ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ...



Αύριο στις 8 το βράδυ αγωνιζόμαστε στη Βέρνη με την ελβετική Γιουνγκ Μπόϊς στα πλαίσια της αγωνιστικής για το Γιουρόπα Λινγκ. Ακουστά την είχαμε, ελβετικό ποδόσφαιρο δεν βλέπω, δεν ξέρω και αν το παρακολουθεί κανείς ( ίσως να υπάρχουν ελάχιστοι ) και είπα να την γνωρίσω κάπως, μεταφέροντας τα σημαντικότερα από όσα διάβασα εδώ στο σάϊτ.

Η Γιουνγκ Μπόϊς έχει έδρα την Βέρνη, ιδρύθηκε το 1898 και αγωνίζεται στο γήπεδο Σταντ ντε Σουίς της πόλης, χωρητικότητας 32.000 θεατών. Το συγκεκριμένο, αποτελεί την πιο ακριβή κατασκευή του είδους στην Ελβετία. Διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα και στην οροφή του υπάρχει το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο προσαρμοσμένο σε γήπεδο παγκοσμίως. Το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα, εκτός φυσικά απ΄τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τροφοδοτεί και γύρω σπίτια...

Τα χρώματά της είναι βασικά το κίτρινο και το μαύρο. Έχει κατακτήσει στην ιστορία της 11 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 1 λινγκ καπ και 1 σούπερ καπ. Την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της γνώρισε την δεκαετία του ΄50 με 4 πρωταθλήματα σερί και 2 κύπελλα. Πέρσι τερμάτισε 2η στην ελβετική Σούπερ Λίνγκα με 69 βαθμούς, ενώ πρώτη ήταν η Βασιλεία με 83 βαθμούς. Φέτος, η σεζόν άρχισε στις 23/24 Ιουλίου και μεταξύ 9 ομάδων είναι δεύτερη με 4 νίκες, 3 ήττες, 12 βαθμούς μαζί με την Λουζέρν και γκολ 17 - 13. Πρώτη η Βασιλεία, με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 21 βαθμούς.

Τα στοιχεία από το Transfermarkt αποκαλύπτουν ότι η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της ομάδας ( 28 παίκτες ) είναι 36.5 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά, η αντίστοιχη του Ολυμπιακού ανέρχεται σε 76.58 εκατ. Οι παίκτες της με αξία μεγαλύτερη των 1.5 εκατ. είναι 11 και ειδικότερα ο τερματοφύλακας Εμπογκό 3, ο στόπερ Βίθριχ 1.5, ο αριστ. μπακ Μπενίτο 2.5, ο αμυντικός μέσος Σανογό 2.5, οι μέσοι Ζακάρια 4 ( ο ακριβότερος ), Ραβέ 3, Σουλεϊμάνι 3, και 4 καθαρά επιθετικοί, οι Κουμπό, Γκερντ, Χοαράου από 2 εκατ. ο κάθένας και ο Φρέϊ 2.5. Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι τα 25 χρόνια, 2 είναι τώρα διεθνείς και το 40% περίπου αυτών είναι ξένοι.

ΤΙ ΘΕΛΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ:

1. Να μην φάμε γκολ, ειδικά στα πρώτα λεπτά, και να μην είναι - γενικά - τσαμπατζίδικο.

2. Αν φάμε, να το ανταποδώσουμε. Αν μπορούμε, γρήγορα.

3. Να είμαστε εμείς, εκείνοι που θα σημειώσουμε πρώτοι τέρμα.

4. Αν το ματς λήξει ισόπαλο, να έχουμε πετύχει τέρμα ή ακόμα καλύτερα, τέρματα.

5. Να μην δω πανικό στα πρώτα ιδίως λεπτά, καθώς και μετά από την απευκταία περίπτωση γκολ σε βάρος μας σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

6. Θέλω να κάνουμε προσεκτικό παιχνίδι, να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά, σφικτοί στις γραμμές μας και να χτυπάμε γρήγορα στις κόντρα επιθέσεις. Δεν θέλω παιδαριώδη λάθη, είτε αμυντικά ( κυρίως ) αλλά και επιθετικά. Εάν κερδίσουμε πέναλτι, να μη χαθεί.

7. Η σύνθεση της ομάδας είναι δουλειά του Μπέντο. Δεν θα σταθώ επομένως - εγώ - σε ονόματα. Απλά εύχομαι να "βγουν" οι επιλογές του.

 ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ.

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Καλησπέρα σε όλους σας.
1.Παιδιά SOS!!!Να γονατίσουμε να ικετεύσουμε... τον εορτάζοντα σήμερα κομπλεξικό χουντονίσκο και τα αφεντικά του Νιαουρίδη, Τουίτη, Ρώσο να γλυτώσουν το τομάρι του ψηλού παναθηναικάκια που εκπίπτει...ακόμη να σηκώσουμε ψηλά τα φλάμπουρα και να ζητήσουμε παρέμβαση του μεγαλοφυούς ηγέτη που τετραγώνισε τον κύκλο!
Βρε ουστ λυκοσυμμορία!
Είπαμε ο αγώνας ένάντια στην αποκρουστική "Μέδουσα" του ποδοσφαίρου μας θα είναι πολύ σκληρός αλλά πιστεύω οτι το κοφτερό σπαθί του Περσέα(μυθικού ήρωα)-Θρύλου στο τέλος θα της κόψει το τερατόμορφο κεφάλι!!! Η λύτρωση από την αποκρουστική "Μέδουσα-λυκοσυμμορία" δεν θα αργήσει(θυμηθείτε με στο τέλος θα φαγωθούν μεταξύ τους...)
2.Συμφωνώ ο αυριανός αγώνας στην Ελβετία είναι δύσκολος αλλά ευελπιστώ ότι η ανοδική πορεία που έδειξε η ομάδα με την Βέροια θα συνεχισθεί. Μέχρι στιγμής ο Πάουλο το πάει καλά το καράβι! Χρειάζεται βέβαια υπομονή και αδιάκοπη προσπάθεια για να χτισθεί ο νέος Θρύλος που θα έχει σταθερότητα, διάρκεια και αρκετή τύχη γιατί μπάλα είναι πόρνη...

Υ.Γ Είπαμε σήμερα χρόνια πολλά στον Σταύρακα τον Φαρισαίο???άντε και σύντομα στο σπίτι του...Χο χο χο!

Εικόνα apostolos gaganis

Σταύρω-σον...σταύρω-σον αυτόν!

Εικόνα REDNYC

ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΕΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, ΗΤΑΝ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΒΕΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΛΙΣ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΚΙΑ? ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΥΤΟΣ, ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/olympiacos/giati-o-areios...

Τελειώνει" τον Ισίδωρο Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος. Όπως μετέδωσε λίγο νωρίτερα το News247, ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Αθήνας, τιμωρήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι "μπλοκάρει" την υποψηφιότητά του, ενόψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τo προσεχές Σάββατο. Με άλλα λόγια, ο Ισίδωρος Ντογιάκος μετά την ποινή που του επιβλήθηκε, δεν μπορεί να επιμείνει στην υποψηφιότητα για να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα που κατέχει μέχρι σήμερα.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος τιμωρήθηκε μετά από την πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Σε πρώτο βαθμό είχε τιμωρηθεί με επίπληξη, αλλά υπήρξε και συνέχεια. Η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από την έφεση που άσκησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα το πρωί και ελήφθη η απόφαση που προαναφέραμε. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης με προσωπική του δήλωση στην επίσημη σελίδα του συλλόγου είχε κατηγορήσει ευθέως τον Ισίδωρο Ντογιάκο ότι "εκτελεί συμβόλαιο" εις βάρος του.
---------------------------------

ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...!

Εικόνα apostolos gaganis

Να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε πρώτα αύριο και τα βλέπουμε τα άλλα. Για τα γνωστά εξωαγωνιστικά, δεν θα πω τίποτα. Θα περιμένω την εξέλιξη των πραγμάτων και μετά, αν βλέπω τον λόγο, θα τοποθετούμαι.