Αεκούλα σημαίνει να πεινάει το μωρό του Γκερέιρο



Γράφει ο Κακός Γαύρος
 
Το θέμα το βρήκαμε στο gazzetta.gr
 
Οι ΠΡΟΣΦΥΓΟΚΑΠΗΛΟΙ αυτοικανοποιούνται λέγοντας ότι αυτοί είναι «αλλιώς».  Για όποιον δεν έχει καταλάβει ότι «αλλιώς» σημαίνει, ΑΠΑΤΗ, ΚΟΜΠΙΝΑ, ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ ας διαβάσει την συνέντευξη του πρώην ποδοσφαιριστή Γκερέιρο.
 
ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ του χρωστάνε. Η αστυνομία μπήκε σπίτι του γιατί χρωστούσε νοίκια.  Ένα εκατομμύριο από τα 350 ΣΥΝΟΛΙΚΑ με τα οποία φέσωσαν Δημόσιο και ιδιώτες. Ποιοι; Οι «αλλιώς» που θέλουν την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου και «πίσω τις Κυριακές τους». Εμείς θα τους λέγαμε να ζητήσουν ΣΥΓΝΩΜΗ από τα παιδάκια του Γκερέιρο, αλλά και τα παιδιά όλων αυτών που ΔΑΓΚΩΣΑΝ. Ας ζητήσουν και μια συγνώμη από τα γερόντια που τους κόβεται το ΕΚΑΣ για χάρη της Αεκούλας, του παναθηναικούλη και των υπόλοιπων αθλητικών ΔΕΚΟ.
Ψάξτε τώρα εσείς πισωκίνητα ΑΡΔακια τα λεφτά στη μεταγραφή του Μαζουάκου. Γεννήματα εχιδνών. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ…
 
«Έκλαψα για την ΑΕΚ αλλά με κατέστρεψε, δεν έπρεπε να έρθω»
 
Κραυγή αγωνίας του Ρότζερ Γκερέιρο στο gazzetta.gr για όσα έζησε στην ΑΕΚ. «Μου οφείλουν 1 εκατ. ευρώ και δεν πήρα τίποτα. Πως θα ταΐσω τα παιδιά μου; Ήθελαν να πέσει η ΑΕΚ. Ήρθε η αστυνομία για να μου κάνουν έξωση στην Αθήνα».
 
«Έκλαψα για την ΑΕΚ αλλά με κατέστρεψε, δεν έπρεπε να έρθω»
 
Η Ρότζερ Γκερέιρο αφίχθη μετά βαΐων και κλάδων στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009. Είχε δείξει την κλάση του στα τελικά του Euro 2008 με την Εθνική Πολωνίας, όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.
Για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό η μεταγραφή στην ΑΕΚ ισοδυναμούσε με ανέλιξη της καριέρας του. Τα πράγματα σύντομα πήραν αρνητική τροπή.
 
Ο 34χρονος άσος έχασε την θέση του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, αφού με εξαίρεση τον Μανόλο Χιμένεθ, οι υπόλοιποι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στην «Ένωση» δεν τον πίστεψαν, ενώ το ποδοσφαιρικό δράμα κορυφώθηκε με τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2013.
 
Ο Βραζιλιάνος ξέσπασε σε λυγμούς στο γήπεδο του Περιστερίου μη μπορώντας να το πιστέψει. Τρία χρόνια μετά, ως παίκτης της Χερσίλιο Λουζ, ομάδας που εδρεύει στη γενέτειρα του προσπαθεί να σηκώσει και πάλι κεφάλι. Να βρει ξανά την ηρεμία του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.
Ο Γκερέιρο, συγκλονίζει μιλώντας στο gazzetta.gr για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.
 
Θεωρεί πως ο υποβιβασμός ήταν κάτι που επιθυμούσε η ΑΕΚ, ενώ όπως επισημαίνει ο «Δικέφαλος» του χρωστάει 1 εκατ. ευρώ, αφού στις τελευταίες σεζόν δεν πήρε ούτε ευρώ! Αυτά τα λεφτά σημειώνει ότι θα εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών του.
Ο Πολωνός διεθνής επίσης έκανε αναφορά στην δυσάρεστη έκπληξη που ένιωσε όταν η αστυνομία του χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του στην Αθήνα έπειτα από καταγγελία για απλήρωτα νοίκια!
 
«Η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα όσο αγωνιζόμουν, αλλά προσωπικά ήμουν επαγγελματίας και ποτέ δεν δημιούργησα μπελάδες στην ομάδα. Υπήρχαν στιγμές που δεν έπαιρνα ευκαιρίες από προπονητές, αλλά δεν το έκανα θέμα. Όποτε χρησιμοποιήθηκα έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, κάτι που αναγνώρισαν οι οπαδοί της ΑΕΚ.
Ακόμη και σήμερα στο Twitter (roger_guerreiro) και στο Instagram (R.guerreiro10) μου δείχνουν την αγάπη τους. Η ΑΕΚ όμως δεν χειρίστηκε την υπόθεση μου όπως έπρεπε. Με έβαζαν να προπονούμαι μόνος. Για παράδειγμα όταν η ομάδα έδωσε φιλικά στην Αυστραλία με άφησαν πίσω.
Πέρασα κάποιες καλές στιγμές μόνο με τους οπαδούς και την οικογένεια μου στην Αθήνα. Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν προπονητής που με εμπιστεύθηκε και μου έδωσε ευκαιρίες».
 
Ο Ρότζερ Γκερέιρο είναι χείμαρρος όσο θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στην Ελλάδα. Μάλιστα αναφέρει στο gazzetta.gr πως εάν ήξερε τι επρόκειτο να αντιμετωπίσει δεν θα εγκατέλειπε ποτέ την Πολωνία.
 
«Πως να ξεχάσω την εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι μου; Ήμασταν με το μωρό μας και ήθελαν να μας πετάξουν έξω. Η ιδιοκτήτρια μας έκανε έξωση και κάλεσε την αστυνομία. Η ΑΕΚ χρωστούσε νοίκια για 9-10 μήνες. Το μωρό ήταν μόλις τριών μηνών. Φανταστείτε αυτή την κατάσταση. Τελικά τους παρακάλεσα και έδωσαν κάποια χρήματα.
Ήταν σκατά! Πολύ άσχημη κατάσταση. Τώρα πλέον ζω την ζωή μου. Δεν έπρεπε να φύγω από την Πολωνία και να έρθω στην ΑΕΚ όπως αποδείχθηκε.
Πίστευα πως έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο που θα μου έδινε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Europa League ή ακόμα και στο Champions League, αλλά αντ’ αυτού πήγα κάπου με τεράστια προβλήματα».
Ο Γκερέιρο εκφράζει το μεγάλο του παράπονο, καθώς ακόμη και σήμερα ουδείς μπήκε στην διαδικασία να του τηλεφωνήσει για τις οφειλές της ΑΕΚ που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ!
«Δεν πήρα τίποτα. Δεν μου έδωσαν ούτε ευρώ. Μου χρωστάνε περίπου 1 εκατ. ευρώ. Ο δικηγόρος μου έχει αναλάβει την υπόθεση και απλά περιμένω.
Και άλλοι παίκτες έχασαν λεφτά. Έχω δύο μωρά και χρειάζομαι τα χρήματα για να τα μεγαλώσω. Όπως καταλαβαίνεται αυτά είναι τα λεφτά μιας ζωής και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν με πήραν ποτέ ούτε ένα τηλέφωνο. Έστω να κάνουμε έναν συμβιβασμό. Πρέπει να ταϊσω τα παιδιά μου. Δεν έχω πολλά χρόνια ακόμη μπροστά μου ως ποδοσφαιριστής και είναι χρήματα που δούλεψα.
Ήταν τέσσερα χρόνια γεμάτα προβλήματα. Δεν σκεφτόμουν μόνο τα λεφτά γιατί μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, όμως είμαι επαγγελματίας και ζω όμως από αυτό».
 
Ο πρώην παίκτης της Λέγκια τονίζει στο gazzetta.gr πως ο υποβιβασμός της ΑΕΚ δεν αιφνιδίασε κάποιους μέσα στην ομάδα.
 
«Πιστεύω πως ήθελαν να πέσει η ομάδα για να μην πληρώνουν όπως και έγινε. Ήρθε νέος παράγοντας και όλα άλλαξαν. Η ομάδα επέστρεψε στην Super League. Σαν να μην έγινε τίποτα δηλαδή. Τι μπορώ να κάνω; Ελπίζω η FIFA να δώσει λύση. Ο Θεός βλέπει τα πάντα και γνωρίζει την αλήθεια».
 
Η εικόνα του δακρυσμένου Γκερέιρο στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ήταν από εκείνες που δεν ξεχνάς εύκολα.
 
«Η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο club και δεν μπορούσα να πιστέψω πως θα υποβιβαστούμε.  Ήξερα πως λόγω των προβλημάτων δεν μπορούσαμε να αγοράσουν παίκτες. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχα δώσει λεφτά από την τσέπη μου προκειμένου να νικήσουμε
Έκλαψα σαν οπαδός αυτής της ομάδας στο τέλος. Ήμουν πολύ φορτισμένος. Μου άρεσαν οι οπαδοί μας. Μας βοηθούσαν, έκαναν το παν για μας και ένιωσα και εγώ έτσι, για αυτό έβαλα τα κλάματα».
 
Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του Λίνεν, αλλά και στην σχέση του με τον Μανόλο Χιμένεθ.
 
«Είναι δύσκολο να πεις τώρα για το εάν ήταν σωστή η απομάκρυνση του Λίνεν. Όταν χάνει στην Ελλάδα 3-4 ματς είναι δύσκολο να διατηρηθείς στο πόστο σου. Σε διώχνουν. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και στη Βραζιλία.
Επί Λίνεν είχα κάποιες καλές στιγμές, αλλά οι καλύτερες ήταν με τον Χιμένεθ. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μου είπε ‘σε πιστεύω είσαι καλός παίκτης. Δεν έπαιζε με τον Μπάγεβιτς, αλλά τώρα ήρθε η ώρα σου’. Πράγματι αγωνίστηκα και κερδίσαμε 1-0».
Ο Ρότζερ Γκερέιρο παρά την πικρία του ενημερώνεται όποτε του δίνεται η ευκαιρία για την ΑΕΚ, ενώ έχει μόνο καλά λόγια να πει για τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων».
 
«Ενημερώνομαι γνωρίζω κάποια πράγματα για την επιστροφή της ομάδας στην Super League, αλλά δεν ξέρω πολλά. Στην ΑΕΚ παίζει και ένας Βραζιλιάνος, ο Ροντρίγκο Γκάλο.
Εύχομαι να συνεχίσει έτσι η ομάδα. Τα φιλιά μου και τα χαιρετίσματα μου σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί τους. Πάντα ενδιαφερόντουσαν για μένα και με ενθάρρυνα. Δυστυχώς δεν νιώθω το ίδιο για την ομάδα αφού έχασα τα λεφτά μου».

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Η Βέροια, 2 ημέρες πριν το ματς με την Κούλα, υπέγραψε συμφωνία με τον Οπαπ. Εκεί που είναι μέτοχος ο αγνός φίλαθλος και συνεξυγιαντής, προνομιακός συνομιλητής του ποπολάρου υφυπουργού και κουτοπαλάτης (κάποια τέτοια μαλακία τέλος πάντων). Πως είπατε; Υγεία ρε φίλε. Δεν την οσμίζεστε στον αέρα;

Εικόνα koropi48

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλα αντίφα αντικαπιτάλ ακροαριστερά αγνά παιδιά, που νομίζουν ότι ακολουθούν μια ομάδα καθαρή και λαϊκή. Σε όλους αυτούς που θυμώνουν με τον περιπτερά αν τους δώσει μισό ευρώ λιγότερα ρέστα, αλλά κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι η ομάδα τους έφαγε από εργαζόμενους και επαγγελματίες όλα υα μεροκάματα. Να απαιτήσουν από τις πλούσιες διοικήσεις τους να έρθουν σε διακανονισμούς με όσους φέσωσαν, να πάρουν έστω κάτι. Κάθε ευρώ που ξοδεύεται για πολυτελή γραφεία και μεταγραφές, είναι ο απλήρωτος ιδρώτας ένός εργαζόμενου αθλητή. Εάν δεν ικανοποιηθούν όλοι αυτοί, είστε απλά υποκριτές.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

γιατί είναι αλλιώς να είσαι Κούλα...