ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ...



Συνέχεια του προηγούμενου για το Τσάμπιονς Λινγκ και το σημερινό, αντίστοιχο, άρθρο με αντικείμενο το χθεσινό Γιουρόπα Λινγκ. Από την οικονομική πλευρά. Σύμφωνα δηλ. με τις εμπορικές αξίες των παικτών των ομάδων που συμμετείχαν χθες στους αγώνες ρεβανς για την πρόκριση απ΄τους 16 στους 8 του θεσμού. Στην πάνω στήλη, αναγράφονται οι ομάδες που προκρίθηκαν και η τρέχουσα εμπορική αξία του συνόλου των παικτών της καθεμιάς. Στην κάτω στήλη, οι ομάδες που αποκλείστηκαν και η αντίστοιχη επίσης εμπορική τους αξία. Όλες έχουν γραφτεί σύμφωνα με τα ζευγάρια που έπαιξαν χθες, δηλ. η πρώτη ομάδα της πάνω στήλης έπαιξε με την πρώτη της κάτω στήλης, η δεύτερη με την δεύτερη κ.ο.κ.  Οι αξίες είναι σε εκατομμύρια ευρώ, τα στοιχεία έχουν ληφθεί από το έγκυρο ΤRANSFERMARKT και η ερμηνεία των αποτελεσματων είναι βέβαια σχετική και υπόκειται στους γνωστούς περιορισμούς, όπως αυτοί συζητήθηκαν στους σχολιασμούς του άρθρου για το Tσάμπιονς Λινγκ.

1.    Ο  Ι  Κ  Ο  Ν  Ο  Μ  Ι  Κ  Α    Σ  Τ  Ο  Ι  Χ  Ε  Ι  Α

α)  ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 8:

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ  150

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ  380

ΝΤΟΡΜΟΥΝΤ  330

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ  28

ΑΘΛΕΤΙΚΟ ΜΠΙΛΜΠΑΟ  150

ΣΑΧΤΑΡ  130

ΜΠΡΑΓΚΑ  65

ΣΕΒΙΛΛΗ  210

β)  ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:

ΜΠΑΓΙΕΡΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ  230

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ  ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ  430

ΤΟΤΕΝΑΜ  330

ΛΑΤΣΙΟ  190

ΒΑΛΕΝΘΙΑ  280

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  100

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  170

ΒΑΣΙΛΕΙΑ  57

γ)  Θυμίζω ότι η εμπορική αξία των παικτών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ανέρχεται στα 90 εκατομ. ευρώ περίπου.

2.    Π  Α  Ρ  Α  Τ  Η  Ρ  Η  Σ  Ε  Ι  Σ

α)  Οι εμπορικές αξίες των ομάδων που πέρασαν στις 8 κυμαίνονται από  τα 28 έως τα 380 εκατομ. ευρώ ( Σπάρτα Πράγας και Λίβερπουλ, αντίστοιχα ). Από την άλλη πλευρά, εκείνες όσων αποκλείστηκαν κυμαίνονται από τα 57, η Βασιλεία, μέχρι τα 430 εκατομ. ευρώ, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

β)  Από τις 8 ομάδες που προκρίθηκαν, δύο ( Σπάρτα και Μπράγκα ) έχουν εμπορική αξία μικρότερη εκείνης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ( ειδικά η Σπάρτα, 4 περίπου φορές πιο κάτω ), ενώ οι 6 μεγαλύτερη και ειδικότερα οι δύο πρώτες σε αξία δηλ. η Λίβερπουλ και η Ντόρμουντ έχουν οικονομικό - ας πούμε - "βάρος" παικτών υπερτετραπλάσιο της ομάδας μας η πρώτη και κοντά στο τετραπλάσιο η δεύτερη.

γ)  Από τις 8 ομάδες που αποκλείστηκαν, μία έχει αξία μικρότερη αυτής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, η Βασιλεία, ενώ οι άλλες 7 μεγαλύτερη. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι δύο ακριβότερες από όσες απέτυχαν να περάσουν στις 8, δηλ. η Γιουνάϊτεντ και η Τότεναμ, έχουν αξίες συγκριτικά με την ομάδα μας περίπου πενταπλάσια η πρώτη και κοντά στο τετραπλάσιο η δεύτερη.

3.    Σ  Υ  Ζ  Η  Τ  Η  Σ  Η    Κ  Α  Ι    Σ  Υ  Μ  Π  Ε  Ρ  Α  Σ  Μ  Α  Τ  Α

Τί βλέπουμε από τα παραπάνω;  Πρώτα -πρώτα ότι από τις 16 ομάδες που αγωνίστηκαν χθες, οι πολύ περισσότερες, δηλ. οι 13, έχουν εμπορικές αξίες μεγαλύτερες εκείνων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και μόνο 3 ( από Τσεχία, Ελβετία και Πορτογαλία ) μικρότερες. Άρα - με βάση τα οικονομικά στοιχεία και τους περιορισμούς τους - η πρόκριση στους 16, δεν είναι ΓΕΝΙΚΑ καθόλου εύκολο επίτευγμα. Βέβαια εμάς μας έπεσε η Άντερλεχτ στον δρόμο και με βάση ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, αυτή ήταν μια ομάδα αντίστοιχης δυναμικότητας προς την δική μας, που σημαίνει ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΣΑΦΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 16, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ...

Έτσι, το ερώτημα το οποίο λογικά ακολουθεί είναι  - αν ήμασταν εμείς στη θέση της Άντερλεχτ - κατά πόσον θα μπορούσαμε τελικά να προκριθούμε στις 8 του θεσμού... Η απάντηση που δίνω είναι πως θα είχαμε ΚΑΙ σ΄αυτή τη φάση τις πιθανότητές μας, αλλά λίγες. ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ, ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. Υπάρχουν βέβαια, πάντα, και οι "σταχτομπούτες". Κι αυτές όμως, μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά... Βλέπε το στραπάτσο της Λάτσιο από την Σπάρτα Πράγας, της Λάτσιο, με εμπορική αξία κοντά ΕΠΤΑΠΛΑΣΙΑ εκείνης των Τσέχων... Δεν ξέρω τί θα κάνουν οι Ιταλοί για δαύτο, αλλά αν ήταν Έλληνες στη θέση τους θα΄χαμε από λαϊκά δικαστήρια μέχρι μαζικές αυτοκτονίες, ενδεικτικά της υστερικής μας ιδιοσυστασίας ως λαού... Γουστάρουμε και σαν τρελοί μάλιστα ( όπως όλοι βέβαια ) τις ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ, όταν όμως ΜΟΝΟ μας ευνοούν και ΠΟΤΕ τις δυσάρεστες για΄μας ( κανείς δεν τις θέλει φυσικά ), ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ: ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΜΕΣΩΣ  ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ, ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ...

Έχοντας όλα τούτα υπόψη, θα΄λεγα ότι φέτος Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ των ενεργειών προκειμένου να επιτύχει τους πάγιους στόχους της επόμενης σεζόν η ομάδα, θα πρέπει να είναι - με βάση την κτηθείσα εμπειρία - Ο ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ στα τελευταία χρόνια. Από την επόμενη σεζόν, το σκηνικό για την ουσιαστική είσοδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον "πάνω όροφο" των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, πιθανότατα θ΄αλλάξει. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ, η φράση κλειδί... Για την άλλη, την ευνοϊκή εξέλιξη, τον λόγο έχουν ή τύχη και το κομποσχοίνι...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠ΄Ο.ΤΙ ΦΕΤΟΣ. "Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ"...

Σχόλια

Εικόνα Romain

"Ποια Αντερλεχτ ρε παιδιά? Αυτή την ομάδα την είχε ο Ολυμπιακός. Ήταν το ακλονητο φαβορί για να την περάσει και να της ρίξει τριαρες όπως πριν μερικά χρόνια."

Τι?

Η εμπορική αξία των παικτών της Αντερλεχτ είναι μεγαλύτερη από ότι του Ολυμπιακού? Έστω και 11%?

"Μα... τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα "

Αυτά, στα εισαγωγικά, δεν μας τα λέγανε οι Φιλιπινεζες του Αλαφουζου? ( συγνώμη. Αντικειμενικοι)?

Βασικά η οικονομική αξία των παικτών, είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας ή συντελεστής δυναμικοτητας μίας ομάδας. Άσχετα τι μας λένε οι "ειδικοί " άτιτλοι, στερημενοι,"αντικειμενικοι", "εγκριτοι αθλητικοι δημοσιογράφοι "εδώ στην Ελλάδα. Αυτοί λένε, δηλώνουν ότι τους συμφέρει. Ή ότι συμφέρει στο αφεντικό τους.

Η Ντιμπρο όπως και η Αντερλεχτ δεν ήταν ΤΡΑΜΠΑΛΕΣ. Είχαν μία αξία της ίδιας κατηγορίας όπως και του Ολυμπιακού. Και σε τέτοια παιχνίδια η πρόκριση συνήθως κρίνεται στις λεπτομέρειες. Με την βελγικη ομάδα κρίθηκε στα αναπάντεχα και ασυνήθιστα λάθη του Ρομπέρτο, και στην αστοχια των κυνηγών μας.

Όμως ο αντίπαλος δεν ήταν της κατηγορίας της Αεκουλας ούτε του Παναθηναϊκούλη. Είχε μια αξία τουλάχιστον τριπλασια των δύο.

Συγχαρητήρια στον αδερφό Απόστολο για το άρθρο. Το οποίο δείχνει από μόνο του την αλήθεια για το επίπεδο των ομάδων και προσφέρει μια αντικειμενικη σύγκριση τους, είτε αυτές προέρχονται από την ίδια ή διαφορετική χώρα.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου, μπρο! Ξέρεις, όταν παίρνεις τέτοιες - ρεαλιστικές - θέσεις, έχεις "ρεύμα" μπροστά σου ν΄αντιμετωπίσεις. Κι από δικούς μας, πρώτα-πρώτα... Ο έρωτας τυφλώνει, βλέπεις, πολλές φορές... Εμείς απλά έχουμε κατασταλάξει πια σ΄αυτό που λένε, ΑΓΑΠΗ. Παρατηρούμε, διαπιστώνουμε τις ελλείψεις ή και τα στραβά, αλλά η λογική μας διατηρείται. Δουλεύει. Ξαπλωμένη βέβαια πάνω στο "στρώμα" αυτού του μόνιμου και βαθιού ψυχικού δεσίματος με την ομάδα. ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Όσο περνάν τα χρόνια τα μάτια μπορεί ν΄αδυνατίζουνε, αλλά χάρη στην πείρα, ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από παλιά. Η αψάδα αφήνει τη θέση της στην ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Δεν μιλάω για τους...όφεις που αναφέρεις. Άαααστους αυτούς...

Εικόνα Romain

Σωστός.
Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο είναι... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ. Δηλαδή υφίσταται τον νόμο της αγοράς. Και αυτή η αγορά ανανεώνεται ή και αναπροσαρμοζεται κάθε έξι μήνες. Όταν η αξία του Μανωλα ανέβηκε στα 15 εκ ευρώ ο παίκτης μετακινήθηκε σε ομάδα με μεγαλύτερο μπατζετ.Όπως και τώρα που ίσως πάει στη Τσελσι. Το ίδιο και ο Μητρογλου και μετά ο Φουρτουνης.
Έτσι οι ομάδες με μεγαλύτερο μπατζετ θα είναι σε πλεονεκτικη θέση και θα κερδίζουν τις ομάδες με χαμηλότερο μπατζετ ή χρηματιστηριακη αξία. Με κάποιες βέβαια εξαιρέσεις λόγω και της φύσης του αθλήματος.

Εικόνα ze ηλιας

Με όλο το σεβασμό στη δουλειά σου Απόστολε(χωρίς πραγματικά να θεωρώ μοιρολατρική την ουσία του άρθρου) να επισημάνω τα εξής:
1.Το φουτμπώλ θεωρείται κορυφαίο άθλημα γιατί είναι το μοναδικό που δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και δη ο πλουσιότερος σε αντίθεση με τα λοιπά ομαδικά.
2.Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να παρουσιάσεις κάτι ανάλογο για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο την premier league-βλέπε ΛΕΣΤΕΡ
3.Στη δική μας περίπτωση δεν επιτρέπεται απ τη στιγμή που έχω δημιουργήσει τις προυποθέσεις για την υπέρβαση-βλέπε MANUTD,ARSENAL να παίρνω τ αρχίδια μου,ενώ στην αντίστοιχη θέση των "ισχυρών" που είμαι εγώ μα μην μπορώ να κάνω κάτι ανάλογο-βλέπε αντερλεχτ,μέταλιστ,λεβάντε κλπ
4.Τι να κάνουμε?Σ αυτήν την πουτάνα τη ζωή πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο,το κάτι παραπάνω και όχι το χιλιομασημένο.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ .................ΠΑΝΤΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Εικόνα apostolos gaganis

"Εμείς σ΄αυτή την πουτάνα τη ζωή πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο". Σωστό. ΕΜΕΙΣ. Πρέπει να το επιτρέπουν και οι προϋποθέσεις όμως. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ. Οπότε, τί μένει; Να...ονειρευόμαστε. Καλάααα... Απ΄την άλλη, δεν είπα εγώ ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει ΠΑΝΤΑ ο καλύτερος ή ο πλουσιότερος. Απεναντίας. Είπα όμως ότι όταν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό αποτελεί ΕΚΠΛΗΞΗ. Μικρή, μέτρια, μεγάλη, βόμβα. Έκπληξη όμως σημαίνει κάτι που δεν το περιμένεις λογικά. Κι αυτό είναι η εξαίρεση και όχι το σύνηθες, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες εκπλήξεις. Ο Ολυμπιακός, γιατί κερδίζει συνέχεια εδώ; Διότι είναι πλουσιότερος κι έχει έτσι καλύτερους παίχτες. Απλό. Τώρα, στα πιο...ενδιαφέροντα. Όλα καλά με την επαγγελματική ιστορία;

Υ.Γ. Ξέρεις πιο είναι το κακό μ΄εμάς; Όταν πηδάμε π.χ. τη Γιουνάϊτεντ ή την Άρσεναλ ή την Ατλέτικο, "ομαδάρα, ρε πούστη μου κτλ". Όταν όμως μας νικάει καμιά άσημη ή έστω και μια που δεν έχει έτσι...μεγάααλο όνομα ρε παιδί μου στην Ευρώπη ( αλλά ΚΑΛΗ ομάδα, κι ας λένε ότι θέλουνε οι αδαείς ), αρχίζουμε αμέσως τα "ρε τί μαλάκες, τί ξεφτίλες είμαστε εμείς, να φύγει αύριο το πρωί ο μπήξες, ο δείξες και τα γνωστά"... ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ...ΜΟΝΟΠΑΤΑ: ΤΙΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΜΑΣ ΕΥΝΟΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΜΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΝ... ΙΔΙΟΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ"...

Εικόνα thita

Απόστολε μπράβο για τον κόπο (αναζήτηση στοιχείων, κλπ.) και την προσέγγισή σου

το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας

πρωτάθλημα και ευρώπη μαζί μπορούμε, διότι οι εγχώριοι αντίπαλοί μας έχουν πέσει επίπεδο (ιταλία, ισπανία, αγγλία, κλπ. πίσω από την πρωταθλήτρια κάθε χρόνο υπάρχουν 2-4 ομαδάρες, εδώ οι μόνες ομαδάρες που υπάρχουν είναι η dream team προπαγάνδας)

αυτό που δεν ξέρω εάν μπορούμε μαζί είναι ΚΑΙ πρωτάθλημα, ΚΑΙ καλό ποδόσφαιρο, ΚΑΙ πολλά γκολ, ΚΑΙ ευρώπη (που απαιτει μια πολύ πιο κυνική προσέγγιση), είναι πιστεύω η μεγαλύτερη δυσκολία του Θρύλου, να ετοιμάζει κάθε καλοκαίρι "σχιζοειδή" προσωπικότητα, μια εγχώρια, με φουλ επίθεση, όπως τον θέλουμε εμείς ο κόσμος του, και μια ευρωπαϊκή, με πολύ τακτική και κυνική προσέγγιση απέναντι στις δύο τουλάχιστον μεγαλύτερες δυνάμεις

ίσως επιτυγχάνεται με κορμό (περιλαμβανομένου προπονητή) για 2-3 χρόνια, αλλά αυτό έχει γίνει πλέον πολύ δύσκολο αφού όποιος παίζει λίγο καλά, αμέσως δέχεται προτάσεις, και άντε να κρατήσεις τον ομάρ π.χ. όταν ακούει πως ενδιαφέρεται η μάντσεστερ (το ίδιο δυστυχώς και για τους έλληνες, αφού προτιμούν συνήθως να πάνε ακόμη και στην μικρότερη αγγλική ομάδα, παρά να μείνουν εδώ και να ασχολείται μαζί τους ο παπαθεοδώρου)

Εικόνα apostolos gaganis

"Σχιζοειδής προσωπικότης του Θρύλου"! Μόλις κέρδισες μια θέση Επιμελητού Α΄ στην...Κλινική μου.

Έλα ντε; Μόλις κάποιος ξεχωρίζει σ΄εμάς, έρχονται ατάκα κι οι...σειρήνες απόξω. Απ΄την άλλη, θέλουμε να παίρνουμε και όλο καλύτερους παίχτες κάθε χρόνο για την ομάδα... ΝΑΙΙΙΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΓΚΕΝΕΝ ΑΥΤΟ; Κ-Α-Ι ΤΟ ΛΥΚΟ ΧΟΡΤΑΤΟ Κ-Α-Ι ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΩΣΤΑ...

Εικόνα REDNYC

"DREAM TEAM ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ" - ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!! ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΑΔΕΛΦΕ!

Εικόνα REDNYC

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ - ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ), ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΤΣΟΥ ΛΟΥ / ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ + ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΠΟ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ).

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ - ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΠΑΣ) ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ? ΝΟΜΙΖΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΟΜΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ.(ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΜΟΝΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ).

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ. Ούτε εγώ δέχομαι να πάρει πρωτάθλημα άλλος. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Όσο για την Ευρώπη...

Εικόνα red apple

Oh dear, there's a lot of money at stake!

Εικόνα apostolos gaganis

Άρχισα δίαιτα, διάδρομο, ξεκίνησα κάτι συνεδρίες με λασπόλουτρα σε γνωστό spa, έκλεισα για μπότοξ τη Δευτέρα και λιποαναρρόφηση την Πέμπτη, άρχισα ήδη υαλουρονικό και κολλαγενάση... Ετοιμάααααζομαιαιαι, για Μπέεεεεργουικ!!!!!

Εικόνα red apple

Ευχαριστούμε που πετάτε με την Μπέργουικ Εργουέιζ