Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 17.02 έως 23.02.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους! Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν Κ-Α-Τ-Α-Κ-Ο-Κ-Κ-Ι-Ν-Η καθώς το τμήμα βόλεϊ ανδρών κατέκτησε το Λιγκ Καπ ενώ το τμήμα πινγκ πονγκ ανδρών εξασφάλισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα καθώς μετά τις τελευταίες νίκες που σημείωσε, θέλει μόλις έναν κερδισμένο αγώνα από τους τρεις εναπομείναντες προκειμένου να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο! Αγωνιστική δράση υπήρχε φυσικά για τα περισσότερα ερυθρόλευκα τμήματα του Ερασιτέχνη μας (μάλιστα είχαμε και νέο γλέντι επί του Παναθηναϊκού) κι εμείς είμαστε εδώ για να τα δούμε όλα αναλυτικά, όπως πάντα, μέσω αυτής της ενότητας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα δε διεξήχθη κάποιος αγώνας πρωταθλήματος, απλούστατα διότι υπήρξε διακοπή λόγω υποχρεώσεων της ελληνικής εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος (16η) είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Όσον αφορά τώρα την άλλη εγχώρια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδας, αυτό αργεί ακόμα καθώς το Final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Θυμίζουμε πως τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση είναι: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός.
Και τις τρεις ομάδες τις έχουμε αντιμετωπίσει και τις έχουμε κερδίσει στο πρωτάθλημα, επομένως θεωρώ πως ο σοβαρός Ολυμπιακός δε θα έχει πρόβλημα να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο! Μακάρι να περάσουμε εμείς τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός τον Αθηναϊκό για να έχουμε «ντέρμπι αιωνίων» και να ευχαριστηθούμε την κατάκτηση του τροπαίου ακόμα περισσότερο.
Πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις Νεανίδες, οι οποίες αγωνίστηκαν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντιπαλο την Ελευθερία Μοσχάτου, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 54-52 και πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς που αύξησαν τη διαφορά από την ουραγό Τερψιθέα Γλυφάδας κατά 4 βαθμούς! Η επόμενη αγωνιστική (17η) είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Πανιώνιο.


Συνεχίζουμε με το τμήμα των Κορασίδων, το οποίο αντιμετώπισε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εντός έδρας τον Πρωτέα Βούλας, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος Α'ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων. Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 25-92(!), ωστόσο παραμένει στην 9η θέση, με μόλις έναν βαθμό απόσταση από τη ζωνη του υποβιβασμού. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, όπου οι Κορασίδες του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Προοδευτική.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Περνάμε στο τμήμα του βόλεϊ ανδρών, το οποίο βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου στη Σύρο, προκειμένου να συμμετάσχει στο final-4 του Λιγκ Καπ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου.

Λίγες ώρες μετά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης στο Δημαρχείο του νησιού. Την διαδικασία προλόγισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και στην συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου απήθυνε έναν χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου κ. Μαραγκού. Από κει και πέρα το λόγο πήραν οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στη διοργάνωση και ακολούθησαν οι αρχηγοί.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν στη διαδικασία ο Ρομπέρτο Πιάτσα και ο αρχηγός Ντίμα Φιλίποφ. Ας δούμε τί ανέφερε έκαστος:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ, μαζί με την ομάδα μου, στο πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός της σεζόν. Γνωρίζω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο από φίλους του βόλεϊ. Η ομάδα μου για να μπορέσει να προχωρήσει και να βρεθεί στον τελικό, θα πρέπει στο σημαντικό αυριανό ματς, να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Ηρακλής θα παρουσιαστεί σαφώς καλύτερος από την πρώτη φορά που τον αντιμετωπίσαμε, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και για αυτό το λόγο πρέπει να αγωνιστούμε με αφοσίωση και συγκέντρωση στον στόχο μας».
Ντίμα Φιλίποφ: «Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του νησιού για την άψογη έως τώρα φιλοξενία τους. Πάντα ερχόμαστε εδώ με μεγάλη χαρά γιατί ξέρουμε ότι το νησί, αγαπάει και ζει για το βόλεϊ. Το League Cup είναι μια γιορτή για το άθλημα, πιστεύω και ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο και ο κόσμος που θα βρεθεί στις εξέδρες να απολαύσει υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, όλες οι ομάδες βρίσκονται δυο νίκες μακριά από τον τίτλο. Εμείς θέλουμε να κάνουμε δυο νίκες στους αγώνες που θα παίξουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που θα γελάμε το Σάββατο το βράδυ».
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Ηρακλή στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια του Final-4, του οποίου και επικράτησε άνετα με 3-0 σετ, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε 1 ώρα και 11 λεπτά. Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ: κερδίσαμε αρχικά το 1ο σετ με 25-18, στη συνέχεια το 2ο με 25-13 και τέλος το 3ο σετ με 25-22.


Ο Ρομπέρτο Πιάτσα επέλεξε να αφήσει εκτός τον Όγκουρτσακ και να αγωνιστεί με τον Μενέλαο Κοκκινάκη, με τον νεαρό ακραίο να αρπάζει την ευκαιρία από τα ... μαλλιά και να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ματς ήταν ο Λετονός διαγώνιος Έγκλσκαλνς, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους!

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 3 (1/5 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 20 (18/32 επ., 2 άσσοι), Κοκκινάκης 10 (7/14 επ., 3 άσσοι, 67% υπ.-67% αρ.), Τσουκ 11 (8/17 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ.-29% αρ.), Σπίνου 6 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής –λ (46% υπ.-38% αρ.).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο αρχηγός μας Ντίμα Φιλίποφ, όσο και ο Μενέλαος Κοκκινάκης, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ντίμα Φιλίποφ: «Όπως είχα πει και χθες για να κατακτήσουμε το τρόπαιο πρέπει να κάνουμε δυο νίκες Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, την πρώτη νίκη. Πιστεύω ότι στα δυο πρώτα σετ παίξαμε πάρα πολύ καλά. Στο τρίτο σετ ήμασταν μπροστά με 4-5 πόντους, αλλά κάναμε κάποια συνεχόμενα λάθη, ο Ηρακλής μας ισοφάρισε και μέχρι το 20-20 πηγαίναμε μαζί στο σκορ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε, αφού όταν ήμαστε μπροστά στο σκορ δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να μας ισοφαρίζουν. Από εκεί και πέρα έχουμε λίγο χρόνο να χαλαρώσουμε μέχρι αύριο το βράδυ που θα παίξουμε στο πρώτο πολύ σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, στο μεγάλος τελικό του League Cup που θα κρίνει και τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας, εγώ θέλω να παίξουμε όπως ξέρουμε να παίζουμε, δεν φοβόμαστε κανέναν, είμαστε ο Ολυμπιακός και στον τελικό πρέπει να το δείξουμε αυτό».
Μενέλαος Κοκκινάκης: «Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό σωματείο, αλλά σε αυτή τη διοργάνωση γνωρίζαμε ότι θα κατέβει να παίξει χωρίς άγχος, αφού δεν είχαν κάτι να χάσουν και έβλεπαν το Final-4 σαν μια γιορτή. Η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να έχει άγχος είναι το φαβορί, εμείς όμως δεν μπορώ να πω ότι είχαμε άγχος, αφού πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Γνωρίζαμε ότι αν παίξουμε καλά θα μπορούσαμε να νικήσουμε εύκολα αυτό το παιχνίδι όπως και έγινε. Κάναμε κάποια μικρά λαθάκια στο τρίτο σετ αλλά τα διορθώσαμε γρήγορα, καταφέραμε να επικρατήσουμε με 3-0 και να πάρουμε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό. Όσο αφορά τον αυριανό αγώνα, δεν έχω κάποια προτίμηση μιας και οι δυο ομάδες είναι αρκετά καλές φέτος και πάνω από όλα, όπως λέει και ο προπονητής μας, εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας. Αν εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και ακολουθούμε σωστά την τακτική, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, οπότε κοιτάμε τον εαυτό μας και τίποτα άλλο».
Τα highlights του ημιτελικού με τον Ηρακλή μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Και πάμε τώρα στον μεγάλο τελικό της 20ης Φεβρουαρίου. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που απεδείχθη ακατάλληλο για ... καρδιακούς, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ, αλλά κυρίως, παρά το ότι μετά την ισοφάριση σε 2-2, στο τάι-μπρέικ, η ομάδα βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 14-10(!). Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν τεράστια αποθέματα ψυχής και κατάφεραν να πάρουν ένα παιχνίδι το οποίο έμοιαζε πραγματικά χαμένο!


Παμε όμως να δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ: Αρχικά χάσαμε το 1ο και το 2ο σετ με σκορ 20-25, στη συνέχεια κερδίσαμε το 3ο και το 4ο σετ με 25-17 και 25-20 αντίστοιχα, ενώ το 5ο και κρισιμότερο σετ το κατακτήσαμε με σκορ 17-15! Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέβαλαν τα μέγιστα για την τεράστια αυτή ανατροπή και πραγματικά δε μπορώ -και δε θέλω- να ξεχωρίσω κανέναν. Ήταν ένα αποτέλεσμα καθαρά ομαδικής δουλειάς καθώς όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για την ιστορική αυτή νίκη.

Για τα διαδικαστικά, ας δούμε τα στατιστικά των παικτών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 10 (7/10 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 28 (24/41 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Τσουκ 11 (8/23 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ.-24%αρ.), Όγκουρτσακ 1 (1 μπλοκ), Ταμπουρατζής (λ)(62%υπ.-38%αρ.), Σπίνου 11 (4/7 επ., 7 μπλοκ), Σακόγλου 1 (1/2 επ.), Κοκκινάκης 13 (9/24 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 67% επ.-52%αρ.), Γκούζντα (λ), Παπαδόπουλος, Στιβαχτής (συμμετοχή).

Τα highlights του συγκλονιστικού τελικού με τον ΠΑΟΚ μπορείτε να τα δείτε εδώ
Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέκτησε τον πρώτο από τους τρεις εγχώριους τίτλους τους οποίους διεκδικεί φέτος, δείχνοντας πως η ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα βρίσκεται στο σωστό δρόμο.


Περνάμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την επόμενη αγωνιστική (18η) να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα μια νίκη επί του «αιωνίου αντιπάλου» θα είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία των παικτών -αλλά και των οπαδών-, ενώ ταυτόχρονα θα μας κρατήσει σταθερά στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τέλος, οσον αφορά το Κύπελλο, θυμίζουμε πως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φάση των «8» της διοργάνωσης, όπου ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Λαμία, την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.
Και πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, όπου πλέον τα μοναδικά μας τμήματα που βρίσκονται σε αγωνιστική δράση είναι αυτό των Παίδων και αυτά των Παμπαίδων Α' και Β', τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ. Ξεκινάμε από τους Παίδες, οι οποίοι αγωνίστηκαν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Πετρούπολης και επικράτησαν με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη οι οποίοι αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Μελιγγιώτης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Θεοδώρου , Μελιάδης Γρηγόρης, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παμπαίδων Α', το οποίο αγωνίστηκε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Πετρούπολης στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου γύρου της Α' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωτθαλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης. Στράτος Απόστολος και Στάτος Αθανάσιος. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Τέλος, όσον αφορά το τμήμα των Παμπαίδων Β', αυτό αγωνίστηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο την ΑΕ Αρμενική στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου γύρου της Α' φάσης του Δ΄' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Σαπουτζής Μ.,Ρούσας Ι.Κουτρούλης Τ., Δασκαλέρος Γ.Μαζωνάκης Κ., Μάρτος Κ.,Μπακοδήμος Σ., Μαλατράς Σ. και Χατζηκλημάνογλου Ι. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Τετάρτη 17 Φεβουαρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Θέτιδα Βουλας στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι αλλά σίγουρα έχουμε πολλές πιθανότητες σε σχέση με την ομάδα της Βούλας.  Δεν θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε την πρόκριση στο Final 4. Είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε συγκεντρώσει κάποιες πληροφορίες για τον αντίπαλο μας και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα την αναμέτρηση».


Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Ολυμπιακού δε συνάντησε καμία δυσκολία και επικράτησε της ομάδας της Βούλας με 0-3 σετ. Αναλυτικά η διακύμανση: Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 19-25, στη συνέχεια το 2ο με 7-25(!) και τέλος το 3ο σετ με 18-25. Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά 1 ώρα και 3 λεπτά.
 


Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα διεκδικήσει για έκτη διαδοχική χρονιά την κατάκτηση του τροπαίου. Η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς την Άννα Λαζάρεβιτς και την Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα, ενώ η Τζίνα Λαμπρούση χρησιμοποιήθηκε ως διαγώνιος. Πρώτη σκόρερ του συγκεκριμένου ματς αναδείχθηκε η Γιώτα, η οποία πέτυχε 17 πόντους με 7/11 επιθέσεις, 4 άσσους και 6 μπλοκ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 17 (7/11 επ., 4 άσσοι, 6 μπλοκ), Κωνσταντίνου 14 (12/30 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 24% υπ.), Μαλασάϊ 11 (10/22 επ., 1 άσσος, 33% υπ.), Λαμπρούση 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (2/2 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 6 (2/10 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κονόμι –λ (50% υπ.).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Παίξαμε πολύ σωστά σε αρκετές στιγμές, αλλά σε κάποιες άλλες όχι και τόσο. Κρατάμε την πρόκριση στον Final 4 και συνεχίζουμε το δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας».


Θυμίζουμε πως το final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου στη Χίο, ενώ όσον αφορά την κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών των ημιτελικών, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΕΟΠΕ.
Μετά το Κύπελλο, το πρόγραμμα του Ολυμπιακού περιελάμβανε «στροφή» στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΟΠ Ρεθύμνου στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και σε λιγότερο από μία ώρα(!) κατάφερε να επικρατήσει επί της ομάδας του Ρεθύμνου με 0-3 σετ.


Αναλυτικά η διακύμανση: Αρχικά κερδίσαμε το 1ο σετ με 9-25, στη συνεχεια το 2ο με 4-25(!) και τέλος το 3ο με 18-25. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν οι Λαζάρεβιτς και Τσβετάνοβα, ο Ολυμπιακός έφτασε δια περιπάτου σε μιά άνετη επικράτηση στην οποία αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η τεράστια διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δυο ομάδες. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 8 (5/7 επ. 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κωνσταντίνου 6 (6/19 επ., 40% υπ.), Μαλασάϊ 8(7/10 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ.), Λαμπρούση 14 (7/10 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 3(1/1 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 14 (7/12 επ., 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Κονόμι –λ (40% υπ.)/ Κοκκινάκη (συμμετοχή).

Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.
Περνάμε τώρα και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου πλέον εκτός από τις κορασίδες μπήκαν στο «χορό» των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και τα τμήματα των παγκορασίδων. Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες αντιμετώπισαν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Β' φάσης του Α΄ ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, του οποίου και επικράτησαν με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα και Πάντου Κατερίνα. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα Κορασίδων Α' του Ολυμπιακού τερμάτισε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στη Β' φάση του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α'.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου εκτός έδρας τον ΑΓΣ Άρτεμις στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου γύρου της Β'φάσης του Β' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, του οποίου και επικράτησαν με 2-3 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δήμιζα Πόπη, Γκιόκα Μαριαλλένα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κορέλη Φιλίππα, Κυπραίου Μιχαέλα και Φιρλιγκού Γιώτα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
Και περνάμε τώρα στα τμήματα των παγκορασίδων, ξεκινώντας από τις Παγκορασίδες Α' οι οποίες όμως δεν αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς είχαν ρεπό. Η επόμενη αγωνστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος Παγκορασίδων Α' είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΟΦΑ Απολλώνιο.
Οι Παγκορασίδες Β' αγωνίστηκαν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής  του 1ου γύρου της Α΄ Φάσης του Α' Ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, από τον οποίο και ηττήθηκαν με 1-3 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αντωνιάδη Χριστίνα, Αντωνίου Νεφέλη, Δασκαλοθανάση Λυδία, Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παναρέτου Χαριτωμένη, Σαββίδου Ελένη, Σεϊταρίδη Ελευθερία και Στύλιου Νικολίνα. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
Συνεχίζουμε με τις Παγκορασίδες Γ', οι οποίες αντιμετώπισαν την Κυριακή 21 Φβρουαρίου εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου γύρου της Α' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, από τον οποίο και ηττήθηκαν με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη θεοδώρα, Καλλιγά Κωνσταντίνα, Μαραγκού Καλλιόπη, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Αντρια, Παπαδιά Δανάη, Χαρτσιλάβα Μαρία και Χριστοπούλου Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΠΣ Άμιλλα.
Τέλος, όσον αφορά τις Παγκορασίδες Δ', αυτές αντιμετώπισαν την Κυριακή 21 Φβρουαρίου εντός έδρας τον ΑΟΦ Πορφύρα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, του οποίου και επικράτησαν με 3-1 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Απέργη Γεωργία,Απογάκη Φωτεινή, Ζμπεϊλη Παναγιώτα, Ζουλίνου Νικολέτα, Καλοκαιρινού Αλίκη, Μαλατρά Δήμητρα, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Στεργίου Περσεφόνη, Ταχμαζίδου Σοφία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα και Φαρμακίδη Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
 
Πόλο Ανδρών: Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση από την οποία προέκυψαν τα ζευγάρια του final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θυμίζουμε πως θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό, κόντρα στον οποίο είχε κατακτησει πέρυσι το εγχώριο νταμπλ. Το άλλο ζευγάρι του final-4 είναι το: Εθνικός - ΝΟ Βουλιαγμένης.
Αφήνουμε όμως τα του Κυπέλλου και περνάμε στο Πρωτάθλημα όπου είχαμε αγωνιστική δράση καθώς το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Ηλιούπολη στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία επί της Ηλιούπολης με σκορ 18-2, έκανε το «13 στα 13» και παραμένει πρώτη και αήττητη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με τέσσερα γκολ, από τρία πέτυχαν οι Γούνας, Βλαχόπουλος και Μουρίκης, δύο τέρματα πέτυχαν οι Δελακάς και Φουντούλης ενώ ένα γκολ κατάφερε να πετύχει και ο Μάγιαρακ.  Σε γενικές γραμμές πάντως, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η εύκολη, οπως αδείχθηκε, επικράτηση.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς: «Προετοιμαζόμαστε ουσιαστικά και το πολύ καθοριστικό παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα. Αυτή η αναμέτρηση είναι στο μυαλό όλων μας και θέλουμε να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη που θα είναι σημαντική για το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Φυσικά μεσολαβεί και το Final 4 του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό και πάντα αυτές οι διοργανώσεις κρύβουν παγίδες».
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη ΝΕ Πατρών.
Όσον αφορά τέλος τα της Ευρώπης, θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός μετά τις δύο τελευταίες του νίκες επί της Γιαντράν, έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ, όντας μάλιστα η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης! Η επόμενη αγωνιστική της διοργάνωσης (12 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τη Μπαρτσελονέτα) είναι ίσως η πιο σημαντική όσον αφορά την ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού, καθώς με ενδεχόμενη νίκη, όχι μόνο θα παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ταυτόχρονα θα έχει αποκτήσει και μια διαφορά 4 βαθμών από την ισπανική ομάδα, εξασφαλίζοντας έτσι κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παρουσία του στο final-6.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στη Β' Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος πετυχαίνοντας το απόλυτο νικών σε τέσσερις αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου με 9-5, του Νηρέα Χαλανδρίου με 14-3, της Βουλιαγμένης με 7-6 και της Ηλιούπολης με 13-5. Την αποστολή των εφήβων για τους παραπάνω αγώνες αποτέλεσαν οι: Δαλαμάρας Στέλιος, Αλαμάνος Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Πικριδάς Δημήτρης, Κατρίτσης Γιάννης, Ρονζίνο Ουμπέρτο, Μπραίμης Διονύσης, Κωνσταντόπουλος Ορφέας, Βυθούλκας Άγγελος, Γαβαλάς Σπύρος, Ρουμάνης Ανδρέας, Πετρόπουλος Δημήτρης, Κοττάς Χρήστος, Βαλλιανάτος Αναστάσιος, Κουκιάς Δημήτριος, Παπαζαφειρόπουλος Τάσος, Καζανιατόρας Γιώργος, Χαλιβόπουλος Ιπποκράτης και Ξανθής Γιώργος. Η Β'Φάση του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.


Παίδες: Οι Παίδες έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ρωσική Ουραλότσκα στον πρώτο αγώνα της φάσης των «8» της Euroleague.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακου (osfp.gr) τόσο ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης, όσο και η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Ας δουμε τί είπαν:
Χάρης Παυλίδης: «Στόχος μας είναι η νίκη με μια διαφορά ασφαλείας και εφόσον παρουσιαστούμε σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα που θέλουμε. Όπως είχα αναφέρει και όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, ο καλός Ολυμπιακός όμως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Παίζουμε ένα παιχνίδι το οποίο στην αρχή θεωρώ ότι θα είναι κοντά το σκορ αλλά όσο μένουμε συγκεντρωμένες θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια διαφορά ασφαλείας. Σίγουρα είναι καλή ομάδα η Ουραλότσκα και την σεβόμαστε αλλά δεν παύουμε να ονειρευόμαστε την ομάδα μας στο Final 4 το οποίο είναι ο μεγάλος μας στόχος. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί πάντα μας δίνει την έξτρα ώθηση σε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια».
Πάμε τώρα στα αγωνιστικά, οπου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός και παρά την κακή αμυντική του εικόνα κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 13-10, εξασφαλίζοντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της ρωσικής ομάδας.


Το παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 200 οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι βρέθηκαν στο Παπαστράτειο για να υποστηρίξουν την ομάδα μας. Πολλά μπράβο σε αυτούς που πήγαν στο Κλειστό, θα μπορούσαν όμως να είναι ακόμα περισσότεροι, ειδικά αν αναλογιστούμε τη σημασία της αναμέτρησης.

Τα επιμέρους σκορ των τεσσάρων οκταλέπτων ήταν: 3-2 στο 1ο, 4-4 στο 2ο, 4-3 στο 3ο και 2-1 στο 4ο. Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γκορμπούνοβα (περιφέρεια, 7:42), 1-1 Ασημάκη (π/π, 6:20), 2-1 Μπιανκόνι (π., 5:36), 3-1 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:25), 3-2 Ζαρίποβα (περιφέρεια, 2:18)
2ο οκτάλεπτο: 4-2 Μανωλιουδάκη (π/π, 7:14), 4-3 Νεζνάμοβα (φουνταριστό, 6:52), 5-3 Ασημάκη (φουνταριστό, 6:25), 5-4 Γκολόβινα (φουνταριστό, 6:12), 6-4 Έμολο (π., 5:17), 7-4 Μπιανκόνι (περιφέρεια, 4:41), 7-5 Καρίμοβα (κόντρα, 3:42), 7-6 Γκορμπούνοβα (περιφέρεια, 1:35).
3ο οκτάλεπτο: 8-6 Έμολο (περιφέρεια, 7:26), 9-6 Έμολο (περιφέρεια, 6:51), 10-6 Ασημάκη (φουνταριστό, 5:37), 10-7 Κολμάκοβα (κόντρα, 3:16), 10-8 Καρίμοβα (φουνταριστό, 1:42), 11-8 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 1:15), 11-9 Μπέρσνεβα (περιφέρεια, 0:16).
4ο οκτάλεπτο: 12-9 Μπιανκόνι (περιφέρεια, 1:52), 13-9 Μπιανκόνι (2 μέτρα, 1:15), 13-10 Καρίμοβα (πέναλτι, 0:06)


Ο επαναληπτικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στη Ρωσία, ωστόσο κατόπιν κοινής εισήγησης των δύο ομάδων τελικά και το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο, επομένως η υποστήριξη του κόσμου κρίνεται σε ένα ακόμα ματς υπεραπαραίτητη.
Ας αφήσουμε όμως τα της Ευρώπης και ας περάσουμε στα εγχώρια πεπραγμένα, καθώς ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εντός έδρας τη Βουλιαγμένη στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικης του Πρωταθλήματος. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπήρχαν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη με εξαίρεση την Μόνικα Έγκενς που έχει υποχρεώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καναδά.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Σίγουρα θα αποτελέσει οδηγό για εμάς το πρόσφατο παιχνίδι που είχαμε παίξει με τον ΝΟΒ στην Πορτογαλία, όπου παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένες.  Θέλουμε να ξεκινήσουμε την αναμέτρηση με μεγάλη συγκέντρωση γιατί με την Ουραλότσκα δεν ήμασταν στο βαθμό που θέλουμε κυρίως στην άμυνα και θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Κάθε αγώνα τον βλέπουμε ξεχωριστά, σίγουρα μας ενδιαφέρει η νίκη αφού την θέλουμε σε κάθε παιχνίδι. Ο προπονητής μας θα επιλέξει αν θα δοκιμάσουμε κάποια άλλα πράγματα στον τομέα της τακτικής».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε της Βουλιαγμένης με 12-6. Τα επιμέρους σκορ των τεσσάρων οκταλέπτων ήταν: 3-3 στο 1ο, 3-0 στο 2ο, 4-1 στο 3ο και 2-2 στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο.


Αυτή ήταν η τρίτη νίκη επί της Βουλιαγμένης για φέτος αφού την έχουμε κερδίσει άλλες δύο φορές τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Euroleague. Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισα οι Έμολο, Πλευρίτου, Ελευθεριάδου και Ασημάκη, ενώ σε γενικό επίπεδο όλες οι πολίστριες πραγματοποίησαν αξιοπρεπή εμφάνιση.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
1ο οκτάλεπτο: 0-1, Κότσια (περιφέρεια, 06:43), 0-2 Ξενάκη (φουντ., 03:44), 1-2 Ελ. Πλευρίτου (π/π., 03:05), 1-3 Χυδηριώτη (φουντ., 02:34), 2-3 Μπιανκόνι (περιφέρεια, 01:24), 3-3 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 00:40)
2o oκτάλεπτο, 4-3 Έμολο (π/π., 06:24),  5-3 Έμολο (περιφέρεια, 03:15), 6-3 Τετζαλίδου (περιφέρεια, 01:35)
3o oκτάλεπτο: 7-3 Ασημάκη (φουντ., 06:54) , 7-4 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 06:20) 8-4 Αβραμίδου (πέναλτι, 05:30), 9-4 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 04:05), 10-4 Aσημάκη (π/π., 02:21)
4ο οκτάλεπτο: 11-4 Μ. Πλευρίτου (κόντρα, 05:17), 11-5 Τσουκάλα (περιφέρεια, 02:51), 11-6 Τσουκαλά (περιφέρεια, 01:06), 12-6 Μ. Πλευρίτου (π/π., 00:54)


Μετά το τέλος της αναμέτρησης έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης, όσο και οι αθλήτριες Τζούλια Έμολο, Νικόλ Ελευθεριάδου και Μαργαρίτα Πλευρίτου. Ας δούμε τί είπαν:
Χάρης Παυλίδης: «Γενικά σήμερα ήμασταν πάρα πολύ βελτιωμένοι. Εμένα μου άρεσε ειδικά ο τρόπος που αναπτυσσόμασταν στην επίθεση και απόρροια αυτού ήταν τα γκολ που πετύχαμε. Είχαμε γρήγορο ρυθμό, περνούσαμε πάσες στο φουνταριστό και μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος παιχνιδιού μας και η ομάδα σήμερα. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η Βουλιαγμένη έπαιζε χωρίς την καλύτερή της παίκτρια, οπότε δεν μπορεί να είναι ένα συγκρίσιμο παιχνίδι με τα προηγούμενα. Αυτό που μένει είναι ότι η βελτίωσή μας ήταν εμφανής».
Τζούλια Έμολο: «Είμαστε χαρούμενες για αυτή τη νίκη, γιατί δουλέψαμε αρκετά πριν από αυτό το παιχνίδι. Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Βουλιαγμένη και παίξαμε με μυαλό, ψυχή και καρδία. Είναι πολύ έντονο συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε αυτό τον κόσμο και κάθε φορά η παρουσία του είναι φανταστική».
Νικόλ Ελευθεριάδου: «Το σημερινό παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά έπρεπε να δείξουμε ότι ο Ολυμπιακός βελτιώνεται. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά προσπαθώ να βελτιώνομαι και με τη βοήθεια των συμπαικτριών μου μέσα από τις προπονήσεις και είναι τρομερές εμπειρίες για εμένα. Θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».
Μαργαριτα Πλευρίτου: «Στην αρχή μπήκαμε λίγο νωθρά αλλά στη συνέχεια ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένες. Θέλουμε σε κάθε αγώνα να δείχνουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα».
Πλέον, θα υπάρξει μια πολυήμερη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Απριλίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΚΟΠ Ιλισίων. Τέλος, να θυμίσουμε πως Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο γυναικών δεν υφίσταται.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Το ερυθρόλευκο τμήμα των νέων γυναικών έχει ήδη προκριθεί στην Β'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών και πλέον οι αθλήτριές μας περιμένουν την κλήρωση (θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου) που θα δείξει τον επόμενο αντίπαλό τους. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Α' Όμιλο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Ιωνικό Νίκαιας, ΟΦΗ, Εθνικό και ΝΟ Ρεθύμνου. Μέχρι τότε, οι νεανίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΕ Πατρών. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου προπονητή του τμήματος Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
 
Koλύμβηση: Το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός συμμετείχε στους Χειμερινούς αγώνες κολύμβησης (στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων) με 9 αθλητές και 4 αθλήτριες.
Συγκεκριμένα, την αποστολή των αθλητών αποτέλεσαν οι: Νικόλαος Δρόσος, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Γιώργος Μεσισκλής, Γιάννης Τσερώνης, Γιώργος Συρίγος, Βασίλης Γιακουμάκης, Χρυσοβαλάντης Πατσιάδης, Γιάννης Ξυνίδης και Μανώλης Σαββίδης
Ενώ την αποστολή των αθλητριών αποτέλεσαν οι: Μελίνα Τροχαλάκη, Άννα Μασαλή, Αγγελική Μαυραντζά και Χρυσάνθη Μενελάου.
Το παρόν στους συγκεκριμένους αγώνες έδωσαν και οι προπονητές του κολυμβητικού μας τμήματος Νίκος Γέμελος, Στέλιος Φιλόπουλος και Αλεξάνδρα Γκικάκη.


Η παρουσία των αθλητών μας ήταν εξαιρετική ενώ ο συνολικός απολογισμός των μεταλλίων ήταν 6 χρυσά, 2 αργυρά  και 1 χάλκινο! Εκτός των αθλητών και των αθλητριών που κατέκτησαν μετάλλιο και οι υπόλοιποι αθλητές μας πέτυχαν καλά πλασαρίσματα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις των "ερυθρόλευκων" αθλητών και αθλητριών μας.
·        1η θέση (6):  Αγγελική Μαυραντζά (100μ. πρόσθιο, 50μ. πρόσθιο), Νικόλαος Δρόσος (50μ. ελεύθερο), Μαρία Μελίνα Τροχαλάκη (50μ. ελεύθερο, 50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο),
·        2η θέση (2): Γιώργος Συρίγος (100μ. πρόσθιο), Νικόλαος Δρόσος (50μ. πεταλούδα)
·        3η θέση (1): Άννα Μασσαλή (200μ. πρόσθιο)
·        4η θέση (1): Γιώργος Συρίγος (200μ. πρόσθιο)
·        8η θέση (3): Νικόλαος Δρόσος (100μ. ελεύθερο), Άννα Μασσαλή (800μ. ελεύθερο), Γιώργος Συρίγους (50μ. πρόσθιο)

 
Στίβος: Μετά την εκπληκτική παρουσία των αθλητών του "ερυθρόλευκου" τμήματος στίβου του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για το 2016, όπου θυμίζουμε πως κατακτήσαμε έναν ομαδικό (κλειστός στίβος ανδρών) και πέντε ατομικούς τίτλους (200μ γυναικών, άλμα εις μήκος ανδρών, τριπλούν ανδρών, 200 ανδρών και σφαιροβολία ανδρών), οι αθλητές μας επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων εν'όψει της απαιτητικής συνέχειας που έρχεται.
Μάλιστα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις στίβου. Ο λόγος για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστου Στίβου (27 Φεβρουαρίου) και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου (28 Φεβρουαρίου). Παραμένει άγνωστο ακόμα αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε κάποια από αυτές τις δύο διοργανώσεις. Η λογική λέει πάντως πως ο Ολυμπιακός θα δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον στο Πανελλήνιο Ανώμαλου, καθως διαθέτει αθλητές που μπορούν να συμμετάσχουν με αξιώσεις στη διοργάνωση αυτή.
 
Ιστιοπλοϊα: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το τμήμα ιστιοπλοϊας. Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» αυού τμήματος του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα δε με το επίσημο σάιτ της ΕΟΠ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν κάποιοι προγραμματισμένοι διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
· 24/2-28/2 - Sail Auckland - (NZL)
· 25/2-28/2 - Nespresso Youth International Racing Championships - (NZL)
· 26/2-28/2 - February in Antibes - (FRA)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Κανένα νέο δεν είχαμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής οσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

Όσον αφορά τώρα τον αθλητή μας Διονύση Αγγελόπουλο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός αθλητής του συλλόγου μας που συμμετείχε στο πρόσφατο προπονητικό κοινόβιο της ΕΚΟΦΝΣ που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, να πούμε πως το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του και επέστρεψε στη «βάση» του.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου πάντως, η ΕΟΚΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ) δημοσίευσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της το ετήσιο καλεντάρι εσωτερικών διοργανώσεων για το 2016. Σύμφωνα με αυτό, η πρώτη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τους επόμενους μήνες, είναι το 18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σλάλομ, το οποίο έχει κανονιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Απριλίου.
 
Πινγκ Πονγκ: Επιτέλους επανήλθαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το τμήμα πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού, όσον αφορά τουλάχιστον τους άνδρες. Συγκεκριμένα, η αγωνιστική ομάδα του Ολυμπιακού έδωσε το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου τρεις αγώνες με αντιπάλους τον Άρη Βούλας, τον ΑΣ Πέρα και τον ΑΟ Ταταύλα. Ο Ολυμπιακός ξεκινησε το σερί νικών του Σαββατοκύριακού από τον Άρη Βούλας του οποίου επικράτησε άνετα με 4-0 (χρησιμοποιήθηκαν οι Μέντες, Σουγρόπουλος και Σταματούρος)

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε και επί του ΑΣ Πέρα επίσης με 4-0 (χρησιμοποιήθηκαν οι Μέντες, Παπαγεωργίου και Ρηνιώτης) με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί ουσιαστικά ο τίτλος, αφού μιλάμε για τη μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να μας κοντράρει φέτος.

Μετά το τέλος των δύο παιχνιδιών, ο αρχιπροπονητής του τμήματος Γιώργος Χριστοφοράκης δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Γιώργος Χριστοφοράκης: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε και μας στέρησαν πέρσι. Το σκορ αντικατοπτρίζει τη διαφορά μας. Και αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο που ήρθε να μας εμψυχώσει! Θα μας βλέπουν πάντα και παντού μπροστά τους».
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΑΟ Ταταύλα του οποίου επικράτησε με 4-1 (χρησιμοποιήθηκαν οι Μέντες, Παπαγεωργιου και Σγουρόπουλος) με αποτέλεσμα πλέον να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος καθώς οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι αρκετά χαμηλότερης δυναμικότητας από αυτόν.


Οι επόμενες και τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για το ελληνικό πρωτάθλημα των ανδρών είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το διήμερο 26-27 Μαρτίου με αντιπάλους τον ΟΑ Χανίων, τον Βουτζά Ραφήνας και τον ΑΟ Πεύκη.
Όσον αφορά τώρα το τμήμα πινγκ πονγκ των γυναικών, οι αθλήτριές μας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες για τη συνέχεια της διοργάνωσης καθώς σε περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Μαρτίου θα αντιμετωπίσουν τον Τελαμόνα Σαλαμίνας, τον ΔΑΟ Ταύρου και τον ΟΕΑ Εδέσσης. Το πιο κρίσιμο παιχνίδι από τα τρία είναι φυσικά αυτό με τον ΔΑΟ Ταύρου, καθώς επειδή ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο με 4-2, πλέον θέλουμε νίκη με 4-0 ή 4-1 (και φυσικά νίκες και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια) προκειμένου να πανηγυρίσουμε (και αυτόν) τον τίτλο. Σε επίπεδο ακαδημιών δεν είχαμε κάποιο νέο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της προαγωνιστικής μας ομάδα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.
 
Ξιφασκία: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών του τμήματος Ξιφασκίας του Ολυμπιακού και η προσπάθεια τους για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς της εβδομάδα που μας πέρασε. Η Βάσω Βουγιούκα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξήχθη στο Βέλγιο ενώ ο Τσουρούτας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Ανδρών που διεξήχθη στην Πολωνία.

Ξεκινάμε από τη Βουγιούκα η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη διοργάνωση και κατέλαβε την 8η θέση. Ας δούμε όμως αναλυτικά την πορεία της: Στη φάση των «64» νίκησε 15-12 την Κινέζα Σάο, ενώ στις «32» νίκησε 15-12 την Κόμιαντσουκ από την Ρωσία. Στη φάση των "16" ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Σεν με 15-12 ενώ τέλος στα προημιτελικά έδωσε έναν εξαιρετικό αγώνα απέναντι στη ρωσίδα Εγκόριαν από την οποία όμως ηττήθηκε με 15-14. Εκτός από το πολύ καλό πλασάρισμα πάντως, η Βουγιούκα μπορεί πλέον να πανηγυρίσει και το γεγονός ότι θα βρίσκεται σίγουρα στους Ολυμπιακού του Ρίο, κάτι που αποτελούσε εξ'αρχής τον βασικό της στόχο.
Μετά το τέλος της διοργάνωσης, η Βουγιούκα έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Βάσω Βουγιούκα: «Με αυτή τη διάκριση κλείδωσα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοση μου σε αυτό το τουρνουά. Έκανα τρεις σημαντικές νίκες και έχασα με 15-14 από την Ρωσίδα γεγονός που μου στέρησε την είσοδο στα μετάλλια. Στεναχωρήθηκα γιατί έφτασα τόσο κοντά και δεν πήρα το μετάλλιο αλλά χάρηκα γιατί εξασφάλισα την πρόκριση και πείσμωσα για την επόμενη φορά . Θα συνεχίσω τις προπονήσεις μου σε υψηλούς ρυθμούς κυρίως στο εξωτερικό και θα συμμετέχω σε όλα τα τουρνουά για να είμαι όσο πιο έτοιμη γίνεται στο Ρίο».


Ας περάσουμε τώρα στον έταιρο αθλητή ξιφασκίας μας, τον Γιώργο Τσουρούτα, ο οποίος παρ'όλο που έκανε ό,τι μπορούσε, δεν κατάφερε να διακριθεί και τερμάτισε στην 123η θέση. Πάντως, ο αθλητής μας κατέκτησε την υψηλότερη θέση συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο συγκεκριμέμο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης.
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί μέσα στο 2016 είναι το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων» (17 και 18 ετών) το οποίο και θα διεξαχθεί σε περίπου δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα το τετραήμερο 3-6 Μαρτίου, με τον Ολυμπιακό να δηλώνει λογικά συμμετοχή με κάποιους εκ των αθλητών του που πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς στην προαγωνιστική ομάδα υπάρχουν μεταξύ άλλων οι Δεμέστιχας Γρηγόρης (γενν. 1998) και Νικολακόπουλος Δημήτρης (γενν. 1999).
 
Ταε Κβο Ντο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα ούτε όσον αφορά το τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ξεκινούν τον Απρίλιο, όπου τον «χορό» θα ανοίξει το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών», το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Απριλίου. Κατά τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών». Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο. Προσωπικά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα δηλώσει κανονικά κάποιους εκ των αθλητών και των αθλητριών του προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτές τις δύο πολύ σημαντικές εγχώριες διοργανώσεις του Φεβρουαρίου.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το "ερυθρόλευκο" τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.

Θυμίζουμε πως στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ ανακοινώθηκε η διοργάνωση των πανελληνιών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες (Low Kick, K1, Full Contact, Light Contact, Kick Light και Point Fighting) τόσο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών (άνω των 18 ετών), όσο και σε επίπεδο νέων (κάτω των 18 ετών) για το 2016. Ενημερωτικά, αναφέρουμε πως τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Αγωνιστική δράση είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τα ερυθρόλευκα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εντός έδρας τον Ατρόμητο στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα ως αήττητος, έχοντας διαφορά 9 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Θανάσης Ανδρούτσος (53') και Κώστας Πλέγας (54').


Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ομάδας Βασίλης Βούζας δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Βασίλης Βούζας: «Τα παιδιά έχουν πίεση αλλά παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και κερδίζουν. Δεν είναι εύκολο να είσαι μόνος πρώτος και αήττητος. Σήμερα είχαμε απέναντι μας έναν καλό αντίπαλο που έπαιξε καλά στην άμυνα και στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Στο δεύτερο όμως καθαρίσαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και περισσότερα γκολ. Συνεχίζουμε την δουλειά μας και θα δώσουμε ευκαιρίες και σε πιο νέα παιδιά. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε αλλά έχουμε και άλλες δυνατότητες. Το θετικό είναι ότι υπάρχει συνεχής βελτίωση».
Περνάμε στο τμήμα Κ17 όπου όμως δεν είχαμε αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς ο Ολυμπιακός είχε ρεπό.
Τέλος, όσον αφορά την ομάδα Κ15, αυτή αγωίστηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εκτός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του αντιστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα μας επικράτησε εύκολα με 0-3, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Μαρτίνης (12'), Γεωργαντής (20') και Γλυνός (70').


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Τοπολιάτης έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org). Ας δούμε τί είπε:
Νίκος Τοπολιάτης: «Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια και για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και τα πήγαμε καλά. Μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στις προπονήσεις για να είμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στον τελικό. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο σε κάθε αγώνα».
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Πάμε να δούμε τώρα τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα της κεντρικής σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέντη την εβδομάδα που μας πέρασε:
• 19 Φεβρουαρίου 2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Υμηττός Κ16 - 2-1 (Attica Cup)
• 20 Φεβρουαρίου 2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - Παναθηναϊκός Κ13 - 3-0 (Attica Cup)
• 20 Φεβρουαρίου 2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Πανιώνιος Κ14 - 3-0 (Attica Cup)
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει έξι (6) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει εννιά (9) ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνια πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 USA College Football Tournament (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο γυναικών)
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει εξήντα επτά (67) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (24/02-01/03/2016)
· 24/02/2016 - Πόλο Ανδρών - ΝΕ Πατρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 24/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Λαμία - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 24/02/2016 - Μπάσκετ Νεανίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος
· 27/02/2016 - Βόλεϊ Ανδρών - Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 27/02/2016 - Μπάσκετ Κορασίδων - Προοδευτική - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 27/02/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 27/02/2016 - Πόλο Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ουραλότσκα
· 27/02/2016 - Βόλεϊ Κορασίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΟΓ Ευρυαλη
· 28/02/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Α' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΑ Απολλώνιος
· 28/02/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Β' - ΑΓΟΓ Ευρυαλη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 28/02/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Γ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Άμιλλα
· 28/02/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Δ' - ΓΣ Ηλιούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 28/02/2016 - Mπάσκετ Γυναικών - ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 28/02/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Α' - ΓΣ Ηλιούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
· 28/02/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Β' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΝΣ Μίλων
 
ΥΓ1: Τηλεοπτική κάλυψη έμαθα πως θα υπάρχει για τους αγώνες του final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών και μάλιστα από την ΕΡΤ! Αυτό είναι πολύ καλό για όσους δε μπορέσουν να παρευρεθούν στη Χίο και κυρίως για όσους δεν έχουν την οικονομικη άνεση να έχουν συνδρομητικά κανάλια στο σπίτι τους, καθώς θα μπορούν να απολαύσουν την ομάδα μας μέσω της κρατικής τηλεόρασης.
ΥΓ2: Ιατρικό ψάχνουν και δε βρίσκουν οι αλλόθρησκοι, καθώς βλέπουν την πλάτη του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα και τρελαίνονται!
ΥΓ3: Τρομερό αυτό που συμβαίνει με το φετινό Ερασιτέχνη Ολυμπιακό! Ακόμα δεν έχει φύγει ο Φεβρουάριος και έχει ήδη σημειώσει 100 πρωτιές!
ΥΓ4: Λέμε και ξαναλέμε άλλωστε πως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μπροστά από τους άλλους. Το ότι δεν το δέχονται κάποιοι, είναι δικό τους θέμα...
ΥΓ5: Ολοι όσοι μπορείτε να παρευρίσκεστε σε αγώνες του Ολυμπιακού σε οποιοδήποτε άθλημα, να το κάνετε. Δε φαντάζεστε πόσο σκληρό είναι για μας τους Βορειοελλαδίτες να περνάνε εβδομάδες ολόκληρες χωρίς να δούμε λίγο Ολυμπιακό από κοντά. Εκτιμήστε αυτό που έχετε δίπλα σας μάγκες!
ΥΓ6: Ισως και να σπάσουμε κάθε ρεκόρ κατάκτησης συλλογικών τίτλων φέτος. Αν συνεχίσουμε έτσι είναι πολύ πιθανό.
ΥΓ7: Πού είναι, αλήθεια, οι «πρωταθλητές σ' όλα τα σπορ παντοτινοί»? Ξέμειναν στον ... ύμνο?
ΥΓ8: Αήττητες σε όλες τις διοργανώσεις εντός κι εκτός συνόρων είναι οι ομάδες του Ολυμπιακού στο πόλο ανδρών και γυναικών. Και μάλιστα χωρίς δικό μας κολυμβητήριο! Φανταστείτε...
ΥΓ9: Να ρωτήσω και κάτι ακόμα... Πόσες είναι οι μεταξύ μας φετινές νίκες σε όλα τα αθλήματα ρε Παναθηναϊκοί? Για καθίστε να μετρήσετε λίγο...
ΥΓ10: Τί διάβασα τις προάλλες? Η ΑΕΚ λέει ιδρύει 10 νέα ερασιτεχνικά τμήματα. Αλήθεια, γιατί κατά τα 9/10 τα τμήματα που επέλεξαν να ιδρύσουν είναι σε αθλήματα που δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός?
ΥΓ11: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΥΓ12: Υγεία πάνω απ' όλα να έχουμε, κι όλα τα άλλα έρχονται. Καλή εβδομάδα μάγκες!
** Παρατήρησε κανείς το μήνυμα που προκύπτει από τα υστερόγραφα?
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα SPIROSKARA

Καύλα και υπερηφάνεια για το μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλαδα!Εμεις ξεκινήσαμε να σηκώνουμε κούπες!!!!! Εσεις συνεχίστε με δικες!

Εικόνα MakTheBet

Έτσι ακριβώς αδερφέ... Κι είναι μόνο η αρχή... Έρχονται δεκάδες ακόμα τίτλοι...

Εικόνα jole11canezza

Μπραβο ρε φιλε για την αναλυση και ευχαριστούμε για τον κοπο σου.

υ.γ. Κοκκινακη μπινε πουτανας γιε

υ.γ.2 Μονο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μουνιααααααααααααααααααααααααααααααααα

Εικόνα MakTheBet

Εγώ ευχαριστώ για την ανάγνωση φίλε...

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Στο βολει γυναικων παιξαμε εκτος εδρας στον 1ο γυρο και νικησαμε 1-3 (αν θυμαμαι καλα).

Εικόνα MakTheBet

Έχεις δίκιο. Εντός έδρας θα γίνει ο αγώνας του βόλεϊ γυναικών με τον Παναθηναϊκό. Εκ παραδρομής μπερδεύτηκα με το τμήμα των ανδρών. Σωστή η επισήμανσή σου αδερφέ!

Εικόνα thita

αδερφέ όπως έχουμε πει, κάθε φορά σου αξίζουν πολλά μπράβο για τον κόπο σου

το γεγονός ότι είσαι βορειοελλαδίτης με εντυπωσίασε πάρα πολύ σε σχέση με την δουλειά που ρίχνεις εδώ μέσα, οπότε μπράβο στο μπράβο

(συγχαρητήρια αξίζετε όλα τα παιδιά εδώ, απλά εσύ τα ακούς λίγο πιο συχνά λόγω του όγκου των στοιχείων και της ταξινόμησης, κλπ.)

σαν να μην έφτανε ότι το ΥΓ 5 αρκούσε από μόνο του να με κάνει να ντραπώ λίγο, ήρθε και το βόλλεϋ να με αποτελειώσει, άκουγα στο ράδιο το τάι μπρέικ και είχα παρκάρει κάτω από το σπίτι, περιμένοντας να τελειώσει, αλλά στο 14-10 έκλεισα το ράδιο και έφυγα, με πεποίθηση πως χάσαμε, φαντάσου έκπληξη την άλλη μέρα όταν διάβασα την απίστευτη ανατροπή (ΘΡΥΛΕ μου μόνο εσύ), και ντροπή που το "παράτησα" και δεν το πίστεψα, σαν αυτούς στο καραϊσκάκης που φεύγουν στο 82' μην φάνε κίνηση, φτου μου ε.....

έχουν ξεχυθεί τα παοκάκια και οι ΑΡΔ να μας λένε πόσο καλές μονάδες έχει ο παοκ στο βόλλεϋ που μόλις δέσουν σαν ομάδα θα μας πάρουν πρωτάθλημα για πλάκα, κλπ. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ανέδειξε ότι ο Θρύλος έπαιξε προχθές χωρίς τον καλύτερό του επιθετικό παίκτη που τραυματίστηκε στο πρώτο σετ. Ψιλά γράμματα αν είσαι αντικειμενικός βέβαια .....

Κατά τα λοιπά, το αεκάκι ακολουθεί τα χνάρια της πανάθας στα ερασιτεχνικά τμήματα: πάει όπου δεν υπάρχει (ακόμη) Θρύλος, προς άγρα τίτλων και αποφυγή (μίας ακόμη αγωνιστικής) σφαλιάρας, άντε βρε, καλό ράγκμπι, μπέϊζμπολ, κλπ.

Τ Ι Τ Λ Ο Ι Π Α Ν Τ Ο Υ, αλλά τον Θρύλο τον αγαπάμε και χωρίς αυτούς, μας αρκεί το καμάρι και η υπέρτατη προσπάθεια αθλητών που πραγματικά είναι πιο γαύροι από εμάς

Αυτό που γίνεται με το πόλο είναι εκπληκτικό, υπάρχει άραγε άλλος σύλλογος στην ευρώπη και στον κόσμο με τόση δυναμική και επιτυχίες χωρίς έστω και τις στοιχειώδεις υποδομές??? (κολυμβητήριο) Αλλά η Περιφέρεια έχει βγάλει 20 + 7 μύρια για τις επαγγελματικές ΑΕΚ και ΠΑΟ, απίστευτο ε..... Και μου αρέσει που λένε όλοι μαλακίες ότι τα λεφτά αυτά είναι από ΕΣΠΑ, κλπ. Το ΕΣΠΑ μάγκες μας τελείωσε 31/12/2015, τα λεφτά αυτά είναι από ιδίους πόρους, δηλαδη την τσεπούλα μας, μα κανείς δεν ασχολείται, μόνο εμείς οι γραφικοί και αλητάμπουρες οπαδοί, ΑΚΟΥΣ ΡΕ ΤΣΟΧΟ, ΣΑΜΠΡΑΚΟ, κλπ.

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα αδερφέ και ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Όσον αφορά το βόλεϊ, πραγματικά ήταν απίστευτος ο τρόπος που κατακτήσαμε το λιγκ καπ. Κρίμα που δεν το άκουγες live να το χαρείς ακόμα περισσότερο! Εις ό,τι αφορά τώρα τον ΠΑΟΚ, η αλήθεια είναι πως με την απόκτηση των Λι και Γιαμπλόνσκι ενισχύθηκε σημαντικά! Ειδικά ο Λι είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης και αυτό δεν μπορώ παρά να το αναγνωρίσω. Πάντως, κι εγώ είμαι της άποψης ότι αν έχουμε όλους μας τους παίκτες υγιείς, εύκολα ή δύσκολα στο τέλος θα κατακτήσουμε και τους δύο εγχώριους εναπομείναντες τίτλους. Θα δούμε.
Καλά, για την ΑΕΚ τί να πω...Θαρρείς και έψαξε να βρει που ΔΕΝ έχει τμήμα ο Ολυμπιακός για να γλυτώσει τις ήττες. Βέβαια περιμένουμε ακόμα την επίσημη ίδρυσή τους γιατι τα λογια μόνο δεν αρκούν...

Εικόνα thita

Δεν ξέρω την ηλικία σου και κυρίως τι υλικό φωτογραφικό κλπ. έχεις ή μπορείς να βρεις από παλαιότερα αλλά αν σου βγαίνει,κάνε ένα αφιερωματακι στον τελικό εκείνο πόλο με τον εθνικό και στον κύριο κοκινακη που έγινε λέει από τότε αντί-Ολυμπιακός. Φυσικά ήμουν παπαστρατειο εκείνη την μέρα αλλά δεν έχω φωτογραφίες. Μπορώ να πω μια οπτική,αν και πιστεύω πως αποκλείεται κάποια παιδιά από εδώ να μην ήταν και αυτά εκεί.

Εικόνα MakTheBet

Δεν έχω το φωτογραφικό υλικό που αναζητάς αδερφέ... Πάντως αν ψάξεις, φαντάζομαι πως όλο και κάτι θα μπορέσεις να βρεις...