ΕΚΑΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ"



Αντιγράφουμε από το blog ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ
http://sfyrigmata.blogspot.gr/2016/08/fifa-uefa_30.html?spref=fb
 
«Εκπλήσσομαι που μπαίνει θέμα διαιτησίας στην Ελλάδα» - Τι έγινε στη συνάντηση Γκιρτζίκη με το κλιμάκιο των FIFA και UEFA για το... καυτό θέμα και ποιος είπε την συγκεκριμένη φράση – Παρουσία του Βασάρα οι συζητήσεις
 
Η επίσκεψη του Κουτσοκούμνη και των υπολοίπων μελών του κλιμακίου των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών στον Κοντονή ήταν προγραμματισμένη. Απλά έγινε λίγο νωρίτερα, καθώς οι απεσταλμένοι των FIFA, UEFA επίσπευσαν την ώρα της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, αλλάζοντας τα εισιτήρια.
Πριν συμβεί αυτό είχαν συζήτηση με τον Γκιρτζίκη για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα, παρουσία και του Κύρου Βασάρα που είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, ο οποίος τους εξήγησε τι ακριβώς γίνεται στην χώρα μας. Για να αποδείξει ο Βασάρας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ελλάδα επικαλέστηκε και τη μαρτυρία του Βορειοιρλανδού Τζον Γουόρντ, ο οποίος ως απεσταλμένος της ΟΥΕΦΑ έλεγξε αν η ΕΠΟ πληροί όσο επιβάλλονται από τη Συνθήκη Διαιτησίας. Παράλληλα του έδειξαν και την επιστολή του.
Ο Μπονταλάζ, μέλος του κλιμακίου και νομικός, ζήτησε να μιλήσει μαζί του. «Εκπλήσσομαι που μπαίνει θέμα διαιτησίας στην Ελλάδα», του είπε ο Γουόρντ, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της επιστολής του που είναι η εξής:
 
Έκθεση – Επίσκεψη Σύμβασης της UEFA στην Ελλάδα
07.06.16 – 09.06.2016.
Σχετικό: Super League "Άτυπο Μνημόνιο Συνεργασίας"
Υπόψη: κος Γεώργιος Τοπολιάτης 12η Ιουνίου 2016
Αναπληρωτής Πρόεδρος
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Εκτελεστική Επιτροπή
Ιστορικό:
Στο συνέδριο της Σύμβασης της UEFA την 31.05.16 η Επιτροπή της Σύμβασης ενημερώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) σχετικά με μια πρόταση της Ελληνικής Super League (SL) να αναδομηθεί η διοίκηση της Διαιτησίας σε κορυφαίο επίπεδο (Elite) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Κατόπιν συζητήσεων με τα μέλη της Επιτροπής της Σύμβασης της UEFA και τον Άντζελο Ρηγόπουλος (Νομικό τμήμα) συμφωνήθηκε ότι θα έπρεπε να συναντηθώ με την Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Μετέβην στην Αθήνα την Τρίτη 7 Ιουνίου προκειμένου να συναντηθώ με την Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Προ της συναντήσεως αυτής έλαβα ένα αντίγραφο της πρότασης της Super League.
 
Συμπέρασμα:
Μελέτησα την πρόταση ενδελεχώς και προτείνω στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι η πρόταση της Super League πρέπει να απορριφθεί. Η πρόταση να επηρεάζεται η επιλογή και ο ορισμός των αξιωματούχων του αγώνα και των Παρατηρητών Διαιτησίας αποτελεί σαφή παραβίαση της Σύμβασης της UEFA και των κανονισμών της FIFA σχετικά με την οργάνωση της διαιτησίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με καμία μορφή. Η Super League πρέπει να ενημερωθεί ότι η Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την οργάνωση όλων των θεμάτων της Διαιτησίας μέσα στην Χώρα της, ότι αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Σύμβασης Διαιτησίας της UEFA και ότι οποιαδήποτε παρέμβαση από τις Ομάδες, τις Ενώσεις (Λίγκες) ή την Κυβέρνηση δεν θα γίνει ανεκτή.
 
John Ward
Ειδικός Διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA
 
 
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ UEFA ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ". ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΔ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ...