ΤΟ ΛΑΘΟΣ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΙ ΕΓΙΝΕ ΓΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ...



Έφυγε και ο Σαλίνο... Ήταν ένας αποχωρισμός που με λύπησε. Οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού όμως έκριναν πως έπρεπε ο παίχτης να αποχωρήσει απ΄την ομάδα, ως το συμφερότερο γιαυτήν.

Τον "πήγαινα"... Φαντάζομαι κι΄όλοι οι γαύροι. Μαχητικός, ταχύς, πεισματάρης, τεχνίτης για τη θέση του, φιλότιμος, συνεπής επαγγελματίας, καλός χαρακτήρας. Πολύ αποτελεσματικός, ιδιαίτερα στα καθαρώς αμυντικά του καθήκοντα. Σε όποια θέση της άμυνας είχε κληθεί να παίξει, δεξιός μπακ συνήθως ( αλλα ακόμη και ως ανασταλτικός μέσος ), είχε ανταποκριθεί σε γενικές γραμμές θετικα. Ήθελε πολύ να μείνει στον Ολυμπιακό. Προσπάθησε. Αλλά δεν τα κατάφερε. Καλή του τύχη και με όλες μας τις θερμές ευχαριστίες και ευχές, στον νέο του προορισμό.

Γιατί κάνω ετούτη την ανάρτηση; Για τρεις λόγους. Ο πρώτος, γιατί ήταν καλός παίχτης και αγαπητός στην κερκίδα. Ο δεύτερος, γιατί δεν ήταν τόσο...φωτεινός όσο ο Φουστέρ και ο Ρομπέρτο. Αυτοί, ήταν σαφέστατα πιο...κερκιδάτοι, πιο...περιώνυμοι ποδοσφαιρικά και δημοσιογραφικά, πιοοο...κουβαλητές δόξας και μεγαλείων απ΄ό,τι ο Λεάντρο. Με λογική συνέπεια η αποχώρησή τους απ΄τον Θρύλο να είναι πολύ περισσότερο...βροντώδης, θορυβώδης, και συγκινησιακά φορτισμένη, ειδικά του Φουστέρ. Σχολιάσθηκαν και προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ πολύ εντονότερα και εκτενέστερα οι αποχωρήσεις τους συγκριτικά με εκείνη, την εμφανώς υπολειπόμενη σε...gloria, του Βραζιλιάνου.

Και ο τρίτος λόγος; Ένα λαθάκι... Στη φωτογραφία του, που συνόδευε τον γραπτό αποχαιρετισμό του προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού, έγραφε από κάτω το "ευχαριστώ" σε 3 γλώσσες. Την πορτογαλική, obrigado, την ισπανικη, gracias και την ελληνική. Και ΕΚΕΙ, αντί να γράψει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γράφτηκε ΕΥΓΑΡΙΣΤΩ. Ίσως, πιθανώς, και γιατί έτσι να το΄λεγε ο ίδιος. Δεν το ξέρω... Ε, εμένα αυτό το μικρό λάθος, που δεν αλλάζει ούτε στο εκατομμυριοστό την πρόθεση, το νόημα και τα συναισθήματα τα οποία μας μεταφέρει τούτη η συγκεκριμένη λέξη, με συγκίνησε κάπως... Είπα μέσα μου, όταν το πρόσεξα: "Κοίτα να δεις... Το΄κανε το λαθάκι του ο ξένος... Χεχε! Δεν πειράζει όμως... Καθόλου. Ίσα - ίσα που μου γίνεται έτσι, ακόμα πιο συμπαθής. Γιατί τονίζει ακριβώς τις ευχαριστίες ενός ΞΕΝΟΥ προς τους ΕΛΛΗΝΕΣ και την μεγάλη ερυθρόλευκη ομάδα τους, στην οποία είχε την τιμή να παίξει....".

Με κίνητρο λοιπόν τη μικρή συγκίνηση που μου προκάλεσε τούτο το λαθάκι, έγραψα κι΄εγώ αυτό το μικρό αρθράκι...

ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΕΑΝΤΡΟ ΣΑΛΙΝΟ! ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΑΤΜΙΤΗ!...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Με την απώλεια παικτών που αγαπάνε τη φανέλα και έχουν πάθος όπως ο Φουστέρ και ο Σαλίνο, η ομάδα απονευρώνεται...Μακάρι να κάνω λάθος....

Εικόνα apostolos gaganis

Ας δούμε την ομάδα στην τελική μορφή της. Φουστέρ και Σαλίνο, ψυχάρες. Ναι. Δεν ήσαν πρώτες επιλογές, βέβαια. Καταλαβαίνω πού το πας. Τί εννοείς...

Εικόνα ze ηλιας

Προσπαθώ Απόστολε να θυμηθώ κάποιο λάθος του μέσ το τεραίν.
Δυσκολεύομαι.
Ας μείνουμε λοιπόν στο μοναδικό του λάθος,το ορθογραφικό.
Πραγματικά στενοχωρήθηκα με την αποχώρησή του.

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΕΑΝΤΡΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ
ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Εικόνα apostolos gaganis

Συνυπογράφω.