ΠΕΡΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Γράφει ο Γιάννης ο Red
 
Ήταν ένα θέμα το οποίο ήθελα να γράψω εδώ και καιρό. Αλλά είδα ότι δεν γράφτηκε σε κανένα αθλητικό μέσο, είτε «αντικειμενικό», είτε ερυθρόλευκο, ούτε εδώ στο RATM.
Θα αναφερθώ σήμερα σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή εδώ και 3,5 χρόνια, στον επί χρόνια αρχηγό του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μούρτο. Στρατιωτικός, ταξίαρχος εν αποστρατεία και υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Πέθανε στις 5 Ιανουαρίου 2013
Εδώ οι κατά τα άλλα «αντιφασίστες» της Μπύρας 13 έβγαλαν κι ανακοίνωση για τον Θάνατο του Μούρτου.
http://gate13.gr/?p=6726

06/01/2013 – Ανακοίνωση Ε.Φ.Σ. Θύρας 13

Καλό Ταξίδι “Στρατηγέ”

Πριν λίγες μέρες ήμασταν μαζί και μιλάγαμε για μία ακόμη φορά για τα σχέδια μας στα τμήματα του Ερασιτέχνη. Μας έλεγες για το πόσο ”σκασμένος” ήσουνα για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και για τη συμπεριφορά κάποιων εκεί μέσα. Τελικά, μάλλον, η καρδιά σου δεν τα άντεξε όλα αυτά. Η αγάπη σου για το τριφύλλι αδιαπραγμάτευτη, πάντα σκεφτόσουν και ενεργούσες για το καλό του συλλόγου, χωρίς να αδικείς κανέναν. Πάντα μας εκπροσωπούσες επάξια σε όποιο πόστο και αν ήσουν. Τώρα έτσι ξαφνικά, μας αφήνεις χωρίς να μας αποχαιρετήσεις και χωρίς να ολοκληρώσεις τα σχέδια μας για το σύλλογο.
Μη φοβάσαι ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΟ, θα τα πραγματοποιήσουμε εμείς για σένα.
Μη φοβάσαι Στρατηγέ μου,θα φροντίσουμε τα όνειρα σου, τα όνειρα μας να γίνουν πραγματικότητα…
Εκτός, από το Δημήτρη προχθές ένας ακόμα άνθρωπος που τίμησε τον Παναθηναϊκό με την παρουσία του, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Κρίμα σε τόσο μικρή ηλικία να φεύγουν άνθρωποι. Ο Νίκος Σαμαράς ήταν μέλος μία από τις ενδοξότερες ομάδες του ελληνικού βόλεϋ αλλά και της ομάδας μας για μικρή περίοδο στα όμορφα χρόνια, σε αυτά του ”Τάφου Του Ινδού”. Μας αποχαιρέτησε το ίδιο απότομα όπως και ο Στρατηγός μας.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι συλλυπητήρια στις οικογένειες και των δύο αυτών ανθρώπων…
Ε.Φ.Σ. Θύρας 13
 
 
Ο θάνατος του Δημήτρη Μούρτου αναφέρθηκε στα αθλητικά μέσα, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.
http://web2.novasports.gr/volei/ellada/a1-women/article/117428/efuge-o-dimitris-mourtos/

 
 
(Η ιστοσελίδα που κατά τα άλλα δε γουστάρει τους Χρυσαυγίτες)
http://www.gazzetta.gr/ypoloipa-athlimata/article/358621-efyge-o-dimitris-moyrtos
 
 
Την ίδια μέρα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (το χρησιμοποιούσε τότε ως έδρα), όπου και έχασε με 2-1. Ας δούμε τα πανό των οπαδών της Μπύρας 13 σε εκείνο το παιχνίδι.
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=39435&subid=2&pubid=129257445
 
Θα ασχοληθούμε με 2 συγκεκριμένα πανό. Το ένα λέει «ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ» και το άλλο «ΔΕ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥΡΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΘΥΡΑ 13».
 
 
Ποιες είναι αυτές οι «ιδέες που δεν πεθαίνουν ποτέ»; Στις «Παναθηναϊκές ιδέες» και στα «Παναθηναϊκά ιδεώδη» αναφέρεστε; Μήπως εννοείτε ότι ήταν πάντα πιστός στρατιώτης του βάζελου; Γιατί η Χρυσή Αυγή που τον τίμησε κιόλας, το πήρε αλλιώς.
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kalo-tajidi-file-kai-sunagwnisth-dhmhtrh

Καλό ταξίδι φίλε και Συναγωνιστή Δημήτρη

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 - 17:32
 
Αποχαιρετήσαμε τη Δευτέρα έναν καλό φίλο, ένα γνήσιο Έλληνα Αξιωματικό, έναν παλαιό Συναγωνιστή. Ο Ταξίαρχος Μούρτος Δημήτριος τίμησε τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού, όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Εθνικιστή. Παρέμεινε μέχρι τέλους πιστός στην ιδέα της Πατρίδας, της Φυλής, του Εθνικισμού. Πίστεψε αταλάντευτα το δόγμα ότι ορισμένα αγαθά είναι πολυτιμότερα από την υγεία, ακόμη και από τη ζωή. Και το ακολούθησε μέχρι τέλους. Πιστός στις αρχές της Χρυσής Αυγής αγωνίστηκε μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό για καθετί εθνικό. Πολεμήθηκε για τις Ιδέες του μα δε λύγισε, τιμώντας όσο λίγοι τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού.
Υπέρτατη χαρά του έδωσε η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής δικαιώνοντας τις προσδοκίες του και τους κοινούς μας αγώνες. Πολλοί συναγωνιστές θυμήθηκαν τις μέρες αυτές το μήνυμα που μας είχε στείλει αμέσως μετά τη Νίκη μας στις εκλογές.
«ΘΕΩΡΩ ΕΜΑΥΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΔΙΟΤΙ ΖΩ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ. Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ . ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΟΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ!»
Δ.Μ. ΜΟΥΡΤΟΣ
Καλό Ταξίδι φίλε και Συναγωνιστή Δημήτρη και μπορούμε να σου υποσχεθούμε ότι ο ΑΓΩΝ μας θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης
 
 
«Ο ΑΓΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ». Τώρα γιατί εμάς, στο μυαλό μας έρχεται ένα βιβλιαράκι γνωστό όταν το διαβάζουμε αυτό ... σύμπτωση θα 'ναι το δίχως άλλο.
 
 
Και όχι τίποτα άλλο, έχετε το θράσος να λέτε ψέματα για «φασίστες στη Θύρα 7 που τα τσεπώνουν από τον Μαρινάκη».
 
ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΤΕ ΠΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131119/vazeletta-kai-pania-gia-toys-xrysaygites
 
ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΤΣΑ
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140505/o-dimitris-kaltsas-stin-xrysi-aygi
 
 
Κλείνουμε με τον  ελληνοπρεπή (βεβαίως - βεβαίως) χαιρετισμό του Δημήτρη Μούρτου
 
 
 
Υ.Γ: Δείτε το υστερόγραφο όταν η Μπύρα 13 πήρε τον Ερασιτέχνη Βάζελο (όπου μετέπειτα τρώνε τη μια φάπα μετά την άλλη από τον Θρύλο) «Στρατηγέ Δημήτρη Μούρτο έφυγες νωρίς και δεν έζησες τη χθεσινή ημέρα. Να είσαι σίγουρος ότι θα δικαιώσουμε τις προσπάθειες σου.»
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ.
 
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ... ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ
http://gate13.gr/?p=8950

 

Σχόλια

Εικόνα thita

Πω πω τι θα γινόταν αν ο μακαρίτης ήταν του θρύλου ε.....

Εικόνα el trick

Το σωστό πρέπει πάντα να αναδεικνύεται.
Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρουν τα πολιτικά πιστεύω του ενός ή του άλλου όταν αναφέρομαστε σε ποδοσφαιρικές ομάδες ή γενικότερα στα αθλητικά.
΄Ομως...
Όταν σου προσάπτουν κατηγορίες κατα κανόνα ΨΕΥΤΙΚΕΣ και από την άλλη οι ίδιοι οι ΨΕΥΤΕΣ είναι χωμένοι ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ στα απόβλητα τότε οφείλεις να αντιδράσεις.
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Ίσως η μοναδική ομάδα που οι οπαδοί της ΔΕΝ πικάρουν τον αντίπαλο για τα πολιτικά του πιστεύω αλλά αποκλειστικά και μόνο για την αθλητική του ΚΑΤΑΝΤΙΑ.