Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 16.03 έως 22.03.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια κατακόκκινη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ομάδα μας να συνεχίζει σε σταθερούς ρυθμούς να κατακτάει πανελλήνιους τίτλους τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, ενώ για ακόμα μία εβδομάδα δεν έλειψε και η νίκη επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα σε παιχνίδι που έκρινε κατάκτηση τροπαίου! Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τα νέα όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη μας.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Ξεκινάμε, όπως πάντα, από το τμήμα του μπάσκετ γυναικών, θυμίζοντας καταρχήν πως, όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έκανε 18 νίκες σε 18 αγωνιστικές, τερμάτισε πρώτος και αήττητος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πλέον ο τίτλος θα κριθεί στους αγώνες των πλέι οφ τις ερχόμενες ημέρες. Τα ζευγάρια των πλει οφ έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Ολυμπιακός-Κρόνος Αγ. Δημ. (2-0), Παναθηναϊκός-Τερψιθέα Γλ.(2-0), ΠΑΟΚ-Νίκη Λευκάδας (1-1) και Αθηναϊκός-Πρωτέας Β. (2-0).
Και περνάμε τώρα στο Κύπελλο, καθώς το τριήμερο 18-20 Μαρτίου διεξήχθη στη Λευκάδα το final-4 της διοργάνωσης, στο οποίο φυσικά συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Η αποστολή της ομάδας μας βρέθηκε στη Λευκάδα από την Τετάρτη 16 Μαρτίου, ενώ μια μέρα αργότερα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού η επίσημη συνέντευξη Τύπου για το final-4 της διοργάνωσης. Το «παρών» έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων  καθώς και ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταείδης, ο Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Κ. κ. Αριστείδης Γκολέμης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Το λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρκακονταείδης ο οποίος καλωσόρισε τις αποστολές των τεσσάρων φιναλίστ στο νησί. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους προπονητές και στις αρχηγούς των τεσσάρων ομάδων.


Εκ μέρους του Ολυμπιακού, δηλώσεις έκαναν αρχικά η προπονήτρια της ομαδας, Ελένη Καπογιάννη και στη συνέχεια η αρχηγός μας Ανθή Μπαλτά. Ας δούμε τί είπαν αμφότερες:
Ελένη Καπογιάννη: «Καταρχάς να πω ένα θερμό ευχαριστώ στο Δήμαρχο Λευκάδας για τη φιλοξενία μιας τέτοιας διοργάνωσης. Να συγχαρώ όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν δίκαια σε αυτό το Final 4. Είναι 4 πολύ καλές ομάδες και φορμαρισμένες για την εποχή. Εμείς εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό έχουμε υποχρέωση να διεκδικούμε τίτλους. Για αυτό το λόγο έχουμε έρθει εδώ. Θεωρώ ότι τα νοκ άουτ παιχνίδια έχουν μια ιδιαίτερη χροιά και δυσκολία. Θεωρώ τον πρώτο ημιτελικό σαν τελικό. Έτσι τον βλέπουμε όλοι στην ομάδα μας και έχουμε έρθει προετοιμασμένοι εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει, να διεκδικήσουμε και στο τέλος να χαμογελάσουμε για αυτόν τον τίτλο».


Ανθή Μπαλτά: «Είναι θετικό να διεξάγονται τέτοιες διοργανώσεις στην επαρχία. Ελπίζω και εύχομαι ότι ο κόσμος της Λευκάδας θα αγκαλιάσει το Final 4. Aπο κει και πέρα για την ομάδα μου και για τον πρώτο στόχο της χρονιάς που είναι το Κύπελλο, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Δεν υπάρχουν φαβορί και είναι δύσκολα τέτοιου είδους παιχνίδια. Έχουμε προετοιμαστεί και θέλουμε να παίξουμε δυο τελικούς. Ο πρώτος είναι της Παρασκευής. Ελπίζω ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε στο τέλος. Από κει και πέρα είναι δύσκολες διοργανώσεις, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Ο ικανότερος και πιο τυχερός γιατί σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται και αυτό να κερδίσει».

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό της διοργάνωσης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ κατάφερε να επικρατήσει επί του ΠΑΟΚ με το επιβλητικό 85-48. Οι «ερυθρόλευκες»  έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στους Θεσσαλονικείς που προέβαλαν αντιστάσεις μόλις στα 5 πρώτα λεπτά του αγώνα. Από το σημείο που προηγήθηκε ο Ολυμπιακός και μέχρι το τέλος του αγώνα, ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της ομάδας μας με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αυτήν την ήττα. Αναλυτικά, τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων ήταν: 33-23 στο 1ο, 27-8 στο 2ο, 14-7 στο 3ο και 11-10 στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο.

Πρώτη σκόρερ στο συγκεκρμένο αγώνα αναδείχθηκε η Μπόνη με 15 πόντους και 3/5 τρίποντα, ενώ υψηλά στάνταρ απόδοσης έπιασαν και οι Τζόνσον (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Κοσμά (12 πόντοι, 50% στα τρίποντα) και Χατζηνικολάου (7 πόντοι, 1/1 τρίποντα και 5 ασσίστ). Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γκοτζή (4), Σταμάτη (9 πόντοι με 3/5 τριπ.), Μπόνη (15 πόντοι με 3/5 τριπ.), Χατζηνικολάου (7 πόντοι με 1/1 τριπ., 5 ασσίστ), Καλογήρου (2), Μπαλτά (4), Νικολαϊδου (2), Χαλιβέρα (7 πόντοι με 1/3 τριπ.), Τζόνσον (12 πόντοι με  9 ριμπ.), Κοσμά (12), Παπαμιχαήλ (7), Κριστόφερσον (4).

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού κατευθύνθηκαν προς την πλευρά της κερκίδας που βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας μας, οι οποίοι δε σταμάτησαν να τραγουδάνε λεπτό, δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και ώθησαν τις παίκτριές μας σε αυτήν τη σπουδαία νίκη. 

Στη συνέχεια, τόσο η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη, όσο και οι παίκτριες Μαριρόζα Μπόνη και Όλγα Χατζηνικολάου, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Καταρχάς η ομάδα βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή επιθετική μέρα οπότε αυτό μας έδωσε μια ώθηση. Αλλά για εμάς το ζητούμενο και η φιλοσοφία μας είναι η άμυνα μας. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε 23 πόντους αλλά από τι στιγμή που διορθώσαμε αυτό το κομμάτι ήταν επόμενο να ξεφύγει και η διαφορά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη σοβαρότητα που έδειξαν οι παίκτριές μας και από την προσπάθεια που έκαναν. Το πρώτο βήμα έγινε και τώρα πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλά για να εμφανιστούμε όπως πρέπει στον τελικό. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την βοήθεια που μας έδωσε στο σημερινό ματς. Θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας και στον τελικό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο τελικός είναι πάντα τελικός. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα μας και θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον πρώτο τίτλο στην ιστορία του Ολυμπιακού στο μπάσκετ γυναικών».
Μαριρόζα Μπόνη: «Το θέλαμε πάρα πολύ. Θέλουμε να φέρουμε τον 1ο τίτλο στο τμήμα του Γυναικείου Μπάσκετ του Ολυμπιακού. Για αυτό μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι. Περιμέναμε ο ΠΑΟΚ να φέρει περισσότερη αντίσταση αλλά λόγω της πολύ καλής και επιθετικής μας άμυνας και της ευστοχίας μας στην επίθεση καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα. Τώρα το μυαλό μας είναι στον τελικό κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Θα μπούμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα για να πάρουμε το παιχνίδι και να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας που είναι η κατάκτηση της κούπας».
Όλγα Χατζηνικολάου:  «Πιστεύω ότι επιθετικά κάναμε στο πρώτο ημίχρονο το καλύτερο μας παιχνίδι. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει όλη τη βδομάδα. Εμείς κάναμε να φαίνεται τόσο κακός ο ΠΑΟΚ γιατί εμείς βρεθήκαμε σε πάρα πολύ καλή μέρα. Θα είναι ένα ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένες την Κυριακή γιατί ο ΠΑΟ είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι αν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και παίξουμε το ίδιο καλά με σήμερα θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».
Τα highlights του αγώνα με τον ΠΑΟΚ μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
Δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου τον νικητή του άλλου ζευγαριού του final-4, δηλαδη τον Παναθηναϊκό.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο Β' προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, καθώς επίσης και η αθλήτριά μας Νατάσα Γκοτζή, δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Γιώργος Παντελάκης: «Το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το αντιμετωπίσαμε σαν τελικό. Βρεθήκαμε σε καλή μέρα αλλά ήταν και θέμα θέλησης των κοριτσιών και του εγωισμού που έδειξαν μέσα στο παιχνίδι. Την Κυριακή είναι ένα διαφορετικό ματς. Έχουμε προετοιμαστεί και για αυτό. Αν δείξουν τα κορίτσια το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση θεωρώ ότι θα κατακτήσουμε το πρώτο τρόπαιο για τη φετινή χρονιά. Εμείς σαν προπονητές περιμένουμε από τα κορίτσια να βγάλουν τα κομμάτια της επιθετικής και αμυντικής τακτικής που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις καθημερινά. Αλλά εκτός από αυτό να δούμε τη θέληση των κοριτσιών μέσα στο γήπεδο για να κατακτήσουν το Κύπελλο. Σίγουρα οι δυο νίκες μας έχουν βοηθήσει να έχουμε ένα ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αλλά ο αντίπαλός μας έχει πλέον καινούργιο προπονητή, άλλη προσέγγιση παιχνιδιού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε».
Νατάσα Γκοτζή: «Ετοιμαζόμαστε πολύ καιρό για αυτό το θεσμό. Είναι ουσιαστικά ο πρώτος στόχος της ομάδας, χρονικά. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Σίγουρα ένας τελικός είναι πάντα τελικός ανάμεσα σε δυο μεγάλους αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Είναι ένα κλασικό ντέρμπι και θα τα δώσουμε όλα προκειμένου ο Ολυμπιακός να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του τμήματος».
Και πάμε τώρα στον αγώνα της Κυριακής, όπου ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 63-60 και κατέκτησε το τρόπαιο! Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει μέχρι και την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου, τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη έδειξαν τεράστια αποθέματα ψυχής και κατάφεραν να γυρίσουν «τούμπα» την κατάσταση και να φτάσουν να προηγούνται στο τέλος του 3ου οκταλέπτου με 48-43! Στη συνέχεια ακολούθησε ένα επεισοδιακό φινάλε με τις ερυθρόλευκες αθλήτριες να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμες και ουσιαστικές με αποτέλεσμα να φτάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου!


Προσωπικά δε μπορώ να ξεχωρίσω την απόδοση καμίας από τις παίκτριές μας. Όλες τους έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν στον αγώνα και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσουν το τρόπαιο, κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Ας δούμε αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των αθλητριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γκοτζή, Σταμάτη 13 (3/7 τριπ.), Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Καλογήρου, Μπαλτά, Νικολαϊδου, Χαλιβέρα 10 (2/4 τριπ.), Τζόνσον 15, Κοσμά 3 (1/1 τρπ.), Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9 (1/3 τριπ.).

Φυσικά, κατά την απονομή, οι ερυθρόλευκες αθλήτριες δε σταμάτησαν να πανηγυρίζουν και να τραγουδούν μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος για ακόμα μια φορά έδωσε βροντερό παρον και βοήθησε την ομάδα να φτάσει σε ακόμα μία νίκη.

Το παρόν φυσικά δε μπορούσε να μη δώσει και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης, ο οποίος βρέθηκε στο Κλειστό και παρακολούθησε από κοντά την ομάδα μπάσκετ γυναικών να σηκώνει το πρώτο τρόπαιο της σύγχρονης ιστορίας της και να ανοίγει έτσι λογαριασμό σε ακόμα ένα άθλημα!

Μετά το τέλος του αγώνα, η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, οι βοηθοί της Γιώργος Παντελάκης και Σταυρούλα Πρασσά, αλλά και οι παίκτριες Ανθή Μπαλτά, Αφροδίτη Κοσμά, Λικέντρα Τζόνσον και Χέιλι Κριστόφερσον έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
Για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου δε θα τις παραθέσουμε στο παρόν άρθρο. Μπορείτε πάντως να τις διαβάσετε αναλυτικά εδώ.
Στο παραπάνω link υπάρχει ακόμα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την απονομή του τροπαίου και τα πανηγύρια της ομάδας μας!
Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση του τίτλου, από τις παίκτριες και το προπονητικό τιμ, μέχρι τον τελευταίο φροντιστή. Σας ευχαριστούμε όλους για το γεγονός ότι μας κάνατε για ακόμα μια χρονιά περήφανους!


Τα highlights του αγώνα με τον Παναθηναϊκό μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Η ομάδα πλέον θα επιστρέψει στη «βάση» της και θα προετοιμαστεί για την έναρξη των πλέι οφ του Πρωταθλήματος, τα οποία ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Συνεχίζουμε με το τμήμα βόλεϊ ανδρών, το οποίο την Τετάρτη 16 Μαρτίου έδωσε αγώνα φιλικού χαρακτήρα με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Αιγύπτου Ζάμαλεκ, η οποία βρέθηκε στην χώρα μας για προετοιμασία ενόψει των υποχρεώσεων της στο Αφρικανικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ, ωστόσο μετα τις αλλαγές του Ρομπέρτο Πιάτσα, ο οποίος αδραξε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα για να διαπιστώσει την ετοιμότητα και την κατάσταση της ομάδας, οι παίκτες της Ζάμαλεκ εκμεταλλεύτηκαν το ροτέισον αυτό με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 2-2 σετ.


Στο τάι μπρέικ παίχτηκε πολύ όμορφο βόλεϊ εκατέρωθεν, ωστόσο η τύχη της Ζάμαλεκ στα τελευταία λεπτά του αγώνα την οδήγησε στη νίκη με 14-16. Αναλυτικά η διακύμανση του σκορ: Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο και το 2ο σετ με 25-20 και 27-25 αντίστοιχα, στη συνέχεια χάσαμε το 3ο σετ και το 4ο σετ με 23-25, ενώ το 5ο και τελευταίο σετ το χάσαμε με 14-16, όπως προείπαμε. Φυσικά, σε αυτό το παιχνίδι δεν παίζει μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα, μιας και μιλάμε για φιλικό παιχνίδι, αλλά το γεγονός πως ο Πιάτσα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του για τεστάρει τη φυσική και αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξης:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Σήμερα παίξαμε έναν φιλικό αγώνα απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα από την Αίγυπτο. Προσπάθησα να δώσω χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους παίκτες της ομάδας μου, και να επαναφέρω σε αγωνιστικούς ρυθμούς τον Τσουκ ειδικότερα αλλά και τους Στιβαχτή - Σακόγλου. Για εμάς αυτός ο αγώνας ήταν ένα πολύ καλό τεστ, πριν τον ΠΑΟΚ αλλά και πριν το Final Four του Κυπέλλου».
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο αρχηγός της ομάδας Ντίμα Φιλίποφ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ντίμα Φιλίποφ: «Βαθμολογικά ο αγώνας δεν έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός του ότι εμείς θέλουμε έναν τουλάχιστον πόντο, για να κατακτήσουμε και μαθηματικά την πρώτη θέση. Από την άλλη αυτό είναι ένα ματς που κανένας δεν θέλει να χάσει, τόσο για ψυχολογικούς λόγους, ας μην ξεχνάμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παίξουμε και πάλι μαζί με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του κυπέλλου, όσο και για το γόητρο. Ωστόσο εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και θα παίξουμε όπως πάντα για την νίκη».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε σχετικά εύκολα τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ. Αναλυτικά η διακύμανση: Αρχικά, κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-21, έπειτα το 2ο με 25-22 και τέλος το 3ο με 25-16.


Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τους Έγκλεσκαλνς και Κοκκινάκη που πέτυχαν από 18 πόντους αμφότεροι με τον δεύτερο να έχει εκπληκτικά ποσοστά στην επίθεση 70% με 14/20 προσπάθειες και τον Λετονό διαγώνιο 55% με 18/33 προσπάθειες. Καθοριστικός στην εξέλιξη του αγώνα ήταν και ο δεύτερος λίμπερο του Θρύλου, Κόνραντ Γκούζντα, ο οποίος με ορισμένες εκπληκτικές άμυνες σε επιθέσεις των Χιμένεθ και Σεπέδα, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να κερδίσει πολλούς κόντρα πόντους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των παικτών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Σουλτανόπουλος 6 (3/4 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φιλίποφ, Έγκλεσκαλνς 18 (18/33 επ), Κοκκινάκης 18 (14/20 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 33% υπ - 25% άριστες), Όγκουρτσακ 9 (5/12 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 47% υπ - 47% άριστες), Σπίνου 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 39% υπ - 22% άριστες), Τσουκ, Παπαδόπουλος (συμμετοχή).
Μετά το τέλος του αγώνα, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο ο προπονητής της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα, όσο και οι Δημήτρης Σουλτανόπουλος και Κόνραντ Γκούζντα. Ας δούμε τί είπαν:
Ρομπέρτο Πιάτσα: «Σήμερα η ομάδα μου είχε εναν πραγματικά καλό αγώνα. Κάποιες εντυπωσιακές άμυνες απο τον Γκούζντα, κάποιες ξεχωριστές φάσεις που σαν ομάδα μπορέσαμε με καλύψεις να διαχειριστούμε υπέροχα. Η ομάδα ανεβαίνει, αλλά αυτό είναι το ένα βήμα, πρέπει να συνεχήσουμε με αυτό τον ρυθμό για το επόμενο Σάββατο, γιατί τότε μας περιμένει ενας πολύ διαφορετικός αγώνας. Σήμερα εμείς και ο ΠΑΟΚ ξεκινήσαμε κανονικά, αλλά χωρίς πίεση, κάτι που δεν θα συμβαίνει το Σάββατο που η πίεση της πρόκρισης είναι μεγάλη. Στα δυο πρώτα σετ ο αντίπαλος μας ξεκίνησε πολύ δυνατά, στο τρίτο έκανε κάποιες αλλαγές  γιατί σκεφτόταν το επόμενο Σάββατο, εγώ θέλω να σκέφτομαι την κάθε ημέρα ξεχωριστά».
Δημήτρης Σουλτανόπουλος: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι απο μεριά μας, η νίκη που κάναμε είναι σημαντική, δεν μας ενδιέφερε αν ο ΠΑΟΚ πέταξε λευκή πετσέτα στο τρίτο σετ, εμείς θέλαμε να κερδίσουμε τον αγώνα και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, για να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό, εν όψει και του αγώνα του κυπέλλου και νομίζω οτι το δείγμα ήταν θετικό. Σαφώς και αυτή η νίκη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας μιας και φέτος έχουμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ τρεις φορές».
Κόντραντ Γκούζντα: «Οι αγώνες μου με τον Ολυμπιακό είναι εμπειρία καριέρας και κάθε φορά νιώθω πως ανεβαίνω ένα σκαλοπάτι. Κρατήσαμε την πρώτη θέση και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το κύπελλο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και πρέπει να κρατήσουμε τον ρυθμό μας και την συγκέντρωση μας σε υψηλά επίπεδα. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».
Τα highlights του αγώνα με τον ΠΑΟΚ μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Κηφισιά.
Νωρίτερα όμως, ο Ολυμπιακός έχει να δώσει πολύ πιο σημαντικά παιχνίδια για το θεσμό του Κυπέλλου. Η αρχή θα γίνει από το Σάββατο 26 Μαρτίου όπου θα αντιμετωπίσουμε και πάλι τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του πρώτου αγώνα του final-4 του θεσμού. Εφόσον κερδίσουμε, θα προκριθούμε στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί μια μέρα αργότερα με αντίπαλο το νικητή του αγώνα Παναθηναϊκός-Κηφισιά. Μακάρι ο Ολυμπιακός να μπορέσει να παρουσιαστεί σοβαρός και σε αυτά τα παιχνίδια και να φέρει άλλο ένα τρόπαιο στον Πειραιά.
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου είχαμε αγωνιστική δράση μετά την πολυήμερη διακοπή που είχε προηγηθεί.
Ξεκινάμε από την ομάδα των Παίδων, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ 2015-16, αφού στο Final Four που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας», νίκησε στον ημιτελικό, το Σάββατο, την ΑΠΣ Πέραμο με 3-0 σετ και την Κυριακή στον τελικό, τον ΑΟΝΣ Μίλων επίσης με 3-0.  Οι ερυθρόλευκοι σάρωσαν και τα ατομικά βραβεία μιας και καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο ακραίος του Ολυμπιακού, Πέτρος Μαγκανάς, καλύτερος πασαδόρος ο Βαγγέλης Μελιγγιώτης, καλύτερος μπλοκέρ ο Τζούλιο Μπεζάνι και καλύτερος λίμπερο ο Πέτρος Συναδινός. Η αποστολή που επέλεξε ο προπονητής Κυριάκος Καμπερίδης για τα δύο αυτά παιχνίδια αποτελείτο από τους: Μελιγγιώτης Βαγγέλης, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο Θεοδώρου, Μελιάδης Γρηγόρης, Συναδινός Σωτήρης και Στράτος Απόστολος. Εμείς από τη μεριά μας οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στον προπονητή αλλά και σε ολους τους παίκτες του τμήματος παίδων, οι οποίοι και έφεραν την κούπα στον Πειραιά και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς!


Συνεχίζουμε με τους Παμπαίδες Α', οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν το Σάββατο 19 Μαρτίου τον ΓΣ Πετρούπολης εκτός εδρας ωστόσο το παιχνίδι αναβλήθηκε, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Σύμφωνα με την ΕΣΠΕΔΑ, η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
Και πάμε τέλος στους Παμπαίδες Β', οι οποίοι αντιμετώπισαν την Κυριακή 20 Μαρτίου εντός έδρας την ΑΕ Αρμενική στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής, του 2ου γύρου, της Α΄φάσης του Δ'ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Σαπουτζής Μ.,Ρούσας Ι.Κουτρούλης Τ., Δασκαλέρος Γ.Μαζωνάκης Κ., Μάρτος Κ.,Μπακοδήμος, Μαλατράς, Χατζηκλημάνογλου και Λαρδής. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Μαρτίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟΝΣ Μίλων.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ το Σάββατο 19 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 Βόλεϊ Γυναικών.
Πριν τον σημαντικό αυτό αγώνα, ο οποίο και αποτελούσε για τις παίκτριες της ΑΕΚ μια άτυπη ρεβάνς του χαμένου τελικού στο Κύπελλο, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Τα προβλήματα τραυματισμών που έχουμε, μας στοίχισαν στον προηγούμενο αγώνα, αλλά πιστεύω ότι στο ματς με την ΑΕΚ όποιες από τις αθλήτριες μου, καταφέρουν τελικά να  αγωνιστούν, θα παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Στόχος μας φυσικά είναι η νίκη μέσα στο γήπεδο μας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να την κατακτήσουμε».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός, παρά τις απουσίες του (Λαζάρεβιτς, Μαλασάι, Χριστοδούλου), κατάφερε να επικρατήσει άνετα με 3-0 της ΑΕΚ και να επιστρέψει στις νίκες, όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα.


Ας δουμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ: Αρχικά, πήραμε το 1ο σετ με 28-26, στη συνέχεια το 2ο με 25-21 και τέλος το 3ο με 25-13. Το παιχνίδι διήρκησε 1 ώρα και 16 λεπτά. Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Τσβετάνοβα με 18 πόντους! Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των παικτριών που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 12 (10/21 επ., 2 άσοι), Κωνσταντίνου 15 (13/29 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. - 21% άριστες), Εμμανουηλίδου 8 (3/6 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Λαμπρούση 9 (7/10 επ., 2 μπλοκ), Τέζα 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 18 (12/36 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Κοκκινάκη-λ (43% υπ. - 36% άριστες) / Κονόμι, Μιλιεντίγιεβιτς 1 (1/1 επ.)

Μετά το τέλος του αγώνα, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όσο και η παίκτριά μας Κατερίνα Γιώτα, δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Χάσαμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε το αήττητο στην κανονική διάρκεια της σεζόν, τουλάχιστον θέλαμε να μείνουμε αήττητοι στο γήπεδο μας. Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε, όπως επίσης και επειδή καταφέραμε να προφυλάξουμε κάποιες αθλήτριες που δεν είναι ακόμα έτοιμες 100% και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε την συμμετοχή τους. Ένας ακόμα λόγος που μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι είναι ότι όλες οι αθλήτριες που έπαιξαν σήμερα απέδειξαν ότι μπορούν και αυτές να παίξουν σημαντικό ρόλο και να βοηθήσουν την ομάδα, γιατί στα πλεϊ οφ θα χρειαστούμε όλες τις αθλήτριες και όλες θα πρέπει να είναι έτοιμες να παίξουν σε δύσκολα παιχνίδια και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο από τον σημερινό αγώνα».
Κατερίνα Γιώτα: «Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική και ψυχολογικά νίκη για εμάς, μετά από την ήττα στην Νάξο. Δυστυχώς μετά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί στην ομάδα μας και προσπαθήσαμε να τους καλύψουμε με κάθε τρόπο. Σήμερα αποδείξαμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο, ακόμα και με τόσες πολλές και σοβαρές απουσίες. Τώρα μας μένει ακόμα ένα δυνατό παιχνίδι με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και μετά περιμένουμε τα πλει οφ, που περιμένουμε να παρουσιαστούμε πλήρης, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ορισμένες αθλήτριες δεν αγωνίστηκαν σήμερα αφού δεν θέλαμε να ρισκάρουμε για κάποια υποτροπή».
Για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 Βόλεϊ Γυναικών ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο ΔΑΚ Πυλαίας σήμερα το απογευμα (22 Μαρτίου) στις 18:00. Το ματς δε θα έχει τηλεοπτική μετάδοση!
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου είχαμε αγωνιστική δράση μετά την πολυήμερη διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομής:
Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων Α', οι οποίες έχουν προκριθεί στο final-4 του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 23-24 Απριλίου. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως στη φάση αυτή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μαζί με το Αιγάλεω, την Ηλιούπολη και τον ΑΠΣ Αλίμου.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες αγωνίστηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΓΣ Ηλιούπολης στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β'Φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δήμιζα Πόπη, Δήλερη Δήμητρα, Γκιόκα Μαριαλλένα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κουτρούλη Ξένια, Κυπραίου Μιχαέλα,  Τζάνι Ελένη και Τζιωβαρίδου Νεφέλη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Α', οι οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟ Θριάμβου στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, της Α' φάσης του Στ' ομίλου του αντιστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Θεοδώρου Σοφία, Κορνέλη Αμαλία, Λιόλιου Γεωργία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Ρέκα Αθηνά, Τσαλικούση Θεώνη, Τσιρογιάννη Ιωάννα, Ψαρράκη Αφροδίτη. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.
Πάμε τώρα στο τμήμα των Παγκορασίδων Β', οι οποίες αγωνίστηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΠΣ Αλίμου στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, της Α'φάσης του Α'ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αντωνιάδη Χριστίνα, Αντωνίου Νεφέλη, Δασκαλοθανάση Λυδία, Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παναρέτου Χαριτωμένη, Σαββίδου Ελένη, Σεϊταρίδη Ελευθερία και Στύλιου Νικολίνα. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 26-27 Μαρτίου, με τον Ολυμπιακό να έχει ρεπό.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Γ', οι οποίες συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη.
Τέλος, όσον αφορά το τμήμα των Παγκορασίδων Δ', να πούμε πως αγωνίστηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομής. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Απέργη Γεωργία,Απογάκη Φωτεινή, Ζμπεϊλη Παναγιώτα, Ζουλίνου Νικολέτα, Καλοκαιρινού Αλίκη, Μαλατρά Δήμητρα, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Στεργίου Περσεφόνη, Ταχμαζίδου Σοφία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα και Φαρμακίδη Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.
 
Πόλο Ανδρών: Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΑΝΟ Γλυφάδας στο κολυμβητήριο «Αντ. Δημητρόπουλος» στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε άνετα με 6-15 συνεχίζοντας έτσι το αήττητο σερί του το οποίο «τρέχει» από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να φτάσει σε ακόμα μια εύκολη νίκη. Πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Φουντούλης, ο οποίος κατάφερε να πετύχει πέντε τέρματα, ενώ ακολούθησε ο Βλαχόπουλος με τρία, οι Μυλωνάκης και Μουρίκης με δύο και οι Κολόμβος, Γούνας με ένα τέρμα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ στον συγκεκριμένο αγώνα:
·  1ο Οκτάλεπτο : 0-1 Κολόμβος (Φουνταριστός, 7:09), 0-2 Γούνας (Κόντρα 3:56), 0-3 Μουρίκης (π/π 1:53), 0-4 Φουντούλης (Κόντρα 1:22)
·  2ο Οκτάλεπτο : 1-4 Φωτόπουλος (Φουνταριστός 6:20), 1-5 Βλαχόπουλος (π/π 1:59), 2-5 Σκουμπάκης (περιφέρεια 0:36)
·  3ο Οκτάλεπτο : 2-6 Μουρίκης (φουνταριστός 7:12), 2-7 Φουντούλης (περιφέρεια 5:29), 3-7 Πρέκας (πέναλτι 5:05), 3-8 Βλαχόπουλος (κόντρα 2:56), 3-9 Μυλωνάκης (περιφέρεια 2:10), 3-10 Φουντούλης (κόντρα 1:37)
·  4ο Οκτάλεπτο : 3-11 Μυλωνάκης (περιφέρεια 7:17), 3-12 Φουντούλης (περιφέρεια 6:19), 4-12 Φωτόπουλος (περιφέρεια 5:45), 4-13 Φουντούλης (περιφέρεια 5:32), 5-13 Γιαννόπουλος (5:15), 6-13 Γιαννόπουλος (π/π 2:46), 6-14 Βλαχόπουλος (κόντρα 0:40), 6-15 Δερβίσης (κόντρα 0:08)


Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τη Βουλιαγμένη, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Στόχος μας είναι να πετύχουμε την 18η νίκη στο πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε το σερί μας. Όπως έχει δείξει η ιστορία αυτών των αγώνων, για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι αυτό τελείως διαφορετικά από ότι τα υπόλοιπα της Α1».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε πιο εύκολα απ'ότι πιθανώς να πίστευαν και οι ίδιοι οι παίκτες του με σκορ 13-5. Μολονότι στην αρχή του παιχνιδιού, η Βουλιαγμένη αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό καθώς βρέθηκε να προηγείται με 1-2, στη συνέχεια η ομάδα μας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση, όπως αποδεικνύεται και από το τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ο Κολόμβος με 3 γκολ.


Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο Οκτάλεπτο: 0-1 Χρυσοσπάθης (περιφέρεια 6:26’), 1-1 Κολόμβος (π/π 5:44), 1-2 Χρυσοσπάθης (κόντρα 4:24’), 2-2 Μυλωνάκης (π/π 3:52), 3-2 Μουρίκης (φουνταριστός 2:46’), 4-2 Φουντούλης (π/π 1:49’), 5-2 Βλαχόπουλος (κόντρα 0:04’)
· 2ο Οκτάλεπτο: 6-2 Κολόμβος (π/π 6:58’), 6-3 Βουλγαράκης (π/π 6:27’), 7-3 Κολόμβος (π/π 5:53’), 8-3 Βλαχόπουλος (περιφέρεια 5:03’), 8-4 Καπότσης (περιφέρεια 1:31’), 9-4 Γούνας (περιφέρεια 0:02’) κίτρινη κάρτα ο Λούδης, εξαιρετική άμυνα,
· 3ο Οκτάλεπτο: 10-4 Γούνας (π/π 4:06’), Γαλανόπουλος τέρμα, 10-5 Βουλγαράκης (φουνταριστός 1:12’) 11-5 Σμιθ (π/π 0:34’)
· 4ο Οκτάλεπτο: 12-5 Φουντούλης (κόντρα 7:23’), 13-5 Δερβίσης (π/π 1:15)


Μετά το τέλος του αγώνα, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο παίκτης Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Θέλαμε πολύ αυτή την νίκη και καταφέραμε να την κατακτήσουμε, απο την αρχή ήμασταν το φαβορί, αλλά δεν αφήσαμε την Βουλιαγμένη να μας απειλήσει ιδιαίτερα και σε όλο τον αγώνα ελέγχαμε το ρυθμό του παιχνιδιού και το σκορ. Αυτή είναι μια νίκη απέναντι σε εναν αντίπαλο που πιθανότατα θα είναι απέναντι μας στον τελικό του Κυπέλλου ή του Πρωταθλήματος, οπότε σίγουρα παίζει και ψυχολογικό ρόλο. Σήμερα ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές μου για να διατηρούνται όλοι σε αγωνιστικό ρυθμό».
Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς: «Θεωρητικά αυτός ο αγώνας είναι ο πιο δύσκολος για εμάς στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Η Βουλιαγμένη έδειξε οτι ήταν μαχητική, κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να προηγηθεί στο πρώτο οκτάλεπτο. Εμείς όμως είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε πιο βαθύ ρόστερ και είμαστε Ολυμπιακός, θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Αυτό κάναμε και σήμερα, το σκορ άνοιξε στο δεύτερο οκτάλεπτο και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς για την συνέχεια του αγώνα».
Τα highlights του αγώνα με τη Βουλιαγμένη μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
Η επομενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας το Π.Φάληρο. Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου.
Όσον αφορά τέλος το Champions League, η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τη Ριέκα.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Οι Νέοι Άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Έφηβοι: Οι Έφηβοι έχουν ήδη προκριθεί στη Β'Φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία και θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την επέναρξη της διοργάνωσης.
Παίδες: Οι Παίδες του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν το διήμερο 18-19 Μαρτίου στα πλαίσια της Β'Φάσης του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος υποδομών με αντιπάλους τον ΟΦΗ, το ΝΟ Ρεθύμνου και το ΝΟ Χανίων, των οποίων και επικράτησε με 3-15, 5-10 και 4-13 αντίστοιχα. Η ομάδα μας προκρίθηκε φυσικά στη Γ'Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου.
Μίνι Παίδες: Οι Μίνι Παίδες θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όπου θα διεξαχθεί η Α'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Ανδρόνικου Γκουζέλη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Πόλο Γυναικών: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού καθώς την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε αγωνιστική δράση. Όσον αφορά τα εγχώρια, υπάρχει διακοπή του Πρωταθλήματος με την επόμενη αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΚΟΠ Ιλισίων στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός μετά και τις δύο τελευταίες νίκες που σημείωσε επί της ρωσικής Ουραλότσκα πανηγύρισε την πρόκρισή του στο final-4 της LEN Euroleague (θα διεξαχθεί το διήμερο 22-23 Απριλίου), όπου στον ημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει τελικά την UVSE Βουδαπέστης αντί της Σαμπαντέλ που είχε προγραμματιστεί αρχικά, κατόπιν αλλαγής στην οποία προχώρησε η LEN τις προηγούμενες ημέρες. Την Παρασκευή 22 Απριλίου λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ουγγρική ομάδα και εφόσον προκριθεί, θα αγωνιστεί μια μέρα αργότερα στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με το νικητή του άλλου ζευγαριού του final-4 Σαμπαντέλ-Σουργκουτνεφτέγκας.
Μέχρι να μπει ο Απρίλιος λοιπόν, οι ερυθρόλευκες αθλήτριες του τμήματος πόλο γυναικών του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.


Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Το ερυθρόλευκο τμήμα των νέων γυναικών έχει ήδη προκριθεί στην Β'Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος υποδομών και πλέον οι αθλήτριές μας περιμένουν την κλήρωση (θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου) που θα δείξει τον επόμενο αντίπαλό τους. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθει στη Β' Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου. Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στη Β’ φάση του πρωταθλήματος είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Ρεθύμνου, Ιωνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου, Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΓΣ Περιστερίου, ΝΟ Λάρισας. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργανωσης.
Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: Νηρέα Χαλανδρίου, ΓΣ Περιστερίου και Εθνικό. Μέχρι τότε, οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Μίνι Κορασίδες: Η Α' Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Γ' Ομιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους: ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΝΕ Πατρών. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου προπονητή του τμήματος Κώστα Χατζηδάκη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την έναρξη της εν λόγω διοργάνωσης.
Κολύμβηση: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κολύμβησης του ολυμπιακού. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα  του αρχιπροπονητή Νίκου Γέμελου και των συνεργατών του.


Σύμφωνα με την ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), το μοναδικό κολυμβητικό γεγονός το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί είναι η "Ημερίδα Επιλέκτων" το διήμερο 26-27 Μαρτίου.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με την κολύμβηση σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος εδώ.
 
Στίβος: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα των αρχιπροπονητών του τμήματος.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, υπάρχουν αρκετοί αγώνες στίβου, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα:
·26/3/2016 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου (Μ. Βρετανία)
·26/3/2016 Ορφική Συνάντηση Στίβου (Αλεξανδρούπολη)
·27/3/2016 Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Βάδην 20χλμ Α/Γ, Νέων, Ημερίδα 10χλ Ε/Ν/Π, 5χλμ)
·27/3/2016 31ος αγώνας “Μπλόκο Καλογρέζας»
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με τον στίβο σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ εδώ.
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές της αγωνιστικης αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας του «ερυθρόλευκου» τμήματος ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας του συλλόγου οι οποίες βρίσκονται στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ΕΟΠ (Ελληνικης Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας), υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
Σε εγχώριο επίπεδο είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω διοργανώσεις:
·25-26/3/2016 - Οδυσσέα    - Κατηγορία Optimist
·25-27/3/2016 - Κρίτων και Αθηνά Δηλαβέρη - Κατηγορίες Optimist - Laser Rdl - 4.7
·26-27/3/2016 - Πρόκριση Ιωαννίνων & Κύπελλο Παμβωτης - Κατηγορίες Optimist - Laser 4.7
Ενώ σε διεθνές επίπεδο είναι προγραμματισμένοι οι παρακάτω αγώνες:
·24-28/3/2016 - Spi Ouest France (FRA)
·24-28/3/2016 - Izola Spring Cup (SLO)
·24-27/3/2016 - Matchrace Thailand Championships (THA)
·25-27/3/2016 - Optimist Easter Regatta (SLO)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
Όσον αφορά τα εγχώρια πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την ΕΙΟ (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία) αυτά ξεκινούν τον Απρίλιο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Απριλίου.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εδώ.
 
Κωπηλασία: Δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αθλητριών τόσο της αγωνιστικής οσο και της προαγωνιστικής κωπηλατικής ομάδας συνεχίζονται στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

Σε άλλα νέα, η Κωπηλατική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις προημούμενες μέρες τη διοργάνωση ενός «Αγώνα Αξιολόγησης Εφήβων-Νεανίδων, U23, Σένιορ, Ελαφρών Βαρών Ανδρών-Γυναικών» ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Μαρτίου, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία λίστας αθλητών που θα κληθούν στο ερχόμενο προπονητικό κοινόβιο. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού ο οποίος θα συμμετάσχει στον εν λόγω αγώνα αξιολόγησης.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας εδώ.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το αγωνιστικό καλεντάρι εσωτερικών διοργανώσεων για το 2016, το οποίο έθεσε διαθέσιμο προς το κοινό η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ κατά τα μέσα Φεβρουαρίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η πρώτη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, είναι το «18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σλάλομ», το οποίο έχει κανονιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Απριλίου.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ εδώ.
 
Πινγκ Πονγκ: Παρά την αγωνιστική απραξία που υπάρχει λόγω διακοπής των πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες (σε ομαδικό επίπεδο), είχαμε αγωνιστική δράση σε ατομικό επίπεδο καθώς διεξήχθησαν οι τελικοί του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο απολογισμός ήταν εξαιρετικός καθώς από τις 4 κατηγορίες (πρωτάθλημα απλού ατομικού ανδρών-γυναικών και πρωτάθλημα διπλού ανδρών-γυναικών) ο Ολυμπιακός κατέκτησε 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα! Συγκεκριμένα, στο ατομικό ανδρών πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου, στο ατομικό γυναικών πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Γεωργία Ζαβιτσάνου, ενώ στο διπλό γυναικών αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες η Γεωργία Ζαβιτσάνου με τη Χριστίνα Φίλη.

Εμείς απο την πλευρά μας οφείλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους αθλητές μας για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις και τις κατακτήσεις τίτλων και να τους ευχηθούμε ακόμα καλύτερη συνέχεια στην καριέρα τους και πάνω απ'ολα χωρίς τραυματισμούς.
Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στοιχεία για τους αγώνες στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εδώ.


Σε ομαδικό επίπεδο τώρα, θυμίζουμε πως, η ομάδα των ανδρών, μετά και τις τελευταίες νίκες που σημείωσε κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, ουσιαστικά εξασφάλισε την κατάκτηση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος, καθώς χρειάζεται μόλις μία νίκη στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Θυμίζουμε πως, οι επόμενες και τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για το ελληνικό πρωτάθλημα των ανδρών είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Μαρτίου με αντιπάλους τον ΟΑ Χανίων, τον Βουτζά Ραφήνας και τον ΑΟ Πεύκη.
Όσον αφορά τώρα το τμήμα πινγκ πονγκ των γυναικών, οι αθλήτριές μας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες για τη συνέχεια της διοργάνωσης καθώς την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Μαρτίου θα αντιμετωπίσουν τον Τελαμόνα Σαλαμίνας, τον ΔΑΟ Ταύρου και τον ΟΕΑ Εδέσσης. Το πιο κρίσιμο παιχνίδι από τα τρία είναι φυσικά αυτό με τον ΔΑΟ Ταύρου, καθώς επειδή ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο με 4-2, πλέον θέλουμε νίκη με 4-0 ή 4-1 (και φυσικά νίκες και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια) προκειμένου να πανηγυρίσουμε τον τίτλο.
Σε επίπεδο ακαδημιών δεν είχαμε κάποιο νέο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εδώ.
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν το ερυθρόλευκο τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού, Βάσω Βουγιούκα και Γιώργος Τσουρούτας, μετά και το τέλος των προηγούμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες σε Γάνδη και Βαρσοβία αντίστοιχα, επέστρεψαν στις προπονήσεις τους και πλέον προετοιμάζονται για τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, η Βάσω Βουγιούκα θα συμμετάσχει στο «Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών» που θα διεξαχθεί στη Σεούλ το διήμερο 25-26 Μαρτίου και ο Γιώργος Τσουρούτας θα συμμετάσχει στο «Προολυμπιακό Τουρνουά 2016» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Πράγα το διήμερο 15-16 Απριλίου.


Όσον αφορά τα εγχώρια, τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο αγώνισμα της σπάθης, στα οποία θα συμμετάσχουν οι δύο αθλητές μας είναι προγραμματισμένα για το διήμερο 23-24 Απριλίου.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας εδώ.
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται τις επόμενες ημέρες.

Σε ατομικό επίπεδο, η προσοχή μας στρέφεται στην Αντωνία Παπουτσάκη, η οποία συνεχίζει τη σκληρή προετοιμασία της για τις επόμενες δύο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας. Ο λόγος για το «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2016» το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία τον Απρίλιο, αλλά και για το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2016» το οποίο θα λάβει χώρα στο Καζακστάν τον Μάϊο.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας εδώ.
 
Ταε Κβο Ντο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα ούτε όσον αφορά το τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

Υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά πως, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ξεκινούν τον Απρίλιο, όπου τον «χορό» θα ανοίξει το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών», το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Απριλίου. Κατά τα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου θα διεξαχθεί το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών». Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο εδώ.
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το «ερυθρόλευκο» τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού.  Τόσο οι αθλητές της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους εν'όψει της συνέχειας, με τους Βλαδίμηρο Ναζαρένκο και Ισίδωρο Μπινίκο να επιβλέπουν τις προπονήσεις αμφοτέρων.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά πως στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ ανακοινώθηκε η διοργάνωση των πανελληνιών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες (Low Kick, K1, Full Contact, Light Contact, Kick Light και Point Fighting) τόσο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών (άνω των 18 ετών), όσο και σε επίπεδο νέων (κάτω των 18 ετών) για το 2016. Ενημερωτικά, να πούμε πως τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 3-5 Ιουνίου, ενώ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανηλίκων (Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων) επίσης σε όλες τις κατηγορίες, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.
Όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα σε πιο συχνή βάση, μπορεί να επισκέπτεται το επίσημο σάιτ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ εδώ.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων:  Αγωνιστική δράση είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τα ερυθρόλευκα τμήματα ποδοσφαίρου νέων, τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.
Ξεκινάμε από την ομάδα Κ20, η οποία αντιμετώπισε το Σάββατο 19 Μαρτίου εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας έκανε το καθήκον της, επικράτησε με 0-1 χάρη σε γκολ του Λάτσι και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας 65 βαθμούς έναντι 62 του δεύτερου ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως έχει και δύο παιχνίδια περισσότερα!
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Βούζας, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Βασίλης Βούζας: «Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς. Ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε. Συνεχίζουμε την δουλειά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Έχουμε ακόμη αρκετά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Τίποτε δεν είναι εύκολο».


Οσον αφορά την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον τελευταίο της βαθμολογίας Πανθρακικό.
Συνεχίζουμε με το τμήμα Κ17, το οποίο αγωνίστηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου εκτός έδρας με αντίπαλο την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-2, χάρη στα γκολ των Ξενιτίδη και Κωστανάσιου, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, έναντι 39 του δεύτερου Ατρομήτου, ο οποίος μάλιστα έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο!
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μαυρογενίδης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Δημήτρης Μαυρογενίδης: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε και για να πετύχουμε τον στόχο μας. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά μπορούμε και περισσότερα ως ομάδα».


Όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας την τελευταία της βαθμολογίας Καλλονή.
Τέλος, όσον αφορά το τμήμα Κ15, αυτό αγωνίστηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πλατανιά, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-1 και σε συνδυασμό με τη γκέλα του Παναθηναϊκού, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει 38 βαθμούς έναντι 37 του Παναθηναϊκού.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Τοπολιάτης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Νίκος Τοπολιάτης:  «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δυνατή έδρα αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και τρία δοκάρια. Είμαι ευχαριστημένος αφού είχαμε καλό ρυθμό σ' ολο τον αγώνα και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Σημασία έχει ότι φτάσαμε στη νίκη αφού μας βοήθησε βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά εν όψει του επόμενου αγώνα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση. Από τη Δευτέρα θα δουλέψουμε για το τελευταίο παιχνίδι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».


Πλέον έχει μείνει μόνο μια αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός θέλει φυσικά μόνο νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος Κ15, αλλά ακόμα και αν "γκελάρει", είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να προκριθεί στον τελικό σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στον αγώνα του Παναθηναϊκού.
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής της Superleague δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα τα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέντη:
•20/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Καλλιθέα Κ14 - 1-1 (Attica Cup)
•20/03/2016 - Εθνικός Κ11 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - 2-10 (Attica Cup)
•20/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ9 - Δοξα Βύρωνα Κ9 - 12-1 (Θουκυδίδειο)
•21/03/2016 - Ατρόμητος Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - 1-2 (Φιλικό)
•21/03/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 – Καλλιθέα Κ16 - 1-1 (Attica Cup)
** Εκτός των προαναφερθέντων, είχαμε και ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στο τμήμα Κ10 και τη σχολή του Ολυμπιακού στα Γλυκά Νερά, ωστόσο δε μας έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταιων -χρονικά- πανελληνίων τίτλων μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει δέκα (10) ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δώδεκα (12) ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14 (Ποδόσφαιρο νέων)
• 1 Southern California Developmental Soccer League (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Chicago Holiday Cup Tournament U15 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link" (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ΕΠΣ Αθηνών Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ12 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ρεθύμνου Κ10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ογδόντα τέσσερα (84) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (23/03-29/03/2016)
·26/03/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΑ Χανίων
·26/03/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - Πρόοδος Ραφήνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·26/03/2016 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΑΟ Ταύρου
·26/03/2016 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - Τελαμών Σαλαμίνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·27/03/2016 - Πινγκ Πονγκ Ανδρών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟ Πεύκης
·27/03/2016 - Πινγκ Πονγκ Γυναικών - ΟΕΑ Έδεσσας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·27/03/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Α' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΑΣ Δραπετσώνας
·27/03/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Γ' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΟΓ Ευρυαλη
·27/03/2016 - Βόλεϊ Παγκορασίδων Δ' – ΔΑΣ Δραπετσώνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·27/03/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Α' - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης
·27/03/2016 - Βόλεϊ Παμπαίδων Β' - ΑΟΝΣ Μίλων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: Εκπληκτικό Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που μας πέρασε με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να σηκώνει 5 κούπες!! Πού να τα δουν αυτά οι άλλοι...
ΥΓ2: Τις 123 πρωτιές έφτασε για φέτος ο Ολυμπιακός! Ασύλληπτο νούμερο... Και ακόμα πιο ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι έπονται ΔΕΚΑΔΕΣ πρωτιές ακόμα!
ΥΓ3: Βαρέθηκα να μετράω νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό φέτος. Η συνολική καταγραφή στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα σας καταπλήξει!
ΥΓ4: Μη νομίζετε ότι δεν έχω εικόνα για τα επεισόδια που έγιναν στη Λευκάδα πριν τον τελικό. Απλά δεν ασχολούμαι...
ΥΓ5: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα!
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Άλλο ένα τρόπαιο κατέληξε στον Πειραιά! Ο λογος για το Κύπελλο Ελλάδας στο Βόλεϊ Ανδρών, το οποίο κατακτήσαμε με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ τρόπο μετά από μία ακόμα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανατροπή επί του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και μια εμφάνιση ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στον τελικό με την Κηφισιά... ΜΠΡΑΒΟ ΘΡΥΛΕ!

Εικόνα holland74

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός αλλά και γενικότερα ο Ο.Σ.Φ.Π. είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο κλαμπ στον πλανήτη, και λέω πιθανότατα, διότι ίσως η Φλαμένγκο να είναι στο ίδιο επίπεδο, άντε και η Μπαρτσελόνα...

Εικόνα MakTheBet

Ανοίγεις τεράστια κουβέντα την οποία έχω προσπαθήσει να κάνω κι εγώ, αλλά το ψάξιμο που απαιτείται για να εξακριβωθεί κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει και χρόνια ολόκληρα... Πάντως το σίγουρο είναι ότι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, συλλογοι που να έχουν στα όσα χρόνια ιστορίας τους πάνω από 2.000 τίτλους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο (χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα ανεπίσημα τουρνουά), ζήτημα να υπάρχουν άλλοι 10 στον κοσμο...

Εικόνα MakTheBet

Είναι και η ΤΣΣΚΑ η οποία διατηρεί αρκετά τμήματα που κάνουν πρωταθλητισμό, ενώ έχει και αρκετά διεθνή τρόπαια σε περισσότερα από ένα αθλήματα... Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο για να πούμε κάτι με σιγουριά...

Εικόνα MakTheBet

Είχαμε νέα αλλαγή όσον αφορά τo Final-4 της Euroleague γυναικών. Όπως ενημέρωσε η LEN με έγγραφο της προς τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4 της Euroleague, κατόπιν αιτήματος του τηλεοπτικού σταθμού που έχει τα δικαιώματα της μετάδοσης της διοργάνωσης, αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων κατά μια ημέρα, δηλαδή από τις 22-23 Απριλίου σε 23-24 Απριλίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final 4
Σάββατο 23/4
12:00 – CN Astralpool SABADELL (ESP) – Kinef Surgutneftegas KIRISHI (RUS)
13:30 – UVSE BUDAPEST (HUN) – Olympiacos PIRAEUS (GRE)
Κυριακή 24/4
11:00 – Bronze Game
12:30 – Final
Οι ώρες είναι τοπικές. Σε σχέση με το Σαμπαντέλ που θα διεξαχθεί το Final 4, είμαστε μια ώρα μπροστά.

Εικόνα thita

γεια σου αδερφέ, και πάλι μπράβο για τον κόπο σου

αναμένω το τέλος της αθλητικής σαιζόν, για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, σε φαντάζομαι ψηφολέκτη που ανακοινώνεις (περιχαρής) στον υπερήφανο υποψήφιο Μαντά (Ολυμπιακό) αποτελέσματα για την πάλη με τον αντίπαλο Γκόρτσο (πανάθα):

Κάτω παναγιά (βόλλεϋ αντρών): Μαντάς 7 - Γκόρτσος 0

Άνω Παναγιά (βόλλεϋ γυναικών): Μαντάς 6 - Γκόρτσος 1

Πέρα Παναγιά (πόλο αντρών): Μαντάς 6 - Γκόρτσος 0

Δώθε Παναγιά (μπάσκετ): Μαντάς 4 - Γκόρτσος 3

(κλπ.)

χααααααααα (εγώ, ο Παπαγιαννόπουλος)

Αχ, Τζένη Τζένη (η ταινία ρε Αλαφούζο, όχι η δικιά σου με την καυτή σάρκα)

Εικόνα MakTheBet

Μιλάμε για απίστευτα νούμερα... Δε θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί αυτό κάποια άλλη χρονιά...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ειναι τόσες οι φετινες ΦΑΠΕΣ στον παναθηναικούλη, που ο τζανετάκος θα αισθανόταν τυχερός

Εικόνα MakTheBet

χεχεχεχε

Εικόνα MakTheBet

Ήδη οι νίκες έχουν φτάσει σε αστρονομικό νούμερο...Και ακόμα έχει ψωμί η σεζόν