ΤΕΛΙΚΑ ΒΑΣΤΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΜΑΣ



Δεν έχω ανάσα από την πίκρα. Ως πότε παληκάρια; Πόσα ψωμιά πρέπει να φάμε για να φανούμε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο Γιουρόπα Λιγκ; Τί συμβαίνει με την ομάδα και τέτοιες μέρες μεταμφιέζονται σε παιχτάκια που δεν ξέρουν το πού πάνε τα τέσσερα; 

Κάποιοι ισχυρίζονται πως φταίει το ότι παίρνουμε εύκολα το πρωτάθλημα και δεν έχουμε ανταγωνισμό. Άλλοι, πως δεν έχουμε τη συγκέντρωση που απαιτείται στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως φταίει η αγωνιστική κοιλιά και γι αυτό σέρνεται η ομάδα κάθε τέτοια εποχή...

Προσωπικά δεν είμαι μάντης ούτε έχω εσωτερική πληροφόρηση για το τί ακριβώς συμβαίνει. Οδηγός της σκέψης μου είναι τα βιώματα που μου έχει δώσει η ομάδα. Κατ' αρχάς, ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό του Γιουρόπα Λιγκ είναι δύο διαφορετικά σωματεία. Μιλάω για τη φάση των νοκ άουτ. Τα έξη τελευταία χρόνια αγωνιστήκαμε δύο φορές στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερις στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 2010, τη χρονιά που δεν πήραμε το πρωτάθλημα παίξαμε με την Μπορντό στη φάση των 16 του τσου λου. Είχαμε καταφανώς μια μέτρια ομάδα που αγωνίστηκε, όμως, όσο καλύτερα μπορούσε. Έχασε στο Φάληρο άδικα, με κανονικό γκολ του Ντάρμπισιρ που δεν μέτρησε και τα έδωσε όλα στον επαναληπτικό στην Γαλλία, όταν και για μισή ώρα έσκασε στην αγωνία τον Λοράν και τα γαλλάκια του έως ότου φάγαμε ένα γκολ στην αντεπίθεση και αποκλειστήκαμε. Η εικόνα της ομάδας στα δύο παιχνίδια δεν συγκρίνεται με το χθεσινό, ούτε με το ματς στο Βέλγιο.

Το 2014 παίξαμε με την Γιουνάιτεντ την οποία σκίσαμε στο Φάληρο και αποκλειστήκαμε ένεκα κακοτυχίας και έλλειψης "διαχείρισης" από τον Μίτσελ, στο Μάντσεστερ. Η εικόνα της ομάδας δεν συγκρίνεται με το χθεσινό, ούτε με το ματς στο Βέλγιο.

Ενδιάμεσα παίξαμε με την Ρούμπιν Καζάν, την Μέταλιστ, την Λεβάντε, την Ντνιέπρ και την Άντερλεχτ για τους 32 και τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Στις αναμετρήσεις με την Ρούμπιν και την Μέταλιστ, η ομαδάρα του Ερνέστο τάκανε μαντάρα, ακόμη κι έχοντας πάρει σούπερ αποτέλεσμα στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα. Με την Ρούμπιν παίξαμε κανά μισάωρο τρελλή μπάλα και ύστερα αναδείξαμε τον Ρόι σε ήρωα, με την ομάδα σκασμένη να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα ούτε για 15''. Με την Μέταλιστ, τα ίδια και χειρότερα αφού ο Μέγιερι δεν είχε την κλάση του βορειοϊρλανδού και αποκλειστήκαμε.
Με την Λεβάντε, ας μη το συζητάμε. Η ομάδα άλλαξε προπονητή πριν από τις αναμετρήσεις με τους Ισπανούς, ήρθε ο Μίτσελ ο "λιμοκοντόρος" και τα είδαμε τα χάλια... Ούτε γκολ δεν πετύχαμε με εμφανίσεις για κλάματα. Με την Ντνιέπρ ίδια και απαράλλαχτα. Κακή εμφάνιση έξω με καθαρή ήττα κι εδώ μέσα, ένα εικοσάλεπτο φούριας, ένα γκολ από τον Μητρογλίνιο κι έπειτα, η απόλυτη εξαφάνιση της ομάδας. Για τρία γκολ ήμασταν έως το τέλος του ημιχρόνου. Τελικό αποτέλεσμα 2-2 με την ομάδα να μην μπορεί να κρατήσει ούτε τη γλύσχρα νίκη, στο τέλος.
Κι ήρθε η Άντερλεχτ. Να μη τα ξαναλέμε και επαναλαμβανόμαστε αδίκως. Ίδια εικόνα. Τα ατού μας εκτός τόπου και χρόνου, καθαρό μυαλό μηδέν, βιασύνη και ατσουμπαλιά, κακά τελειώματα, πανικός άνευ λόγου και αιτίας, ο Ρομπέρτο να κυνηγά χίμαιρες εκεί πριν από την ισοφάριση -αφού είχε κάνει το δώρο της χρονιάς στο Βέλγιο- πλάγια μπακ άνευρα, ατσαλάκωτα ούτε μια σοβαρή επιθετική προσπάθεια -μόνο η σέντρα του Ομάρ στον Φορτούνη, στις αρχές του β' ημιχρόνου- κίνδυνος-θάνατος στην άμυνα, τί να σου κάνουν ο μετριότατος Ντα Κόστα και ο πάντα φιλότιμος Μποτία; Την ίδια ώρα, η μπακάρα ο Σαλίνο ο οποίος θα μπορούσε να εξαλείψει τους κινδύνους και να βοηθήσει με τα ανεβάσματά του, ζέσταινε επί σαρανταπέντε λεπτά τα μπούτια του, παρακολουθώντας τον Τρομάρ να χορεύει ζειμπέκικα στην περιοχή μας...
Στο κέντρο υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής που δέσποζε με την παρουσία του έως τη στιγμή που έγινε αλλαγή, ο Καμπιάσο. Απέμεινε η ομάδα με δύο κόφτες, τον Μίλι και τον Ζντίελαρ οι οποίοι δεν μπορούσαν καν να φτιάξουν μισή φάση. Με τον Φορτούνη δίχως νεύρο, να πέφτει χάμω στην παραμικρή επαφή, να μη μπορεί να τροφοδοτήσει σωστά συμπαίκτη του ούτε για μια στιγμή, μετά το πρώτο τέταρτο, τί περιμέναμε; Να αποκλείσουμε το... θεριό;
Πέρναγαν τα βιώματα από αυτές τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα σαν ντοκιμαντέρ, μπροστά στα μάτια μου, όταν έλεγα στους διπλανούς μου: "περιμένω όπου νάναι να μας ισοφαρίσουν".  

Πιο αστεία γκολ από αυτά που τρώει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση, με αυτές τις ομάδες, δεν πρέπει να υπάρχουν. Δείγμα τρελού πανικού και μυαλού ευρισκόμενου σε ελλειπτική τροχιά. Δεν θέλω να ξανακούσω, ούτε να ξαναδιαβάσω μεγαλοστομίες και φρούδες υποσχέσεις. Το τρένο μπήκε στο σταθμό των ονείρων και εμείς φτιάχνουμε, ακόμη, τη βαλίτσα μας...

ΥΓ. Τελικά, εκεί στην ομάδα νοιάζονται για τη διοργάνωση ή όχι; Νομίζουν πως μπάλα υπάρχει μόνο στο πρωτάθλημα και στους ομίλους του τσου λου; Επειδή, αν σκέφτονται έτσι, ζήτω που καήκαμε στον ασβέστη.

ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ     
Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Hulio

ρε την Σταυρουλα την Κολκα και την Γιωργια την Μυρτσου....η Σταυρουλα θα ερθει στο Καραισκακη να κανει ρεπορταζ η θα καθεται στις σουιτες με τον Σαββιδη μηπως φαει καμια φαπα?

Εικόνα aris belem

Τι μου θύμισες ρε φίλε...αυτή την ερώτηση που κάνεις τώρα στο υστερόγραφό σου, έκαναν δημοσιογράφοι στον μεσιέ Ισσά παραμονές του επαναληπτικού με την Μάντσεστερ, όχι ακριβώς με την ίδια διατύπωση αλλά με το σκεπτικό "παλληκάρι, δεν έχεις πια Μήτρογλου-Ολαϊτάν, μήπως να γίνει καμιά μεταγραφή;" κι εκείνος απάντησε για το ντέρμπι της Τούμπας κι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε, πριν μας φορτώσει το..."λιοντάρι της Λατινικής Αμερικής".
Νομίζω την απάντηση μας την έχει δώσει ήδη η διοίκηση φίλε. Θέλει και νοιάζεται για ευρωπαϊκή διάκριση. Ίσως είναι καιρός όμως, τα περίφημα "κλειδιά" να παραμείνουν στα χέρια της και μέσω κάποιων ανθρώπων να φιλτράρονται μια και δύο φορές τα ενδεχόμενα, Σεμπάδες και Ντα Κώτσοι να φοράνε την τιμημένη φανέλα.

Εικόνα RED HELL

Πολυ σωστο αρθρο αλλα διαφωνω στο οτι η ομαδα σνομπαρει το Γιουροπα πλεον.Εγω χθες δεν ειδα παικτες να μην προσπαθουνε.Ειδα παιχτες να μην μπορουνε.Περα απο τα απιστευτα που εγιναν στο 1-1 απο το 70' και μετα μετρησα 4-5 φορες που Βελγος εκανε επελαση ΚΑΙ 5 ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.Και δεν ηταν η πρωτη φορα που συνεβη φετος.Απλα χθες ηταν εξωφθαλμο.
Βαρεθηκα να ακουω για αδικους αποκλεισμους και μαλακιες.Απο που προκυπτει το συμπερασμα οτι ειμαστε καλυτεροι απο αυτη τη μετρια Αντερλεχτ??Δεν παιξαμε ενα ματς μαζι της αλλα δυο.Και αποκλειστηκαμε.Εγω δεν ειδα κανεναν καλυτερο Ολυμπιακο.Οταν οι δικοι μας τρεκλιζαν αυτοι καλπαζαν και μαλιστα μεσα σε καυτη εδρα.Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε.Στα αρχιδια μου και η 20η θεση και τα συνεχιζουμε να ονειρευομαστε οταν σε καθε κρισιμο ματς οι παιχτες χεζονται πατοκορφα.
12 ματς το χρονο ειναι αυτα που θελουν να τα δωσεις ολα(γιατι ολα τα υπολοιπα με το επιπεδο του ελληνικου ποδοσφαιρου τα παιρνεις και με Περεϊρα)και στα μισα καταφερνουν τα κωλομαθημενα και μας μαυριζουν την ψυχη.Αι στο διαολο επιτελους.Ειτε θα φερουν 3-4 παιχταραδες να σηκωνουν την ομαδα ειτε να μην κατεβαινουμε καν αν ειναι να ξεφτιλιζομαστε ετσι.Τελος η υπομονη και οι μαλακιες.

Εικόνα red apple

δεν ισχυρίζομαι οτι αδιαφορούν. Άναρωτιέμαι, απλώς. Την εικόνα κρίνω στις αναμετρήσεις μας στο Γιουρόπα. Γι αυτό αντιπαρέβαλλα την εικόνα της ομάδας στα νοκ άουτ του τσου λου. Εσύ δεν βλέπεις διαφορά;

Εικόνα RED HELL

Βλεπω διαφορα αλλα θεωρω οτι οφειλεται σε κατι αλλο.Στο οτι στο τσου λου παιζουμε κλεφτοπολεμο ενω στο γιουροπα ανοιγομαστε.Και με τετοια ΤΡΑΓΙΚΗ αμυντικη λειτουργια(ειπαμε αμυντικαρα θελαμε τα αρχιδια μας πηραμε)αυτα παθαινεις.

Εικόνα SAINARK

Να αγιασει το χειλακι σου αδελφε!!Το μοντελο του Σιλβα θα κριθει,οπως και ο ιδιος σε βαθος χρονου και οχι σε δυο τρεις βδομαδες οπως παντα βιαστηκαν μερικοι να κανουν.Το βαθος χρονου ειναι το περας της σεζον φυσικα εκει που θα γινει το ταμειακι.Σιγουρα ο 38αρης συμπαθης και ελπιδοφορος προπονητης μας εχει πολλα ψωμια να φαει ακομα,και χαρες και απογοητευσεις και αυτο το γωριζει καλα πρωτα απ'ολους ο ιδιος συμφωνα με τον μετριοπαθη χαρακτηρα που μας εχει δειξει μεχρι τωρα.Ο ολυμπιακος πρεπει να απαγκιστρωθει απο την ανεφικτη προκληση για μενα των ομιλων του C.L,χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν θα αντιμετωπισει τα ματς αυτα σαν ιδιαιτερα.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΥΓΙΑΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.Τοτε και μονο τοτε με την αυτογνωσια θα μπορεσει να βελτιωθει και να πετυχει πραγματα και οχι με το στανιο.ΓΕΜΑΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΒΑΖΕΛΟ,ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ και μετα ξεκαθαρισμα ενοψει νεας σεζον.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Εικόνα tsalouxidis

Όσα χρόνια θυμάμαι τον Ολυμπιακό το ίδιο παραμύθι σε λούπα παίζεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Όχι μόνο αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση, αλλά είναι πάντα κατώτερος των περιστάσεων. Με ό,τι τρόπο χρειάζεται να αποκλειστεί αποκλείεται. Πρέπει να χάσει εντός έδρας; Θα χάσει. Πρέπει να φάει 3 γκολ σ'ένα ημίχρονο; Θα τα φάει. Πρέπει να φάει 2 γκολ σε δέκα λεπτά εντός έδρας; Θα τα φάει σε 5. Πρέπει να κάνει το λάθος για να έχει ο αντίπαλος με μηδέν ευκαιρίες τη δυνατότητα να σκοράρει; Θα το κάνει και το λάθος, θα το βάλει και το αυτογκόλ άμα χρειαστεί.
Όλες οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες έχουν παρουσία ανάλογη ή ανώτερη της δυναμικότητάς τους στην Ευρώπη, μέχρι κι ο Πανιώνιος κι η Λάρισα αξιοπρεπέστατες παρουσίες.
Δεν το θεωρώ τυχαίο και δεν το θεωρώ συμπτωματικό. Η αίσθηση που αποπνέει η ομάδα όταν φτάνει σε τέτοια επίπεδα είναι ίδια κι απαράλλαχτη ανέκαθεν. Άκρατος ενθουσιασμός, πρεμούρα, μετά αβεβαιότητα, μετά τρέμουλο, μετά αντίο ζωή. Μια σημαντική συνεισφορά του Μαρινάκη σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι δεν υπάρχει πλέον το κόμπλεξ του εκτός έδρας ματς. Ας ελπίσουμε η συστηματική δουλειά να αποτινάξει και τα υπόλοιπα.
ΥΓ.Επανέρχομαι στην ανάγκη η ομάδα να έχει βάση Ελλήνων. 4-5-6 δε με νοιάζει ποιοί, ας είναι και Β' Εθνικής.
ΥΓ2. Σαν το γκολ δεν υπάρχει τίποτα. Συστήματα, όβερλαπ, τακουνάκια, ποδιές, φακιόλια κτλ όλα άχρηστα χωρίς το γκολ. Καρκίνο μας έβγαζε ο Μήτρογλου, αλλά 1-2 γκολάκια θα'τα χε παστελώσει.

Εικόνα john

Ολο αυτο που περιγραφεις πιστευω πως ειναι αποτελεσμα της ελλειψης του ειδικου βαρους της φανέλας του Θρύλου στα ευρωπαικά ματς.Δεν θα γραψω παλι αναλυτικα τι πιστευω τα γραφω στο διπλα αρθρο του Draza.

YΓ.Δεν νομιζω πως ειναι τοσο θεμα Ελληνων.Ειναι θεμα χαρακτηριστικών των παικτων.Ο Σαλινο δεν θα πηγαινε ποτε στην μπάλα με τον τροπο που πηγε ο Γαλλος(ουτε το ονομα του δεν θελω να λεω πια) στη φαση του 1-1.
ΥΓ2.Ο Μητρογλου δεν μας εβγαζε απλα καρκίνο.Μας εκανε να σιχαινομαστε να το βλεπουμε.Τα ξεχασες τα περυσινα?Πληρης αδιαφορία για τα ματς,κακη φυσικη κατασταση,πολλα παραπανισια κιλά-δεν ενδιαφεροταν για την ομάδα.Αλλα το αλλο ειναι αξεπεραστο.Εβαζαν γκολ ο Χαρα και ο Φορτουνης (καλλονη,πλατανιας) και ο αθλιος ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ αλλα μορφαζε σαν να εχασε η ομαδα ευκαιρια επειδη δεν του δωσανε την μπάλα για να βαλει αυτος το γκολ.Αυτο το πραγμα δεν το εχω ξαναδει ΠΟΤΕ απο κανέναν παίκτη του Ολυμπιακού.

Εικόνα tsalouxidis

Δεν αφορά το Μήτρογλου το σχόλιο. Παραγνωρίζεται συνεχώς από το περιβάλλον του ποδοσφαίρου πόση διαφορά κάνει ο γκολτζής. Κι ο Ιντέγιε είναι επιπέδου Σαπάνη στο σκοράρισμα.

Εικόνα tsalouxidis

Δεν αφορά το Μήτρογλου το σχόλιο. Παραγνωρίζεται συνεχώς από το περιβάλλον του ποδοσφαίρου πόση διαφορά κάνει ο γκολτζής. Κι ο Ιντέγιε είναι επιπέδου Σαπάνη στο σκοράρισμα.

Εικόνα J.Stiv

Καλημέρα σύγγαυροι...Ύστερα από το πέρας ενός 12ώρου που τελείωσε και το φετινό μαρτύριο θέλω να πω δυο λόγια.
Όλοι λέμε πως ο προπονητής ξερει καλύτερα από τον καθένα από εμάς το τι γίνεται στις προπονήσεις και ότι ξέρει τι αποφάσεις θα πάρει όσον αφορά το στήσιμο της ομάδας.Κάποια πράγματα όμως βγάζουν μάτι και απορώ εγώ ας πούμε ο ''προπονητής του καφενείου΄΄ όπως αποκαλώ τον εαυτό μου τι ήτανε αυτό που είδαμε χθες..Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
1)Υπάρχει παίχτης επιθετικός 'βαρύς' 'η 'ελαφρύς' εν έτη 2016 που σουτάρει ακόμα με μύτο? Κι όμως υπάρχει..Έχω να πω πως το γκολ στο Ζάγκρεμπ για μένα δεν ήτανε γκολ ικανότητας γιατί περνάει η μπάλα από μια τρύπα βελόνας με αριστερό πόδι(χωρίς ικανότητα γιατί άμα είχε την ικανότητα να σκοράρει έτσι θα είχαμε βάλει άλλα και άλλα πιο εύκολα).Στο παιχνίδι με την άεκ παίρνει μια πάσα από τον Κασάμι και κάνει κοντρόλ και το κριάρι της αεκ παίζει κορώνα γράμματα το που θα στρίψει ο επιθετικός μας και τελικά πάει από την άλλη.Αντίστοιχα με τον παοκ παίρνει την μπάλα σχεδόν έξω από την μεγάλη περιοχή, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο παίχτης του παοκ έρχεται με τα μπούνια να τον κόψει και βρίσκεται 4 μετρα μακριά από το τέρμα με ακίνητη την μπάλα και σκοράρει...Να επισημάνω πως και στα τρία γκολ που ανέφερα η μπάλα έρχεται στρωμένη χωρίς να χρειάζεται να γίνει καμιά σουπερ η έστω μεγάλη προσπάθεια για κοντρόλ.Τον έβλεπα τον άνθρωπο σε κάτι ματς με Παναιτωλικο και με Βέροια που δεν μπορούσε να κάνει κοντρόλ...Χθες ρε πούστη μου ένα κοντρόλ δεν κατάφερε να κάνει..Και ο ρόλος του όπως είδαμε ήτανε να παίρνει μπάλα να την σταματαει και να την σπάει αριστερά δεξιά.Με το που έπαιρνε μπάλα τσουπ πανω κάτω μέχρι να σταματήσει στο έδαφος.Το τελευταίο μου δίνει πάσα για το δεύτερο σκέλος.
2)Ο παίχτης που είναι μεγαλύτερη μανούλα για αυτά τα παιχνίδια δεν ήτανε δηλωμένος στη λίστα..Στα Χριστούγεννα μέσα ενώ έχει την δυνατότητα να τον δηλώσει στη θέση του Ερνάνι μας δηλώνει τον Ντουρμάζ και όλα μέλι γάλα.Θα έπρεπε οι υπεύθυνοι του σταδίου στη φισούνα εκεί που ας πούμε είναι η φωτογραφία του Καρεμπέ να βάλουνε του Φουστέρ με τις πληγές του έτσι ώστε να θυμούνται τι πρέπει ένας παίχτης να κάνει φορώντας τα ερυθρολευκα..Στη θέση του Ιντέγε χθές έπρεπε να έπαιζε ο Φουστέρ ο οποίος παίρνει τη μπάλα με πλάτη το τέρμα,σπάει τη μέση του αριστερά δεξιά και μοιράζει πάσες.
Για να μην λέω άλλα εγώ έχω ξενερώσει με δυο τρείς παίχτες βασικούς και στα μάτια μου ο Σίλβα πλέον θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολυ για να σβήσει από την μνήμη μου τον Ερνέστο.Εξιλέωση τώρα με του εντός στόχους και νίκες με όλους τους καλικάτζαρους που έχουμε απέναντί μας.
Αυτά τα λίγα για μένα από έναν απλό οπαδό του Ολυμπιακού....

Εικόνα J.Stiv

Και για να μην παρεξηγηθώ ήμουν από τους πρώτους που έβγαινα περήφανος και έλεγα για τις νίκες και τις συγκινήσεις που μας χάρισε ο Θρύλος φέτο...Απλά ανέφερα παραπάνω τη γνώμη μου σαν ένας άνθρωπος που αγαπά τον Ολυμπιακό όπως όλοι εδω μέσα...

Εικόνα jole11canezza

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ
ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΥΟ

ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΛΩ....ΟΥΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ....ΜΙΑ ΦΟΡΑ(ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ) ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΠΕΣ. ΣΤΟΠ...ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ...ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ DE COUBERTIN "ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

ΕΓΩ ΜΕΤΡΑΩ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ/ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΡΜΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΩΝ, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ EMIRATES, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΗΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ....ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ Η ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ.
ΑΥΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΓΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΓ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα john

Στο γκολ που φάγαμε η αμυντική συμπεριφορά της ομαδας ειναι για τα θηρία. Θύμισε τα γαμωπαιχνιδα με ροζενμποργκ και Τενερίφη. Ειναι αδιανόητο ομαδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να τρώει τέτοιο γκολ σε κρίσιμο ευρωπαϊκο ματς. Αυτα δεν γίνονται ούτε στην ομαδα της γειτονιάς μου.

Τα υπόλοιπα αργότερα

Εικόνα vagio

Λιγη διοικηση, λιγος πρπονητης, λιγοι παικτες, λιγη ομαδα. Ολα και ολοι κατωτεροι των περιστασεων. Παραμυθια περι ευρωπαικου οραματος και παπαριες. Λες και χρειαζεται καμια υπερβαση για να περασεις αυτη την αντερλεχτ.

Εικόνα holland74

Θύμισε το ματς με τη Μέταλιστ, μετά το 70 δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας...
Η ομάδα έκανε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσε να ήταν στο 2-0 τουλάχιστον και χωρίς το πέναλτυ..Και με τη Μέταλιστ έπρεπε να ήταν 3-0 στο είκοσι...
Η εξήγηση που έδωσε ο Σίλβα για την κούραση, πως οφείλεται στο είδος παιχνιδιού που παίξαμε, με πίεση και ένταση είναι σωστή, αλλά είναι ή μία πλευρά του νομίσματος....Αν δεν έχεις παίκτες που μπορούν να πιέζουν επί 90 λεπτά, τότε έχεις παίκτες με πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση, που θα μπορούν να ξεκουράζονται αλλάζοντας την μπάλα, αλλά αυτό θέλει πολύ καλούς παίκτες, εμείς έχουμε για αυτό το επίπεδο μέτριους έως καλούτσικους παίκτες, με εξαίρεση 2-3 φυσικά που είναι από το πάνω ράφι, αλλά είναι μεγάλοι σε ηλικία..
Εάν όμως έχεις μέτριους προς καλούτσικους παίκτες, γιατί αυτοί οι μέτριοι παίκτες να μην είναι Έλληνες, που ξέρουν τουλάχιστον τη σημασία της φανέλας....Όλες οι ομάδες που έχουν κάνει καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, είτε έχουν ένα καλό κορμό ντόπιων παικτών είτε δίνουν πολλά φράγκα και έχουν παίκτες που κάνουν τη δουλειά...Παίκτες που τα κάνουν όλα να φαίνονται τόσο απλά, που νομίζεις ότι δε κάνουν τίποτα, μέχρι που βλέπεις πόσο δύσκολο είναι το αυτονόητο και καταλαβαίνεις τη διαφορά του πολύ καλού(για να μην πω του παικταρά) από τον μέτριο παίκτη...

Εικόνα Andreas

Συνδυασμός γκαντεμιάς και αδυναμιών παικτών. Έξω φάγαμε γκολ από λάθος του ποιοτικά καλύτερου παίκτη μας. Χθες η κούραση Μιλιβόγεβιτς - Μαζουακού μαζί με τη μαλακία που κουβαλάει στο κεφάλι του ο δεύτερος έφεραν το γκολ και τελείωσε το ματς. Παίζουμε με ομάδα που θέλουμε να σκοράρουμε και τα μόνο δύο εξτρέμ που έχουμε και μπορούν να ψιλοδημιουργήσουν τραυματίζονται, ένας σε κάθε παιχνίδι.

Δε νομίζω ότι οι παίκτες ήταν αδιάφοροι. Στο CL, εντάξει, το κίνητρο τεράστιο για τους παίκτες, αλλά δε πιστεύω πως ειδικά ο ξένος βάζει το πρωτάθλημα πάνω από το Europa. Μάλλον όμως όλοι οι προπονητές φορμάρουν την ομάδα νωρίς για τους ομίλους και χειμώνα πέφτει, η μοίρα του να ξέρεις ότι σε μέτρια φόρμα δεν περνάς. Πάντως με αυτά τα στόπερ και χωρίς εξτρέμ να μπορούν να περάσουν τον αντίπαλο δεν είμαστε για πολλά, δυστυχώς. Άσε το φορ. Θηρίο από δύναμη, έχει το στόπερ στην πλάτη του και δεν μπορεί να σταματήσει τη κωλόμπαλα (τουλάχιστον 5 φορές). Αν δίνουν οι Κινέζοι 15 όπως γράφτηκε, το καλοκαίρι τον στέλνεις και με τα ίδια λεφτά παίρνεις 3 παίκτες (φορ και εξτρέμ) να την σταματάνε. Σκέψου χθες να ήταν αριστερά ένας Μιραλάς, δεξιά ένας Κάμπελ (όχι οι ίδιοι, αντίστοιχοι με ίδιο κόστος που είχαν όταν τους πήραμε)

Και κάτι άλλο. Στο Τσέλσι αποκλειστήκαμε με 3-0 και γκολ από το 5 και όλη η κερκιδα φώναζε 90 λεπτά. Χθες η γιούχα στο Μαζουακού (που κι εγώ του τα έχωνα από τα νεύρα μου αλλά όχι γιούχα) και που έφυγε το μισό γήπεδο πριν την λήξη τί ήταν; Πόσα ευρωπαϊκά έχουμε; Κυριακή έχει κούπα από Φλεβάρη.

ΥΓ: Κύπελλο απαραίτητα γιατί φέτος σε δύο ματς παίζαμε πρόκριση και μάλιστα μέσα και αποκλειστήκαμε και στα 2 αλλά και λόγω συγκεκριμένων αντιπάλων. Όχι τίποτα άλλο, ήθελα την αεκ τελικό και ανησυχώ μην την αποκλείσει ο Ατρόμητος.

Εικόνα jimakos

H γιούχα στο Μαζουακού είναι η αντίδραση του κόσμου σ' ένα μαλακισμένο που είναι προκλητικά αδιάφορος και που σου δίνει την εντύπωση ότι μας κάνει και χάρη που παίζει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο κόσμος μπορεί να ανεχθεί τον κακό ή τον μέτριο, τον αδιάφορο και τον σπαζαρχίδη όμως όχι.
Τώρα αν θες να δούμε αν ήταν ο μοναδικός χθές, ή αν ήταν η κατάλληλη στιγμή ,ή αν έπρεπε να πάρει η μπάλλα και τον Σίλβα αυτή είναι άλλη κουβέντα.Μην τα βάζεις με τον κόσμο όμως που θέλει να εκφράσει τη πίκρα του.

Εικόνα Andreas

Σε μένα, που όπως είδες λέω ότι τα έχωνα, δε φάνηκε αδιάφορος. Αυτό είναι το στυλ του. Στο CL έχει άλλο; Αν είναι και εκεί αδιάφορος τότε πού τον ενδιαφέρει; Συμφωνώ ότι έκανε μαλακίες χοντρές χθες ειδικά στην παράταση. Δεν τα βάζω με κανέναν που θέλει να εκφράσει τη πίκρα του, ούτε επειδή διαφωνώ με κάποιον σημαίνει ότι τα βάζω μαζί του. Όλοι χθες πικραμένοι φύγαμε. Άλλο όμως αυτό ή το καντήλι κι άλλο η γιούχα. Ο κόσμος τελευταία έχει τη γιούχα εύκολη. Σε αυτό τα βάζω με τον κόσμο να σου πω την αλήθεια. Έχει πέσει γιούχα σε νίκη με κακή απόδοση. Και διαφωνώ μαζί σου ότι ο κόσμος μπορεί να ανεχθεί όποιον θεωρεί κακό, όχι τον αδιάφορο. Και τον Φουστέραρο πχ στις αρχές ο περισσότερος κόσμος μίζα του Βαλβέρδε τον έλεγε. Ήταν ποτέ αδιάφορος; Εγώ δε θέλω να πάρει η μπάλα κανέναν, αυτό λέω. Να γιουχάρω το Σίλβα γιατί θεωρώ ότι φέρει ευθύνες για χθες ενώ προχθες τον χειροκροτούσα; Μετά τον ξαναχειροκροτώ ενώ τον γιούχαρα;

Εικόνα Αλέξανδρος

Πολύ καλημέρα σας αδέρφια.

Χθες η ομάδα αδίκησε τον ίδιο της τον εαυτό. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν τόσες που μας κόψανε τα πόδια. Δεν γενάτε τέτοιο πράμα. Δεν μαρκάραμε στα άκρα. Μέσα σε όλα καθοριστικές οι απουσίες του Σιόβα και του Πάρντο. Κυρίως του Πάρντο που έχει πολύ καλές εκρήξεις μέσα στο παιχνίδι και έχει και το σώμα να αντιμετωπίσει αμυντικούς λαπάδες όπως οι αμυντικοι των Βέλγων. Κάποιοι τα ρίχνουν στον Μποτία και γενικά στους αμυντικούς μας. Διαφωνώ. Ο Ολυμπιακός στο σύνολο την πρόκριση την έχασε απο την επίθεση του. Ο Ιντέγε έχει εξαφανιστεί από το γήπεδο και ενώ έχει φυγει ο Φινμπόγκασον δεν φορτσάραμε τον Πουλίδο λίγο νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση τεράστιο και το λάθος του Σίλβα να αντικαταστήσει τον Καμπιάσο σε τέτοιο ματς με τον Ζντιέλαρ. Ναι το Σερβάκι έχει ταχύτητα αλλά δεν γίνεται να είναι στον πάγκο ο Κασάμι και να μπαίνει ο Ζντιέλαρ ρε μάγκες μου... Αδιανόητο... Η έστω να ξεκιναγε τον Κασάμι διπλα στον Καμπιάσο. Ο Σίλβα θα παίξει πιστεύω τα ρέστα του στα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Εκεί ίσως κριθεί το αν θα μείνει και του χρόνου. Πρέπει να γίνει κάτι με την κοιλιά που κάνει η ομάδα κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Και όχι δεν πιστεύω ότι φταίει το ελληνικό πρωτάθλημα όπως πολλοί νομίζουν. Αντίθετα αυτο μπορεί να λειτουργεί και υπέρ μας και να πηγαίνουμε ποιο ξεκούραστοι σε τέτοια κρισημα ματς. Έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια οποτε κάνουμε μια ήττα μετά ακολουθεί ένα μικρό χάος. Και η ήττα συνήθως έρχεται σε τέτοια περίοδο. Κρίμα που πετάξαμε άλλη μια χρόνια από το παράθυρο (ευρωπαϊκή χρόνια εννοείτε) θα μου πείτε βέβαια ότι οι τίτλοι ειναι που μετράνε και συμφωνώ αλλα κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε την ευρωπαϊκή πορεία μας λίγο ποιο ζεστά. Πιστεύω ότι αν περνάγαμε στους 16 και πέφταμε πάνω στην Μπάρτσα ο Ολυμπιακός ίσως έκανε το μεγαλύτερο ματς τη ιστορίας του... Τα αλλα να χαμε να λέγαμε....