Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 05.10 έως 11.10.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Την περασμένη εβδομάδα είδαμε αρκετά και ενδιαφέροντα. Το ... μενού περιελάμβανε νίκη επί του Παναθηναϊκού (η πρώτη από τις πολλές που έρχονται), κατακτήσεις τουρνουά αλλά και διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο. 
 
Για άλλη μια φορά, είμαστε εδώ για να δούμε όλα τα νέα των ερασιτεχνικών μας τμημάτων αναλυτικά, μέσω αυτής της ενότητας.
 
Φύγαμε!
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την περασμένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου είχαμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ γυναικών. Συγκεκριμένα, η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Φάρο Κερατσινίου στα πλαίσια της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας
 
Πριν το σημαντικό αυτό παιχνίδι, η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Ελένη Καπογιάννη:  «Παρότι ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουμε, είναι χαμηλότερης κατηγορίας και δυναμικότητας για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Ξεκινάμε τις επίσημες υποχρεώσεις μας με σοβαρότητα γιατί είμαστε Ολυμπιακός. Ελπίζω να κάνουμε μια καλή αρχή και να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας με το μπάσκετ που θα παίξουμε».
 
Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή την ανωτερότητά του και κατάφερε να επικρατήσει με το επιβλητικό 117-48(!). Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν μια άνετη νίκη αλλά και να παίξουν εντυπωσιακό κατά περιόδους μπάσκετ, διατηρώντας υψηλό ρυθμό καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Με όπλο το ασφυκτικό πρέσινγκ οι παίκτριες του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν πολλά κλεψίματα και εκδήλωσαν αρκετούς αιφνιδιασμούς. Ασχέτως από την χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου, ο Θρύλος εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος και σοβαρός στον αγώνα. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη με 19 πόντους (4 τρίποντα) ενώ ακολούθησαν με 18 η Πέλλυ Παπαμιχαήλ, με 17 η Στέλλα Καλτσίδου και η Στέλλα Φουράκη και με 13 η Όλγα Χατζηνικολάου και η Νατάσα Γκοτζή.

 
Αναφορά φυσικά πρέπει να κάνουμε και στον κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος έδωσε βροντερό "παρόν" στο Κλειστό γυμναστήριο «Π. Νικολαΐδης» οπου διεξήχθη ο αγώνας, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα!

 
Μετά το τέλος του αγώνα, η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Ελένη Καπογιάννη: «Παρόλο που προφυλάξαμε κάποιες αθλήτριες, κάναμε μια πάρα πολύ αρχή. Θεωρώ ότι η ομάδα φάνηκε πάρα πολύ σοβαρή. Δεν λογαριάζουμε ποιος είναι ο αντίπαλος, θέλουμε σε κάθε αγώνα να κάνουμε το παιχνίδι μας και ελπίζω να συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Το βασικότερο στοιχείο που ζητήσαμε από τα κορίτσια ήταν η σοβαρότητα. Τα κορίτσια έδειξαν απόλυτα σοβαρές στον αγώνα και θέλω να τις συγχαρώ για αυτό».
 
Δηλώσεις όμως έκαναν και δύο αθλήτριες του τμήματος. Ο λόγος για τις Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου, οι οποίες ανέφεραν τα εξής:
 
Εβίνα Μάλτση:  «Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπαίνει σοβαρός σε κάθε αγώνα. Αυτό προστάζει η φανέλα του και οι στόχοι που έχουμε θέσει ως ομάδα. Χωρίς να θέλω να μειώσω τον Φάρο, όταν παίζεις με έναν χαμηλού επιπέδου αντίπαλο, είναι δύσκολο να βρεις κίνητρο και να είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σου δίνοντας το 100% των δυνάμεων σου. Εμείς έχουμε μακρύ ταξίδι ακόμα. Σήμερα είχαμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε σωστά. Ο πρώτος μικρός στόχος που είχαμε, να κάνουμε δηλαδή ένα πετυχημένο ντεμπούτο και να συνεχίσουμε στο κύπελλο, επετεύχθη. Ο κόσμος σήμερα ήταν φανταστικός με πολύ διάθεση και παλμό! Τον ευχαριστούμε που βρέθηκε δίπλα μας σήμερα, αν και το παιχνίδι ίσως να μην μπορούσε να του δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσουμε με το παιχνίδι μας να φέρουμε όσους περισσότερους μπορούμε γιατί μαζί θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας». 
 
Στέλλα Καλτσίδου: «Εμείς δεν κοιτάμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Για εμάς ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας και έπρεπε να εμφανιστούμε σοβαρές, συγκεντρωμένες και να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Νομίζω ότι δείξαμε αρκετά καλό πρόσωπο, αν και κατά διαστήματα χαλαρώναμε, κάτι το οποίο είναι φυσικό εν μέρη. Παρόλα αυτά νομίζω ότι σήμερα δείξαμε αρκετά θετικά στοιχεία, το σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε με νίκη και συνεχίζουμε στο κύπελλο που είναι άλλωστε ο ένας από τους στόχους μας. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις κανένα παιχνίδι με χαλαρότητα».
 
Η ομάδα πλέον στρέφει την προσοχή της στην 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Άρη. 
 
Περνάμε τώρα να δούμε τα πεπραγμένα σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τις Νεανίδες οι οποίες την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αντιμετώπισαν εντός έδρας τον ΑΟΠ Φαλήρου. Η ομάδα μας επικράτησε με 38-36 ξεκινώντας έτσι με το δεξί στο φετινό Πρωτάθλημα.  Η ομάδα της Μάρθας Αργυρίου και του Γιώργου Παντελάκη ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε από το ξεκίνημα στο σκορ, έχοντας στη σύνθεσή της 5 νεάνιδες και 4 κορασίδες (!). Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Ντούλα με 13 πόντους. Η επόμενη αγωνιστική (2η) του Πρωταθλήματος ΕΣΚΑΝΑ Νεανίδων είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Τερψιθέα Γλυφάδας.
 
Συνεχίζουμε με τις Κορασίδες, οι οποίες το Σάββατο 8 Οκτωβρίου αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον ΑΣ Ηλεκτρούπολης στα πλαίσια της 2ης Αγωνιστικής του Πρωταθληματος ΕΣΚΑΝΑ Β' Κορασίδων. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 40-29 με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη δεύτερη ήττα σε δύο αγωνιστικές. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη.


 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα αναχώρησε για το Νόβι Σαντ προκειμένου να συμμετάσχει σε δυνατό διεθνές τουρνουά "Zarko Petrovic Volleyball Tournament", όπως σας είχαμε ενημερώσει και από αυτήν την ενότητα. Στον πρώτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ (26-24, 25-18 και 25-18) της Ντομπρούτζα αγωνιζόμενος μάλιστα χωρίς τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ και τον Άτος Κόστα ενώ με μικροπρόβλημα στον αγκώνα έπαιξε ο Τσούπκοβιτς. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν ως δεύτερος πασαδόρος ο Μίλος Σάτορα και ως κεντρικός ο Γιάννης Μάρκου. 


 
Από κει και πέρα την αναμέτρηση με την Ντομπρούτζα παρακολούθησε ο Σλόμπονταν Μπόσκαν. Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού το πρωί της Πέμπτης είχε την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες και το υπόλοιπο επιτελείο στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή. Ο  Team Manager του τμήματος, Νίκος Μαντούβαλος παρουσίασε τον Σλόμπονταν Μπόσκαν στους παίκτες και τους ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συζητήσεις κατ’ ιδίαν μαζί τους ο προπονητής.  Στην πρώτη του ομιλία ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την έλευσή του στον Ολυμπιακό και τόνισε ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες για να φτάσει στην κατάκτηση όλων των τίτλων. Η πρώτη αυτή συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Παρών στην παρουσίαση του νέου τεχνικού ήταν και το μέλος της διοίκησης του Τ.Α.Α., Λευτέρης Χρυσοφάκης ο οποίος βρίσκεται κοντά στην ομάδα στην Σερβία.


 
Λίγες ώρες αργότερα, ο Ολυμπιακός έδωσε το δεύτερό του αγώνα στα πλαίσια του τουρνουά, αυτήν τη φορά με αντίπαλο την οικοδέσποινα Βοϊβοντίνα, της οποίας και επικράτησαν με 3-0 σετ (25-21, 25-22 και 31-29). Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση υπό το βλέμμα του Σλόμπονταν Μπόσκαν και την τεχνική καθοδήγηση του Αντώνη Βουρδέρη και έδειξαν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με αρκετές ελλείψεις λόγω της απουσίας των πέντε διεθνών (Σουλτανόπουλος, Στιβαχτής, Στεφάνου, Φράγκος, Ζουπάνης).


 
Ο Ολυμπιακός ήταν να δώσει και τρίτο φιλικό αγώνα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έναντι του Φοίνικα Σύρου, ωστόσο το παιχνίδι ακυρώθηκε,  καθώς οι αποστολές των δύο ελληνικών ομάδων έπρεπε να επιστρέψουν στη βάση τους νωρίτερα λόγω της απεργίας που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Αθήνα (και η οποία τελικά ανεστάλη). Παρ'όλα αυτά, επειδή την τρίτη ημέρα του τουρνουά η βουλγαρική Ντομπρούτζα νίκησε με 3-2 σετ τη Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ, ο Ολυμπιακός κατετάγη τελικά .... πρώτος με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ανακυρήχθηκε νικητής του τουρνουά!!! Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως η Ντομπρούτζα κατέκτησε την 2η θέση, η Βοϊβοντίνα την 3η και ο Φοίνικας την 4η.
 
Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν και οι παίκτες του πλέον προετοιμάζονται για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν τα οποία θα δωθούν στα πλαίσια του "Λιγκ Καπ" το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου στο Γυμναστήριο Κανήθου της Χαλκίδας με αντιπάλους αρχικά τον ΑΟΠ Κηφισιάς και έπειτα τον Ηρακλή Χαλκίδας. Από πλευράς μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές μας και πάνω απ' όλα χωρίς τραυματισμούς. 
 
Περνάμε τώρα σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από τους Έφηβους, οι οποίοι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου αγωνίστηκαν εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΓΟΓ Ευρυάλη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του αντίστοιχου Πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Κυριάκου Καμπερίδη που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Σπύρος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Πέτρος και Στράτος Απόστολος. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΔΑΣ Δραπετσώνας. 
 
Τέλος να πούμε πως την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις και του τμήματος των Παίδων, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον ΑΠΣ Νέας Περάμου Κύζικος.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η ομάδα αναχώρησε με προορισμό την Τουρκία προκειμένου να λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά "Genzin Gollu Volleyball Cup". Η αποστολή αποτελείτο από τις: Κατερίνα Γιώτα, Άννα Λαζάρεβιτς, Ναντζέγια Μαλασάι, Τζίνα Λαμπρούση, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αρέτα Κονόμη, Ζένια Τσίμα, Ειρήνη Κοκκινάκη, Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε, Αρετή Τέζα, Μελίνα Εμμανουηλίδου και Έλενα Μιλεντίγεβιτς.
 
Πριν την έναρξη των αγώνων, ο προπονητής της ομάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Έχουμε μια καλή ευκαιρία πριν την έναρξη της σεζόν να λάβουμε μέρος σε ένα δυνατό τουρνουά για να δούμε το επίπεδο που βρισκόμαστε και να συγκριθούμε με ομάδες που δεν είχαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ το αποτέλεσμα, πρώτα από όλα περιμένουμε να παίξουμε καλά ματς».
 
Πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν η Μπούρσα, μια σπουδαία ομάδα η οποία ήταν και κάτοχος του Challenge Cup το 2015. Ο Ολυμπιακός κατέφερε να επικρατήσει με 3-2 σετ και να κάνει θετικό ξεκίνημα στο τουρνουά. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, είχε την ευκαιρία να δει την ομάδα του, απέναντι σε έναν πραγματικά ποιοτικό αντίπαλο, που προέβαλλε σθεναρή αντίσταση. Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να δείξει την αντίδραση του όταν έμεινε πίσω στο σκορ και μάλιστα 2 φορές, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως ενθαρρυντικό για την συνέχεια.

 
Μια μέρα αργότερα, η ομάδα μας αντιμετώπισε τη ρωσική Πρότον Σαράτοφ. Μολονότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0-2 σετ, η ομάδα μας έδειξε τεράστια ψυχή και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 3-2 σετ. Κορυφαία του αγώνα ήταν η Ναντζέγια Μαλασάϊ η οποία πέτυχε 10 πόντους (3 άσσοι!) και είχε ποσοστό 70% στις επιθέσεις της. 

 
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ενώ ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα από τις δυο μεγάλες νίκες κόντρα στην οικοδέσποινα Μπούρσα και επί της Πρότον Σάρατοφ,  ο Ολυμπιακός επικράτησε με την άνεση που αποτυπώνεται και από το τελικό 3-0, της Μαρίτσα Πλόβντιβ. Με κορυφαίες σκόρερ, την Γερμανίδα διαγώνιο Χίππε που σημείωσε 20 πόντους (20/39 επ.), την ακραία Λαζάρεβιτς με 12 πόντους (7/18 επ.) και καλά ποσοστά στην υποδοχή, αλλά και την σταθερά πολύ καλή, Κατερίνα Γιώτα με 7 πόντους (6/12 επ.), ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, για το ποιος θα είναι νικητής.

 
Και φτάνουμε τώρα στον τελευταίο αγώνα της Κυριακής, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπισε στον τελικό του τουρνουά την Αζεραϊλ Μπακού. Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ και όλα έδειχναν να οδηγούν στην ήττα, ωστόσο από το 3ο σετ και μετά ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένος, με απίστευτα αποθέματα ψυχής, με αποτέλεσμα να γυρίσει για ακόμα ένα παιχνίδι την κατάσταση, να επικρατήσει με 3-2 σετ και να κατακτήσει αήττητος το τουρνουά!!!
 
Κορυφαία σκόρερ του Θρύλου η Γερμανίδα διαγώνιος Σάσκια Χίππε με 22 πόντους (19/55 επ.) η οποία στα κρίσιμα σημεία των σετ έδινε πολύτιμες λύσεις. Προερχόμενη από τον πάγκο, η Ζένια Τσίμα με 16 πόντους (12/28 επ.) και 4 μπλοκ ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης και επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι φέτος θα αποτελέσει μια πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς. Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έντονα την κατάκτηση του διεθνούς αυτού τουρνουά και στα αποδυτήρια!

 
Πέρα από την ομαδική διάκριση η παρουσία του Ολυμπιακού, συνοδεύτηκε και από ατομικές διακρίσεις, αφού η Σάσκια Χίππε, αναδείχθηκε MVP του Τουρνουά και η Κατερίνα Γιώτα καλύτερη κεντρική. 

 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έμεινε απόλυτα ικανοποιήμενος από την παρουσία της ομάδας στο διεθνές τουρνουά και μετά το τέλος του δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Αυτό το Τουρνουά ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Και για εμένα και για τις παίκτριες. Πραγματικά ήταν ένα μεγάλο και δυνατό τουρνουά με πολύ δυνατά παιχνίδια. Όλες οι ομάδες ήταν κοντά σε ποιότητα. Στο τελευταίο μας παιχνίδι μπορεί να μην βγάλαμε αυτή την ποιότητα και να ήταν το χειρότερό μας από αυτή την πλευρά. Αλλά η μαχητικότητα που δείξαμε και η στενή σχέση μεταξύ ολόκληρης της ομάδας ήταν  ό,τι καλύτερο έχουμε εμφανίσει. Ήταν ένα νέο στοιχείο που παρουσιάσαμε και πραγματικά ήταν πολύ καλό. Κρατάμε ότι ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».
 
Η ομάδα μας πλέον θα συνεχίσει τις προπονήσεις της με το μυαλό όλων να είναι στην έναρξη του εγχώριου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΑΟ Θήρας.
 
Περνάμε και σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινώντας από το τμήμα των Νεανίδων, οι οποίες την Κυριακή 9 Οκτωβρίου αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Πήγασο Χαϊδαρίου στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα του Σπύρου Σαραντίτη επικράτησε με 0-3 σετ. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εν λόγω ματς ήταν οι: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζογλου  Μαριλία και Τσαλικούση  Θένια. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΑΟ Αστέρας Νίκαιας. 
 
Τέλος, να πούμε πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε την έναρξη και όλων των πρωταθλημάτων Κορασίδων, στα οποία φυσικά συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Οι Κορασίδες Α', θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου εντός έδρας το Αιγάλεω, οι Κορασίδες Β', θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου εκτός έδρας τον Πανιώνιο, οι Κορασίδες Γ', θα αντιμετωπίσουν επίσης την Κυριακή 16 Οκτωβρίου εκτός έδρας τον Απολλώνιο ενώ τέλος οι Κορασίδες Δ' θα αντιμετωπίσουν την ίδια μέρα εντός έδρας τον ΓΣ Ηλιούπολης.
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Τα χειμερινά τμήματα μπιτς-βόλεϊ συνεχίζουν να προπονούνται καθημερινά στα Βοτσαλάκια υπό τις οδηγίες του Γιάννη Μαμάη. Οι επίσημες υποχρεώσεις αργούν ακόμα και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σε περίπτωση που προκυρηχθεί κάποιο τουρνουά για το συγκεκριμένο άθλημα.
 
 
Πόλο Ανδρών: Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η ομάδα μας αναχώρησε με προορισμό το Μονακό προκειμένου να συμμετάσχει στο πολύ δυνατό τουρνουά "1er Trophee Des Champions". Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείτο από τους: Γιόζιπ Πάβιτς, Μανώλη Μυλωνάκη, Βαγγέλη Δελακά, Γιάννη Φουντούλη, Άντρο Μπούσλιε,  Κυριάκο Ποντικέα, Γιώργο Ντόσκα, Κωνσταντίνο Μουρίκη, Χριστόδουλο Κολόμβο, Μλάνταν Γιάνοβιτς, Άλμπερτ Εσπανιόλ,  Στέφανο Γαλανόπουλο, Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά, , Στέλιο Αργυρόπουλο και Μανώλη Πρέκα.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είχε ως εξής: Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίζαμε την Προ Ρέκο και τη Γιουγκ, ενώ μια μέρα αργότερα θα αντιμετωπίζαμε τη Σπαντάου.

Ξεκινάμε χρονολογικά από το ματς με τη Προ Ρέκο, με την ιταλική ομάδα να αποδεικνύει πως βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο και να επικρατεί του Ολυμπιακού με 12-6. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο Φουντούλης με 3 γκολ, ενώ ακολούθησαν οι Μουρίκης, Μπούσλιε και Γενηδουνιάς που πέτυχαν από ένα τέρμα.


 
Στο δεύτερο παιχνίδι που έδωσε την ίδια ημέρα η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, γνώρισε την ήττα με 16-14 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ. Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού, αναδείχθηκε ο Γιάννης Φουντούλης με 5 τέρματα ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Άλμπερτ Εσπανιόλ που σκόραρε 4 φορές καθώς και ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς που βρήκε δυο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. 


 
Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-7 της Σπαντάου (και μάλιστα χωρίς να αγωνιστεί καθόλου ο Μλάνταν Γιάνοβιτς) και ολοκλήρωσε με νίκη την παρουσία του στο πολύ δυνατό αυτό τουρνουά. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας αναδείχθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κολόμβος με 4 γκολ, ακολούθησε με 2 γκολ ο Δελακάς και από ένα τέρμα πέτυχαν οι Μυλωνάκης, Φουντούλης και Ντόσκας.


 
Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην τρίτη θέση του τουρνουά, με απολογισμό τη νίκη κόντρα στη Σπαντάου και τις ήττες από Προ Ρέκο (12-6) και Γιουγκ (16-14). Παράλληλα η παρουσία των Πειραιωτών συνοδεύτηκε και από ατομικές διακρίσεις καθώς ο Γιάννης Φουντούλης αναδείχθηκε και βραβεύτηκε ως πρώτος σκόρερ (με 9 τέρματα) της διοργάνωσης και ο Γιόζιπ Πάβιτς ως καλύτερος τερματοφύλακας.


 
 
Πόλο Γυναικών:  Στην προετοιμασία της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, ενσωματώθηκε η Γιάσμιν Σμιτ. Η αρχηγός της Εθνικής Ολλανδίας, έφτασε στη χώρα μας σήμερα το μεσημέρι και αφού πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας, έλαβε μέρος στην απογευματινή προπόνηση του Θρύλου, στο «Π. Καπαγέρωφ». Εκεί είχε την πρώτη της γνωριμία με την υπόλοιπη ομάδα και τέθηκε στη διάθεση του Χάρη Παυλίδη.

Η Σμιτ δήλωσε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τα εξής:
 
Γιασμίν Σμιτ: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Περιμένω να παίξουμε καλά τη φετινή σεζόν και να προετοιμαστούμε κατάλληλα το επόμενο διάστημα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού πόλο και η πρόοδός του είναι εντυπωσιακή. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας!». 


 
Θυμίζουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει ως τυπικά φιλοξενούμενος τον Εθνικό στο «Π. Καπαγέρωφ».
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ακαδημιών θα ξεκινήσουν το 2017.

 
Κολύμβηση:  Όπως ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου όπου θα διεξαγόταν στη Σαντορίνη το "Santorini Experience 2016" θα συμμετείχαν και αθλητές του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα οι: Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαϊδης, Αναστασία Κυριλή, Δημήτρης Νέγρης και Ειρήνη Διακουμάκου.


 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των αγώνων.

 
Στίβος: Κανένα νεότερο όσον αφορά το τμήμα του στίβου. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr) την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Σιθωνία Χαλκιδικής ο αγώνας "Neos Marmaras Run". Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει αθλητής ή αθλήτρια του Ολυμπιακού που ενδεχομένως να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.

 
Ιστιοπλοϊα: Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την επανεμφάνιση του τεράστιου Αιμίλιου Παπαθανασίου μετά από 1,5 χρόνο λόγω τραυματισμού. Συγκεκριμένα, ο Αιμίλιος συμμετείχε με τον Αντώνη Τσότρα στην ιταλική διοργάνωση “Star Regatta Best Win”, όπου και πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Μετά από 6 ιστιοδρομίες και σε σύνολο 15 σκαφών ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με το σκάφος του Ιταλού Ολυμπιονίκη Μπεναμάτι (πλήρωμα ο Α. Αμπροσίνι) στους 12 βαθμούς και στην γενική βαθμολογία κατέλαβαν την 2η θέση κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.


 
Λίγα 24ωρα αργότερα οι δυο τους συμμετείχαν σε διεθνείς αγώνες Star που διεξήχθησαν στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας, όπου κατάφεραν να ανέβουν ξανά στο βάθρο και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Το ελληνικό σκάφος κέρδισε τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες, όμως στην 3η κούρσα τερμάτισε στην 8η θέση και στην γενική βαθμολογία ήταν 3ο.

 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν "Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας" στον Πόρο, με τον Ολυμπιακό να συμμετάσχει με αρκετούς αθλητές οι οποίοι μάλιστα σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις. 


 
Αναλυτικά οι διακριθέντες αθλητές/τριες μας:
Η Βένια Χατζή και η Μαρία Σταματέα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλο σκιφ κορασίδων ανάπτυξης
Ο Ηλίας Ευκαρπίδης και Κωνστραντίνος Κοντραφούρης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ εφήβων
Η Δέσποινα Μπαλαχτάρη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ κορασίδων
Η Εύα Παττά Εύα και η Δέσποινα Μπαλαχτάρη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ κορασίδων
Η Ξάνθη Κοτσίδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών
 
Ο προπονητής ακαδημιών της ομάδας Δημοσθένης Κούβαρης και ο έφορος των Ναυταθλητικών τμημάτων Τάσος Βουγίδης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία των αθλητών μας και τους απένειμαν τα εύσημα.

 
Κανόε Καγιάκ: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Μέσα στον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου θα έχουμε επίσημους αγώνες για όλα τα αθλήματα αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η διοργάνωση του "1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μεσαίων Αποστάσεων SUP". Αυτό το αναφέρουμε διότι η αθλήτριά μας Μοσχάκη έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της στο συγκεκριμένο αγώνισμα και πιστεύουμε πως αν τελικά συμμετάσχει, άλλη μια κούπα κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσει λιμάνι.


 
Παρακανόε: Για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός στηρίζει το άθλημα του Παρακανόε με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν πάντα ανοικτά. Οι υπάρχοντες αθλητές του τμήματος προπονούνται στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας στην Καστέλα του Πειραιά.


 
 
Πινγκ Πονγκ: Την περασμένη εβδομάδα τα τμήματα πινγκ πονγκ ανδρών και γυναικών έδωσαν από 3 αγώνες πρωταθλήματος, όπου κέρδισαν και τους τρεις χωρίς μάλσιτα να χαθεί ούτε ένα σετ! Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
ΑΝΔΡΕΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.- Α.Ο. Ταταύλα 4-0
Α.Ο. Ελληνικού-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 0-4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. -Πέρα Αθηνών 4-0
 
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Α.Ο. Ταταύλα-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 0-4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. -Σάρισες Φλώρινας 4-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Άρης 2006 4-0

 
Οι Άνδρες μετά την ολοκλήρωση των 6 πρώτων αγωνιστικών βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς και οι Γυναίκες έχουν 11 βαθμούς και βρίσκονται στη δεύτερη θέση.

Σε επίπεδο ακαδημιών, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της νεαρής αθλήτριας του Ολυμπιακού, Μαλαματένιας Παπαδημητρίου ,στο τελευταίο προπονητικό καμπ επιλογής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που ολοκληρώθηκε χτες στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού κατέκτησε την 1η θέση στο εσωτερικό τουρνουά και πέρασε αυτόματα στην ομάδα επιλέκτων για το Εuroproject της E.T.T.U.! Η 12χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού που βρίσκεται εδώ και καιρό στο αναπτυξιακό Eurotalents U-15 project , αποτελεί πλέον μέλος των επίλεκτων μαζί με άλλα 23 αγόρια και κορίτσια, που ήδη έχουν επιλεγεί.


 
Ξιφασκία: Η αθλήτρια του τμήματος Βάσω Βουγιούκα συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις τις, καθώς σε λίγα 24ωρα και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το "Κύπελλο Ελλάδος Ξιφασκίας Γυναικών" στην κατηγορία της Σπάθης -σε αυτήν αγωνίζεται η Βουγιούκα-  στο οποίο και φανταζόμαστε πως θα συμμετάσχει, ειδικότερα δε από τη στιγμή που μέσα στον Οκτώβριο δεν θα υπάρξει κάποια διεθνής διοργάνωση στην κατηγορία αυτή. 


 
 
Πυγμαχία: Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του τμήματος Λευτέρης Λειβάδης παρεχώρησε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
Η συνέντευξη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μπορείτε να τη διαβάσετε αναλυτικά εδώ: 


 
 
 
Ταε Κβο Ντο: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Η επόμενη επίσημη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο και συγκεκριμένα το διήμερο 11-13. Ο λόγος για το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων". Ο Ολυμπιακός έχει αθλητές που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα, επομένως είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή ενός εξ' αυτών.

 
Κικ Μπόξινγκ: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Στις αρχές Νοεμβρίου θα έχουμε την πρώτη πανελλήνια διοργάνωση για φέτος. Ο λόγος για το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων" (έως 18 ετών). Ο Ολυμπιακός έχει αθλητές που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα, επομένως είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή ενός εξ' αυτών.

 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά.


 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.


 
Ποδόσφαιρο Νέων: Την περασμένη εβδομάδα δεν διεξήχθησαν αγώνες όσον αφορά το πρωτάθλημα της Superleague Κ20. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων δε μας έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
 
Το τμήμα Κ17, αγωνίστηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Superleague. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 3-2  και μετά από 4 αγώνες έχει 9 βαθμούς και είναι στη 2η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, σε απόσταση 3 βαθμών από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, η οποία ωστόσο έχει έναν αγώνα περισσότερο. Τα δύο γκολ της ομάδας μας πέτυχε ο Βοϊλης. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων δε μας έχουν γίνει ακόμα γνωστές.


 
Τέλος, περνάμε και στο τμήμα Κ15 το οποίο αντιμετώπισε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Superleague.  Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη επικράτησε με 1-2 του Παναθηναϊκού στο Κορωπί παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχαν οι Σουρλής και Τιμολέων. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγώνων δε μας έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

 
Σε άλλα νέα, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
· 8/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Ατρόμητος Κ11 - 5-0 (Attica Cup)
· 8/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - Πανιώνιος Κ12 - 5-2 (Attica Cup) 
· 8/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - Πανιώνιος Κ13 - 2-1 (Attica Cup)
· 9/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - Πανιώνιος Κ16 - 3-0 (Attica Cup) 
· 9/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Πυθαγόρας Κ14 - 8-0 (ΕΠΣ Πειραιά)

 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (10/10) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.

 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει έξι (6) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)

 
Επίσης έχουμε κατακτήσει έξι (6) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)

 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (12/10-18/10/2016)
· 12/10/2016 - Τερψιθέα Γλυφάδας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Νεανίδων)
· 15/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ (Μπάσκετ Γυναικών)
· 15/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΟΓ Ευρυάλη (Μπάσκετ Κορασίδων)
· 15/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΣ Νέας Περάμου Κυζικος (Βόλεϊ Παίδων)
· 15/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟΠ Κηφισιάς (Βόλεϊ Ανδρών)
· 15/10/2016 - Κύπελλο Ελλάδας Σπάθη Γυναικών (Ξιφασκία)
· 15/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αιγάλεω (Βόλεϊ Κορασίδων Α')
· 16/10/2016 - ΓΣ Πανιώνιος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλει Κορασίδων Β')
· 16/10/2016 - ΟΦΑ Απολλώνιος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλει Κορασίδων Γ')
· 16/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ Ηλιούπολης (Βόλει Κορασίδων Δ')
· 16/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ηρακλής Χαλκίδας (Βόλεϊ Ανδρών)
· 16/10/2016 - ΔΑΣ Δραπετσώνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλεϊ Εφήβων)
· 16/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟ Αστέρας Νίκαιας (Βόλεϊ Νεανίδων)
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Έχουμε μέσα Οκτωβρίου και η ομάδα μας έχει ήδη σημειώσει 12 πρωτιές σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο... Και τα καλύτερα έρχονται...
ΥΓ2: Δεν έχετε παράπονο έτσι? Γεμάτο το ερυθρόλευκο καλεντάρι της ερχόμενης εβδομάδας... Όρεξη να έχετε να παρακολουθείτε τα τμήματα του Θρύλου μας...
ΥΓ3: Σ'ευχαριστούμε για όλα Αιμίλιε... 
ΥΓ4: Θυμάστε όλοι την ιστορική δήλωση Μαρινάκη για τη δημιουργία Κλειστού Κολυμβητηρίου αλλά και Γυμναστηρίου δίπλα στο Καραϊσκάκης... Πολλοί συνδυάζουν την ύπαρξη ενός ιδιόκτητου Κλειστού με τη δημιουργία τμημάτων χάντμπολ και φούτσαλ... Λέτε?
ΥΓ5: Και μην ξεχνάτε... ΟΛΟΙ μας μπορούμε να στηρίξουμε την ομάδα μας με Κάρτες Φιλάθλου-Μέλους... 
ΥΓ6: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα thita

αδερφέ είσαι φοβερός, ΠΑΝΤΑ θα σου το λέμε, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ, με ένα κλικ ξέρουμε τα πάντα

καλά τα λες, κι εσύ και τα παιδιά, με συλλογικότητα και συμμετοχή όσο λίγο κι αν μπορεί ο καθένας μας θα γιγαντώσουμε κι άλλο τον ερασιτέχνη, έτσι έγινε άλλωστε από της ιδρύσεως, με απλό κόσμο κυρίως έγινε ΘΡΥΛΟΣ η ομάδα, οβολό με οβολό, πορτοκαλάδα με πορτοκαλάδα, ταβέρνα με ταβέρνα

ερώτηση: πάμε να πάρουμε λέει έναν νέο κεντρικό στο βόλλεϋ, σωστά? βραζιλιάνο νομίζω..... τι λέει? καλός παίκτης? (το ότι είναι πολύ ψηλός το είδα) γιατί τελικά δεν ήρθε ο κουβανός που είχαμε κλείσει? αφού δεν ενεπλάκη, από όσο διάβασα, στην ιστορία με τον βιασμό στην φιλανδία, κλπ., του παναθηναϊκού ο αντίστοιχος κουβανός, που ήταν στο ίδιο στάτους (δεν κατηγορήθηκε), ήρθε κανονικά, έτσι δεν είναι?

Εικόνα MakTheBet

Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ανάγνωση...

Όσον αφορά τις κάρτες φιλάθλου-μέλους, το νούμερο είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητικό, ακούστηκε άλλωστε και στην πρόσφατη εκπομπή του Τάκη... Φυσικά μπορούμε ακόμα καλύτερα, αρκεί να ενεργοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροι συνοπαδοί μας...

Η υπόθεση του Οσόρια Ροντρίγκεζ είναι ιδιαίτερα μπερδεμένη... Είναι σε όλους γνωστή η υπόθεση με τον ομαδικό βιασμό νεαρής Φινλανδής από παίκτες της Εθνικής Κούβας πριν κάποιους μήνες... Ο Οσόρια Ροντρίγκεζ δεν είχε κάποια σχέση με την υπόθεση. Αυτό άλλωστε το δήλωσε και η Κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη στην εκπομπή του Ερασιτέχνη στο ραδιόφωνο... Από κει και πέρα εγώ διάβασα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου σε γνωστό σάιτ, ότι η Κούβα αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδες στο World League και το Grand Prix σε άνδρες και γυναίκες (με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σύνορά τους και να μη βγουν οι Κουβανοί εκτός συνόρων) με την πρόφαση ότι οι Εθνικές τους κάνουν κακές εμφανίσεις... Ωστόσο αν σκεφτούμε πως οι άνδρες από τις 27 συνολικά διοργανώσεις του World League έχουν δώσει το παρών στις 26 (απείχαν μόνο από την πρώτη!!) και οι γυναίκες δεν έλειψαν από καμία, δείχνει πως το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι ο βασικός λόγος αλλά κυρίως η όλη ιστορία γίνεται λόγω του σκάνδαλου με το βιασμό... Το απίστευτο είναι πως χθες διάβασα ότι ο επίσης Κουβανός Μελγκαρέχο που έχει κλείσει ο Παναθηναϊκός έρχεται Ελλάδα και θα αγωνιστεί κανονικά με τα πράσινα στις εγχώριες διοργανωσεις... Επομένως ποιο ακριβώς ειναι το πρόβλημα με τον Οσόρια? Ουσιαστικά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πλήρως το θέμα...

Πάμε τώρα και στον "αντικαταστάτη" του, τον Άτος Κόστα... Μιλάμε όντως για ένα πανύψηλο κεντρικό (2,05μ) ο οποίος μέχρι στιγμής δεν είχε βγει στην καριέρα του εκτός Βραζιλίας (μπορείς να δεις το βιογραφικό του εδώ: http://www.volleyball-movies.net/players/player/athos-ferreira-da-costa-...)... Δεν τον ήξερα τον παίκτη ούτε τον εχω δει, αλλά από τα λίγα βιντεάκια που υπάρχουν στο YouTube διαπιστώνω οτι έχει ορισμένα πολύ καλά στοιχεία (δες πχ αυτό https://www.youtube.com/watch?v=vNc6ivxlSQA και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=wuNeRD6KQFo).. Φυσικά πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι σε τέτοιου είδους βιντεάκια μπαίνουν μόνο οι καλύτερες ενέργειες των παικτών, επομένως ας είμαστε προσγειωμένοι...

Αυτα τα ολίγα. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ή αν .... σε μπέρδεψα περισσότερο!

Εικόνα thita

Σε ευχαριστώ πολύ καταρχάς,μια χαρά με κάλυψες. Από όσο καταλαβαίνω εγώ,εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε ποτέ θα ..... ξεμπερδέψει η υπόθεση με την ομοσπονδία της κουβας και κάνουμε τα κουμάντα μας,ενώ η πάναθα δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς.

για τον αντικαταστάτη,σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου βρεις και βίντεο αλλά τι να καταλάβω ο καημένος από βολλευ? Αν ήξερα να καταλαβαίνω κι αξίες,τι άλλο θα ήθελα.....

Τι λένε στον θρύλο για Ντάντε στον παοκ? Δεν πιστεύω να έχει μασήσει κανείς εεεεεεε

Να είσαι καλά και πάντα μαχιμος

Εικόνα MakTheBet

Σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση του Άτος Κόστα, επομένως νομίζω πως η περίπτωση του Οσόρια αποτελεί παρελθόν πλέον...

Όσο για τον Ντάντε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας... Ο Ντάντε είναι ένα τεράστιο όνομα στο χώρο του βόλεϊ... Μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος έχει δεκάδες τίτλους και διακρίσεις σε συλλογικό, ατομικό αλλά και εθνικό επίπεδο... Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα και αν μη τι άλλο ειναι αξιος σεβασμου (εκτος αν κάνει τίποτα περίεργα στο Ρέντη και αλλάξουμε γνώμη)... Έχουμε εικόνα του παίκτη απ'όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό πριν καμιά δεκαριά χρόνια, ωστόσο πλέον έχει μπει στα 37 και δεν ξέρω σε τί κατάσταση βρίσκεται... Όπως και να χει, το πρωτάθλημα φέτος αναμένεται συναρπαστικό, γιατί εκτός του ΠΑΟΚ, φέτος έκανε υπέρβαση στο μπάτζετ του και ο Παναθηναϊκος αποκτώντας μεταξύ άλλων τους Ρανγκέλ, Μελγκαρέχο και Γκονζάλες... Προσωπική μου γνώμη είναι πως το παιχνίδι θα παιχτεί μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για ακόμα μια χρονιά...

Εικόνα holland74

Όπως πάντα τρομερή ενημέρωση για τον ερασιτέχνη, που είναι στην ουσία ο ίδιος ο Σύνδεσμος..

Εικόνα MakTheBet

Να σαι καλά φίλε μου... Ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ ΤΟ ΥΓ5. Μήπως σε κάθε κείμενο θα πρέπει να μπαινει κορυφη? κιας κουραζουμε..
ΜΑΚΑΡΕ η δουλεια σου ειναι Α ΝΕ ΚΤΙ ΜΗ ΤΗ

Εικόνα MakTheBet

Συμφωνώ. Από την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η αρχή...

Σ' ευχαριστώ για όλα φίλε μου... Εσύ ξέρεις... Να' σαι καλα...

Εικόνα koropi48

Ευχαριστούμε αδερφέ για την πλήρη ενημέρωση και την προσφορά σου στο παγκόσμιο φαινόμενο που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Εικόνα MakTheBet

Να σαι καλά αδερφέ... Ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Εικόνα Eleni

Πρέπει να δώσουμε βάρος στην στελέχωση των ομάδων μας στο Στίβο.Πέντε τίτλους δίνει το χρόνο:Ανοιχτό-κλειστό σε άνδρες και γυναίκες,και ανώμαλο δρόμο.Γιατί να αφήνουμε τους ανώμαλους βάζελους να παίρνουν έστω κι ένα τίτλο?