Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 21.09 έως 27.09.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την κατάκτηση του πρώτου μας τουρνουά για φέτος, αλλά και πολλές ακόμα σημαντικές ειδήσεις για τα περισσότερα εκ των ερασιτεχνικών μας τμημάτων.
 
Θα τα δούμε όλα αναλυτικά, όπως πάντα, μέσω αυτής της ενότητας.
 
Φύγαμε!
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός διοργάνωσε και συμμετείχε στο "1st International Olympiacos Tournament". Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στις 23 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τη Χάταϊ, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο καθώς επικράτησε της τουρκικής ομάδας με 80-60!  Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στις δευτεραθλήτριες Τουρκίας που μετέχουν στη Euroleague και επιβεβαίωσαν την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ.  Με κορυφαία την Εβίνα Μάλτση που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους (3/4 διπ.,3/4 τριπ., 5/5 βολ., 3 ασίστ) ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ανώτερος από την ισχυρή Τούρκικη ομάδα σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.


 
Λίγες ώρες αργότερα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Αθηναϊκό στα πλαίσια του δεύτερου παιχνιδιού του στο τουρνουά, του οποίου και επικράτησε άνετα με 75-48. Οι «ερυθρόλευκες» προσέθεσαν στο ενεργητικό τους μια ακόμα καλή εμφάνιση αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό  μπάσκετ, βασικά χαρακτηριστικά του οποίου ήταν οι ωραίοι συνδυασμοί. Πλουραλισμός  στο σκοράρισμα και καλή αμυντική λειτουργία ήταν επίσης ορισμένα από τα συστατικά που φανέρωσε στο παρκέ η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη. Το αποτέλεσμα αυτής της δεύτερης σερί νίκης ήταν η ομάδα να προκριθεί στο μεγάλο τελικο του τουρνουά, όπου θα αντιμετώπιζε την ιταλική Τορίνο.
 

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και κατέκτησε το «First International Olympiacos Tournament» που διοργάνωσε στο Καρπενήσι. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 73-69 της Τορίνο στο συναρπαστικό τελικό του Τουρνουά, δείχνοντας χαρακτήρα στο φινάλε της αναμέτρησης και ανατρέποντας την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί  2 περίπου λεπτά πριν τη λήξη.  Πρώτη σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού αναδείχθηκε η Στέλλα Καλτσίδου που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση σημειώνοντας 17 πόντους ενώ στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν η Εβίνα Μάλτση με 16 πόντους που προήλθαν από 2/4 δίποντα και 4/8 τρίποντα η Όλγα Χατζηνικολάου με 14 και η Στέλλα Φουράκη (8 πόντοι, 4/6 διπ., 4 ριμπάουντ).
 
Η προπονήτρια του τμήματος Ελένη Καπογιάννη έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από τη συνολική παρουσία της ομάδας στο εν λόγω τουρνουά, καθώς οι παίκτριές της έδειξαν από πολύ νωρίς να αφομοιώνουν τις οδηγίες της και να τις κάνουν πράξη στο παρκέ. Μετά το παιχνίδι, αρκετές αθλήτριες έκαναν δηλώσεις τις οποίες και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) και συγκεκριμένα εδώ:
 
Μπορείτε να δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΑ όλα τα παιχνιδια που έδωσε η ομάδα μας στο εν λόγω τουρνουά στο επίσημο κανάλι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο YouTube και συγκεκριμένα εδώ:
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, τα τμήματα Κορασίδων και Νεανίδων επεφύλαξαν σήμερα μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού καθώς βρέθηκαν να κάνουν προπόνηση στο Κλειστό της Γλυφάδας, μιας και τα βοηθητικά γήπεδα του ΣΕΦ όπου κανονικά κάνουν προπόνηση ήταν κλειστά λόγω έκθεσης επίπλων. Η συνύπαρξη αυτή προξένησε αρκετά χαμόγελα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα οικογενειακό κλίμα, όπως συμβαίνει φυσικά και σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Οι νεαρές αθλήτριες προπονήθηκαν για αρκετή ώρα με την πρώτη ομάδα ενώ δεν έλειψαν και οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.
 

 
Βόλεϊ Ανδρών: Όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός τις περασμένες μέρες θα συμμετείχε στο δυνατό τουρνουά «Cyprus International Volleyball Tournament». Πριν το σημαντικό αυτό τουρνουά, ο προπονητής της ομάδας Φλάβιο Γκουλινέλι δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Φλάβιο Γκουλινέλι: «Αυτό το Τουρνουά, είναι η πρώτη ευκαιρία για εμάς να βρεθούμε ως ομάδα στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής δουλεύουμε αρκετά σε θέματα φυσικής κατάστασης και δύναμης. Από πλευράς τακτικής έως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε αρκετά πράγματα, αλλά αυτό το Τουρνουά στην Κύπρο θα είναι το πρώτο τεστ από αυτή την οπτική. Ακόμα δεν είμαστε πλήρεις σε όλες τις θέσεις αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα βρεθούμε όλοι μαζί για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με τον τρόπο που θέλουμε. Δεν είναι δύσκολο αλλά δεν είναι και εύκολο να δουλεύεις με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που δουλεύουμε και έχουμε την ευκαιρία για θετικά αποτελέσματα στην Κύπρο. Πιστεύω ότι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, στο League Cup και την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, θα είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο, σίγουρα θα χρειαστούμε σίγουρα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλω».
 
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε αρχικά στις 22/9 την Ομόνοια, της οποίας και επικράτησε με 3-0 σετ (25-17 το 1ο, 25-20 το 2ο και 25-17 το 3ο σετ) πραγματοποιώντας σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς που σημείωσε 12 πόντους με 10/21 επιθέσεις, 1 μπλοκ και 1 άσσο, ενώ στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που σημείωσε 11 πόντους με 11/20 επιθέσεις, ο Μενέλαος Κοκκινάκης (11 π., 10/21 επ.) και ο Τζάστιν Νταφ που ήταν κυρίαρχος στο φιλέ με 6 μπλοκ και 9 πόντους συνολικά. 
 

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τις νίκες του στο τουρνουά της Κύπρου νικώντας και την Ανόρθωση με 3-1 σετ, αν και στην αρχή είχε προηγηθεί η Κυπριακή ομάδα με 0-1 σετ (19-25), με αποτέλεσμα να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης! Μετά το αρχικό μούδιασμα ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του ισοφάρισε σε 1-1 (26-24). Η Ανόρθωση ήταν ανταγωνιστική και στο τρίτο σετ το οποίο κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι με 25-22. Το τέταρτο και τελευταίο σετ ήταν μονόλογος για τους Πειραιώτες, που έκαναν περίπατο κερδίζοντας το, με 25-12.


Στον μεγάλο τελικό του τουρνουά, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Βοιβοντίνα, από την οποία ωστόσο ηττήθηκε με 1-3 σετ με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτιά. Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες αφού όλα τα σετ ολοκληρώθηκαν με την ελάχιστη διαφορά. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Τσούπκοβιτς που πήρε «ανάσες» ενώ απουσίαζαν όπως και από τα προηγούμενα ματς οι διεθνείς Σουλτανόπουλος, Φράγκος, Στεφάνου, Ζουπάνης και Στιβαχτής καθώς και ο Οσόρια που δεν έχει ενταχθεί ακόμα στην προετοιμασία.
 

Η συνολική εικόνα της ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια μόνο θετικά σχόλια μπορεί να αποκομίσει, καθώς φάνηκε ότι υπάρχει δεδομένα ποιότητα στο ρόστερ η οποία θα ... εκτιναχθεί όταν ενταχθούν στην ομάδα και οι υπόλοιποι διεθνείς παίκτες. Μακάρι όλα να πάνε καλά φέτος για να κάνουμε το τρεμπλ και να πραγματοποιηθεί και μια αξιομνημόνευτη πορεία στην Ευρώπη, μολονότι είναι δύσκολο.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι -το πρώτο της χρονιάς- τον Ηρακλή Κηφησιάς, του οποίου και επικράτησε με 4-0 σετ. Οι «ερυθρόλευκες» εμφάνισαν αρκετά θετικά δείγματα στο παιχνίδι τους με τις Σάσκια Χίπε, Ζένια Τσίμα και Κατερίνα Γιώτα να περνούν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Μάλιστα οι δυο νεοαποκτηθείσες Χίπε και Τσίμα έδειξαν πολύ μεγάλο ποσοστό προσαρμογής με την υπόλοιπη ομάδα, με την πρώτη να αναδεικνύεται πρώτη σκόρερ με 24 πόντους, (21/45 επ., 2 άσσους, 1 μπλοκ)και την δεύτερη να ολοκληρώνει το ματς με 19 πόντους, (13/38 επ., 41% υπ.-22% αρ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ. Ενώ η Κατερίνα Γιώτα σταμάτησε στους 17 πόντους (7/12 επ., 4 άσσοι, 6 μπλοκ).  
 

Ο Ολυμπιακός συνολικά λειτούργησε πολύ καλά γεγονός που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε τα εξής:
 
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Για πρώτο παιχνίδι πραγματοποιήσαμε πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Ίσως να μην περίμενα να παίξουμε τόσο καλά για πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα πολλά μπορούν να γίνουν καλύτερα αλλά για πρώτο ματς είμαι πολύ ευχαριστημένος.  Έχουμε πολύ ποιότητα, ενώ έγιναν  προσθήκες και στο προπονητικό επιτελείο που ακόμα και σε αυτό τον τομέα δουλεύουμε ακόμα καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και παρουσιάζουμε πρόοδο ως ομάδα».
 
Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας θα δωθεί την Τετάρτη 28/9.  Μετά την επικράτηση με 4-0 σετ κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς, οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την ομάδα της Ηλιούπολης. Τα φιλικά προετοιμασίας θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες αφού την Παρασκευή (30/9) και το Σάββατο (1/10) ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στη Νάξο, όπου θα αντιμετωπίσει δυο φορές τον Πανναξιακό.  Από κει και πέρα στην διάθεση του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς τέθηκαν από την Τρίτη (27/9) η Τζίνα Λαμπρούση και η Μελίνα Εμμανουηλίδου οι οποίες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελλάδας ενώ την Πέμπτη (29/9) θα φτάσει στη χώρα μας και η Ναντζέγια Μαλασάϊ.
 
Μπιτς Βόλεϊ: Μιας και το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ αργεί ακόμα, οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του συγκεκριμένου τμήματος, Κώστας Ταμπουρατζής και Μενέλαος Κοκκινάκης έχουν αφοσιωθεί στην προετοιμασία του τμήματος βόλεϊ ανδρών, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις.
Σε άλλα νέα, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό, καθώς μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός επιδιώκει τη δημιουργία υποδομών προκειμένου και αυτό το τμήμα να έχει παρόν αλλά και μέλλον!
 
Πόλο Ανδρών: Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος  η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο «Π.Καπαγέρωφ». Στην Α1 Ανδρών, η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται την 1η Απριλίου 2017, ενώ τα πλέι οφ θα διεξαχθούν από 5 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2017. 
 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ομάδας μας στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) και συγκεκριμένα εδώ:
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ακαδημιών θα ξεκινήσουν το 2017.
 
Πόλο Γυναικών: Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Γυναικών το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει ως τυπικά φιλοξενούμενος τον Εθνικό στο «Π. Καπαγέρωφ». Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου 2017, ενώ τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα διεξαχθούν από 20 Απριλίου έως 11 Μαΐου 2017. 


 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ομάδας μας στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) και συγκεκριμένα εδώ:
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ακαδημιών θα ξεκινήσουν το 2017.
 
Κολύμβηση: Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν και οι εγγραφές για την ερυθρόλευκη κολυμβητική ακαδημία του Ολυμπιακού. Θα πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 15.30 – 18.00 στο γραφείο του Ολυμπιακού στο Π.Καπαγέρωφ (Χαίδαρίου 18), με δυνατότητα επιλογής εγγραφής και για τα δύο κολυμβητήρια. Η πρεμιέρα των προπονήσεων θα ανακοινωθεί από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό τις επόμενες ημέρες.
 
Στίβος: Κανένα νεότερο όσον αφορά το τμήμα του στίβου. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.


 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν αρκετοί αγώνες εντός και εκτός συνόρων που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
  • 01-02/10 ΧΑΡΗΣ & ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - OPTIMIST-LASER 4.7
  • 01-02/10 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ - HANSA 2,3
  • 01-02/10 ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΑΖΙΟΥ - J24 
  • 01-02/10 PIRAEUS TROPHY - DRAGON
  • 01-02/10 23ο ΚΥΠΕΛΛΟ Β.ΕΥΒΟΙΚΟΥ - OPTIMIST-LASER 4.7
  • 01-02/10 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - OPTIMIST
  • 29-02/10 Konakovo Match Race (RUS)
  • 29-02/10 Campionato Assoluto Match Race 2016 (ITA)
  • 30-02/10 Rybnik Match Race, Polish Match Tour 2016 (POL)
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν σε κάποιον από τους παραπάνω αγώνες.
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.


 
 
Κανόε Καγιάκ: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ (canoekayak.gr), μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν σε Χανιά και Ιωάννινα "Διασυλλογικοί Αγώνες Σπριντ". Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές μας που θα συμμετάσχουν σε κάποια από τις παραπάνω διοργανώσεις.
 
Παρακανόε: Για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός στηρίζει το άθλημα του Παρακανόε -όντας μάλιστα ο πρώτος Ελληνικός σύλλογος που ίδρυσε και επίσημα αγωνιστικό τμήμα- με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν πάντα ανοικτά. Οι υπάρχοντες αθλητές του τμήματος προπονούνται στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας στην Καστέλα του Πειραιά, ενώ εδώ και κάποιους μήνες έχουν και ... παρέα, καθώς πλέον ο σύλλογός μας "φιλοξενεί" τα αθλητικά σωματεία Τριπτόλεμος, Νίκη και Μαρούσι και τους παρέχει το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
 
Πινγκ Πονγκ: Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε την έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 Ανδρών και Γυναικών. Το Σάββατο 24/9 οι Άνδρες αντιμετώπισαν την Φιλία Ορεστιάδας και τον Άρη Βούλας, ενώ οι Γυναίκες αντιμετώπισαν τον ΔΑΟ Ταύρου και τον Φοίνικα Αγ. Σοφίας. Μια μέρα αργότερα αντιμετώπισαν αντίστοιχα τους ΑΟ Πεύκης και Πέρα Αθηνών.


 
Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των παραπάνω αγώνων.
 
ΑΝΔΡΕΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αρης Βούλας - 4-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Φιλία Ορεστιάδας - 4-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟ Πεύκης - 4-0

 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΑΟ Ταύρου - 1-4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φοίνικας Αγ.Σοφίας - 4-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣ Πέρα Αθηνών - 4-0
 
Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα, η ανδρική ομαδα του Ολυμπιακού βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς, ενώ οι γυναίκες βρίσκονται στην 3η θέση, μόλις ένα βαθμό μακριά από την κορυφή.
Οι επόμενοι αγώνες Πρωταθλήματος των Ανδρών και των Γυναικών είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου.
 
Ξιφασκία: Όπως αναφέραμε και στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, ο ένας εκ των δύο αθλητών του ερυθρόλευκου τμήματος ξιφασκίας, ο Γιώργος Τσουρούτας, πρόσφατα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για περίπου 6 μήνες, επομένως θα αργήσουμε να ασχοληθούμε ενεργά με το πρόγραμμα των αγώνων ξιφασκίας σε επίπεδο ανδρών. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για την έτερη αθλήτρια του τμήματος, Βάσω Βουγιούκα, η οποία συνεχίζει τις προπονήσεις της εν'όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.


 
Συγκεκριμένα, σε περίπου δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το "Κύπελλο Ελλάδος Ξιφασκίας Γυναικών" στην κατηγορία της Σπάθης -σε αυτήν αγωνίζεται η Βουγιούκα- επομένως φανταζόμαστε πως θα συμμετάσχει κανονικά στην εν λόγω διοργάνωση.
 
Πυγμαχία: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (hellenicboxing.org.gr), η πρώτη Γενική Συνέλευση των σωματείων (στα οποία φυσικά συμπεριλαμβάνεται και ο Ολυμπιακός) εν' όψει της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου. Στα αγωνιστικά, οι πιο κοντινές -χρονικά- πανελλήνιες διοργανώσεις είναι προγραμματισμένες για το τετραήμερο 20-23 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τα "Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων-Παμπαίδων και Παγκορασίδων", όπου και φαντάζομαι θα υπάρξει συμμετοχή μερικών εκ των αθλητών του Ολυμπιακού. 
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών αργούν ακόμα καθώς είναι προγραμματισμένα για τις αρχές Δεκεμβρίου.
 
Ταε Κβο Ντο: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τάε Κβο Ντο (elot-tkd.gr) μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το τριήμερο 30/9-2/10 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το "Προκριματικό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας Παίδων-Κορασίδων". Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές ή αθλήτριες του συγκεκριμένου τμήματος που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω Πρωτάθλημα.
 
Κικ Μπόξινγκ: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ (pok.gr) η επόμενη -χρονικά- εν Ελλάδι επίσημη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 4-6/11 και πρόκειται για το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων" (έως 18 ετών). Ο Ολυμπιακός έχει αθλητές που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα, επομένως είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή ενός εξ' αυτών.
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των νεαρών αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Ξεκινάμε από το τμήμα Κ20, το οποίο αγωνίστηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τη Λάρισα της οποίας και επικράτησε με 0-2 σκορ. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν ο Μάριος Βρουσάι (15') και ο Βασίλης Αντωνόπουλος (85'). Μετά από αυτήν τη νίκη ο Ολυμπιακός παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία με το απόλυτο των 9 βαθμών σε τρία παιχνίδια.


 
Μια μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, το τμήμα Κ17 του Ολυμπιακού επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 0-1, χάρη στο γκολ του Βοϊλη (65'). Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο των 9 βαθμών σε τρία παιχνίδια. 


 
Το πρωτάθλημα της Superleague Κ15 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. 
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενες αγωνιστικών υποχρεώσεων των δύο τμημάτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές από τη Superleague.
 
Σε άλλα νέα, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποια φιλικά. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα:
· 24/09/2016 - Αστέρας Τρίπολης Κ15 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15 - 0-3
· 24/09/2016 - Ατρόμητος Κ11 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - 1-5
· 24/09/2016 - Ατρόμητος Αθηνών Κ12 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - 1-1
· 25/09/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Υμηττός Κ16 - 6-0
· 25/09/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Καλλιθέα Κ14 - 6-1
· 25/09/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - Κούρος Κ13 - 4-3
· 27/09/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20 - Απόλλων Σμύρνης Κ20 - 4-1
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Για ακόμα μια χρονιά η εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη" θα εκπέμπει στους 90.4fm από το Κανάλι Ένα του Πειραιά  κάθε Δευτέρα (10:30 -12:00). 
Στην τελευταία -χρονικά- εκπομπή που μεταδόθηκε τη Δευτερα 26/9 από τους 90.4fm του Καναλιού1 βρέθηκε και η Εβίνα Μάλτση, η οποία έδωσε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις προηγούμενες εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
Μετά και τις πρώτες διακρίσεις οι οποίες σημειώθηκαν σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, η τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει ένα (1) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
Επίσης έχουμε κατακτήσει ένα (1) χρυσό μετάλλιο:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
 
 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (28/09-4/10/2016)
· 28/09/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - Ηλιούπολη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Φιλικό)
· 30/09/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - Πανναξιακός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Φιλικό)
· 30/09/2016 - Προκριματικό Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Παίδων-Κορασίδων
· 01/10/2016 - Βόλεϊ Γυναικών - Πανναξιακός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Φιλικό)
· 01/10/2016 - Διασυλλογικός Αγώνας Κανόε Καγιάκ Σπριντ
 
ΥΓ1: Έχουμε Σεπτέμβριο και ήδη ξεκίνησαν να πιάνουν λιμάνι οι πρώτες κούπες... 
ΥΓ2: Στηρίζουμε όλοι το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού "osfp.gr"... Η προσπάθεια που γίνεται είναι πραγματικά φανταστική...
ΥΓ3: Αν η φετινή και η επόμενη χρονιά έχουν τον απολογισμό της περσινής, πολύ σύντομα θα περάσουμε τον Παναθηναϊκό και στους ομαδικούς τίτλους... Λέω "και", διότι στους συνολικούς τίτλους (ομαδικούς-ατομικούς) είμαστε αρκετά πιο μπροστά ήδη...
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα να έχετε μάγκες, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Πολλά μπράβο για την ύπαρξη αυτού του νήματος...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!!!!!!!!

Εικόνα MakTheBet

Όλα τα μπράβο του κόσμου αξίζουν αυτοί που δουλεύουν και συντηρούν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε τόσο ψηλό επίπεδο... Από τον Πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο κάτοχο κάρτας μέλους...

Εικόνα MakTheBet

Και ειδικά για το τελευταίο που είπα, νομίζω πως ο αριθμός των κατόχων καρτών φιλάθλου-μέλους μπορεί να γίνει ακομα μεγαλύτερος...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

Ο μεγαλύτερος αθλητικός Οργανισμός στον ΚΟΣΜΟ!!!

Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ

Εικόνα MakTheBet

Και η πλάκα είναι ότι δε συντηρεί απλά δεκάδες τμήματα, αλλά ότι όλα αυτά τα τμήματα κάνουν πρωταθλητισμο!! (Με εξαίρεση το τμήμα της καποέϊρα το οποίο είναι μη-αγωνιστικό)...

Εικόνα holland74

Έτσι ακριβώς φίλε μου Ολυμπιακός, Φλαμένγκο και άντε και Μπάρτσα....

Εικόνα MakTheBet

Με τη μεγάλη διαφορά ότι τα μπάτζετ των τμημάτων του Ολυμπιακού είναι από τα μικρότερα αναλογικά με την οικονομική κατάσταση των άλλων σωματείων τα οποία αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο...

Εικόνα MakTheBet

Όπως και να' χει πάντως, αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!