΣ Ο ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΗΣ



Γραικία, 2021 μετά το Μνημόνιο.

Τα απολειφάδια των Ελλήνων ιθαγενών λιμοκτονούν. Οι επιπτώσεις της εντεκάχρονης κρίσης που έχει μαμήσει τον άλλοτε περήφανο, ώριμο και δημοκρατικό λαό είναι παραπάνω από ορατές. Οι πολίτες δεν έχουν μήτε ζωνάρια στα παντελόνια ενώ μπήκε λουκέτο και στο ζαχαροπλαστείο Ζόναρς. Βέβαια, η κυβέρνηση του Τέταρτου αριστερού Ράιχ έχει εξαπολύσει απηνή διωγμό κατά της διαφθοράς, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους διαφθορείς και διεφθαρμένους - καθόσον τον διαφθορέα πολλοί αγάπησαν, τη διαφθορά κανείς. Ο Κρίστοφερ Βερναρδάκης, η αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ από την ημέρα που πρώτος εκείνος πρόταξε, ηρωϊκά, τα πλαδαρά στήθη του στη διαφθορά και απαγόρευσε την ανάκρουση του ύμνου του αρχιερέα της διαπλοκής και μύστη του μαύρου μπικικινίου, Βαγγέλα του διακορευτή, αναζητεί συμμάχους για την άλωση του Πειραιά. Το βαθύ λιμάνι πολιορκείται χρόνια τώρα, αλλά οι γαύροι υπερασπιστές του εξακολουθούν να αντιστέκονται λυσσαλέα.

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑ
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Τσάκας

Απελπισμένος που το οχυρό Πειραιεύς στέκει ακλόνητο εκεί, στις παρυφές της αττικής γαιός που αφουγκράζεται το σαρωνικό κύμα, o υπουργαράς απέστειλε αντιπροσωπεία υπό τους ευεργέτες Μελισσανίδη τον Τιγράκο και Αλαφούζο τον Εξυγιαντή, στα Νέα Σούσα, όπου το χρυσάφι ρέει σαν εμφιαλωμένο νεράκι Σάριζα.
Την αντιπροσωπεία της ελληνικής ράιχσταγκ υποδέχτηκε ο σατράπης Βλάσσης Τσάκας, ο δεξιός όρχης του Μεγίστου Βασιλέως Κοντονή Α' της δυναστείας των Φαροφυλακοχαιμενιδών, ο οποίος φέρεται να μήδισε εξαιτίας της κακοπιστίας των Αθηναίων ολιγαρχικών προς τη μουράκλα του αλλά και της άρνησής τους να του εμπιστευτούν την αρχηγία της εκστρατείας για την άλωση του Πειραιά, στα 2011.      
         
Αφού τάπανε, φάγανε, τάπιανε και επέρδησαν επί κανά 'κοσάλεπτο συνομολόγησαν μεμοράντουμ οβ αντερστέντινγκ, σύμφωνα με το οποίο ο Μέγας Βασιλεύ δεχόταν να σμπρώξει τρελό μπικικίνι στους ταπεινωμένους Αθηναίους και να αποστείλει τους καλύτερους παιχταράδες της Παρθίας και της Βακτριανής προκειμένου να πέσει, επιτέλους, το κωλολίμανο.     

Η είδηση διέρρευσε στους περίκλειστους λιμανιώτες οι οποίοι εταράχθηκαν, ως ήταν φυσικό, σφόδρα.
"Και τώρα τί κάμνωμεν ώ άνδρες Γαύροι;"
Πετάγεται ένας παλιός γαύρος και λέει: "Θα πολεμήσωμεν έως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης".
Πετάγεται 'νας άλλος, νεόγαυρος και αντιλέει: "Εγώ προτείνω να ομφαλοσκοπήσουμε και να δούμε τό τί λάθη έχουμε διαπράξει για να βρισκόμαστε σε αυτή την οικτρή κατάσταση". 
Ξεπετάγεται και 'νας τρίτος, πονηρός και το εκσφενδονίζει: "Εγώ λέω να πάμε στης Πυθίας".

ΤΙ ΣΟΥΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ

H Πυθία έπινε, ήδη, τον τρίτο μπάφο της αλλά πρόλαβε να τους το ξεκαθαρίσει: "Κωλόγαυροι, τα ξύλινα τείχη θα σας σώσουνε..." . Πιάστ' τ΄αυγό και κούρεφτο. Κουτούλαγαν αναμεταξύ τους. Η ημικρανία πήγε σύγνεφο. Τόψαξαν από δώ, τόψαξαν από κεί, δεν χαμπάριαζαν και ιστορία -με τόσο "συνωστισμό στους προβλήτες της Σμύρνης" και τόσα "υπέροχα χρόνια της οθωμανικής διοίκησης" που τους τάιζαν αλλεπάλληλα αριστερά Ράιχ, ξέχασαν και πώς τη λεν τη μάνα τους- τέλος πάντων πήγανε στο τσαρδί του Βαγγέλα του διακορευτή. 

"Το και το Βαγγέλα μας", του είπαν λαχανιασμένοι. "Τί κάμνωμεν τώρα;"

Ο Βαγγέλας βολιδοσκόπησε τα κάτωχρα μούτρα τους, θώπευσε το μπέλι μπάτον του και αποκρίθη: "Ουαί υμίν Νεόγαυροι. Όταν με κράζατε εν χοροίς και οργάνοις πως έκανα τον Θρύλο αεκάκι -άσχετο, αλλά κολλάει στην όλη ιστορία μας!!!- δεν σκεφτήκατε πως θα ερχόταν μια μέρα σαν και δαύτη που δεν θα ξέρατε το πού πάνε τα τέσσερα -που θα φάγει το μπαοκάκι (ξανάσχετο αλλά και τούτο κολλάει στην ιστορία μας).  
 

ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ;
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρινάκης πρωθυπουργός photos

"Μην τρελαίνεστε νεόγαυροι. Θα πλεύσω πάραυτα με την πολυτελή τριήρη μου ΑΤΛΑΝΤΑΣ (http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=39434&subid=2&pubid=18714832) στα Νέα Σούσα για συνομιλίες κορυφής με τον Μέγα Βασιλέα και θα τον φέρω Τούμπα".

Έτσι κι έγινε! Ύστερα από έναν ταραχώδη, ανεμιώδη και λίαν τρικυμιώδη πλόα, κατά τη διάρκεια του οποίου ηναγκάστηκε να ναυμαχήσει, έξω από την Κορινθία, με το βαπόρι του ευεργέτη Μελισσανίδη του Τιγράκου που επέστρεφε από την Περσία (http://www.oparlapipas.com/2015/11/blog-post_393.html) τίγκα στους Μήδους μαχητές...
   

και αφού το διακόρευσε Τέσσερις φορές, από πίσω και απο μπρος, κατέφθασε στην πρωτεύουσα των Φαροφυλακοχαιμενιδών. Στο άκουσμα της άφιξης του Βαγγέλα στα Νέα Σούσα, ο μηδίσας Τσάκας την πούλεψε ταχέως. Λαϊκοί θρύλοι της Σκυθίας τον φέρουν να παντρεύτηκε μια μουλάρα 'κατοπενήντα κιλά και να πουλάει παραμύθια της Χαλιμάς στους αγαθούς υπηκόους της αυτοκρατορίας.

Ο Βαγγέλας έταξε Λαγούς και Τριφύλλια στον σοφό Μέγα Βασιλέα, αν έριχνε άκυρο στη συμφωνία με τους εκπροσώπους του τέταρτου αριστερού Ράιχ. Σε αντάλλαγμα παραχωρούσε στον οικοδεσπότη του την τριήρη του «Atlantas» προκειμένου να μεταφέρει πολύτιμα ορυκτά στους αδούλωτους Γαλάτες του Μπαμπαόρουμ.
(Tο VLCC «Atlantas» της Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη, θα είναι, το πρώτο δεξαμενόπλοιο που θα φτάσει στο Ιράν προκειμένου να φορτώσει πετρέλαιο μετά την άρση των κυρώσεων σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους Το πλοίο είναι χωρητικότητας 321.000 τόνων, ναυπηγήθηκε το 2010, και είναι ναυλωμένο από την Total. Αναμένεται να φορτώσει πετρέλαιο στο Ιράν στα μέσα Φεβρουαρίου.Η γαλλική Total υπέγραψε όπως ανακοινώθηκε, μνημόνιο συνεργασίας με το Ιράν για την αγορά ποσοτήτων αργού πετρελαίου, στα πλαίσια της επίσκεψης του Ιρανού προέδρου, Χασάν Ρουχανί, στο Παρίσι).

"Μέσα είσαι", αποκρίθηκε ο Σάχης ο οποίος είχε συνάψει, ως γνωστό, σύμφωνο συμβίωσης με τους σπαρτιάτες του ΑΟ Σπάρτης και λάτρευε το λακωνίζειν...


Έτσι σώθηκε ο Πειραιάς και ο Βαγγέλας επέστρεψε θριαμβευτής στο βαθύ λιμάνι για να συνεχίσει το έργο για το οποίο τον έταξαν οι Θεοί: να διακορεύει πράσινα, κίτρινα και μπουγατσωτά περισουφρίδια!

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Red Dragon

Τρομερο αρθρο Αδαμ.

Εικόνα red apple

thanks bro

Εικόνα thita

το χιούμορ είναι πανέξυπνο και η γλώσσα εξαιρετική, συνεκτική (ηθών παρελθόντος και παρόντος) θα την χαρακτήριζα

το δυστύχημα είναι πως πολλά από αυτά θα τα ζήσουμε, υπό αναλογική κλίμακα πάντα

και δεν εννοώ τα ποδοσφαιρικά

Εικόνα red apple

πάντα ευγενικός με τα γραπτά μου. Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου για τα μελλούμενα και τα ...θρυλούμενα

Εικόνα red apple

Πρός τους λάτρεις του...χρονογραφήματος ιστορικής φαντασίας: Λίγοι και καλοί όπως πάντα!

Εικόνα apostolos gaganis

Γράφεις: Καθ΄όσον τον διαφθορέα πολλοί αγάπησαν, την διαφθορά κανείς". Ο.Κ.

Κι εγώ το αντιστρέφω: Καθ΄όσον τον διαφθορέα πολλοί εμίσησαν, την διαφθορά κανείς". Ο.Κ?

Εικόνα red apple

ενδιαφέρον συλλογισμός κωλοτούμπας! χαα χααα

Εικόνα Chief Bromden

Διάβασα πως το βαπόρι θα μπει φουριόζο και από τα πρώτα, καλό είναι να φροντίσει ο καπετάνιος να καλυφθεί πίσω από καμιά Ιρανική μαούνα γιατί ο Βαρούχας θα το βγάλει οφσάιντ...

Εικόνα red apple

λες να τσουγκρίσει στον προβλήτα;

Εικόνα Chief Bromden

Καθαρό επιθετικό φάουλ δηλαδή...

Εικόνα red apple

Mέσα είσαι!!!!

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Μπραβο ρε μαγκα μου, απλα υπεροχο . REDS against all.

Εικόνα red apple

Μια γροθιά, αδερφέ