ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η κουλα το 1966



Μετά τη «υπόθεση Βάλνερ» και την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2007-2008 από το ΘΡΥΛΟ, παρά το γεγονός ότι τα συνεταιράκια ΠΟΑ-ΚΟΥΛΑ προσέφυγαν στο CAS (υποστηρίζοντας την Καλαμαριά και πληρώνοντας τα δικαστικά έξοδα) αλλά έσπασαν τα μούτρα τους, οι ΔΕΚΟ και οι οπαδοί τους, είχαν το θράσος να χαρακτηρίσουν το ΘΡΥΛΟ «ΧΑΡΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ». ΠΟΙΟΙ? Ο βάζελος με την ΚΟΥΠΑ δια στριψίματος κέρματος επί χούντας, και η κούλα , με τα ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΥΠΕΛΛΑ του 1964 και 1966 και του ΧΑΡΤΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1979.
 
Θα κάνουμε σήμερα την αρχή και θα ασχοληθούμε με τη «κατάκτηση» από την κούλα του Κυπέλλου Ελλάδος 1966. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΝΟΥ. Ξεκινάμε από το Κύπελλο του 1966 γιατί όπως θα δούμε παρουσιάζει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ με το φετινό κύπελλο (2016) που ως γνωστό κατέκτησε η κούλα νικώντας τον Ολυμπιακό 2-1.
 
Θα παρακολουθήσουμε το καθημερινό ρεπορτάζ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ, όχι της γαυροφυλλάδας ΦΩΣ. Ισως είναι λίγο κουραστικό αλλά αξίζει τον κόπο να δούμε πόσο «καθαρό, αγνό, ηθικό και  πενηνταρήσιο»,  ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο, πριν το καταστρέψουν ο ΣΩΚΡΑΤΑΡΟΣ και ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ.
 
Πάμε λοιπόν….
 
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ, έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα 1965-1966, όπως έχουμε δει σε δυο κείμενα του Σάββα [1], [2], νικώντας τον Απόλλωνα 3-0 στις 18 Ιουνίου 1966, μετά από ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Θυμίζουμε ότι η ομαδάρα του ’50 κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 1959. Από τότε άρχισε τη δράση της, η «ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΝΤΖΕΒΕΛΑΚΗΣ».
Το Κύπελλο Ελλάδος βρίσκεται στην ΦΑΣΗ των ΟΚΤΩ (προημιτελική). Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε νοκ άουτ αγώνα τον παναθηναικούλη στο Δημοτικό Γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ η Αεκούλα τον Εθνικό.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Κυριακή 26/6
 
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ  Δευτέρα 27/6
Σιγά μην ήταν έκπληξη η ΦΑΠΑ που έριξε ο ΘΡΥΛΟΣ στον ΠΕΛΑΤΗ του, μέσα στο σπιτάκι του.
«ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ»
και «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΝΤΑΜΠΛ», διαβάζουμε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ. Η Αεκούλα θα νικήσει τον Εθνικό 4-1 και έτσι Ολυμπιακός και Αεκούλα προκρίνονται στους Ημιτελικούς.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Τρίτη 28/6
Στους Ημιτελικούς ο ΘΡΥΛΟΣ θα αντιμετώπιζε τα Τρίκαλα στο Καραισκάκη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ενώ η Αεκούλα την Καβάλα την Τεταρτη 29 Ιουνίου στην Καβάλα. Διαβάζουμε στην Αθλητική όμως, ότι η Αεκούλα «Δεν επιθυμεί να πάει στην Καβάλα – Εδημιουργήθη Θέμα».
Η Κλήρωση ήταν Ολυμπιακός – Τρίκαλα και Καβάλα – Αεκ  με γηπεδούχο την Καβάλα.  Η Αεκούλα όμως υποστήριξε ότι οι διατάξεις του κανονισμού που προέβλεπαν ότι ο ημιτελικός γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα αν προκριθεί ομάδα της Βορείου Ελλάδος, θα ίσχυαν από την επόμενη σεζόν! Λες και δεν έγινε ΚΛΗΡΩΣΗ! Στα ΦΡΥΔΙΑ τους η ΚΛΗΡΩΣΗ! Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Καβάλα αγωνιζόταν στη Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΣΤΗ Β’! Η Αεκούλα αρνήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ως γηπεδούχο!
Στο ρεπορτάζ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ, διαβάζουμε ότι ο τελικός θα γινόταν την Κυριακή 3 Ιουλίου . Το γράφουμε αυτό γιατί θα διαπιστώσουμε στη συνέχεια πόσο σημαντικό ήταν ΤΕΛΙΚΑ.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Τετάρτη 29/6
«ΑΝΕΒΛΗΘΗ Ο ΑΓΩΝ ΑΕΚ – ΚΑΒΑΛΑΣ. ΑΥΡΙΟ (δηλαδή την Πέμπτη 30/6) ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ».
Κανονικά λοιπόν, ο αγώνας Καβάλα – Αεκ θα έπρεπε σύμφωνα με την κλήρωση να διεξαχθεί ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ την Τετάρτη 29/6.  Η Αεκ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ στην Καβάλα και ΖΗΤΗΣΕ ο αγώνας να γίνει στην Αθήνα. Τι Βλέπουμε? Η ΕΠΟ κάνει τα χατίρια της Αεκούλας. Αντί να τη μηδενίσει και να κατακυρώσει τον αγώνα στην Καβάλα, αναβάλλει τον αγώνα, και θα αποφάσιζε το ΔΣ την Πέμπτη 30 Ιουνίου ΠΟΤΕ και ΠΟΥ θα γινόταν το παιχνίδι.
Το θέμα που προέκυψε με την ΑΡΝΗΣΗ της Αεκούλας να αγωνισθεί στη Καβάλα, το ρεπορτάζ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ το χαρακτηρίζει ΣΚΑΝΔΑΛΟ, «διότι καταβάλλεται προσπάθεια να αφαιρεθεί το δικαίωμα του πτωχού και φιλοπρόοδου σωματείου ΑΟ Καβάλας, να παίξει στο γήπεδό του, ως έχει νομίμως κάθε δικαίωμα»
Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΑ – ΝΔΑ – ΛΟ.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Πέμπτη 30/6
Η προαναγγελία του Ημιτελικού Ολυμπιακός - Τρίκαλα.  Για τον άλλο Ημιτελικό … άγνωστη η τύχη του…
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Παρασκευή 1/7
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΕΤΡΟΠΩΣΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 5-0 ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟΝ!»
«ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΕΚ – ΚΑΒΑΛΑΣ»
Ενώ λοιπόν, ο ΘΡΥΛΟΣ έχει ήδη  ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΕΧΕΙ ΦΑΠΩΣΕΙ τον ΠΕΛΑΤΗ στον προημιτελικό, και έχει ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ στον Ημιτελικό και ΟΛΑ ΑΥΤΑ μέχρι τις 30 Ιουνίου 1966, περιμένει την ΕΠΟ να αποφασίσει ΠΟΤΕ και ΠΟΥ θα γίνει ο αγώνας Αεκ – Καβάλας που θα έπρεπε ν έχει γίνει στην Καβάλα την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ώστε ο Τελικός να γίνει στις 3 Ιουλίου και να φύγουν οι ποδοσφαιριστές για διακοπές.  
Αρχίζει να σας θυμίζει κάτι η όλη ΦΑΣΗ;
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Σάββατο 2/7
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. 
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Θ’ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 6ης Ιουλίου».
Έχουμε ήδη δει ότι ο Τελικός επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 3 Ιουλίου. Ο Ολυμπιακός βλέποντας την ΕΠΟ να παίζει το παιχνιδάκι της Αεκούλας και να κωλυσιεργεί στον ορισμό του Ημιτελικού με την Καβάλα, θέτει ως όριο την 6η Ιουλίου, ώστε να γίνει ο Τελικός. Σημειώνουμε ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιζόταν τη νέα χρονιά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, συνεπώς τα χρονικά όρια για την ξεκούραση των ποδοσφαιριστών του μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στένευαν επικίνδυνα.
Ζητάει λοιπόν από την ΕΠΟ, με τηλεγράφημα, να ορίσει τον Ημιτελικό την Κυριακή 3 Ιουλίου, ώστε ο Τελικός να γίνει την τετάρτη 6 Ιουλίου. Το σημειώνουμε αυτό, διότι αργότερα θα δούμε ότι τα ΔΙΚΕΦΑΛΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΚΑΚΑΡΙΖΑΝ ότι Ολυμπιακός φοβήθηκε να παίξει με την Αεκούλα! Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ θα φοβόταν να παίξει με την Αεκούλα, που δεν πήγαινε στην Καβάλα να αντιμετωπίσει ομάδα Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ! Μόλις δύο μήνες πριν, στις 27 Μαρτίου 1966, ο ΘΡΥΛΟΣ είχε ρίξει μια ΤΕΣΣΑΡΑ στην κουλίτσα. Το ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ!
Ταυτόχρονα, η Καβάλα αρνιόταν να κατέβει στην Αθήνα να αντιμετωπίσει την Αεκούλα και με το δίκιο της. Η ΕΠΟ καλούσε τους συμβούλους της να αποφασίσουν την ίδια μέρα (δηλαδή το Σάββατο 2/7) την τύχη του Ημιτελικού.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Κυριακή 3/7
«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΕΚ»
Όλο συνεδρίαζε η ΕΠΟ για να αποφασίσει το ΠΟΥ και το ΠΟΤΕ θα γίνει ο αγώνας Αεκούλας με τη Καβάλα της Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ.
«Μόνο 6 από τους 34 συμβούλους της ΕΠΟ είχαν απαντήσει μέχρι χτες (2/7)». Οι υπόλοιποι 28 είχαν μεγάλους προβληματισμούς…. 
«Τούτο σημαίνει περιτράνως ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΠΟ καλλιεργεί το έδαφος της αλλαγής του γηπέδου εις βάρος του πτωχού και μικρού σωματείου ΑΟ Καβάλας».
Τα αντιολυμπιακά ΡΕΤΑΛΙΑ έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΘΡΥΛΟ για «παράγκες» και «εγκληματικές οργανώσεις».  Οι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ κώλωναν να πάνε στη Καβάλα να αντιμετωπίσουν ομάδα Β’ Εθνικής και μεθόδευαν με τα λαμόγια της ΕΠΟ, την αλλαγή της έδρας. Ταυτόχρονα, κωλυσιεργούσαν γιατί ήξεραν ότι ο ΘΡΥΛΟΣ δεν είχε χρονικά περιθώρια να περιμένει. Είχε δώσει και τελεσίγραφο έως την 6η Ιουλίου, οπότε μεθόδευαν  ή να γίνει ο Ημιτελικός όπως γουστάρει η Αεκούλα, ή ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ και να το πάρει η κούλα στα ΧΑΡΤΙΑ!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ Δευτέρα 4/7
«ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ….ΟΡΙΣΘΗ Ο ΑΓΩΝ ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑΣ. Η ΕΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ».
“Ο Ολυμπιακός εξ άλλου επιμένει ότι μετά την Τετάρτη δεν δέχεται να παίξει τον Τελικό διότι ο Κ. Μπούκοβι θέλει να χορηγήσει άδεια αναπαύσεως εις τους παίκτες και ο ίδιος ο Ούγγρος προπονητής να αναχωρήσει το προσεχές Σάββατο εις Βουδαπέστη με άδεια. Σχετικώς ο Ολυμπιακός απέστειλε τηλεγράφημα εις την ΕΠΟ και τονίζει ότι εάν ο τελικός δεν διεξαχθεί τη Τετάρτη θα απόσχη». «Το θέμα του αγώνος Αεκ – Καβάλας γελοιοποίησε δια μία ακόμη φορά την ΕΠΟ».
Μιλάμε για εποχές που όλα ήταν «καθαρά», «πενηνταρίσια» και «υγιή». Κουμάντο πάντα στην ΕΠΟ έκανε ο ΘΡΥΛΟΣ έτσι; Γι αυτό σάρωνε του τίτλους. Έτσι δε μας λέει η αντιολυμπιακή προπαγάνδα; Αυτό το σανό δεν ταίζουν τα αντιολυμπιακά πρόβατα; Θα δούμε στη συνέχεια πόσο ακόμα ξεφτιλίστηκαν. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ Τρίτη 5/7
«ΜΑΤΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ!»
«ΠΛΗΡΗΣ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ: ΟΥΤΕ ΧΤΕΣ ΩΡΙΣΘΗ Ο ΑΓΩΝ ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑΣ»
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΠΑΙΚΤΑΙ ΣΕ ΕΞΟΧΕΣ»
Μα γιατί δυσκολευόταν αυτή η «υγιής» ΕΠΟ να ορίσει ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα γίνει ένα Ημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ της Αεκούλας και μια ομάδας Β’ Εθνικής; Ας έπαιρνε την απόφαση να γίνει στην Αθήνα ρε παιδί μου. Η Καβάλα το πολύ πολύ δεν θα κατέβαινε και θα έπαιρνε η κούλα  τον αγώνα στα χαρτιά. ΟΧΙ! Το πρόβλημα δεν ήταν ο Ημιτελικός για την ΕΠΟ. Το πρόβλημα ήταν ο ΤΕΛΙΚΟΣ! Δεν ήθελαν να δουν το ΘΡΥΛΟ να κάνει ΝΤΑΜΠΛ. Έβαζαν εμπόδια στην ΟΜΑΔΑΡΑ του Μπούκοβι. Καθυστερούσαν το Τελικό γιατί ήξεραν ότι από ένα σημείο και μετά ο ΘΡΥΛΟΣ θα τους χάριζε. ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. Θα δούμε και στη συνέχεια ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ.
«ΟΙ ΜΠΟΥΚΟΒΙ – ΛΑΝΤΟΣ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑΝ»
«ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΕΚ – ΚΑΒΑΛΑΣ;»
«Ο ΑΟ Καβάλας διαμαρτύρεται δια την σκόπιμη κωλυσιεργία  η οποία αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο εις το να μη γίνει ο αγών εις τη Καβάλα»
Μιλάμε για απίστευτα ΣΚΑΝΔΑΛΑ προκειμένου να μη κάνει ΝΤΑΜΠΛ η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ. Αυτοί οι ΞΕΦΤΙΛΕΣ κατηγορούν τον ΘΡΥΛΟ, τον ΣΩΚΡΑΤΑΡΟ και το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ότι κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο!
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Τετάρτη 6/7
«Η ΕΠΟ ΩΡΙΣΕ ΔΙΑ ΑΥΡΙΟΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΕΚ – ΚΑΒΑΛΑΣ. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ. Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΛΗΦΘΗ ΔΙΑ ΨΗΦΩΝ 14 ΚΑΤΑ 10. Η ΚΑΒΑΛΑ ΕΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ»
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! Αφού  ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως όριο την Τετάρτη 6/7 για να γίνει ο Τελικός, αφού σταμάτησε τις προπονήσεις και οι παίχτες έφυγαν για διακοπές, η ΕΠΟ όρισε τον Ημιτελικό την Τετάρτη 6 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη και τον Τελικό την Κυριακή 10 Ιουλίου! Φυσικά η Καβάλα αρνήθηκε την εξέλιξη αυτή αφού αν και ομάδα Β’ Εθνικής ΕΙΧΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. 
«Ο Μπούκοβι αναχωρεί. Δια σήμερον στις 3 μ.μ. στα αποδυτήρια του Καραισκάκη έχει προγραμματιστεί η αποχαιρετιστήρια συνάντηση του κ. Μπούκοβι με τους παίχτες του Ολυμπιακού».
Θα δούμε στη συνέχει ΠΟΣΟ ΡΟΜΠΕΣ έγιναν ορίζοντας το Τελικό την Κυριακή 10/7 στο Καραισκάκη. Αλλά το στόχο τους τον πέτυχαν. ΣΤΕΡΗΣΑΝ από την ΟΜΑΔΑΡΑ του Μπούκοβι το ΝΤΑΜΠΛ και χάρισαν ένα ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ στη κούλα.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ Πέμπτη 7/7
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΕΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ. ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΒΑΛΑ. Η ΑΕΚ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ!»
«ΠΑΡΗΤΗΘΗ ΧΘΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΟ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Ο κ. Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΥΡΙΟ».
Διαβάστε το ρεπορτάζ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ και κάντε κοιλιακούς από τα γέλια, με τους ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.
Τη νύχτα της Πέμπτης 7/7 στο Καυτατζόγλειο θα γινόταν ο Ημιτελικός! Ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε ότι «Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ»! Γιατί δεν πήγε η κούλα στη Θεσσαλονίκη; Εντάξει, η Καβάλα ανακοίνωσε  ότι δεν θα αγωνισθεί. Η Αεκούλα δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Καυτατζόγλειο;
«Ο κ. Σαββίδης από τα γραφεία της ΕΠΟ, τηλεφώνησε στο αεροδρόμιο να μην αναχωρήσει η αποστολή (της Αεκ)».
Αν αυτά γίνονταν επί Κόκκαλη ή Μαρινάκη , τα ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΡΔακια , θα είχαν ξεσηκώσει εμφύλιο. Τέτοια μαγειρέματα από ΕΠΟ και ΔΕΚΟ ΠΟΑ ΚΟΥΛΑ ήταν συνήθη, αφού με τίποτα δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ.
Τι είπε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του;
«Πάντα έχουμε πολλούς εχθρούς. Τώρα όμως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Οι εχθροί μας θα αυξηθούν. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΟΙ!».
Ένα χρόνο στην Ελλάδα ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΥΑΡΟΣ, αλλά κατάλαβε πολλά. Όταν λέμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ δεν το λέμε τυχαία. ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ. ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Παρασκευή 8/7
«Η ΑΕΚ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ»
Τι σας λέγαμε για το ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ; Η ομαδούλα που αρνήθηκε να αντιμετωπίσει στον Ημιτελικό μια ομάδα Β’ Εθνικής ζητάει και τα ρέστα!
«Πειθαρχεί απόλυτα στην απόφαση της ΕΠΟ και δέχεται να παίξει σε οιοδήποτε γήπεδο».
Αφού δεν πήγαινε να παίξει στη Καβάλα, τώρα δέχεται να πάει …. Σε οιοδήποτε γήπεδο! Από τις 30 Ιουνίου ο Ολυμπιακός περίμενε να ορισθεί ο Ημιτελικός της Κούλας και ο τελικός, η ΕΠΟ πετούσε χαρταετό, ΓΡΑΨΑΝΕ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ που έβγαλε γηπεδούχο τη Καβάλα, ο ΘΡΥΛΟΣ έφυγε και διακοπές, και η ΕΠΟ όρισε τον Ημιτελικό μια νύχτα με φεγγάρι, ένα ημιτελικό που η Αεκούλα δεν εμφανίστηκε ποτές το Καυτατζόγλειο, αφού από την  ΕΠΟ τους ειδοποίησαν στο αεροδρόμιο να μην πετάξουν για Θεσσαλονίκη! ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΟΤΕΣ για να μην κάνει ΝΤΑΜΠΛ ο ΘΡΥΛΟΣ!
Ο Ολυμπιακός που δεν είχε γνωστοποιήσει επίσημα την παραίτησή του από τον Τελικό, προτείνει να γίνει αυτός το Σεπτέμβριο. Οι παίχτες και ο Μπούκοβι αναχωρούν για διακοπές.
Η ΕΠΟ αρχίζει να προετοιμάζει τον τελικό για την Κυριακή 10/7.  Για το γεγονός  ότι ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ προκρίθηκε η αεκούλα σε βάρος της Καβάλας, δεν ιδρώνει το αυτί τους.  Αρχικά θέλουν ο τελικός να γίνει στο Δημοτικό Γήπεδο της Λεωφόρου. Δεν έχει τελειώσει ακόμα το ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΤΟΥΣ όπως θα δούμε στη συνέχεια.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Σάββατο 9/7
Κι ενώ έχουμε μείνει ότι η ΕΠΟ οργανώνει τον Τελικό, στο Δημοτικό Γήπεδο της Λεωφόρου,
«Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΔΗΛΩΘΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ».
«Η ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 1965-1966 ΕΝΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ «ΑΠΕΣΥΡΘΗ». Η ΕΠΟ ειδοποίησε την Αεκ ότι ο Ολυμπιακός εδήλωσε επισήμως πως δε θα αγωνισθή αύριο. Τηλεγράφημα εις τους ξένους διαιτητά να μην έλθουν».
Τι βλέπουμε εδώ; Η ΕΠΟ ανακήρυξε την Αεκ Κυπελλούχο, ισχυριζόμενη ότι ο Ολυμπιακός επισήμως απεσύρθη. Για να δούμε όμως είναι έτσι; Η μήπως το Κύπελλο είχε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΧΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑΜΠΛ η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ;

ΑΘΛΗΤΙΚΗ Κυριακή 10/7
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ».
Μα καλά … η ΕΠΟ δεν ισχυριζόταν, ότι ο Ολυμπιακός επισήμως απεσύρθη;  Ο Ολυμπιακός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ. Πρότεινε ο τελικός να γίνει το Σεπτέμβριο. Όχι μόνο γιατί είχε διακόψει τις προπονήσεις του για να φύγουν οι παίχτες του για διακοπές, αλλά κυρίως ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ Η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ. ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ. Το Δημοτικό Γήπεδο της Λεωφόρου δεν ήταν έτοιμο για αγώνα, μάλιστα ο ΠΑΟ έστειλε σχετική επιστολή στην ΕΠΟ ότι ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, αφού στο γήπεδο ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΕΡΓΑ! Στο δε στάδιο Καραισκάκη, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε προγραμματίσει και διεξήγαγε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων! ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΓΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ προκειμένου να μη κάνει ΝΤΑΜΠΛ ο ΘΡΥΛΟΣ! Και μετά μιλάνε για «παράγκες» και «εγκληματικές οργανώσεις» ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Είναι αλλιώς να είσαι ΠΡΟΣΦΥΓΟΚΑΠΗΛΟΣ……
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Δευτέρα 11/7
Γίνεται η Κλήρωση των ευρωπαικών διοργανώσεων. Ο Ολυμπιακός στο Πρωταθλητριών κληρώθηκε με τη νικήτρια του μπαραζ ΣΛΙΕΜΑ – ΣΔΝΑ και η Αεκούλα στο Κυπελλούχων με τη Μπράγκα.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ Τρίτη 12/7
«ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ»
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ»
«Η ΕΠΟ επιθυμούσα τώρα να διατηρήσει το κύρος της άρχισε να μελετά το ζήτημα και είναι μάλλον βέβαιο ότι θα συμφωνήσει με την άποψη του Ολυμπιακού, αφού συμφωνεί και η Αεκ.»
 
Το διαβάσατε; ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΚΑΠΗΛΟΣ…..
 
ΥΓ. ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΗΤΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ....

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Αλλη Εντελως Κατασταση που λενε και τα προβατα.Μιλαμε για μια σιχαμενη κωλοφαρα(εννοειται οχι ολοι)που καπηλευονται την προσφυγια και την ηθικη τη στιγμη που εχουν κανει οργια.Περα απο το οτι εχουν φεσωσει τους παντες ζουν οπως και ολοι οι αντιΟλυμπιακοι γενικοτερα σε μια δικη τους πραγματικοτητα.Βγαζουν στημενη την 6αρα του 2011(1 απο τις 3 που εχουν αρπαξει)αλλα το 4-0 του 2008 με τον Σεζαρ στο τελος του ματς να εχει γελακια με το Ριβαλντο ειναι πεντακαθαρο...
Ενας Μιαουλης στο sportfm ειπε το αμιμητο οτι της εχουμε ριξει 3 εξαρες επειδη μαλλον εχουμε το μεγαλυτερο αχτι μαζι της και επειδη ειναι ο τιμωρος μας.Ειναι τοσο μαλακισμενη αυτη η σκεψη που δεν χρειαζεται καν απαντηση.
Την ιστορια και την ιδιοσυγκρασια αυτου του μπουρδελου συνοψιζει ενα πραμα.Προσκυνανε αυτον που τους εριξε στη Γ'.Κατ'εμε σε καμια αλλη ομαδα(καλα για Ολυμπιακο δεν μιλαω καν)που σεβεται τον εαυτο της αυτο θα περνουσε ετσι.Αλλα ειναι διαφορετικο να εισαι ΑΕΚ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτό εννοούν με τη διαφορετικότητα. Μία ζωή στην πουστιά, τη λαμογιά, την κλάψα, την υποκρισία.

Εικόνα Spiros Legend

Πολύ καλή ανάρτηση. Η ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα ήθελαν τα ΑΡΔάκια και οι ξεφτιλισμένοι αντίπαλοι που έχουμε... Εδώ φαίνεται όμως και το τεράστιο κενό ενημέρωσης του κόσμου του Ολυμπιακού αλλά και γενικότερα το πρόβλημα της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, εντελώς μονόπλευρα και αντιολυμπιακά. 99 στους 100 αντιολυμπιακούς να ρωτήσεις θα σου πούνε <<δεν κατεβήκατε>> στον τελικό του 1966. Άσε που είναι δύσκολο να ξέρουν 99 αντιολυμπιακοί πόσους χάρτινους τίτλους έχει η κούλα, η αδικημένη. Το 2008 που μας είχαν πρήξει...τα φρύδια με την ένσταση (για μένα, ορθότατα έγινε, διότι αν δεν την κάναμε εμείς, θα την έκανε όποια άλλη ομάδα είχε έννομο συμφέρον, οπότε θα ήταν ΆΝΑΝΤΡΟ να λέγαμε, α, εμείς δεν κάναμε ένσταση, αλλά αφού πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς, δεν φταίμε εμείς...) και μας εύχονταν να πάρουμε την Κούπα στην CASα, κανένα ΜΜΕ δεν τους θύμισε τους πραγματικά χάρτινους τίτλους τους. Διότι, όπως είχε πει και ο Σωκράτης Κόκκαλης τότε(Χρόνια Πολλά Σώκρατες για τα 77, να τα χιλιάσεις!) και κάνανε ό,τι δεν το καταλαβαίνανε τι είπε, εμείς δεν πήραμε κανένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, οι άλλοι θέλανε να το παρουν στα χαρτιά! Δηλαδή, εμείς δεν πήραμε κανέναν αγώνα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ στα χαρτιά, αλλά αγώνα που έγινε στο γήπεδο και ο αντίπαλος ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ, χρησιμοποίησε παράνομα παίχτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Σε όλες τις Χώρες του κόσμου θα κράζανε τον παρανομούντα, εδώ τα έβαλαν με το θύμα της παρανομίας! ΧΑΙΡΕ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΜΕΤΡΗΤΟ! Κατ εμέ, επίσης χάρτινο Κύπελλο και παράνομο, είναι αυτό του 2011 με Ατρόμητο, διότι ο αγώνας, εκτός ό,τι δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ και να τιμωρούταν η ΑΕΚ για τους κανιβαλισμούς των στερημένων ηλιθίων της, ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, κάπου στο 83ό λεπτό, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ! Οι κανονισμοί, που τόσο πολύ θέλουν να εφαρμόζονται οι εξυγιαντές, λένε, κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Ατρομήτου, αφού διακόπηκε με εισβολή των Αεκτζήδων ένα δεκάλεπτο πριν τελειώσει. Αλλά ο Κάκκος σφύριξε λήξη, ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΔΙΑΚΩΜΩΔΩΝΤΑΣ το άθλημα και αντί να του πάρουν την σφυρίχτρα τον βράβευαν και ως καλύτερο Έλληνα διαιτητή. Έ ρε κατακόκκινη ΕΠΟ και ελεγχόμενη από εγκληματική οργάνωση Ολυμπιακού, Δικαιοσύνη...

Εικόνα suede86

Χαρτινο κύπελλο για την ΑΕΚ της καρδιας το 1964 μετά την επική πρόκριση εναντίον του Πιερικού λόγω έλλιψης αντιπαλου μετά την διακοπή στον ημιτελικό ΠΑΟ-Ολυμπιακός..

Χάρτινο κύπελλο για την ΑΕΚ της καρδιας το 1966 όπως περιγράφεται πιο πάνω..

Χάρτινο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ της καρδιάς το 1979 μετά το στήσιμο του αιώνα τελευταία αγωνιστική για να μην το σηκώσει ο ΟΣΦΠ στο Ηράκλειο ενάντια στον ΟΦΗ..

Ηθικό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ της καρδιας το 2008..Τι και αν η έφεση (που κακώς έκανε τότε ο Ολυμπιακός με βάση την ιστορία του και τα όσα αντιπροσωπεύει αλλά με υπαρκτή βάση και αιτιολόγηση) κρίθηκε υπέρ του από ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ) στις 5 Μαρτίου και ενώ η ΑΕΚ ήταν 3η στην βαθμολογία και απολογύταν στον κόσμο της για την κακή χρονιά..Μετά το 4-0 όλα άλλαξαν και είδαμε και κάτι καθαρά ΠΑΟΚ ΑΕΚ 0-4 με Ντέμη Ζαγοράκη αγκαλιά στα επίσημα και Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ (πρώην της ΑΕΚ), και φιέστα κάναμε και ο Ρίμπο κλαιγόταν πρωί μεσημέρι βράδυ και ακόμα λέμε πόσο θα σωνόμασταν με εκείν ο το πρωτάθηλμα και τα 20 εκ. του τσ λ (που τότε δεν ήταν τόσα..και επίσης θα τον περνούσαμε τον προκριματικό του αυγουστου)
Τελοσπάντων τότε η μοίρα της ΑΕΚ της καρδιας΄με αυτό το πρωτάθλημα θα άλλαζε αυτά τα 20 εκ. θα μας έσωναν..
Αλλο αν 5 χρόνια μετά φαληρίσαμε και ξαναβρεθήκαμε στα ίδια επίπεδα χρεών με αυτά που είχαμε πριν το αρθρο 44 το 2004...άρθρο που ενταχθήκαμε καθαρά σαν ηθική ΑΕΚΑΡΑ που είμαστε..

Ηθικό κύπελλο 2011 απέναντι στον Ατρομητο με γκολ οφσάιντ του Λυμπεροπουλου μόλις 1 μέτρο..Και με τους οπαδούς μας τα χουλιγκάνια μας τα τρελά στο τέλος να παρατίθονται περιμετρικά του αγωνιστικου χωρου..
Στις καθυστερήσεις ένας είχε προσπαθησει να κάνει και τάκλιν σε παίκτη του Ατρόμητου..
Από τα αγαπημένα κύπελλα της ΑΕΚΑΡΑΣ της καρδιάς στο τέλος πήραμε και σουβενίρ από το γήπεδο δοκάρια κτλ..Αξέχαστη εμπειρία!!!