Τι νέα από το Ρίο κύριε Κοντονή;



Από την στιγμή που ανέλαβε το πόστο του ο Σταύρος Κοντονής έχει επιδοθεί σε έναν λυσσαλέο πόλεμο κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και από χθές και με την βούλα κατά του Ολυμπιακού. Μετά και την χθεσινή του επίσημη ανακοίνωση που κάνει λόγο για κάλπικα πρωταθλήματα πλέον το τερμάτισε.

Κάποιοι τον εξυμνούν και υποστηρίζουν πως κάνει την δουλειά του σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της θέσης του. Προφανώς για να ασχολείται νυχθημερόν με την άλωση της ΕΠΟ, τις εκλογές της, τους πίνακες διαιτησίας και τους αθλητικούς δικαστές (θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων του) έχει λύσει ΟΛΑ τα άλλα προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμού και κυρίως του ερασιτεχνικού, τομέας καθαρά δικής του ευθύνης.

Δυστυχώς για τον ίδιο αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο, ένας παγκόσμιος αθλητικός θεσμός με μεγάλη ιστορία που περιλαμβάνονται κατά μεγάλη πλειοψηφία αγωνίσματα μέσα από την καρδιά του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δίνουμε εξετάσεις μπροστά σε όλη την υφήλιο για το επίπεδου του εγχώριου αθλητισμού μας. Εξετάσεις όμως δίνει και ο ίδιος ο Κοντονής ως η ανώτατη αθλητική αρχή του Ελληνικού αθλητισμού. Ένας τομέας απολειστικά δικής του ευθύνης βγαίνει στον αφρό και μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε επιτέλους τι έχει προσφέρει στον Ελληνικό αθλητισμό όταν δεν ασχολείται με ανακοινώσεις "ουρές" των τριών συνεταίρων, με ανούσιες αναβολές αγώνων και αποκλεισμούς γηπέδων.

Οι αθλητές μας αναλογιζόμενοι των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα μας έχουν κάνει για πολλοστή φορά υπερήφανους. Τα παιδιά αυτά όμως σηκώνουν όλο το βάρος μόνα τους, τα καταφέρνουν και μαγκιά τους.
Που ήταν και που είναι ο Σταύρος Κοντονής; που αντικατοπτρίζεται το έργο του; Πως λειτουργούν όλες αυτές οι ομοσπονδίες ''Φάροι'' που φωτίζουν τον Ελληνικό αθλητισμό σε αντιδιαστολή με το σκοτάδι της αμαρτωλής ΕΠΟ;
Οι αθλητές μας έφεραν μετάλλια, τα μετάλλια προσέλκυσαν φώτα και κάμερες, δυστυχώς για τον Κοντονή ακολούθησαν και δηλώσεις.
Δεν βρέθηκε ούτε ένας αθλητής να ευχαριστήσει την πολιτεία για την συμβολή της στην επιτυχία του, κάθε άλλο...Τα παράπονα τους προκάλεσαν αίσθηση. Ουδεμία συμπαράσταση υλική ή ηθική, άθλιες συνθήκες προετοιμασίας και κωμικοτραγικές καταστάσεις. Πόσες ακόμα γνώμες αθλητών δεν θα ακούσουμε ποτέ γιατί η μή επιτυχία δεν προσελκύει την προσοχή.
Τελικά η μόνη συνεισφορά του υφυπουργού προς τους αθλητές που συμμετέχουν ή συμμετείχαν στους αγώνες ήταν τα χαζοχαρούμενα επικοινωνιακά πανηγύρια στην κερκίδα πίσω από την Άννα Κορακάκη (μόνο όταν εστίαζε η κάμερα) την οποία πριν από ένα μήνα δεν γνώριζε καν. Όπως δεν γνώριζε και την τρώγλη που έκανε η κοπέλα προπόνηση αλλιώς θα ντρεπόταν να αντικρίσει το πατέρα και προπονητή της. Στον οποίο πατέρα η ομοσπονδία σκοποβολής (Φάρος λαμπρος) σε προηγούμενες διοργανώσεις δεν έδινε δίπλωμα προπονητή για να στηρίζει την κόρη του για να εξυπηρετεί τους δικούς της. Χρυσή Ολυμπιονίκη έφτιαξε ο άνθρωπος ρε φαροφύλακες...
Τι πήγε να κάνει στο Ρίο ο υφυπουργός; εκδρομή με σκοπό την αυτοπροβολή του και μόνο. Φυσικά την εκδρομούλα αυτή την πληρώσαμε ΕΜΕΙΣ με το αζημίωτο. Λεφτά για την βόλτα και την διαμονή του Κοντονή βρέθηκαν (είμαι σίγουρος πως δεν κοιμήθηκε σε κάποια φαβέλα με 20€ την βραδιά), για τον προπονητή όμως της Σοφίας Ρήγα αθλήτριας του μαραθωνίου δεν βρέθηκαν 1200€ για την μετάβαση του και η κοπέλα πήγε στο Ρίο μόνη της. Μια ακόμα από τις ομοσπονδίες ''Φάρους'' θεώρησε πως δεν υπήρχε λόγος. Άλλωστε και ο Φειδιππίδης χωρίς προπονητή είχε τρέξει...
Μήπως το ήξερε αυτό ο Κοντονής; Μάλλον όχι...
Το πότε θα βγάλουν ανακοινώσεις όμως τα συνεταιράκια και το τι θα λένε το μαθαίνει πρώτος και ράβει πάνω τους αποφάσεις και απαγορεύσεις  στήνοντας την γνωστή αλυσίδα. Εξυγιαντές - Κοντονής - ΔΕΑΒ - αστυνομία και βγάζει την ουρά του απέξω...

Αμφιβάλει κανείς πως αν η Άννα Κορακάκη και τα υπόλοιπα παιδιά δεν ξεσπάθωναν για τις συνθήκες που προετοιμάζονταν και για την έλλειψη υποστήριξης εκ μέρους της πολιτείας θα βλέπαμε τον Σταύρο Κοντονή πασαλειμμένο πούδρα κάτω από τους κρίκους του Πετρούνια και με speedo να περιμένει τον Γιαννιώτη στον τερματισμό; Που είναι τώρα; που ήταν στην άφιξη του μάγκα Σπύρου Γιαννιώτη; Υπάρχει μεγαλύτερη  παραδοχή της αποτυχίας του;

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι άλλο και σίγουρα θα εξηγήσει πολλά για την στάση του όλο αυτό το διάστημα. Γιατί ο Κοντονής δεν ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει τόσες ανάγκες και που είναι η κύρια και βασική ευθύνη του; Γιατί έχει καταπιαστεί με τόση εμμονή αποκλειστικά και μόνο με τον χώρο του ποδοσφαίρου; Ενός βαριά επαγγελματικού αθλήματος με ΠΑΕ, ισχυρούς επιχειρηματίες, πολλά λεφτά και συμφέροντα; Γιατί η πτώση της ΕΠΟ φαντάζει η μοναδική αποστολή του και τα υπόλοιπα τα έχει αφήσει στην τύχη τους;

Ο κύριος Κοντονής έχει καταφέρει να έχει πλέον στο πλευρό του και να τον εξυμνούν κατευθυνόμενα μέσα που σχετίζονται με επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου αλλά να έχει απέναντι του μια αθλήτρια όπως ή Άννα Κορακάκη και όσα η ίδια πρεσβεύει...
Έχει έρθει πάρα πολύ κοντά με επιχειρηματίες χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο στο ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορεί να πλησιάσει υπεραθλητές πρότυπα και με σπάνιο ήθος όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης...

Ο Υγιής ερασιτεχνικός αθλητισμός σας έχει απομονώσει κύριε Κοντονή, δεν θα αργήσει ο καιρός που θα σας απομονώσει και το ποδόσφαιρο...
 

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο οτι ο υφυπουργίσκος έθεσε εαυτόν επίσημα πλέον στους ΕΧΘΡΟΥΣ του Ολυμπιακού μας, ξεδιάντροπο φερέφωνο των γιαλατζί επενδυτών/εξυγιαντών.

Πρόκειται για ένα ανήθικο άτομο που δεν διστάζει να ΕΚΒΙΑΖΕΙ κοροιδεύοντας την κοινωνία, για να περάσει σώνει και καλά το δικό του.

Προτείνω σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού να το κηρύξει persona non gratta. Να μην τολμήσει ποτέ ξανά να πλησιάσει σε οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση του δαφνοστεφανομένου. Με ανήθικους εκβιαστές δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση.

Εικόνα nikos michalopoylos

Καλησπερα τσιφυ! Ασχετο αλλα μηπως γνωριζεις τι γινεται με την σελιδα στο fb?

Εικόνα aris belem

Εξαιρετικό το άρθρο! Το διάβαζα ενθυμούμενος τις πρώτες δηλώσεις του όταν ανέλαβε χαρτοφυλάκιο, όπου δήλωνε απερίφραστα ότι μέλημά του είναι η κάθαρση και εξυγίανση του ποδοσφαίρου μπλα μπλα μπλα, εγκωμιάζοντας φυσικά τον Φάρο του μπάσκετ! Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τσιμουδιά! Λες και ανέλαβε υφυπουργός ποδοσφαίρου ή καλύτερα "υφυπουργός κατά της λαίλαπας που λέγεται Ολυμπιακός". Ξεχνάει κάτι άλλους μουσάτους και μυστακιοφόρους που τα βαλαν με τον Σωκράταρο, τι κατάληξη είχαν. Αυτό που πρέπει να νιώσει ο συγκεκριμένος, είναι την οργή του λαού μας με κάθε τρόπο. Με φωνή στα γήπεδα, με θωράκιση της ομάδας σε ΟΛΑ τα τμήματα, με άρθρα και σχόλια σε όποια τσατσοσαϊτ αβαντάρουν τον συγκεκριμένο, που για όποιον δεν το κατάλαβε, έχει ήδη αυτοανακυρηχθεί μπροστάρης του αντι-ολυμπιακού μετώπου! Να πέφτει η γιούχα σύννεφο στον ανίδεο, που πάει το ποδόσφαιρο δεκαετίες πίσω, όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει κι εμείς ξυνόμαστε!

Εικόνα koropi48

Ο Κοντο(μου)νής και όλος ο συρφετός είχε καλομάθει στην ανέξοδη παπαρολογία και ψευταδιανόηση. Τώρα που καλούνται να κάνουν πράξεις, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία και αδράνεια. Γιατί είναι παντελώς άσχετοι και ανίκανοι. Αδέρφια, έχουμε το όπλο που τους τρομάζει. Μέιλ στα πολιτικά τους γραφεία και τα κομματικά στρατηγεία, με τα οποία θα εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για όλα αυτά που γίνονται και την πρόθεσή μας να τους μαυρίσουμε στις εκλογές. Δεν τους φοβίζουν οι μηνύσεις, αφού θα εκδικαστούν, να εκδικαστούν, σε δέκα είκοσι χρόνια.

Εικόνα Harry red logic

Ομόθρησκε Αδελφέ,
Σωστά ομιλείς.Δεν μπλέκουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο (αν και κατά την άποψη μου σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα υπεισέρχετει με κάποι τρόπο η πολιτική) αλλά ας το χωνέψουμε έχουμε να κάνουμε με,ανεπάγγελτους, αυτοσχέδιους μπαρμπέρηδες, υποκριτές, που εξαπάτησαν τον λαό με απίστευτα ψέματα ,καπηλεύονται τα οράματα της αριστεράς με σαχλαμάρες τύπου δεν φοράμε γραβάτα,να κτίσουμε τζαμιά,να βεβηλώσουμε τις εκκλησίες και ένα σωρό ανέξοδες μπουρδολογίες( με μάσκα ρηχής αριστερής φρασεολογίας).
Αυτοί οι τύποι με απροκάλυπτα φασίζουσα νοοτροπία έχουν τον αχυράνθρωπο τον Χουντονή(μαριονέτα του μεγάλου Ζουρνατζή..(που κάνει τις αγορές να χορεύουν...τρομάρα του αρχιψεύτη) δεν πρόκειται να αφήσουν τον Θρύλο να δεί άσπρη μέρα.Οσο καιρό ο λαός τρώει αμάσητα τα παραμύθια που του σερβίρουν.Ο Χουντονής στην απίθανη περίπτωση που αρχίσει το πρωτάθλημα και προηγηθεί ο Θρύλος θα το ξαναδιακόψει και θα το κάνει όσες φορές του τραβάει τα γκέμια ο Νιαουρίδης και βέβαια το παρεάκι της Αίγινας που μάχεται για τα δίκια του λαού...τα χαράτσια του Σεπτέμβρη χτυπάνε μόνο την άρχουσα τάξη!!!!
Παρασύρομαι απο οργή αλλα δεν πιστεύω οτι είμαι εκτός θέματος.
Ναι αυτοί γράφουνε στα παπάρια τους τις μυνήσεις, το μόνο που τους πονάει είναι το πολιτικό κόστος μην χάσουνε την κουτάλα...οοοοχι για πάρτη τους ...αλλά για το καλό του λαού!!!!!!
Να ενημερωθεί σωστά να αφυπνισθεί λοιπόν όχι μόνο ο ερυθρόλευκος λαός αλλά όλος ο λαός απο όλους μας με κάθε τρόπο σε κάθε χώρο,(γήπεδα, social media,πολιτικές εκδηλώσεις,καφενεία,κουρεία, taxi, σε καθε γειτονιά και οτι φαντασθεί κανείς για να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΟΥΝ μήπως και "γυρίσει λίγο ο τροχός"
Οσο υπάρχει Χουντονής και οι προστάτες του δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.Τα δεκανίκια τους θα τους στηρίξουν με νύχια και με δόντια για το "καλό του λαουουουου!!!

Εικόνα Harry red logic

Ολόσωστα ομόθρησκε!
Απλά ας το συνειδητοποίησουμε καλά!
Το άρμα της αντιολυμπιακής λυκοσυμμαχίας το σέρνουν κοντός-νους & Νιάου και όλη η διαπλοκή που υπηρετεί τους ψευδεπιγραφους λαοσωτήρες μας!
Με όλους αυτούς δεν θα πρόκειται να δούμε προκοπή.Ο ψυχοπαθήςη δηκγορίσκος που εκτελεί κατα γράμμα τις εντολές του αφεντικού του(μην έχετε καμμιά αμφιβολία οτι ο κορυφαίος διαπραγματευτής μας... οδηγεί τον κοντό -νου) σύμφωνα με τα σχέδια του διαχρονικού μας Νιάου που έχει όλα τα φλάμπουρα και τις καιροσκοπικές ορντινάτσες στο κάστρο του!
Υ.Γ.1 ο Πρόεδρος φαίνεται ξέρει τι παιζεται και για αυτό δεν ενισχύει την ομάδα επι του παρόντος.Σου λέι,ούτε η μικτή Ρεάλ-Μπάρτσα μπορεί να αντιμετωπίσει τον σεντερ φόρ Χουντονή και τον παικταρά Νιαουρίδη!η κάνω λάθος?
Υ.Γ.2 Εκτός της πολύ καλής ανακοίνωσης του Αστέρα δεν έχω δεί άλλες αντιδράσεις ουτε άλους επώνυμους Ολυμπιακάρες....χειμέρια νάρκη?
Υ.Γ.3.... Μπέντο εσύ δουλειά ,μόνταρε την ομάδα ο κρυφό γάβρος...Χουντονής... σου δίνει χρόνο!
και ο Πρόεδρος θα σου φέρει και τον παικταρά Ρομάριο!

Εικόνα nissios

Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό που έχει τέτοιους αντιπάλους. Αν τους είχε φίλους, θα ντρεπόμουν.

Εικόνα apostolos gaganis

Δε θα λεγόταν Ολυμπιακός τότε... Το άλλο, το πρόσεξες; Σήμερα που διάλεξα να βάλω για κεντρική φωτο στο άρθρο μου, δίπλα, σκηνή με τον Τζακ Νίκολσον απ΄ τη "Φωλιά του κούκου", ΤΣΟΥΠ! Ύστερα από τόσον καιρό, έσκασε μύτη ο Τσιφ Μπρόμντεν! Προ ολίγου το είδα... Σύμπτωση ή υπεροσμία;

Εικόνα Chief Bromden

Απο την "λάμψη" πρέπει να ειναι η φωτογραφία Κ Απόστολε. Λειτούργησε ομως υποσεινηδητα...

Εικόνα apostolos gaganis

Μάλιστα. Κι΄ειχαμε καιρό να σε διαβάσουμε... Συνέχισε, γιατί κάνεις πολύ ωραία "παλμογραφήματα" της επικαιρότητας. Χαίρομαι...