Αυτό δεν ήταν απλό ΧΑΣΤΟΥΚΙ. Ζαλίστηκαν πολλοί….



Αντιγράφουμε από εδώ:
 
Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία με επιστολή της… αδειάζει τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον «υποχρεώνει» να αφήσει τις απειλές παράτασης της αναβολής και δικαιώνει την ΕΠΟ λέγοντας πως εκείνη έπραξε τα συμφωνηθέντα * Τι έγινε με τον Κουτσοκούμνη εντός και εκτός... * Το a-sports.gr έχει το ρεπορτάζ
Τώρα τι θα ανακαλύψει για να επιβεβαιώσει τον άτυπο τίτλο του υφυπουργού… Αναβολών;
Την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος, δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου, ζητά η ΦΙΦΑ με επιστολή της (μάλιστα, την υπογράφει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης) προς τον Σταύρο Κοντονή!
Αυτή η εξέλιξη αποτελεί «χαστούκι» στα σχέδια του υφυπουργού Αθλητισμού να πιέσει περαιτέρω τις καταστάσεις με μοναδικό σκοπό να κοντρολάρει τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και ειδικά τη στιγμή που την 1η Οκτωβρίου διεξάγονται οι εκλογές της τελευταίας.
Ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ στριμώχνεται πλέον και «υποχρεώνεται» να αφήσει κατά μέρος τις πρόσφατες απειλές του περί επιβεβλημένης παράτασης της αναβολής της έναρξης της Σούπερ Λίγκας και κάθε άλλης επίσημης εγχώριας ποδοσφαιρικής δραστηριότητας γενικότερα.
Ταυτόχρονα, όμως, η επιστολή αναφέρει και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό:
Η ΦΙΦΑ επισημαίνει ότι από τη στιγμή που ανακλήθηκε από την ΕΠΟ η αρχική απόφαση της μετακίνησης των αθλητικών δικαστών στις Πειθαρχικές Επιτροπές και έτσι με τη σειρά του πρέπει να αποσύρει την αναβολή.
Αυτό, λοιπόν, αποτελεί διπλή δικαίωση για την Ομοσπονδία, αφού αφενός αποδεικνύει ότι έλεγε την αλήθεια όταν τόνιζε ότι το μόνο ζήτημα ήταν αυτό και ταυτόχρονα δείχνει ότι για τη ΦΙΦΑ δεν υφίσταται πρόβλημα διαιτησίας στην Ελλάδα, όπως διατείνεται κατά βάση η ποδοσφαιρική τρόικα, έχοντας βάλει πλέον μπροστά τον ίδιο τον Κοντονή.
Παράλληλα, όμως, αυτή η αποστολή εκθέτει τον υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς οι δικές του διαρροές έλεγαν πως η ΕΠΟ δεν τήρησε όσα είχαν συμφωνηθεί, κάτι που πλέον διαψεύδεται.
Βέβαια ως προς τη μεταστροφή του Κουτσοκούμνη μετά την χοντροκομμένη δήλωση περί των νόμων που είναι πάνω από τα καταστατικά αορίστως (άλλο οι νόμοι και άλλο το Σύνταγμα), οι πληροφορίες του a-sports.gr είναι συγκεκριμένες. Αφενός η ΕΠΟ ενημέρωσε την κορυφή ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το λάθος Κουτσοκούμνη και έτσι ο τελευταίος «αναγκάστηκε» να συμμορφωθεί. Μάλιστα, ο Κύπριος παράγοντας, σύμφωνα με πηγές μας προσπάθησε να δικαιολογηθεί και ενώπιον του Γκιρτζίκη την Τρίτη (30/8) ότι άλλο ήθελε να πει και εννοούσε με την περίφημη δήλωση του και όχι ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο.
Μέρος της επιστολής Κουτσοκούμνη προς τον Κοντονή, που έχει διαρρεύσει αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η επιτροπή των FIFA / UEFA είναι ικανοποιημένη γιατί η ΕΠΟ ενήργησε και ανακάλεσε την απόφαση της επιτροπής έκτακτων θεμάτων από την 1η Αυγούστου του 2016 σχετικά με την μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων.
Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα όσα μας υποσχέθηκε ο κ. Υπουργός στην συνάντηση που είχαμε στις 29 Αυγούστου δεν υφίσταται πλέον λόγος ώστε να μην άρει την απόφαση για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.
Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι υποσχέθηκε στην επιτροπή μας ότι σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφάσιζε κάτι τέτοιο θα εξέδιδε διάταγμα μέχρι αύριο (σ.σ. Παρασκευή) για την έναρξη του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Για να ξεκινήσουν οι δύο διοργανώσεις.
Είναι αυτονόητο ότι τα θέματα ασφαλείας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων».
 
Κοντονή έκανες το επικοινωνιακό παιχνιδάκι σου;  Χάρισες λίγες στιγμές προσωρινής χαράς στους πονεμένους; Έδωσες πάσα στους ΑΡΔ να γράψουν κι άλλα ψέματα. Το έπαιξες «σκληρός» και ανυποχώρητος, αλλά ….
 
ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΠΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ.
 
ΥΓ. Δυστυχώς Αλέξη ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ θα δεις πρωτάθλημα...
 

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Δία μου, η ¨κυβέρνηση" προσπαθεί με κάθε τρόπο να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από φορολογία, ανεργία, ύφεση και κάθε "υπουργός" έχει αναλάβει να κάνει κάτι στον τομέα του για να αποσπά την προσοχή. Είδες με τις τηλεοπτικές άδειες; Εστησαν μια διαδικασία που θα πέσει σαν χάρτινος πύργος στην ευρωπαϊκή επιτροπή ή σε δικαστήριο και τράβηξαν την προσοχή όλων για δύο μήνες. Μου θυμίζουν κάτι κλόουν που μπαίνουν στην αρένα να παραπλανήσουν τον ταύρο, όταν ρίχνει από την πλάτη του τον αναβάτη και προσπαθεί να τον ξεσκίσει θυμωμένος. Ο κοντομουνής τα πάει καλά ως κλόουν στον τομέα του. Και γαμώ τα σχέδια. Αν αρχίσει το πρωτάθλημα, θα το διακόψει πάλι, μέχρι να αλλάξει μάρκα γκαζόζας στο κυλικείο της ΕΠΟ. Έτσι θα πάρει καμιά εικοσαριά πρωτοσέλιδα.
Χάρηκα με την άδεια τηλεοπτικού σταθμού από Μαρινάκη. Αυτά τα σιχάματα που υποστηρίζουν τάχα το φιλελεύθερο αστικό καθεστώς έναντι των ακραίων μαρξιστών, ακόμη κι εχθές (οι ότι νά ναι) συνέχιζαν τα υπονοούμενα για το ναρκοπλοίο, παρά τη δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί. Κανένας σεβασμός προς την αστική δικαιοσύνη λοιπόν, μόνο το συμφέρον του αφεντικού. Περιμένω με αγωνία τα τρία πρώτα ντοκυμαντέρ του νέου καναλιού- βαγγέλα: για τον τρόπο που οι αλαφούζοι άρπαξαν τα μμε του κοσκωτά, για τη δωροδοκία γέρου αλαφ στο μητσοτακέικο και για το σαπιοπλοίο τους που κατέστρεψε τα ψαροχώρια στο μεξικό. Μετά θα ακολουθήσουν οι εκπομπές έρευνας για τις σχέσεις του αλαφ με τη ρουμανία και τις αποκαλύψεις χελουδάκη. Περιμένω με αγωνία.

Εικόνα ΔΙΑΣ

τα λαμογια ξερουν τον τροπο να ελεγχουν το ποπολο. διαπλέκονται με το αστικο κρατος αλλα το ΘΕΩΡΟΥΝ υπηρετη τους. Ελεγχουν με επιορκους την δικαιοσυνη και τα σωματα ασφαλειας. ελεγχουν την ενημερωση. ετσι η δουλεια τους γινεται ευκολη. Δημιουργησαν "θεσμους" για το λαουτζικο αλλα αυτοι υπερανω. Είμαι σίγουρος οτι θα επιβιωναν με αναλογους τροπους και σε ακραια μαρξιστια καθεστωτα. Τοτε πιθανότατα να ηταν ανωτατοι κομισαριοι πολιτικών γραφειων.
Αυτα που έγιναν τις τελευταιες ωρες (ΧΑΣΤΟΥΚΙ στον Κοντονή απο ΦΙΦΑ, εισοδος Μαρινάκη στα τηλεοπτικα) μας κανουν ακομα πιο αισιοδοξους και σιγουρους για τη νεα σεζον.