Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 10.02 έως 16.02.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τα «ερυθρόλευκα» τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού να συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους εντός και εκτός συνόρων πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις αλλά και νίκες. Την περασμένη εβδομάδα δεν έλειψαν επίσης οι ατομικές διακρίσεις και η κατάκτηση πανελλήνιων τίτλων σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο(!), ενώ είχαμε και μερικά .... γλέντια επί του Παναθηναϊκού σε επίπεδο ποδοσφαίρου νέων. Πάμε να τα δούμε όμως όλα αναλυτικά, όπως πάντα, μέσω αυτής της ενότητας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου τον Αθηναϊκό στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό της Γλυφάδας αλλά ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της αυστηρής τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση και επικράτησε του Αθηναϊκού με 70-46, συνεχίζοντας έτσι το απίστευτο σερί νικών το οποίο τρέχει σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.


Αναλυτικά τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων: 14-9 στο 1ο, 16-8 στο 2ο, 18-9 στο 3ο και 22-20 στο 4ο. Πρώτες σκόρερ του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ματς αναδείχθηκαν οι Τζόνσον και Χατζηνικολάου, οι οποίες σκόραραν από 14 πόντους.
Αναλυτικά οι επιδόσεις των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γκοτζή (4 πόντοι), Μπόνη (6 πόντοι), Χατζηνικολάου (14 πόντοι), Μπαλτά (10 πόντοι), Νικολαϊδου (4 πόντοι), Χαλιβέρα (2 πόντοι), Τζόνσον (12 πόντοι), Παπαμιχαήλ (4 πόντοι), Κριστόφερσον (12 πόντοι), Κοσμά, Σταμάτη, Καλογήρου (συμμετοχή). Συνολικά: 5/6 βολ., 28/58 διπ., 3/12 τριπ., 10/15 αιφνι., 13 φάουλ, 50 ριμπ. 17 ας. 21 λάθη, 14 κλεψ. 4 μπλοκ.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Αθηναϊκό, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, όσο και η πλέι μέικερ Όλγα Χατζηνικολάου. Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Ήμασταν πολύ βελτιωμένοι στην άμυνα μας. Κρατήσαμε τη 2η καλύτερη επίθεση του Αθηναϊκού στους 46 πόντους ενώ έχουν μέσο όρο 74 και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς σκοράραμε 70 πόντους σε μια μέρα που χάσαμε αρκετά εύκολα καλάθια. Γενικά σαν μπάσκετ παίξαμε πολύ καλύτερο. Είναι λίγο μαγκωμένη η ομάδα στο να εκτελέσει, αλλά πιστεύω ότι ανακάμπτουμε από την κοιλιά που κάνουμε και κάθε εβδομάδα θα είμαστε καλύτεροι. Τώρα έχουμε τη διακοπή, θα ανασυνταχθούμε θα δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ που είναι πάρα πολύ δύσκολο».
Όλγα Χατζηνικολάου: «Θέλαμε μια καλή εμφάνιση γιατί στα δυο προηγούμενα με Κρόνο και Πρωτέα δεν είχαμε δείξει το καλό μας πρόσωπο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλές, αν και παίξαμε πολύ καλή άμυνα στην επίθεση είχαμε κάποια προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένες. Θεωρώ ότι κάναμε μια μικρή κοιλιά, όπως κάνουν όλες οι ομάδες και είναι φυσιολογικό μέσα στη διάρκεια της σεζόν, αλλά προχωράμε. Έχουμε μπροστά μας πλέον ένα σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μέσα στη Θεσσαλονίκη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είναι πολύ σημαντικό για εμάς το «15Χ15» και συνεχίζουμε».
Πλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της ελληνικής εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών, με την επόμενη αγωνιστική (16η) να είναι προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Όσον αφορά τώρα την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, αυτό αργεί ακόμα καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2016. Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση η οποία έβγαλε τα ζευγάρια ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός.
Καταλαβαίνει κανείς πως αν προκριθούν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, στον τελικό θα έχουμε ένα «ντέρμπι αιωνίων»! Θυμίζουμε, πως το final-4 του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών θα διεξαχθεί στη Λευκάδα.
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις Νεανίδες, οι οποίες αγωνίστηκαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων. Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι το έργο του ηταν πολύ δύσκολο απέναντι στον 2ο της βαθμολογίας Κρόνο, κάτι το το οποίο αποδείχθηκε και στο γήπεδο καθώς η ομάδα του Αγίου Δημητρίου επικράτησε εύκολα με σκορ 36-64. Παρά την ήττα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, τρεις βαθμούς πάνω από την ουραγό Τερψιθέα Γλυφάδας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων του συγκεκριμένου ματς: Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 14-16, το 2ο έκλεισε στο 21-27, το 3ο στο 24-45, ενώ στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο διαμορφώθηκε και το τελικό 36-64. Οι παίκτριες της Γιάννας Καπουσούζη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Συγγρού (3 πόντοι), Χαραλαμπάκη (6 πόντοι), Χόντο (6 πόντοι), Χριστοφή (6 πόντοι), Κρινά (3 πόντοι), Παπαδοπούλου (5 πόντοι), Βόπη (2 πόντοι), Γεωργακοπούλου (2 πόντοι), Γιαννέλη (2 πόντοι), Χρυσανθάκη (1 πόντος), Κομματά και Αθανασίου (συμμετοχή). Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νεανίδων είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Ελευθερία Μοσχάτου.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Κορασίδων, το οποίο αντιμετώπισε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου εκτός έδρας τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος Α'ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων. Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 40-34, ωστόσο παραμένει στην 9η θέση, με μόλις έναν βαθμό απόσταση από τη ζωνη του υποβιβασμού. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου οι Κορασίδες του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον πρωτοπόρο και αήττητο Πρωτέα Βούλας.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου εκτός έδρας την Παναχαϊκή στα πλαίσια  της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν το παιχνίδι, ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: «Είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ. Πάμε για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπαίνουμε στην τελική φάση των διοργανώσεων και πρέπει να είμαστε σοβαροί αφού δεν χωρούν λάθη από εδώ και πέρα.  Πρέπει να κάνουμε νίκες για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».
Ο προπονητής της ομάδας, Ρομπέρτο Πιάτσα, είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ωστόσο αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους: Χρήστο Παπαδόπουλο, Νίκο Δεληπρίμη και Μάρκο Γαλιώτο. Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση και κατάφερε να επικρατήσει της Παναχαϊκής με 1-3 σετ. Οι «ερυθρόλευκοι»  βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο σετ μετά από αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν αλλά στη συνέχεια βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους και ανέτρεψαν την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Τα σκορ των τεσσάρων σετ που παίχτηκαν ήταν: 25-22 το 1ο, 16-25 το 2ο, 19-25 το 3ο και 22-25 το 4ο και τελευταίο σετ.


Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο συγεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε ο Έγκλσκαλνς, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους με 20/35 επιθέσεις και 2 μπλοκ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Φιλίποφ 5 (1/2 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 22 (20/35 επ., 2 μπλοκ), Τσουκ 18 (13/28 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ (40% υπ.), Όγκουρτσακ 6 (6/12 επ., 33% υπ.), Σφενδυλάκης 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Σπίνου 9 (3/8 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (44% υπ.)/ Σακόγλου 1 (1/1 επ.), Κοκκινάκης 1 ( 1 άσσος, 17% υπ.), Γκούζντα –λ., Σουλτανόπουλος, Στιβαχτής (συμμετοχή).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιώργος Σφενδυλάκης, ο οποίος μάλιστα ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Ολυμπιακού, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Γιώργος Σφενδυλάκης: «Πετάω από την χαρά μου γιατί ξεκίνησα από τους Παμπαίδες του Ολυμπιακού και ήταν όνειρο να παίξω στην πρώτη ομάδα και πόσο μάλλον και βασικός. Είμαι ο μοναδικός που έμεινα μαζί με τον Κοκκινάκη από την περσινή ομάδα, ήρθα σαν 14ος και δεν με πτόησε το γεγονός ότι πέρσι αγωνίστηκα ελάχιστα. Ίσα ίσα με βοηθάει ο ανταγωνισμός, ότι έχω καλύτερους παίκτες μπροστά μου και θέλω να τους ξεπεράσω ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια του κ. Πιάτσα».
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε με τη Λαμία, την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Τα υπόλοιπα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση είναι: Παναθηναϊκός - Ηρακλής, Κηφισιά - Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ.
Μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, το «μενού» για την ομάδα του Ολυμπιακού περιελάμβανε «στροφή» στο πρωτάθλημα, καθώς το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου αντιμετώπισαν στο κλειστό του Ρέντη τον Παμβοχαϊκό, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιατσα δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι ο αντίπαλός μας δεν έχει  κάτι να χάσει. Το μυαλό μας βρίσκεται στην αναμέτρηση με τον Παμβοχαϊκό ο οποίος διαθέτει παίκτες με εμπειρία. Όσον αφορά την κλήρωση μας ικανοποιεί το γεγονός ότι αποφύγαμε ένα ακόμα μακρινό ταξίδι και ότι θα μπορούμε να… διαφυλάξουμε λίγη ενέργεια ενόψει των επόμενων αγώνων».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός και έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς κατά τα 2/3 του, κατάφερε να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος επικρατώντας του Παμβοχαϊκού με 3-0 σετ. Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ: Αρχικά κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-18, στη συνέχεια το 2ο με 34-32(!) και τέλος το 3ο και τελευταίο σετ με 25-21.


Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 30 λεπτά. Πολύ καλή εμφάνιση σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Γιώργος Σφενδυλάκης ο οποίος πέτυχε 10 πόντους και τον νικητήριο του 2ου σετ, ενώ για ακόμα ένα ματς πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Έγκλεσκαλνς με 22 πόντους (18/37 επιθέσεις, 1 άσσος και 1 μπλοκ). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών οι οποίοι αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι: Σουλτανόπουλος 5 (2/3 επ., 3 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1/3 επ.), Έγκλεσκαλνς 22 (18/37 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τσουκ 7 (6/13 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ.), Όγκουρτσακ 10 (8/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 46%υπ.), Σφενδυλάκης 10 (8/13 επ., 1 άσσος 1 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (48% υπ.)/ Κοκκινάκης 9 (7/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 100% υπ.), Παπαδόπουλος 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ), Στιβαχτής (συμμετοχή).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο λίμπερο του Ολυμπιακού, Κώστας Ταμπουρατζής δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Κώστας Ταμπουρατζής: «Πετύχαμε μια ακόμα νίκη στο Ρέντη. Εδώ μέσα τα πάμε πολύ καλά έχουμε κάνουμε μόνο δυο ήττες μια στο πρωτάθλημα και μια στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή και πως θα διαχειριστούμε τους τραυματισμούς που συνέβησαν σε αυτό το ματς. Νομίζω δεν είναι κάτι σοβαρό και όλα τα παιδιά θα είναι πίσω. Και ο Σπίνου και ο Σουλτανόπουλος και ο Τσουκ που είναι βασικά στελέχη. Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίστηκαν και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν σε αυτή την ομάδα».
Τα highlights του αγώνα με τον Παμβοχαϊκό μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Πάμε τώρα και στο Λιγκ Καπ, καθώς όπως ενημερωθήκαμε και επίσημα, το Final-4 ορίστηκε να διεξαχθεί το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στην Ερμούπολη της Σύρου και συγκεκριμένα στο Κλειστό «Δ. Βικέλας». Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου τον Ηρακλή (το άλλο ματς του Final-4 είναι το ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου), ενώ μια ημέρα αργότερα, εφόσον περάσει, θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως πλέον σε αγωνιστική δράση βρίσκονται μόνο οι Παίδες, μιας και οι Έφηβοι ολοκλήρωσαν τη φετινή τους παρουσία στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ τερματίζοντας στη 2η θέση. Η ομάδα των παίδων μας λοιπόν, αγωνίστηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Ακάδημο Αργυρούπολης, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του β'γύρου της β'φάσης του β'ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Παίδων. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου, Μελιάδης Γρηγόρης, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος Παίδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΓΣ Πετρούπολης.
Τέλος, όσον αφορά το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ Παμπαίδων, ο Ολυμπιακός τελικά δήλωσε συμμετοχη με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας να ξεκινούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Πετρούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πορφύρα στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπήρχαν για τον Σερβο τεχνικό του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος ειχε στη διάθεσή του όλες τους τις παίκτριες. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και επικράτησε του Πορφύρα με 3-0 σετ σε ένα παιχνίδι που διήρκησε λιγότερο από 60 λεπτά(!).

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς διαμορφώθηκε αυτό το υπέρ του Ολυμπιακού τελικό αποτέλεσμα: Αρχικά κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-8(!), στη συνέχεια το 2ο με 25-7(!!) και τέλος το 3ο σετ με 25-13. Με αυτήν τη νίκη ο Ολυμπιακός συνέχισε το απίστευτο σερί νικών του το οποίο "τρέχει" από την αρχή της σεζόν και το οποίο τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου, ο Κοβάτσεβιτς είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αθλήτριες, που δεν είχαν πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα, όπως την Κοκκινάκη, την Εμμανουηλίδου, την Κωνσταντίνου αλλά και την νεαρή, Έλενα Μιλεντίγιεβιτς, που προέρχεται από τα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού.

Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Κωνσταντίνου με 16 πόντους, ενώ από 11 πόντους πέτυχαν οι Εμμανουηλίδου με την Τσβετάνοβα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 3 (1/2 επ., 2 μπλοκ), Κωνσταντίνου 16 (13/23 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 44%υπ.-33%αρ.), Λαζάρεβιτς 1 (1 μπλοκ), Χριστοδούλου, Εμμανουηλίδου 11 (4/7 επ., 6 άσσους, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 11 (8/17 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κονόμι (λ) (100%υπ-100%αρ.), Μαλασάι 7 (7/11 επ.), Λαμπρούση 7 (6/10 επ., 1 μπλοκ), Μιλεντίγεβιτς 1 (1/2 επ.), Κοκκινάκη (λ)(80%υπ.-80%αρ.), Τέζα (συμμετοχή).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και η ακραία Μανωλίνα Κωνσταντίνου, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Ήταν ένα πραγματικά εύκολο ματς και πιστεύω οτι τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να τους χρησιμοποιείς για να κάνεις μια καλή προπόνηση, αυτό ακριβώς κάναμε κι εμείς σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος γιατί παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση. Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε αρκετές αθλήτριες. Πάμε προς το τέλος της χρονιάς και από εδώ και πέρα θα έχουμε κάποια σημαντικά ματς, άρα είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε όλες τις αθλήτριες μας ετοιμοπόλεμες».
Μανωλίνα Κωνσταντίνου: «Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς, όμως δεν χαλαρώσαμε καθόλου, μπήκαμε από την αρχή πολύ συγκεντρωμένα μέσα στο γήπεδο, που αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όποια ομάδα και να έχουμε απέναντι μας, πρέπει να παίζουμε το ίδιο καλά. Έχουμε μπροστά μας την συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, κάνουμε δυνατές προπονήσεις  ώστε να είμαστε έτοιμες για όλα τα παιχνίδια».
Η επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα του Ρεθύμνου.
Η προσοχή όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πάντως επικεντρώνεται πλέον στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς την Τεταρτη 17 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Θέτιδα Βούλας εκτός έδρας, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του θεσμού.
Περνάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου όμως είχαμε άλλον έναν αποκλεισμό τμήματος από τα πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ, καθώς μετά το τμήμα των Κορασίδων Γ', αποκλείστηκε από την τελική φάση και το τμήμα των Νεανίδων. Πάμε να δούμε όμως τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα τα υπόλοιπα τμήματα υποδομών μας.
Ξεκινάμε από τις Κορασίδες Α', οι οποίες έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, όταν και αγωνίστηκαν εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΔΑΣ Δραπετσώνας. Έκτοτε ακολούθησε μια πολυήμερη διακοπή, ωστόσο πλέον τα κορίτσια μας επανέρχονται στην αγωνιστική δράση με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του β'γύρου, της β'φάσης του β'ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Β'. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 σετ. Τα κορίτσια του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δήμιζα Πόπη, Γκιόκα Μαριαλλένα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κορέλη Φιλίππα, Κυπραίου Μιχαέλα και Φιρλιγκού Γιώτα. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΓΣ Άρτεμις.


Περνάμε και στις Κορασίδες Δ', οι οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του β'γύρου, της β'φάσης του α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Δ'. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ. Τα κορίτσια του Κυριάκου Καμπερίδη που αγνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Μυλωνά Άντρια, Ρέκα Αθηνά, Ταμπακίδη Δανάη, Τσαλικούση Θένια, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφροδίτη, Στύλιου Νικολίνα και Χριστοπούλου Ζωή. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Τέλος, όσον αφορά τα πρωταθλήματα παγκορασίδων, ο Ολυμπιακός δήλωσε συμμετοχή και στα 4 αντίστοιχα πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ (Παγκορασίδων Α',Β',Γ' και Δ') με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να ξεκινούν από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο! Με εξαίρεση το τμήμα Παγκορασίδων Α' το οποίο έχει ρεπό, τα υπόλοιπα τρία τμήματα θα αγωνιστούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, οι Παγκορασίδες Β' θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων, οι Παγκορασίδες Γ' θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης ενώ τέλος οι Παγκορασίδες Δ' θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον Πορφύρα.
Από τη μεριά μας, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις παίκτριές μας και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς.
 
Πόλο Ανδρών: Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο Μαυροβούνιο τη Γιαντράν, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του LEN Champions League. Ο μοναδικός απών από την αποστολή του Ολυμπιακού ήταν ο Γιώργος Ντόσκας, ο οποίος παρέμεινε στην Ελλάδα. Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο Γιάννης Φουντούλης. Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γιαντράν είναι κλειδί για την Ευρωπαϊκή μας συνέχεια. Είμαστε ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία σε μια παραδοσιακά σκληρή έδρα όσο νεανική ομάδα και εάν είναι ο αντίπαλός μας. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι μια νίκη στο Μαυροβούνιο και πλέον έχουμε στο μυαλό μας πως σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».
Γιάννης Φουντούλης: «Δίνουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Τετάρτη σε μια δύσκολη έδρα. Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό για μας γιατί μια ενδεχόμενη νίκη θα μας κρατήσει στην 1η θέση και θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας που είναι η πρόκριση στο Final 6. Πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τον αντίπαλό μας, να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και στην ομάδα μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε».
Πάμε στα καθαρά αγωνιστικά, όπου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός και κατάφερε να επικρατήσει της Γιαντράν με 6-13. Όλοι οι παίκτες μας ήταν εξαιρετικοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γούνας (περιφέρεια, 7:31), 0-2 Γούνας (περιφέρεια, 5:51), 1-2 Βίντοβιτς (κόντρα, 3:22), 1-3 Κολόμβος (π/π, 2:17), 1-4 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 1:18)
2ο οκτάλεπτο: 1-5 Μάγιαρακ (περιφέρεια, 6:40), 1-6 Μουρίκης (π/π, 2:20)
3ο οκτάλεπτο: 1-7 Φουντούλης (περιφέρεια, 5:00), 1-8 Δελακάς (περιφέρεια, 3:39), 2-8 Πόρομπιτς (περιφέρεια, 2:13), 3-8 Μοσκόβ (π/π, 0:51), 3-9 Φουντούλης (κόντρα, 0:01)
4ο οκτάλεπτο: 3-10 Φουντούλης (π/π, 5:03), 4-10 Ράντοβιτς (περιφέρεια, 2:40), 4-11 Μάγιαρακ (π/π, 2:05), 4-12 Μάγιαρακ (π., 1:16), 5-12 Ράντζιτς (περιφέρεια, 0:54), 5-13 Γούνας (περιφέρεια, 0:30), 6-13 Ουκρόπινα (περιφέρεια, 0:02).
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο αρχηγός μας Βαγγέλης Δελακάς, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Πήραμε μια νίκη πολύ πιο εύκολα από ότι περιμέναμε, θέλαμε να τελειώσουμε αυτά τα δυο παιχνίδια με την Γιαντράν χωρίς απώλειες μιας και θεωρητικά είναι μια πιο αδύναμη ομάδα από εμάς και να επικεντρωθούμε στα επόμενα τέσσερα ματς, που απομένουν για να τελειώσει η φάση των ομίλων, τα οποία είναι το ένα πιο δύσκολο από το άλλο, αρχής γενομένης από αυτό με την Μπαρτσελονέτα την επόμενη αγωνιστική».
Βαγγέλης Δελακάς: «Σήμερα ήμασταν πολύ προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, ο οποίος ήταν φυσικά η νίκη. Ξέραμε από την αρχή τι θέλαμε, παίξαμε πάρα πολύ καλά στην άμυνα, όπως και στο Παπαστράτειο και αυτό ήταν που μας ώθησε να παίξουμε πιο απελευθερωμένα στην επίθεση χωρίς άγχος. Γενικά πιστεύω ότι είχαμε ενα εύκολο βράδυ. Τώρα επόμενος στόχος μας είναι η νίκη στην έδρα μας απέναντι στην Μπαρτσελονέτα που κέρδισε σήμερα και είναι σε απόσταση αναπνοής από εμάς. Πιστεύω οτι και με την βοήθεια του κόσμου μας θα την κερδίσουμε όπως και όλους τους αγώνες που μας έχουν μείνει μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων μέσα στο Παπαστράτειο».
 Τα highlights του αγώνα με τη Γιαντράν, μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Ο Ολυμπιακός μετά την δεύτερη νίκη του επί της Γιαντράν, εκτός έδρας αυτή τη φορά, έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ. Η επόμενη αγωνιστική της διοργάνωσης (12 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τη Μπαρτσελονέτα) είναι ίσως η πιο σημαντική όσον αφορά την ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού, καθώς με ενδεχόμενη νίκη, όχι μόνο θα παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ταυτόχρονα θα έχει αποκτήσει και μια διαφορά 4 βαθμών από την ισπανική ομάδα, εξασφαλίζοντας έτσι κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παρουσία του στο final-6.
Ας αφήσουμε όμως τα της Ευρώπης και ας επιστρέψουμε στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας το ΝΟ Χίου στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκτός αποστολής για το συγκεκριμένο παιχνίδι έμειναν οι Γιόσιπ Πάβιτς, Μανώλης Μυλωνάκης και Γιώργος Ντόσκας. Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της τοπικής ομάδας της Χίου με σκορ 11-3. Τα επιμέρους σκορ των οκταλέπτων ήταν: 0-2 στο 1ο, 1-3 στο 2ο, 1-2 στο 3ο και 1-4 στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο.


Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας αναδείχθηκε ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος σημείωσε 4 τέρματα. Από δύο φορές βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα οι Γεννηδουνιάς, Μουρίκης και Μάλιαρακ, ενώ ένα γκολ πέτυχε και ο Δελακάς. Ο Ολυμπιακός φυσικά παραμένει πρώτος και αήττητος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, χωρίς ακόμα να έχει γνωρίσει κάποια ήττα σε οποιαδήποτε διοργάνωση! Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.

Τέλος, όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός έχει από καιρού εξασφαλίσει την παρουσία του στο Final-4 της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο «Α.Πεπανός». Θυμίζουμε πως οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα βρίσκονται στο Final-4 είναι οι: Βουλιαγμένη, Παναθηναϊκός και Εθνικός.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Πανιώνιο, την Ηλιούπολη, τον Νηρέα Χαλανδρίου και τη Βουλιαγμένη. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
Παίδες: Οι Παίδες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου εντός έδρας τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπήρχαν για τον Χάρη Παυλίδη, ο οποίος ωστόσο αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τη Μόνικα Έγκενς. Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε της ομάδας του Αμαρουσίου με το επιβλητικό 26-2(!). Αναλυτικά τα επιμέρους σκορ των οκταλέπτων ήταν: 8-0 στο 1ο, 6-1 στο 2ο, 8-0 στο 3ο και 4-1 στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο.

Πρώτη σκόρερ στο εν λόγω ματς αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη που σκόραρε επτά φορές ενώ ακολούθησε με πέντε τέρματα η Βίρνα Νιαρχάκου. Τέσσερα γκολ πέτυχε η Άλκηστις Αβραμίδου, από τρία η Ελευθερία Πλευρίτου και η Νικόλ Ελευθεριάδου, ενώ τέλος, από δύο γκολ πέτυχαν η Τζούλια Έμολο και η Μαρία Σώρα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι αθλήτριές μας Εύη Τετζαλίδου και Νικόλ Ελευθεριάδου έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Εύη Τετζαλίδου: «Είχαμε ένα παιχνίδι σήμερα και ένα το Σάββατο που ακολουθεί για το πρωτάθλημα στα οποία δοκιμάζουμε κάποια πράγματα ενόψει των αναμετρήσεων με την Ουραλότσκα που ακολουθούν και θέλουμε να είμαστε έτοιμες στο πρώτο ματς την Τετάρτη. Από κει και πέρα έχουμε το εκτός έδρας ματς στη Ρωσία στο οποίο ευελπιστώ να πάνε και εκεί όλα καλά και να πάρουμε την πρόκριση για το Final 4. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κάνουμε τα πράγματα που είναι να κάνουμε σε περίπτωση που περάσουμε και αντίπαλός μας είναι η Σαμπαντέλ θα ετοιμαστούμε όπως πρέπει για το συγκεκριμένο παιχνίδι».
Νικόλ Ελευθεριάδου: «Μετά από τις υποχρεώσεις που είχαμε στην Ευρώπη ξεκίνησε και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα Το παιχνίδι αυτό απαιτούσε μόνο συγκέντρωση και καλή διαχείριση. Από κει και πέρα ξεκινάμε την δυνατή προετοιμασία για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε κόντρα στην Ουραλότσκα και να πετύχουμε το σκοπό μας που είναι η νίκη και η πρόκριση στο Final 4».
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο Παπαστράτειο ως τυπικά φιλοξενούμενος τον ΝΟΒΑ στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Όπως αποδείχθηκε και στην πισίνα, το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε πανεύκολα του ΝΟΒΑ με το επιβλητικό 4-31(!) πετυχαίνοντας έτσι την 11η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, η οποία και τον διατηρεί πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία πέτυχε επτά τέρματα, ενώ επίσης αποτελεσματική ήταν η Βάσω Πλευρίτου, η οποία πέτυχε πέντε γκολ. Στα θετικά της αναμέτρησης ήταν το γεγονός ότι ο Χάρης Παυλίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρές πολίστριες που προέρχονται από την «ερυθρόλευκη» ακαδημία, με την Μαντώ Δουρέκα να αγωνίζεται για πέμπτη φορά φέτος και να σκοράρει μάλιστα τρεις φορές και την Μιχαήλα Πουλοπούλου να καταγράφει τη δεύτερη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα κάτω από τα γκολποστ.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1o oκτάλεπτο: 0-1 Έμολο (κόντρα, 07:05), 1-1 Γιαβαρίδη (περιφέρεια, 05:31), 1-2 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια, 04:41), 1-3 Νιαρχάκου (φουντ., 04:07), 1-4 Mπιανκόνι (π/π., 03:04), 1-5 Έμολο (κόντρα, 02:37), 1-6 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 02:02), 1-7 Μπιανκόνι (κόντρα, 01:13), 1-8 Β. Πλευρίτου (δυο μέτρα, 00:29), 2-8 Βλαχάκη (00:04), 2-9 Ελ. Πλευρίτου (00:01)
2ο οκτάλεπτο: 2-10 Ασημάκη (φουντ. 06:35), 2-11 Ασημάκη (φουντ., 05:55), 2-12 Aβραμίδου (κόντρα, 05:02), 2-13 Ασημάκη (φουντ., 03:29), 2-14 Ασημάκη (κόντρα, 02:05), 2-15 (φουντ., 00:47), 2-16 Αβραμίδου (κόντρα, 00:22)
3ο οκτάλεπτο: 2-17 Τετζαλίδου (κόντρα, 06:36), 2-18 Β. Πλευρίτου (πέναλτι, 05:54), 2:19 Νιαρχάκου (φουντ., 04:35), 2-20 Β. Πλευρίτου (κόντρα, 04:03), 3-20 Κολημήτρα (περιφέρεια, 03:36), 3-21 Δουρέκα (περιφέρεια, 03:12), 3-22 Δουρέκα (περιφέρεια, 01:16), 3-23 Νιαρχάκου (φουντ., 00:35)
4ο οκτάλεπτο: 3-24 Σώρα (πέναλτι, 07:38), 3-25Ασημάκη (κόντρα, 07:01), 3-26 Β. Πλευρίτου (κόντρα, 06:22), 4-26 Γιαβαρίδη (περιφέρεια, 6:02) 4-27 Ασημάκη (φουντ., 03:59), 4-28 Β. Πλευρίτου (κόντρα, 02:54), 4-29 Μπιανκόνι (κόντρα, 02:16), 4-30 Μπιανκόνι (κόντρα, 00:49), 4-31 Δουρέκα (περιφέρεια, 00:03)


Μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόσο η Ελευθερία Πλευρίτου όσο και η Μαντώ Δουρέκα έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελευθερία Πλευρίτου: «Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το παιχνίδι της Τετάρτης. Είμαστε έτοιμες και σίγουρες για τη νίκη και θα κάνουμε ότι καλύτερο. Είναι καλό το γεγονός ότι παίζουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, οπότε ελπίζουμε και στην παρουσία του κόσμου για να μας ενθαρρύνει. Στη συνέχεια η προσοχή μας θα στραφεί στον επαναληπτικό με την Ουραλότσκα και θέλουμε να είμαστε εμείς που θα προκριθούμε στο Final 4».
Μαντώ Δουρέκα: «Χαίρομαι που παίρνω χρόνο σε αυτά τα παιχνίδια, αν και είναι εύκολα. Με βοηθάει να γίνομαι ένα με την μεγαλύτερη ομάδα και να προσπαθώ. Όπως βλέπω τα κορίτσια είναι πανέτοιμα για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Ουραλότσκα!». Στο… ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της Πουλοπούλου: «Και εγώ βλέπω έτοιμα τα κορίτσια για την αναμέτρηση με την ρώσικη ομάδα. Χαιρόμαστε που παίρνουμε χρόνο συμμετοχής σε τέτοιου είδους παιχνίδια και ξεκουράζουμε τις μεγαλύτερες από εμάς».
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το ΝΟ Βουλιαγμένης.
Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού προετοιμάζεται πλέον για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας την Ουραλότσκα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν την παρουσία μας στο Final-4. Με εξαίρεση την Μόνικα Έγκενς που δεν υπολογίζεται για το συγκεκριμένο ματς αφού έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα του Καναδά, όλες οι υπόλοιπες πολίστριες βρίσκονται στη διάθεση του Χάρη Παυλίδη. Θυμίζουμε πως ο επαναληπτικός αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη Ρωσία στις 27 Φεβρουαρίου.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Το ερυθρόλευκο τμήμα των νέων γυναικών έχει ήδη προκριθεί στην Β'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών και πλέον οι αθλήτριές μας περιμένουν την κλήρωση (θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου) που θα δείξει τον επόμενο αντίπαλό τους. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Α' Όμιλο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Ιωνικό Νίκαιας, ΟΦΗ, Εθνικό και ΝΟ Ρεθύμνου. Μέχρι τότε, οι νεανίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΕ Πατρών. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου προπονητή του τμήματος Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
 
Κολύμβηση: Το τριήμερο 12-14 Φεβρουαρίου, διεξήχθησαν στο Κολυμβητήριο της Νίκαιας οι «Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α&Β» στους οποίους συμμετείχε και ο Ολυμπιακός με 5 αθλητές (Μπούνταλης Αναστάσης, Ευαγγέλου Γιώργος, Καλαντζής  Βαγγέλης, Γρίβας Παναγιώτης και Χρήστου Γιάννης) και 7 αθλήτριες (Παρλιάρου Φωτεινή, Μενελάου Εύη, Τροχαλάκη Μαρία, Λάρδα Μαριάνθη, Πολίτη Μαριάντα, Χαλκίδου Λυδία και Κιμίνου Φραγκίσκα).

Την αποστολή ακολούθησαν οι προπονητές Νίκος Γέμελος, Στέλιος Φιλόπουλος και Αλεξάνδρα Γκικάκη. Ο τελικός απολογισμός ήταν εξαιρετικός καθώς κατακτήθηκαν συνολικά τρία χρυσά μετάλλια, έξι αργυρά και δυο χάλκινα. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι: Λάρδα Μαριάνθη (200μ Πρόσθιο Παγκορασίδων Α-50), Μπουνταλης Αναστάσιος (50μ Πεταλούδα Παμπαίδων Α-50) και οι Χρήστου Ιωάννης, Καλαντζής Ευάγγελος, Μπουνταλης Αναστάσιος και Ευαγγέλου Γεώργιος (4Χ100 Μικτό Ομαδικό Παμπαίδων Α-50).

Τους νικητές των υπολοίπων μεταλλίων και γενικότερα τα πλασαρίσματα όλων των αθλητών μας στους συγκεκριμένους αγώνες μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) και συγκεκριμένα εδώ
 
Στίβος: Το περασμένο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου) διεξήχθη το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου» για το 2016, στο οποίο έλαβε συμμετοχή και η ομάδα μας με αρκετούς αθλητές και αθλήτριες. Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στη γενική βαθμολογία των ανδρών συγκεντρώνοντας 49 βαθμούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Σε ατομικό επίπεδο είχαμε την κατάκτηση πέντε πανελληνίων πρωταθλημάτων! Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Τριβιζάς κατέκτησε το πρωτάθλημα στα 200μ, ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν, ο Γεράσιμος Θεοδώρου στη σφαίρα, ο Μιχάλης Μερτζιανίδης στο μήκος και η Ανδριάννα Φέρρα στα 200μ. Εκτός από τους προαναφερθέντες, είχαμε και άλλους αθλητές του Ολυμπιακού που κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Δημήτρης Πατσουκάκης στο επί κοντώ και η τρίτη θέση που κατέλαβε στα 60 μέτρα ο Παναγιώτης Τριβυζάς. Παράλληλα, στην τέταρτη θέση τερμάτισαν η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν και η Ρενάτα Μπλοσοκοβάιτε στη σφαίρα.

Το τμήμα Στίβου του Ολυμπιακού κατέβηκε στη διοργάνωση με αρκετές ελλείψεις, όμως οι αθλητές μας πραγματοποίησαν φοβερές επιδόσεις γεγονός που προκαλεί τεράστια αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν όπου διεξάγονται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο έφορος του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού Κος Τάκης Βεντίκος, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Τάκης Βεντίκος: «Ευχαριστώ την διοίκηση του Ολυμπιακού και όλους τους αθλητές μας που έφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα Ανδρών κλειστού στίβου στον Πειραιά μας».
Μπορείτε να δείτε ένα μικρό βίντεο-αφιέρωμα για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου εδώ:
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του "ερυθρόλευκου" τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα δε με το επίσημο σάιτ της ΕΟΠ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένη η παρακάτω διοργάνωση:
· 20/2-21/2 - Κύπελλο Ολυμπιονικών 2016 - Κατηγορία Laser, 470, Finn, 49er (GRE)
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
· 17/2-21/2 - CentrePort International Youth Match (NZL)
· 17/2-20/2 - Kuwait Optimist Wek (KUW)
· 18/2-21/2 - XXVII International Vila de Palamos  (ESP)
· 19/2-21/2 - 420 and 470 Carnival Race (ITA)
· 20/2-27/2 - RSX World Championship   (ISR)
· 20/2-27/2 - 470 World Championship    (ARG)
· 20/2-21/2 - RYA Winter Match Racing Series Weekend 2 (GBR)
· 20/2-21/2 - February Match Race (ITA)
· 20/2-21/2 - Selective de Ligue Atlantique Round Robin (FRA)
· 21/2-21/2 - Snowball Match Racing Series (NED)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Κανένα νέο δεν είχαμε όσον αφορά το "ερυθρόλευκο" τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής οσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

Σε ατομικό επίπεδο, η προσοχή μας στρέφεται για ακόμα μία εβδομάδα στην παρουσία του αθλητή μας Διονύση Αγγελόπουλου, ο οποίος είναι ο μοναδικός αθλητής του Ολυμπιακού που συμμετέχει στο προπονητικό κοινόβιο που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΚΟΦΝΣ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και το οποίο θα διεξαχθεί ως τις 20 Φεβρουαρίου.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Τέλος, να πούμε πως δεν είχαμε καμία νεότερη ανακοίνωση της ΕΟΚΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ) σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα (τουλάχιστον όσον αφορά τυχόν προκυρήξεις αγώνων) ούτε στο επίσημο σάιτ της, αλλά ούτε και στην επίσημη σελίδα της στο facebook.
 
Πινγκ Πονγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τα τμήματα του πινγκ πονγκ σε άνδρες και γυναίκες, καθώς υπήρχε πολυήμερη διακοπή.
Οι επόμενοι αγώνες των ανδρών για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε στο ΣΕΦ τον Άρη Βούλας, τον ΑΣ Πέρα και τον ΑΟ Τατάυλα.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των γυναικών επανέρχονται το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Τελαμόνα Σαλαμίνας, τον ΔΑΟ Ταύρου και τον ΟΕΑ Εδέσσης.
Μέχρι τότε, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν κανονικά τις προγραμματισμένες προπονήσεις τους προκειμένου να επανέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην καλύτερη δυνατή φυσική και αγωνιστική κατάσταση.


Μια από τα ίδια και όσον αφορά την ερυθρόλευκη ακαδημια του Ολυμπιακού στο πινγκ πονγκ, καθώς οι νεαροί και νεαρές αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα δεν έδωσαν κάποιον αγώνα την εβδομάδα που μας πέρασε, ή τουλάχιστον δε μας έχει γίνει γνωστός μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά προκειμένου όλοι τους να βρίσκονται στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση όταν επανέλθουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
 
Ξιφασκία: Δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά τη Βάσω Βουγιούκα και τον Γιώργο Τσουρούτα, τους δύο και μοναδικούς αθλητές δηλαδή οι οποίοι και απαρτίζουν το ερυθρόλευκο τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού.
Και οι δύο συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.


Να πούμε πως σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν δύο αγώνες Σπάθης (άθλημα στο οποίο συμμετέχουν οι δύο αθλητές μας) κατά το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου. Ο λόγος για το τουρνουά Σπάθης Γυναικών που θα διεξαχθεί στη Γάνδη του Βελγίου στο οποίο γνωρίζουμε ήδη πως η Βουγιούκα θα λάβει συμμετοχή, και το τουρνουά Σπάθης Ανδρών που θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε ακόμα αν ο Τσουρούτας δήλωσε συμμετοχή.
Σε εγχώριο επίπεδο, κατά το υπόλοιπο του Φεβρουαρίου δεν έπεται κάποια διοργάνωση που να αφορά την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται οι δύο αθλητές μας.
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται τις επόμενες ημέρες.

Θυμίζουμε πως το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί μέσα στο 2016 είναι το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων» (17 και 18 ετών) το οποίο και θα διεξαχθεί σε περίπου δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα το τετρήμερο 3-6 Μαρτίου, με τον Ολυμπιακό να δηλώνει λογικά συμμετοχή με κάποιους εκ των αθλητών του που πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς στην προαγωνιστική ομάδα υπάρχουν μεταξύ άλλων οι Δεμέστιχας Γρηγόρης (γενν. 1998) και Νικολακόπουλος Δημήτρης (γενν. 1999).
 
Ταε Κβο Ντο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα ούτε όσον αφορά το τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ξεκινούν τον Απρίλιο, όπου τον «χορό» θα ανοίξει το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών» το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Απριλίου. Κατά τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών». Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.
 
Κικ Μπόξινγκ: Όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του Κικ Μπόξινγκ, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια σημαντική ατομική διάκριση, καθώς ο εκ των προπονητών του τμήματος, Ανδρέας Καυκάς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του -71 kg,  στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge».

Η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδια της ΠΟΚ αλλά και της WAKO και στο οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες αλλά και ξένοι ευρωπαίοι αθλητές. Ο Ανδρέας Καυκάς, ο οποίος μάλιστα προερχόταν από μεγάλη αποχή λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, ήθελε να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση για να δει και το βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκεται εν όψει και του πανελλήνιου πρωταθλήματος kick boxing το οποίο διεξαχθεί τον Ιούνιο. Τελικώς, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους αθλητές της κατηγορίας του, κερδιζοντας το χρυσό μετάλλιο. Πολλά συγχαρητήρια στον Ανδρέα για την επιτυχία του αυτή και του ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Θα ξεκινήσουμε την ειδησεογραφία που αφορά τα τμήματα ποδοσφαίρου νέων με μια σημαντική εξωαγωνιστική είδηση, καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ομάδας Κ17 στο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου «Future Cup» το οποίο θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ το τριήμερο 26-28 Μαρτίου από τον Άγιαξ.

Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε κορυφαία κλαμπ όπως είναι ο Άγιαξ, η Μπαρτσελόνα, η Άρσεναλ, η Μπενφίκα και η Άντερλεχτ και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την τελική ευθεία του Πρωταθλήματος Super League K-17 όπου στόχος είναι φυσικά η κούπα. Η ΠΑΕ μάλιστα ανέφερε μεταξύ άλλων πως το τουρνουά αυτό, θα είναι ένα από τα πολλά στα οποία θα συμμετάσχουν οι ομάδες της ακαδημίας μας το προσεχές τετράμηνο.
Πάμε όμως και στα αγωνιστικά, ξεκινώντας από την ομάδα Κ20, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου εκτός έδρας την ΑΕΚ στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών της Superleague. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-1 και έτσι μετά από 19 αγώνες χωρίς ήττα στη διοργάνωση έχει 17 νίκες και 2 ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο +9 από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 5' ο Θανάσης Ανδρούτσος.


Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Βούζας δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Βασίλης Βούζας: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και για τις δυο ομάδες. Προηγηθήκαμε πολύ νωρίς και πήραμε τη νίκη. Συνεχίζουμε την δουλειά μας. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι και ατομικά και ομαδικά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη στο Πρωτάθλημα».
Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων πρωταθλήματος για την ομάδα Κ20 δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε δράση όσον αφορά τα πρωταθλήματα της Superleague για τις ομάδες Κ17 και Κ15. Παρ'όλα αυτά, οι προπονήσεις των δύο αυτών τμημάτων συνεχίζονται κανονικά, χωρίς ωστόσο ακόμα να γνωρίζουμε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους.
Υπενθυμίζουμε πάντως, πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague, αποδεικνύοντας για ακόμα μια χρονιά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες μας από προπονητές και παίκτες.
Πάμε να δούμε τώρα τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε:
• Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - Σχολή Ρέντη Κ10 - 2-1 (Θουκυδίδειο)
• Σάββατο 13 Φεβρουαρίου - Παναθηναϊκός Κ16 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - 0-2 (Attica Cup)
• Σάββατο 13 Φεβρουαρίου - Παναθηναϊκός Κ14 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - 1-2 (Attica Cup)
• Κυριακή 14 Φεβρουαρίου - ΓΣ Αργυρούπολης Κ9 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - 0-7 (Θουκυδίδειο)
• Κυριακή 14 Φεβρουαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Εθνικός Κ11 - 7-0 (Attica Cup)
*** Εκτός των προαναφερθέντων, είχαμε άλλα δύο φιλικά παιχνίδια, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - Σχολή Ασπροπύργου Κ10 και το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ8 - Σχολή Αιγάλεω Κ8, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αποτελέσματα.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι-Κορασίδων (Πόλο γυναικών)
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Πόλο γυναικών)
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών (Στίβος)

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει επτά (7) ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg (Πυγμαχία)
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star (Ιστιοπλοϊα)
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών (Στίβος)
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών (Στίβος)
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών (Στίβος)
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών (Στίβος)
• 1 Πανελλήνια πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών (Στίβος)

Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 USA College Football Tournament (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει εξήντα ένα (61) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (17/02 - 23/02/2016)
·        17/02/2016 - Πόλο Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ουραλότσκα
·        17/02/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - Θέτις Βούλας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        17/02/2016 - Mπάσκετ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ελευθερία Μοσχάτου
·        19/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ηρακλής
·        20/02/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πρωτέας Βούλας
·        20/02/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΓΣ Πετρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        20/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        20/02/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - Ρέθυμνο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        20/02/2016 - Πόλο Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης
·        20/02/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - Άρης Βούλας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        20/02/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣ Πέρα
·        21/02/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - ΑΟ Ταταύλα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        20/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Α΄ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης
·        21/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΓΣ Άρτεμις - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        21/02/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Πετρούπολης
·        21/02/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Β΄ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝΣ Μίλων
·        21/02/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Γ΄ - ΓΣ Ηλιούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        21/02/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Δ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πορφύρας
 
ΥΓ1: Καθώς έγραφα το παρόν άρθρο, διαπίστωσα κάτι (όσον αφορά το τμήμα του βόλεϊ ανδρών). Ο Ολυμπιακός λοιπόν, θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου τον Ηρακλή για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Εφόσον, τον κερδίσει, θα πρέπει να αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης με έναν εκ των ΠΑΟΚ και Φοίνικα Σύρου μία μέρα αργότερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 21:00. Έλα όμως που σύμφωνα με το πρόγραμμα της Α1 Ανδρών την ίδια μέρα (20/02) και μάλιστα μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (φυσικά, αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που συμμετέχουν στο final-4 του Λιγκ Καπ). Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο πάντως, δεν είχε γίνει αναφορά για ενδεχόμενη αλλαγή ημερομηνίας της διεξαγωγής της συγκεκριμένης αγωνιστικής. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τί θα γίνει τελικά.
ΥΓ2: Μετά την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου Ανδρών και τις ατομικές διακρίσεις από τους αθλητές μας σε στίβο, κολύμβηση και κικ μπόξινγκ, ο Ολυμπιακός έφτασε τις 98(!!!) πρωτιές για φέτος. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται...
ΥΓ3: Ρε Παναθηναϊκοί, για ψαχτείτε λίγο, πόσες είναι οι φετινές νίκες μας στα μεταξύ μας παιχνίδια σε όλα τα αθλήματα όλων των ηλικιών?
ΥΓ4: Αν συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κατακτάει πάνω από 15 ομαδικούς τίτλους κάθε χρόνο, όπως κάνει την τελευταία πενταετία, σε 3-4 χρόνια βλέπω το παραμυθάκι με τους «περισσότερους ομαδικούς τίτλους του Παναθηναϊκού, έναντι του Ολυμπιακού» να αποτελεί παρελθόν. Υπομονή σύγγαυροι και θα γίνει κι αυτό.
ΥΓ5:  Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
ΜakTheBet

Σχόλια

Εικόνα holland74

Μπράβο στην ανδρική ομάδα βόλλευ για την κατάκτηση του λιγκ καπ...

Εικόνα MakTheBet

Και επίσης πολλά μπράβο και στην ανδρική ομάδα του πινγκ πονγκ που μετά τις τελευταίες τους νίκες εξασφάλισαν ουσιαστικά το πρωτάθλημα καθώς θέλουν μόλις μία νίκη στα εναπομείναντα 3 παιχνίδια!!!

Εικόνα thita

μπράβο φίλε για την δουλειά σου, είπαμε, θα σου το λέμε κάθε φορά, αν και σιγά-σιγά τελειώνει η ευρηματικότητα στην επιβράβευση και αρχίζουμε και σου επαναλαμβάνουμε κάθε φορά τον ίδιο έπαινο, άδικη μια τέτοια τυποποίηση στο μέγεθος της δουλειάς και προσφοράς σου, πάνω και από τους καλύτερους και πιο οργανωμένους επαγγελματίες δημοιογράφους, εύγε.....

Εικόνα MakTheBet

Κι εγώ κάθε φορά θα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αδερφέ... Να σαι καλά...

Εικόνα holland74

Καταπληκτική δουλειά ξανά...Αυτό με τους τίτλους είναι μεγάλο θέμα...Το πόλο γυναικών πιστεύω μπορεί να ξαναφέρει την ευρωπαϊκή κούπα στο λιμάνι, το πόλο ανδρών έχει τα φόντα να βγει πρώτο στον όμιλο και να πάει κατευθείαν στα ημιτελικά..

Εικόνα MakTheBet

Όσον αφορά το πόλο γυναικών, υπάρχει το υλικό που μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην πανευρωπαϊκή καταξίωση με την κατάκτηση συνεχόμενων Ευρωπαϊκών...Δεν είναι τυχαία η δήλωση του προπονητή μας Χάρη Παυλίδη πως αν η ομάδα είχε και δικό της κολυμβητήριο, με αυτην την ομαδα θα έπαιρνε 10 Ευρωπαϊκά!!! Στο πολο ανδρων, φτου φτου ολα καλα πανε...Συνεχιζουμε ηρεμα και ταπεινα...

Εικόνα Aprosarmostos17

Μπράβο. Καταπληκτική δουλειά.

Εικόνα MakTheBet

Να σαι καλά... Σ'ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Εικόνα ze ηλιας

Το να σου δώσω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για μια ακόμα φορά ίσως και να είναι φτωχό.
Θεμέλιος λίθος για το λειτούργημα αυτού που παρέχει ενημέρωση είναι η ολοκληρωμένη ειδησεογραφία-ρεπορτάζ που απαιτεί σωστή πληροφόρηση,όσφρηση και πολύ δουλειά.
Επειδή είναι φανερό πως διαθέτεις και κρίση μπορείς να τη διατυπώνεις όπου κρίνεις αναγκαίο για κάθε άθλημα του ερασιτέχνη μας.
Ειλικρινά σ ευχαριστούμε

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Νομίζω πως πάνω-κάτω όλοι έχουμε μια ιδέα σχετικά με το ποια τμήματα στοχεύουν σε κούπες και ποια όχι. Με εξαίρεση το τμήμα πινγκ πονγκ γυναικών, νομίζω πως όλα τα υπόλοιπα τμήματα βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο όσον αφορά την κατάκτηση τίτλων. Αγωνιστικά, τα νέα τα διαβάζουμε κάθε εβδομάδα. Όλα βαίνουν καλώς προς το παρόν. Αν συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς (προ)βλέπω στο τέλος της χρονιάς ο Ερασιτέχνης μας να σηκώνει πάνω από 15 ομαδικούς τίτλους.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Συγχαρητηρια και παλι Μακη για την εξαιρετικη δουλεια. Παντως στα υστερογραφα δινεις ρεσιταλ. :) Αν και οταν μπορεις θα ηταν πολυ ωραιο να καταγραψεις τα αποτελεσματα (για το υστερογραφο 3). Για το υστερογραφο 4: ακριβως οπως το λες. Μεγαλο παραμυθι αυτο με τουςτιτλους. Πριν μερικα χρονια μας ειχαν ζαλισει με τον τιτλο νουμερο 500 (γελαει ο κοσμος). https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/206906_4781.... ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-3-1962. Αν εξετασουμε και το πως κατακτηθηκαν αυτοι οι τιτλοι θα γελασει και ο καθε πικραμενος. Τι εμεινε? Αυτο που ειπες. Να ξεπερασουμε ακομη και τα ψεματα τους.

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα αδερφέ... Το ΥΓ3 θα γίνει πράξη μόλις τελειώσει η αγωνιστική περίοδος... Αν θυμάσαι, σε παλαιότερο άρθρο εκεί κοντά στις γιορτές είχα ανεβάσει ένα αφιέρωμα στα μεταξύ μας παιχνίδια... Και πού να δεις τη συνέχειά του... Όσο για τους τίτλους, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως τουλάχιστον 50 από τους υποτιθέμενους 500 τίτλους που λένε πως έχουν κατακτήσει είναι ψεύτικοι και μάλιστα είχε γίνει παλαιότερα μια προσπάθεια ανάδειξης της αλήθειας, αλλά το πράγμα έμεινε στάσιμο...Συμφωνώ 100% πάντως με αυτό που είπες πως το μόνο που μένει είναι να ξεπεράσουμε ακόμα και τα ψέμματά τους... Υπομονή λίγα χρονάκια μόνο...

Εικόνα xristoforas

στη wikipedia στο λημμα τους γραφει πως εχουν 394 τιτλους (αν μετρηθουν) αυτη τη στιγμη...αλλα πιστευω πως οι 67 απο αυτους ειναι ψευτικοι....
οι 6 του ποδοσφαιρου πριν το πρωτο πανελληνιο πρωταθλημα 1927-28 (που πηρε ο αρης)
οι 32 σε πιστα και οδο (δεν τους φταναν οι τιτλοι γενικης βαθμολογιας ποδηλασιας?)
σε ξιφασκια αν και υπαρχει διαφωνια με ομοιδεατες..θεωρω πως πρεπει να μετρανε μονο οι 13 τιτλοι γενικης βαθμολογιας και οχι οι 28 υποτιτλοι οπως θα τους χαρακτηριζα
και ενας στην ...ποδοαντισφαιριση (χαχαχαχαχα)
βεβαια....εχουν 67 ψευδοτιτλους...αλλα αφαιρουμε και τους 14 τιτλους που δεν τους εχουνε βαλει (13 τιτλοι γ.β. ξιφασκιας συν 1 κυπελλο ελλαδος κυπρου στο ποδοσφαιρο) οποτε παμε στους 53 παραπανισιους απο την πραγματικοτητα

επισης απο εμας η wikipedia κλεβει 4 τιτλους κατα τη γνωμη μου
το υπερκυπελλο ποδοσφαιρου 1980 και τα 3 διακρατικα τροπαια υπο ΓΓΑ ελλαδος-κυπρου ή μεγαλης ελλαδος!

οποτε τωρα η wiki δειχνει οτι χανουμε για 34 τιτλους δηλ. με σκορ τιτλων 360-394 απο τους βαζελους
ενω στην ουσια συμφωνα με τη μετρηση μου , εχουμε ΚΑΙ ΤΩΡΑ παραπανω τιτλους (+23 για την ακριβεια δηλαδη 364 εμεις και 341 αυτοι)

Εικόνα MakTheBet

Μην την ψάχνεις με τη Βικιπαίδεια. Άκρη δε θα βγάλεις εκεί. Στο λέω εκ προσωπικής πείρας. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα σε 2-3 χρονάκια να περάσει στους ομαδικούς τίτλους τον Παναθηναϊκό για να τελειώνει και επίσημα αυτό το παραμύθι περί τίτλων. Ας έχουν σύμφωνα με τη βίκι και 34 ομαδικούς τίτλους παραπάνω...Και? Σε λίγο καιρό θα τους περνάμε και εκεί...