ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥΤΣΑΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΓΟΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΙΑ


Tags: -

Αίσθηση προκάλεσε στην ποδοσφαιρική πιάτσα η τελεσίδικη καταδίκη του Σαγόνια για προζβολή της προσωπικότητας του Προέδρου της ΠΑΕ του μεγαλύτερου συλλόγου του κόζμου. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμόν 1158/31-8-2015 απόφασή του απέρριψε την αναίρεση του Κούλη του Θωμαΐδη κατά της υπ’ αριθμόν 186/2014 απόφασης του Εφετείου Πειραιά και ο Κούλης κατάπιε έναν ακόμα, κάνοντας ένα βήμα ακόμα στην προσπάθειά του για το ρεκόρ Γκίνες του πόσους μπορεί να χωρέσει ένα και μόνο σαγόνι.
 
Προτού προχωρήσουμε όμως παρακάτω, θα δηλώσουμε στα χνάρια του ίδιου του Δασκάλου Τζοζ (από το Jaws) ότι δεν υιοθετούμε όσα θα γραφτούν σ’ αυτό εδώ το άρθρο σε βάρος του. Όπως δεν υιοθετήσαμε ποτέ τις φήμες που λένε ότι στα τρενάκια του έρωτα που διοργανώνουν εκεί πέρα μεταξύ εργοδοσίας κι εμμίσθων, ο Κ. είναι πάντα η ατμομηχανή. Ή ότι ο μηχανικός του αυτοκτόνησε βλέποντας ένα φαινομενικά άριστο κιβώτιο ταχυτήτων στο αυτοκίνητο του Κ. που ενώ δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα όταν το οδηγούν οι άλλοι, μόλις μπαίνει ο Κ. κουμπώνει μόνο η όπισθεν. Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω είναι κακοήθειες που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να αποδειχτούν. Κι εμπασηπεριπτώσει για μας δεν είναι κατακριτέο ένας δημοσιογράφος να τον μπουγελώνει τον παπαγάλο, άλλωστε είναι γνωστό ότι αυτό είναι το εθνικό σπορ της αρδικειμενικής δημοσιογραφίας.
 
Ας αφήσουμε όμως το ίδιο το δικαστήριο να μας διηγηθεί τη δακρύβρεχτη ιστορία του ως άνω μισθωτού: Στις 15/10/2012 ο Θωμαΐδης έβγαλε στην εκπομπή του απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχαν διαρρεύσει από μια δικογραφία εν εξελίξει αναφορικά με την υπόθεση των δήθεν στημένων αγώνων του 2010. (Κάνω εδώ μια παρένθεση για να πω ότι μου κάνει φοβερή εντύπωση πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος δυσκολεύεται στην ανάγνωση- είναι εμφανές αυτό όταν διαβάζει φωναχτά τους διαλόγους που βλέπουμε ταυτόχρονα στην τηλεόραση-, έχει πείσει τον κόζμο ότι είναι ικανός να κάνει ολοκληρωμένες σκέψεις. Φαίνεται ότι τα αποθέματα βλακείας του Έλληνα είναι ανεξάντλητα). Συνεχίζουμε με τα όσα λέει το δικαστήριο ότι συνέβησαν: στην εκπομπή αυτή ο Σαγόνιας διάβασε (τσάτρα πάτρα ως συνήθως φαντάζομαι) μια κατάθεση, σύμφωνα με την οποία ο Μπέος εμφανίστηκε στο Δαλούκα ως αντιπρόσωπος του Μαρινάκη και του ζήτηξε να μεσολαβήσει (ο Δαλούκας) για να στήσουν τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι. Ο Μπέος δεν τα κατάφερε (άκου να δεις πράγματα) και τότε ο Μαρινάκης τον παρέκαμψε και έκανε μόνος του τη δουλειά με το Δαλούκα, ο τελευταίος συμφώνησε να δωροδοκήσει τον Ιταλό με διακόκια χιλιάρικα, ο Ιταλός όμως δε δωροδοκήθηκε, ο Ολυμπιακός στη συνέχεια αποκλείστηκε και το γεγονός αυτό προκάλεσε ζημιά δέκα εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ο Μαρινάκης τα έβαλε με το Δαλούκα με ασήμαντη αφορμή λέγοντας ότι ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδας και πρέπει να διαγραφεί από τους πίνακες των διαιτητών, ενώ η πραγματική αιτία ήταν τα παραπάνω (η κακή δουλειά που έκανε στη μεσολάβηση με τον Ιταλό). Συνεπώς, κατά την παραπάνω κατάθεση, αυτή η δήλωση επιβεβαιώνει πλήρως το παραπάνω σενάριο. Ένα το κρατούμενο.
 
Η κατάθεση αυτή ξαναδιαβάστηκε και στην επόμενη εκπομπή, στις 22/10/2012 που είχε καλεζμένο τον τότε Υφυπουργό Αθλητιζμού, Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά στην εκπομπή αυτή δε σχολίασαν καθόλου την κατάθεση, απλά την πέταξαν έτσι σαν τη μπούτσα έξω απ’ το βρακί, μόνο και μόνο για να υπάρχει. Δύο τα κρατούμενα.
 
Στην εκπομπή της 12/11/2012 καλεζμένος ήταν ο Κούγιας, ο οποίος αφού διάβασε με τη σειρά του τις υποκλαπείσες συνομιλίες, έκανε τόσες συνταρακτικές «αποκαλύψεις» για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων υπό την ενορχήστρωση του Σαγόνια (στις οποίες κατά την κρίση του Δικαστηρίου ο Μαρινάκης εμφανίζεται ως «ο άνθρωπος, ο οποίος "στήνει" αγώνες με δωροδοκίες διαιτητών ή με "στημένες" διαιτησίες, δίνει εντολές να οργανωθούν βίαια επεισόδια σε βάρος άλλων παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καταστρέφει ή σώζει, αν το θελήσει, ομάδες του ποδοσφαίρου») που το πολιτικό δικαστήριο έκρινε ότι ανεξάρτητα από το αν ισχύουν ή όχι τα όσα ειπώθηκαν, «ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν αυτά στις ένδικες εκπομπές υποδηλώνει τον σκοπό του εναγομένου (Τζοζ) να εξυβρίσει τον ενάγοντα». Πριν την εκπομπή αυτή, είχε κοινοποιηθεί στο Σαγόνια την ίδια μέρα (12/11) εξώδικο του Βαγγέλαρου που τον καλούσε να απόσχει «από κάθε κακόβουλη, απαξιωτική και δυσφημιστική αναφορά στο όνομα και στο πρόσωπο του, τόσο στην εν λόγω εκπομπή όσο και σε οποιαδήποτε άλλη εκπομπή του τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού ... ή στον διαδικτυακό τόπο, προειδοποιώντας και καλώντας τον εναγόμενο να απέχει από την επίκληση, παρουσίαση ή χρήση οποιουδήποτε παράνομου οπτικοακουστικού υλικού ληφθέντος αποδεικτικού μέσου που έχει στην διάθεση του». Ο Τζοζ αποφάσισε να κάνει τον άντρα για μια φορά στη ζωή του και όχι απλώς προχώρησε στην ανάγνωση παράνομου υλικού, αλλά άφησε τον Κούγια να ολοκληρώσει το παραλήρημά του εναντίον του Προέδρου του Ολυμπιακού. Τρία τα κρατούμενα.
Αυτά περίπου είναι τα πραγματικά γεγονότα όπως τα έχει δεχτεί ανέλεγκτα ο Άρειος Πάγος. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο Βαγγέλαρος στράφηκε στα πολιτικά δικαστήρια και ζήτησε να καταδικαστεί ο Τζοζ για προζβολή της προσωπικότητας λόγω αδικοπραξίας που δημιουργείται από ποινικό αδίκημα (εξύβριση). Ο Τζοζ ισχυρίστηκε ότι έλεγε συνεχώς ότι δεν υιοθετεί όσα έλεγε ο γίγαντας Κούγιας, αλλά έκανε όσα έκανε για ενημέρωση του κοινού από δημοσιογραφικό καθήκον και κάτι τέτοια σαγονίστικα και το δικαστήριο (2891/2013, Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά) του είπε «τι λε ρε λιμοκοντόρε, ποια ενημέρωση ρε πισωγλέντη; Ενημέρωση είναι κατά τη γνώμη σου να διαβάζεις και να ξαναδιαβάζεις παρανόμως εξαχθέντα έγγραφα από δικογραφίες εν εξελίξει και να ανέχεσαι -μη σου πω να υποδαυλίζεις- ύβρεις καλεζμένων σου σε βάρος του Βαγγέλη του Γαμιά; Έτσι κάνετε εσείς στο Τρενάκι; Βάζετε βίντεο από προηγούμενες εκπομπές παρουσιάζοντας κάποιον σαν απατεώνα και μετά συνεχίζετε την εκπομπή σα να μη συνέβη τίποτα; Και άντε, πες ότι η Αλήθεια υπηρετήθηκε την πρώτη φορά. Τις άλλες τι έγινε μωρή τσουτσού; Δώκε τώρα ένα δεκάρικο αποζημίωση στο Βαγγέλα τον Μπήχτη και πάρε μηδέν και το γκηδεμόνα σου».
 
Ο Τζοζ ρούφηξε ένα δάκρυ που κύλαγε στο μάγουλό του- σταγόνα στον ωκεανό απ’ όσα έχει ρουφήξει στη ζωή του- και είπε μέσα του «τώρα θα δείτε παλιοπούστηδοι, θα κάνω έφεση. Θα σας γαμήσω». Και τους γάμησε. Αλλά πάλι δυστυχώς αυτή η ρημάδα κούμπωσε όπισθεν και το Εφετείο με την υπ’ αριθμόν 186/2014 απόφασή του απέρριψε την έφεση του Τζοζ κι επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, διαλαμβάνοντας το ίδιο σκεπτικό.
 
Ο Τζοζ δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πώτς γκένεν ατό; αναρωτιόταν ψευδίζοντας. «Εμένα, τη δημοσιογραφάρα που μαζί με τον Κακαουνάκη, τον Τριανταφυλλόπουλο και το Μαυρίκο είμεθα οι καλύτεροι ερευνηταί; Που κάνουμε ρεπορτάζ ξεκινώντας απ’ αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε και καταλήγουμε στις αποδείξεις ώστε να μην μπερδεύεται ο απλός άνθρωπος ο καφενόβιος που τα ξέρει όλα; Τώρα πραγματικά θα τους γαμήσω. Θα πάω στον Άρειο Πάγο».
 
Τρίτο δικαστήριο, τρίτη πούτσα. ΑΠ 1158/31-8-2015. Και για να μην παρεξηγηθώ εδώ για τα σχήματα λόγου που χρησιμοποιώ, εννοώ ότι αυτή τη φορά ο Θωμαΐδης την πήρε όλη την απόφαση μέσα του. Πρώτα τη ρούφηξε μέχρι το μεδούλι και μετά την ένιωσε καλά και σε βάθος. Σε βάθος 10.000 ευρώ αποζημίωση και 2.700 δικαστική δαπάνη. Σύνολο 12.700, τόσο βαθιά την ένιωσε.
 
Ακούγεται στην ποδοσφαιρική πγιάτσα ότι τρέχουν κι άλλες αγωγές. Και σε βάρος του Τζοζ και σε βάρος του Φαπαθεοδώρου και σε βάρος της μάνας του Γιάννη του Αυλακιώτη. Θα γελάσει και το εμπριμέ ερίφιο με αυτά που έχουν ν’ ακολουθήσουν. Κάτσε να δεις που θ’ αρχίσουν να σκάνε και οι καταδίκες της Δευτέρας από τα ποινικά δικαστήρια. Στοίχημα ότι ο Τζοζ ιδρώνει σα γουρούνι και μόνο στη σκέψη. Το λιοντάρι μπορεί να φοβάται τις ψείρες κατά το Γκαζαντζάκη, αλλά καμιά φορά αράζει, τις βγάζει από πάνω του και μ’ ένα τσααααααακ που φέρνει σαλάκι ικανοποίησης κάτω απ’ τη γλώσσα, τις σπάζει.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΕ ΓΑΜΙΑ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΠΗΧΤΗ
 
ΥΓ. Κουίζ για πσαγμένους: Πού βρίσκεται ο Τζοζ όταν παίζει η Δίκη της Δευτέρας στην τηλεόραση;
α) στο στούντιο
β) έξω απ’ το στούντιο
γ) στη χώρα με τις χοντρές ψωλές
δ) τίποτα από τα παραπάνω, η Δίκη είναι κονσέρβα εκπομπή, ξεκινάει να γράφεται κατά τις 8 της Δευτέρας, έτσι ώστε να αποφευχθούν συλλήψεις επ’ αυτοφώρω
 
ΥΓ2. Περιμένουμε από το Βαγγέλαρο να κινηθεί άμεσα για την είσπραξη του παραπάνω ποσού. Κατάσχεση ακινήτων και πλειστηριαζμός σε περίπτωση μη εμπρόθεζμης καταβολής. Διάρρηξη κάθε καταδολιευτικής δικαιοπραξίας, από το 2013 και μετά, κατάσχεση στα χέρια τρίτου για όλους τους μελλοντικούς μισθούς του Τζοζ για ποσά άνω των 700 ευρώ. Να λέει κάποιος σε εκπομπή του Τζοζ «Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ» και να τρεμοπαίζει το κωλοτρυπίδι του Σαγόνια από την αγωνία. Να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τον τύπο, Εφιάλτης στο δρόμο με τις κούπες κι έτσι.
 
ΥΓ3. Όλες οι παραπάνω αποφάσεις των δικαστηρίων είναι κατά τη γνώμη μας πέρα για πέρα σωστές και τεκμηριωμένες. Προσωπικά μου προξενεί εντύπωση το μικρό ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε στο Βαγγέλαρο για τη ζημιά που υπέστη. Ο Βαγγέλαρος είναι αναγνωρίσιμος, η δε εκπομπή είναι πανελλαδικής εμβέλειας και παίζει να τη βλέπουν και πάνω από 200 άτομα τη φορά, επομένως η ζημιά στη φήμη που προξένησε εμένα μου μοιάζει για μεγαλύτερη από 10.000 ευρώ. Για μένα, πιο δίκαιη θα ήταν μια αποζημίωση 50.000 ευρώ. Όχι μόνο ως καθρέφτης της ζημιάς, αλλά και για να παραληφθεί κάθε επανάληψη της προζβολής στο μέλλον. Όπως και να 'χει, η πρώτη έπεσε και οι επόμενες έπονται. 
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Στις Η.Π.Α η αποζημίωση θα ήταν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα οι αποζημιώσεις δεν ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ, όταν μιλάμε για φυσικά πρόσωπα. Διορθώστε με, αν κάνω λάθος. Αλλά μην μένουμε στο ποσό. Αυτό είναι συμβολικό. Σημασία έχει ότι αυτό που λέμε τόσα χρόνια, ότι ο σαγόνιας κάνει αισχρή προπαγάνδα και ότι ο ΣΚΑΪ έχει αναλάβει να βγάλει τον Μαρινάκη όλα τα κακά του κόσμου, έχει επιβεβαιωθεί από τον Άγριο Πάγο. Δεν μπορεί ο καταδικασμένος να βγαίνει και να κατηγορεί παρανόμως άλλους ανθρώπους. Αυτό και τέλος.

Εικόνα Andreas

O jaws ατμομηχανή στο τρενάκι, μπουγελώνει τον παπαγάλο... έλιωσα. Εγώ ήξερα μόνο για κάποιους που βάφουν το κάγκελο (της λαγοφλώρου). Μία απορία που έχω όμως είναι γιατί ο Βαγγέλας δεν στράφηκε και κατά του καναλιού που προέβαλε την εκπομπή. Λογικά θα ανέβαινε και η αποζημίωση. Πάντως απ' ότι φαίνεται το πανηγύρι θα συνεχιστεί και αναπόδραστα θα επηρεαστεί η γενικότερη κατάσταση από άλλες εξελίξεις με παναθηναϊκάκηδες που φαίνεται να τρέχουν.

ΥΓ: Ένα ιστορικό, που πήρα από τη μηχανή του χρόνου, άσχετο με τα πρόσωπα της δημοσίευσης και μολονότι όντως δεν θεωρώ σωστό να κοροϊδεύουμε γενετικά ελαττώματα, είπα να το μοιραστώ.

«Κάρλος ΙΙ, ο τελευταίος των Ισπανών Αψβούργων: Ήταν ανίκανος σεξουαλικά, παραμορφωμένος και διανοητικά καθυστερημένος. Τον αποκαλούσαν Κάρλο τον Μαγεμένο, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι για την κατάστασή του έφταιγε η αιμομιξία. Ο Κάρλος ήταν προϊόν τέτοια ενδογαμίας, που θα μπορούσε να ήταν πρώτος ξάδελφος του εαυτού του. «Έχει ακόρεστο στομάχι και καταπίνει όλες τις τροφές ολόκληρες, αφού το σαγόνι του προεξέχει τόσο πολύ, ώστε οι δύο σειρές των δοντιών του να μην μπορούν να συναντηθούν. Σε αντιστάθμισμα, έχει έναν αφύσικα πλατύ λαιμό, έτσι που ένα στομάχι ή ένα συκώτι κότας περνάει κάτω ολόκληρο και επειδή το αδύναμο στομάχι του δεν μπορεί να το πέψει, το αδειάζει με τον ίδιο τρόπο», έγραφε ο άγγλος πρεσβευτής στην Ισπανία, το 1696»

Εικόνα clark gheibol

Θα σ' τα πει ο Απόστολος καλύτερα, αλλά είναι γνωστό ότι ο προγναθιζμός είναι σε κάποιες περιπτώσεις ένδειξη νοητικής στέρησης
Αυτό για το τρενάκι φυσικά δεν το υιοθετούμε

Εικόνα REDNYC

......κάνοντας ένα βήμα ακόμα στην προσπάθειά του για το ρεκόρ Γκίνες του πόσους μπορεί να χωρέσει ένα και μόνο σαγόνι....ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΕΛΙΩΣΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ! ΘΕΟΣ!

ΕΙΠΑΜΕ, Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ! ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΕΥΤΟΥΝ!

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Ελπίζω οι επόμενες τσεσπού να ειναι μεγαλύτερες. REDS against all.

Εικόνα Chief Bromden

Συκοφάντης και με δικαστική απόφαση πλέον ο υπάλληλος του Αλαφούζου Κυριάκος Θωμαΐδης, οι μαϊντανοί που στήριζαν κάθε Δευτέρα τις συκοφαντίες του σε τι διαφέρουν;

Ξεκίνησε έρανος στο SDNA για να μαζευτεί το ποσό της αποζημίωσης. Ο κάθε αρθρογράφος θα γράψει extra άρθρο προς ενίσχυση του σαγόνια ενώ ο Αυλακιωτης θα ανεβαίνει καθημερινά για τις επόμενες δυο βδομάδες, Τα αφιερώματα υπέρ Ιβαν θα διπλασιαστούν ενώ θα βγει σε δημοπρασία το φουλάρι της Αυλωνίτου...

Το ποσό δεν ειναι μικρό, ο μισθός του Μαμουτε μέχρι το καλοκαίρι ειναι...

Έπρεπε να το καταλάβω πως η εκπομπή ειναι κονσέρβα, που να ξενυχτήσει η Αυλωνίτου η κρυοκωλη...

Τα χρήματα να δωθουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, στους απολυμένους του SDNA...

Εικόνα Pavlos

Απορία προς το νομικό επιτελείο του RATM: γιατί μάθαμε τώρα (επτά μήνες αργότερα) για μιαν απόφαση του Αρείου Πάγου που έχει ημερομηνία 31-08-2015;

Εικόνα clark gheibol

πράγματι, είναι λίγο παλιά η απόφαση. Αλλά για να πάρεις αντίγραφο, πρέπει να καθαρογραφεί. Ειδικά όταν οι δικαστές γράφουν με το χέρι, η απόφαση πολλές φορές δε διαβάζεται καθόλου. Πρέπει λοιπόν οι γραμματείς να κάνουν τη δουλειά τους. Παλιά, προσφέρονταν οι ίδιοι οι διάδικοι να τις καθαρογράψουν για να επισπεύσουν τις συνέπειες. Τώρα δεν ξέρω αν γίνεται.
Δεν παίρνω βέβαια όρκο ότι άργησε τόσο να καθαρογραφεί, εμείς τώρα πήραμε χαμπάρι τι συνέβη από τα δημοσιεύματα. Αυτά σ' τα λέω επειδής έχω ρωτήσει και ξέρω, αν είναι κανένας νομικός εδώ ας μας διαφωτίσει...

Εικόνα thita

Έτσι ακριβώς είναι,μερικές φορές αργεί το σκεπτικό,ε άμα κρατάνε και το χειρόγραφο σε κανένα συρτάρι 2-3 μήνες σκόπιμα ή αν αργούν να υπογράψουν πρόεδρος και εισηγητής,κλπ. Προσωπικά το έμαθα από τον ΓΑΥΡΟ.

Εικόνα Pavlos

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γι᾽αυτό ακριβώς ρώτησα, επειδή όταν είδα το πρωτοσέλιδο του ΓΑΥΡΟΥ, θεώρησα πως επρόκειτο περί προσφάτου γεγονότος, και κατόπιν συνειδητοποίηση πως η απόφαση του ΑΠ ήταν αρκετά παλαιότερη.

Μήπως λοιπόν υπήρχε και για την καθυστέρηση κάποιος δάκτυλος μέσα απο τους παρα-δικαστικούς κύκλους, ούτως ώστε να μπορεί ο σαγόνιας να πετάει τη λάσπη του, για μερικούς μήνες ακόμα, λίγο πιο ελεύθερα απ᾽όσο υποθέτω θα τολμάει να κάνει από τώρα και στο εξής;

Και μία συναφής ερώτηση: πότε νομίζετε ότι πληροφορήθηκαν οι διάδικοι την έκβαση της υπόθεσης; Εννοώ επισήμως, πότε έμαθε ο Βαγγέλας για τη δικαίωσή του;

Εικόνα REDNYC

Μήπως λοιπόν υπήρχε και για την καθυστέρηση κάποιος δάκτυλος μέσα απο τους παρα-δικαστικούς κύκλους, ούτως ώστε να μπορεί ο σαγόνιας να πετάει τη λάσπη του, για μερικούς μήνες ακόμα, λίγο πιο ελεύθερα απ᾽όσο υποθέτω θα τολμάει να κάνει από τώρα και στο εξής; ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!

Και μία συναφής ερώτηση: πότε νομίζετε ότι πληροφορήθηκαν οι διάδικοι την έκβαση της υπόθεσης; Εννοώ επισήμως, πότε έμαθε ο Βαγγέλας για τη δικαίωσή του; ΑΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΦΥΣΙΚΑ Ο ΣΑΓΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΚΙΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ....

Εικόνα clark gheibol

Ας με διορθώσει κανένας δικηγόρος αν κάνω λάθος, αλλά οι αποφάσεις άμεσα ανακοινώνονται μόνο στην ποινική δίκη. Στο πολιτικό δικαστήριο βγαίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν τα αστέρια είναι ευνοϊκά. Καθήκον επιμελείας του διαδίκου είναι να παρακολουθεί την υπόθεση. Παλιότερα έπρεπε να πας στο δικαστήριο και να ρωτήσεις άμα βγήκε η απόφασις, τώρα μπορείς να το παρακολουθήσεις και ηλεκτρονικά.
Τώρα, το πότε ακριβώς την πήρε η Γραμματεία από τους Δικαστάδες, δεν μπορώ να το ξέρω. Σίγουρα θα το ήξεραν κανα τρίμηνο τώρα με μετριοπαθείς υπολογιζμούς

Εικόνα thita

έτσι, μόνο στα ποινιά απαγγέλλεται στο ακροατήριο, σε πολιτικά και διοικητικά εκδίδεται σε μεταγενέστερη και απροσδιόριστη ημερομηνία, ακόμη και όταν υπάρχει χρονικός περιορισμός στο νόμο οι δικαστές συνηθίζουν να τον ερμηνεύουν ως ..... ενδεικτικό και όχι υποχρεωτικό

εν προκειμένω, μπορεί το πλήρες κείμενο να καθυστέρησε για λόγους διαδικαστικούς (καθαρογραφή και θεώρηση), αλλά με την καχυποψία που μας έχουν δημιουργήσει διάφορα φαινόμενα, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει να ξεχάστηκε σε κανένα συρτάρι για τρίμηνο

συνηθίζεται αυτό άλλωστε, όπως διαβάζω, για δικογραφίες που άμεσα ή έμμεσα αφορούν τον αλαφούζο, σωστά?

Εικόνα giorgopoulos

Για το κουιζ παιδες.......το δ

Εικόνα clark gheibol

αν είναι όπως λες και δεν αποκαλύπτω ακόμα τη σωστή απάντηση, πώς θα χαρακτήριζες αυτούς που κάνουν τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε κονσέρβα εκπομπή;

Εικόνα thita

Αυτή είναι η απάντηση,το έχουμε πει σε σχόλιο σε άλλο άρθρο εδώ και καιρό,όλες κονσέρβες. Οι τηλεφωνικώς παρεμβαίνοντες στημένοι φυσικά. Πόση αλήθεια αντέχεις εεεεε?

Εικόνα clark gheibol

φίλε σόρι για την επανάληψις, αλλά λείπω εδώ και πολύ καιρό από το σάη, έχω χάσει επεισόδια τουλάχιστον ενός έτους

Εικόνα thita

Παιχταρά μου,τι σορρυ λες,δεν πουλάω πνεύμα, απλά υπερθεματιζω. Να μην ξαναγίνει η απουσία.

Εικόνα vagio

Οπως λεει κι ο φιλος brainstorm, εγω ο αδαης θεωρω μηδαμινο το ποσο. Η ολη τιμωρια δηλαδη. Σανα να του λενε δωσε δεκα και συνεχισε. Εκτος αν εχει κι αλλες πτυχες η ιστορια, αν στην πραξη η καταδικη αυτη τους δενει τα χερια για ενδεχομενες μελλοντικες πουστιες. Δωσε τα φωτα σου.
Κατα τ'αλλα ολοι ευχαριστηθηκαμε για την καταδικη του μαλακα. Ολοι, δηλαδη οσοι διαβαζουν RATM και λοιπα κοκκινα σαιτ, γιατι σε ΕΝΑ αντικειμενικο εγω δεν την ειδα την ειδηση.

Εικόνα clark gheibol

το ουσιαστικό κέρδος είναι το εξής:
1) του λέει ο ΑΠ ότι δεν μπορεί να λέει ένα "δεν υιοθετούμε" και να καθαρίζει, όταν ενορχηστρώνει όλη την εκπομπή με επιμέλεια. Οπότε του κόβεται το γελάκι του στιλ "μην τα λέτε αυτά, είναι και αργά και ακούνε και εισαγγελείς" και τέτοια
2) μην ξεχνάς ότι η δίκη έχει έξοδα. Ο Θωμαΐδης καταδικάστηκε σε καταβολή δικαστικής δαπάνης 3 φορές, μην κοιτάς που εμείς έχουμε μόνο την απόφαση του ΑΠ. Επίσης, οι δικηγόροι πληρώνονται ανεξαρτήτως αποτελέζματος. Επομένως το συνολικό κόστος γι' αυτούς πρέπει να ξεπερνάει τα 20 χιλιάρικα. Επίσης, αν δεν είχε καταβληθεί η αποζημίωση ύστερα από το πρωτόδικο δικαστήριο- άντε βαριά από το Εφετείο- η αποζημίωση (οι 10.000) τοκίζονται με το επιτόκιο υπερημερίας που είναι 12% ετησίως αν δε λαθεύω, μιλάμε δηλαδή για 24% πάνω, δηλαδής άλλα 2.400 σε τόκους
3) του λέει επίσης ο ΑΠ του Κυριάκαρου ότι δεν μπορεί να οχυρώνεται πίσω από τη διερεύνηση της αλήθειας διαπράττοντας ποινικά αδικήματα
4) είναι προφανές ότι αν ξανακαταδικαστεί ο Κυριάκαρος από το δικαστήριο, το ποσό της αποζημίωσης θα είναι πολύ μεγαλύτερο αυτή τη φορά διότι θα εμπεριέχει κι ένα είδος ποινής εν είδει πρόληψης. Δυστυχώς το σύστημα δικαίου στις χώρες με ηπειρωτικό ευρωπαϊκό δίκαιο που πηγάζει από το ρωμαϊκό δίκαιο, είναι κάπως άδικο για τον ενάγοντα στις περιπτώσεις αποζημίωσης γιατί πρέπει να αποδείξεις ζημιά

Εικόνα thita

Αποζημιώσεις στην Ελλάδα επιδικάζονται με το σταγονόμετρο. Ο σωκρατης που τον είχε σκίσει η καθημερινή για μήνες και η μετοχή της Ιντρακόμ είχε πάει στα τάρταρα,πήρε όλες κι όλες 300.000 αν θυμάμαι σωστά.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν είναι το ύψος του ποσού που μετράει. Μην κοιτάς το δέντρο. Κοίτα το δάσος. ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που έχει η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου. Διάβασε και το άρθρο δίπλα, για το ίδιο θέμα. Εδώ θα΄μαστε εξάλλου και θα δούμε...

Εικόνα Brainstorm

Ολα αυτα ειναι πολυ σωστα οπως τα λεει το αρθρο, ομως αντικειμενικα 10.000 ευρω δεν ειναι τιποτα, τα βρισκουν στο αψε σβησε, ουτε καν απ την τσεπη του καταδικασθεντα.

το ζητημα ειναι πως σε προστατευουν τα δικαστηρια η ο Αρειος Παγος η καποιος, απ το να ρθει ο εκαστοτε τηλεδικαστης της Δευτερας και απλα να αρχισει να ξαναλεει τα ιδια σε 5 μερες.
αν αυτοι εχουν ορισει ενα μπατζετ αποζημιωσεων ξερω γω 100.000 ε δεν εγινε και τιποτα να το ξανακανουν. Το ζητημα ειναι καθαρα πως το γλυτωνεις αυτο.

Εικόνα clark gheibol

Το ποσό είναι μικρό και δυσανάλογο προς τη φήμη του Βαγγέλαρου και την εμβέλεια του Σκάι. Βέβαια, είναι σε βάρος του Σαγόνια, όχι σε βάρος του Σκάι, επομένως πρέπει να τα δώκει ο ίδιος. Αν τα δώσει ο Σκάι, έχουμε εδώ αναδοχή χρέους, άρα χαρτόσημο 3,6% ή δωρεά με 6.000 ευρώ αφορολόγητο και τις υπόλοιπες 6.200 προς 20%. Ανεβαίνουν τα έξοδα, αν και η φοροδιαφυγή είναι γνωστή κομπίνα στο Σκάι

Εικόνα thita

Χαχαχα,φοβερή η προσέγγιση. Εδώ δεν αφήνουν το ΙΚΑ να μπει στον σκαϊ,λες να τολμήσει η ΔΟΥ τέτοιο πράγμα?

Εικόνα clark gheibol

κανονικά πρέπει, αν και δεν είμαι σίγουρος για το ύψος του χαρτοσήμου, καθώς μεταξύ εμπόρων είναι 2,4%. Και όλοι ξέρουμε ότι ο Σαγόνιας εμπορεύεται σανό