ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ! (10&ΣΗΜΕΡΑ)



Έχω πει επανειλημμένως πως εδώ που φθάσαμε η ομάδα θα πρέπει να βρει τρόπο να πορευτεί με τις αδυναμίες και τα (φετινά) εγγενή της ελαττώματα. Εξακολουθώ να το λέω και τώρα! Θα πω και κάτι ακόμα όμως για να είμαι τίμιος: ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ. ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. 

Όσο εφαρμόζεται η κοινή μπασκετική λογική και όσο οι παίκτες βγάζουν στο παρκέ ό,τι έχουν, εγώ θα χειροκροτώ ασχέτως αποτελέσματος! Το ίδιο ακριβώς θα'λεγα ακόμα κι αν χάναμε στο ματς που μας πέρασε. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο κέρδος του αγώνα της Παρασκευής μάγκες δεν ήταν η νίκη, ήταν το μήνυμα που έστειλε η ομάδα... μήνυμα που αναγράφεται και στον τίτλο της ανάρτησης: ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ! ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ...ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

Να πούμε πρώτα από όλα ότι την περασμένη Παρασκευή ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα αμυντικά πανηγύρια που έχουμε δει στο τοπ επίπεδο. Κάτι που φάνηκε και στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Μαδρίτη παρότι χάσαμε. Χωρισμένοι στα δυο, με τις αμυντικές τους περιστροφές να χαλάνε διαρκώς, χωρίς σωστές βοήθειες. Ομάδα με τεράστια υστέρηση στο man to man αλλά και με κακές επιστροφές ακόμα και κόντρα σε αντιπάλους με πολύ πιο αργό επιθετικό transition από το δικό μας. Και πάνω από όλα μιλάμε για μια ομάδα της οποίας οι πιο παραγωγικοί παίκτες είναι κάτω του μετρίου στην άμυνα. Ο Λάσο λοιπόν αν θέλει σκορ είναι αναγκασμένος να κρατήσει πολλή ώρα παίκτες που είναι τρύπες στην άμυνα, σκεπτόμενος πως αν είναι σε καλή μέρα και βάλουν περισσότερα από όσα θα φάνε θα'χει καλώς ...αν όχι τον πούλο!

Ο Σφαιρόπουλος λοιπόν φάνηκε να έχει διαβάσει πολύ καλά τις αμυντικές αδυναμίες της Ρεαλ, επενδύοντας στα miss-match(και στην αρχή στα match-up των Ρέγες και Αγιόν), παρουσιάζοντας μια ομάδα δυο κλικ πιο γρήγορη στην επίθεση από ό,τι την είχαμε συνηθίσει. Πιο γρήγορη όχι  μόνο λόγω του τρεξίματος που θύμισε αρκετά παιχνίδια της φάσης των 32 και των αρχών του πρώτου γύρου των 16. Αλλά και λόγω της κίνησης χωρίς την μπάλα στην οποία βασιστήκαμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αγώνα. Η ομάδα επεδίωξε περισσότερο από κάθε  άλλη φορά να κάνει "το απλό" χωρίς να μπουρδουκλώνεται, δείχνοντας επιτέλους ότι έχει πλάνο ΚΑΙ στην επίθεση, εκτελώντας γρήγορα, πηγαίνοντας το παιχνίδι σε μεγάλο αριθμό επιθέσεων. Το αποτέλεσμα; Ξεπεράσαμε τον μέσο όρο μας στην επίθεση σε ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του ομίλου.

Μάλιστα όταν μιλάμε για "κίνηση χωρίς την μπάλα" το δικό μου μυαλό πηγαίνει κατ'ευθείαν στους (έστω κατά συνθήκη) φόργουορντ μας. Από την μία ο Παπανικολάου κινούνταν πάντοτε όπως έπρεπε, αξιοποιώντας τον κενό χώρο κοντά στο καλάθι, κάθε φορά που οι ψηλοί της Ρεάλ έβγαιναν εκτός θέσης, προκειμένου να ακολουθήσουν έναν εκ των  Ουόρικ - Πρίντεζη. Και εδώ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Σφαιρόπουλο που καταφέρνει να αξιοποιεί τον Παπανικολάου, προσαρμόζοντας κατάλληλα το παιχνίδι μας, παρότι ο Κωστάκης δεν είναι στο 100%, μπαλαντσάροντας έτσι και την απώλεια του Λοτζέσκι.

 Όσον αφορά τώρα το διάστημα που χρειάζεται ο Λοτζέσκι προκειμένου να γυρίσει και πάλι γερός κοντά μας ...ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Με τον Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να πάρει σκληρές και αποτελεσματικές άμυνες που θα οδηγούσαν σε γρήγορου τέμπο επιθέσεις ώστε να πιάσουμε την άμυνα της Ρεαλ στον ύπνο και να ποντάρουμε στις αργές της επιστροφές.

Κακά τα ψέματα, αυτό που σου λείπει περισσότερο όσο ο Λοτζέσκι είναι έξω είναι το σουτ. Αυτό ελπίζεις πως θα σου το δώσει ξανά ο Παπαπέτρου, είτε αγωνιζόμενος στο "τρία" είτε στο "τέσσερα". Ύστερα από το ματς της Παρασκευής ελπίζεις και σε κάτι άλλο όμως: ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ" ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΣ. Πόσες φορές έχουμε γράψει εδώ μέσα "σούταρε ρε κερατά ...σούταρε" για τον Βαγγέλα; Χρειαζόμαστε το σουτ του Μάντζαρη περισσότερο παρά ποτέ σε μια γραμμή κοντών που ο σουτέρ λείπει ...σε μια περίοδο που ο καλύτερος μας σουτέρ είναι ασθενής. Επιπλέον η κάθετη κίνηση χωρίς την μπάλα που φαίνεται να ζητάει ο Σφαιρόπουλος φαίνεται να ευνοεί τρομερά και τον Στρόμπερι. Την στιγμή που αξιοποιείς την ταχύτητα και την έκρηξή του και τον βάζεις να σκοράρει υποδεχόμενος την μπάλα και όχι με την μπάλα στα χέρια του βάζοντάς μας σε περιπέτειες ...ούτε έχοντάς τον ξεχασμένο στο τρίποντο.

Ύστερα από την στάση αναμονής που είμαστε αναγκασμένοι να τηρήσουμε με τον Μιλουτίνοφ, ύστερα και από το ξεκίνημα με δυο πικ-εκ-ρολλ παίκτες στο "πέντε" ο Σφαιρόπουλος έδειξε να ψάχνει έναν άλλον τρόπο προκειμένου να πάρει σκορ πέρα από το να στήνει σκριν. Πέρα από τις "ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε" επιθέσεις στο transition. Για αυτό και κατέληξε στον Ουόρικ που δεν έχει καμιά εμπειρία ως πεντάρι. Και άσχετα με το πως έχει παρουσιασθεί ο παίκτης ως τώρα, άσχετα με το αν θα βγει η κίνηση ...οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μια λογική την έχει. Κι επειδή πολύς ντόρος έχει γίνει για το καινούργιο μας απόκτημα πάμε να πούμε πέντε κουβεντούλες...

Σε πρώτη φάση καταλαβαίνω πως ο Σφαιρόπουλος τον πήρε προκειμένου να μπορεί να παίξει με δυο ψηλούς χωρίς να είναι στατικός στην ρακέτα κάποιος από τους δυο. Για να τραβιέται π.χ εκτός ζωγραφιστού ο ένας, να "ξεποστάρει" τον προσωπικό του αντίπαλο, να χαλάει το spacing της αντίπαλης ομάδος ...και την ίδια στιγμή ο έτερος ψηλός ή το τριάρι σου(βλ. τι είπαμε νωρίτερα για Παπανικολάου) να μπορεί να κινείται δυναμικά προς το καλάθι αξιοποιώντας το κενό ...από όποια θέση κι αν ξεκινάει. Μπορεί να'ναι από την κορυφή της ρακέτας, μπορεί λίγο πιο πλάγια από το ύψος της βολής ...μπορεί από το τρίποντο, μπορεί να'χουμε κίνηση παράλληλη με την base line αν μιλάμε για "τριάρι". Βέβαια αν ο παίκτης που ανεβαίνει ψηλά είναι ο Ουόρικ είναι πολύ πιθανό να πάρουν σύντομα πρέφα την ...μηχανή και να μας περιμένουν, αφού ο Αμερικανός δεν έχει και το πλέον αξιόπιστο σουτ από μακριά. Μπορεί κάλλιστα όμως να ανεβαίνει ψηλά ο Πρίντεζης που -τουλάχιστον φέτος- σουτάρει και αυτός που θα υποδέχεται την μπάλα κινούμενος προς τα μέσα να είναι ο Ουόρικ αν η "μόντα" γίνεται με τους δυο ψηλούς μόνο.

Από εκεί και πέρα ο παίκτης έδειξε σε αρκετά σημεία να είναι υποφερτός στην πικ-εν-ρολλ άμυνά του, υποφερτός στην δυναμική του έξοδο όπου και κούμπωνε πάνω στον κοντό που'βγαινε με την μπάλα. Μέχρι εκεί όμως. Ο Αμερικανός δείχνει να ζορίζεται πολύ κόντρα σε τεχνικούς ψηλούς, δείχνει να ζορίζεται πολύ και στις επαφές (για την ακρίβεια δεν τις επιδιώκει καθόλου) και ελπίζουμε αυτό να μην μας στοιχίσει στην συνέχεια.  Από την ώρα που ο αντίπαλος ψηλός θα υποδεχτεί την μπάλα στο ζωγραφιστό, με ή χωρίς πικ-εν-ρολλ, είτε με πρόσωπο, κυρίως όμως με γυρισμένη την πλάτη του ...τα μέχρι τώρα δείγματα  μας οδηγούν στο να κάνουμε τον σταυρό μας. Έχουμε πάρει έναν παίκτη λοιπόν που έχει  θέματα στην άμυνα, έναν παίκτη που δεν έχει το μακρινό σουτ αλλά τα κουτσοκαταφέρνει από μέση/κοντινή απόσταση. Έναν παίκτη αθλητικό/αλτικό, καλό ριμπάουντερ που όμως στο χαμηλό ποστ και στο σκληρό παιχνίδι δεν δείχνει να βολεύεται. Το πώς θα εξελιχθεί το πράμα δεν μπορεί κανείς να το ξέρει. Το σίγουρο όμως είναι πως στην παρούσα φάση δεν περισσεύει κανείς.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό πως στο rotation που έκανε ο Σφαιρόπουλος η ομάδα έδειξε να μην παρεκκλίνει από το πλάνο της, οι αλλαγές δεν την έκαναν να χάνει τον ρυθμό της ...παρά διατηρούσε την ίδια ακριβώς σπιρτάδα και την ίδια ακριβώς ένσταση στο παιχνίδι της.  Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο πιο γρήγορος Ολυμπιακός της φάσης των 16, έπιασε αυτόν τον ρυθμό περιορίζοντας σημαντικά τα λάθη του, όντας καβάλα στον συσχετισμό ασσίστ-λαθών (17-12) όντας σχεδόν αλάνθαστος στο πρώτο μέρος.

Κάτι άλλο που έχουμε στην αρχή του top 16 είναι ότι αν αυτή η ομάδα παίξει την άμυνα που ξέρει, αν βρει χώρο να τρέξει και κατεβάσει ριμπάουντ δεν πρέπει να την φοβάσαι. Και αν για τα δυο πρώτα στοιχεία μιλήσαμε στις προηγούμενες παραγράφους αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός καβάλησε την Ρεάλ τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά ριμπάουντ. Χάρη στα τελευταία δε κατάφερε να εξασφαλίσει 17 επιπλέον κατοχές. Είναι δυνατόν να μην κερδίσει έτσι;; Και το πιο σημαντικό ...είναι δυνατόν να μην τον χειροκροτήσεις όταν κατεβαίνει έτσι; Η Ρεάλ κατάφερε "ανεπαίσθητα" να κλείσει την ψαλίδα, επιτιθέμενη μονίμως ανορθόδοξα και αγχωμένα και κυρίως επενδύοντας στην ευστοχία της στα 6,75. Κι όταν η ευστοχία των Ισπανών άρχισε να πηγαίνει περίπατο ...τον ίδιο περίπατο ακολούθησε και η διαφορά!

Κλείνοντας θέλω για ακόμα μια φορά να σημειώσω ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ομάδα άρχισε να βρίσκει τον προσανατολισμό της επιστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο παιχνιδιού που της έδωσε σημαντικές νίκες σε προηγούμενες αγωνιστικές ..."γυαλίζοντάς" τον, βάζοντας και τα νέα αποκτήματα στην εξίσωση. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι καλώς ή κακώς αυτό ζητάει ο προπονητής φέτος είναι τόσο απαιτητικό και "ενεργοβόρο" που δικαιολογεί όχι μόνο μια (αναμενόμενη)κοιλιά τις προηγούμενες αγωνιστικές ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη από εδώ και στο εξής. Αλλά και σκαμπανεβάσματα από βδομάδα σε βδομάδα ....από δεκαπενθήμερο σε δεκαπενθήμερο.   Ειδικά την στιγμή που έχουμε μια εγγενή αδυναμία και στο κομμάτι της front line και δεν υπάρχει παίκτης να του παρκάρουμε την μπάλα και να παίξει με πλάτη ξεκουράζοντάς μας. Ειδικά την στιγμή που ο καλύτερος σουτέρ της ομάδος είναι άρρωστος και δεν μπορούμε να έχουμε όση ποικιλία θέλουμε στο χτίσιμο επιθέσεων ούτε μπορούμε να πάρουμε άνετους πόντους από σουτ. 

Το προσεχές παιχνίδι στην Μόσχα  θα'ναι όλα τα λεφτά  και, με δεδομένη την αλλαγή στον πάγκο των Ρώσων, φαίνεται πως έχουμε χρυσή ευκαιρία να τους πάρουμε μέσα-έξω. Η χρονιά όμως δεν θα έχει τελειώσει για εμάς ό,τι κι αν έχει γίνει στο top 16 σε έντεκα μέρες. Και εφόσον η ομάδα κάνει πάλι την ίδια κατάθεση ψυχής μέσα στο παρκέ στα ματς που μένουν, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΠΡΑΒΟ" ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

DRAZA

YΓ: Ύστερα από την εκτός έδρας ήττα μας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ έχοντας σχηματίσει καλή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο ο Ιτούδης αντιμετώπισε το παιχνίδι είχα πει στον συντάκτη Μητσάρα: "Μην λέμε μόνο για την διαιτησία ρε φίλε. Έτσι όπως κατέβηκες εσύ και δεδομένου ότι ο Ιτούδης έκανε τόσο σωστή διαχείριση ...δεν ήταν εύκολο να το πάρεις το παιχνίδι κακά τα ψέματα" Προφανώς ο Μητσάρας το θυμόταν και ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ύστερα από το ματς κόντρα στην Ρεαλ μου έγραψε κάτι ...το οποίο ο ίδιος δεν θέλησε να δημοσιεύσει. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ, ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΕΓΩ:

" Ένας χάλιας Γάβρατσος απόψες ,που δε βλεπότανε με τίποτες !!!Ενας Παπανικόλας κακός με κακές επιλογές σε άμενα κι επίθεσις. Και θωρέπσαμε να δικαιωνονται ούλοι όσοι δε ντονε θέλανε στο Θρυλο μας ! Τι να κλάσουν οι 100 πόφαε η Ρεάλα ;Αρχίδγια μπάσκετο πονέσανε πάλε τα ματάκια μας.

Ο Σφαιρός παραμενει προπονεφτης για τα μάβρα κατάστεχα και ήτονε από το μπαγκο σήμερις για πολλές κλωτσές !Ακόμα και για τις μαλακιες του Σπανούλα και για τις βολες πόχανε ο Σπανούλας για μενανε εφταιε ο Σφαιρό ο άμπαλος ο τραχανοπλαγιάς που δε γκζέρει να δείκσει στους παίχτουρές του ένα απλό give n' go. Από άβρεο οι Αγγελόπουλες για μένανε πρέπει να κσεκινέπσωνε να φκιάσωνε μνια καινούργια ομάς με προπονεφτή τον Ιτούδη το λεβέντη πούναι ο καλυτερος Έλληνας προπονεφτής μνιας και δεδάχτεκε μπάσκετο από τον μέγιστο των προπονεφτώνε Ομπράντοβη. Και τελείωσε και τα ΤΕΦΑΑ στο Ζαγκρέμπι της Γιογκοσλαβίας μνιας κι εδανα τα θέματα των πανελληνίωνε δεν ήτονε για την κλάση του και για δαφτο έφυε ο προπονεταρας.

Σεγά μεν έδινε κσετάσεις εδανά ρε ο Ιτουδαρος !Παιδί Βεργοιώτης ,γνήσιος βλάχατσος και καλούμπας! Τα τελεφταία έτη εχει παρει δέκα καραβγια ριάλια από τους απατεώνες της Τσεσεκάς κι ακόμα κανείς δε γκζέρει αν θα ντα καταφέρει να περάσει στο Φάιναλ φόρι. Αλλά δε γκωλωνει ρε σεις ο Ιτούδαρος ρε !Θα πάει στο φάιναλ φόρι στο τέλος αρκεί να μεν πάει και ο Γάβρατσος γιατί άμανε τονε ματάβρει ομπρός του θαχει πάλε ξεκώλιαζμα και θα ζωντανέπσωνε τα φαντάζματα του παρελθόντου...

Τεσπά...Από άβρεο ένα νέο κσεκίνημα πρέπει να κάμει ο Γάβρουλας κι ας πάρει και προπονεφτή το Σούλη το Μαρκόπουλα !Δγιατί ; Δγιατί ακόμα και σήμερις που κέρδεπσε τη Ρεάλα δε θωρέπσαμε τίποτες σωστό από κουτσάρεζμα από το μπάγκο και το ματσάκιον ήτονε αδγιάβαστο τελείως από την απάτη των μπάγκωνε που λαλείται Σφαιρόπουλας!

Κρέμαζμα στο Δεμοτεκό Θέατρο στο Μπεραία άβρεο. Άμεσα και απηνώς και ύστερα γδάρσεμο και κρέμαζμα του τομαργιού  του στην είσοδο του λεμανιού να φαίνεται σε ούλους ότι οπγοιανός δε γκζέρει μπάσκετο τέτγοια τύχη θάχει!"


ΕΡΩΤΗΣΗ: Καλά ρε Μητσάρα το "βλάχατσος" πες το καταλαβαίνω. Το "καλούμπας" όμως από πού προκύπτει;; Ποιες προδιαγραφές θα πρέπει να πληροί ένας άθρωπας προκειμένου να θεωρείται καλούμπας;;  Δώσε τα φώτα σου άρχοντα ...ή όποιος άλλος γνωρίζει.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Υπάρχει πράγματι σοβαρό ενδεχόμενο στο τέλος της φετινής διαδρομής να αρθούν πολλές από τις αναστολές που είχα για την επιστροφή Παπανικολάου ...και ο λόγος για τον οποίο θα συμβεί αυτό δεν είναι η στάση και ο χαρακτήρας του παίκτη ΑΛΛΑ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΥΓ2: Παρά τα όποια λάθη και τα όποια νεκρά παραγωγικά διαστήματα ο Σπανούλης φαίνεται να ανακτά σιγά-σιγά τις δυνάμεις του. Έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα το γεγονός ότι αυτό το πλεόνασμα ενέργειας ο αρχηγός θέλησε να το διαθέσει και στην άμυνα. Ο Σπανούλης της Παρασκευής λοιπόν αξίζει συγχαρητήρια κυρίως γιατί ήταν και πάλι πρώτος στις ασσίστ και γιατί ήταν ο πιο ισορροπημένος Σπανούλης που έχουμε δει φέτος στις δυο πλευρές του γηπέδου ...και ύστερα για τους πόντους που πέτυχε.

ΥΓ3: Μιλώντας με κάτι παιδιά από την Σερβία πριν από το ματς τους ρώτησα πόσο αισιόδοξοι είναι για την έκβαση του αγώνα αλλά και για την πρόκριση της ομάδας. Και εκεί που περίμενα κάτι σε στυλ "στηρίζουμε ως το τέλος και βλέπουμε" "γιατί όχι;" μου απαντάνε σχεδόν αντανακλαστικά "ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ;; ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ."

Έχει βαρύνει πολύ η φανέλα μάγκες. Πιο πολύ από όσο εμείς φανταζόμαστε. Το βλέπουν και το καταλαβαίνουν όλοι.

Σχόλια

Εικόνα holland74

Μετά την συντριβή από Χίμκι, θα πω πως πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αν χρειαστεί να κάνουμε μία αλλαγή ξένου γιε τα πλέι οφ, πχ (λέω τώρα εγώ)Μπράουν αντί Όντομ και μιλάμε μετά το τέλος της σεζόν..
Για το υστερόγραφο ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ να πω πως με κάνεις να καίγομαι από περιέργεια για το τι εννοείς. Χαίρομαι για τις άρσεις των αναστολών σου στο θέμα Παπανικολάου, επειδή εγώ, πάντα συναισθηματικά επηρεαζόμενος, ήμουν της άποψης πως ένας καλός Έλληνας παίκτης σε τέτοια ηλικία, παίκτης που δίνει τόση ενέργεια και που έχει τέτοια επικοινωνία με τον κόσμο, ένας παίκτης με τον ψυχισμό τον δικό του, απλά δεν χάνεται...

Εικόνα DRAZA

Δεν είπα ποτέ ότι ο Παπανικολάου δεν έχει αξία. Απλά είχα δεύτερες σκέψεις για το αν έπρεπε να αποκτηθεί μες στην σεζόν. Συνεχίζω να λέω ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αναζητά μεσούσης της περιόδου φοργουορντ. Συνέβη όμως. Εφόσον συνέβη λοιπόν αυτό που παρατηρώ είναι ότι, παρότι δεν είναι 100% έτοιμος ο Παπανικολάου, το γεγονός και μόνο ότι βρίσκεται στην ίδια ομάδα με Πρίντεζη με Μάντζαρη με Σπανούλη με αυτούς που κέρδισε τα πάντα στον Ολυμπιακό τον ανεβάζει από μόνο του.

Βεβαίως δεν πρέπει να χάνεται κανείς Έλληνας ταλαντούχος. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι.

Εικόνα holland74

Ναι θυμάμαι πως το είχες γράψει, εννοείται...Περιμένουμε με ανυπομονησία και την ανάλυση επί του θέματος...

Εικόνα DRAZA

Αν "το θέμα" είναι η χθεσινή ήττα θέλω να περιμένω λίγο ώστε να καταλαγιάσει το πράγμα.

Ίσως κάνω κάποια ανάρτηση που δεν θα εστιάζει στο αγωνιστικό αλλά στο πως θα πρέπει να πορευθούμε από εδώ και πέρα από άποψη χαρακτήρα.

Γράψαμε κάποια πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ίσως τα κάνω ανάρτηση και τα βγάλω εκ νέου. Για το πως θα πρέπει να διαχειριστούμε το πράγμα από εδώ και πέρα.

Εικόνα Andreas

Δεν είναι μόνο τα νεύρα. Δε γίνεται να έχουμε συνέχεια τα ίδια και να μην τα πούμε. Εγώ τουλάχιστον δεν αντέχω άλλο. Κι αφού έτσι κι αλλιώς δεν αποφασίζω εγώ, θα τα πω, τουλάχιστον αυτά που βλέπω: τα ίδια λάθη όλη τη σεζόν. Μόνο αλλαγές και hedge out άμυνα; Κι όταν η μπάλα φεύγει γρήγορα από τον χειριστή; Μπουρδέλο ανισόρροπο. Και δυστυχώς τα λέγαμε, η άμυνα δεν είναι όσο καλή νομίζουμε ή όσο καλή θέλει να νομίζει ο Σφαιρόπουλος. Τα γράφω εδώ, που από κάτω έλεγα να του δώσουμε τα εύσημα για τον σχεδιασμό και τη νίκη με τη Ρεάλ. Όταν χάνεις συνέχεια με τον ίδιο τρόπο πέρα από την επιμονή και τη δουλειά πρέπει να δεις ότι κάτι κάνεις λάθος. Όποιος επιμένει στο λάθος δεν είναι μάγκας, είναι μαλάκας.

Ο λάθος τρόπος είναι πώς παίζει άμυνα η ομάδα. Αυτό είναι καθαρά επιλογή του προπονητή. Αλλαγές στα σκριν και μένει ο ψηλός στον κοντό και αντίστροφα. Σε όλα τα ματς, σχεδόν σε όλες τις συνθήκες. Αποτέλεσμα και σήμερα όπως και με τη Μπάμπεργκ τουλάχιστον να τρώμε τουλάχιστον 10 αμαρκάριστα τρίποντα. Γιατί αυτή η άμυνα είναι επιλογή που δεδομένα ρισκάρει το σουτ από ομάδα με καλή κυκλοφορία. Στις αλλαγές τέτοια ομάδα μπορεί να σου γυρνάει την άμυνα γύρω – γύρω γιατί η άμυνα προσπαθεί να βρει τις καλύψεις και έτσι κάποιος θα βρει το ελεύθερο σουτ. Οπότε όταν σουτάρουν καλά δεν επιμένεις.

Να τρως 10 ελεύθερα τρίποντα τουλάχιστον γιατί σου έκαναν την άμυνα σαν το σουρωτήρι που βγάζει ο Τάκης στην εκπομπή και μετά να τρως άλλους 10 πόντους με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου από το σέντερ φορ μόνο του στη ρακέτα γιατί ενώ επιμένεις στην άμυνα με αλλαγή στο σκριν και απλά απλώνεις τους άλλους στο σουτ κι έτσι μένει αμαρκάριστο το κόψιμο του ψηλού, είναι ακόμη πιο μαλακία.

Κάποιος έχει πάθει μαλάκυνση και είναι αυτός που κοουτσάρει την ομάδα. Είπαμε να συγκρατούμαστε, να στηρίζουμε, να κάνουμε υπομονή, να τα λέμε εδώ μετρημένα. Αλλά το γάμησε KAI σήμερα. 1000% ευθύνη προπονητή. Τα ριμπάουντ γιατί τα χάσαμε; Και χάνουμε τα ριμπάουντ γιατί ο σέντερ φορ ήταν στο τρίποντο και τα διεκδικούσε ο άσος και το δυάρι και τρώμε και τα τρίποντα γιατί ο ψηλός φοβάται το μπάσιμο και δεν προλαβαίνει τον κοντό έτσι κι αλλιώς. Αλλά εδώ βάζουμε το Μιλουτίνοφ όλη τη σεζόν να κάνει δυναμικά hedge out στα 8-9μ λες και μπορεί να στρίψει και να επιστρέψει και θα συζητάμε για το αν απλά σήμερα ήταν μία άτυχη στιγμή;

Και sorry αλλά δεν δέχομαι άλλο ατυχίες και μαλακίες. Δηλαδή έτσι που έπαιξε τακτικά με τους απόντες θα κέρδιζε; Ομάδα με σουτέρ και τους δίναμε σουτ. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά με τη Μπάμπεργκ είπαμε υπομονή. Ε, ήμαρτον. Για την επίθεση τί να πω. Πάλι θα λέμε ότι φταίει ο Σπανούλης; Γιατί υπήρχε άλλο σύστημα και το χάλαγε αυτός; Υπήρχε κόψιμο σε πικ εν ρολ και δεν την έδωσε; Υπήρχε άπλωμα της ομάδας στο γήπεδο για να σουτάρουμε; Έχουμε σουτέρ για να παίξουμε πικ εν ρολ; Ο Όντομ, και τα λέω από τα πρώτα 2 ματς που έπαιξε, είναι δυνατόν να τρώει τη θέση του Αθηναίου; Ή μήπως είναι καλός αμυντικός ο μαύρος Θωμαΐδης; Που ο Ράις τον πήγαινε βόλτες με το πρώτο βήμα και όταν έμπαινε ο πολύ πιο αργός στα πόδια (αλλά προφανώς όχι στο μυαλό) Μάντζαρης και τον μάρκαρε έκανε τουλάχιστον 4 λάθη και κουτούλαγε πάνω του.

Εικόνα DRAZA

Όπως γράφω και στο κομμάτι, που αναφέρεται σε προηγούμενο αγώνα βέβαια, η ομάδα βρίσκεται στο σημείο εκείνο που πρέπει να πορευτεί με τις αδυναμίες της. Οι αδυναμίες αυτές ασφαλώς δεν αφορούν μόνο τους παίκτες.

Το παν αυτή την στιγμή είναι να μην χαλάσει το κλίμα. Η ομάδα πρέπει να πάρει το Πρωτάθλημα πάση θυσία.

Εικόνα pantzo

Άψογο άρθρο.

Με εκφράζει απόλυτα.

Εικόνα DRAZA

Kαλημέρα φίλε.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Στην διάθεσή σου για να κουβεντιάσουμε κι αυτά που δεν θα σε εκφράζουν αύριο-μεθαύριο εφόσον υπάρξουν και τέτοια.

Εικόνα red apple

Σαν να "μονταρίστηκε" το πράμα την πιο κρίσιμη ώρα... Την Πέμπτη βλέπω ξερό διπλό

Εικόνα DRAZA

Aν μας βγήκε η πίστη ώστε να είναι η ομάδα έτοιμη από εδώ και πέρα ...τότε χαλάλι!

Το σημαντικό τόσο την Πέμπτη όσο και στις 8 του Απρίλη(αν θυμάμαι καλά) είναι η ομάδα να κατέβει όπως πρέπει.

Αν κατέβει όπως πρέπει πάντως εγώ θα πω μπράβο ακόμα κι αν δεν πάρει αποτέλεσμα.

Εικόνα Antreas7

"Όσο εφαρμόζεται η κοινή μπασκετική λογική και όσο οι παίκτες βγάζουν στο παρκέ ό,τι έχουν, εγώ θα χειροκροτώ ασχέτως αποτελέσματος!"
Δε χρειάζεται να πουμε τίποτα παραπάνω. Στήριξη. Όποιος δε μπορεί ή δε θέλει, ας κάτσει σπίτι του. Τα λάθη έχουν επισημανθεί πολλές φορές, δε χρειάζεται να τα ξαναλέμε. Όταν τελειώσει η χρονιά τα διορθώνουμε, ακόμα και αν κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Διπλό μέσα στη Μόσχα Θρύλε ολέ, ολέ.

Εικόνα DRAZA

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο.

Όσο αυτή η ομάδα ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ λειτουργεί με βάση την λογική και όσο οι παίκτες καταθέτουν την ψυχή τους ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΕΙΤΕ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΧΑΝΟΥΜΕ.

Διπλό μέσα στην Μόσχα ...μα κι αν δεν γίνει αυτό στα αρχίδια μας τα δυο!

Εικόνα Antreas7

Πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό!

Εικόνα DRAZA

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΕ!

Ακόμα κι αν αποκλειστούμε. Δεν γίνεται την στιγμή που η ομάδα θα'χει αρχίσει να δείχνει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και εμείς θα'χουμε ακόμα έναν τίτλο να χτυπήσουμε να λέμε ότι είμαστε ξενερωμένοι ή οτιδήποτε άλλο.

Ακόμα και στις ζόρικες χρονιές αυτή της ομάδας πάντως, δεν γίνεται να προβλέψεις με σιγουριά πόσο μακριά θα φτάσει.

Εικόνα aris belem

Χαίρε Ντράζαρε! Για την Παρασκευή το πρώτο που θέλω να πω είναι ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ; Τι ανατριχίλα ήταν αυτή, όλο το γήπεδο να είναι μέσα σε κάθε φάση! Ξεκινάω από αυτό, καθότι ευρισκόμενος στο εξωτερικό είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο. Λοιπόν μάγκες, ό, τι και να γίνει στην Μόσχα, έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι το ΣΕΦ όταν υποδεχτούμε τον Ιτούδη - να πληρώσει κάτι χρεωστούμενα και να φύγει κι αυτός, όπως οι πουτάνες ο Μασιούλις και ο...Ρούντι, τροχάδην προς τ αποδυτήρια για baby talk!
Στο αγωνιστικό τώρα, η Ρεάλ διαθέτει ένα άριστο εργαλείο αμυντικά κι επιθετικά ονόματι Γιουλ, ο οποίο και ήταν η προσωπική βδέλλα του Μπίλαρου. Θεωρώ ότι σ αυτό το ματς και με αυτόν να τον επιτηρεί, ο Μπίλαρος έδειξε ότι το μπάσκετ παίζεται με ΜΥΑΛΟ και πόδια-χέρια, κάνοντας για μένα το καλύτερό του φετινό ματς. Με χαρά βλέπω ότι τον παρακολουθεί πολύ ο Ντάνι και βρίσκεται σε καλό δρόμο στο διάβασμα της αντίπαλης άμυνας και στην αξιοποίηση των ψηλών. Στέκομαι στον Μπίλαρο γιατί η κριτική φέτος είναι ανελέητη απ έξω αλλά δυστυχώς κι από μέσα, ακόμα κι όταν κάνει ματσάρες, από την άλλη ο Αγκωνίδης κι άποντος και με λάθη παραμένει ο "Μητσάρας" κι "εσύ είσαι το μπάσκετ" και παπαριές καμαρωτές! Χρειάζεται ΚΑΙ ο αρχηγός μας στήριξη κι εμψύχωση, όχι να τ ακούει γιατί του την βίδωσε του Σφαιρό να τον αφήσει μέσα σε κρίσιμη άμυνα απέναντι στην ομάδα που βλέπει το τρίποντο...βαρέλι!
Για τον Βαγγέλη τι να πω, δεν ήταν απλά ώρα να πάρει μπρος, πλέον βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω. Το έχουν όλοι αντιληφθεί, ακόμα κι αυτό το παληκάρι που ήρθε τελευταία μέρα και το παλεύει ψυχωμένα, δεν μπορώ να προσάψω τίποτα στον Ουόρικ. Κάρφωμα ψυχολογίας στα μούτρα του Αγιόν που στην Μαδρίτη έκανε πάρτι; Οκ, μ έφτιαξε, όπως και του Χάντερ ανάμεσα σε δύο, όπως και του Πριντέζαρου το μπάσιμο και το καλάθι στα μούτρα του Νοτσιόνι, όπως και η ταπάρα του Παπανικολάου στον Γιουλ και ο κοντός κοίταζε απορημένος - είναι καθαρά φάσεις που κόβεις τον όποιο αέρα και ελπίδες και λες "εδώ θα σε λιώσω!".
Είμαι από αυτούς που ήθελαν επιστροφή Παπανικολάου και πιστεύω ότι βοηθάει πολύ σε φάσεις που στατιστικά δεν αποτυπώνονται. Η ομάδα κουμπώνει μαζί του κι αυτός με τους υπόλοιπους και βγαίνουν ωραίες χημείες.
Πάμε γερά μάγκες, με κολασμένο ΣΕΦ και στήριξη μέχρι τελευταίου λεπτού.

Εικόνα DRAZA

Φίλε θα σου μιλήσω για την δική μου αντίδραση στο γήπεδο και νομίζω ότι κάπως έτσι εξηγείται και η γενικότερη στάση του κόσμου. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 200% ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΩ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ. Το ίδιο θα έλεγα όποια κι αν ήταν η έκβαση του αγώνα ακόμα κι αν χάνανε. Εμένα για να στο πω αλλιώς μετά από αρκετό καιρό οι παίκτες με "μερακλώσανε" με την προσπάθειά τους. Την βρήκα ρε παιδί μου πώς το λένε. Είναι εννοείται χρέος μας να είμαστε δίπλα στην ομάδα ...όπως και σε κάθε τμήμα που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Αλλά όταν δείχνουν αυτή την διάθεση ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ.

Για τον Σπανούλη τώρα τα πράγματα είναι απλά. Πέρασε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μακριά από τον καλό του εαυτό. Μπορεί και να συνεχίσει έτσι. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;; ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ! Κανένας παίκτης δεν είναι υπεράνω κριτικής όλοι κάνουν λάθη ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 11 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ...ΕΙΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. Για εμένα δεν γίνεται να συζητάμε για το αν αυτός ο άνθρωπος θα έχει ή όχι την στήριξή μας.

Ο Παπανικολάου ασχέτως του πως είναι σωματικά τώρα που μιλάμε δείχνει να έχει επιστρέψει πολύ πιο ώριμος. Θα μας χρειαστεί αυτό. ΚΑΘΕ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Εικόνα Andreas

Μεγάλη νίκη και με ωραίο μπάσκετ κι ας ήταν, όπως λες, η άμυνα των άλλων για τα πανηγύρια, αυτή την φορά τουλάχιστον το εκμεταλλευτήκαμε. Όπως γκρινιάζω στα αρνητικά να δώσω και πολλά συν στον Σφαιρόπουλο γιατί σχεδίασε το ματς πολύ σωστά. Γρήγορες επιθέσεις ακόμη και στο 5-5, να φεύγει η μπάλα από το Σπανούλη, ειδικά όταν τον ντουμπλάρουν, να πηγαίνει στα πλάγια με επιθέσεις από την τελική γραμμή για να εκμεταλλευτούμε τα γρήγορα - αλτικά 3αρια, είτε απευθείας είτε με σκαλοπάτι στη ρακέτα. Μακάρι να το συνεχίσει. Δείχνει ότι το σκέφτεται γενικά γιατί το έχει ξανακάνει για λίγο σε κάποιους αγώνες αλλά και ότι για κάποιο λόγο διστάζει να καθιερώσει αυτό το στυλ σε σταθερή βάση. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να το συνεχίσει γιατί είναι μάλλον το πιο ταιριαστό στους παίκτες. Αρκεί να αντέξουν τα τρεξίματα που θέλει γιατί η απόδοση του πάγκου είναι απαραίτητη για να το υποστηρίξει και εκεί το φοβάμαι λίγο.

Ο Μάντζαρης έδωσε αυτό που μας έλειπε σε άλλους αγώνες, το σουτ από τον διπλανό του Σπανούλη. Αν το είχαμε σταθερά όλη τη χρονιά θα είχαμε περάσει ήδη. Έχεις μεγάλο δίκιο ότι πρέπει να σουτάρει περισσότερο. Είναι ο καλύτερος σουτέρ μας σε ποσοστό σε όλη τη Ευρωλίγκα φέτος. Το έξτρα, που δεν ξέρω αν έτυχε ή αν το έχει γιατί δεν το έχω δει σε διάρκεια, είναι ότι τα έβαλε όχι μόνο στατικός αλλά και πίσω από σκριν και με ντρίπλα - άμυνα και βήμα πίσω.

Για τον Ουόρικ την ίδια εντύπωση με σένα έχω Draza στο γιατί τον πήρε, συν το ότι δίνει και κάποια fade away κοντά στη ρακέτα που δεν τα έχει άλλος ψηλός, μακάρι να είναι σταθερό στοιχείο του. Βέβαια να πω την αλήθεια δεν με ενθουσιάζει σαν παίκτης, ειδικά κάποιες φορές που πηδάει σαν κατσίκι άσκοπα και στις τοποθετήσεις στην άμυνα που μου δείχνει λίγο χαμένος που πρέπει να είναι και που πρέπει να πάει στις περιστροφές. Μακάρι να βελτιωθεί όσο συνηθίζει την ομάδα.

Ο Σπανούλης ακόμη και στην όχι καλύτερη κατάστασή του είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας τουλάχιστον στα 3 τελευταία παιχνίδια (ναι και με τη Μπάμπεργκ). Στατιστικά, όταν παίζει σε σχέση με όταν δεν παίζει, η επίθεση ανεβαίνει 40% και η άμυνα πέφτει περίπου 6%. Δηλαδή κερδίζουμε 34%.

Με αυτά να τελειώνω, και σε sorry για το σεντόνι, και με κάτι που θα ακουστεί λίγο αιρετικό. Αφού η άμυνά μας φέτος δεν είναι κάτι το τόσο ιδιαίτερο και αφού έχουμε χάσει ματς γιατί η επίθεση δεν βλεπόταν κι αυτό κατέληγε σε εύκολα καλάθια των αντιπάλων, ας πάμε λίγο διαφορετικά και πιο aggressive στην επίθεση. Να μπουκάρουν οι παίκτες και να τους λένε ήρθα να σε γαμήσω, όπως ο Παπαπέτρου προχθές που παραλίγο να τραυματιστεί γιατί σκόνταψε στον ώμο του Ισπανού. Εκεί βλέπω και την μεγαλύτερη συνεισφορά του Παπανικολάου συν το ότι δίνει ό,τι ο Φράουλας αλλά σε πιο ποιοτικό, τουλάχιστον στην αντίληψη της επίθεσης. Και όντως ας χάσω αλλά ο άλλος να φτύσει αίμα. Που άμα τους βάλεις κάτω τους φετινούς αντιπάλους και τους κοπανάς λίγοι θα ανταποκριθούν. Εξάλλου, όπως χαλάς έξτρα ενέργεια με αυτή την επίθεση έτσι τους αναγκάζεις και αυτούς να χαλάνε έξτρα ενέργεια στην άμυνα και να μην περισσεύει στην επίθεσή τους.

Εικόνα DRAZA

Δεν υπάρχει κανένα σεντόνι και εγώ τουλάχιστον δεν κουράστηκα. Θα ξεκινήσω ανάποδα.

Αυτό που ζητάς σε μεγάλο βαθμό το έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του κι αυτή είναι η φιλοσοφία του να πηγαίνεις το ματς σε μεγάλο αριθμό επιθέσεων και να πηγαίνεις γαμιώντας. Ότι ο άλλος εφόσον βγάζει την γλώσσα του για να σε μαρκάρει ...καταλήγει να χάνει τον ρυθμό και το καθαρό μυαλό του και στην επίθεση. Για αυτό και αρκετές φορές στο παρελθόν έχω γράψει ότι "το τι επίθεση θα βρεις μπροστά σου ...εξαρτάται πολλές φορές και από το τι επίθεση έχεις εσύ ...αν διαχειρειστείς σωστά ένα παιχνίδι στην επίθεσή σου παίζει να δεχτείς λιγότερους πόντους πίσω και να γίνεις μάγκας".

Και εγώ θεωρώ ότι ο Σπανούλης έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Μακάρι η ομάδα να προχωρήσει και να δούμε ότι ο παίκτης θα είναι απόλυτα έτοιμος την ώρα που πρέπει.

Για τον Ουόρικ συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αρχικά για το κομμάτι της άμυνας. Πράγματι υπάρχουν και τα σημεία στα οποία πηδάει άσκοπα όπως λες και δεν γίνεται εκείνη την ώρα να μην τσιτώσεις. Εγώ θα σου θυμίσω και κάτι φόλλοου που έχανε στην Γερμανία ...εκεί να δεις νεύρα. Παρόλα αυτά -έστω και μέσω Λάρισας- από αυτόν τον παίκτη παίζει να καταφέρει να ξενοιάσει αρκετά η ομάδα γιατί θα μπορέσει να σου δώσει πόντους χωρίς να χρειαστεί να στήσεις πικ-εν-ρολλ.

Αν ο Μάντζαρης σταματήσει να μας δίνει απλώς την ...συμμετοχή του στην επίθεση όχι μόνο θα πάρουμε αυτό που μας λείπει από τον εκάστοτε διπλανό του Σπανούλη. Αλλά θα αποκτήσει και ο Μάντζαρης μια παραπάνω χρησιμότητα και θα γίνει περισσότερο θετικός την ώρα που στην άμυνά του φέτος έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Πρέπει δηλαδή και ο ίδιος να την ψάξει ώστε να καταφέρει να γίνει χρήσιμος αλλιώς. Και μιλάμε για παίκτη που όπως σωστά παρατήρησες και σουτάρει ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΕΧΕΙ θα πω εγώ ...ε ας τα βγάλει όλα αυτά ...τώρα είναι η ώρα.

Εικόνα Andreas

Θα ξεκινήσω από εκεί που διαφωνώ. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία με υψηλό ρυθμό. Πιστεύω ότι παίζει αργά. Κι επειδή είμαι λίγο χαλαρός τώρα και το κοιτάω έχουμε από τους χαμηλότερους αριθμούς κατοχών ενώ είμαστε ομάδα με πολύ καλά νούμερα σε ριμπάουντ και ικανοποιητικά σε λάθη. Άρα είναι καθαρά θέμα ρυθμού. Στα περισσότερα παιχνίδια παίζουμε αργά και αρκετά στατικά κάτι που σε ομάδα χωρίς καλό σουτ δημιούργησε θέματα. Οπότε αλλάζοντας τρόπο επίθεσης βελτιωνόμαστε.

Πέρα από το ματς με τη Ρεάλ ακόμη και με τη Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ όταν επιταχύναμε πήγαμε να κερδίσουμε ένα ματς που ήταν ο ορισμός του τα τρώω πίσω γιατί δεν τα βάζω μπροστά και όταν επιστρέφω είμαι ανισόρροπος. Οπότε συμφωνούμε στο ότι το τι επίθεση θα βρεις μπροστά σου εξαρτάται και από την δικιά σου επίθεση. Για τον Ουόρικ ειδικά στη Γερμανία τί να πω, τον έβλεπα και άφριζα σε σημείο που με τη Ρεάλ αναρωτήθηκα αν είδα αυτά που νόμιζα στη Γερμανία, μέχρι που σε κάποια φάση τον έβλεπα να στέκεται στην άμυνα με τη Ρεάλ και μου έμοιαζε απορημένος και λέω εντάξει, καλά είδα αλλά όχι τόσο ακραία όσο με τα νεύρα της Γερμανίας. Αλλά όντως, αν μου δώσει 4-6 πόντους ανά παιχνίδι με ατομικές φάσεις και άλλους τόσους μετά από ασίστ γιατί βοήθησε να απλωθεί η άμυνα με κάλυψε στην παρούσα φάση. Εδώ φτάσαμε να έχουμε υπεραπαραίτητο τον Χάντερ λόγω των εξαιρετικών hedge out, αν και στη ρακέτα μέσα τα τρώει από τους περισσότερους ψηλούς και στην επίθεση σπανίως σκοράρει χωρίς ασίστ, δηλαδή έναν ψηλό ιδανικό για δεύτερο σε συγκεκριμένες καταστάσεις αλλά όχι και για πρώτο.

Η ομάδα έχει αρκετά μειονεκτήματα, τα έχουμε κουβεντιάσει. Ας μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα (αθλητικότητα, μαχητικότητα και μυαλό των παλιών). Βάζοντας λίγο παραπάνω ποικιλία στο παιχνίδι με βάση όχι το τί θέλουμε να κάνουν οι παίκτες αλλά το τί μπορούν η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμα και σε αυτό το σημείο της σεζόν. Και ναι ο Μάτζαρης πρέπει να λειτουργήσει κι αυτός λίγο πιο εγωιστικά, μπασκετικό μυαλό έχει. Δεν εννοώ ατομιστίες, σταριλίκια και τέτοια. Αλλά καλύτερα να σουτάρει και να το χάσει παρά να είναι μόνος του και να φοβάται. Είναι παίκτης του Ολυμπιακού, πρέπει να είναι γαμιάς όχι γκομενοφύλακας.

Εικόνα DRAZA

Ξεκινάω από το τέλος. Αυτό ακριβώς έλεγα και εγώ για τον Μάντζαρη. Να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στις οποίες μπαίνει και το σουτ. Ειδικά όταν ο Σπανούλης είναι μακριά από τον καλό του εαυτό ...ειδικά όταν ο Ολυμπιακός δεν έχει το σουτ. Οικονομία οικονομία ...αλλά όχι ως το σημείο εκείνο που θεωρείται ατολμία. Και εγώ γουστάρω τους οικονομικούς παίκτες πολύ. Και εγώ δεν γουστάρω να βλέπω συνέχεια τρίποντα ...αυτός ήταν και ο λόγος που διαμαρτυρόμουν την σεζόν 2013-14(ακόμα εκεί είναι τα κείμενά μου). Αλλά όμως το λες κι εσύ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥΤ ΕΧΕΙΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΒΑΡΑ! ΒΑΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!

Για τον Ουόρικ συμφωνούμε απόλυτα. Το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ μας έβαλε όλους σε σκέψεις για τον παίκτη που πήραμε. Δείχνει όμως να μπαίνει στο κλίμα. Το σημαντικότερο όμως θα το ξαναπώ είναι ότι αντιλαμβάνομαι μπασκετικά την λογική της απόκτησής του. Πικ-εν-ρολλ ψηλό ο Ολυμπιακός είχε. Ήθελε κάτι άλλο και το πήρε. Ίδωμεν. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήμουν διστακτικός και με την προσθήκη του Γιανγκ όταν όλοι πανηγυρίζανε το καλοκαίρι. Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ. Ήταν επειδή έδιωξες έναν Αμερικανό που σου έπαιζε με πλάτη και που μπορούσες να του δώσεις την μπάλα για να κάνει κάτι μόνος του και έφερες έναν ακόμα πικ-εν-ρολλ παίκτη την στιγμή που έχεις ήδη άλλον έναν. Κι όταν λέω "πικ-εν-ρολλ παίκτη" εννοώ ότι αναγκαστικά από εκεί θα ξεκινούσε ο καθένας με τον Γιανγκ στην Ευρώπη - μην μου πείτε ότι κάνει κι άλλα πράγματα ...το ξέρω. Υποθετικά μιλάμε, τώρα που λήγει για παράδειγμα το συμβόλαιο του Χάντερ ...ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ ΓΙΑ "ΑΝΤΙ-ΧΑΝΤΕΡ" ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ;; ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ. Εκτός κι αν έχουμε κάτι στο μυαλό μας κάποιου άλλου τύπου μόντα για φέτος πχ.

Τώρα όσον αφορά το πρώτο θέμα που αναφέρεις ...ίσως έπρεπε να το διατυπώσω καλύτερα. Είναι κάτι που ο Σφαιρόπουλος το ψάχνει ήδη και που ως ένα σημείο έχει καταφέρει να το ενσωματώσει. Συμφωνώ με την παρατήρηση ότι η ομάδα σε αρκετές περιπτώσεις σε αρκετά μεγάλα διαστήματα έχει παίξει αργά ...και μάλιστα ενώ δεν το περιμένεις. Στον εγκέφαλο είναι όλο το θέμα. Δεν αρκεί να έχεις παίκτες που είναι γρήγοροι ατομικά και που τρέχουν σαν πούστηδες για να πεις ότι η ομάδα σου είναι γρήγορη. Θα πρέπει η ομάδα να σκέφτεται και να αποφασίζει γρήγορα. Με την κίνηση χωρίς την μπάλα που είδα την Παρασκευή και με τον τρόπο που στο 5 εναντίον 5 αξιοποιείται ο κενός χώρος νομίζω αυτό έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του. Και μακάρι στην συνέχεια να το δούμε περισσότερο.

ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΑΝΤΕΡ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ.

Εικόνα RED HELL

Για Ρεαλ τα ειπες ολα οποτε παω στο χθεσινο.Αν και η ομαδα με εκνευρισε σε πολλες επιθεσεις που επαιζε πιο αργα και απο τον τωρινο βαζελο στο ποδοσφαιρο πηρε εν τελει τη νικη και αυτο μετραει.Αυτο που με εξοργιζει ειναι να βγαινει ο καθε πουσταρας(περα απο αυτους που γραφουν το Αρης με ολα κεφαλαια και γελανε και τα τσιμεντα)και να μιλαει για διαιτησια.Αυτο που δεν καταλαβαινουν οι βαζελοι λεγοντας ειδικα φετος οτι μας ευνοει η διαιτησια ειναι οτι ουσιαστικα παραδεχονται πως πραγματι οι διαιτητες μπορουν να ειναι κομβικοι σε ενα ματς στο μπασκετ και πως δεν νικαει παντα ο καλυτερος οπως μας τα πρηζουν τοσα χρονια(υπαρχουν και καποιοι που λενε το αμιμητο οτι σε τοσο χρονια αδικηθηκαμε λεει μονο στη φαση του Πεν και ενω πριν δινεται λαθος επιθετικο στην κυρια Τσαρτσαρη...).Εχει φαση αυτοι οι σιχαμενοι να μιλανε για διαιτησια στο μπασκετ για ενα ματς που αντε να ηταν 40-60 απο πλευρας γκρι.
Παμε τωρα για το ματς της χρονιας μεχρι τωρα.Να πω εδω οτι και εμενα με εχει εκπληξει ο Παπανικολαου γιατι δεν ημουν απο τους φαν της επιστροφης του.Παντως περα απο το γεγονος οτι βοηθαει πολυ ειναι καπως το να ερχεται ενας παιχτης σε μια μετρια κατασταση και να ειναι ο 3ος ποιοτικοτερος παιχτης της ομαδας σου.

Εικόνα DRAZA

Kοίταξε να δεις, είναι να απογοητεύεσαι για το IQ των κατοίκων της χώρας σου όταν σκέπτεσαι πως πράγματι υπάρχουν καραγκιόζηδες οπαδοί άλλων ομάδων που θεωρούν ότι ακόμα και σε τέτοια παιχνίδια μας ευνοεί η διαιτησία στο μπάσκετ. Δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς περαιτέρω. Απλά καταλαβαίνεις ότι οι τύποι αυτοί δεν έχουν σωτηρία και αρχίζεις εως και να το βλέπεις στην πλάκα.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη δεν γινόταν να δώσει πολλά περισσότερα. Ειδικά και σε αυτή την χρονική συγκυρία που μεθαύριο παίζουμε στην ουσία την χρονιά μας. Πρέπει αναγκαστικά να πούμε "κρατάμε μόνο την νίκη και προχωράμε ...και κάνουμε και τον σταυρό μας για να έχει η ομάδα υγεία ως και την Πέμπτη".

Όσον αφορά τον Παπανικολάου τώρα, θεωρώ ότι ο λόγος που μας έχει εκπλήξει όλους τόσο ευχάριστα με την εικόνα του, είναι γιατί βρίσκεται στην οικογένεια που λέγεται "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ". Το ξέρει και ο ίδιος για αυτό και έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση.

Εικόνα john

Με τους αντιολυμπιακους βαζελους δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής. Εδω να πούμε οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ολυμπιακος κέρδισε το περυσινο πρωτάθλημα με τη βοήθεια της διαιτησίας.και πως στην Ευρώπη παει καλα λόγω φιλικών σχέσεων Αγγελοπουλων με Ρήγα και Μπερτομεου. Αλήθεια τωρα χωρις πλάκα.

Εικόνα DRAZA

Είναι αυτό που είπαμε προηγουμένως ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Και - πέρα από περιπτώσεις όπως ο Θωμαϊδης, ή ο Παπαθεοδώρου ή ο Κοντονής - κανείς δεν έχει λόγο να ασχολείται με το ποια είναι η γνώμη τους. Κανείς δεν μπορεί να λάβει αυτές τις περιπτωσάρες σοβαρά υπόψιν.

Ή μάλλον όχι, τους λαμβάνεις υπόψιν την στιγμή που για ανθρώπους όπως ο γιος του Ρήγα αυτή η καραμέλα είχε τεράστιο κόστος. ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ.

Ήθελα να ήξερα τι είπανε όλοι αυτοί ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ όταν πήγε ο Ρήγας στο ΟΑΚΑ να δει αγώνα.

Εικόνα tsalouxidis

Ο Παπανικολάου λύνει κάμποσα προβλήματα και είχα άδικο που τον θεωρούσα περιττό. Επιδρά εμφανώς σε διάφορους τομείς και στη γενικότερη εικόνα. Και ξέρει και καλύτερο μπάσκετ από πριν. Μπράβο Αγγελόπουλοι που μας τον επιβάλατε.
Ο Γουόρικ είναι σοβαρός ψηλός και μετράει σε επίπεδο Ευρωλίγκας.
Αυτοί οι δύο έχουν δέσει σε σημαντικό βαθμό την ξεχαρβαλωμένη ομάδα.
Το ματς το έκριναν εν πολλοίς δύο παράγοντες. Καταρχάς η διαστημική μέρα Μάντζαρη που έδωσε πάρα πολλούς πόντους με ελάχιστες προσπάθειες και κατά δεύτερον η άμυνα του Χάκετ που έδωσε πολλούς διπλούς πόντους και μετέτρεψε ένα κλειστό ματς σε ματς διαφοράς 10+.
Ο Σπανούλης ουδέποτε είχε πρόβλημα ενέργειας. Σε καμμία φάση της φετινής χρονιάς δεν έχασε την εκρηκτικότητα και το πρώτο βήμα του, ούτε και την αντοχή του. Παρουσιάζεται με μια αυξημένη όρεξη αφού λογικά θα έχουν γίνει προσπάθειες στα αποδυτήρια ενώ είχαμε και δημόσιες δηλώσεις στήριξης του Σφαιρόπουλου. Ένα και πάγιο πρόβλημα έχει : δεν μπορεί να σκοράρει ενώ παίρνει πολλές προσπάθειες. Το πρόβλημα αναδεικνύεται όταν χάνει η ομάδα και κρύβεται όταν κερδίζει. Αν συνυπολογίσει κάποιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καλαθιών του είναι μπασίματα, κυρίως ελεύθερα με Λαμποράλ και Μπαρτσελόνα, τότε μιλάμε για ένα συνολικό ποσοστό σουτ που είναι κάτω από 20%. Δεν θα λυθεί αυτό. Δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Έτσι σουτάρει από πέρσι το Μάρτη σε Ολυμπιακό και Εθνική. Ίσως σε κάποιο ματς παρουσιαστεί μια ακραία κατάσταση και βάλει πχ 6/10 αλλά δεν θα πάψει να κυμαίνεται σε συνολικό ποσοστό αποτελεσματικότητας 30%. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλάει τόσες κατοχές θα πρέπει να σταματήσει να παίρνει προσπάθειες εντελώς γιατί θα τις χάσει. Να μη σουτάρει καθόλου μέχρι να συμπληρώσει ο αντίπαλος 5 φάουλ οπότε θα μπορεί να κερδίζει βολές. Δε νοείται να ξανασυμβεί στα επόμενα ματς νοκ άουτ ό,τι έγινε με την Μπάμπεργκ όπου έχασες το ματς της χρονιάς στον πόντο και σούταρε 17 φορές για να αστοχήσει σε 11.

Εικόνα DRAZA

Για τον Σπανούλη διαφωνώ ...κλασικά.

Όσον αφορά τον Ουόρικ δεν ξέρω αν είναι σοβαρός ψηλός ακόμα. Ξέρω ότι ο Ουόρικ που είδαμε κόντρα στην Ρεαλ μπορεί να έχει ρόλο στον φετινό Ολυμπικό. Και η προσθήκη του έχει λογική μπασκετική.

Ο Παπανικολάου είναι πράγματι πιο ώριμος και πιο "εγκεφαλικός" σε σχέση με όταν έφυγε. Το σημαντικό είναι ότι πρόσθεσες έναν ακόμα αξιόλογο Έλληνα στο ρόστερ σου και δεν θα χρειαστεί να φας θέση ξένου αναζητώντας τις δουλειές που σου κάνει ο Παπανικολάου. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μας με ματς θα βελτιώνεται και ότι του χρόνου θα'ναι καλύτερος από ποτέ. Και εγώ δεν περίμενα να παρουσιαστεί έτσι ...είχα πολύ μεγάλες επιφυλάξεις.

Όσον αφορά τον Χάκετ, πράγματι το καθόρισε το ματς με την άμυνά του. Έχεις παίκτη που είναι "αθλητικά" Αμερικανός και Ευρωπαίος "εγκεφαλικά".

Και για τον Μάντζαρη έχεις δίκιο. Το θέμα είναι ότι έτσι όπως είναι η ομάδα έχεις ανάγκη από έναν παίκτη που θα ντύνεται Μάντζαρης και θα κάνει μια τέτοια υπέρβαση στα παιχνίδια που έρχονται.

Εικόνα fasteddie

Draza μπραβο για την τεχνικη αναλυση του παιχνιδιου ακριβως ετσι.Και αυτο ερχεται να κουμπωσει με το...ζορι που τραβηξα οταν χασαμε με κατεβασμενα χερια απο αυτη την αμυντικα αστεια ομαδα μεσα στην Ισπανια...Τεσπα τελος καλο ολα καλα.
Γραφω σημερα και αφου εχω δει και το χθεσινο ματς με τον αρη.Οποιος το ειδε καταλαβε οτι η ομαδα επαιξε ισα ισα για να κερδισει εστω και με μισο μηδεν.Με Σπανουλη-Πριντ να παιζουν 30 και 35 λεπτα συνεχεια,ε δεν θα ξεσκιστουν κιολας με τον αρη και ενω σε δυο μερες παιζουμε ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.Η διαφορα των δυο ομαδων ειναι 15-20 ποντοι στο χαλαρο και ας εχει δυναμωσει ο αρης.
Πραγματι ο Πριντεζης δειχνει να παιζει πλεον σε...διαστημικους ρυθμους ενω και ο αρχηγος εχει επανελθει πληρως μετα την (αναμενομενη) κοιλια των προηγουμενων μηνων.Επισης ευχαριστη εκπληξη ο Ουορικ ο οποιος ειλικρινα δεν περιμενα να ειναι τοσο καλος.Και ενω πραγματι αμυντικα τα εχει τα θεματακια του,ειδικα απεναντι σε δυνατους ψηλους,ειναι εκπληκτικος στα χετζ αουτ και επιθετικα ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ του Χαντερ γιατι εχει και το σουτακι απο μεση αποσταση.
Παμε τωρα στον Κωστα.Τα εχουμε ξαναπει εδω μεσα και αν θυμασαι ηθελα με τα χιλια την επιστροφη του.Για εκατο λογους αλλα κυριως γιατι ειναι παιχταρας και γαυρος.Ηξερα οτι θα ανεβασει επιπεδο την ομαδα και ακριβως αυτο κανει ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ.Του χρονου με παιχνιδια στα ποδια του και προετοιμασια ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ θα δουμε πραγματα απο τον Παπ που δεν τα εχουμε δει ως τωρα.
Απο εκει και περα.Ειναι τεραστια η απωλεια του Λοτζε,για εμενα πολυ σημαντικοτερη απο του Γιανγκ.Με τον Οθελο,τον Ουορικ και το Μιλουτινοφ τα κουτσοβολευεις,χωρις Λοτζεσκι οχι.Γιατι ουτε ο Στρομπερι ουτε ο Παπαπετρου εχουν την ποιοτητα του,ουτε ο Παπανικολαου το σουτ του.Εχεις δλδ σε καθε ματς 15-20 ποντους μειον που απο καπου πρεπει να τους βρεις,αν δεν τους βρεις,μπαι μπαι.Εδω θελω να πω οτι και ο Παπαπετρου εχει ανεβει στα τελευταια ματς,ειδικα αμυντικα τρωει σιδερα δεν περναει ουτε μυγα.
Τελος οσον αφορα το Μαντζαρη και την υπολοιπη περιφερεια μας (Χακετ,Οντομ).Ειναι φοβεροι αμυντικα (ακομα και ο Οντομ καλος ειναι),ΑΛΛΑ επιθετικα δεν ειναι σταθεροι.Ο Μαντζαρης π.χ. με τη Ρεαλ εκανε το ματς της ζωης του και χθες αν θυμαμαι καλα ηταν αποντος.Ο μοναδικος που ισως μπορει να ειναι συνεπης ειναι ο Χακετ αλλα οχι τοσο στο μακρινο σουτ οσο στα μπασιματα.Τα πονταλακια του τα βαζει παντως αυτο εχει σημασια.
Παμε Ρωσια για το ματς της χρονιας,μαλλον χωρις τον Οθελο,μεγαλη απωλεια.Εαν η ομαδα εχει ενεργεια και τα δωσουν ολα ολοι εχουμε σοβαρες ελπιδες για το διπλο=προκριση,αν οχι θα χασουμε και μαλιστα ευκολα η Κιμκι εκει μεσα ειναι πολυ δυνατη.

υ.γ.1 Δε μπορω να καταλαβω γιατι τα σκουληκια γραφουν με κεφαλαια το αρης...
υ.γ.2 Αυτος ο Οκαρο Γουαιτ παντως ειναι πραγματικα καλος παιχτης,δεν ειναι ασχημα να τον τσεκαρουμε...

Εικόνα DRAZA

Για τον Παπανικολάου θα μιλήσω στο τέλος της χρονιάς. Εξακολουθώ να πιστεύω αυτήν την ώρα πως αν η ομάδα έκανε κάποια πράγματα διαφορετικά στις μεταγραφές το καλοκαίρι, θα μπορούσαμε να μην ασχολούμαστε με την προοπτική απόκτησής του. Αυτό όμως πλέον είναι ιστορία. Ο παίκτης είναι εδώ. Και τον στηρίζουμε και θυμόμαστε τι έχει προσφέρει και τι έχουμε κερδίσει μαζί του.

Εγώ αυτό που αναγνωρίζω στην προσθήκη του Ουόρικ είναι ότι έχει σε μεγάλο βαθμό λογική μπασκετική. Άσχετα με το αν θα βγει και τι θα βγει. Ανοιξιάτικα πάλευες για να δεις τι θα κάνεις και πως θα το κάνεις ...δεν γινόταν να φέρεις και τον Ντάνκαν στα νιάτα του.

Όσον αφορά τον Λοτζέσκι, πρόκειται για άλλον έναν παίκτη που έχει θέματα στην άμυνα. Μας δίνει σκορ όμως και μας δίνει σουτ που μας είναι απαραίτητο αφού το παίρνουμε από μετρημένους παίκτες φέτος. Ειδικά αν υπολογίσει κανείς την "αστάθεια" των περιφερειακών μας στην επίθεση. Θεωρώ λοιπόν και εγώ - και το έχω πει πάλι - ότι φοβάμαι περισσότερο μην χάσει παιχνίδια από την περιφέρεια κι από τους κοντούς ο φετινός Ολυμπιακός ...παρά από την ρακέτα. Παρεμπιπτόντως ...γύρισε στην Ευρώπη και ο Μπράουν.

υγ1: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΚΩΛΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
υγ2: Και εμένα μου αρέσει

υγ3: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΝΤΕΡ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ;; ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΖΩ