Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 20.04 έως 26.04.2016


Tags: -

Γράφει ο MakTheBet
 
Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους. Άλλη μια κατακόκκινη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την κατάκτηση πολλών ομαδικών τίτλων, οι οποίοι αποδεικνύουν για ακόμα μια χρονιά πως η ομάδα μας είναι το απόλυτο αφεντικό στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δυστυχώς όμως, εκτός από τις ευχάριστες ειδήσεις είχαμε και ένα δυσάρεστο, καθώς η ομάδα πόλο γυναικών δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό της Euroleague, με αποτέλεσμα να παραδώσει τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Ευρώπης. Επειδή όμως έχουμε μεγάλη ειδησεογραφία, πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα όλων των Ερασιτεχνικών μας τμημάτων.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Τεταρτη 20 Απριλίου, η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια του πρώτου αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε πως Πρωταθλήτρια Ελλάδας ανακυρήσσεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 4 νίκες, με τον Ολυμπιακό να προηγείται ήδη του Παναθηναϊκού με 2-0, καθώς στην τελική φάση μεταφέρονται οι νίκες της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη και η αρχηγός Ανθή Μπαλτά, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Ο πρώτος τελικός είναι πάρα πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι όπως επίσης θεωρώ ότι θα είναι και πάρα πολύ δύσκολο. Έχουμε ετοιμαστεί, δυστυχώς η αποχή μας έβγαλε εκτός αγωνιστικού ρυθμού αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Περιμένουμε τον κόσμο μας να είναι στο γήπεδο, να μας υποστηρίξει. Το έχουμε ανάγκη και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ η δυναμική παρουσία του».
Ανθή Μπαλτά: «Είναι ξεχωριστό παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα τρία που έχουμε παίξει τη φετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό και αρκετά  δύσκολο. Θεωρώ ότι το πρώτο ματς των τελικών σημαίνει πολλά. Εφόσον νικήσουμε την Tετάρτη θα χρειαζόμαστε ένα βήμα ακόμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τα καταφέρουμε αύριο και με την βοήθεια του κόσμου μας που μας δίνει έξτρα ώθηση για να πετύχουμε το στόχο μας».
Στα αγωνιστικά, η ομάδα μας πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού με το ευρύ 74-37(!).
Χαρακτηριστικό της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων αποτέλεσε το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο του αγώνα, η διαφορά στο σκορ είχε φτάσει ακόμα και στους 44 πόντους(!) με το σκορ στο 72-28 υπέρ του Ολυμπιακού. Πρώτη σκόρερ της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε η Χαλιβέρα με 14 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τους πόντους που πέτυχαν όλες οι παίκτριές μας: Γκότζη (2 πόντους), Σταμάτη (10 πόντους με 2/4 τρίποντα), Μπόνη (13 πόντους με 2/4 τρίποντα), Χατζηνικολάου (7 πόντους με 1/2 τρίποντα), Μπαλτά (6 πόντους με 1/2 τρίποντα), Νικολαϊδου (2 πόντους), Χαλιβέρα (14 πόντους με 2/2 τρίποντα), Τζόνσον (8 πόντους), Κοσμά (2 πόντους), Παπαμιχαήλ (4 πόντους), Κριστόφερσον (6 πόντους), Καλογήρου (συμμετοχή).
Μετά το τελικό σφύριγμα των διαιτητών, σύσσωμη η ομάδα μαζί με το τεχνικό τιμ, πήγαν στην κερκίδα προκειμένου να ευχαριστήσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε στο Κλειστό της Γλυφάδας για να βοηθήσει την ομάδα μας και να τη «σπρώξει» σε μια ακόμα νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος ευχαρίστησε τις παίκτριες της ομάδας για τη μεγάλη αυτή νίκη και ζήτησε νίκη στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της τελικής φάσης προκειμένου η ομάδα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου της Πρωταθλήματος μέσα στη Λεωφόρο!
Μετά το τέλος του αγώνα, τόσο η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη όσο και οι παίκτριες Ρόζα Μπόνη και Εβίνα Σταμάτη, έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Ελένη Καπογιάννη: «Βρεθήκαμε σε πολύ καλή μέρα που είναι το ζητούμενο. Με προσήλωση στο αμυντικό μας κομμάτι και καλή λειτουργία στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έχει καλές παίκτριες και περιμένουμε ότι θα αντιδράσει. Όμως εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμες να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση και στην έδρα του Παναθηναϊκού για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα έχουμε ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ όμως αυτό δεν λέει τίποτα αν δεν το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας».
Ρόζα Μπόνη: «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι της σειράς και με αυτόν τον τρόπο, επιβλητικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε το πάνω χέρι, και θα πάμε με αβαντάζ στην έδρα του Παναθηναϊκού για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, τώρα το που θα το πανηγυρίσουμε δεν μας απασχολεί πολύ. Αν μπορέσουμε να το κατακτήσουμε αήττητες έχει καλώς, αλλά ούτως ή άλλως θα το πανηγυρίσουμε με τον κόσμο μας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ως απίθανο να ανατραπεί η σειρά των τελικών αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαρές μέχρι το τέλος».
Εβίνα Σταμάτη: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Δεδομένου ότι προηγούμασταν με 2-0 ήταν πολύ κρίσιμη αναμέτρηση κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Πιστεύαμε στη νίκη, πάρα πολύ ίσως δεν περιμέναμε να έρθει με τόση ευκολία. Τώρα πάμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο, πιστεύω ότι μπορούμε. Το έχουμε κάνει ήδη μια φορά, βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμες για αυτό το παιχνίδι».
Τα highlights του πρώτου τελικού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Απριλίου, η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα της τελικής φάσης του ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη και μόνο νίκη προκειμένου να κάνει το 4-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό και να πανηγυρίσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Πριν το πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι, η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη και η παίκτρια Ανθή Μπαλτά, δήλωσαν στο επισημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Ελένη Καπογιάννη: «Περιμένω ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, γιατί μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα και με την έδρα του προσπαθήσει να μας βγάλει εκτός ρυθμού. Θα είναι πιο δύσκολο από ότι ίσως να περιμένει ο κόσμος, αλλά αν κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και πιάσουμε μια καλή απόδοση, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».
Ανθή Μπαλτά: «Περιμένουμε έναν πολύ πιο ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό και ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από ότι το τελευταίο στην Γλυφάδα. Θα πρέπει να είμαστε το ίδιο δυνατές στην άμυνα και με υπομονή και μυαλό στην επίθεση, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αήττητες».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού (για 5η φορά φέτος) και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και μάλιστα ως αήττητος! Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή, δείχνοντας ότι θέλουν πολύ να κατακτήσουν τον τίτλο αήττητες και ειδικά μέσα στην έδρα των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν εύκολα με 38-50.
Βέβαια, οφείλουμε να πούμε πως πριν φτάσουμε σε αυτό το τελικό σκορ, προηγήθηκαν επεισόδια στο «Π.Γιαννακόπουλος» τα οποία οδήγησαν μέχρι και σε προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εξέλιξή του. Δε θέλω να επεκταθώ στα επεισόδια, άλλωστε δεν το έκανα ποτέ.
Όσοι δεν παρακολουθήσατε τον συγκεκριμένο αγώνα και δεν έχετε εικόνα από τα επεισόδια στα οποία αναφερόμαστε, μπορείτε να δείτε ένα σχετικό βίντεο που αποτυπώνει ακριβώς το τί έγινε στο «Π.Γιαννακόπουλος» εδώ
Οι διαιτητές ανακοίνωσαν λίγο αργότερα την ανάγκη εκκένωσης του γηπέδου για λόγους ασφαλείας. Πράγματι, μετά από περίπου μισή ώρα το γήπεδο είχε αδειάσει με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχιστεί με άδειες κερκίδες.
Φυσικά, η ομάδα μας δε θα μπορούσε να μην πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Κλειστό «Π.Γιαννακόπουλος» με αποτέλεσμα λίγο μετά τη λήξη του παιχνιδιού να συνεχίσει το πανηγύρι και στα αποδυτήρια. Οι παίκτριές μας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού και διοικητικού τιμ που βρέθηκε στην αποστολή φώναξαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού και άνοιξαν μέχρι και σαμπάνιες για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο θριαμβευτικό τόνο στο τεράστιο επίτευγμα της κατάκτησης του εγχώριου νταμπλ από την πρώτη κιόλας χρονιά του επανιδρυθέντος τμήματος και μάλιστα χωρίς να σημειωθεί ήττα.
Μπορείτε να δείτε τα highlights του δεύτερου και τελευταίου φετινού τελικού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εδώ.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η αποστολή της ομάδας βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου και γνώρισε θερμότατη υποδοχή από τους δεκάδες οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο σημείο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι νταμπλούχες Ελλάδος συνέχισαν τα επινίκια με βραδυνή διασκέδαση που ακολούθησε σε γνωστό μαγαζί.
Η φετινή σεζόν τελείωσε λοιπόν για το τμήμα μπάσκετ γυναικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την ομάδα μας να κατακτά αήττητη και τους δύο εγχώριους τίτλους, δικαιώνοντας έτσι τους κόπους όλων εκείνων που πίστεψαν και ενήργησαν για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος. Πλέον οι αθλήτριές μας θα έχουν όλο τον χρόνο να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν σωματικά και ψυχολογικά για την επόμενη σεζόν.
Σε επίπεδο ακαδημιών, δεν έχουμε κάτι νεότερο, απλούστατα διότι έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα υποδομών ΕΣΚΑΝΑ στα οποία συμμετείχαν τα ακαδημαϊκά μας τμήματα (Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους φετινούς απολογισμούς και των τριών αυτών τμημάτων σε παλαιότερο άρθρο της παρούσης ενότητας και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού έχει ολοκληρώσει εδώ και λίγες ημέρες τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με τη χρονιά δυστυχώς να μην κλείνει όπως θέλαμε καθώς η ομάδα μας αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση του ελληνικού Πρωταθλήματος. Παρ' όλα αυτά, φέτος καταφέραμε να κατακτήσουμε δύο τίτλους (Λιγκ Καπ και Κύπελλο Ελλάδας) και ελπίζουμε του χρόνου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να γίνει το πολυπόθητο τρεμπλ, όπως έγινε και το 2013.
Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Ξεκινάμε από την ομάδα Παίδων, η οποία θυμίζουμε πως κατέκτησε φέτος το αντίστοιχο πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ και πλέον θα διεκδικήσει την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων! Η ομάδα μας βρέθηκε την Κυριακή 24 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα συμμετάσχει στην προημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
·        Μ. Δευτέρα 25/4/16 - ΑΕΠ Ολυμπιάς – ΑΟ Αθλοπαιδιών ΚΩ
·        Μ. Δευτέρα 25/4/16 - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – ΕΑ Πατρών
·        Μ. Τρίτη 26/4/16 - ΑΟ Αθλοπαιδιών ΚΩ – ΕΑ Πατρών
·        Μ. Τρίτη 26/4/16 - ΑΕΠ Ολυμπιάς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
·        Μ. Τετάρτη 27/4/16 - ΕΑ Πατρών – ΑΕΠ Ολυμπιάς
·        Μ. Τετάρτη 27/4/16 - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – ΑΟ Αθλοπαιδιών ΚΩ
Θα υπάρχει ενημέρωση για τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε η ομάδα μας στο επόμενο άρθρο της παρούσης ενότητας.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παμπαίδων Α', οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αρχικά το Σάββατο 23 Απριλίου εκτος έδρας τον Αστέρα Νίκαιας κι έπειτα μια μέρα αργότερα εντός έδρας τον Εθνικό ΟΦΠΦ, στα πλαίσια της 2ης και της 3ης αγωνιστικής, του 2ου γύρου, της Β' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ξεκινάμε χρονολογικά από το παιχνίδι με τον Αστέρα Νίκαιας, του οποίου και επικρατήσαμε με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στα δύο αυτά ματς ήταν οι: Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Αλέξανδρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος και Στάτος Αθανάσιος. Το παιχνίδι της Κυριακής (24/4) όπου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Εθνικό αναβλήθηκε, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα. Βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων΄στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην επόμενη φάση, ωστόσο η ΕΣΠΕΔΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων.
Συνεχίζουμε με το τμήμα των Παμπαίδων Β', οι οποίοι πλέον αγωνίζονται για τις θέσεις 9-16 του αντίστοιχου πρωταθλήματος και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το Σάββατο 23 Απριλίου εκτος έδρας τον Ιάσωνα Κερατσινίου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής αυτής της φάσης του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτες του Σπύρου Κυριακάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Σαπουτζής Μ.,Ρούσας Ι.Κουτρούλης Τ.,.Μαζωνάκης Κ., Μάρτος Κ.,Μπακοδήμος Σ., Μαλατράς Γ. και Χατζηκλημάνογλου. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 7 Μαϊου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Tην Πέμπτη 21 Απριλίου, η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΟ Θήρας στα πλαίσια του τρίτου παιχνιδιού της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός προηγείτο στις νίκες επί της ομάδας του ΑΟ Θήρας με 2-0 και ήθελε μία νίκη ακόμα προκειμένου να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς όσο και η αρχηγός μας Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσαν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Το λιγότερο που περιμένω από τις αθλήτριες μου είναι να δείξουν το ίδιο σοβαρό πρόσωπο που είχαν και στα δυο προηγούμενα ματς, με την ίδια συγκέντρωση και πειθαρχεία έτσι ώστε να πετύχουμε την τρίτη νίκη που χρειαζόμαστε, για να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος, από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος».
Στέλλα Χριστοδούλου: «Το ότι προηγούμαστε με 2-0 στις νίκες δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, γιατί η Σαντορίνη διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα. Από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαρές και συγκεντρωμένες στον στόχο μας, που είναι φυσικά η νίκη, έτσι ώστε να πανηγυρίσουμε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα μας μετά από δυο χρόνια, μιας και πέρσι τελειώσαμε τους τελικούς στην έδρα του Παναθηναϊκού και να ζήσουμε ξανά αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα που είμαι σίγουρη ότι θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι μας».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στον ΑΟ Θήρας και νίκησε και στον τρίτο τελικό με 3-0 σετ, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το Πρωτάθλημα! Αναλυτικά η διακύμανση των σετ: Αρχικά κερδίσαμε το 1ο σετ με 25-14, στη συνέχεια το 2ο με 27-25 και τέλος το 3ο με 25-9(!). Με τον τίτλο αυτό ο Θρύλος έφτασε στην κατάκτηση του 4ου σερί νταμπλ του, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία του στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ τα τελευταία χρόνια.
Πρώτη σκόρερ του συγκεκριμένου αγώνα αναδείχθηκε η Τσβετάνοβα με 19 πόντους, ενώ ακολούθησε η Μαλασάϊ με 16 πόντους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτριών μας που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς: Γιώτα 10 (4/8 επ., 4 μπλοκ, 2 ασσοι), Λαζάρεβιτς 8 (7/24 επ., 1 άσσος, 69%υπ.-62%αρ.), Μαλασάι 16 (13/31 επ., 3 άσσοι, 48%υπ.-33αρ.), Λαμπρούση 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (2/3 επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Τσβετάνοβα 19 (16/32 επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Κονόμι -λ (57%υπ.-57%αρ.), Κωνσταντίνου 2 (2/5 επ.), Βλαχάκη, Τέζα (συμμετοχή).
 
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού η βράβευση των κορυφαίων, με την αθλήτριά μας Κατερίνα Γιώτα να ανακυρήσσεται MVP του φετινού Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η φιέστα, όπου σύσσωμη η ομάδα, παρουσία και πολλών μελλών του τεχνικού και του διοικητικού τιμ -με τον Μιχάλη Κουντούρη φυσικά να μην αποτελεί εξαίρεση- πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου μαζί με τους φίλους της ομάδας οι οποίοι βρέθηκαν στο Κλειστό του Ρέντη προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα μας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις, με την Κατερίνα Γιώτα και την Στέλλα Χριστοδούλου να αναφέρουν στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Κατερίνα Γιώτα: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ που κατακτά ο Ολυμπιακός, σίγουρα είναι μεγάλη χαρά για όλους. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις συμπαίκτριες μου, αλλά και το προπονητικό τιμ και την διοίκηση για την στήριξη που μας δείχνουν κάθε ημέρα και εύχομαι να κατακτήσω κι άλλους τίτλους με τον Ολυμπιακό στην συνέχεια. Αφιερώνω την προσωπική μου διάκριση σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού».
Στέλλα Χριστοδούλου: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί σήμερα καταφέραμε να πάρουμε το τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ για τον Ολυμπιακό, δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη αυτή τη χρονιά, όλοι μαζί, προπονητικό τιμ και αθλήτριες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Όλο αυτό βέβαια έχει να κάνει με μια πολύ σταθερή διοίκηση και τους χορηγούς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και χαίρομαι που καταφέραμε και τους δικαιώσαμε. Θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός έχει βάλει πολύ σταθερές βάσεις όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τόσο στον Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».
Φυσικά το ερυθρόλευκο πάρτυ συνεχίστηκε και στο χώρο των αποδυτηρίων, όπου ο προπονητής της ομαδας Μπράνκο Κοβάτσεβτις, μαζί με τις όλες του τις παίκτριες χόρευαν και τραγουδούσαν ασταμάτητα σε ... "Ολυμπιακούς" ρυθμούς!


Η χρονιά λοιπόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η ομάδα βόλεϊ γυναικών μας κατέκτησε όλα τα εγχώρια τρόπαια, ενώ προηγήθηκε και μια εξιοπρεπής πορεία στην Ευρώπη. Πλέον οι αθλήτριές μας θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν σωματικά και ψυχολογικά εν' όψει της επόμενης σεζόν.
Και πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Κορασίδες: Ξεκινάμε από το τμήμα των Κορασίδων, οι οποίες το διήμερο 23-24 Απριλίου έδωσαν δύο αγώνες στα πλαίσια του final-4 του αντίστοιχου Πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Η αρχη έγινε το Σάββατο 23 Απριλίου με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τον ΓΣ Ηλιούπολης, του οποίου και επικράτησε με 3-2 σετ με αποτέλεσμα να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Οι παίκτριες του Σπύρου Σαραντίτη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Γιώτα Αφροδίτη, Γκόλφη Άννα, Ζαμπάτη Όλγα, Ζουμίδη Φρειδερίκη, Θεοδώρου Σοφία, Καίσαρη Πολυξένη, Λιόλιου Γεωργία, Λουκάτου Αφροδίτη, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα και Πάντου Κατερίνα. Μια μέρα αργότερα, η ομάδα μας αγωνίστηκε με την ίδια σύνθεση απάνεντι στο Αιγάλεω, το οποίο και κέρδισε με 3-1 σετ με αποτέλεσμα την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, για 6η φορά στην ιστορία της! Οι νεαρές αθλήτριες του Ολυμπιακού, όπως ήταν άλλωστε φυσικό, πανηγύρισαν δεόντως και για αρκετή ώρα την κατάκτηση του τίτλου!


Στους δύο αυτούς αγώνες της ομάδας μας, έδωσε το παρόν και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος παρακολούθησε με σοβαρότητα και προσοχή τις αγωνιζόμενες παίκτριες, γιατί καλό είναι να μην ξεχνάμε πως τα τμήματα υποδομής αποτελούν μεγάλη κληρονομιά του συλλόγου και μακάρι να δούμε στο μέλλον κάποια από τις αθλήτριες αυτές να αγωνίζεται με τη φανέλα και της πρώτης μας ομάδας.

Τέλος, να πούμε πως στη συγκεκριμένη διοργάνωση, πολυτιμότερη αθλήτρια ανακηρύχτηκε η Όλγα Ζαμπάτη, καλύτερη επιθετικός η Χριστίνα Αδαμοπούλου και καλύτερη μπλοκερ η Αφροδίτη Γιώτα. Φυσικά και οι τρεις τους είναι αθλήτριες του Ολυμπιακού.
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες Β', οι οποίες δυστυχώς δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ και ολοκλήρωσαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Περνάμε στο τμήμα των Παγκορασίδων Α', οι οποίες το περασμένο Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν αρχικά εκτός έδρας την Ένωση Ιλίου (23/4) και μια μέρα αργότερα εντός έδρας τον ΑΣ Περιστερίου (24/4), ωστόσο και τα δύο παιχνίδια αναβλήθηκαν. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα βάσει της επίσημης ιστοσελίδα της ΕΣΠΕΔΑ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα εντός έδρας τον ΑΣ Περιστερίου και στις 7 Μαϊου εκτός έδρας την Ένωση Ιλίου.
Η ομάδα των Παγκορασίδων Β' δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ωστόσο θα δώσει μερικούς ακόμα τυπικούς αγώνες στα πλαίσια της διαμόρφωσης της βαθμολογίας από την 9η έως και την 21η θέση. Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Απριλίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΑΣ Περιστερίου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της συγκεκριμένης φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 3-2 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αντωνιάδη Χριστίνα, Αντωνίου Νεφέλη, Δασκαλοθανάση Λυδία, Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παναρέτου Χαριτωμένη, Σαββίδου Ελένη, Σεϊταρίδη Ελευθερία και Στύλιου Νικολίνα. Οι επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαϊου, όπου θα αντιμετωπίσουμε αρχικά εντός έδρας τον ΑΠΣ Αλίμου (7/5) κι έπειτα μια μέρα αργότερα εκτός έδρας την ΑΕΓ Αιξωνη (8/5).
Συνεχίζουμε με το τμήμα Παγκορασίδων Γ', το οποίο κλήθηκε να δώσει το περασμένο Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου δύο αγώνες και συγκεκριμένα αρχικά εκτός έδρας απέναντι στον ΠΟΚ Έσπερο (23/4) και μια μέρα αργότερα εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης στα πλαίσια της 2ης και της 3ης αγωνιστικής αντίστοιχα του 2ου γύρου, της Β' φάσης του Α' ομίλου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ξεκινάμε χρονολογικά από το παιχνίδι με τον Έσπερο, του οποίου και επικρατήσαμε με 0-3 σετ. Μια μέρα αργότερα η ομάδα μας επικράτησε εντός έδρας του ΑΟΝ Αργυρούπολης με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν οι: Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη θεοδώρα, Καλλιγά Κωνσταντίνα, Μαραγκού Καλλιόπη, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Αντρια, Στεργίου Περσεφώνη, Χαρτσιλάβα Μαρία και Χριστοπούλου Ζωή. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Περνάμε τέλος και στο τμήμα των Παγκορασίδων Δ', το οποίο αγωνίστηκε την Κυριακή 24 Απριλίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου γύρου του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 3-0 σετ. Οι παίκτριες του Μανώλη Ζωγραφάκη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Aπέργη Γεωργία, Απογάκη Φωτεινή, Ζμπεϊλη Παναγιώτα, Ζουλίνου Νικολέτα, Καλοκαιρινού Αλίκη, Μαλατρά Δήμητρα, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Στεργίου Περσεφόνη, Ταχμαζίδου Σοφία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα και Φαρμακίδη Ζωή. Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 8 Μαϊου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.
 
Πόλο Ανδρών: Μετά την θριαμβευτική νίκη κόντρα στην Πριμόριε Ριέκα με 4-10 μέσα στην Κροατία και την πρόκριση στο  Final 6 που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη (2-4 Ιουνίου), το «μενού» των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού περιελάμβανε στροφή στους ημιτελικούς του Πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε την Τετάρτη 20 Απριλίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Εθνικό στα πλαίσια του πρώτου παιχνιδιού των ημιτελικών με στόχο την πρώτη από τις δυο νίκες που απαιτούνται για πρόκριση στους τελικούς.
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στον Εθνικό, του οποίου και επικράτησε με 13-7, με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.


Ας δούμε αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο Οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (6:55, περιφέρεια), 2-0 Μουρίκης (3:25, κόντρα), 3-0 Βλαχόπουλος (2:02, κόντρα), 3-1 Χαραλαμπόπουλος (0:40, Φουνταριστός), 3-2 Φούτρης (0:06, Φουνταριστός)
· 2ο Οκτάλεπτο: 4-2 Κολόμβος (7:10, Φουνταριστός), 5-2 Μυλωνάκης (6:12, π/π), 6-2 Μουρίκης (2:09, φουνταριστός), 6-3 Αργυρόπουλος (0:46, κόντρα)
· 3ο Οκτάλεπτο: 7-3 Κολόμβος (5:38, Φουνταριστός), 8-3 Βλαχόπουλος (2:58, Περιφέρεια), 8-4 Κόχειλας (2:07, φουνταριστός),
· 4ο Οκτάλεπτο: 9-4 Δελακάς (7:33, Περιφέρεια), 10-4 Βλαχόπουλος (5:52, κόντρα), 10-5 Χατζηκυριακάκης (4:39, περιφέρεια), 11-5 Βλαχόπουλος (4:11, περιφέρεια), 11-6 Κόχειλας (3:20, Φουνταριστός), 12-6 Φουντούλης (1:59, κόντρα), 12-7 Φούτρης (1:26, Περιφέρεια), 13-7 Βλαχόπουλος (0:22, κόντρα)


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, όσο και ο παίκτης μας Άγγελος Βλαχόπουλος έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Ο στόχος μας είναι να περάσουμε στον τελικό. Κάναμε το πρώτο βήμα και θέλουμε άλλο ένα. Είναι σημαντική η διαφορά των δύο ομάδων και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα το καταφέρουμε. Είναι λογικό να μην έχουμε την ίδια απόδοση και τον ίδιο ρυθμό στους αγώνες μέσα σε λίγες μέρες ωστόσο αυτό που μετράει είναι η πρόκριση και γι'αυτό προχωράμε παρακάτω».
Αγγελος Βλαχόπουλος: «Ήταν η πρώτη μας νίκη στα play off στα ημιτελικά. Ήταν μια μέτρια εμφάνιση από πλευρά μας αντιθετα με τον Εθνικό ο οποίος νομίζω έπαιξε εξαιρετικά για τα δικά του δεδομένα και στάνταρ. Μας περιόρισε πάρα πολύ στην άμυνα. Στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να κλειδώσουμε την πρόκριση στους τελικούς και από εκεί και πέρα να δούμε τη συνέχεια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος».
Την Παρασκευή 22 Απριλίου ο Ολυμπιακός, αγωνιζόμενος στο Παπαστράτειο ως τυπικά φιλοξενούμενος αυτή την φορά, αντιμετώπισε για δεύτερη φορά τον Εθνικό στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος.
Πριν το παιχνίδι αυτό, ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Θοδωρής Βλάχος: «Σίγουρα υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά εμείς προερχόμαστε από έναν δύσκολο Ευρωπαϊκό αγώνα και είναι δύσκολο να παρουσιαζόμαστε φρέσκοι κάθε τρεις ημέρες. Το ζητούμενο για εμάς είναι η πρόκριση στον τελικό και θέλουμε να την τελειώσουμε την Παρασκευή έτσι ώστε να αφοσιωθούμε στην προετοιμασία μας για το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Σπαντάου το Μεγάλο Σάββατο».
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 5-13 με αποτέλεσμα να κάνει το 2-0 στη σειρά και να προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος.


Ο προπονητής του Θρύλου, Θοδωρής Βλάχος, επέλεξε να αφήσει εκτός τον Γιόζιπ Πάβιτς και να συμπεριλάβει στην αποστολή για τον συγκεκριμένο αγώνα τον Μπλαι Μάλιαρακ, δίνοντας έτσι χρόνο συμμετοχής σε ολόκληρο τον αγώνα τόσο στον Ισπανό, όσο και στον αναπληρωματικό γκολκίπερ, Στέφανο Γαλανόπουλο ο οποίος τα πήγε περίφημα πραγματοποιώντας κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο Οκτάλεπτο: 0-1 Φουντούλης (5:10, πεν.), 0-2 Μάλιαρακ (1:37, π/π), 0-3 Δελακάς (0:51, π/π),
· 2ο Οκτάλεπτο: 0-4 Γούνας (3:31, κόντρα), 1-4 Χαραλαμπόπουλος (1:36, κόντρα), 1-5 Σμιθ (1:09, π/π)
· 3ο Οκτάλεπτο: 2-5 Χαραλαμπόπουλος (5:06, π/π), 3-5 Χαραλαμπόπουλος (0:15, π/π), 3-6 Βλαχόπουλος (0:04, π/π)
· 4ο Οκτάλεπτο: 3-7 Σμιθ (7:37, περιφέρεια), 3-8 Γούνας (6:20, περιφέρεια), 3-9 Φουντούλης (5:54, κόντρα), 3-10 Γενηδουνιας (5:07, περιφέρεια), 3-11 Γούνας (3:31, περιφέρεια), 4-11 Χατζηκυριακάκης (2:33, περιφέρεια), 5-11 Θαλασσινός (1:07, π/π), 5-12 Γούνας (0:42, περιφέρεια), 5-13 Κολόμβος (0:06, π/π)


Μεταξύ άλλων, στα ευχάριστα του συγκεκριμένου παιχνιδιού μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την παρουσία του αθλητή του τμήματος μπάσκετ ανδρών του Ολυμπιακού, Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έδωσε το παρόν στο Παπαστράτειο μαζί με την οικογένειά του και απωθεώθηκε απ'όλη την εξέδρα. Πραγματικά η κίνηση αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους αλλά και απόδειξη ότι τα τμήματα του Ολυμπιακού είναι ενωμένα και σαν οικογένεια!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος όσο και ο τερματοφύλακας Στέφανος Γαλανόπουλος έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπαν:
Θοδωρής Βλάχος: «Πετύχαμε τον στόχο μας και για ακόμα μια χρονιά βρισκόμαστε στον τελικό του πρωταθλήματος. Περιμένουμε τον αντίπαλο μας αύριο, να δούμε αν θα είναι η Βουλιαγμένη ή ο Παναθηναϊκός, είναι μια σειρά τελικών που θέλουμε να έχουμε τον κόσμο μαζί μας, από εδώ και πέρα έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια, αρχικά το Μεγάλο Σάββατο με την Σπαντάου. Αυτό το παιχνίδι είναι ήδη στο μυαλό μας, προετοιμαζόμαστε για αυτό και θέλουμε να κάνουμε από αυτό το παιχνίδι ένα σερί νικών και να φτάσουμε μέχρι το Final6 και να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε. Το μυαλό μας είναι στην Ευρώπη και ίσως αυτό να μας χαλαρώνει στα παιχνίδια αυτά που είχαμε αυτή τη βδομάδα με τον Εθνικό, αλλά πιστεύω ότι από το παιχνίδι με την Σπαντάου και στους τελικούς θα είμαστε ο Ολυμπιακός που εγώ και όλοι θέλουμε».
Στέφανος Γαλανόπουλος: «Ήταν ένας αγώνας ουσιαστικά προπόνησης για εμάς, δουλέψαμε κάποια πράγματα στα ταιμ αουτ και στον λιγότερο, ήταν αρκετά δυνατή προπόνηση γιατί γενικότερα ο Εθνικός ίσως να είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που μας έχει δυσκολέψει λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες και αυτό ήταν καλό για εμάς για την συνέχεια. Τώρα περιμένουμε τον αντίπαλο μας στον τελικό από τον αυριανό αγώνα της Βουλιαγμένης με τον Παναθηναϊκό, για να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό του πρωταθλήματος».
Ο Ολυμπιακός λοιπόν πέρασε στην τελική φάση του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη Βουλιαγμένη η οποία νωρίτερα προκρίθηκε επί του Παναθηναϊκού με 2-1 στις νικες. Η ομάδα πλέον στρέφει την προσοχή της στον ερχόμενο Ευρωπαϊκό αγώνα του Σαββάτου (30 Απριλίου) όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Σπαντάου. Όσο για το Κύπελλο, να θυμίσουμε πως το final-4 στο οποίο έχουμε ήδη προκριθεί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Μαϊου.
Πάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών για να δούμε τα νέα των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής μας.
Νέοι Άνδρες: Το διήμερο 23-24 Απριλίου, η ομάδα των Νέων Ανδρών έδωσε κάποιους αγώνες στα πλαίσια της Β' φάσης του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
·        Ολυμπιακός – ΝΕ Πατρών 19-5
·        ΑΟ Π.Φαλήρου – Ολυμπιακός 15-3
·        Ολυμπιακός – ΝΟ Πατρών 16-7
·        ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου – Ολυμπιακός 0-5 (άνευ αγώνα)
Χάρη στα παραπάνω αποτελέσματα, η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου 2016.
Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως η αποστολή της ομάδας μας για τη συγκεκριμένη φάση του πρωταθλήματος αποτελείτο από τους: Αλαμάνος Αλέξανδρος, Βαλλιανάτος Αναστάσιος, Βυθούλκας Άγγελος, Γαβαλάς Σπύρος, Δαλμάρας Σταύρος, Κατρίτσης Ιωάννης, Κόττας Χρήστος, Κούκιας Δημήτριος, Μπραϊμης Διονύσης, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Περόπουλος Δημήτριος, Ρονζίνο Ουμπέρτο, Ρουμάνης Ανδρέας, Χαλιβόπουλος Ιπποκράτης.
Έφηβοι: Το τμήμα των εφήβων έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο  έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2016. Μέχρι τότε, οι νεαροί αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πλατανίτη, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Παίδες: Το τμήμα των παίδων έχει καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17-19 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα συνεχίσει τις προπονήσεις της προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Μινι Παίδες: Η ομάδα των Μίνι Παίδων θα ξεκνήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τον Μαϊο καθώς η Α' φάση του αντίστοιχου πανελλήνιου πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου 2016. Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον ΣΤ Όμιλο Αττικής μαζί με τους: ΝΟ Χαλκίδας, Μίλων και Ποσειδών Ιλισίων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας.
 
Πόλο Γυναικών: Την Πέμπτη 21 Απριλίου, σύσσωμο το τμήμα του πόλο γυναικών βρέθηκε στο Σαμπαντέλ με στόχο την υπεράσπιση του στέμματος του Πρωταθλητή Ευρώπης, το οποίο κατέκτησαν την 25η Απριλίου 2015.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η ομάδα μας βρέθηκε στο Κολυμβητήριο της Σαμπαντέλ προκειμένου να προπονηθεί για λίγη ώρα. Να θυμίσουμε πως την αποστολή της ομάδας αποτέλεσαν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Εύη Τετζαλίδου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη , Μαργαρίτα Πλευρίτου, Τζούλια Έμολο , Μόνικα Έγκενς, Βάσω Πλευρίτου, Ρομπέρτα Μπιανκόνι, Νικόλ Ελευθεριάδου, Βίρνα Νιαρχάκου και Ιωάννα Σταματοπούλου.

Μετά το τέλος της προπόνησης, η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Όταν βρίσκεσαι σε ένα Final 4 θεωρώ ότι όλες οι ομάδες έχουν ένα ποσοστό 25% να κατακτήσουν το τρόπαιο. Ίσως λίγο περισσότερο η ομάδα που είναι γηπεδούχος. Από κει και πέρα εμείς είμαστε οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης, θέλουμε πρώτα από όλα να κερδίσουμε τον ημιτελικό με την Ούιπεστ γιατί η Ούγγρικη ομάδα είναι πολύ καλή. Αν είμαστε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας και ακολουθήσουμε την τακτική που έχουμε σχεδιάσει, νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να παραμείνεις αήττητος. Πάντα ένας ημιτελικός είναι δύσκολο πόσο μάλλον όταν δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον αντίπαλο, γιατί οι Ουγγαρέζες έχουν αυτό το στυλ».
Την Παρασκευή 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Συνέντευξη Τύπου του Final-4 της Εuroleague. Την εκδήλωση προλόγισαν οι εκπρόσωποι της Len και στη συνέχεια στο κεντρικό πάνελ κάθισαν οι προπονητές και αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ.


Τον σύλλογο μας εκπροσώπησαν στη διαδικασία ο προπονητής Χάρης Παυλίδης και η αρχηγός της ομάδας Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Ας δούμε τί είπαν:
Χάρης Παυλίδης: «Όλες οι ομάδες έρχονται με τον ίδιο στόχο. Εμείς σαν Πρωταθλητές Ευρώπης ήρθαμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Είναι πάρα πολύ δύσκολος ο ημιτελικός και έχει χαρακτήρα τελικού για εμάς. Έτσι το βλέπουμε αυτό το ματς και αν κερδίσουμε θα σκεφτούμε τον αντίπαλό μας την επόμενη ημέρα. Είναι πάρα πολύ ισοδύναμες οι 4 ομάδες πλέον. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν οι περσινές διαφορές όπου ο Ολυμπιακός και η Σαμπαντέλ ήταν ένα σκαλοπάτι ποιο πάνω. Είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω των Εθνικών ομάδων, γεγονός που επηρέασε τα σωματεία και τις προπονήσεις. Εμείς σαν ομάδα ξέχωρα από την Τετζαλίδου που δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, οι υπόλοιπες αθλήτριες μας είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αν παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο θα καταφέρουμε να κερδίσουμε. Είναι πολύ πιθανό αυτό, να παρουσιαστούμε όπως περιμένω, με βάση αυτά που βλέπω στις προπονήσεις, αν και μας λείπει ο ρυθμός από την απουσία αγώνων το τελευταίων διάστημα. Αυτή είναι η μόνη μου ανησυχία, αν θα μπούμε κατευθείαν στον ρυθμό του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθεί να δώσει συνέχεια υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι».
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Είναι ωραία που βρισκόμαστε εδώ. Η ομάδα μας είναι η καλύτερη στην Ελλάδα και έχει έρεθει εδώ ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλες οι ομάδες που μετέχουν στα Final 4 έχουν ένα ποσοστό 25%  για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Αν είμαστε συγκεντρωμένες, ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή, θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα είμαστε ξανά στον τελικό».
Ο Ολυμπιακός έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε αυτό το final-4 το Σάββατο 23 Απριλίου όταν και αντιμετώπισε την Ουίπεστ. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 12-11, πληρώνοντας το ολικό μπλακ άουτ που υπέστη στο 4ο οκτάλεπτο και ενώ στο προηγούμενο διάστημα έλεγχε απόλυτα το ματς και βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 7-10 στο φινάλε της 3ης περιόδου.


Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Τοτ (φουνταριστό, 4:46), 1-1 Αβραμίδου (π/π, 4:18), 1-2 Έγκενς (περιφέρεια, 2:52), 2-2 Κιστελέκι (2 μέτρα, 2:40), 2-3 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 1:18)
· 2ο οκτάλεπτο: 2-4 Αβραμίδου (περιφέρεια, 7:03), 2-5 Έμολο (π/π, 5:13), 3-5 Τάκακς (π/π, 4:45), 3-6 Ελευθεριάδου (π/π, 3:59), 3-7 Έγκενς (5 μέτρα, 2:37), 4-7 Άνταλ (περιφέρεια, 1:26), 5-7 Κέστελι (π., 0:07)
· 3ο οκτάλεπτο: 6-7 Τοτ (φουνταριστό, 6:29), 6-8 Αβραμίδου (περιφέρεια, 6:06), 6-9 Ελευθεριάδου (5 μέτρα, 4:42), 7-9 Σάμπαϊ (π/π, 4:02), 7-10 Ασημάκη (φουνταριστό, 2:42)
· 4ο οκτάλεπτο: 8-10 Κέστελι (περιφέρεια, 7:44), 9-10 Ζουκς (π/π, 6:40), 10-10 Άνταλ (κόντρα, 6:08), 11-10 Κούνα (κόντρα, 5:04), 11-11 Μπιανκόνι (π/π, 4:13), 12-11 Κιστελέκι (περιφέρεια, 3:52)


Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο τα τελευταία 2 χρόνια, αφού έχει κατακτήσει κατά σειρά το Len Trophy, το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και το Σούπερ Καπ. Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 1,5 περίπου χρόνο αφού η προηγούμενη ήταν στις 21 Νοεμβρίου 2014 από την Σαμπαντέλ στον τελικό του Σούπερ Καπ με 9-8 που διεξήχθη στη Βαρκελώνη.
Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη δήλωσε μετά τον ημιτελικό με την Ούιπεστ στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Ήταν ενα παιχνίδι που στα 3 οκτάλεπτα ελέγχαμε το ρυθμό και πηγαίνε όπως θέλαμε.. Δυστυχώς στο τέταρτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και δεχτήκαμε καποια γρήγορα γκολ. Σίγουρα όλο αυτό μας αφήνει μια μεγαλη πικρία. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ο στόχος μας για το πρωτάθλημα είναι μπροστά μας.Η ομάδα πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να σηκώσουμε πάλι το κεφάλι. Θέλω ευχαριστήσω  τη διοίκηση που μας στήριζε και μας στηρίζει για να είμαστε σταθερά στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η Ελλάδα κ ο Ελληνικός αθλητισμός. Ολυμπιακός στα εύκολα Θρύλος στα δύσκολα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά που ήρθαν στο Σαμπαντέλ και ήταν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια».
Δηλώσεις όμως έκανε και ο προπονητής της ομάδας, Χάρης Παυλίδης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
Χάρης Παυλίδης: «Ο χαρακτήρας μιας ομάδας φαίνεται μετά απο ήττες σαν τη σημερινή. Αυτή η ομάδα έχει δείξει στο παρελθόν και είναι υποχρεωμένη να το κάνει και στο μέλλον, ότι εχει χαρακτήρα και μέταλλο πρωταθλήτριας. Δεν είμαστε ομάδα μόνο στις νίκες και στα πανηγύρια,αλλά κυρίως σε ήττες σκληρές που πονάνε και δοκιμάζουν τη συνοχή της ομαδας. Και για όσους βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα να ξέρουν πως αυτό δεν ειναι το τέλος, παρά μονο η αρχή για αυτή την ομάδα και τις αθλήτριες που την απαρτίζουν. ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ΟΣΟ ΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ!».
Η ομάδα μας λοιπόν δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό και αγωνίστηκε μια μέρα αργότερα στον μικρό τελικό με αντίπαλο την Κίνεφ Κίρισι. Παρά το καλό ξεκίνημα και το προβάδισμα με 4-1 στο 1ο οκτάλεπτο, οι απερχόμενες πλέον Πρωταθλήτριες Ευρώπης δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και ηττήθηκαν με 9-10. Επί της ουσίας επαναλήφθηκε σε γενικές γραμμές το σκηνικό του προηγούμενου ημιτελικού με την Ούιπεστ με τις «ερυθρόλευκες» να χάνουν τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητά τους στο δεύτερο μισό του αγώνα. Από κει και πέρα το δεδομένο είναι ότι ο Θρύλος παραμένει πάντα στην ευρωπαϊκή ελίτ και η πορεία του με τις κατακτήσεις 3 ευρωπαϊκών τίτλων σε ενάμιση χρόνο προδιαγράφει νέες χρυσές σελίδες στο άμεσο μέλλον.


Ας δούμε όμως αναλυτικά τη διακύμανση του σκορ:
· 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Αβραμίδου (π/π, 6:25), 2-0 Έγκενς (π/π, 2:02), 2-1 Γκλούζινα (2 μέτρα, 1:42), 3-1 Έγκενς (περιφέρεια, 1:19), 4-1 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 0:27),
·  2ο οκτάλεπτο: 4-2 Γκλούζινα (π/π, 4:37), 4-3 Γκλούζινα (κόντρα, 0:56)
·  3ο οκτάλεπτο: 4-4 Γκλούζινα (2 μέτρα, 5:46), 4-5 Σόμπολεβα (περιφέρεια, 4:14), 5-5 Αβραμίδου (π., 2:58), 6-5 Έγκενς (περιφέρεια, 0:08)
·  4ο οκτάλεπτο: 6-6 Σιμάνοβιτς (φουνταριστό 5:06), 6-7 Γκλούζινα (περιφέρεια, 4:27), 6-8 Γκλούζινα (κόντρα, 3:49), 7-8 Έμολο (περιφέρεια, 3:33), 7-9 Σόμπολεβα (5 μέτρα, 3:15), 8-9 Ελευθεριάδου (5 μέτρα, 2:58), 8-10 Σιμάνοβιτς (π/π, 2:35), 9-10 Ασημάκη (φουνταριστό, 1:29)


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
Χάρης Παυλίδης: «Το παιχνίδι ήταν ένα σχεδόν παρόμοιο με το χθεσινό. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά αλλά σιγά σιγά η απόδοσή μας έπεφτε. Είναι φανερό ότι δεν ήμασταν κάλα προετοιμασμένοι, ψυχολογικά, σωματικά και πνευματικά. Η έλλειψη προετοιμασίας ήταν φανερή γιατί και στα δυο παιχνίδια ξεκινήσαμε καλά αλλά όσο περνούσε η ώρα χάναμε τη συγκέντρωσή μας. Όταν μια ομάδα έρχεται να παίξει σε ένα τέτοιο Τουρνουά πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και όποια ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση θα κερδίσει το Τουρνουά αφού οι διαφορές μεταξύ των φιναλίστ είναι πολύ μικρές. Οι αντίπαλοί μας έχουν δυνατά πρωταθλήματα και έκαναν δυνατές προετοιμασίες. Εμείς από τη στιγμή που γυρίσαν οι αθλήτριές μας από την Εθνική δεν είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Ελπίζω τα λάθη που κάναμε να μας γίνουν μάθημα και να μας δώσουν κίντητρο για του χρόνου για να επιστρέψουμε στην κορυφή».
Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως την Euroleague την κατέκτησε η Σαμπαντέλ, επικρατώντας στον τελικό της Ουίπεστ με 11-8.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν ολοκλήρωσε τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και στρέφει πλέον την προσοχή του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα όπου θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ημέρες δύο φορές τον Εθνικό, αρχικά το Σάββατο 9 Μαϊου κι έπειτα τη Δευτέρα 11 Μαϊου.
Πάμε τώρα να δούμε τί γίνεται και σε επίπεδο ακαδημιών.
Νέες Γυναίκες: Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση των δύο ομίλων της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Νέων γυναικών (1997+), η οποία έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 6-8 Μαϊου 2016.
Στον Α' Όμιλο κλήθηκαν οι: ΝΟ Βουλιαγμένης, Τρίτων Αμαρουσίου, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΑΠΣ Οξυγόνο και ΝΟΒΑ, ενώ στον Β' Όμιλο κλήθηκαν οι: ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός ΣΦΠ, Νηρέας Χαλανδρίου, Ηρακλής και ΝΟ Ρεθύμνου. Μέχρι τις αρχές Μαϊου λοιπόν, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους υπό της οδηγίες του Ιωάννη Μπενόπουλου, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργάνωσης.
Νεανίδες: Οι νεανίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στη Β' Φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 13-15 Μαϊου. Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στη Β’ φάση του πρωταθλήματος είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Ρεθύμνου, Ιωνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου, Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΓΣ Περιστερίου και ΝΟ Λάρισας. Μέχρι τότε, οι νεαρές αθλήτριες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες στην επανέναρξη της διοργάνωσης.
Κορασιδες: Οι κορασίδες μας έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 1-3 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι νεαρές αθλήτριές μας θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμες κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Μίνι Κορασίδες: Το τμήμα των μίνι κορασίδων μας έχει καταφέρει να προκριθεί στην Τελική Φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Μέχρι τότε, η ομάδα του Κώστα Χατζηδάκη θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις της, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη κατά την επανέναρξη της διοργάνωσης.
Τέλος, να αναφέρουμε μια ακόμα είδηση που αφορά τα τμήματα Παίδων και Μίνι Κορασίδων, τα οποία όπως ανακοινώθηκε από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό θα συμμετάσχουν στο «1ο Εαρινό Φεστιβάλ Υδατοσφαίρισης» που θα διεξαχθεί στην Πάτρα και θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου. Ενημερωτικά θα αναφέρουμε τις αποστολές των ομάδων:
Την αποστολή των Παίδων αποτελούν οι: Γιάννης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Κούρκορ, Άγγελος Σοφός, Νίκος Αλευρόπουλος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Δημήτρης Κίτσος, Νίκος Μακαντάνης, Παναγιώτης Λαδάς, Μιχάλης Παπαζαφειρόπουλος, Γιώργος Γούρας, Σταύρος Μερτίνος, Συμεών Λαδάς, Ιάσωνας Κυρίτσης, Παντελής Κρητικός, Δημήτρης Βούλγαρης, Δούκας Αγγελούδης.


Την αποστολή των Μίνι Κορασίδων αποτελούν οι: Παναγιώτα Μαγκώνη, Ελεάνα Φερεντίνου, Δήμητρα Θεοφανοπούλου, Παναγιώτα Ζαχαρίου, Βιολέτα Τσένο, Ευαγγελία Ρουμελώτη, Έλενα Κανέλου, Νεφέλη Χαλδαίου, Σταυρούλα Ζαχαρία, Εβελίνα Κωνσταντινίδη, Νικολέτα, Μαϊλη, Ζωή Ανδρεοπούλου, Μυρτώ Υφαντή, Φερενίκη Τσάκωνα, Δανάη Καλογεροπούλου.
 
Κολύμβηση: Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ειδησεογραφία όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.

Σύμφωνα μάλιστα και με την επίσημη σελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (koe.org.gr), δεν υπάρχει προγραμματισμένη κάποια κολυμβητική διοργάνωση -οποιασδήποτε κατηγορίας- όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Στίβος: Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 23 Απριλίου διεξήχθη η Α'φάση του «Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Στίβου Α/Γ» με την ομάδα μας να συμμετέχει στον 5ο Όμιλο. Ο απολογισμός ήταν εξαιρετικός καθώς κατακτήθηκαν αρκετά μετάλλια ενώ παράλληλα σημειώθηκαν ικανοποιητικά πλασαρίσματα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν οι αθλητές μας:
· Στα 100μ. ανδρών ο Παναγιώτης Τριβυζάς τερμάτισε πρώτος με 10.73 με τον Νίκο Ιωακειμίδη να έρχεται δεύτερος με επίδοση 11.03.
· Στα 400μ. ανδρών ο Πέτρος Κυριακίδης είχε επίδοση 47.92
· Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης κατετάγη πρώτος με άλμα στα 16.07 ενώ δεύτερος κατετάγη ο Νίκος Τσιώκος με άλμα στα 14.77
· Στα 100μ. γυναικών πρώτη κατετάγη η Ανδριάννα Φέρρα με 12.02
· Στην σφαιροβολία ανδρών την πρώτη θέση πήρε ο Γεράσιμος Θεοδώρου και την τρίτη ο Παναγιώτης Ανυφαντής.
· Στην σκυτάλη ανδρών η ομάδα του Ολυμπιακού με τους Μυλωνά, Κουτσούκη, Ιωακειμίδη και Κυριακίδη πήραν την πρώτη θέση πάνω στο νήμα από τον Πανιώνιο.


Οι αθλητές του Ολυμπιακού κατάφεραν να μαζέψουν 150 βαθμούς. Πρόκειται για εξαιρετική συγκομιδή αν αναλογιστεί κανείς και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κόντρα άνεμο που είχαν να αντιμετωπίσουν. Η Β’ φάση του συγκεκριμένου διασυλλογικού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 7 Μαϊου.
 
Ιστιοπλοϊα: Όσον αφορά την ιστιοπλοϊα, να πούμε πως σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της αντίστοιχης Ελληνικής Ομοσπονδίας, το πενταήμερο 18-22 Απριλίου διεξήθησαν αρκετά πανελλήνια πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών (finn, 49er, 470, Laser Standard, Laser Radial, 2.4mRr, RS:x, Nacra 17 και Hansa) και ηλικιών (Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Νέων Γυναικων, Εφήβων, Νεανίδων) χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιεύσει ακόμα τα επίσημα αποτελέσματα. Αν τυχόν δημοσιευθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, τότε θα τα παρουσιάσουμε αναλυτικά στο επόμενο άρθρο της παρούσης ενότητας.
Σε άλλα νέα, να αναφέρουμε πως σύμφωνα πάντα με το ίδιο σάιτ, υπάρχουν αρκετοί προγραμματισμένοι διεθνείς αγώνες για το συγκεκριμένο άθλημα οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Καθαρά ενημερωτικά τους αναφέρουμε:
·        28/4-30/4/2016 - Omega Cup (GER)
·        29/4-01/5/2016 - Laser Europa Cup (NED)
·        30/4-06/5/2016 - European Championship (AUT)
·        30/4-01/5/2016 - Opti Sam Test Event (PAR)
·        30/4-01/5/2016 - Mayor's Cup (USA)
Eίναι άγνωστο ακομα αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω  διοργανώσεις.
 
Κωπηλασία: Ο αθλητής του τμήματος Κωπηλασίας του Ολυμπιακού, Διονύσης Αγγελόπουλος, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας και θα είναι ένας από τους πολλούς αθλητές του Ολυμπιακού που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση. Ο Αγγελόπουλος έδωσε πριν από κάποιες ημέρες συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προετοιμασία του εν' όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη αυτή, ωστόσο για λόγους εξοικονόμησης χρόνου και χώρου δε θα την καταγράψουμε εδώ. Μπορείτε όμως να τη διαβάσετε αναλυτικά στο osfp.gr και συγκεκριμένα ΕΔΩ, ή και να τη δείτε σε βίντεο στο επίσημο κανάλι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο YouTube και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα νέο δεν έχουμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονήσεις τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, υπό το βλέμμα της αρχιπροπονήτριας Κατερίνας Παγίδα και του έφορου του τμήματος Τάσου Βουγίδη.

Όσον αφορά τώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε – Καγιάκ Σλάλομ, το οποίο και ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθαρά ενημερωτικά να αναφέρουμε πως πρωταθλήτρια ομάδα ανακυρήχθηκε ο «Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας», ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέκτησαν η «Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ» και η «Τύμφη» αντίστοιχα.
 
Πινγκ Πονγκ: Μετά και το τέλος των πανελληνίων πρωταθλημάτων σε επίπεδο ομαδικού ανδρών και γυναικών, αλλά και σε ατομικό επίπεδο επίσης, το ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο τμήμα στρέφεται κυρίως στα τμήματα υποδομών μας τα οποία και πιθανώς να συμμετάσχουν σε κάποια από τα εναπομείναντα διασυλλογικά πρωταθλήματα ή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της σεζόν 2015-16.
Τις προηγούμενες ημέρες λοιπόν, ο Ολυμπιακός συμμετείχε με κάποιους αθλητές του στο «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικού/Ατομικού Παίδων/Νεανίδων/Εφήβων/Κορασίδων», όπου είχαμε τη συμμετοχή και τη  διάκριση αρκετών αθλητών μας.
Λόγω της πολυήμερης απεργίας των ΜΜΕ, στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας (httf.gr) δεν έχουν ανακοινωθεί τα πλήρη αποτελέσματα των αγώνων. Φαντάζομαι πως μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα υπάρχει ενημέρωση για τα πεπραγμένα των αθλητών μας μέσω αυτής της ενότητας.
 
Ξιφασκία: «Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών» που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο ΟΑΚΑ. Ο αθλητής του Ολυμπιακού Γιώργος Τσουρούτας αν και δεν έχει επανέλθει 100% μετά τον τραυματισμό του, δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο.
Ο Τσουρούτας πέτυχε 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο που πραγματοποιήθηκε το πρωί και στην συνέχεια για τους “16” αντιμετώπισε τον Δρεπανόπουλο του Πανελληνίου που κέρδισε με 15-8. Στους “8” κέρδισε τον Ευάγγελο Σαρρή του Πανελληνίου με 15-11 και στους “4” τον Ιωάννη Σαρρή επίσης του Παννεληνίου με 15-6. Στον τελικό ήρθε αντιμέτωπος με τον Ευάγγελο Μπούκα της “Αθηναϊκής Λέσχης” και τον κέρδισε 15-12, κατακτώντας τον τίτλο.


Μετά το τέλος της διοργάνωσης αυτής, ο Γιώργος Τσουρούτας έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). Ας δούμε τί είπε:
Γιώργος Τσουρούτας: «Κάπως έτσι όμορφα κλείνει η χρονιά στην Ελλάδα με ένα ακόμη πρωτάθλημα. Ξέρω πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι χαρούμενος και εγώ ακόμη πιο πολύ που βρίσκομαι στο λιμάνι μου. Μετά τα γεγονότα του προ Ολυμπιακού τουρνουά της Πράγας και την αδικία που βίωσα κάποιοι αναρωτιούνται για το μέλλον μου. Έχω ακόμα μια υποχρέωση, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά πρέπει να φροντίσω τον τραυματισμό μου (κομμένο μόσχευμα πρόσθιου χιαστού συνδέσμου) και μετά το μέλλον  θα ξεδιπλωθεί».
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση σε ομαδικό επίπεδο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής μας ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι εν' όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.


Σε ατομικό επίπεδο, η προσοχή μας στρέφεται στην Αντωνία Παπουτσάκη καθώς η αθλήτριά μας έλαβε μέρος στο «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας» το οποίο διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχουμε ακόμα στα χέρια μας τα επίσημα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε. Θυμίζουμε πως μέσω της διοργάνωσης αυτής η αθλήτριά μας θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγωνες του Ρίο της Βραζιλίας, ωστόσο ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, η Παπουτσάκη θα έχει όπως και να' χει και μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση καθώς θα συμμετάσχει και στο «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας» που θα διεξαχθεί στο Καζακστάν το διάστημα 15-25 Μαΐου.
 
Τάε Κβο Ντο: Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα το διήμερο 23-24 Απριλίου, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών». Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο (elot-tkd.gr/) όσο και στην επίσημη σελίδα της στο facebook, δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των αγώνων (πιθανότατα λόγω της απεργία των ΜΜΕ), επομένως δε γνωρίζουμε αν υπήρχαν αθλητές του Ολυμπιακού που να συμμετείχαν στην εν λόγω διοργάνωση, ούτε φυσικά τα αποτελέσματα των αγώνων που ενδεχομένως να έδωσαν.
Φαντάζομαι πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει ενημέρωση για τους αγώνες και όποια πληροφορία έχουμε θα την καταγράψουμε εδώ.
 
Κικ Μπόξινγκ: Την Κυριακή 24 Απριλίου οι αθλητές του Ολυμπιακού στο Kick Boxing, Σοφία Φουγιαξή και Γιώργος Λαγουδάκης συμμετείχαν στο «Elite Open Kick Boxing Championship» που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Άγιου Θωμά στο Μαρούσι.
Η Σοφία Φουγιαξή κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -55kg με δυο νοκ αουτ στον ημιτελικό και στον τελικό, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Λαγουδάκης στην κατηγορία των +64kg έχασε οριακά την είσοδο του στα ημιτελικά, αφήνοντας όμως αισιόδοξες υποσχέσεις για το μέλλον.

 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Την Κυριακή 20 Απριλίου, η πρωταθλήτρια ομάδα των Κ20 αγωνίστηκε εκτός έδρας απέναντι στον Πανιώνιο στα πλαίσια του εξ' αναβολής αγώνα της 16ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 σε ένα ματς που δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο πρωταθλητής έχει κριθεί εδώ και κάποιες μέρες, ωστόσο εκείνο που μετράει είναι πως ο Ολυμπιακός διατήρησε με αυτήν την ισοπαλία το αήττητο σερί που τρέχει από την αρχή της σεζόν.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βασίλης Βούζας, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) τα εξής:
Βασίλης Βούζας: «Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Έπαιξαν πολλοί παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα και μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Δείξαμε σοβαρότητα και αυτό πρέπει να κάνουμε έως το τέλος αν και είμαστε ήδη Πρωταθλητές. Σαφώς και ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν βάλαμε γκολ και έτσι δεν κερδίσαμε».
Συνεχίζουμε με την ομάδα Κ17 η οποία αντιμετωπισε την Κυριακή 24 Απριλίου εκτός έδρας τον Λεβαδειακό στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με 0-0 ωστόσο διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μαυρογενίδης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός τα εξής:
Δημήτρης Μαυρογενίδης:  «Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά για το παιχνίδι. Είχε πολύ αέρα που δεν σ' άφηνε να παίξεις. Τα παιδιά έδειξαν καλά στοιχεία και πάλεψαν για να κερδίσουν. Ο πρώτος στόχος που είναι η πρόκριση στα τελικά έγινε πραγματικότητα και τώρα κοιτάμε την Ξάνθη. Έχουμε μπροστά μας χρόνο για να δουλέψουμε για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν φτάνει φυσικά μόνο η συμμετοχή και η προσπάθεια σ' ένα Final 4 αλλά θέλεις και το τρόπαιο». 
Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τους αγώνες της όσον αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και όντας στην 1η θέση του ομίλου θ' αγωνιστεί στο Final 4 του Περιστερίου (12-14/5) με την Skoda Ξάνθη στον ημιτελικό με έπαθλο μια θέση στον τελικό.
Περνάμε τέλος και στο τμήμα Κ15 το οποίο θα αγωνιστεί σήμερα το μεσημέρι στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες" στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον πρωτοπόρο του Βορείου Ομίλου, ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, προπονήθηκαν για τελευταία φορά χωρίς προβλήματα το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας και έδειξαν πως θα δώσουν τα πάντα για ν' ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Τοπολιάτης, μίλησε για το πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org). Ας δούμε τί ειπε:
Νίκος Τοπολιάτης: «Ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι την προσπάθεια μας με στόχο την ατομική και ομαδική βελτίωση των παιδιών και θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο την παρουσία μας στον τελικό. Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και αγωνιστήκαμε σ’ έναν πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο όμιλο. Δουλέψαμε για τη συνεχή βελτίωση στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι και είδαμε μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά να βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η πρόκριση στον τελικό του Πρωταθλήματος Super League Κ15 είναι η ανταμοιβή αυτής της προσπάθειας. Στον τελικό θέλουμε και ευελπιστούμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι σ’ όλους τους τομείς και να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο με στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και γνωρίζουμε πως θα κάνουν το καλύτερο. Η κατάκτηση του τροπαίου θα είναι η ανταμοιβή και η ηθική ικανοποίηση όλων όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή την ομάδα. Εύχομαι να γίνει ένας καλός τελικός, να τον χαρούν οι δυο ομάδες και ο κόσμος».
Δηλώσεις στο ίδιο σάιτ έκανε και ο αρχηγός της ομάδας Κ15, Γιώργος Φέκκας, ο οποίος είπε:
Γιώργος Φέκκας: «Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την πρόκριση μας στον τελικό του Πρωταθλήματος. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά μέσα από τους αγώνες μάθαμε πολλά πράγματα και ειδικά από τα λάθη μας. Ο όμιλος μας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και αυτό μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ανυπομονούμε για τον τελικό. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή για να ανταμειφθούν οι κόποι μας. Εύχομαι να χαρούμε το παιχνίδι».
Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στα παιδιά καλή επιτυχία και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς!
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τις προηγούμενες ημέρες τα υπόλοιπα τμήματα της Ακαδημίας μας:
Την Τετάρτη 20 Απριλίου, πληροφορηθήκαμε από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (olympiacos.org) πως η ομάδα Κ-10 συμμετείχε στο «2ο Athens Youth Football Tournament» που διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Απριλίου στο Χαλάνδρι και κατέλαβε την 3η θέση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που δόθηκαν για το εν λόγω τουρνουά:
·        15/4/2016 - Ολυμπιακός-Ακαδημία Παθιακάκη 4-6
·        16/4/2016 - Ολυμπιακός-Aspire Academy 3-1
·        17/4/2016 - Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3
·        17/4/2016 - Ολυμπιακός-Ακαδημία Παθιακάκη 
Και πάμε τώρα να δούμε και μια ευχάριστη είδηση που μας ήρθε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, καθώς η Σχολή του Ολυμπιακού στο Σικάγο κατέκτησε τις προηγούμενες ημέρες άλλες δύο κούπες!
Συγκεκριμένα, η ομάδα Κ-14 που πρόσφατα μέλη της επισκέφτηκαν και την Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στο «2016 Saint Louis Scott Gallagher (SLSG) Spring Classic Tournament» έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα. Η δεύτερη κούπα ήρθε από την ομάδα Κ-18 η οποία πήρε και εκείνη την 1η θέση στο «2016 PUMA Champions Cup»  το οποίο διεξήχθη στο Ιλινόις.


Αξίζουν συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά και στους προπονητές της Σχολής μας που κατακτούν μια μετά από την άλλη τις κούπες στις ΗΠΑ.
Τέλος, να κλείσουμε με μια πολύ σημαντική εξωαγωνιστική είδηση, καθώς ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με το "Κανάλι 1 (90.4fm)" του Πειραιά, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή των ερασιτεχνικών τμημάτων που καλλιεργεί ο Ολυμπιακός.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη μας:
«Πειραιάς και Ολυμπιακός είναι έννοιες συνυφασμένες από την ίδρυση του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της χώρας μας. Επίσης, από την πρώτη ημέρα εκπομπής της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά οι ειδήσεις, τα νέα και οι μεταδόσεις των αγώνων των ομάδων του Ολυμπιακού  αποτελούν αναπόσπαστο και μεγάλο κομμάτι του προγράμματος του Καναλιού 1 (90,4 fm). Στις στέρεες βάσεις αυτής της άρρηκτης και ανιδιοτελούς σχέσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά με τη Διοίκηση του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στην οποία συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η μετάδοση μίας ραδιοφωνικής παραγωγής που κύριο στόχο θα έχει την ακόμη μεγαλύτερη προβολή των 15 αθλημάτων που καλλιεργεί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Προβλέφθηκε, επίσης, επιπλέον θεματολογία με συζητήσεις θεμάτων που έχουν σχέση με τον Πειραιά και κατ΄ επέκταση τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. Μέσα από τησυγκεκριμένη ραδιοφωνική συμπαραγωγή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού θα αναδεικνύονται δραστηριότητες του μαζικού αθλητισμού που προβάλλονται μέσω του Συνδέσμου, θα μεταδίδονται συνεντεύξεις αθλητών απ’ όλα τα τμήματά του και θα υπάρχει  επικοινωνία με τα μέλη και τους φιλάθλους του. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στην Πλατεία Αλεξάνδρας το Δ.Σ. της ΔΗ.ΡΑ.Π. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, κ. Τάκης Αβραμίδης και ο αντιπρόεδρος κ. Στέλιος Μπρατσόλης και το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ο πρόεδρος, κ. Μιχάλης Κουντούρης και η Ειδικής Γραμματέας/Γενική Αρχηγός κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη».
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2015-16
Μετά και την κατάκτηση των τελευταίων -χρονικά- τίτλων μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, η καταγραφή των τροπαίων μας για φέτος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Έχουμε κατακτήσει έντεκα (11) πανελλήνιους ομαδικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
• 1 Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
• 1 Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ Πόλο Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
• 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών

Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει τέσσερις (4) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι-Κορασίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
• 1 Πρωτάθλημα Βόλεϊ ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων

Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει είκοσι οκτώ (28)  ατομικούς τίτλους:
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Νοτίου Ομίλου 91kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 51kg
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανδρών Star
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Άλμα εις μήκος Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Τριπλούν Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου 100μ Γυναικών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σφαιροβολία Ανδρών
• 1 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Σκυτάλη Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλού Ατομικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Διπλού Ομαδικού Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Γυναικών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πεταλούδα Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μικτή-Ατομική Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών
• 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών

Επίσης, έχουμε κατακτήσει είκοσι πέντε (25) τουρνουά:
• 1 Naperville Soccer Association U-14
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U17
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U15
• 1 Chicago Indoor Soccer League Champions U14
• 1 Phoenix Cup College Showcase U14
• 1 Westmont Yard Indoor Soccer League U9
• 1 Southern California Developmental Soccer League
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" U-13
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ11
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου - "90 Χρόνια Ολυμπιακός" Κ14
• 1 Chicago Holiday Cup Football Tournament U15
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ10 "Alma Link"
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Αθηνών Κ10
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ12
• 1 Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Κ10
• 1 Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ12
• 1 Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Fair Play - Kyriakos Karataidis U8"
• 1 USA College Football Tournament
• 1 Saint Louis Scott Gallagher Spring Classic Tournament
• 1 PUMA Champions Cup 2016
• 1 Trofe Citta Di Calgliari (Μπάσκετ ανδρών)
• 1 Elassona Volley Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Maria Mpempetsou – Tzanini Tournament (Βόλεϊ γυναικών)
• 1 Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ
• 1 Κυπριακό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλού Ανδρών (Πινγκ Πονγκ)

Ενώ τέλος, σε ατομικό επίπεδο έχουμε κατακτήσει ενενήντα τέσσερα (94) χρυσά μετάλλια:
• 1 Χρυσό μετάλλιο σε διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας (Δίκαιος Κερκούλας στα «Παστρικάκεια»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κικ μπόξινγκ (Σοφία Βουγιαξή στο «Elite Open Kick Boxing Championship»)
• 1 Χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ σε αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος σε Πειραϊκούς Αγώνες)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικό αγώνα κωπηλασίας (Βασίλης Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Παράκοιλας στα «Σαλαμίνεια»)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κανόε-καγιάκ (Στο Τουρνουά Ευβοίας)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ (Το μετάλλιο κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στο "6ο Hellenic SUP Cup Indoor" που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ)
• 2 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας (Στο Τουρνουά "Παύλος Δαμαλάς")
• 4 Χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και Ιωάννα Γερασιμάτου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν σε τουρνουά μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο ΑΣ Πέρα)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους Εφήβους και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργάνωσε το Μέτσοβο)
• 4 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες και Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο ανοιχτό πρωτάθλημα που οργανώθηκε στην Καβάλα)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βέροια)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιώργος Σταματούρος στους Εφήβους, Αλκιβιάδης Σταματούρος στους Παίδες, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Πάτρα)
• 4 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους, Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και  Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξήχθη στα Χανιά)
• 2 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλάισια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος "Τερζάκεια 2016")
• 3 Χρυσά μετάλλια αναπτυξιακού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Γιάννης Σγουρόπουλος στπθς εφήβους, Σωκράτης Γιαννούτσος στους Παμπαίδες και Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Κοζάνης)
• 2 Χρυσά μετάλλια ανοιχτού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από τον Γιώργο Σταματούρο στους Εφήβους και την Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες  στο 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αθηνάς Μαγκουφάνας)
• 11 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν από άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια του διεθνούς τουρνουά κολύμβησης International Swim Meet που διεξήχθη στην Κύπρο)
• 7 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια του Γκραν Πρι Χριστουγέννων 2015 που διεξήχθη στην Καρπενήσι)
• 3 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α&Β 2016)
• 6 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Χειμερινών Αγώνων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2016)
• 5 Χρυσά μετάλλια κολύμβησης στους "7ους Πτολεμαϊκούς Αγώνες" (3 χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στα 100μ.- 200μ. πεταλούδα και στα 200μ. πρόσθιο ενώ η Γεωργία Χατζηγεωργίου κατέκτησε δυο χρυσά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο κανόε καγιάκ στους "Αγώνες SUP" (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Γεράδρης στην απόσταση 7.700μ)
• 2 Χρυσά μετάλλια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες στα πλαισια του "2ου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Καρέα 2016")
• 1 Διεθνές Κύπελλο OPEN επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις Κ12 σε διεθνές τουρνουά της Στοκχόλμης)
• 2 Κύπελλα Πυγμαχίας (Νίκος Βεντούρης στα 70kg και Δημήτρης Νικολακόπουλος στα 60kg. Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»)
• 2 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο Irish Open Masters στην κατηγορία των 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κικ Μπόξινγκ (Το κατέκτησε ο Ανδρέας Καυκάς κατηγορία -71 kg στο στυλ του Low kick, στο διεθνές τουρνουά «Athens Challenge»)
• 15 Χρυσά μετάλλια Κολύμβησης (Τα μετάλλια κατακτήθηκαν στα πλαίσια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων για το 2016 που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ)
• 1 Χρυσό μετάλλιο Κωπηλασίας (Το μετάλλιο κατακτήθηκε από τον Διονύση Αγγελόπουλο στο διεθνές κωπηλατικό μίτινγκ της Ιταλίας)
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (26/04-03/05/2016)
·        26/04/2016 - Πόλο Μίνι Κορασίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος
·        26/04/2016 - Ποδόσφαιρο Κ15 - ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        26/04/2016 - Πόλο Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΠ Φαλήρου
·        26/04/2016 – Βόλεϊ Παγκορασίδων Α’– ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣ Περιστερίου
·        26/04/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΑΕΠ Ολυμπιάς – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        26/04/2016 - Πόλο Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός
·        27/04/2016 - Πόλο Μινι Κορασίδων - ΝΟ Ρεθύμνου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        27/04/2016 - Πόλο Παίδων - ΝΕΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
·        27/04/2016 - Βόλεϊ Παίδων - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω
·        27/04/2016 - Πόλο Μίνι Κορασίδων - ΝΕΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
ΥΓ1: Η συνεργασία με το "Κανάλι 1" είναι από τα πιο ευχάριστα νέα που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού η οποία κάνει τα πάντα προκειμένου να προοδεύει ο σύλλογός μας σε όλα τα επίπεδα και να διατηρείται στην κορυφή...
ΥΓ2: Υπάρχει έντονη φημολογία για επαναδραστηριοποίηση ενός ερυθρόλευκου τμήματος χάντμπολ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακριβές περί του αν πρόκειται για το τμήμα των ανδρών, ή αυτό των γυναικών. Προς το παρόν μένουμε στο γεγονός ότι υπάρχει η καλή πρόθεση. Νεότερα προσεχώς...
ΥΓ3: Οι νέες νίκες στο μπάσκετ γυναικών επί του Παναθηναϊκού ήρθαν να προστεθούν στις υπάρχουσες δεκάδες που έχουμε ήδη σημειώσει απέναντί τους στα ομαδικά αθλήματα φέτος. Η τελική καταμέτρηση θα σας καταπλήξει!
ΥΓ4: Μετρήστε λίγο τις φετινές πρωτιές του Ολυμπιακού σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και βρείτε μου αν μπορείτε κάποιον άλλο σύλλογο που να έχει φτάσει αυτό το νούμερο..Και προσέξτε, υπάρχει ακόμα πολύ ψωμί στη σεζόν!!
ΥΓ5: Κι όμως, το ... μενού αυτής της χρονιάς μπορεί να περιλαμβάνει και Ευρωπαϊκό τρόπαιο! Αναφερόμαστε φυσικά στο πόλο ανδρών, οι οποίοι είμαστε σίγουροι πως θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν το Champions League, 14 χρόνια μετά την πρώτη μας κατάκτηση. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο...
YΓ6: Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.. Αναφέρομαι στο μπάσκετ γυναικών.. Ψήνονται δύο δυνατές μεταγραφές για την επόμενη σεζόν..
ΥΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα total7

Χριστός ανέστη και χρονια πολλα σε ολους.Στο ραγκμπυ ακουσα οτι θα υπαρξέισυγχωνευση ισχυει;

Εικόνα MakTheBet

Χριστος Ανεστη φιλε... Γραφτηκε -χωρις ωστοσο να υπαρχει κατι επισημο- οτι θα γινει συγχωνευση, οχι με ενα, αλλα με δυο σωματεια, τον Προμηθεα Ρεντη και της ΑΕΚ Κοκκινιας... Επαναλαμβανω, δεν υπαρχει κατι επισημο...

Εικόνα thita

Μπράβο για τον κόπο σου ρε φίλε,κάθε φορά πρέπει να το λέμε,κανεις μεγάλη δουλειά.

Κρίμα τα κορίτσια μας στο πόλο,αλλά από την άλλη σκέφτομαι ποσό χαμηλό μέσο όρο ηλικίας έχει η ομάδα και πραγματικά νιώθω πολύ καλύτερα,το μέλλον λαμπρό,που να είχαμε και κολυμβητήριο δικό μας που είπε ο Παυλίδης. Τι κάνει ο Μώραλης? γιατί δεν κάνει καμία προσπάθεια με την Περιφέρεια? τα 7 στην Βαζελα και τα 20 στην κλάψα είναι καλά? και μην πει κανείς πως αυτά ήταν από ΕΣΠΑ,αυτό μας τελείωσε το 2015. Να βρεθούν λοιπόν αλλα τόσα για κολυμβητήριο. Ας μας συντονίσει κάποιος προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν ζητάς,δεν θα λάβεις.

Οι μεταγραφές που ψήνονται στο μπάσκετ γυναικών σούπερ. Κάτι είχα διαβάσει προ μηνών και για μια φοβερή ξένη που θέλαμε,δεν θυμάμαι όμως όνομα.

Τμήματα για futsal και beach volley φοβερή ιδέα και σχετικά εύκολα γίνονται. Τα περί ράγκμπι κλπ. δεν έχω άποψη,να σου πω την αλήθεια μου κάνει λίγο γραφικό.Τένις θα είναι πολύ πρωτοποριακό,αλλά θέλει γήπεδα,δεν φτάνει του ερασιτέχνη μόνο ο χώρος.

Η καυλα όμως θα είναι το χάντμπολ,όχι επειδή ξέρω ή ασχολούμαι,αλλά επειδή υπάρχει εκεί αεκακι και παοκακι,να σφίγγουν οι κωλοι. οι σχολές ξυνή μας παρακάλαγαν προ ετών. Ευκαιρία.

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα φίλε μου... Ό,τι και να πούμε για το πόλο γυναικών είναι πολύ λίγο...Η ομάδα σήκωσε ΤΡΙΑ(!) Ευρωπαϊκά τρόπαια σε λιγότερο από 2 χρόνια με Μ.Ο. ηλικίας τα 21 χρόνια!!! Τί συζητάμε τώρα? Η ομάδα έχει όλο το μέλλον μπροστά της... Όσον αφορά το κολυμβητήριο, μην ανησυχείς... Οι άνθρωποι που πρέπει κάνουν ό,τι μπορούν... Απλά οι συνθήκες δε μας ευνοούν -προς το παρόν-...
Όσον αφορά το μπάσκετ γυναικών, αν γίνουν οι μεταγραφές σίγουρα μας θέτουν φαβορί και για του χρόνου όσον αφορά τα εγχώρια, ωστόσο για Ευρώπη δε μπορούμε να μιλάμε με υπεροπτικό ύφος και αλαζονεία... Θέλουμε πολύ ψωμί για να μπούμε στην "ελίτ". Και δεν το λέω καθόλου μειονεκτικά για την ομάδα μας, απλά έτσι έχουν τα πράγματα...
Το μπιτς βόλεϊ είναι κατά 99,9% σίγουρο ότι θα ενεργοποιηθεί από του χρόνου καθως υπάρχουν διαθέσιμες αθλήτριες από το τμήμα βόλεϊ γυναικών που θα το στελεχώσουν, ενώ η ομάδα ήδη κινεί τις διαδικασίες για το γήπεδο που θα χρησιμοποιούμε.. Το futsal θα έχει προοπτική για πρωταθλητισμό μόνο αν συγχωνευτούμε με την "Αθήνα 90" -όπως έγινε με το Ελληνικο στο μπάσκετ γυναικών-, αλλιώς θα πρέπει να δοθούν αρκετά χρήματα για στελέχωση του τμήματος με ικανούς αθλητές...Όσον αφορά τα τμήματα ράγκμπι και χάντμπολ, είναι αρκετά πιο δύσκολο από τα δύο προαναφερθέντα, ωστόσο αυτό που "βγαίνει" προς τα έξω είναι ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση για δραστηριοποίηση...Υπάρχει ΚΑΙ ΕΚΕΙ πολύ ψωμί...

Εικόνα holland74

Καταρχάς συγχαρητήρια άλλη μία φορά για τα άρθρα που αφορούν στον ερασιτέχνη..
Κρίμα για το πόλο γυναικών, δεν ξέρω αν ήταν θέμα φυσικής κατάστασης, διότι έλλειψη συγκέντρωσης δεν είχε εμφανίσει η ομάδα εδώ και πολύ καιρό..Το βόλλευ ανδρών έχασε από μία ομάδα το ρόστερ της ήταν τουλάχιστον ισάξιο. Το πόλο ανδρών έχει και αυτό τουλάχιστον 25 % πιθανότητες για την κούπα, καθώς θεωρώ θα περάσε ως πρώτος και θα πάει κατευθείαν final 4...

Εικόνα MakTheBet

Είσαι σωστός...

Εικόνα total7

υπαρχει περιπτωση να φτιαξουμε τμημα και στο fustsal;

Εικόνα MakTheBet

Προσωπικά πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο μόνο αν επιτευχθεί η συγχώνευση με το σύλλογο "Αθήνα'90" ... Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να φτιαχτεί τμήμα από την αρχή, ωστόσο θα πρέπει να πέσει αρκετό χρήμα για την στελέχωση της ομάδας με παίκτες με τους οποίους θα πηγαίνουμε για τίτλους... Πράγμα δύσκολο για την εποχή, ειδικά όταν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει να υπσοτηρίξει δεκάδες άλλα τμήματα...

Εικόνα MakTheBet

Το τμήμα ποδοσφαίρου Κ15 του Ολυμπιακού κατέκτησε σήμερα το αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υποδομών της Superleague επικρατώντας άνετα στον τελικό επί του ΠΑΟΚ..!! Συγχαρητήρια σε όλους!!

Εικόνα RED HELL

Τα κοριτσια του πολου "αυτοκτονησαν" δυστυχως και ηταν μεγαλο κριμα.Οταν προηγεισαι με 3-7 και φαινεσαι να ελεγχεις απολυτα το παιχνιδι αλλα τελικα χανεις με αυτον τον τροπο σιγουρα σε ποναει.Εχασε και η Ασημακη το τετ α τετ στο τελος και γενικα απο τα μεσα του 3ου 8λεπτου ολα πηγαν στραβα.Εννοειται βεβαια οτι δεν ειναι αποτυχια καθως χασαμε στον ημιτελικο του Τσαμπιονς λιγκ απο μια πολυ δυνατη ομαδα και ενω εγινε τεραστιο σκανδαλο αφου αλλα ηταν τα ζευγαρια στην αρχη και με μαγικο τροπο αλλαξαν(αληθεια επιτρεπεται αυτο?).
Οι κοριτσαρες δεν πρεπει να απογοητευθουν αλλα να τα δωσουν ολα για το πρωταθλημα και η χρονια θα ειναι ακρως επιτυχημενη.

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα φίλε μου...
Δυστυχώς η ομάδα έχασε στο 4ο οκτάλεπτο την αυτοσυγκέντρωσή της και επέτρεψε στην Ουίπεστ να το "πιστέψει" και να γυρίσει το ματς... Τώρα όσον αφορά το χαμένο τετ α τετ της Ασημάκη, τί να κάνουμε, έτσι είναι το πόλο...Πέντε εκατοστά πιο κάτω και θα πήγαινε ισοπαλία το παιχνίδι... Δεν πειράζει, προχωράμε!
Τα ζευγάρια νομίζω πως άλλαξαν μετά από συμφωνία μεταξύ της LEN και των τεσσάρων ομάδων του final-4, άρα ήταν επιτρεπόμενο.. Μικρή σημασία είχε για μας αυτό πάντως.. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται ΠΑΝΤΑ για τη νίκη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αντιπάλου...
Όσον αφορά τώρα τα εγχώρια, ο Ολυμπιακός είναι φυσικά το φαβορί για το Πρωταθλημα και πιστεύω πως θα το καταφέρει να το κατακτήσει...

Εικόνα RED HELL

Φιλε θα ηθελα να σε ρωτησω και πως βλεπεις την αποκτηση Γκουλινελι στο βολει.Εγω χαλαστηκα λιγο γιατι θεωρουσα οτι ο Πιατσα εκανε αρκετα καλη δουλεια φετος.

Εικόνα MakTheBet

Θα κάνω ανάλυση της επιλογής της διοίκησης να αποδεσμεύσει τον Πιάτσα και να φέρει τον Γκουλινέλι στο τελευταίο φετινό άρθρο της ενότητας (κατά τέλη Μαϊου-αρχές Ιουνίου)

Εικόνα kostas sf

Γεια σου φίλε. Συγχαρητήρια για την πολλή καλή δουλειά που κανεις!! Συνέχισε έτσι. Θα ηθελα να σε ρωτήσω κατι για το μπασκετ γυναικων. Μήπως ξερεις αν θα αγωνιστούμε σε κάποιο ευρωπαϊκό κυπελλο;

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα φίλε και ευχαριστώ για την ανάγνωση... Σύμφωνα με γνωστό αθλητικό site, του χρόνου ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί -λογικά- στο Eurocup και γι'αυτό κοιτάει από νωρίς την ενίσχυσή του... Θα γνωρίζουμε περισσότερα πάντως σχετικά με αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες...

Εικόνα kostas sf

Ευχαριστώ πολύ φίλε!

Εικόνα MakTheBet

Να σαι καλα... Και να ξέρεις πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες...