ΚΑΡΔΙΑ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ



Επιβεβαιώθηκε, χθες βράδυ, στο Στάδιο Ξυλοδαρμού και Τσαμπουκά (πρώην Σ.Ε.Φ.) η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του μπασκετικού Θρύλου. Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παρκέ του γηπέδου, ο κιλμπίλις παρέδωσε το πτυχίο αποφοίτησης του Ντάνιελ Χάκετ από την Ανωτάτη Σχολή Ηγετών Καλαθόσφαιρας. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κιλμπίλις είπε, συγκινημένος, πως δεν έχει ματαξαναδεί φαινόμενο σαν του Ντάνιελ: "Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, ήρθες στο βαθύ λιμάνι και από παπί έγινες ολόκληρος αητός". Στις εξέδρες του σταδίου, η μαμά του Χάκετ καμάρωνε τον καμαρονιό της κι έλεγε στους εκστασιασμένους Γαύρους: "This is Daniel, My Boy!".


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΙΜΚΙ 89-77

Η ομάδα έκανε παιχνίδι ρόλερκοστερ. Τρείς φορές πήρε η πολυεθνική δύναμη της ρώσικης ομάδας διαφορά 12 πόντων και ισάριθμες φορές ο Ολυμπιακός την κάλυψε. Έδινε εχέγγυα νίκης η χθεσινή εμφάνιση στα πρώτα τρία δεκάλεπτα; Όχι βέβαια. Με το ψυχολογικό σκατό στην ψυχολογική κάλτσα ήμασταν σε εκείνο το διάστημα. Αγκομαχούσε η ομάδα να γυρίσει τη μπάλα στην επίθεση. Άσθμαινε να βρει τις περιστροφές της στην άμυνα. Ελεύθερα σουτ πήγαιναν στο βρόντο, την ώρα που η Χίμκι έμοιαζε να έχει βρει τη Λυδία Λίθο που μετέτρεπε τα σκουπίδια σε χρυσάφι, με τα σουτ να μπαίνουν είτε από σχέδιο, είτε κατά τύχη. 

Βλέπεις να μαζεύουμε την πρώτη δωδεκάποντη διαφορά μέσα σε ένα τρίλεπτο, λες θα τους πατήσουμε. Ξαναβλέπεις τη δεύτερη δωδεκάποντη διαφορά, λες, "βάστα καρδιά μου τουρκογύφτισσα". Την ξαναμαζεύουμε. Λες, άγιο είχαμε. Ξανάμανα δώδεκα πόντοι διαφορά στο κεφάλι, λες... avete ciao rubinetti. Aμ δε! Ο χορός του Ζαλόγγου αποτράπηκε χάρη στον Ντάνιελ και στον Γιώργο. Έλυνε ο ένας, έδενε ο άλλος. Αφού μέχρι και ο κλιμπίλις ο οποίος γενικώς κωλοσερνόταν πήρε τα πάνω του με τρία εκπληκτικά πικ εντ ρολ και τρίποντα. Αλλά τη δουλειά την είχε κάνει ο τραυματίας Χάκετ. 

Η ομάδα που έμοιαζε ανερμάτιστη, χωρίς νεύρο, ρυθμό, ταχύτητα, σωστές αποφάσεις και εκτελέσεις, η ομάδα της οποίας ο προπονητής έμοιαζε χαμένος στο σύμπαν του για σχεδόν τριάντα λεπτά ξεπήδησε από το πουθενά, όπλισε χέρια, πόδια και νου και τους πήρε αμπάριζα. Το μπάσκετ που είδαμε στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης ζωντάνεψε τις σελίδες της ιστορίας που έχει γράψει αυτή η ομάδα από το 2012. Καρδιά-τσαμπουκάς- ξύλο, ενέργεια λες και μας είχανε ταίσει πυρηνικά καύσιμα βάλτε και τον κόσμο που έκανε ευτυχισμένους όλους τους ωριλάδες στην περιφέρεια πρωτευούσης και ιδού η εξήγηση της νίκης. (Μία παρατήρηση, μόνο, στο τακτικό μέρος. Αυτό το πικ εν ρολ που έπαιξε ο κιλμπίλις με τον Χάντερ, με τη μπάλα να γυρνάει πίσω από την πλάτη του και να ακολουθεί άνετο κάρφωμα, είναι ένα νέο εντυπωσιακό στοιχείο στο παιχνίδι μας, που δεν το έχω ξαναδεί).

Κατ΄εμέ, θα τερματίσουμε τρίτοι, που σημαίνει πως απέναντί μας θα βρούμε είτε τον Γιώργο, είτε τον Ντούσαν. Που ξανασημαίνει πως μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να καθορίσει τη μοίρα του στη φετινή ευρωλίγκα. Δεν είναι δείγμα αλαζονείας. Είναι καθαρή ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ που πηγάζει από τη γνώση των πραγμάτων και από τα βιώματα που μας έχει προσφέρει η ομάδα! Αυτό έλειπε, τώρα, να φοβάται ο Ολυμπιακός την Κούμπαν ή την Εφές! Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να τρομάξει τον εαυτό του.

Αποτολμώ δυό προβλέψεις. Στην Μόσχα, με τον ανθυπομελιτζάνα Ιτούδη, θα τους βγάλουμε τα σκώτια και τους σπλήνες και από το Παλάου Μπλαουγκράνα θα φύγουμε νικητές.   


ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Ο ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ


 

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, ίδιος κι απαράλλαχτος με τον Ολυμπιακό των τριών προηγούμενων αγωνιστικών, θα χάσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες κ θα χάσει κ το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός της ανατροπής θα επαναλάβει την περσινή χρονιά. Τί εξέλιξη θα 'χει η χρονιά εξαρτάται πλεον απ τον προπονητή κ τη διάθεσή του να ρισκάρει, ήδη υποβόσκουσες είμαι σιγουρος(βλέπε νίξεις Λοτζέσκι για επιθετική μονοτονία) κόντρες ή την ικανότητά του να διαχειριστεί τις αγωνιστικές αναγκαιότητες χωρίς τη βίαιη ανατροπή των ισορροπιών. Το τελευταίο το έκανε σεμιναριακά πέρσι. Η εμφάνιση όμως των νέων ανταγωνιστικών ομάδων με τις ταχυδύναμες περιφέρειες το κάνει έως αδύνατο φέτος. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι ο Πρίντεζης θα δώσει κι άλλες παραστάσεις σαν τη χθεσινή. Αυτό είναι το επίπεδό του. Για όλα τα άλλα είμαι σε αναμονή κ ειλικρινά αυτή τη στιγμή βλέπω εξίσου πιθανά κ το χάπι εντ κ την αποτυχία.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν ο Πρίντεζης έδινε την παράσταση, ήμασταν με διψήφια διαφορά πίσω. Όταν πέρασε στον πάγκο, μαζί με τους Σπανούλη-Μάντζαρη-Λοτζέσκι και είδαμε πεντάδα με Χάκετ-Όντομ-Στρόμπερι-Παπαπέτρου-Χάντερ, μαζέψαμε τη διαφορά και κερδίσαμε. Ο Σφαιρόπουλος είναι ξεκάθαρο πια ότι αυτό θέλει να χτίσει. Ξεκάθαρο είναι και το ότι αυτό που πάει να κάνει ο Σφαιρόπουλος είναι αποτελεσματικό. Το ερώτημα είναι αν μας αρέσει. Θέλουμε να βλέπουμε 25-30 λεπτά στο παρκέ Στρόμπερι-Όντομ και στον πάγκο Σπανούλη-Μάντζαρη; Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερη ώρα στο παρκέ τον Παπαπέτρου στο 4 που μπορεί να μαγκώσει το Μόνια ας πούμε, από τον Πρίντεζη που θα βάλει μπροστά 30 πόντους, αλλά πίσω θα τρώει πολλούς περισσότερους και θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη ρακέτα-σουρωτήρι που είχαμε; Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το πράγμα. Και δεν είναι να πεις ''αν πάρουμε ευρωπαϊκό έστω κι έτσι, στα αρχίδια μας''. Ευρωπαϊκά έχουμε πάρει, δεν μας λείπουν. Αν θες να λέγεσαι ''μεγάλη ομάδα'', δεν κοιτάς μόνο τους τίτλους. Κοιτάς και την παρακαταθήκη σου, το τι αφήνεις πίσω, το πώς θα σε μνημονεύουν οι επόμενες μπασκετικές γενιές. Αν είναι να μας αντιμετωπίζουν σε 20 χρόνια οι Ευρωπαίοι που θα ασχολούνται τότε με το μπάσκετ όπως γίνεται σήμερα με τη Λιμόζ του Μάλκοβιτς, εγώ δεν γουστάρω. Δεν θέλω μια ομάδα που κερδίζει με τη νοοτροπία ''κοιτάμε να γαμηθούμε στην άμυνα, για να φάμε λιγότερους πόντους από αυτούς που θα βάλουμε μπροστά''. Δεν γουστάρω να βλέπω τον Όντομ με τον Στρόμπερι να κάνουν έρμπολ κάτω από το καλάθι στην επίθεση και να χάνουν την μπάλα μέσα από τα χέρια τους στο κατέβασμα (τους μένει πίσω ενώ την κουβαλάνε, ούτε στην ΕΣΚΑ δεν συμβαίνει αυτό με τους εκεί γκαρντ), αλλά στην άμυνα να τρώνε σίδερα. Και για να το πω και αλλιώς, αν αυτή η ομάδα που φοράει τα κόκκινα, φορούσε άλλα χρώματα, τι θα λέγαμε; Θα γουστάραμε το μπάσκετ που παίζει; Δεν θα το χοντρύνω να πω ''αν έπαιζε έτσι ο βάζελος και κέρδιζε'', γιατί θα στραβώσουν κάποιοι. Λέω ας πούμε αν έπαιζε έτσι η Λαμποράλ, ή η Χίμκι, ή η Ζαλγκίρις. Αν έβλεπες σε μία ομάδα της Ισπανίας ή της Ρωσίας ας πούμε τον Όντομ να καβαλάει τον Σβεντ, το Ράις και τον Ντράγκιτς, θα γούσταρες; Στο ποδόσφαιρο ας πούμε γουστάρεις να βλέπεις παίκτες σαν τον Αρέβαλο Ρίος να σβήνουν το Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο;

Εικόνα tsalouxidis

Στα προηγούμενα τρία ματς ο Πρίντεζης ήτανε τρύπα. Χτες, παρότι η άμυνα δεν θα είναι ποτέ το δυνατό του σημείο, δεν είχαμε πρόβλημα εκεί. Το πρόβλημα το δημιουργούσε η περιφέρεια. Έως το 25 λεπτό που ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε να παίξει με Χάκετ-Οντόμ ο Ολυμπιακός είχε φάει 56 πόντους, απ'τους οποίους 27 ήτανε με τρίποντα (33 από τρίποντα φάγαμε σύνολο στο ματς). Μέχρι το 35 λεπτό που ξανάλλαξε η περιφέρεια ο Ολυμπιακός έφαγε 9 πόντους ακόμα. Με αυτή την περιφέρεια και τον Πρίντεζη εκτός για 5 λεπτά ο Ολυμπιακός έφαγε 4 πόντους. Με αυτήν την περιφέρεια και τον Πρίντεζη εντός για 5 λεπτά ο Ολυμπιακός έφαγε 5 πόντους.
Το πρόβλημα με κοντά, ταχεία γκαρντ ο Ολυμπιακός το έχει όλα αυτά τα χρόνια. Αν θυμάσαι, για να κοντράρει τη Ρεάλ στα προημιτελικά ο Μπαρτζώκας χρειάστηκε να ρίξει τα ματς στους 50 πόντους με πρωτεργάτη τον ξυλοσπάστη Κόλινς. Δεν είναι δηλαδή αποκλειστικότητα του ελλειμματικού στον επιθετικό τομέα Σφαιρόπουλου αυτό το μοτίβο. Ο οποίος Μπαρτζώκας απέδιδε, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα της δεύτερης χρονιάς του στην έλλειψη του καλύτερου "ον μπολ ντιφέντερ" (Μπαρτζώκας έφα) Έησι Λω. Και μην ξεχνάμε ότι αυτός ο προπονητής του οποίου η ομάδα υλοποίησε στο ΦΦ του Λονδίνου αυτό που ζητάς εσύ, δηλαδή την παρακαταθήκη, το μεν Μάντζαρη εκείνη τη χρονιά δεν τον είχε καθόλου στη διάθεσή του τον δε Σπανούλη δεν τον είχε αγωνιστική προτεραιότητα. Ποιός δεν θυμάται τα παράπονα απ'το στρατόπεδο Σπανούλη ότι "δεν τον πήρε καν ο προπονητής για να ανανεώσει το συμβόλαιο", το ανοιχτό ενδιαφέρον για Ντιλέηνι και την ολοφάνερη δυσαρέσκεια του ενός για τον άλλο στο υπόλοιπο της συνεργασίας τους;
Αν πάμε και στο μπάσκετ πάντως με εξαίρεση το ΦΦ του Λονδίνου, ο Ολυμπιακός δεν παίζει και καμμια μπασκετάρα απ'το 2012 και εντεύθεν. Η μόνη ομάδα του Ολυμπιακού που έχει αφήσει παρακαταθήκη μπασκετάρας και απόλυτης ανωτερότητας ήτανε με Ζάρκο, Τάρπλεη, Φασούλα. Κι από 'κείνη τη χρονιά εσύ έχεις πει ότι έχεις τη χειρότερη οπαδική ανάμνηση της ζωής σου.
Σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε ότι ο Σφαιρόπουλος δε μοιάζει να μπορεί να αποδώσει κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά, αλλά τώρα πλέον δεν μπορείς να χτίσεις αυτοματισμούς και χημεία απ'την αρχή. Πας να σώσεις τη χρονιά. Δεν θα αφήσει που δεν θα αφήσει παρακαταθήκη θεάματος, ας μην μας πάνε και κωλοφεράντζα τουλάχιστο.

Εικόνα savvas gridlock

''Με αυτή την περιφέρεια και τον Πρίντεζη εκτός για 5 λεπτά ο Ολυμπιακός έφαγε 4 πόντους. Με αυτήν την περιφέρεια και τον Πρίντεζη εντός για 5 λεπτά ο Ολυμπιακός έφαγε 5 πόντους.''

Πρόσεξε όμως, με τον Πρίντεζη στο ''5'', όχι να κυνηγάει το Μόνια στην άμυνα, αλλά να πέφτει στον Όγκουστιν. Παπαπέτρου έμενε μέσα στο ''4''.

''Δεν είναι δηλαδή αποκλειστικότητα του ελλειμματικού στον επιθετικό τομέα Σφαιρόπουλου αυτό το μοτίβο.''

Δεν διαφωνώ, αλλά αυτό που κάνει ο Σφαιρόπουλος ξεπερνάει κατά πολύ παλαιότερες προσπάθειες. Αν το έκανε ο βάζελος, τι θα λέγαμε; Σοβαρά και με το χέρι στην καρδιά, αν οι παίκτες που γύρισαν χθες αυτό το ματς φοράγανε πράσινα, θα βγάζαμε ''ψυχάρα'' το Χάκετ και ''απίστευτο'' τον Όντομ; Ποιος Όντομ ρε πούστη, έλεος δηλαδή, φοράει τα ερυθρόλευκα και δεν θέλω να το χοντρύνω...

''Η μόνη ομάδα του Ολυμπιακού που έχει αφήσει παρακαταθήκη μπασκετάρας και απόλυτης ανωτερότητας ήτανε με Ζάρκο, Τάρπλεη, Φασούλα.''

Εννοείται ότι και τότε δεν παίζαμε θελκτικό (στα μάτια ενός ουδέτερου) μπάσκετ, αλλά κυνηγούσαμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό και οι πολυτέλειες ''να κοιτάξουμε να γουστάρει και λίγο ο θεατής'' πήγαιναν δικαίως περίπατο. Τώρα είμαστε με 2 ευρωπαϊκά και 3 τελικούς Ευρωλίγκας σε 4 χρόνια. Ε σόρι, αλλά πλέον τον παπά ''να πάμε Βερολίνο, όπως κι αν είναι να πάμε'', εγώ δεν θέλω να τον φάω. Και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να γίνουμε Χάρλεμ και Φοίνιξ Σανς. Λέω να μην υποχρεωθούμε από εδώ και πέρα, στη λογική ''να κερδίσουμε'', να βλέπουμε 30 λεπτά τον Στρόμπερι μέσα και σχήμα με Παπαπέτρου-Πρίντεζη/Αγραβάνη στη ρακέτα.

Εικόνα tsalouxidis

Το μπάσκετ που έπαιζε ο Ολυμπιακός το 1994 ήταν σε πλήρη αντιδιαστολή με το μοντέλο Λιμόζ, άσχετα αν δεν ήταν επιπέδου Ζαλγκίρις Καζλάουσκας. Όταν άρχιζε να σφίγγει η άμυνα και να βγαίνουν οι αιφνιδιασμοί ο Ολυμπιακός εξαφανιζόταν σαν Κονκόρντ.
Η βαζέλα δεν έπαιξε ποτέ επί Ομπράντοβιτς θελκτικό μπάσκετ. Μιλάμε για κάτι απόλυτα πειθαρχημένο και αυτόματο, σε βαθμό που και οι ίδιοι οι παίχτες όταν το θυμούνται (βλ πρόσφατα Τσαρτσαρής) αναφέρουν ότι δεν το πολυδιασκέδαζαν. Ο βάζελος όμως τότε είχε ένα τεράστιο οπλοστάσιο και επέλεγε να παίξει όπως έπαιζε. Εμείς απ'την άλλη είμαστε μια ομάδα με πολύ λιγότερες επιλογές οπότε ισοσταθμίζεται η έλλειψη θεάματος με τις συνεχείς υπερβάσεις των θεωρητικών ορίων μας. Για αυτό που παρουσιάζεται φέτος έχω την ανάλυση στο μυαλό μου αλλά θα κουράσω γιατί εντοπίζω πολλές ρίζες.

Εικόνα red apple

Βάζεις φιλοσοφικά ερωτήματα.
Πάρε εμένα, ας πούμε... Να βάλω τον εαυτό μου να "απαιτήσω" καλύτερο μπάσκετ, επειδή το μπάσκετ που τυχαίνει να μην αρέσει σε σένα, ας πούμε, συμβαίνει να φέρνει ευρωπαϊκά. Με τί ψυχή να το κάνω; Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία που αναφέρεις, δηλαδή, να ανησυχώ μήπως με πουν Λιμόζ. Άσε που Λιμόζ δεν είναι ο Ολυμπιακός. Μπορεί να έχει ελλείμματα και αταξία, ώρες-ώρες, αλλά όταν ανοίγει η ρημάδα η ενέργεια ξεχνάει να κλείσει. Είναι αυτό "Λιμόζ" βρε Σάββα; Τους είδαμε και εκείνους που δεν χάνανε τη μπάλα από τα χέρια και δεν έκαναν ερμπολ σε λέι απ το τί κατάφεραν. Δικούς μας και αλλωνών. Κι αν με ρωτήσεις, απο πάνω, για το αν είμαι ευτυχισμένος να μου σπάνε το νευρικό σύστημα -τουλάχιστον φέτος, έτσι; - και ύστερα να με στέλνουν στα ουράνια, έ, τί να κάνουμε αθλητισμός είναι και το ξέρεις πολύ καλά. Δε γίνεται να είσαι πάντα υπέροχος και αποτελεσματικός. Επίσης, στα καλά της διαστήματα, δεν σε καταλαβαίνω γιατί δεν ικανοποιείσαι; Επειδή αντί για 15 λεπτά θα ήθελες υψηλές πτήσεις για 40; Εγώ στο έχω πει και παλιότερα. Βλέπω τη μεγάλη εικόνα και όχι τα ψιλολοίδια. Κι αν κάτω από τις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάολος, στη γενική εικόνα φανερώνεται η ομορφιά. Κι εμένα, με τα άνω του και τα κάτω του μου αρέσει να παρακολουθώ τον Ολυμπιακό. Στο κάτω-κάτω, δεν ξέρεις και τί θα σου δείξει σε σύγκριση. ας πούμε με το...διαστημικό μπάσκετ υου μελιτζάνα, του Ιτούδη και του Πασκουάλ, που τους έχεις πάρει κούρσες επί κουρσών... Κι αυτό με ιντριγκάρει.
Για το θέμα Πρίντεζη το έγραψα σαφώς. Ο Χάκετ!
Όσο για τον Μέσι και τον Κριστιάνο, θα σου αντιγυρίσω το ερώτημα. Δηλαδή, αν είχες τον Πάντο και σου έσβηνε τον Μέσι, θα ξέρναγες ή θα τον αποθέωνες που του πήρε τα σώβρακα;

Εικόνα savvas gridlock

''Είναι αυτό "Λιμόζ" βρε Σάββα;''

Ναι είναι, Αδάμ. Απευθύνω και σε εσένα το ερώτημα που έθεσα πριν λίγο στον ''tsalouxidis'' από πάνω. Αν οι παίκτες που γυρίσανε το χθεσινό ματς παίζανε στο βάζελο και κάνανε το ίδιο, τι θα λέγαμε; Θα βγάζαμε ''ψυχάρα'' το Χάκετ και ''απίστευτους'' τους Όντομ-Στρόμπερι; Ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά πες μου. Θα έλεγες ''αξίζουν να πάνε οι βάζελοι φάιναλ φορ με τον Στρόμπερι και όχι η Χίμκι με τον Σβεντ και τον Ντράγκιτς'';

''Δηλαδή, αν είχες τον Πάντο και σου έσβηνε τον Μέσι, θα ξέρναγες ή θα τον αποθέωνες που του πήρε τα σώβρακα;''

Αν το έκανε πρώτη φορά, θα τον αποθέωνα. Αν έπαιζε μπάλα σε έναν Ολυμπιακό που είχε 3 Τσου Λου κι επέμενε να αγωνίζεται με ''Πάντους'' που πάνε μόνο να σβήσουν τους όποιους αντίπαλους ''Μέσι'', θα ξενέρωνα και μάλιστα χοντρά.

Εικόνα red apple

ταυτίζεις τους ας πούμε μέτριους παίχτες μας με εκείνους του παναθηναϊκού; Ταυτίζεις τον Ολυμπιακό, αυτό τον τωρινό με τα πολλά προβλήματα, με την αργοκαρούτα την Λιμόζ; Σάββα, ακόμη κι έτσι όπως είναι ο Θρύλος μπορεί να σου παίξει τόσο έντονα και γρήγορα που σε καθηλώνει. Πώς τα συνδέεις όλα αυτά δεν το καταλαβα'ίνω να σου πω την αλήθεια. Ακόμη περισσότερο το ότι μοιάζεις να μην τους δίνεις μισή δικαιολογία, να πεις νταξ' αθλήτισμός είναι, δεν βγαίνουν τα πράματα φέτος. Σάββα, το ισοπεδώνεις το πράμα, δεν το αντιλαμβάνεσαι; Όσο για τον "Πάντο", ε, τί να πω τώρα; Αν και αν... Δηλαδή, και αν είχε πάρει τρία τσου λου και μια χρονιά έπαιζε με τον Πάντο, τί θα γινότανε; Θα τους ρίχναμε στον Καιάδα; Το ερώτημα είναι: ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΣ ή όχι; Θα τον αποθέωνες!

Τέλος πάντων, εγώ ισχυρίζομαι πως δεν αξίζει τόση κριτική η ομάδα, όχι τουλάχιστον όση εκείνη που της ασκείς. Αυτό και τόιποτε πέραν αυτού

Εικόνα savvas gridlock

''ταυτίζεις τους ας πούμε μέτριους παίχτες μας με εκείνους του παναθηναϊκού;''

Όχι ρε Αδάμ, καμία σχέση, δεν είπα αυτό. Είπα ότι αν το παιχνίδι προχθές δεν ήταν Ολυμπιακός-Χίμκι στο ΣΕΦ, αλλά ΠΑΟ-Χίμκι στο ΟΑΚΑ και είχε ο ΠΑΟ πεντάδα με Χάκετ-Όντομ-Στρόμπερι-Παπαπέτρου-Χάντερ, με την οποία πεντάδα γύριζε διαφορά διψήφια της πολύ ανώτερής του ποιοτικά Χίμκι και την κέρδιζε εν τέλει εύκολα, τι θα λέγαμε για τους παίκτες αυτούς του ΠΑΟ; Θα λέγαμε τότε ότι ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ Χάκετ είναι ''ψυχάρα'' και οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Όντομ-Στρόμπερι ''απίστευτα εργαλεία''; Με τίποτε, λέω εγώ.

''Δηλαδή, και αν είχε πάρει τρία τσου λου και μια χρονιά έπαιζε με τον Πάντο, τί θα γινότανε; Θα τους ρίχναμε στον Καιάδα; Το ερώτημα είναι: ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΣ ή όχι; Θα τον αποθέωνες!''

Αν είχε πάρει τρία Τσου Λου κι έπαιζε με τον Πάντο κόντρα στο Μέσι, ενώ είχε ας πούμε έσοδα να πάρει το Ραφίνια ή το Λιχτστάινερ, ναι, θα περνούσα γενεές 14 τη διοίκησή μας. Και ΟΧΙ, δεν θα αποθέωνα τον Πάντο τότε. Αν το έκανε φέτος ή του χρόνου ας πούμε ο Πάντος, ναι, θα τον αποθέωνα.

Εικόνα red apple

βρε χέλι, πώς ξεγλυστράς;

Μίλησες για τον Αρεβάλο. Ε, ο δικός μας είναι ο Πάντος. Ποιά τρία τσου λου και τα έσοδα που θα είχαμε για να πάρουμε τον Ρομπέρτο Κάρλος. Μιλάμε για Ολυμπιακό FC. Θα τον αποθεώναμε τον γίγα Τάσο!

Όσο για το βασικό μας θέμα, κανένας πόας δεν θα ανέτρεπε τρεις φορές τέτοιες διαφορές στο ίδιο παιχνίδι και στο τέλος να νικήσει με άλλους 12. Κανείς και το γνωρίζεις. Αυτό λέω εγώ. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Ο Θρύλος κάνει περίεργους παπάδες και του βγαίνουν επειδή είναι έτσι η ιδιοσυγκρασία, ξέρω κι εγώ τί είναι τέλος πάντων. Το κάνει, αυτό πρέπει να μας νοιάζει. Και θα το ξανακάνει είτε φέτος είτε του χρόνου. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα, έτσι μου;

Εικόνα savvas gridlock

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/General/02/29/...

http://www.totalsportek.com/money/uefa-champions-league-prize-money/

Πέρυσι πήραμε 26 εκ. από την ΟΥΕΦΑ και η Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το Τσου Λου πήρε 61. Από φέτος τα έσοδα της ομάδος που θα κατακτήσει το Τσου Λου θα πλησιάσουν τα 90 εκ. ευρώ, όπως φαίνεται στο δεύτερο link. Κάθε χρονιά λοιπόν ο πρωταθλητής Ευρώπης θα έχει τουλάχιστον 60 εκ. ευρώ έξτρα χρήματα στα ταμεία του από όσα έπαιρνε μέχρι τον Ιούνιο του 2015 ο Ολυμπιακός. Με 3 δικά μας Τσάμπιονς Λιγκ, θα είχαμε 60Χ3=180 έξτρα εκ. ευρώ στα ταμεία μας. Με 180 έξτρα εκατομμύρια από αυτά που διαχειριζόμαστε ως τώρα, αν παίζαμε με τον Πάντο δεξί μπακ, ναι, θα έκραζα και μάλιστα πολύ άσχημα.

Πιστεύεις δηλαδή Αδάμ ότι αν ο Σφαιρόπουλος και οι τωρινοί παίκτες μας φορούσαν τα πράσινα, δεν θα είχαν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του φετινού Ολυμπιακού, αλλά πολύ χειρότερα; Πού το βασίζεις αυτό; Στη φανέλα ας πούμε; Γιατί εκεί, αντικειμενικά, είναι ανώτεροι.

Εικόνα red apple

βρε Σάββα, η διασύνδεση με τα λεφτά του τσου λου και τον Πάντο δεν υπάρχει! αυτό σου λέω. Πήρα αφορμή αυτό που έγραψες για τον Αρεβάλο. Είμαστε Ολυμπιακός και πιθανότατα να μη σηκώσουμε ποτέ τσου λου. Τί τα μπερδεύεις; Για τον Ολυμπιακό που ξέρουμε αναφέρομαι και κάνω διασύνδεση με τον Πάντο.

Επίσης, εγώ δεν ανέφερα καν ζήτημα "φανέλας". Μίλησα για ιδιοσυγκρασία. Εκτός αυτού γιατί τόση απαξίωση για το μπάσκετ μας; Εσύ βλέπεις, δηλαδή, την ομάδα και το πρώτο που σου βγαίνει είναι να της ασκήσεις ανελέητη κριτική; Ειλικρινά απορώ. Την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός τους ξεπάτωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ. γρήγορος, αμυντικά-επιθετικά, ενέργεια, σουτάρες, λέι απ, συνεργασίες και άλλα θαυμάσια. Άσε που ο Ολυμπιακός το κάνει εμπλοκή αυτό με το τελευταίο δεκάλεπτο, σε σημείο να έχω βγάλει και σλόγκαν "ΟΤΑΝ ΦΤΆΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 10λεπτο ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ"... Ή το άλλο που λες για τον Πρίντεζη που όσα σου βάζει μπροστά, τα τρώει πίσω... Δηλαδή, ποιός είναι αυτός ο παιχταράς που θα έπρεπε να έχουμε για να τα χώνει μπροστά και να τα μπλοκάρει πίσω; Ο Σβέντ;
Τέλος πάντων, επειδή διαφωνούμε ριζικά και κάθετα το σταματώ εδώ.
Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε μια ομάδα που βαστά ψηλά τις σημαίες, αγωνιστικά, ηθικά.

Εικόνα red apple

ε τώρα κι εσύ... Πώς δένει θα τα χάσουμε όλα με την τελευταία παράγραφό σου; Είτε έτσι είτε γιουβέτσι. Στιγμές-στιγμές τάσσομαι με τη σκέψη σου, αλλά μετά έρχομαι στα σύγκαλά μου και λέω στον εαυτό μου: ΤΟΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΤΟΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ. Μένω με τη θετική αύρα κι ας δείχνουμε μπουκωμένοι, παντοιοτρόπως

Εικόνα tsalouxidis

Νομίζεις ότι είναι μόνο θέμα απόφασης να παίξει ο Ολυμπιακός όπως στο δεύτερο; Έχει να μπαλατζάρει μεγάλα φορτία πλέον ο Σφαιρόπουλος. Οι συνιστώσες είναι παράξενες

Εικόνα Romain

Ωραίος!

Το απόλαυσα!

Εικόνα red apple

for your pleasure, my man!

Εικόνα john

Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου για το ματς με την μπαρτσελονα κυρίως επειδή θυμάμαι πολύ καλα πως τα τελευταια χρονια οποτε συναντάμε την μπαρτσα εκτος έδρας χάνουμε εύκολα. Η μοναδική εξαίρεση ηρθε πέρυσι στο εκπληκτικό break οπου ολοι οι παίκτες βρέθηκαν στο peak της απόδοσης τους με πρωτο και καλυτερο τον Πρίντεζη.

Σιγα σιγα αρχίζω και συμμερίζομαι τις απόψεις του Τσαλουχα για τον Γιωργαρο. Παίκτης με τετοια συνέπεια σε αμυνα αλλα κυρίως σε επίθεση δεν πρεπει να εχει ξαναπεράσει απο τον Ολυμπιακο. Ειναι μυθικά αυτα που κανει και ειναι τρομακτική η βελτίωση του.Απο το 2012 και μετα ειναι ουσιαστικά άλλος παίκτης σε σχεση με το παρταλι που βλέπαμε επι Γιαννάκη.

Εικόνα vagio

Δεν ήταν παρταλι επι Γιαννάκη, ήταν απλώς ακατέργαστος. Τα προσόντα του έβγαζαν μάτι απο τότε, ήταν πρωτόγνωρα πυραυλοκινητος, έχανε σουτ, έπαιρνε ο ίδιος επιθετικό κι έβαζε καλάθι. Του έκανε καλο ο άσχημος τραυματισμός που είχε στην Ισπανία, άφησε τα εντυπωσιακά καρφώματα κι έβαλε καινούργια στοιχεία, μυαλό και ουσία στο παιχνίδι του. Τρομερός δουλευταρας, σε αντίθεση με τη νοοτροπία των ταλέντων στην Ελλάδα που μετά απο ένα πρωτοσέλιδο τα παρατάνε. Το καλοκαίρι προπονείται μόνος του στη Σύρο, Ο επαγγελματίας.

Εικόνα tsalouxidis

Παίχτης με τέτοια κινησιολογική ποικιλία κ αμφίχειρο εκτελεστική ικανότητα δν πρέπει να υπάρχει στη θέση του πουθενά επι γης αυτή τη στιγμή. Πέραν του ατσάλινου χαρακτήρα του κ της ευσυνειδησίας του δηλαδή μιλάμε για έναν βεριταμπλεμάν παιχταρά που άλλοτε έπρεπε να πληρώσει αδρά μια ομάδα κι εμάς μας τον χάρισε σε πρπνομιακή τιμή κ με μπόνους τον οπαδισμό του η αγαθή τύχη κ η ικανότητα αυτοβελτίωσής του που τον μετέτρεψε εντός δύο θερινών μηνών το 2012 από παρασάνταλο σε Άρχοντα της Κολάσεως

Εικόνα john

Nα έχεις τον Πριντεζη στο ρόστερ και να σου στερει τη νίκη και το μπρέηκ στο οακα με το χαμενο του λευ απ στο τέλος του πρωτου τελικού με τον βάζελο το 2008,να τον διώχνεις για να φέρεις τον Κλειζα σκεπτόμενος πως ''για να διακριθείς στην Ευρώπη και να παρεις τίτλους στην Ελλάδα θελεις τεσσάρια κλασης οπως ο Κλέιζα και οχι παικτάκια οπως ο Πριντεζης,να αποτυγχανεις με τον Λιθουανό,να φέρνεις πισω τον πριντεζη και με αυτον μπροστάρη να τα γαμας ολα στο διάβα σου.Τι σου ειναι ο αθλητισμός μερικές φορές..

Εικόνα red apple

μα δεν είναι αισιοδοξία. Αλαζονεία είναι, τό έγραψα άλλωστε. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει αυτή η ομάδα να παίζει με πεντάρι τον Γιώργο και να παίρνει αποτέλεσμα. Θα μου πεις, θα γίνεται συνέχεια; Γιατί όχι;