ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2015-2016. ΘΡΥΛΙΚΑ ΡΕΚΟΡ - ΦΑΠΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ



Γράφει ο MakTheBet
 
Η σεζόν 2015-2016 που τελείωσε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος  για τον Ολυμπιακό μας είναι μια σεζόν γεμάτη ρεκόρ, που μόνο ο ΘΡΥΛΟΣ δημιουργεί και μόνο ο ΘΡΥΛΟΣ καταρρίπτει.
Ας τα δούμε αναλυτικά.
  • Σερί συνεχόμενων νικών από την αρχή του Πρωταθλήματος.
Με τις 11 σερί νίκες του από την αρχή του πρωταθλήματος,  ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι και με την επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης το έσπασε.
  • Σερί συνεχόμενων νικών γενικότερα
Το σερί των 16 νικών της ομάδας του Τροντ Σόλιντ, το  έσπασε η αρμάδα του Μάρκο Σίλβα στην Κομοτηνή, όπου και επικράτησε του Πανθρακικού με 4-3. Το αήττητο κράτησε εν τέλει για 21 αγωνιστικές, όταν και η ΑΕΚ επικράτησε των ερυθρολεύκων 1-0. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ο ΘΡΥΛΟΣ να μείνει με ΕΝΝΙΑ στο χορτάρι και η κούλα να χτυπήσει πέναλτι.
  • Το ρεκόρ του Φορτούνη
Με τα 18 γκολ και τις 12 assist, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής,  που ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ και πρώτος σε assist παράλληλα.
  • To ρεκόρ βαθμολογικής διαφοράς από τον δεύτερο
Οι 30 βαθμοί διαφορά, από τον 2ο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό, είναι η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.
  • Το ρεκόρ συνεχόμενων νικών εντός έδρας
Στις 10 Νοεμβρίου του 1968, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την δημιουργία ενός ρεκόρ με 21 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, το οποίο έλαβε τέλος στις 18 Ιανουαρίου του 1970, κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" ξεπέρασαν αυτή την επίδοση. Πλέον μετράνε 25 σερί νίκες στο Καραϊσκάκη και ο αριθμός όλο και μεγαλώνει.
  • Ρεκόρ πιο γρήγορης κατάκτησης  Πρωταθλήματος
Στις 28 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 3-0 την Βέροια στο Φάληρο και παράλληλα εξασφάλισε το πιο γρήγορο πρωτάθλημα της ιστορίας του αλλά και της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
  • Ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών
Μετά την επικράτηση κόντρα στην Καλλονή στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Super League με 28 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Γεγονός που τον οδήγησε σε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (85) σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, ξεπερνώντας αυτό της σεζόν 2000-2001 με 78.
  • Ρεκόρ διαφοράς τερμάτων
Με 81 γκολ υπέρ και 16 κατά, με το τέλος των υποχρεώσεων του στην Super League, ο Ολυμπιακός είχε +65 γκολ  διαφορά τερμάτων, αριθμός - ρεκόρ για τους Πειραιώτες σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών.
 
  • Ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας
20.082. Αυτός είναι ο αριθμός εισιτηρίων διαρκείας που διέθεσε για τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 18.250 καρτών που κρατούσε από την αγωνιστική περίοδο 2006-2007.
  • Κορυφαία τριπλέτα στο Νέο "Γ.Καραϊσκάκης"
Για την τριάδα Φορτούνης-Ιντέγε-Ντουρμάζ ο λόγος, που κατάφερε να γίνει η ΚΟΡΥΦΑΙΑ επιθετική τριπλέτα του Ολυμπιακού στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης». Τί το εκπληκτικό έχουν καταφέρει οι τρεις τους; Έχουν συμμετοχή (σ.σ.: είτε σκοράροντας είτε δίνοντας assist) στα 57 γκολ της ομάδας. Ο Φορτούνης με 18 γκολ και 12 assist, ο Ιντέγε με 10 γκολ και 6 assist και ο Ντουρμάζ με 7 γκολ και 4 assist.
  • Ρεκόρ συνεχόμενων νικών στο Τσάμπιονς Λιγκ
Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρεις νίκες στη σειρά, κόντρα σε Άρσεναλ (Λονδίνο) και Ντίναμο Ζάγκρεμπ (πρώτα στην Κροατία, μετά στο Φάληρο), για πρώτη φορά σε επίπεδο ομίλων Champions League.
  • Ρεκόρ συνεχόμενων "διπλών" στο Τσάμπιονς Λιγκ
Για πρώτη φορά, πέτυχε δύο κολλητές εκτός έδρας νίκες στο Champions League. Αυτές απέναντι σε Άρσεναλ (Λονδίνο) και Ντίναμο (Ζάγκρεμπ).
  • Ρεκόρ σίγουρης συνέχειας στην Ευρώπη από την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ
Το πέτυχε χάρη στις 3 συνεχόμενες νίκες του με Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ
  • Ρεκόρ  συνολικών ευρωπαικών νικών
Έφτασε τις 97 νίκες (53 σε 146 ματς Champions League) στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του τον Παναθηναϊκό με 96 (49 σε 157 ματς Champions League).
 
ΥΓ. Την σεζόν αυτή είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα στα "ντέρμπι": 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 3-1
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (α.α)
ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κύπελλο) 0-3 (1-2 διακοπή)
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα holland74

Φοβερά ρεκόρ, αξίζει βέβαια να σχολιαστεί αυτό:
Έφτασε τις 97 νίκες (53 σε 146 ματς Champions League) στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του τον Παναθηναϊκό με 96 (49 σε 157 ματς Champions League).
Μα περισσότερες νίκες σε λιγότερους αγώνες από τον πρέσβη;;;;
Χαχαχαχαχαχαχαχα....

Εικόνα MakTheBet

Αδερφέ υπάρχει μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ βάση δεδομένων του pesetero (η οποία ωστόσο έχει να ανανεωθεί κάτι περισσότερο από ένα χρόνο) που έχει όλα τα παιχνίδια ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ και αναλυτικά στατιστικά για όλες τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.. Κι όταν λέω Ευρώπη δεν εννοώ μόνο Champions League, Europa League, Κύπελλο Κυπελλούχων αλλά έχει και αγώνες Βαλκανικού, Ιντερτότο, Κύπελλο Εκθέσεων κλπ... Εκεί αποδεικνύεται ποιος είναι ο πραγματικός ΠΡΕΣΒΗΣ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...

Εικόνα MakTheBet

Τον ΘΡΥΛΟ μας πρέπει να ευχαριστούμε που κάθε χρόνο μας δίνει τροφή για τέτοιου είδους σχόλια... ;)

Εικόνα el trick

Γιά το λόγο αυτό με πειράζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ η "εμφάνιση" της ομάδας στον τελικό του κυπέλου.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ
Υ.Γ. Την ήττα σαν αποτέλεσμα την αποδέχομαι, αρκεί η ομάδα να αγωνιστεί για τη νίκη, π.χ. ΡΕΑΛ -ΘΡΥΛΟΣ 4-2
Την ήττα σαν αυτή του τελικού του κυπέλου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΠΟΤΕ. Χώρια που ενισχύει τις φήμες για ξεπούλημα του αγώνα, που ΑΝ συμβαίνει κάτι τέτοιο ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του ΘΡΥΛΟΥ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φίλε, δεν χρειάζονται τέτοιες άδικες ισοπεδώσεις, έστω και σαν σκέψη. Από πού κι ως πού, δηλαδή; Αδικαιολόγητα κακή εμφάνιση, αλλά όχι κι αναίτια. Ένας μήνας αποχής από επίσημες διοργανώσεις, δεν είναι και αμελητέο νούμερο. Το ότι έσπασαν τα νεύρα όλων στην ομάδα, όπως έγινε γνωστό απ' όλα τα ρεπορτάζ, έπαιξε το ρόλο του. Το ότι κάποιοι παίχτες έδειξαν να είναι αδιάφοροι οφείλεται στο γεγονός πως κανείς από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντιμετώπισε τον θεσμό με την πρέπουσα σοβαρότητα. Έχουν τις ευθύνες, φυσικά, στην ομάδα. Αλλά μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας....

Εικόνα MakTheBet

Αγαπητέ el trick, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είσαι... Δεν πρέπει να στέκεσαι στις δικαιολογίες... Όσο κι αν το θέλουμε, όσο κι αν θα το γουστάραμε, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να κερδίζεις παντού και πάντα και να σαρώνεις όλους τους τίτλους... Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλο να κάνεις πλάκα στην Ελλάδα και να τρέχεις αήττητο σερί για 3 χρόνια και βάλε... Ούτε ισοπέδωση, ούτε τίποτα...

Εικόνα MakTheBet

Συμφωνώ με τον αδερφό πιο πάνω...

Εικόνα RED HELL

Εισαι απιστευτος απλα.

Εικόνα MakTheBet

Ο μοναδικός απίστευτος είναι ο ΘΡΥΛΟΣ μας...! ;) Εμείς είμαστε απλοί υπηρέτες του...