ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2-1 ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ). ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ….



Γράφει ο Γιάννης ο Red
 
Το αντιολυμπιακό μπλοκ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Η αντιολυμπιακή προπαγάνδα έχει απογειωθεί. Ακόμα δεν έγινε η παρέλαση της 28ης και οι πρωταθλητές καλοκαιριού τρώνε τη σκόνη του ΘΡΥΛΟΥ. Και όχι μόνο αυτό. Η προέλαση του ΘΡΥΛΟΥ γίνεται επί των ημερών του ΣΙΟΡ ΜΙΝΙΣΤΡΟΥ. Της «ΥΠΟΥΡΓΑΡΑΣ» κατά τον τίγρι των φρίσκις. «Του καλύτερου υπουργού που πέρασε ποτέ, που προσπαθεί να πολεμήσει το σύστημα διαφθοράς», όπως λένε οι αντιολυμπιακές πατσαβούρες. Με τον Γκιρτζίκη που τους ενοχλούσε σπίτι του. Με διοικούσα επιτροπή και παρέμβαση των FIFA UEFA στην ΕΠΟ. Με πίνακες διαιτητών που γουστάρουν και διαιτητών που δε γουστάρουν. Ακόμα κι έτσι ο ΘΡΥΛΟΣ τους νικάει εντός κι εκτός…
 
Ας δούμε αρχικά τι έγραψαν οι φιλικές ιστοσελίδες - φυλλάδες προς τον Παοκούλη μετά το πανάξιο και πεντακάθαρο 2-1 του Θρύλου επί του Μπαοκ στο Καραϊσκάκη.
 
Ξεκινάμε από την ιστοσελίδα της βορειοελλαδίτικης φυλλάδας Metrosport του Παύλου Ανδρώνη (με διευθυντή τον Παοκτσή Στέλιο Γρηγοριάδη)
 
Συνεχίζουμε με την ιστοσελίδα της έτερης βορειοελλαδίτικης φυλλάδας Arena Press του γνωστού αντιολυμπιακού Νίκου Πετρουλάκη
 
Με 70 % κατοχή ο ΘΡΥΛΟΣ, οι μπουγατσοκάπηλοι «είδαν» καλύτερο τον παοκούλη. Συνεχίστε. Μας φτιάχνετε τις μέρες και τις νύχτες.
 
Σειρά έχουν αρχικά οι ασπρόμαυρες οπαδικές ιστοσελίδες στις οποίες γράφουν αθλητικογράφοι. Με πρώτο το inpaok των Σωτήρη Μήλιου, Κώστα Βασιλλλλλόπουλου (αμφότεροι αρθρογραφούν στο sdna, ο δεύτερος με ραδιοφωνική εκπομπή και στήλη στο ραδιοφωνικό σταθμό και στη φυλλάδα Πετρουλάκη), του Νίκου Τοσκίτση (αρθρογραφεί στο  «αντικειμενικό» onsports του Δημήτρη Γιαννακόπουλου!!), του Χαστά, του Τσατσαρού και λοιπών ανύπαρκτων ΑΡΔ
 
Συνεχίζουμε με το paok24 του γνωστού Σταύρου Κόλλλλκα (από πέρυσι στον ΣΚΑΪ στην γνωστή κυριακάτικη «αθλητική» εκπομπή των υπαλλήλων του Αλαφούζου , sdna, βορειοελλαδίτικος ραδιοφωνικός σταθμός Libero 107,4 και εσχάτως στον ΣΠΟΡ FM σύμφωνα με τα δελτία τύπου του Αλαφουζοσταθμού), του Δημήτρη Τσορμπατζόγλου (ΣΠΟΡ FM, Gazzetta, Libero 107,4), του Άκη Σακισλόγλου και λοιπών πουθενάδων ΑΡΔ
Ας δούμε τι γράφουν οι ξεφτίλες

 
Είναι φανερό ότι οι ΑΡΔ του βορρά έχουν εξασφαλίσει μεροκαματάκι, σε πολλά και διαφορετικά αφεντικά με αντιολυμπιακό μένος. Τα γκισέ του ΟΑΕΔ πλησιάζουν πάντως…
 
Σειρά έχει το paokvoice. Κοίτα ποιος μιλάει για αλητεία ! Μάλλον θα εννοεί τις «ομορφιές» στη σουίτα που συνήθως η αποστολή του παοκ καταναλώνει τεράστιες ποσότητες βότκας.
 
Αφήνουμε τις ιστοσελίδες των ΑΡΔ. Πάμε σε αυτά που γράφουν οι οπαδοί της μαλαματίνας.
Με πρώτο το paokmania

 
Και τον παοκτσήδικο πλανήτη (εδώ γελάμε)
 
Πάμε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, την επόμενη του αγώνα, αρχής γενομένης από τις ερυθρόλευκες
 
Συνεχίζουμε με τις αντιολυμπιακές και «αντικεμενικές» εφημερίδες.
 
Η φυλλάδα Μπόμπολα γράφει κάτι σωστό.

Ο κανονισμός δεν προβλέπει οριστική διακοπή για άναμμα καπνογόνων, δεν κινδυνεύουν οι «ερυθρόλευκοι» με τιμωρία έδρας.

 
Η φυλλάδα Κοντομηνά λόγω της γνωστής κόντρας του αφεντικού του Δήμου Βερύκιου με τον Ιβάν Σαββίδη γα τις τηλεοπτικές άδειες δείχνει μια αντιπαοκτσήδικη στάση. Όχι ότι αγάπησε ξαφνικά τον Θρύλο
 
Η «κοντή»
 
Η φυλλάδα Γιαννακόπουλου
 
Το ότι προφανώς αν τηρηθούν οι νόμοι το μόνο που έχει να πάθει ο Ολυμπιακός είναι να πληρώσει πρόστιμο 20.000 ευρώ για τα καπνογόνα (σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ του Ιουνίου του 2016) προφανώς ξέχασαν να το διαβάσουν ή να του ρίξουν έστω μια ματιά. Επίσης, όταν βρίζουν τον Κοντονή οι ίδιοι (κατ’ αυτούς) είναι σωστό. Θίγονται μόνο όταν τον βρίζουν μη Παναθηναϊκοί. Σανός για πράσινα πρόβατα πρώτης ποιότητας.
 
Ακολουθεί ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ:
http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/PEI8ARXIKOS_KODIKAS_EPO_2016.pdf
 
Σελίδα 23, Άρθρο 15, παράγραφος 2
 
Το παραπάνω χρησιμοποιεί και η ιστοσελίδα a-sports.gr του οπαδού του Απόλλωνα Αθηνών και δημοσιογράφου του ΦΩΤΟΣ για θέματα της Έπο Δημήτρη Δημητρίου σε άρθρο της
http://www.a-sports.gr/articles-126337/kanonika-me-kosmo-to-olumpiako-panathhnaiko.htm#.WA4g5NSLTGj

Κανονικά με κόσμο το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κανένας κανονισμός δεν προβλέπει διακοπή αγώνα λόγω… ομίχλης από καπνογόνα που κρατούν οπαδοί στα χέρια τους * Καμία περίπτωση τιμωρίας του «Γ. Καραϊσκάκης» * Αγνοούσαν το -10 της αποχώρησης στον ΠΑΟΚ και το οπαδιλίκι του Ίβιτς

Είναι σαφές ότι το τοπίο στην ομίχλη, που για μερικά λεπτά οδήγησε σε μηδενική ορατότητα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής (23/10) στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ εμποδίζοντας την ομαλή χρονικά εξέλιξη του ματς, αποτελεί μια υπερβολή και είναι κατακριτέα.
Αυτό όμως απέχει όσο η ημέρα από τη νύχτα απ’ όλες τις ανακρίβειες, την άγνοια κανονισμών ή ακόμα χειρότερα την εμετική προπαγάνδα για το ότι τάχα κακώς ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Λοιπόν ο κανονισμός είναι αδιαμφισβήτητος: Δεν υπάρχει πουθενά ούτε μια παράγραφος ούτε μια λέξη περί διακοπής αγώνα λόγω ομίχλης από καπνογόνα ή πυρσούς που ανάβουν οπαδοί στις εξέδρες, τις οποίες κρατούν στα χέρια τους χωρίς να πετάξουν ούτε μία στον αγωνιστικό χώρο.
Με το γράμμα του νόμου ούτε καν προσωρινή διακοπή δεν προβλέπεται!
Και επειδή ο Αρετόπουλος ως διαιτητής γνωρίζει τον κανονισμό, ασφαλώς και δεν είπε ποτέ στον Βλάνταν Ίβιτς ότι την «επόμενη φορά θα το διακόψω οριστικά». Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς του Σέρβου, ο οποίος στο Φάληρο θέλησε να αφήσει την ιδιότητα του προπονητή για να πουλήσει οπαδιλίκι, όπως έκανε και όταν έλεγε στους παίκτες του να φύγουν από το γήπεδο (!) και το επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου για να… αποθεωθεί στη Θεσσαλονίκη ως… μάγκας και ΠΑΟΚι αυθεντικό. Είναι απόλυτα δικαιολογημένος όμως ο εκκολαπτόμενος κόουτς Βλάνταν δεδομένου ότι έτσι εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» μέχρι το τέλος της σεζόν.
Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό από τον αθλητικό δικαστή θα επιβληθεί πρόστιμο και τίποτα άλλο. Κοινώς και προς πάσα ενδιαφερόμενο το κλασικό ελληνικό ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που είναι σε δύο εβδομάδες και είναι το επόμενο εντός έδρας ματς των «ερυθρολεύκων» θα διεξαχθεί κανονικά στο γεμάτο από κόσμο «Γ. Καραϊσκάκης». Και για όσους δεν το κατάλαβαν εννοούμε ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τιμωρίας της έδρας των Πειραιωτών.
Τέλος, είναι πραγματικά κρίμα για έναν τόσο σπουδαίο και μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ να έχει ανθρώπους, που αγνοούν τους κανονισμούς. Οι φιλοξενούμενοι στο Φάληρο ήταν δύο φορές… αδιάβαστοι και ευτυχώς για αυτούς που δεν το πλήρωσαν, γιατί τα ματς πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα, όταν τουλάχιστον αυτό είναι εφικτό (όχι όπως έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα σε αγώνες με τον Ολυμπιακό με επελάσεις οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και εκτοξεύσεις από καπνογόνα μέχρι… μαλαματίνες).
Πρώτον οι «ασπρόμαυροι» δεν γνώριζαν ότι δεν προβλέπεται διακοπή αγώνα λόγω ομίχλης από καπνογόνα που μένουν στις εξέδρες και δεύτερον δεν ήξεραν ότι η αποχώρηση από το παιχνίδι ισοδυναμεί εκτός από μηδενισμό και με την αφαίρεση 10 βαθμών!
 
 
Το παραπάνω επίσης χρησιμοποιεί κι ο βάζελος Αλέξης Πλατής σε άρθρο του στο sport24
http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/ti-timwria-provlepetai-gia-ton-olympiako.4334142.html

Τι τιμωρία προβλέπεται για τον Ολυμπιακό

Επιμέλεια: Αλέξης Πλατής  Δημοσίευση: 24 Οκτ. 2016 00:18
 
Τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας και από τι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για το άναμμα των πυρσών στο "Καραϊσκάκης" στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

AdTech Ad
"Η εισαγωγή στο γήπεδο πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και εν γένει εύφλεκτων υλικών απαγορεύεται αυστηρά.
Το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών στον αγωνιστικό χώρο ή σε άλλη εξέδρα επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:
α) Χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000) έως δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000).
β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η προβλεπόμενη χρηματική ποινή διπλασιάζεται.
γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτο, κ.ο.κ.), η ως άνω χρηματική ποινή μπορεί να αυξηθεί μέχρι το ποσό των 20.000,00 Ευρώ.
δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι προβλεπόμενες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται".
Με βάση το συγκεκριμένο άρθρο, (15, παράγραφος 2), αναμένεται να κληθεί σε απολογία ο Ολυμπιακός για την συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα τιμωρίας της έδρας (το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι με τον Παναθηναϊκό στις 6/11).
Στον πειθαρχικό κώδικα ή στον Κανονισμό Αγώνων ποδοσφαίρου δεν προβλέπεται διακοπή του αγώνα για άναμμα πυρσών η φωτοβολίδων παρά μόνο σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδας είτε με πιστόλι, είτε καμπύλης τροχιάς έπειτα από μία προειδοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, β. γ. Μόνο σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται και τιμωρίας μίας αγωνιστικής.
Να σημειωθεί ότι ποινή έδρας για απλό άναμμα πυρσών υπήρχε πέρσι στον πειθαρχικό κώδικα έπειτα από δύο υποτροπές αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ αφού οι αθλητικοί δικαστές έκαναν χρήση της αναλογικότητας και εφάρμοζαν πιο ήπιες ποινές.
Επειδή έγινε πολύς λόγος στο φινάλε του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμωρία για αποχώρηση από τον αγώνα είναι -10 βαθμοί, ενώ σε περίπτωση διακοπής, εκτός από την τιμωρία έδρας, -3 βαθμοί για το φετινό πρωτάθλημα και -2 βαθμοί για το επόμενο.
 
 
Και μιας και πιάσαμε τα χθεσινά πανό
 
 
«ΑΘΛΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ,ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ»
«ΚΟΝΤΟΝΗ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ»
 
Σας έτσουξαν τα πανό της Θύρας 7 για τον αγαπητό σας υπουργό? Πονάει η αλήθεια, τι να κάνουμε… Και φυσικά τα πανό αναφέρονται στις «κακές» παρέες του Σιορ Μινίστρου, αλλά και στο βέβαιο πολιτικό του τέλος. ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ όπως θέλουν να παρουσιάσουν τα ΑΡΔακια.
 
Όμως για την Πράσινη, το 2ο και το 3ο πανό των μπογιατζήδων 13, θεωρούνται αποδεκτά και «δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου του Παναθηναϊκού»
 
 
 
Η «εφημερίδα όλων των (καθυστερημένων) Παναθηναϊκών» άλλα έλεγε τότε.  ΠΡΑΣΙΝΗ 25/01/2016

Αυτό το πρωτοσέλιδο , δεν σας φαίνεται απειλιτικό;
 
Επιστρέφουμε στο θέμα μας.
Προχθεσινή Ψ-ώρα των σπορ με εκδότη τον Κωνσταντίνο Γέρου και διευθυντή τον Πάνο Λούπο


Ό,τι είπα πριν για την Πράσινη, ισχύει αντίστοιχα και για εσάς.

Τότε όμως δεν κάνατε κάποιο σχόλιο για τον αγαπητό σας υφυπουργό, τον οποίο γλείφετε στην φυλλάδα σας σε κάθε πιθανή και απίθανη ευκαιρία, μπας και γίνει η «Αγιά Σοφιά» με λεφτά της περιφέρειας Αττικής (Ρένας Δούρου του Σύριζα), άρα με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ χωρίς να δώσει σεντ ο Τίγρης.
 
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25/01/2016
 
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17/10/2016
 
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19/05/2016
 
Αλήθεια, υπάρχει εισαγγελέας για τις παρακάτω απειλές?
 
Χθεσινό (ηλεκτρονικό) πρωτοσέλιδο του σάπιου α(θ)λητικού δεσοξυριβοζονουκλεϊνικού οξέος
(Δε θέλετε Έλληνες διαιτητές. Δε θέλετε ξένους διαιτητές. Τι θέλετε τέλος πάντων? Να μην κερδίζει ο Ολυμπιακός σε κανένα άθλημα? Αυτό δε γίνεται)


Επίτηδες άφησα για το τέλος τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των 2 βόρειων φυλλάδων

 
Τι έλεγαν προχθές οι βόρειες φυλλάδες;
 
 
Αν αναρωτιέστε για την απουσία των Παοκτσήδικων «Σπορ του Βορρά», έχουν κλείσει από τις αρχές του Ιουνίου του 2015.
 
 
Ο φιλήσυχος κύριος Βλάνταν Ιβιτς (νυν προπονητής του Μπαοκ) πριν από 6 χρόνια
 
Ο φιλήσυχος κύριος Πάμπλο Γκαρσία (στον κύκλο), νυν προπονητής της Κ20 του Μπαοκ σε μια επίδειξη ευγενούς άμιλλας προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, μετά την ήττα της ομάδας του με 2-0 στο χθεσινό ματς στο Ρέντη
 
 
Μιας και μιλήσαμε για εκείνο τον ημιτελικό κυπέλλου, ο Ίβιτς τότε ήταν ο προπονητής νέων του Παοκούλη. Τα καπνογόνα των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν τον χάλασαν τότε
 
 
 
 
(από το 2.35 και μετά)
https://www.youtube.com/watch?v=iIO2hh_LCL0
 
Ας δούμε τι έλεγαν τότε οι εφημερίδες
 
 
Οι αντιολυμπιακές φυλλάδες είπαν εμμέσως πλην σαφώς «Καλά σας έκαναν κωλόγαυροι». Οι «αντικειμενικές» έχυσαν για άλλη μια φορά κροκοδείλια δάκρυα.
 
Η «αντικειμενική» φυλλάδα όταν άνηκε στον Αλαφούζο
 
Η «κοντή»
 
Η φυλλάδα του «εθνικού μας εργολάβου»
 
Η «Πράσινη»
 
Η ψ-ώρα των σπορ
 
Οπισθόφυλλο ψ-ώρας των σπορ, Πάνος Λούπος

 
Προφανώς ο Λούπος ξεχνάει τα κατορθώματα των οπαδών της αγαπημένης του ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα τον τελικό κυπέλλου του 2011 στο ΟΑΚΑ

https://www.youtube.com/watch?v=HJr2FRjOAtE

https://www.youtube.com/watch?v=wPAn-B_3j84

https://www.youtube.com/watch?v=Orb0x_K_L8U

https://www.youtube.com/watch?v=E-DOeX2Lp-Q

https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%B1%CE%B5%CE%BA+%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82+2011+%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1

 
Οπισθόφυλλο φυλλάδας του «εφευρέτη της αλητείας», Πρασινοφρουρός
 
 
Τι έλεγαν τότε οι βόρειες φυλλάδες
17/04/2014
 
 
18/04/2014 (συν τις αντιολυμπιακές φυλλάδες)


 
 
 
ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ.
 
ΕΔΩ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ Κ20. ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ
 

Υ.Γ.1:Ας μιλήσουμε για υπόκοσμο, «κύριε» Ζουράρι, Μακεδονομάχε του γλυκού νερού και του 3ου μνημονίου
 
 
Πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε εγκληματική οργάνωση εκβιαστών και εμπρηστών
Αποκαλύψεις-φωτιά από τον διευθυντή ασφαλείας της Θεσσαλονίκης για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε σωρεία εκβιασμών και εμπρησμών. 
 
Τελευταία ενημέρωση 12/05/2016, 14:38
Ακολουθήστε μας
Νέα στοιχεία για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο αποκάλυψε ο διευθυντής ασφαλείας της Θεσσαλονίκης. 
 
Όπως ανακοινώθηκε προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών. Ανάμεσα τους όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ζαχαριάδης στον ΣΠΟΡ FM 94.6 είναι και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 
 
Ήταν ο ηθικός αυτουργός εμπρησμού σε ΙΧ το οποίο ανήκε σε συγγενή ποδοσφαιρικού παράγοντα στην Ξάνθη. 
 
Επιπλέον ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται και για την υπόθεση εμπρησμού ΙΧ στην Αθήνα το οποίο ανήκε στη σύζυγο μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος είχε απειλήσει την ίδια μέρα τον μανατζερ τηλεφωνικά. 
 
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: 
 
Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων, εκβιάσεων καταστηματαρχών, παροχής προστασίας καταστημάτων, προμήθειας πολεμικών τυφεκίων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικών καταστημάτων 
 
Οι έκνομες ενέργειες πραγματοποιούνταν από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σχετ. το από 29-10-2015 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας) 
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον (36) ατόμων σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (15) εξ αυτών 
 
Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από παραγγελία του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον εγκληματικών ενεργειών, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015. 
 
Πέραν των (19) μελών της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν την 28-10-2015, έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος (34) συνεργών τους, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον (36) ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (15) εξ αυτών. 
 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 
 
Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης προέβησαν κατ’ εντολή του 38χρονου ομογενή «εγκεφάλου» της οργάνωσης, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας, στις ακόλουθες εμπρηστικές επιθέσεις: 
 
Εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς. 
Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο. 
Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου –μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός το προαναφερόμενο στέλεχος της ανώνυμης εταιρείας, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία. 
Εμπρησμός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διενεργούνταν τυχερά παίγνια, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 02-10-2015. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ανταγωνιστικούς λόγους. 
Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον είκοσι (20) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, η πλειονότητα των οποίων ήταν καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, από τα οποία εισέπρατταν μηνιαίως διάφορα ποσά, που κυμαίνονταν από (250) έως (1.000) ευρώ. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που τα θύματα αρνούνταν να συνεργαστούν, προέβαιναν σε φθορές των καταστημάτων και σωματικές βλάβες σε βάρος των υπαλλήλων τους. 
 
Πέραν των προαναφερομένων, ο διευθύνων την ομάδα, σχεδίαζε και οργάνωνε την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, όπου ήταν έγκλειστος. 
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώθηκε και η συμμετοχή αστυνομικού, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών. 
 
Τέλος, από την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η προμήθεια δύο (2) πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV , τα οποία θα χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης. 
 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Υ.Γ.2:Ο Κόλκας τότε έλεγε εμμέσως πλην σαφώς «Καλά σας κάναμε»
 
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 - 01:28

Που πας με μία τελική στην εστία

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, όσα έγιναν στην Τούμπα, αλλά και τη διαιτησία του Μάνταλου.  
Ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό γιατί πόνταρε σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να νικήσουν τον Ολυμπιακό και την ΚΕΔ. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι σταθούν σε οτιδήποτε άλλο δεν θα κατανοήσουν τον άθλο που πέτυχαν ο Γιώργος Γεωργιάδης και οι ποδοσφαιριστές του.
Όλη η αλήθεια ήταν στις δηλώσεις του ΓΧ. Ο οποίος ζήτησε να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στο ποδόσφαιρο. Πρώτα απ όλα, δε νοείται να υπάρχει καθυστέρηση μίας ώρας και ενός τετάρτου επειδή έπεσε ένα κιλό γαύρου σε έναν πάγκο. Αν θυμάμαι καλά, στη Ριζούπολη... άγνωστοι είχαν γεμίσει με βαζελίνη τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.
Ο Μάνταλος με προφάσεις το καθυστέρησε και θέλησε να περάσει το μήνυμά του. Μετά τα όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι, ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ δεν είχε άλλη επιλογή από τη ζούγκλα. Όταν δεν υπάρχουν κανόνες, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Δεν το επικροτώ, αλλά καταλαβαίνω πως προκλήθηκε. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο σε ένα κλίμα τεταμένο. Κατάφερε να είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, να είναι πιο απειλητικός και να ακυρώσει επιθετικά τον Ολυμπιακό που είχε μία τελική και ξεκίνησε στο δεύτερο να παίξει την ίδια μπάλα. Με το καλημέρα, ο ήρωάς του στη σειρά, ο Αθανασιάδης, πέτυχε ένα παλικαρίσιο γκολ και του έδωσε για πρώτη φορά σκορ πρόκρισης.
Αμέσως μετά, ζήσαμε αυτό που περιμέναμε. Ο Μάνταλος, άρχισε να δίνει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού γύρω από την περιοχή του Γλύκου χωρίς λόγο. Ασυναίσθητα, ο ΠΑΟΚ πήγε σε θέση άμυνας όπως έκανε και στο πρώτο παιχνίδι όταν πιέστηκε με παίκτη λιγότερο. Και ο Ολυμπιακός, είχε τη μοναδική του τελική προσπάθεια στην εστία, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία από τις εξήντα γιόμες που έκανε.
Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο τελικό, όμως ο Μάνταλος τον αποδεκάτισε. Όχι πως δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να το κατακτήσει, όμως χωρίς λόγο απέβαλε τον Νάτχο, χωρίς λόγο έβγαλε κάρτα στον Κλάους. Για τον Μάνταλο, είναι βαρύ το φορτίο του πόσο αστεία διαχειρίστηκε το παιχνίδι και αυτό που έκανε στον Κλάους τον βαραίνει ακόμη περισσότερο .
Ο Στεφανάκος, από μωρό περίμενε έναν τελικό και του τον στέρησε αυτός ο επικίνδυνος. Ο Γεωργιάδης τα κατάφερε. Ουσιαστικά αυτό που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό ήταν η άμυνα. Αυτή που αυτός επέβαλε από τη μέρα που ήρθε, με την συγκεκριμένη τετράδα. Δυσκολοκατάβλητη και στα δύο ματς, μετά την αρχική κρυάδα του Καραϊσκάκη. Πήγε την ομάδα τελικό, όμως τώρα έχει να διαχειριστεί μία πολύ σύνθετη κατάσταση και πιθανή τιμωρία της έδρας στα πλέι οφ.
Αυτό που είπε και σίγουρα έχει δίκαιο, είναι πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε άθλο έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε, πως τώρα που έφυγαν αυτοί από τη μέση, θα μας αφήσουν να δούμε λίγο ποδόσφαιρο. Είμαι έτοιμος να ανεχτώ τον επικοινωνιακό οχετό που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες από τους γνωστούς, αλλά εγώ και εσείς, ξέρουμε γιατί έφτασε εδώ το πράγμα. Και απορώ με την Πολιτεία που συνεχίζει να το αφήνει.
Και τώρα που έπιασα την Πολιτεία στο στόμα μου, αυτό το αλισβερίσι που βλέπω να υπάρχει πίσω από την υποψηφιότητα Ζαγοράκη με τη ΝΔ με προσβάλει ως ΠΑΟΚτσή και ως πολίτη. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει κανένα αλισβερίσι με αυτούς που τσαμπουκά έκαναν ριστάρτ τη ζωή μου. Εγώ από εχθές που επιβεβαιώθηκε, ξέρω τι δεν θα ψηφίσω σίγουρα. 
 
Τι έγραψε τα ξημερώματα :

Με 50-50 θα χάσουν και από την Κέρκυρα

24 Οκτωβρίου 2016, 00:44
Τελευταία ανανέωση: 19 ώρες πριν

Σταύρος Κόλκας
Εντάξει στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Έτσι και σήμερα ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός και κέρδισε. Με τον Αρετόπουλο να δίνει τον καλύτερό του εαυτό όμως παρόλα αυτά να κινδυνεύει η ομάδα του με συντριβή. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας…
Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι να δεις αρκεί να μην είσαι Ολυμπιακός. Τέτοια τακτική τρικυμία, να μην μπορείς να αποτρέψεις καμία από τις επιθέσεις του αντιπάλου σου. Να σου κάνει φάση ή υποψία μίας τέτοιας μόνο με μία πάσα στον χώρο, είναι να σε τρελαίνει. Και αυτό το πράγμα κοστολογείται με 30 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι της βόρειας ή της νότιας Ευρώπης αυτά τα ευρώ.
Ο Ολυμπιακός κερδίζει γιατί βάζει ένα γκολ που ξεκινά από οφσάιντ και το δεύτερο γκολ του μπαίνει από τον παίκτη που θα έπρεπε να αποβληθεί. Το τι λένε οι τηλεκριτικοί  διαιτησίας δεν με απασχολεί. Έχω τα ματάκια μου αλλά και την αντίδραση του Σέρβου. Είναι η πρώτη κάρτα που δέχεται στην Ελλάδα και δεν διαμαρτύρεται.
Η κόκκινη είναι πεντακάθαρη και δεν είναι καθόλου δύσκολη φάση. Ο Κλάους κλέβει, είναι πρόσωπο στον Καπίνο, ο Μποτία δεν τον προλαβαίνει και είναι έτοιμος να πλασάρει.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φύγει με ένα ξεκούραστο 0-3 από το Καραϊσκάκη. Ο Ίβιτς το διάβασε πολύ έξυπνα, έκανε ένα τρικάκι με τον Κάνιας στο 8 και τον Τσίμιροτ στο 6, έκλεισε τους διαδρόμους και χτύπησε στις πλευρές. Αρχικά με τον Κάμπος πάνω στον Βιάνα και στη συνέχεια με τον Ροντρίγκες πάνω στον Φιγκέιρας.
Μετά το 0-1 έχει τρεις – τέσσερις φάσεις να το τελειώσει αλλά πέφτει πάνω στην αστοχία του Τζάλμα, μετά το 1-1 πάλι το ίδιο και σε κάποιες άτυχες στιγμές του Ροντρίγκες και του Κλάους.
Στο τέλος, ενώ έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας, οι παίκτες του που είναι πέντε μέρες στους δρόμους και με εμφανή τα σημάδια κόπωσης, λύγισαν και δέχτηκαν ένα γκολ από κακό μαρκάρισμα πάλι του Βαρέλα.
Φάνηκε ξεκάθαρα πως ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς είναι πολύ πιο ομάδα από τον Ολυμπιακό του Μπέντο. Απλά έχασε γιατί ο Αρετόπουλος επέλεξε να ορίσει τον νικητή. Δεν είναι τίποτα, δεν συμβαίνει πρώτη φορά.
Δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Υπάρχει εχθρός και ξεκάθαρος μάλιστα. Μπορούμε να μαλώσουμε που έβαλε ο Ίβιτς πάλι τον Σάκχοφ, ή να φωνάζω σαν κλασικός Σαςταλεγαμενόπουλος πως οι Αφρικανοί στόπερ θα πρέπει να κόβονται από την ΦΙΦΑ που θα μας έρθει σύντομα.
Είμαστε καλύτεροι από αυτούς και φάνηκε. Ας πάμε να πάρουμε τρεις παίκτες υψηλού επιπέδου τον Γενάρη να τελειώνουμε. Οι επτά βαθμοί δεν είναι τίποτα, αυτοί με 50-50 θα χάσουν και στη Κέρκυρα υπό το βλέμμα της Άτζελας Γκερέκου.
Τέλος για τις διακοπές ότι και να λέμε είναι παραβίαση του κανονισμού. Ο Αρετόπουλος βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει μία τέτοια απόφαση, όμως τα παλικάρια της ΦΙΦΑ που θα έρθουν να καθαρίσουν την μπουγάδα ας το βάλουν και αυτό στην ατζέντα του.
Είδα μία σιγουριά του κ. Κουτσοκούμνη στο στάτους του πως η ΦΙΦΑ είναι ένας οργανισμός που δεν πρέπει να φοβόμαστε.
Αν είναι έτσι, ας στήσει μία διοίκηση της ΕΠΟ που δεν θα έχει κανένα στέλεχος την νυν αλλά και ούτε της αντιπολίτευσης, που θα διώξει όλους τους υπαλλήλους από κει μέσα έστω με υποχρεωτική άδεια, που θα στήσει το μαγαζάκι από την αρχή μέχρι το τέλος.
 
Το έχουμε ξαναπεί. 50-50 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ = 50 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ 50 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ.
 
Υ.Γ.2:Βασιλλλλλόπουλε,εσύ και η ομαδούλα σου είστε για λύπηση. Ο ένας δικέφαλος είχε κατοχυρώσει το «πέστε κάτω», εσείς το «βγείτε έξω»

Πόσο τον λυπάμαι τον Ολυμπιακό…

24 Οκτωβρίου 2016, 19:08
Τελευταία ανανέωση: 1 ώρα πριν

Κώστας Βασιλόπουλος
Λίγο μετά το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την φαρσοκωμωδία στο «Καραϊσκάκης», τον Αρετόπουλο, αλλά και την γεύση που του άφησε ο ΠΑΟΚ.
Με αφορμή τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο «Καραισκάκης», θυμήθηκα πόσο πολύ λυπάμαι τον Ολυμπιακό. Πόσο πολύ λυπάμαι φιλάθλους και οπαδούς του που ακόμα πανηγυρίζουν κάλπικες νίκες και μαϊμού τίτλους. Δεν αναφέρομαι στο σύνολο των φιλάθλων και των οπαδών του Ολυμπιακού. Ξέρω πως υπάρχουν υγιώς σκεπτόμενοι Ολυμπιακοί που έχουν πάρει τις αποστάσεις τους. 
Δεν θέλουν να συμμετέχουν στην φαρσοκωμωδία των Καραπαπάδων, των Τσουκαλάδων και των υπολοίπων υποτακτικών του μεγάλου αφεντικού που δίχως ίχνος ντροπής, πανηγύριζε τα γκολ της ομάδας του στην σουίτα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η φίλαθλη Ελλάδα έχει αηδιάσει με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. 
Ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω μια τέτοια κατάσταση. Να χαρώ για τέτοιες νίκες. Να νιώσω υπερήφανος για πρωταθλήματα και κύπελλα που όλοι οι άλλοι τα χαρακτηρίζουν… κάλπικα. Την Κυριακή αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός χωρίς την εύνοια (το τοποθετώ όσο πιο κομψά μπορώ) της διαιτησίας, δεν μπορεί να κερδίσει ούτε την ομάδα νέων σε εσωτερικό φιλικό στου Ρέντη. 
Όχι ότι δεν το ξέραμε. Απλά φροντίζουν οι ίδιοι να μας το θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Η Ελλάδα γελάει με την κατάντια τους κι αυτοί το διασκεδάζουν ή δείχνουν ότι το διασκεδάζουν για να διατηρήσουν ακμαίο το ηθικό των φιλάθλων που εξακολουθούν να συμμετέχουν στην φαρσοκωμωδία. Όσων απέμειναν δηλαδή γιατί οι άδειες κερκίδες στο «Καραϊσκάκης» επιβεβαιώνουν την απέχθεια που νιώθει μεγάλη μερίδα των ερυθρόλευκων για την κατάντια της ομάδας τους. 
Με τον Αρετόπουλο και τους βοηθούς δεν θα ασχοληθώ. Ξέραμε από την ημέρα που τους όρισαν, ότι θα εκτελέσουν εντολές. Απλά στην επόμενη μέρα (που είναι πολύ κοντά) του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν έχουν καμία θέση. Θα μείνουν στην ιστορία ως τα πιόνια του πιο βρώμικου συστήματος που γνώρισε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή θα είναι και η τιμωρία τους. Θα ζήσουν δακτυλοδυκτούμενοι να υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. 
Θα τους δείχνουν στα παιδιά ως παραδείγματα προς αποφυγή, τόσο για το ρόλο που επιτέλεσαν ως διαιτητές όσο και για την παντελή έλλειψη συνείδησης με ότι αυτό συνεπάγεται για κάθε άνθρωπο. Δεν αξίζει λοιπόν να ασχολούμαστε περισσότερο με τους Παπάδες, τους Αρετόπουλους, του Σπάθες, του Δημητρόπουλους και τα υπόλοιπα πιόνια του βρομερού και τρισάθλιου συστήματος. 
Προχωρώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, οφείλω να βγάλω το καπέλο στον Βλάνταν Ιβιτς για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης». Πίστεψε στη νίκη, μετέδωσε την πίστη του στην ομάδα και παρουσίασε ένα σύνολο που δεν αγωνίστηκε για να «κλέψει» βαθμό ή βαθμούς, αλλά για να κερδίσει στα ίσια τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του. 
Το σχέδιο εξόντωσης των ατού του Ολυμπιακού στο χώρο της μεσαίας γραμμής με παράλληλη ασταμάτητη κίνηση στα άκρα του ΠΑΟΚ, περιόρισε στο ελάχιστο την προσπάθεια των γηπεδούχων να δημιουργήσουν, προκαλώντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Πέρα από τους βοηθούς που δικαιούνται πριμ νίκης για την βοήθεια που παρείχαν στον Ολυμπιακό ως «επιπρόσθετοι ακραίοι αμυντικοί», ο Δικέφαλος δεν κατάφερε σε ένα ακόμα παιχνίδι να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Τζάλμα με τον Καπίνο.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στον Πειραιά για να κερδίσει και τον Ολυμπιακό και τους διαιτητές. Η εμφατική του εμφάνιση δεν συνοδεύτηκε από νίκη για τους λόγους που προανέφερα. Ωστόσο η ομάδα έδειξε –προερχόμενη μάλιστα από μια κάκιστη εμφάνιση στο Αζερμπαϊτζάν- ότι έχει δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει αρκεί να καταθέτει πάθος σε κάθε παιχνίδι. Η ποιότητα των παικτών του Δικεφάλου δεν αμφισβητείται. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρουσίασε μια soft εικόνα που του στέρησε βαθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
 
Τότε βεβαίως στη φυλλάδα σου (Σπορ του Βορρά), ήταν όλα καλώς καμωμένα
 
Υ.Γ.3:Ο μπουχέσας εργαζόμενος στον ΟΤΕ TV και το ½ της διεύθυνσης του Gazzetta (μαζί με τον Αεκτζή Βασίλη Σαμπράκο), ο «αντικειμενικός» Μιχάλης Τσόχος, με το γνωστό κόμπλεξ του κατά του Θρύλου έγραψε άρθρο:
 
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 - 17:21

Δυο λόγια για το ντέρμπι...

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για όσα είδε στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και άγνωστο γιατί, αλλά δεν είδε ούτε “άψογη διαιτησία”, ούτε “σφαγή”, ούτε “ζούγκλα”, ούτε “υπέροχη φιλοξενία”. Είδε και ματς...
Στην Ελλάδα τον έχουμε ρίξει τον πήχη χαμηλά. Η φράση “σε σχέση με άλλες φορές...” αντί για το “σε σχέση με άλλες χώρες” πάντα κάνει την εμφάνισή της μετά από τις λήξεις των όποιων ντέρμπι. Αν φυσικά το όποιο ντέρμπι δεν τελειώσει με 3-0 ή 4-0 δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι επεισοδιακό και σπανίως αρχίζει και τελειώνει στην ώρα του.
Με αυτούς τους κανόνες και αυτά τα δεδομένα μάθαμε να διεξάγονται τα ντέρμπι στην Ελλάδα. Φυσικά το λιγότερο που απασχολεί πάντα είναι το ποδόσφαιρο και είναι και αυτό ένας μέρος της καθημερινότητας των ντέρμπι.
Πάμε και στο προκείμενο. Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ δηλαδή. Είναι αλήθεια ότι “σε σχέση με άλλα ντέρμπι” (για να μείνω στο κλίμα), το θέαμα ήταν καλό. Είχε φάσεις, είχε σασπένς, είχε πράγματα να δεις, να κρίνεις να σχολιάσεις, είχε τακτική από τους δύο προπονητές. Αλλά επειδή ξέρω ότι το συγκεκριμένο κείμενο ελάχιστοι, ή τέλος πάντων για να μην είμαι απόλυτος, οι λιγότεροι θα το διαβάσουν για την άποψή μου σε σχέση με τα αγωνιστικά και περισσότεροι για τα γύρω γύρω, ας ξεκινήσω από αυτά.
Η διαιτησία του Αρετόπουλου ήταν μία διαιτησία έδρας. Και τις διαιτησίες εγώ ποτέ δεν τις κρίνω από μία ή δύο φάσεις, τις κρίνω από την συνολική εικόνα τους. Ας δούμε όμως και τις φάσεις, επειδή το... απαιτεί η επικαιρότητα, αν και το βρίσκω αστείο.
Για τα δύο οφσάιντ που ο ΠΑΟΚ φωνάζει έχει δίκιο. Ναι και τα δύο είναι οριακά, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, ο μεν παίκτης του Ολυμπιακού είναι μισό πόδι μπροστά (στη φάση του γκολ της ισοφάρισης) ο μεν παίκτης του ΠΑΟΚ (Ροντρίγκες) μισό πόδι πίσω. Συνιστά σφαγή αν απομονώσεις αυτά τα δύο οφσάιντ. Νομίζω όλοι ξέρουν την απάντηση, ανεξάρτητα από τις τους επιβάλει το εγώ τους, ο οπαδισμός τους ή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να γράψουν ή να πουν.
 Δεύτερο σημείο τριβής οι δύο... κόκκινες που ζητάει ο ΠΑΟΚ. Πέρα ότι όποιος διαιτητής τοποθετήθηκε δημόσια (Βαρούχας, Βασιλάκης, Τσίκινης) σε τηλεδίκες και τηλεοπτικά παράθυρα είπε ότι “ορθώς ο Αρετόπουλος έβγαλε κίτρινη στον Μιλιβόγεβιτς και όχι κόκκινη”, πέρα από το αν άλλαξε ή δεν άλλαξε ο κανονισμός, πέρα από το αν είναι μέσα ή έξω από περιοχή, πέρα από το αν είναι άλλοι δύο αμυντικοί του Ολυμπιακού δίπλα στον Κλάους, πέρα από το αν είναι ή δεν είναι σε προφανή θέση για γκολ, νομίζω ότι 95 στους 100 διαιτητές σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα στον κόσμο δεν θα τιμωρούσαν αυτή τη φάση με κόκκινη κάρτα. Αντίθετα το μαρκάρισμα του Μποτία λίγο πριν από τη λήξη του ματς, επειδή κατά την άποψη μου είναι αντιαθλητικό και με πρόθεση, θα μπορούσε πολύ εύκολα να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.
 Εκτός όμως από τις επίμαχες φάσεις η διαιτησία του Αρετόπουλου, ήταν μία διαιτησία έδρας, από αυτές που βλέπουμε στην Ελλάδα. Θέλετε να την πείτε 60-40 για να συνεννοηθούμε, να την πούμε. Αυτό ήταν. Το αν στην Ελλάδα έχουμε δει πολύ χειρότερες, δεν σημαίνει ότι ήταν καλή, από την άλλη επειδή στην Ελλάδα έχουμε δει “σφαγές” ξέρουμε πολύ καλά ότι η διαιτησία του Αρετόπουλου δεν ήταν τέτοια. Επίσης το ότι ο Αρετόπουλος είναι αυτός που είναι και έχει κάνει στο παρελθόν αυτά που έχει κάνει είναι ένα μεγάλο θέμα. Κακώς ορίστηκε σε αυτό το ματς. Τελεία και παύλα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κρίνουμε τις αποφάσεις του σε αυτό το ματς με βάση το παρελθόν του, αλλά με βάση το τι σφύριξε και το τι είδαν τα ματάκια μας... Οτι κακώς σφυρίζει, όχι μόνο αυτό το ντέρμπι, αλλά γενικά, είναι μία άλλη κουβέντα, προφανώς σωστή, αλλά είναι άσχετη με τις υποδείξεις του στο ντέρμπι.
Το πόσο κακός και ανίκανος διαιτητής είναι ο Αρετόπουλος φαίνεται από την όλη κωμωδία με τα καπνογόνα. Ο άνθρωπος δεν ξέρει ότι δεν μπορεί να διακόψει ματς επειδή άναψαν καπνογόνα, δεν το ξέρει και απειλεί ότι θα κάνει κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο (δυστυχώς) ξεσηκώνοντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον Ιβιτς.
 Για το περίφημο ζήτημα με τα καπνογόνα δυστυχώς ισχύουν όλα. Κακώς υπάρχουν, κακώς ανάβουν, κακώς επιτρέπεται να ανάβουν, κακώς δεν έχει εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ με αυτό της UEFA, όπου εκεί, ένα να ανάψει σου έκλεισαν το... σπίτι κυριολεκτικά. Οπως θα το κλείσουν στην Κοπεγχάγη τώρα.
Από την άλλη, όλες οι ομάδες, μα όλες, δεν κάνουν κάτι για αυτό. Μάλλον κάνουν. Παροτρύνουν τους οπαδούς με τον πλέον επίσημο τρόπο να ανάβουν καπνογόνα και απλώς τους ζητούν να μην τα πετάνε μέσα...
 Για τα σημαντικά τώρα...
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος ως ομάδα. Πιο οργανωμένος, καλύτερα διαβασμένος, καλύτερα προετοιμασμένος για αυτό το παιχνίδι. Αμέσως μετά το παιχνίδι με την Καραμπάχ έγραφα ένα κομμάτι στο οποίο σημείωνα ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα με κυριότερο ότι έχει πρόβλημα στο γκολ! Εγραψα και για αρκετά ακόμη τα οποία σημείωνα ότι κυρίως θα εμφανίζονται στα ματς που ο ΠΑΟΚ έχει κατοχή μπάλας, πρέπει να παίξει, πρέπει να επιτεθεί, πρέπει να κερδίσει εξ' ορισμού. Σημείωνα μάλιστα ότι στα επόμενα ματς δύσκολα θα τα κρύψει ο Ιβιτς, με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ο ΠΑΟΚ λόγο του τρόπου που θα έπαιζε θα είχε την δυνατότητα να εμφανίσει άλλες αρετές του παιχνιδιού του και να κρύψει αρκετά από τα προβλήματά του. Σημείωνα ότι θα κάνει ματς τύπου Αμστερντάμ.
 Αυτό ακριβώς είδα, από τον ΠΑΟΚ. Ενα ματς τύπου Αμστερνταμ. Εκρυψε πολλά από τα προβλήματα του, αλλά δεν κατάφερε να κρύψει το μεγαλύτερο. Το τεράστιο πρόβλημα στο γκολ, το οποίο δεν έλυσε ούτε στο Καραϊσκάκη. Οπως και στον αποκλεισμό από τον Αγιαξ, έτσι και στο Καραϊσκάκη, μικρότερο πρόβλημα ήταν η διαιτησία, μεγαλύτερο ήταν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Αυτή ήταν και η βασική αιτία της ήττας του ΠΑΟΚ.
 Από την άλλη ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει ορισμένους πιο ποιοτικούς παίκτες. Ο Φορτούνης είναι τέτοιος και κάνει την διαφορά, ο Μιλιβόγεβιτς επίσης. Ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος ως ομάδα, ήταν λιγότερο διαβασμένος, πιο άναρχος, αλλά έχει ποιοτικότερους παίκτες, ακόμη και στα τελειώματα... Είναι τυχερός που κέρδισε αυτό το ντέρμπι, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα στέκεται μονίμως τυχερός σε τέτοιου είδους ματς. Οσο χρήσιμη και ποιοτική είναι η τριάδα των Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη στον άξονα στα ματς με ομάδες τύπου Αστάνα, άλλο τόσο πρόβλημα είναι στα πολύ δύσκολα ματς. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σοφτ με αυτή την τριάδα για τα δύσκολα ματς. Και το πρόβλημα του Βιάνα ήταν μεγάλο, αλλά μεμονωμένο. Λογικά δεν θα χρειαστεί αυτό το παιδί να ξαναπαίξει αριστερό μπακ, αν και υπάρχει ένα θέμα με την έλλειψη αναπληρωματικού αριστερού μπακ στο ρόστερ...
 Οπως και να έχει το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Μπέντο δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. “Είμαι ικανοποιημένος μόνο από το αποτέλεσμα, όχι από τον τρόπο που παίξαμε...” είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη καλύτερα το είπε ο Φορτούνης “είναι σημαντικό να κερδίζεις όταν δεν παίζεις καλά. Εμείς αυτό κάναμε σήμερα...”
Εγώ πάλι δεν έκανα αυτό που ήθελα σήμερα. Θα προτιμούσα να είχα γράψει για τον... Special once, ή την εκπληκτική Σεβίλλη του Σαμπάολι, ή για το θαύμα της Σαουθάμπτον, ή για την Μίλαν του Μοντέλα και των πιτσιρικάδων, ακόμη και για την νεοφώτιστη Λειψία, κοινώς για κανονικό ποδόσφαιρο. Ας όψεται και αύριο μέρα είναι...
 
Υ.Γ.4:Ο μπουχέσας κομπλεξικός αντιολυμπιακός Νίκος Τζαντζαράς (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και Gazzetta) μάλλον είδε άλλο παιχνίδι
 
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 - 12:00

Έπεσα απ' τα σύννεφα... 

Ο Νίκος Τζαντζαράς στο μπλογκ του αναρωτιέται... ρητορικώς, “για ποιον λόγο γίνεται συζήτηση για την... τσίκνα των καπνογόνων και δε γίνεται κουβέντα αποκλειστικά και μόνο για την... βρόμα”; 
 Το αγωνιστικό συμπέρασμα, κατ' αρχάς: Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος, ο Ολυμπιακος τά 'κανε πάνω του, αλλά η αστοχία των επιθετικών των φιλοξενούμενων, δεν έκανε το ματς 0-3 όπως θα δικαιούταν και θα μπορούσε και έδωσε δικαιώματα για να συμβούν όλα τα υπόλοιπα. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παρουσιάζει το καλύτερο και ομορφότερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και παρουσιάζεται και “διαβασμένος”, αλλά η αστοχία/ανικανότητα/γκίνια του στο γκολ, του στερεί “δικά του” πράγματα.
Κατά δεύτερον, μια παραδοχή για το ματς που διεξήχθη σε... τεύχη στο Καραϊσκάκης: Δεν υπήρξε καμιά αληθινή αιτία ή έστω αφορμή διακοπής του αγώνα.- Μπορεί να ήταν κωμικοτραγικό το γεγονός ότι το παιχνίδι άρχιζε και σταματούσε ανάλογα με την ποσότητα της κάπνας που συσσωρευόταν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά σε αυτά τα ματς συνηθίζεται να υπάρχει διάθεση να τελειώνουν, ιδιαιτέρως όταν εντός αγωνιστικού χώρου, τα πράγματα δεν ξεφεύγουν. Μπορεί σε ένα ματς Champions ή Europa League, ο αριθμός των διακοπών να είναι πολύ σαφής (δυο προειδοποιήσεις, μια προσωρινή διακοπή και μετά τέλος), αλλά αυτά είναι πολυτέλειες για μας στην Superleague. Και δικαίως.
Για ποιον λόγο όμως ασχολούμαστε με αυτό τo θέμα; Δεν είναι αρκετό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται ένα γκολ που ξεκινά από οφσάιντ κι ένα δεύτερο από ποδοσφαιριστή που δεν έπρεπε να αγωνίζεται αλλά να έχει αποβληθεί; τα σπόρια που όλα ήταν ερυθρόλευκα, δε λέει κάτι για τις προθέσεις; Για ποιον λόγο γίνεται συζήτηση για την... τσίκνα των καπνογόνων και δε γίνεται κουβέντα αποκλειστικά και μόνο για την βρόμα των διαιτητικών αποφάσεων; Μα γιατί... κανείς δεν πέφτει απ' τα σύννεφα πια για δαύτους. Κανείς.
Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν διαπιστώναμε πως δεν υπάρχει άλλο σάλιο για φτύσιμο, περιγράφοντας την παρέμβαση των Κουτσοκούμνηδων και των... “Κουτσών κούληδων”, που όρμησαν να διασώσουν το σύστημα, λίγο πριν φάει το χαστούκι του αιώνα στις εκλογές της ΕΠΟ.
Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα, που συνεχίζεται η πολιτική ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε κι ό,τι... αρπάξει ο κώλος μας, όταν επιδεικτικά αγνοήθηκε η λογική και ορίστηκε ο Αρετόπουλος. Παραμονή του ορισμού του, ακόμα και ο... Κώστας Νικολακόπουλος προέβλεπε πως αυτός αποκλείεται να οριστεί “γιατί δεν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ”...
Κανείς δεν πέφτει πια απ' τα σύννεφα γιατί κανείς δεν έχει μείνει εκεί πάνω. Τα σύννεφα είναι “κλειστά”. Έχουν πέσει όλοι όσοι διέμεναν εκεί, από καιρό... Γι αυτό θα φτιάξω και τον σύλλογο. Και σας έχω και το τραγουδάκι που θα γίνει ο ύμνος του Συ.Π.Α.Συ. μόλις τον ιδρύσω:
Τον ...“Σύλλογο Πεσόντων Απ'τα Σύννεφα”. Να σας γράψω μέλη;
 
Υ.Γ.5:Άρθρο του υπαλλήλου του Αλαφούζου. Ζήλεψε τη δόξα του εργοδότη του και μετρούσε φάσεις….
 
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 - 10:39

Η οργάνωση βρήκε σύμμαχο

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το αποτέλεσμα που μπορούσε αλλά δε πήρε ο ΠΑΟΚ, την αστοχία του «Δικέφαλου» και την διαιτησία. Για έναν ακόμη αγώνα φέτος ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε! Αυτό είναι το πρόβλημα. Ακόμη μεγαλύτερο βέβαια είναι το ζήτημα ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό για δύο λόγους που τους ξέραμε και πριν το ματς… Την διαιτησία και την δική του αστοχία!
 Ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έκανε ένα καλό παιχνίδι, απέναντι σε μία απείθαρχη και απρόσεκτη ομάδα. Στήθηκε σωστά στο γήπεδο ο Δικέφαλος, αμύνονταν με ευκολία (σε ένα μεγάλο διάςτημα) και έβγαζε καλές-γρήγορες επιθέσεις, που έφερναν πανικό στους γηπεδούχους.
 
Μετά την αλλαγή του Κάνιας βέβαια σα να άδειασε μεσοαμυντικά ο Δικέφαλος. Εκεί κάπου ο Ολυμπιακός έβγαλε φάσεις, αλλά ο Γλύκος έδειχνε ανίκητος.
 Ο ΠΑΟΚ έχασε τις μεγάλες φάσεις του γι' άλλη μία φορά, ο Ολυμπιακός σκόραρε λίγο πριν τα… μεσάνυχτα και τελικά το ματς έληξε 2-1!
 Όλα αυτά από έναν ΠΑΟΚ που παρά την ταλαιπωρία του, έδειξε πολύ πιο ομάδα και φυσικά απέδειξε ότι απέναντι στον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές αλλά είναι πολύ πιο ομάδα. (Όσο τα ματς βέβαια παίζονται εντός γηπέδων και με ποδοσφαιρικούς όρους… Γιατί χθες το σκορ διαμόρφωσε η οργάνωση μαζί με την αστοχία του ΠΑΟΚ).
 * Από εκεί και πέρα για τη διαιτησία το έγκλημα δεν έγινε χθες. Σχέδιο υπήρχε να διαμορφωθούν άνισες συνθήκες στο ματς. Στον ορισμό έγινε το έγκλημα!
Προσωπικά απέδειξα πόσο καλοπροαίρετος ήμουν στο ξεκίνημα της χρονιάς με όλους αυτούς. Από την ημέρα που αναβλήθηκαν οι εκλογές, η οργάνωση και τα μέλη της βγήκαν πάλι στη «γύρα».
Ορισμοί στιγματισμένων διαιτητών, μικρά και μεγάλα σφυρίγματα στον αγώνα, προστασία μετά τα ματς!
 Ο τύπος που σφύριζε χθες μαζί με τους βοηθούς, απλά έκαναν τη δουλειά…
 Λίγες ώρες πριν το ματς έγραφα τα απλά που ξέρουν όσοι λίγο ασχολούνται: «Αν βέβαια ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός και πιάσει μεγάλη απόδοση τότε και μόνο τότε θα εκτεθεί ο Αρετόπουλος. Ξέρουν αυτοί πώς και πότε δρουν… Θα δείτε πόσο διαφορετικά θα σφυρίζει σε ένα πιθανό 1-0 ή σε ένα 0-1…
Επιστήμονες είναι και το πόσο θα εκτεθούν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ…».
 Έτσι έγινε. Στο 0-1 ο «διαιτητής» από τα Τρίκαλα, το καμάρι του Μπουρτζώλη, έδειξε πανικό! Μετά απλά προσπαθούσε να πάρει το αποτέλεσμα!
Στο 2΄ αστείο φάουλ κατά του Λέοβατς και ευκαιρία για γέμισμα των γηπεδούχων.
Στο 10΄ ανύπαρκτο φάουλ κατά του Σάκχοφ σε διεκδίκηση με τον Σεμπά.
 
Στην επόμενη φάση ο Ιντέγε δίνει αγκωνιά στον Βαρέλα και του ματώνει τα δόντια! Έκανε πως δεν είδε! Δεν έδωσε τίποτα! Καμία κάρτα σε 100% εσκεμμένο λάθος!
Στο 14΄ ο Ελιονούσι παραπατάει μόνος, δίνει και άλλο φάουλ-γέμισμα στους γηπεδούχους.
Στο 17΄ δύο επάνω στον Τσίμιροτ τον ρίχνουν κάτω, τίποτα από τον «διεθνή Έλληνα διαιτητή».
 Στο 23΄ νέο σπρώξιμο-φάουλ στον Τσίμιροτ, τίποτα αυτός που… έκανε τον διαιτητή.
 Στο 25΄ κρίνονται πάρα πολλά στο ματς! Ο πανικόβλητος και εντελώς απείθαρχος και ανοργάνωτος Ολυμπιακός, ισοφαρίζει με αυτογκόλ που ξεκινάει από φάση οφσάιντ, με τον Ιντέγε να φεύγει εκτεθειμένος μπροστά(!!) στον βοηθό Αλεξέα. (Αυτό το γκολ, βοηθάει τον Ολυμπιακό να ηρεμήσει και να πατήσει ως κανονική ομάδα στο γήπεδο και όχι σαν αυτό το σύνολο που παραπατούσε σε κάθε κόντρα του ΠΑΟΚ). Το οφσάιντ-γκολ αποτελεί αλλοιώνει πέρα από το αποτέλεσμα και την εικόνα του ματς.
 Το επόμενο «όργιο» του Αρετόπουλου καταγράφεται στο 40΄ με τον Ιντέγε και πάλι να κλαδεύει από πίσω τον Λέοβατς και μετά το φάουλ να κλωτσάει τη μπάλα εκτός! (Πώς δεν του ζήτησε και συγνώμη ο «διαιτητής;)
Στο 44΄ο Μιλιβόγεβιτς κλαδεύει τον Αθανασιάδη που βγαίνει σε προφανή θέση για γκολ. Κάτι δικαιολογίες του τύπου… (άλλαξε ο κανονισμός όταν πάει για τη μπάλα) αφορούν τις φάσεις εντός περιοχής! Σε αυτή τη φάση που και πώς ακριβώς πάει για τη μπάλα, ανακόπτοντας τον παίκτη που βγαίνει σε θέση-γκολ; 
Στο 47΄ο Αρετόπουλος με όλη την σοβαρότητα που τον διακρίνει και ενώ το ματς έχει διακοπεί για τρίτη φορά, πάει και λέει ξεκάθαρα σε ΟΛΟΥΣ (υπάρχει πλάνο με τον Ίβιτς και φυσικά η ανακοίνωση των μεγαφώνων που ακολουθεί τη δέσμευση του διαιτητή) ότι… «στην επόμενη διακοπή το ματς διακόπτεται οριστικά).
Από εκεί και πέρα στο 68΄ ο Μάτος χρεώνεται με φάουλ στον Σεμπά που έπεσε μόνος, ενώ στο 83΄ ο Αλεξέας κάνει και πάλι «ανθρώπινο» λάθος και κόβει τον Ροντρίγκεζ που φεύγει μόνος από αριστερά! Νωρίτερα και ο Ακρίβος είχε αφήσει τον Ιντέγε να μπει σε φάση από θέση οφσάιντ...
 Στο 88΄ ο Μποτία κλαδεύει με πρόθεση και εναέριο-επικίνδυνο τάκλιν  τον Ροντρίγκεζ! Ο άνθρωπος που έφθασε διψήφιο αριθμό λαθών κατά του ΠΑΟΚ αφήνει τον αμυντικό του Ολυμπιακού στο ματς! (Φυσικά στο 90+3 ο Μποτία με όλη την άνεσή του σπρώχνει εκτός φάση τον Μπίσεσβαρ και δεν χρεώνεται ούτε με φάουλ).
Στο 90+9 ο αγώνας διακόπτεται και πάλι! Ο Αρετόπουλος τώρα έπρεπε να τηρήσει την δέσμευση που πήρε στο 47΄! Είναι όμως ξεκάθαρο ότι δεν βρίσκεται στο γήπεδο για να τηρήσει τους κανονισμούς! Άλλες υποχρεώσεις είχε και έτσι αντί να μείνει στα αποδυτήρια, ξαναμπαίνει στο γήπεδο και απειλεί τον ΠΑΟΚ με διακοπή!
 Δεν είχε πρόθεση; Έκανε ανθρώπινα λάθη και αυτός και οι βοηθοί; Περιμέναμε περισσότερα λάθη και έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι;
 Αυτά «μπορούσε» , αυτά «έκανε» και αλλοίωσε εντελώς την εικόνα που θα μπορούσε να έχει το ματς και φυσικά αλλοίωσε το αποτέλεσμα…
 Το θέμα είναι ότι ΚΑΙ φέτος (μετά την αναβολή των εκλογών) το σύστημα οργιάζει και αγνοεί ότι… είμαστε σε πολύ επικίνδυνη φάση, οριακά να μην έχουμε (σε λίγο) καθόλου ποδόσφαιρο!
 Κάποιους που διανύουν τις τελευταίες τους μέρες στο ποδόσφαιρο, αυτό δεν τους νοιάζει… Το έχουμε καταλάβει! 
 Λυπάμαι πολύ αλλά από εδώ και πέρα ένα είναι το ζήτημα: Ποιος θα την "πληρώσει"; Ας μην είναι οι απλοί οπαδοί... Πρέπει να τιμωρηθούν μόνο οι πραγματικοί ένοχοι...
 
Υ.Γ.6:Ο κυρ-Τάσος. Μάλλον δεν έχει διαβάσει καλά τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ. Αλλά αυτό προϋποθέτει αντίληψη, πράγμα άγνωστο για τον συγκεκριμένο
 
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 - 03:08

O... στρατηγός άνεμος, το... μοναστήρι και η υποχρέωση στην Βέροια!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για όσα είδε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και τις τέσσερις διακοπές, που έγιναν μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι και αναφέρεται στην υποχρέωση του Παναθηναίκού για το διπλό σήμερα στην Βέροια... Το 2007 ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξης Βύρων Πολύδωρας είχε πει την περίφημη φράση, ότι ο στρατηγός άνεμος φταίει , που καιγόταν όλη η Ελλάδα. Εγραψε ιστορία εκείνη η φράση και χθες 9 χρόνια μετά ο ……στρατηγός άνεμος επέστρεψε. Αυτός έφταιγε για τον καπνό στο Καραισκάκη, που οδήγησε τον Αρετόπουλο να διακόψει τέσσερις φορές το παιχνίδι. Ο άνεμος έφταιγε και όχι φυσικά αυτοί που άναψαν τα καπνογόνα και έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο στρατηγός άνεμος έφταιγε και για το πανό , κατά του Κοντονή.
Πέρυσι ένας άλλος διαιτητής ο Δημητρόπουλος στο παιχνίδι Λεβαδειακού-Παναθηναϊκού διέκοψε το ματς για μισή ώρα, για να κατέβει το πανό, χθες ο Αρετόπουλος το διέκοψε για ένα λεπτό. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό , λοιπόν, ο στρατηγός άνεμος έφταιγε χθες και καμία διακοπή δεν έγινε. Το γεγονός, ότι διεκόπη το παιχνίδι τέσσερις φορές και μάλιστα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, διεκόπη για 9 λεπτά , για αυτό και οι καθυστερήσεις ήταν πάνω από 9 λεπτά στο τέλος, αυτό το είδαμε όλοι εκτός από τον επίσημο Ολυμπιακό και κάποια λίγα…..πρόβατα που τους λένε, την ώρα που έχει λιακάδα, ότι βρέχει και αυτοί το πιστεύουν και το αναπαράγουν.
Επίσης χθες το Καραισκάκη ήταν …μοναστήρι σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του γραφικού της ομάδας του Πειραιά. Αν είχε διακοπεί το παιχνίδι τέσσερις φορές λόγω καπνογόνων και της μη ορατότητας και αποπνικτικής ατμόσφαιρας σε γήπεδο με φιλοξενούμενο τον Ολυμπιακό ο γραφικός του Πειραιά θα μας έλεγε, ότι «παίξαμε σε ζούγκλα». Χθες, όμως, για αυτόν και τον επίσημο Ολυμπιακό το Καραισκάκη ήταν …μοναστήρι και ο μόνος που έφταιγε ήταν ο στρατηγός άνεμος. Στην προπαγάνδα είστε ..πρώτοι , αλλά ευτυχώς ξυπνάνε όλο και περισσότεροι. Οσον αφορά τις αποφάσεις των διαιτητών, το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν οφ-σάιντ, ενώ υπάρχει και μία κόκκινη μαρς στον Μποτία, που δεν δόθηκε ποτέ. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός σπρώχτηκε για να κερδίσει. Καμία έκπληξη , όσοι πίστεψαν, ότι το πρωτάθλημα καθάρισε να τα βλέπουν αυτά ….
Αγωνιστικά αυτός ο Κάμπος του ΠΑΟΚ, έχασε γκολ, που δεν χάνεται , γενικά ο ΠΑΟΚ μέχρι το 60 ήταν καλύτερος και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά από το 60 και μετά άρχισε να ...σβήνει και φαινόταν, ότι προς το τέλος μπορεί να έτρωγε το γκολ, όπως και έγινε και έχασε ένα ματς, που βάση εικόνας αγώνα τουλάχιστον δεν έπρεπε να χάσει, για να μην πω ότι άξιζε να κερδίσει.
Πάμε για λίγο στο σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Βέροια. Περιττό να πω, ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη δεν είναι ανεχτό . H νίκη είναι υποχρέωση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αν η ομάδα δεν κάνει το διπλό. Ηδη έγινε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα με την Ξάνθη , δεύτερο συνεχόμενο απαγορεύεται. Και φυσικά δεν είναι καμία δικαιολογία οι απουσίες βασικών παικτών. Το φετινό ρόστερ έχει πολλούς καλούς παίκτες και τώρα πρέπει να φανεί. Αρα πας κερδίζεις την Βέροια σήμερα και παραμένεις σε απόσταση βολής από την κορυφή.
*Ο Ιβιτς κατήγγειλε επίθεση στα αποδυτήρια από ανθρώπους του Ολυμπιακού. Βλάνταν δεν τα λες καλά τα πράγματα. Είπαμε ότι το Καραϊσκάκη είναι …..μοναστήρι.
*Οποιαδήποτε άλλη ποινή από την τιμωρία έδρας του Ολυμπιακού θα αποτελεί σκάνδαλο. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι από τέτοιου είδους σκάνδαλα 20 χρόνια τώρα….
 
Υ.Γ.7: Ο συγκεκριμένος έγραφε στα Σπορ του Βορρά

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 - 02:07

Μια κλάση ανώτερος ό, τι κι αν λένε…

Ο ΠΑΟΚ, συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό του, έχασε ένα δικό του παιχνίδι, αλλά ο Σταύρος Σουντουλίδης σας προτρέπει να δείτε την εικόνα των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο τέλος του ντέρμπι και θα καταλάβετε, αν θέλετε, πολλά…
 Η εικόνα του κειμένου είναι η πιο χαρακτηριστική για όλα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι αν θεωρήσουμε ότι «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», δείτε καλά τα πρόσωπα και τις εκφράσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού και θα καταλάβετε τι βιώσαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει χρόνια να είχαν να νιώσουν έτσι…
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόλις έξι αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος στο μείον επτά από τον Ολυμπιακό, αλλά η πραγματική διαφορά τους δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας της Superleague.
Αν μια ομάδα, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο τέλος και πριν την προσωρινή διακοπή, κυριάρχησε μέσα στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε νωρίς με τον Βαρέλα, ισοφαρίστηκε από την τραγική επιλογή του ίδιου του ποδοσφαιριστή του, αλλά έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όσο ποτέ άλλοτε στις μεταξύ τους εντός κι εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Πριν βγει στο γήπεδο κάπου στο 80ο λεπτό η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια, ο «Δικέφαλος» δεν αισθάνθηκε την παραμικρή πίεση από τον αντίπαλο κι ας έπαιζε εκτός έδρας.
Είχε χρόνια ο ΠΑΟΚ να είναι τόσο πειστικός, τόσο αποφασιστικός απέναντι στους ερυθρόλευκους. Ίσως, ένα ματς, αυτό των πλέι οφ, το Μάιο του 2010, να ήταν το ίδιο καλός, τότε μάλιστα κέρδισε 1-0 με γκολ του Ίβιτς, πλήρωσε όμως για άλλη μια φορά την αναποτελεσματικότητά του στα τελειώματα των πολλών φάσεων, που δημιουργεί λόγω της δικής του κυριαρχίας και της σωστής τακτικής μέσα στο γήπεδο.
Στη φάση που ο Τζάλμα Κάμπος βγαίνει «τετ α τετ» με τον Καπίνο, πολλά μάτια θα πρέπει να έκλεισαν, πολλές κόκκινες καρδιές να έκαναν «α λε ρετούρ» το ταξίδι «κόλαση-παράδεισος». Ετσι, όμως, είναι η μπάλα…
Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από τον Αρετόπουλο. Όχι, τόσο για τη φάση του οφ σαίντ από το οποίο προκύπτει το αυτογκόλ του Βαρέλα, τι λες και ανθρώπινο λάθος του ίδιου βοηθού που στο β΄ μέρος έτρεξε να σηκώσει το σημαιάκι υποδεικνύοντας οφ σάιντ τον Ροντρίγκες, όσο για τη φάση του 43ου λεπτού, με τη μη αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς για το αντικανονικό μαρκάρισμα στον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είναι σε προφανή θέση για γκολ.
Ασφαλώς και δεν θα μπορούμε να δώσουμε βάσει στην εξήγηση του Σέρβου, όποιος πιστεύει ότι ο Αθανασιάδης «έπεσε και γλίστρησε»! Οποιος ασπάζεται τα λόγια του αρχηγού του Ολυμπιακού, καλό θα είναι να επισκεφτεί κάποιον οφθαλμίατρο σήμερα το πρωί.
Ο Αρετόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα κι άντε λες, μπορεί να μπερδεύτηκε από τον… συνωστισμό των παικτών αν και ο Μποτία, τελευταίος παίκτης του Ολυμπιακού, ήταν στα δύο μέτρα μακριά από τον Αθανασιάδη, δεν αποβάλει σε πιο καραμπινάτη φάση τον Μποτία για το «μπορώ να σε στείλω στο νοσοκομείο» μαρκάρισμα επί του Ροντρίγκες.
Φτάνει, όμως, η... κλάψα για τη διαιτησία. Ενας συνάδερφος την Παρασκευή, μου είπε «κλαίς από τώρα, θα μπεις στο γήπεδο, θα φας τρια γκολάκια και θα φύγεις...». Μάλλον, θα έπεσε έξω στην πρόβλεψη του.
Ας πάμε, λοιπόν, στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι του ντέρμπι. Να μιλήσουμε για μπάλα. Για το πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες, τι έδειξαν στο χορτάρι, τι έκαναν οι προπονητές στους πάγκους.
Ο αγωνιστικός χώρος είναι, άλλωστε, ο καθρέπτης και εκεί όλοι διαπίστωσαν το πόσο ανώτερος ήταν ο ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Όσοι πάλι δεν το είδαν ή στέκονται στο τελικό αποτέλεσμα, δικαίωμά τους. Ο «Δικέφαλος» ήταν η ομάδα που εμφανίστηκε με σωστή τακτική, με άριστο στήσιμο από τον Ίβιτς, τρεις μόλις μέρες μετά από το ευρωπαϊκό στραπατσάρισμα της εικόνας στο Αζερμπαϊτζάν απέναντι στην Καραμπάχ, όπου έκανε το χειρότερο έως τώρα παιχνίδι στη φετινή χρονιά.
Κι αν ο Τζάλμα Κάμπος ήταν σε καλύτερη βραδιά, όχι τόσο για τις ευκαιρίες που έχασε, αλλά γιατί απέναντι σ’ έναν μπακ (που δεν είναι μπακ) όπως ο Βιάνα έπρεπε να κάνει… πάρτι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά, ειδικά στο πρώτο μισό του ντέρμπι.
Ο Ίβιτς ήταν σωστά διαβασμένος και κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων από τον Μπέντο, που δεν κατάλαβε το τρικ του Σέρβου τεχνικού του «Δικεφάλου» με τα δύο οκτάρια (Σάχοβ, Κάνιας) και τον Τσίμιροτ μοναδικό «εξάρι» στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κάνιας, μέχρι να πάρει την κίτρινη από τον Αρετόπουλο, έπεφτε πάνω στον Μιλιβόγιεβιτς, ο Σάχοβ στον Μάρτινς και ο Τσίμιροτ στον Φορτούνης, αχρηστεύοντας τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.
Γι’ αυτό το λόγο και μόνο δεν ξεκίνησε πάλι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.
Η δυστοκία των παικτών του ΠΑΟΚ είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά ευτυχώς που είναι αυτό το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα. Ζητείται άμεση λύση γιατί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν το πέμπτο φετινό παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Ίβιτς ήταν μια κλάση καλύτερη από τον αντίπαλό της, αλλά δεν πήρε αυτό που άξιζε στο τέλος του αγώνα.
Πολύ κουβέντα, ήδη, γίνεται γύρω από τον Τζάλμα Κάμπος. Λες και μια κατάρα κουβαλάει πάνω του ο Αγκολέζος, μετά την γκολάρα που πέτυχε στην «Αμστερνταμ Αρίνα» κόντρα στον Άγιαξ. Έκτοτε χάνει, όπως και στο «Καραϊσκάκης», τα άχαστα, δεν σκοράρει με τίποτα, αλλά σωστά ο προπονητής του επιμένει να τον χρησιμοποιεί και να τον στηρίζει.
Κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ, το ματς του κυπέλλου με τη Λάρισα είναι ευκαιρία για να πάρει κάποιες ανάσες, για τον ποδοσφαιριστή με το ακριβότερο συμβόλαιο του φετινού ΠΑΟΚ. 
Τέλος, ότι και να πεις για τον Παναγιώτη Γλύκο, πραγματικά είναι λίγο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει ακούσει τα πάντα από την (δική του) εξέδρα, έχει χλευαστεί γιατί μπορεί να ενοχλεί που είναι… Ελληνας (γνωστή η απέχθεια των ΠΑΟΚτσήδων στους διεθνείς), όμως μετά από εμφανίσεις σαν αυτή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», άντε να τον βγάλεις από την ενδεκάδα, άντε να μη του κάνεις (λίαν συντόμως) νέο συμβόλαιο, με υψηλές αποδοχές.
Πάντως, σας προτρέπουμε να ξαναδείτε λεπτομερώς τη φωτογραφία του άρθρου. Αξίζει…
 
Υ.Γ.8:Σαμπράκος
 
Για το πέναλτι του Φιγκεϊρας που δεν δόθηκε ούτε λέξη από όλους τους «αντικειμενικούς» και αντιολυμπιακούς ΑΡΔ:
 
 
 
Υ.Γ.9:Με τον βάζελο τουϊτερά του sdna Χρήστο Φασούλα είχα καιρό να ασχοληθώ. Ας δούμε δυο πρόσφατα άρθρα του. Συνιστώ ηρεμία στους αναγνώστες όταν τα διαβάσουν
 
Το πρώτο:
 
Ανοσία στο οφσάιντ, στις αποβολές, στα πανό και στα καπνογόνα
23 Οκτωβρίου 2016, 23:57
Τελευταία ανανέωση: 5 ώρες πριν

Χρήστος Φασούλας
Δεν έβγαλε και τόση ειρωνεία αυτή τη φορά το τουίτερ (και τα σόσιαλ μίντια γενικότερα) για το ντέρμπι. Περισσότερο μια θυμηδία έβγαλε. Και μια σιχασιά...
Τι να πεις πια που να μην έχει μαλλιάσει η γλώσσα σου να το λες μια εικοσαετία τώρα...
Άκρη δε βγαίνει, ό,τι κι αν πεις, όσο και να φωνάξεις, όσο και να κράξεις, να καυτηριάσεις, να σαρκάσεις.
Λες στον άλλον ότι ο Ιντέγε έχει ανοσία στο οφσάιντ και σου απαντάει ότι "ήταν οριακές φάσεις". Ανταπαντάς (παρόλο που ξέρεις ότι άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις) πως στατιστικά οι οριακές φάσεις άλλοτε είναι υπέρ σου κι άλλοτε εναντίον σου, δε γίνεται να ευνοούν πάντα εσένα, και σου απαντάει "δεν είναι δημοσιογραφία να βασίζεσαι σ' ένα στατιστικό δείγμα".
Μάλιστα.
Στατιστικό δείγμα...
Στατιστικό δείγμα είναι ότι τα οριακά (αλλά και τα τύπου Κατσουράνη) οφσάιντ ευνοούν, για ένα μυστήριο λόγο, σε μόνιμη βάση τον Ολυμπιακό.
Στατιστικό δείγμα είναι η ανοσία του Μποτία και του Μιλιβόγεβιτς στις κόκκινες κάρτες -προφανώς μωρά είχαν κάνει τα εμβόλια.
Στατιστικό δείγμα είναι ότι τρίτη διακοπή σημαίνει αυτόματα οριστική διακοπή του αγώνα, αλλά φυσικά ο Ολυμπιακός ως γνωστόν δεν εμπίπει στις διατάξεις του νόμου.
Στατιστικό δείγμα είναι ότι έχουμε δει ένα σωρό ματς να διακόπτονται για πανό με υβριστικό περιεχόμενο κατά πολιτικού προσώπου, αλλά όχι, ασφαλώς, ματς στο Καραϊσκάκη για το πανό που σήκωσαν κατά του Κοντονή οι (κατά τ' άλλα no politica) οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού.
Στατιστικό δείγμα...
Όπως θα έλεγε κι η Ρίτα Χέιγουορθ, put the blame on statistics, babe...
#o_tweeteras
 
Μούγκα βέβαια για τα πέναλτι που έχει πάρει η ομαδούλα σου, τις βουτιές, τα επεισόδια, τα πανό και τις καφρίλες των βάζελων αυτή την εικοσαετία, τις ύβρεις για τους νεκρούς της Θύρας 7:
 

Και το δεύτερο:
 
Δεν τον τρώνε τον σανό, τον μηρυκάζουν
11 Οκτωβρίου 2016, 18:49
Τελευταία ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2016, 19:15

Χρήστος Φασούλας
Μια απόπειρα ορθολογικής ανάλυσης του σανού και των σανοφάγων των σόσιαλ μίντια από τον Χρήστο Φασούλα.
Πόσες φορές σας έχουν (ή έχετε) πιπιλίσει την καραμέλα "εγώ δεν είμαι οπαδός, είμαι φίλαθλος"; Εγώ έχω βαρεθεί να την ακούω τόσα χρόνια που σουλατσάρω στο κουρμπέτι. Και κατά κανόνα, όσοι την πιπιλίζουν δεν είναι απλώς οπαδοί, είναι τυφλωμένοι. Φανατίλες. Χουλιγκάνια του κερατά.
Δεν είναι κακό να είσαι οπαδός.Στρατευμένος είναι κακό να είσαι. Παρωπιδάτος. Κοινώς, ζωντόβολο. Στρουθοκάμηλος. Χώνεις το κεφάλι σου στην άμμο για να μη δεις ότι το χρώμα που σου δείχνουν είναι άσπρο, ενώ εσύ το έχεις χαρακτηρίσει μαύρο. Και μες από τα έγκατα της γης εξακολουθούν ν' ακούγονται οι άναρθρες κραυγές σου που επιμένουν μανιωδώς ότι το άσπρο είναι μαύρο.
Τι πάει να πει οπαδός; Σε ελεύθερη μετάφραση, πάει να πει υποστηρικτής. Αυτός που υποστηρίζει κάτι, μια έννοια, μια ιδεολογία, ένα κόμμα, μια ομάδα.
Πού είναι το κακό σ' αυτό; Ποιος νορμάλ άνθρωπος δεν υποστηρίζει κάτι; Ποιος νορμάλ άνθρωπος δεν είναι οπαδός;
Το κακό ξεκινάει όταν η υποστήριξή σου σ' αυτό το κάτι, το οτιδήποτε, υπερνικά την κριτική σου ικανότητα.
Όταν θολώνει την κρίση σου. 
Όταν δέχεσαι ό,τι σου σερβίρουν οι "δικοί σου" χωρίς να το εξετάσεις καν.
Όταν απορρίπτεις μετά βδελυγμίας ό,τι διατείνονται οι"αντίπαλοι", κλείνοντας τ' αυτιά στην επιχειρηματολογία τους.
Τότε η υποστήριξη παύει να είναι ορθολογική, τότε αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Ή ενδεχομένως τα ξεπερνάει κιόλας.
Τότε βλέπεις παντού φαντάσματα. Παντού εχθρούς,
Όποιος ειρωνεύεται την ομάδα σου είναι πουλημένος κονδυλοφόρος της αντίπαλης ομάδας.
Όποιος κριτικάρει το κόμμα σου είναι πληρωμένο τρολ του αντίπαλου κόμματος.
Μηρυκάζουν το σανό
Όσοι μαντέψατε ότι το έναυσμα για τούτο εδώ το κομμάτι μού το έδωσε η χθεσινή χυδαία ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη βουλή, σωστά μαντέψατε.
Αν και ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν απλώς η αφορμή. Δεν είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης το θέμα μου. Σταύροι Θεοδωράκηδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν χιλιάδες. Είτε είναι κομματάρχες είτε πρόεδροι ομάδων.
Το θέμα μου είναι οι μυριάδες που ακολουθούν τυφλά τους Θεοδωράκηδες. Τα εκατομμύρια. Τα δισεκατομμύρια...
Οι πολιτικοί, εξάλλου, και οι πρόεδροι τη δουλειά τους κάνουν. Και η δουλειά τους, κατά κανόνα, είναι να σερβίρουν κουτόχορτο. Σανό.
Κι αυτοί στους οποίους προναφέρθηκα, αυτοί που δε διαθέτουν στοιχειώδη κριτική ικανότητα,οι παρωπιδάτοι, οι φανατισμένοι, οι στρουθοκάμηλοι, τα κομματόσκυλα, δεν αρκούνται απλώς στην κατάποση του σανού -τι διάολο, αν απλώς τον καταπίνανε, κάποτε θα τον χωνεύανε.
Δεν τον καταπίνουν απλώς. Τον μηρυκάζουν.
Αυτοί είναι η μεγαλύτερη πληγή. Όχι οι κομματάρχες, ούτε οι πρόεδροι των ομάδων. Τα κομματόσκυλα είναι. Οι (εκουσίως) στρατευμένοι.
Ο Θεοδωράκης, για παράδειγμα, εξαπέλυσε τον οχετό του στη βουλή εναντίον ενός  ΝΕΚΡΟΥ μπλόγκερ (αποκαλώντας τον απόβρασμα και πληρωμένο τρολ της κυβέρνησης) και σε χρόνο ντε-τε βρήκε εκατοντάδες συμπαραστάτες στα σόσιαλ μίντια. Χιλιάδες.
Κανείς, βέβαια, απ' αυτούς τους του βασιλέως βασιλικοτέρους δεν έκανε μία στοιχειωδώς απλή κίνηση: να μπει στο προφίλ του μακαρίτη στο τουίτερ. Ή να διαβάσει τυχαία μερικά κομμάτια από το μπλογκ του.
Γιατί έτσι κι έκανε αυτή την απλή κίνηση, αυτό το άκοπο κλικ με το ποντίκι, θα αναρωτιόταν πώς διάολο ένα πληρωμένο από το κυβερνών κόμμα τρολ ασκεί τόσο έντονη και καυστική κριτική στο κόμμα από το οποίο πληρώνεται...
Γιατί τότε θα διαλυόταν ο μύθος με τον οποίο βαυκαλίζεται.
Γιατί τότε θα χαλούσε η γεύση του σανού.
Γιατί τότε θα εξαφανιζόταν η άμμος γύρω απ' το κεφάλι του.
(Παρένθεση: Στάνταρ περιμένω κάποιους να μου την πουν. Ότι υπερασπίζομαι το κυβερνών κόμμα. Δε θα δώσω απάντηση, την έχω δώσει ήδη. Στις αμέσως προηγούμενες παραγράφους. Κλείνει η παρνέθεση).
Υγ. Δεν είναι, βέβαια, να αντιπαρατίθεσαι με τέτοιους ανθρώπους. Γιατί η ικανότητα του να επικρατεί η κρίση της εθελοτυφλίας σου είναι, κατά βάση, ΝΟΗΤΙΚΗ. Κοινώς, όσοι δεν έχουν αυτή την ικανότητα είναι απλώς ηλίθιοι. Κλινικές περιπτώσεις.
Υγ2. Κι όπως έχει πει ο Μαρκ Τουέιν, δεν είναι να τα βάζεις με έναν ηλίθιο. Σε εκνευρίζει και σε παρασύρει στο επίπεδό του όπου θα σε συντρίψει, καθότι εκεί είναι σαφώς πιο έμπειρος...
 
Μήπως η ιστοσελίδα στην οποία δουλεύεις και εσύ ο ίδιος κάνετε το άσπρο μαύρο? Αλλά βέβαια, όποιος αποκαλύπτει τα ψέματα και το ρόλο τον δικό σας και της ιστοσελίδας είναι τσάτσος, σύμφωνα με παλιότερο σου άρθρο. Με τόσα λανθασμένα αποκλειστικά (π.χ. Σπάρτη, Omar Cook στο βάζελο, Victor Claver στον βάζελο που τελικά πήγε στη Μπαρτσελόνα  κλπ.) μάλλον εσείς δίνετε το σανό και θέλετε να το καταπίνουν τα αντιολυμπιακά πρόβατα αμάσητο
 
 
 
Μεγάλος ο πόνο, μεγαλύτερο το κόμπλεξ
Γι’ αυτά εδώ, δεν πρόκειται να πει τίποτα:
 
 
 
 
 
 
Υ.Γ.10:Αλέξη Σπυρόπουλε, ημιμαθή υπάλληλε του Αλαφούζου, το πραγματικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ θα είναι οποιαδήποτε άλλη τιμωρία πέραν των 20.000 ευρώ, αν έχεις διαβάσει τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ. Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτόν που έλεγε ότι το μπασκετικό τμήμα της Μπάγερν Μονάχου ιδρύθηκε πριν από 3 χρόνια, ενώ ιδρύθηκε το μακρινό 1946.
 
Εάν μπορεί (ο Κοντονής), ας το κλείσει (το πέταλο)
24 Οκτωβρίου 2016, 04:52
Τελευταία ανανέωση: 11 ώρες πριν

Αλέξης Σπυρόπουλος
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και το... γάντι που πέταξε το πέταλο του Καραϊσκάκη στον Κοντονή.
Την Πέμπτη τρόμαξα, να σας πω, με τον επιτετραμμένο της ΠΑΕ στην επικοινωνία. Ανήγγειλε ότι ο ΠΑΟΚ θα ζούσε τις επόμενες 72 ώρες μες στον εκνευρισμό για τον ορισμό του διαιτητή. Δεν ακούστηκε σε καφέ της Παραλίας, δεν γράφτηκε σε κάποιο σάιτ, δεν κελάηδησαν τα ράδια. Το είπε, αυτοπροσώπως, ο πολύ αγαπητός μου Κυριάκος Κυριάκος.
Σκέφτηκα αμέσως τον παλαιό Καραμανλή. Υπάρχουν (στην πολιτική), είχε πει κάποτε, πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Επίσης, πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Ισχύει και στην (παρα)πολιτική του ελληνικού πρωταθλήματος. ‘Η κάνε κάτι, αν μπορείς. ‘Η, αν δεν μπορείς, μη κάνεις. Αλλά, κάνεις/δεν κάνεις, μη λες. Ιστορικά, κανείς δεν κέρδισε κάτι με το να λέει.
Απεναντίας, έχεις μόνο να χάσεις. Αρκεί να διαχυθεί στον κύκλο της ομάδας, η προαίσθηση. Τότε, και πενήντα-πενήντα να παίξει ο ρέφερι, 72 ώρες στον εκνευρισμό αρκούν για να σε έχουν διαλύσει, νοητικά, πνευματικά, ηθικά, προτού καν μπεις ν’ αγωνιστείς. Κυριακή λοιπόν, 72 ώρες μετά, οφείλω να εξάρω τους ποδοσφαιριστές και το επιτελείο του ΠΑΟΚ.
Για την προσήλωσή τους στο πλάνο, για την πειθαρχία, για την αλληλεγγύη. Για τον καλύτερο εαυτό τους. Το έβγαλαν, δεν ξέρω πώς, αλλ’ όταν μπήκαν να παίξουν το είχαν βγάλει απ’ το μυαλό. Ηταν 100% νηφάλιοι. Μονάχα στην ίσως βεβιασμένη αντικατάσταση του Κάνιας, επειδή είχε ήδη κίτρινη κάρτα, θα μπορούσε κανείς να δει ότι «υπήρχε διαιτησία» διάχυτη μες στο μυαλό του προπονητή.
Το άθλημα-ποδόσφαιρο δεν έχει συντελεστή, δεν προσμετράς πόντους ούτε παίρνεις σημεία υπεροχής, για το «καλλιτεχνικό μέρος». Ποιος παίζει σωστά, με οργάνωση, ισορροπία, γενναιότητα κ.λπ. Καταγράφεται, μόνον, πόσες φορές έκανες να περάσει η μπάλα τη γραμμή. Αρα, η νίκη του Ολυμπιακού είναι εντάξει. Δύο, με μία. Τελεία.
Γενικώς, ο Ολυμπιακός το έχει πιο εύκολο (απ’ τον εγχώριο ανταγωνισμό) στο να κάνει, ανεξαρτήτως πώς αποδίδει, να περνά η μπάλα τη γραμμή. Εξι ματς, έχει βάλει 15 γκολ. Ο ΠΑΟΚ, 6. Είναι μεγάλο το χάντικαπ, για να το καλύπτει ολόκληρο η διαιτησία. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει γκολ απ’ τον σέντερ-φορ, απ’ τους δύο ακραίους του, απ’ τα δύο εξάρια του, απ’ τα δύο δεκάρια του, από ένα σέντερ-μπακ.
Να πούμε και για το όφσαϊντ. Καλώς το άφησε ο βοηθός (κι έγινε 1-1), αυτό του λέει ο κανονισμός. Αμφιβάλλεις; Το αφήνεις. Κόβεις, εκεί που είσαι βέβαιος. Πώς γίνεται στις δέκα φορές, ο Ολυμπιακός να παίρνει το benefit of the doubt στις εννέα κι ο αντίπαλος στη μία, αυτό δεν είναι ερώτηση μιας Κυριακής. Αυτό είναι ερώτηση μιας εικοσαετίας.
Ελεγαν στον Μπλαχίν για να τον πειράξουν, όταν ήταν προπονητής στον Ιωνικό, ότι είναι αναχρονιστικό να παίζει με βάθος. Λίμπερο και δύο στόπερ. «Δεν βλέπεις τον Μπάγεβιτς που παίζει με τέσσερις στην ευθεία;» Ο Ουκρανός απάντησε, «δώσε μου τους επόπτες του Μπάγεβιτς και θα παίξω κι εγώ μοντέρνα». Αλλά, δεν μπορείς να ζεις έτσι. Να κάνεις τακτική, ή αλλαγές, με τον φόβο.
Παίξε όπως νομίζεις και, αν είναι, ασ’ τους να γελοιοποιηθούν. Ο Ιβιτς, με το να βγάλει τον Κάνιας από φόβο πως ήταν σημαδεμένος, έδωσε αυτοβούλως ένα μικρό, ή όχι και τόσο μικρό, αβαντάζ. Ο Πάουλο Μπέντο δεν έβγαλε στην ανάπαυλα τον Μιλιβόεβιτς που, κι εκείνος, είχε κάρτα. Αν το αφήσεις να διεισδύσει μες στον νου, το σίγουρο είναι ότι θα σ’ τον χαλάσει.
Η ήττα, ιδίως όταν είναι σκληρή, συναισθηματικά οδηγεί τον οπαδό στους εύκολους στόχους. Κατανοητό, όμως α-ποδοσφαιρικό. Ο πιο εύκολος στόχος στον ΠΑΟΚ τώρα, τις πρώτες ώρες μετά την ήττα, είναι ο Βαρέλα. Δεν έχει λογική. Και δεν βοηθά, σε κάτι. Οπωσδήποτε, δεν βοηθά την ομάδα. Κι ο Ολυμπιακός έχασε ματς από αυτογκόλ, στο 90’ μάλιστα, του Μιλιβόεβιτς στη Λάρισα.
Σαν τι, έπρεπε εκεί και τότε να γίνει; Οσο για μαρκαρίσματα, χάνονται, χάνονταν, θα χάνονται, ειδάλλως δεν θα έμπαιναν γκολ ποτέ. Στο 0-1 ο Μαλεζάς παίρνει την κεφαλιά, όχι από ένα, από δύο, Ιντέγε και Σεμπά. Κι ο Βαρέλα αρπάζει το ριμπάουντ, όχι από ένα, από δύο, Μπρούνο Βιάνα και Ντα Κόστα. Να…εκτελεστούν, λοιπόν, και οι τέσσερις για εσχάτη ολιγωρία;
Τα γύρω-γύρω. Ο,τι και να είπε ο διαιτητής, ό,τι και να άκουσε ο προπονητής, δεν είναι βάσιμη συζήτηση το να διακόπτονται αγώνες εις βάρος ομάδων λόγω θολούρας από βεγγαλικά. Δεν θα συνέβαινε, πουθενά. Ούτε σε Τσάμπιονς Λιγκ/Γιουρόπα Λιγκ, ούτε σε Μουντιάλ/EURO. Σοβαρή συζήτηση στέκει, επί των κυρώσεων μετά. Οπουδήποτε αλλού, εκείνο που θα συνέβαινε είναι κλείσιμο θυρών.
Το κόκκινο πέταλο, άλλωστε, ξεκάθαρα πέταξε γάντι στον υφυπουργό. Με (τα βεγγαλικά και με) το πανό. Εν ολίγοις του είπαν, αν μπορείς κλείσε μας. Εάν μπορεί συνεπώς, όπως μπόρεσε με τα πέταλα στη Λεωφόρο και στην Τούμπα, ας το κλείσει.
 
Άλλο καπνογόνα, άλλο εκτεταμένα επεισόδια ή ιπτάμενες μαλαματίνες. Τι δεν καταλαβαίνεις?
 
Υ.Γ.11:Ο Παοκτσής(και Οφητζής) Κώστας Κεφαλογιάννης του sdna αναρωτιέται αν υπάρχει κανείς που να αισθάνεται ντροπή σε αυτή τη χώρα. Εδώ εσύ δεν αισθάνεσαι ντροπή να λες ότι δεν υπάρχει το πεντακάθαρο χέρι του Μακ κλάσματα δευτερολέπτου πριν την ανατροπή του από τον Καπίνο στον περασμένο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος, βγάζοντας όλη την Ελλάδα τυφλή και δεν παραδέχεται επίσης ένα ακόμη πέναλτι που έπρεπε να πάρει ο Θρύλος. Θα αισθανθούμε εμείς?
ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ

 
Υπάρχει κανείς να αισθανθεί ντροπή σ’ αυτή τη χώρα; (vid)
24 Οκτωβρίου 2016, 10:43
Τελευταία ανανέωση: 8 ώρες πριν

Κώστας Κεφαλογιάννης
Το βίντεο της ντροπής από τη συνέντευξη Τύπου στο Καραϊσκάκη, οι προσβλητικές ερωτήσεις στον Ίβιτς και οι αίθουσες Τύπου που θυμίζουν πέταλα οπαδών γεμάτα κάφρους. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης.
Δεν ήμουν στην αίθουσα τύπου του «Καραϊσκάκης» και άρα δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και ποιος είπε τι.  Είδα απλώς στο σχετικό βίντεο, την ένταση με τον Ίβιτς, τους δημοσιογράφους που ρωτούσαν σαν να ήταν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και κάποιον τύπο που εγκάλεσε τον προπονητή του ΠΑΟΚ με την φράση «έχεις φάει ψωμί στην Ελλάδα, δεν μπορείς να τα λες αυτά»!
Το γεγονός ότι βρέθηκε ένα παλικάρι σε συνέντευξη τύπου, μετά από ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, όχι παιχνίδι ανάμεσα σε γειτονικά χωριά του Μυλοποτάμου,  να εκτοξεύσει τέτοια βλακεία – «νουθεσία»,  αποτελεί ντροπή βεβαίως. Αλλά δεν αποτελεί ντροπή μονάχα για τον ίδιο (ο οποίος αποκλείεται να την αισθανθεί κιόλας). Αποτελεί ντροπή  συνολικά για τον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας που διατηρεί  εδώ και χρόνια τις πόρτες του ανοιχτές σε τέτοια «φυντάνια».  Και αδυνατεί να κάνει κατανοητό σε όλους όσους δηλώνουν αθλητικοί συντάκτες πώς τα δημοσιογραφικά θεωρεία και οι αίθουσες τύπου είναι χώροι με εντελώς διαφορετικούς κανόνες λειτουργίας από την Θύρα 7, την Θύρα 13, την  Θύρα κ.ο.κ. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι.    
Δείτε κατ' αρχάς το συγκεκριμένο βίντεο, να αντιληφθείτε τι ακριβώς συνέβη χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη και συνεχίζουμε... 
Η καφρίλα εις βάρος των δημοσιογράφων έχει στηλιτευθεί αρκετές φορές. Δικαίως.  Είναι ντροπή στο 2016 να υπάρχουν γήπεδα όπου οι μπράβοι σουλτσάρουν στα δημοσιογραφικά και βρίζουν ή χτυπάνε όποιον δεν γουστάρουν. 
Για την καφρίλα των ίδιων των δημοσιογράφων εντούτοις, οι περισσότεροι σφυρίζουμε αδιάφορα. Δεν μιλάω μόνο για κείμενα και άρθρα, γεμάτα δηλητήριο, από μισθωμένα «παπαγαλάκια» ή αγράμματους ανόητους. Μιλάω για την αγνή, οπαδική καφρίλα στα δημοσιογραφικά,  όπου βλέπεις ανθρώπους  - οι οποίοι βρίσκονται εκεί με συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα για να καλύψουν,  υποτίθεται,  ένα αθλητικό γεγονός -  να πανηγυρίζουν  ή να βρίζουν σαν χουλιγκάνοι στα πέταλα. 
Μιλάω επίσης για την καφρίλα, στις συνεντεύξεις τύπου όπου  - συχνότερα δυστυχώς από όσο θα αντιστοιχούσε σε ένα στατιστικό λάθος -  οι δημοσιογράφοι, αντί να αρκεστούν στις ερωτήσεις που θεωρούν χρήσιμες, καταθέτουν άποψη, εκτοξεύουν ειρωνείες, νουθετούν παίκτες και προπονητές ή προπηλακίζουν λεκτικά όποιον διαφωνεί μαζί τους.  «Έχεις φάει ψωμί στην Ελλάδα»;
Προφανώς όταν ένας προπονητής ή ένα ποδοσφαιριστής καθίσει απέναντι σου, έχεις κάθε δικαίωμα ή ακόμα και την υποχρέωση να τον ξετινάξεις, ειδικά αν νιώσεις ότι δεν σε κάλυψαν οι απαντήσεις του ή ότι δεν σε σέβεται.  Αλλά να τον ξετινάξεις δημοσιογραφικά, με καίριες ερωτήσεις,  όχι και εξυπνακισμούς. Με σεβασμό απέναντι στο επάγγελμα σου και όχι με προσήλωση στο ιερό δίκιο της ομαδάρας. Με ευσυνειδησία και ευγένεια, πάντα με ευγένεια, όχι με χουλιγκανική μανία,  χυδαιότητα και με «με έχεις φάει ψωμί στην Ελλάδα»!  Αν είσαι αληθινός μάγκας και καλός δημοσιογράφος, μπορείς να εκθέσεις οποιονδήποτε, δίχως να εκτεθείς εσύ και κυρίως δίχως να εκθέσεις την δημοσιογραφία.
Πρόκειται για μια παρεξήγηση απολύτως αποδεκτή στην χώρα μας, απαράδεκτη για οποιαδήποτε άλλη χώρα θεωρεί την δημοσιογραφία, λειτούργημα και όχι καυλάντα. Αποδεκτή δε, από όλους μας. Ενώσεις, σωματεία, εκδότες, αρχισυντάκτες, όλους! Όλοι ξέρουμε - καλοπληρωμένους -  «επαγγελματίες» που δηλώνουν πρώτα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ και μετά δημοσιογράφοι και τους αποδεχόμαστε ως συναδέλφους.  Δεν είναι.
Ναι, εντάξει, οι περισσότεροι από εμάς γίναμε δημοσιογράφοι αφού πρώτα υπήρξαμε οπαδοί. Και ασφαλώς το αθλητικό ρεπορτάζ αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια στο συναίσθημα σε σχέση με άλλα. Πρόκειται για κάτι ζωντανό, παλλόμενο,  όχι αποστειρωμένο και τεχνοκρατικό.  Δεν λέω λοιπόν ότι πρέπει να σταματήσουμε να αγαπάμε τις ομάδες που αγαπήσαμε από παιδιά,  επειδή γίναμε δημοσιογράφοι.  Λέω όμως  ότι άπαξ και αποφασίσεις να μπεις στον χώρο, οφείλεις την ίδια στιγμή να «σκοτώσεις» τον οπαδό μέσα σου.  Οφείλεις επίσης να αγαπήσεις την αλήθεια περισσότερο από οποιονδήποτε εργοδότη, πρόεδρο, σύλλογο. Και οφείλεις να υπηρετείς επίσης το γενικότερο καλό του αθλητισμού.  Διότι πολλοί αθλητικοί δημοσιογράφοι στην Ελλάδα όχι απλώς δεν αγαπούν τον αθλητισμό, δεν ξέρουν καν από αθλητισμό!   Ξέρουν μόνο την εντεκάδα της ομαδάρας τους και τίποτα παραπάνω. 
Αυτοί είναι συνήθως όσοι «νουθετούν» τον Ίβιτς και τον κάθε Ίβιτς στις συνεντεύξεις τύπου. Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στα πέταλα. Αντιθέτως βρίσκονται  στα δημοσιογραφικά και στις αίθουσες τύπου.  
Γιατί;
 
 
Άρθρο του μετά τον ημιτελικό που διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο
 
Χωρίς νόημα η ύπαρξη σε αυτόν τον βόθρο
3 Μαρτίου 2016, 11:17
Κώστας Κεφαλογιάννης
Το έχω γράψει πολλές φορές, θα το γράψω ακόμα μία, έτσι για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή: Άλλοθι στην καφρίλα δεν πρόκειται να προσφέρω ποτέ.
Η απόφαση  του Παππά να μη δώσει πέναλτι στην ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο,  έκανε σε πρώτη  φάση ακριβώς αυτό: Προσέφερε άλλοθι στην καφρίλα για να ξεχυθεί εκ νέου και να λερώσει τα πάντα με την ασχήμια της. Η καφρίλα , όμως, είναι αυθύπαρκτη. Και δεν δικαιολογείται από καμία διαιτητική  παράλειψη, καμία εγκληματική οργάνωση, κανένα  Μαρινάκη.  Η καφρίλα είναι μια εσωτερική, προσωπική παθογένεια που όταν  βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες γίνεται  εξωτερική , ισοπεδώνει τα πάντα στο διάβα της, τη λογική, την αξιοπρέπεια, την προσπάθεια, τον  ιδρώτα, τους ανθρώπους που θα της αντισταθούν και μετά  αναζητά ένα σκόρπιο «ναι μεν, αλλά»,  να το πάρει για σεντόνι, να το σκεπαστεί και να κοιμηθεί ήσυχη τα βράδια.   
Καμία δικαιολογία για όσα  συνέβησαν στην Τούμπα λοιπόν (και  συμβαίνουν με διαφορετική  ή  και ίδια  αφετηρία  στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα – κι αν οι Ολυμπιακοί λένε τώρα «έλα μωρέ με τους κλάψες τους ΠΑΟΚτσήδες, ψάχνουν πάντα μια αφορμή για να τα κάνουν λίμπα», ας σκεφτούν τη συγκεκριμένη στάση  την επόμενη  φορά που κάποιοι συνοπαδοί  τους μετατρέψουν το ΣΕΦ σε Συρία, επειδή τα «γκρι τσιράκια του Γιαννακόπουλου (έτσι τους  βλέπουν  εκείνοι) τους σφάζουν στο γόνατο». 
Θα σας πω και κάτι άλλο: Ειλικρινά, μέχρι τη φάση του Μακ, δεν θεωρώ ότι ο Παππάς και οι βοηθοί του είχαν δώσει σοβαρά  δικαιώματα για να βράζει η Τούμπα. Η συνήθης χαρισμένη κόκκινη  στον Μιλιβόγιεβιτς, ένα πέναλτι  που έγινε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και κατέληξε  έτσι κι αλλιώς γκολ,  τα μοναδικά σοβαρά  τους λάθη. 
Έβραζε πάντως. Ίσως εξαιτίας της –δικαιολογημένης - προκατάληψης, ίσως επειδή τα πολλά σφυρίγματα είναι από μόνα τους εκνευριστικά, ίσως επειδή στους πάγκους και ο Σίλβα και ο Τούντορ διαμαρτυρόταν διαρκώς, ίσως για όλα τα παραπάνω, οι κερκίδες έμοιαζαν αρκετή  ώρα πριν την επίμαχη φάση με πυριτιδαποθήκη: Μια σπίθα αρκούσε για να εκραγεί. Αυτό βεβαίως είναι μόνο μια υπόθεση.Στην πράξη ο κόσμος, με εξαίρεση τον μαλάκα που πέταξε ποτήρι στον Σίλβα, αντιδρούσε στα σφυρίγματα του ρέφερι με γούστο και ειρωνικά χειροκροτήματα .  
Εκεί  θα μέναμε αν το έδινε ο Παππάς το πεναλτάκι. Στα ειρωνικά χειροκροτήματα και τον  καυστικό χαβαλέ. Όλοι θα πήγαιναν σπίτι τους ήρεμα και ωραία. Ο ΠΑΟΚ θα το είχε παλέψει και η γκρίνια θα έπεφτε πάνω στον Τούντορ και τις άστοχες επιλογές του. Ο Ολυμπιακός θα είχε σχεδόν προκριθεί.  Και η Πέμπτη θα ήταν μια ακόμη  κανονική  ημέρα για τον όμορφο  κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά δεν το έδωσε το γαμημένο. Και η Πέμπτη δεν είναι μια κανονική  ημέρα στον όμορφο  κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και δεν βλέπω πως θα ξανακλείσει γρήγορα.  
Δεν μιλάω για τους κουκουλοφόρους  που μπήκαν  στο γήπεδο ή  πλακώθηκαν με τα ΜΑΤ, για τα επεισόδια, τα οργισμένα άρθρα  στα ΠΑΟΚτσήδικα σάιτ, τα μπινελίκια στα social media. Πράγματα δηλαδή που δεν με αφορούν  και δεν μπορούν να αλλάξουν  το παραμικρό.  Μιλάω για τον  θυμό του Ιβάν Σαββίδη. Έναν θυμό, ο οποίος έχει όλα τα φόντα  να εξελιχθεί  σε μια δημιουργική δύναμη  της φύσης και να συμπαρασύρει μαζί  του όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου προς την τελική αντεπίθεση. Οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι είχαν  πολλά κομμάτια  που με βρήκαν αντίθετο. Την ξερή νομιμοποίηση  των  επεισοδίων ας πούμε. Ή την ατάκα περί επανάληψης του αγώνα. Είχαν όμως και πολλά που με βρίσκουν απολύτως  σύμφωνο. Κυρίως είχαν πρωτοφανή αποφασιστικότητα.
 
Αυτή η αποφασιστικότητα με κάνει να πιστεύω ότι ίσως το λάθος του Παππά να αποδειχθεί  δώρο. Και δεν έχει τελικά  καμία  σημασία αν η διαιτησία του αδίκησε τον ΠΑΟΚ  ή τον ...Ολυμπιακό (όπως προσπαθεί να μας πείσει το ερυθρόλευκο  σύστημα επικοινωνίας). 
Προσωπικά δεν χρειαζόμουν κανέναν Παππά για να μάθω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ανήκει στους νταβατζήδες, στους φουσκωτούς και στους τραμπούκους. 
Δεν  χρειαζόμουν κανέναν Παππά για να μάθω ότι ποδόσφαιρο στο οποίο ο Ολυμπιακός, με την ανοχή  ενός οργανισμού που τζιράρει εκατομμύρια στις πλάτες  των  συνδρομητών  του, επιλέγει ποιος δημοσιογράφος  θα περιγράφει τους αγώνες του (αν κατάλαβα καλά,  μας τελείωσε  και ο Παλομπαρίνι;) είναι ποδόσφαιρο σιχαμένο και ποδηγετούμενο.   
Δεν χρειαζόμουν  κανέναν Παππά να με πείσει για την ύπαρξη μιας εγκληματικής  οργάνωσης, χυδαίας και αδίστακτης που έχει βυθίσει το άθλημα σε πρωτοφανή   - ακόμα και για την  σημερινή  φριχτή Ελλάδα της κρίσης - επίπεδα  ανυποληψίας. 
Δεν χρειαζόμουν κανέναν Παππά για να καταλάβω ότι τρυπήσαμε πια και τον πάτο και φτάσαμε στα σκοτάδια όπου επιβιώνουν  μονάχα οι κατσαρίδες. 
Δεν χρειαζόμουν κανέναν Παππά για τίποτα. Ο Σαββίδης προφανώς, τον χρειαζόταν.   Ε, τον βρήκε, πήρε από εκείνον ορμή και φόρα και έβαλε τον εαυτό  του σε ένα μονόδρομο χωρίς επιστροφή.  Πλέον δεν μπορεί να κάνει πίσω  ο Ιβάν. Δεν έχει  το περιθώριο.  Ό,τι κόστος κι αν  έχει ο ΠΑΟΚ, όσο κι αν κοστίσει  στον ίδιο η επιχειρούμενη «επανάσταση», τυχόν υπαναχώρηση του θα είναι  σαφώς πιο ακριβή. Και ηθικά και σε επίπεδο κύρους.  
Ας  συγκρουστεί  μέχρις εσχάτων λοιπόν.  Κι αν η σύγκρουση φτάσει τον ΠΑΟΚ στα όρια του αγωνιστικού αφανισμού (με αποχώρηση και από το πρωτάθλημα λ.χ. ), εντάξει, δεν τρέχει τίποτα. Στο κάτω – κάτω, έτσι όπως έχουν  έρθει τα πράγματα, τι είναι  χειρότερο;  Ο αφανισμός ή θλιβερή, παθητική, ανάξια ύπαρξη μέσα σε ένα βόθρο;
Εν κατακλείδι, εφόσον,  η διαιτησία του κυρίου Παππά αποδειχθεί η σταγόνα που έκανε και  τον τελευταίο καλοπροαίρετο να διαπιστώσει ότι  το ποτήρι, όχι απλώς έχει ξεχειλίσει αλλά πλημμύρησε το σπίτι και απειλεί τα γυναικόπαιδα με πνιγμό, τότε δεν πειράζει που έχουμε δει και πολύ χειρότερες.  
Σε όσους κακοποιούνται  επί  σειρά ετών άλλωστε, δεν είναι πάντα η χειρότερη κακοποίηση εκείνη που τους οδηγεί στην αντίδραση. Είναι η κακοποίηση που τους φτάνει  στο  «ως εδώ και μη παρέκει». 
Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, μη νομίζετε. Απλώς θέλω να δω επιτέλους μια κανονική προσπάθεια αντίδρασης. Θυμωμένη και  ατσούμπαλη ίσως, πάντως μια προσπάθεια αληθινή, χειροπιαστή και ειλικρινή μέσα στην  οργή της.  Φτάνουν τα ευχολόγια και τα μεγάλα λόγια. 
Ο Σαββίδης δείχνει ότι θέλει να σπάσει το μοτίβο της κλάψας και να δράσει. Θα περιμένουμε και θα δούμε πώς. Στην Ελλάδα που έχει αναγάγει τον  οπαδισμό  σε εθνικό τρόπο σκέψης, οι πιθανότητες επιτυχίας του, ασφαλώς δεν είναι  πολλές. Ξέρετε όμως πότε θα είναι λιγότερες Αν δεν προσπαθήσει καθόλου!
 
Εδώ τι έγραψε μετά τον ημιτελικό της ντροπής τον Απρίλιο του 2014 στο Contra
 
Ο ΠΑΟΚ έχασε...
Ο Κώστας Κεφαλογιάννης είναι απελπισμένος. Αντί να ασχολείται με την πρόκριση του ΠΑΟΚ, ασχολείται με τα αίσχη της Τούμπας και ντρέπεται...
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Τελ. ανανέωση : Απρίλιος 17 2014 00:38
Είμαι ΠΑΟΚ, δεν το έχω κρύψει ποτέ. Και ήθελα, όπως όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες εδώ και χρόνια την πρόκριση στον τελικό. Μας είχε γίνει απωθημένο. Πώς γίνεται λοιπόν τώρα που ήρθε και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό να νιώθω κουρέλι;
Ξέρω, οι του ΠΑΟΚ θα μου γράψουν από κάτω, δεν πειράζει, αυτοί τα κάνουν τόσα χρόνια, στη Ριζούπολη, στο «διδάξαμε ήθος» και τα λοιπά. Οι Ολυμπιακοί θα απαντήσουν για «μπουγατσοκέφαλους», για υπανάπτυκτους, για την Τούμπα που πάντα έτσι γίνεται κ.ο.κ. Οι μεν θα τα βάλουν με το Μανιάτη. Οι δε με τον Κατσουράνη. Εγώ προτείνω να πάμε όλοι μαζί να...άσε, ας μην το γράψω καλύτερα.  
Όσοι αντιλαμβάνονται  το ποδόσφαιρο σαν ένα γαϊτανάκι χυδαιότητας (σου έκανα αυτό, αλλά εσύ μου έκανες το άλλο),  όσοι κρίνουν το αίσχος με οπαδικά γυαλιά (τα δικά μας αίσχη δεν είναι αίσχη, τα αίσχη των άλλων είναι τα αίσχη των αισχών), όσοι πανηγυρίζουν επειδή επιτέλους ο «Δικέφαλος» θα κάνει την εκδρομή στο ΟΑΚΑ που επιθυμούσε διακαώς, οι δημοσιογράφοι που θα παρουσιάσουν και πάλι τα πράγματα όπως συμφέρει είτε τα αφεντικά τους, είτε τους οπαδικούς οχετούς (λέγονται και ΜΜΕ) στους οποίους δουλεύουν, δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Δεν έχουν καταλάβει ότι μέσα σε αυτό το έκτρωμα, δεν υπάρχουν αθώοι και ένοχοι. Υπάρχει μονάχα μια αβάσταχτη ασχήμια που τους λερώνει όλους.Από τα ψάρια μέχρ
Ο ημιτελικός της Τούμπας ήταν ένα από τα ασχημότερα πράγματα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου σε γήπεδο. Από την αρχή, με τα ψάρια (επική ανοησία που και στο γυμνάσιο θα τιμωρούσαμε τον εμπνευστή της με φατούρο) μέχρι το τέλος, με τα κλωτσομπούνια. Ένα απερίγραπτο χάλι. Αβάσταχτο πραγματικά. Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ έχασε πάρα πολλά. Πιθανόν, αν σηκώσει το κύπελλο, όλα αυτά να ξεχαστούν, η τροπαιοθήκη της ομάδας θα αποκτήσει μια επιπλέον κούπα ,  οπότε, εντάξει μωρέ δεν τρέχει και τίποτα. Μόνο που τρέχει. Τρέχει ότι όλη η ουδέτερη Ελλάδα, ακόμα κι εκείνη που δεν γουστάρει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, ξενέρωσε τη ζωή της. 
Είδε την ομάδα που φιλοδοξεί υποτίθεται να γκρεμίσει το ερυθρόλευκο σύστημα, να γίνεται ίδια και χειρότερη με αυτά που «πολεμάει». Είδε ένα ματς ποδοσφαίρου, που δεν είχε καθόλου ποδόσφαιρο. Ένα ματς που σου έδινε την εντύπωση ότι έτσι κι έβαζε γκολ ο Ολυμπιακός θα είχαμε θύματα. Αντί να δει μια ομάδα να παλεύει παθιασμένα με τον λαό της για να απαντήσει στην αδικία του πρώτου αγώνα, ή στις αδικίες ετών αν προτιμάτε, είδε ένα τέρας.
Για τον ΠΑΟΚ αυτή δεν ήταν μια από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ιστορία του, όπως ίσως θα πιστεύει όποιος διαβάσει μόνο το αποτέλεσμα σε καμιά εικοσαριά χρόνια. Για τον ΠΑΟΚ αυτή ήταν μια βραδιά απόλυτης ντροπής. Αν ο  Ιβάν Σαββίδης δεν την αντιμετωπίσει έτσι, τότε έχουμε ένα ικανό όσο και εξόχως ανησυχητικό πρώτο δείγμα του τι θα συμβεί εφόσον ο Πόντιος γίνει κάποτε το αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου...
Υ.Γ. Το κείμενο γράφτηκε πριν τις δηλώσεις Σαββίδη. Τις άκουσα μετά. Καμία ελπίδα...
 
Εδώ άλλα άρθρα για τον ίδιο:
 
 
Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τον συγκεκριμένο…
 
Υ.Γ.12:Για τον βάζελο Πάνο Βόγλη και το άρθρο του στο sport24  θα πω ότι έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης, μιας και για πολλά χρόνια δούλευε στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου. Και αναφέρομαι στην περίοδο του καλοκαιριού του 2012 μέχρι τις αρχές του 2015. Αυτά που περιγράφει τα έκανε ο πρώην εργοδότης του
 
Οχι θυμός, μίσος!
Επιμέλεια: Πάνος Βόγλης Δημοσίευση: 24 Οκτ. 2016 11:40
 
Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα επικρατεί μίσος. Μίσος κανονικό, όχι θυμός. Με βασικούς υπαίτιους κάποιους παράγοντες και φυσικά συγκεκριμένες ΠΑΕ, που παρασύρουν και ΜΜΕ, κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει. Γράφει ο Πάνος Βόγλης.

AdTech Ad
Μίσος, που δε σε αφήνει να χαρείς ένα ματς, ένα ντέρμπι, ένα πρωτάθλημα. Πάντα είχαμε προβλήματα με τη διαιτησία, με τα ΜΜΕ, με αυλικούς, με διάφορα φρούτα που ευδοκιμούν στο σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τόσο μίσος δεν είχαμε. Επεισόδια, παρατράγουδα, καζούρες, ναι φυσικά και είχαμε.
Αυτό που βιώνουμε πια, ξεπερνάει κάθε όριο λογικής. Όπως και πολλά άλλα πράγματα στη χώρα μας, για να είμαστε ειλικρινείς. Ο λόγος που τα ντέρμπι δεν τελειώνουν ή τελειώνουν με διακοπές ή με καθυστερήσεις κτλ, είναι επειδή πλέον δεν αποδεχόμαστε την ήττα. Και δεν αποδεχόμαστε την ήττα, επειδή επικρατεί τόσος φανατισμός, τόσο μίσος, που κρίνονται καριέρες και θέσεις εργασίας από ένα αποτέλεσμα. Από ένα φάουλ, ένα πέναλτι, ένα ανάποδο πλάγιο. Παράνοια.
Κάθε φορά μετά από ντέρμπι, μετά από ένα καυτό ματς ξέρουμε πως θα ασχοληθούμε με τη διαιτησία, την ατμόσφαιρα, την ανακοίνωση των ΠΑΕ, το ποιος την έχει πιο…μεγάλη (την ανακοίνωση φυσικά) και λιγότερο με την τακτική των προπονητών, τις κινήσεις των παικτών και όλα τα φυσιολογικά. Γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ; Γιατί νίκησε ο Ολυμπιακός; Τι λάθη έκανε ο Μπέντο; Πώς τα διόρθωσε; Τι κινήσεις ματ έκανε ο Ίβιτς; Που την πάτησε; Θα μας τα απαντήσει κανείς αυτά;
Μα για να τα απαντήσει, πρέπει να τα ρωτήσει κάποιος. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνουν κάποιοι στις Συνεντεύξεις Τύπου με σκοπό να την…πουν στον προπονητή. Φαινόμενο που το έχω δει σε ΟΛΑ τα ελληνικά γήπεδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το μίσος περνάει πλέον από ψηλά στα χαμηλά. Από την κεφαλή μιας ΠΑΕ, ως τον τελευταίο οπαδό, υπάλληλο, δημοσιογράφο, που νομίζει πως η ύπαρξη του και η αξιοπρέπεια του, κρίνονται από το δοκάρι και μέσα ή το δοκάρι και έξω. Επίπεδο κάλτσας. Μάλλον συγγνώμη. Δεν υπάρχει καν επίπεδο. Χάθηκε η μπάλα.
Εγώ νομίζω πως για το ντέρμπι υπάρχει πολλή ποδοσφαιρική κουβέντα, με τουλάχιστον 4-5 θέματα που προκύπτουν από τις κινήσεις των προπονητών, οι οποίοι δούλεψαν πολύ για το ματς. Ο Ίβιτς περισσότερο στην προετοιμασία και ο Μπέντο πιο πολύ κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Αλλά μέσα στον καπνό (όχι μόνο των καπνογόνων) πού να τα δεις αυτά; Άλλα είναι τα σημαντικά φαίνεται για κάποιους.
 
 
Υ.Γ.13:Ζητώ συγγνώμη για τον τεράστιο όγκο του κειμένου και τα πολλά υστερόγραφα, αλλά ο πόνος των πρωταθλητών καλοκαιριού είναι απύθμενος.

 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Η σύγχρονη πράσινη "Πυθία" του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ήττα εεε Νίκη (Τρα)Μπάκουλη,με άρθρα για Πούλιτζερ όπως "Διδακτική ήττα","Μια, δυο, τρεις, δεν μπορεί, θα μάθει",σε άρθρο της"ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο 5ΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ?",""WE WILL ALWAYS HAVE SEF"" και πολλών άλλων αριστουργημάτων της αθλητικής δημοσιογραφίας το τερμάτισε,γράφοντας ένα άρθρο-αγιογραφία για τον μποξέρ-χούλιγκαν-πρώην ποδοσφαιριστή που υποδύεται τον προπονητή της Κ20 του Παοκούλη,τον Πάμπλο Γκαρσία.Χωρίς κάποιος να διαβάσει το κείμενο περνάει την λανθασμένη εντύπωση ότι ο κόσμος του Θρύλου προκάλεσε τον άγιο αυτό παίκτη,κάτι που φυσικά είναι ψευδές:

http://www.sport24.gr/Columns/longform/ton-gkarsia-den-tha-ton-prokaleis...
"Τον Γκαρσία δεν θα τον προκαλείς. Τον Γκαρσία
Όταν ήταν παιδί του έμαθαν πως το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος. Από τότε ενεργούσε βάσει του "οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος". Αυτό λοιπόν, που έκανε ο Pablo Garcia στο τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό (Κ20) δεν το λες και έκπληξη. Έχει ομολογήσει άλλωστε πως "η ομάδα που αντιπαθώ περισσότερο είναι ο Ολυμπιακός".
Επιμέλεια: Νίκη ΜπάκουληΔημοσίευση: 25 Οκτ. 2016 17:08

ShareTweet22 Σχόλια
AdTech Ad
Ο Pablo Gabriel García Pérez είναι γνωστός στους φίλους του ΠΑΟΚ ως "Παύλος". Είναι ένας από αυτούς. Θα μπορούσαν να μην έχουν γνωριστεί καν, αν ο Gerard López Segú δεν "κοβόταν" στις ιατρικές εξετάσεις, το καλοκαίρι (2008) που οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας και Fernando Santos είχαν αποφασίζει να αλλάξουν άρδην το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Από το πώς εξελίχθηκε η ιστορία, μάλλον κάπως θα είχαν συναντηθεί οι δρόμοι, διότι προφανώς και επρόκειτο για καρμική σχέση.

Από την αγωνιστική περίοδο 1996-97 έως το 2014 που εγκατέλειψε την καριέρα του ποδοσφαιριστή -έχοντας φορέσει τις φανέλες των Montevideo Wanderers, Atlético Madrid B, Peñarol, Milan, Venezia, Osasuna, Real Madrid, Celta, Murcia, ΠΑΟΚ και Ξάνθης- μεταξύ πολλών άλλων, "χρεώθηκε" 107 κίτρινες κάρτες (έξι αποβολές, με δεύτερη κίτρινη) και 5 απευθείας κόκκινες, γιατί από όταν ήταν παιδί είχε μάθει πως το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος. Είναι ένας τύπος που "ξεκίνησα από ένα χωριό. Έπαιζα στην Εθνική Ουρουγουάης για δέκα χρόνια, πήγα στο Μουντιάλ, αγωνίστηκα σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης και ενώπιον των καλύτερων φιλάθλων στον κόσμο, αυτών του ΠΑΟΚ" και άρα "δεν μπορώ να είμαι αχάριστος".

Είναι συνεπής με τον εαυτό του, με ό,τι συνεπάγεται. Για αυτό και έχει ομολογήσει πως η ομάδα που αντιπαθεί περισσότερο "είναι ο Ολυμπιακός! Μετά από όλα όσα έχω περάσει στα ματς με αυτούς, δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο".

Άρα δεν θα έλεγες πως προκάλεσε έκπληξη η άσεμνη χειρονομία, στην οποία επιδόθηκε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, για το πρωτάθλημα K20. Από τα χρόνια που έπαιξε στο "Δικέφαλο του Βορρά" είχε καταστήσει σαφές πως αν προκληθεί, απαντά. Στον αγώνα που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη αφενός εκνευρίστηκε από αυτά που δεν έκαναν οι παίκτες του, αφετέρου άκουγε και ειρωνικά σχόλια των φιλάθλων και... δεν ήθελε περισσότερα για να ξεσπάσει. Έτσι ήταν μια ζωή. Τώρα θα αλλάξει;

Έλα σε ένα ταχύρρυθμο... μάθημα που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη βοήθεια του Κώστα Πετρωτού.

Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος
Σε μια από τις συνεντεύξεις που 'χει δώσει στη ζωή του, τον είχαν ρωτήσει για τα παιδικά του χρόνια. "Πήγαινα με το ζόρι κάθε μέρα στο σχολείο, γιατί δεν το αγαπούσα καθόλου. Σήμερα το μετανιώνω, γιατί καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η μόρφωση. Και για αυτό ως πατέρας συμβουλεύω τα παιδιά μου να διαβάζουν και να είναι καλοί άνθρωποι". Η οικογένεια του ήταν "δεμένη". Ο πατέρας του ήταν εργάτης σε εργοστάσιο με μπογιές και η μητέρα του οικιακή βοηθός. Ο κατά πέντε χρόνια μικρότερος, αδελφός του είναι νοσηλευτής. Έχει γραφτεί πως ως παιδί πέρασε δύσκολα. Διόρθωσε ότι "δεν ήμασταν πολύ φτωχοί, είχαμε ένα πιάτο φαγητό. Είχα μεγάλη αδυναμία στη μητέρα μου", η οποία ήθελε να σπουδάσει. Δεν του το επέβαλε. Τον προέτρεπε προς αυτήν την κατεύθυνση. Εκείνος όμως, είχε βρει τι τον έκανε ευτυχισμένο και οι γονείς του σεβάστηκαν την απόφαση του.

Ο Jorge Barrios ήταν ο δεύτερος πατέρας του. Ο πρώτος που πίστεψε σε εκείνον και την ικανότητα που είχε να γίνει ποδοσφαιριστής. Αυτός που τον έφερε και στην Ελλάδα. Είχαν βρεθεί μαζί στους Wanderers του Montevideo και ο... παλιός αναγνώρισε το ταλέντο του μικρού. "O Jorge μου μίλησε για τον κόσμο της ομάδας. Στην αρχή είχα αμφιβολίες. Με προβλημάτιζε κυρίως το θέμα της γλώσσας, έπειτα από δέκα χρόνια στην Ισπανία και με τα παιδιά μου να είναι μεγάλα. Μετά, μίλησα με τον Barrios και τον Pablo Contreras και πείστηκα να πάω στον ΠΑΟΚ". Τι του είπε ο Barrios; "Πως "δεν θα φύγεις ποτέ γιατί εκεί ο κόσμος είναι σαν την Ουρουγουάη, πολύ ζεστός και φιλικός". Του μίλησα για τις μεγάλες ομάδες της χώρας σας και όταν τον είδα στον ΠΑΟΚ χάρηκα. Είναι σαν γιος μου. Η ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ μου θυμίζει την ασπρόμαυρη φανέλα της ομάδας που ξεκινήσαμε, των Wanderers". Εκεί ο Pablo δεν είχε χρήματα, ώστε να παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο για την προπόνηση. "Είναι παιδί που έχει γνωρίσει δυσκολίες, ένας πολύ καλός άνθρωπος".

Εμείς πεινούσαμε, τώρα τα παιδιά τα 'χουν όλα
Σε αντιδιαστολή όσων έζησε εκείνος ως παιδί, είχε να αναφέρει πως "σήμερα παρατηρώ ότι όλοι οι γονείς πιέζουν τα παιδιά τους να παίξουν ποδόσφαιρο, είτε έχουν ταλέντο είτε όχι. Αυτό δεν είναι σωστό, γιατί λίγα μπορούν να τα καταφέρουν". Επιπροσθέτως "τώρα πια τα παιδιά τα 'χουν όλα. Δεν είναι πεινασμένα. Εμείς πεινούσαμε, με όλες τις σημασίες της λέξεως. Όταν ήμουν μικρός, κάναμε 3 προπονήσεις την ημέρα. Και δεν είχαμε να φάμε. Ένα ψωμί, λίγη μορταδέλα, νερό και πάλι προπόνηση. Θέλαμε να πετύχουμε. Είχαμε πολλά κίνητρα για να τα καταφέρουμε. Τώρα όλα έχουν αλλάξει. Κοιμόμουν σε παγκάκι, στο πάρκο ανάμεσα στις προπονήσεις. Όταν ήμουν στην Atlético Madrid (πήγε το 1997), κοιμόμουν στη χειρολαβή του λεωφορείου. Φορούσα παπούτσια Νο38, έως ότου το πόδι μου έφτασε το 42. Τώρα τα παιδιά θέλουν μάρκες. Δεν καταλαβαίνουν πως πρέπει να δουλέψουν, να τα κερδίσουν με την προσπάθεια τους. Να παλέψουν για να αποκτήσουν κάτι". Για την ιστορία, δεν πήγε μόνος στη Μαδρίτη, αλλά με τη Laura. Την παντρεύτηκε πριν το ταξίδι.

Στις 13 Δεκεμβρίου του 1997, μετά τη σεζόν στους Montevideo Wanderers και ως μέλος της Atlético, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, σε ματς του Κing Fahd Cup με τα Εμιράτα. Σύντομα έγινε... μόνιμο μέλος και μετείχε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Στην αρχή της διαδρομής ωστόσο, ήταν που διαπίστωσε μια από τις αλήθειες της ζωής του. "Έχω λίγους πραγματικούς φίλους. Από όταν ήμουν μικρός, με έμαθαν στην εθνική ότι το ποδόσφαιρο είναι σαν να πηγαίνεις στον πόλεμο, αγωνίζεσαι και οι άλλοι θέλουν να είναι καλύτεροι από σένα. Άρα δεν μπορούν να είναι "καθαροί" φίλοι σου. Από παιδί έμαθα πως το ποδόσφαιρο είναι μάχη. Ότι πρέπει να 'χεις σεβασμό. Μέσα στο γήπεδο θέλω να κερδίζω με οποιονδήποτε τρόπο. Προσπαθώ να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να κερδίσουμε. Γουστάρω τους παίκτες που αισθάνονται τη φανέλα που φορούν. Όσο καλός τεχνίτης και αν είσαι, αν δεν έχεις πάθος δεν κάνεις δουλειά".

Ως παίκτης της Real Madrid (το 2005) είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο, για τη φράση που χαρακτήρισε στο έπακρο την καριέρα του. Παρεμπιπτόντως, η δήλωση που είχε κάνει για το επίσημο περιοδικό της La Liga, το πρώτο πριν την εκκίνηση της σεζόν 2005-06. Δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Παρ' όλα αυτά, το πρόστιμο "έπεσε". Τι είχε πει; "Το ποδόσφαιρο για μένα είναι πόλεμος. Μπαίνεις στο γήπεδο και ο αντίπαλος θέλει να σε "σκοτώσει", οπότε είσαι υποχρεωμένος να τον "προλάβεις. Λειτουργώ πάντα με το οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος". Δεδομένης της φράσης που επέλεξε, πιστεύει στο Θεό; "Τελευταία όχι τόσο, επειδή βλέπω όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα στον κόσμο. Αν υπήρχε Θεός, δεν θα γίνονταν. Πίστευα, αλλά τώρα αμφιβάλλω". Ας γυρίσουμε στο "οφθαλμός αντί οφθαλμού".

Η ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΙΟΓΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΗΤΕΣ
Παίζει που λες στις 16 Νοεμβρίου του 2008, εναντίον του Ολυμπιακού, στο "Γ. Καραϊσκάκης". Διαιτητής ήταν ο Τάσος Κάκος. Σιγά μην δεν θυμάσαι τι έγινε εκείνη την ημέρα. Να σου μεταφέρω όμως, τι είχε να πει ο "θύτης" για το περιστατικό. "Στην προηγούμενη φάση, είχα δεχθεί αγκωνιά στο πρόσωπο. "Έχασα" 2-3 δόντια (τα οποία ήταν από πορσελάνη, ως... αντικατάσταση προηγούμενης απώλειας). Δεν ζήτησα αλλαγή". Πήρε εκδίκηση, με μια γροθιά στο στομάχι και αφότου βεβαιώθηκε πως ο ρέφερι δεν κοιτά.

"Πρώτος αυτός με χτύπησε και δεν μπορούσε να το αφήσω έτσι. Το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι που δεν του έριξα τη μπουνιά στο στόμα" πρόσθεσε. Η εξέδρα του ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει το νέο της ήρωα, ο οποίος έδειχνε έτοιμος να τα βάλει με όλους. Δεν μπορούσαν να τον... κάνουν καλά δέκα άνθρωποι, με τους οπαδούς του "Δικεφάλου" να εμπνέονται το "ΠΑΟΚ θρησκεία, τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Pablo τον Garcia" και να θεωρούν ότι η γροθιά δεν δόθηκε στον Diogo, αλλά στο "κατεστημένο" (βλ. Ολυμπιακός).

Ο Garcia προσπάθησε να φέρει και κλωτσιά στον Diogo, κατά την έξοδο των ομάδων, με τον Κάκο να βάζει τον Ουρουγουανό στη "μαύρη λίστα", μην μπορώντας να αποδεχθεί πως έχασε τη φάση. Χρόνια μετά διευκρίνισε πως "ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, εκεί και "πεθαίνει". Αυτό μου το είχαν μάθει επίσης, από όταν ήμουν μικρός. Πως ο αμυντικός για παράδειγμα, πρέπει να ενημερώνει άμεσα τον αντίπαλο επιθετικό πως... σήμερα θα είναι μια κακή μέρα για εκείνον!". Σημειωτέον, ο Κάκος δεν είδε τι έγινε, τον άφησε να παίξει έως το 89', όταν αποβλήθηκε. Αφότου εξέτισε την ποινή του, επέστρεψε σε ματς με τον Θρασύμβουλο, όταν είδε μια κίτρινη κάρτα, του ανέβηκε η πίεση, δάγκωσε εκνευρισμένος το κάτω άκρο της φανέλας του και ο διαιτητής Δαλούκας του έδειξε δεύτερη κίτρινη και το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Εκείνος είχε δηλώσει "υπάρχουν πολλοί στους οποίους δεν αρέσει ο τρόπος που παίζω. Ίσως να θέλουν να φορέσω φούστα".

Εξυπακούεται πως όλοι οι διαιτητές τον είχαν... βάλει στη λίστα με τα SOS (βλ. παίκτες που πρέπει να προσέχουμε, για να μην εκτεθούμε). Έως το τέλος της σεζόν 2008-09, είχε δει τρεις κίτρινες, δύο διπλές κίτρινες και μία απευθείας κόκκινη σε 23 ματς. Είχε διανθίσει τη λίστα με τις καλύτερες ατάκες του, με δηλώσεις του στιλ "ο Κάκος νομίζει πως είναι ο Collina, αλλά Collina είναι μόνο ένας. Ήρθε για να μας κλέψει. Είναι ο χειρότερος διαιτητής στην Ελλάδα" και "αν έκανα εγώ το φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στον Olivier Sorlin (σε ματς Κυπέλλου), θα είχα αποβληθεί, θα μου απαγόρευαν να παίξω μπάλα για μερικούς μήνες και θα καλούσαν και την αστυνομία να με συλλάβει".

Στο γήπεδο δεν αναγνωρίζω ούτε τη μάνα μου
Από τις 5 Ιανουαρίου του 2008, ως παίκτης της Murcia (όπου είχε δοθεί ως δανεικός από τη Real Madrid, ένα χρόνο μετά το δανεισμό του στη Celta) είχε εξηγήσει στη Marca ότι "στο γήπεδο δεν αναγνωρίζω ούτε τη μάνα μου". Ο Juanmi Hernandez, o δημοσιογράφος που υπέγραφε το κείμενο, είχε εξηγήσει ότι "αυτή η φράση είναι χαρακτηριστική όσων υπάρχουν στο μυαλό του ηγέτη της Real Murcia. Αν κάποιος πιστεύει πως οι εμπειρίες που έχει αποκτήσει ήδη στα γήπεδα, τον έχουν αλλάξει απλά πλανώνται πλάνην οικτρά. Ομολογεί πως κρατά τις καλές αναμνήσεις, απ' όπου και αν έχει αγωνιστεί και υπόσχεται πως... θα έλθουν πολλοί περισσότεροι "πόλεμοι", οι οποίοι ξεκινούν με τη σέντρα κάθε ματς.

"Όταν ξεκινά το παιχνίδι δεν είμαι φίλος κανενός. Όλοι όσοι είναι απέναντι μου, είναι "εχθροί" μου. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, όλοι είναι φίλοι και μπορούμε να πιούμε κάτι μαζί, σχολιάζοντας όσα έγιναν". Ένας από τους φίλους του ήταν ο συμπατριώτης του, Mario Regueiro, ο οποίος τη σεζόν 2008-09 έπαιζε στον Άρη. Πριν το ματς της Τούμπας, σε καφέ που έπιναν, του είπε χαριτολογώντας (ενδεχομένως και... δίκην αστείου) "να βάλεις καλαμίδα μέχρι το λαιμό, και μετά να έρθεις στην Τούμπα".

Της συνέντευξης στη Marca επέκειτο ματς με την Osasuna, την ομάδα που τον καθιέρωσε στην Ισπανία (2002-05). Εξήγησε πως πέρασε υπέροχα εκεί και ότι "ο κόσμος με αγάπησε τόσο που θα ήθελα να κλείσω εκεί την καριέρα μου. Έτσι όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο". Δεν έκλεισε την καριέρα του στην Osasuna. Την "έκλεισε" στον ΠΑΟΚ που αν τον ρωτάς, ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο, έτσι όπως εξελίχθηκε η καριέρα του.

Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή
Μετά τον πρώτο χρόνο, έκανε προσπάθεια να προσαρμοστεί. "Αν δεν την έκανα, θα με είχαν διώξει από τον ΠΑΟΚ", είχε πει. Και έλεγε αλήθειες. Καιρό κυκλοφορούσε φήμη σχετική με τη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης την επιβεβαίωσε, τον Αύγουστο του 2009. Είχε πει πως "δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν πως είναι τα αφεντικά στα αποδυτήρια. Όποιος ξαναδημιουργήσει πρόβλημα, θα τεθεί εκτός ομάδας". Στις 13 εκείνου του μήνα, σε φιλικό με τον Εργοτέλη, ο κόσμος ύψωσε πανό που έγραφε "No Garcia, no party".

Τον είχαν φωνάξει, για να τον ενημερώσουν πως υπάρχει σκέψη για διακοπή συμβολαίου. Τελικά έμεινε, με παρέμβαση του τότε προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη. Του είπε "όσο είμαι εδώ, θα είσαι εδώ, αρκεί να αλλάξεις αυτό με τις κάρτες". Την ερχόμενη χρονιά, ψηφίστηκε MVP και σε 3116 αγωνιστικά λεπτά δεν αποχώρησε μια φορά... πριν την ώρα του. Από την πρώτη του συμμετοχή -σε ματς με την Τρίπολη- έδειξε πως κατάλαβε τι είχε κάνει λάθος. Σε 27 ματς δεν αποβλήθηκε έστω μια φορά. Είχε "δει" δέκα κίτρινες, που δεν ήταν δα, και έγκλημα, εξ ου και οι διοικούντες τον κάλεσαν ενώ ήταν σε εξέλιξη η σεζόν για να συμφωνήσουν επί επέκτασης. Την υπέγραψε για λιγότερα χρήματα -και ενώ ήταν σε θέση να ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα.

Διευκρίνισε ότι "ποτέ δεν σκέφτηκα τα χρήματα, ποτέ δεν κοίταξα τους όρους του συμβολαίου. Απλά ήθελα να είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη θέση που αγωνιζόμουν. Δεν μετρώνται όλα στην ζωή με χρήματα Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή. Αυτή η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε μένα και την οικογένειά μου είναι απίστευτη". Αυτό φυσικά και εκτιμήθηκε από όλους. Είχε σκεφτεί αλήθεια, πως θα τα ζήσει όλα αυτά, όταν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2008 και τον περίμεναν έτυχε... αυτής της υποδοχής;

"Τότε περίμενα ότι θα μείνω δυο χρόνια, για όσα είχα υπογράψει και πως μετά θα πάω στην Ουρουγουάη. Άλλαζε όμως, η ιστορία κάθε μέρα" είχε ομολογήσει το 2015 σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ3. Παραδέχθηκε και ότι "έκανα λάθος που μιλούσα με συμπαίκτες μου ισπανικά και δεν έμαθα καλά ελληνικά. Τώρα, εδώ και ένα μήνα κάνω μαθήματα δυο φορές κάθε εβδομάδα. Είναι δύσκολη η γλώσσα. Έχει πολλά "γιώτα". Έχω τεστ για αύριο και δεν έχω διαβάσει. Δασκάλα... συγγνώμη.

"Εσύ έχεις τα μάτια και το βλέμμα του ΠΑΟΚ"
Από το 2008 μέχρι τη σήμερον ημέρα "εισπράττω την ίδια αγάπη. Στη Νότιο Αμερική ο κόσμος γνωρίζει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Όχι τον ΠΑΟΚ. Όταν ήταν να έλθω εδώ, σκεφτόμουν πως θα παίξω δυο χρόνια χαλαρά, χωρίς πίεση από τον κόσμο, χωρίς τίποτα. Ήρθα εδώ και είπα "τι είναι αυτό;", όταν είδα τον κόσμο στις εξέδρες. Είπα "τώρα πρέπει να παίξω καλά". Δεν περίμενα ό,τι είδα από το αεροδρόμιο και μετά. Έπαιξα στη Real Madrid που θεωρείται η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και μετά έπαιξα στον ΠΑΟΚ που έχει τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο". Του αποτυπώθηκε μια ατάκα που του είχε πει, στην άφιξη του, οπαδός της ομάδας. Το "εσύ έχεις τα μάτια και το βλέμμα του ΠΑΟΚ".

ΤΟ ΘΕΡΜΟΣ ΕΓΡΑΦΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ"
Σου έχουν πει για το mate; Να σου πω εγώ: είναι το εθνικό ποτό της Ουρουγουάης και πρόκειται για καφεϊνούχο ρόφημα που ετοιμάζεται με αποξηραμένα φύλλα του φυτού Yerba mate. Έχει 24 βιταμίνες, 15 αμινοξέα, είναι διεγερτικό, καθυστερεί γη γήρανση, καταπολεμά την κούραση και βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να "καθαρίσει".

Παρεμπιπτόντως, τονώνει και το νευρικό σύστημα! Στα χρόνια λοιπόν, που έπαιξε ο Garcia στον ΠΑΟΚ εμφανιζόταν σε κάθε προπόνηση, με ένα θερμός στο μπράτσο, το οποίο περιείχε mate. Το... αξεσουάρ έγραφε πάνω "ελευθερία ή θάνατος". Πολλοί είχαν ζητήσει να δοκιμάσουν, ουδείς το έκανε για δεύτερη φορά. Σημειωτέον, το mate είναι εθνικό ποτό και της Αργεντινής "αλλά εκεί βάζουν ζάχαρη" είχε εξηγήσει ο "Παύλος", για να διευκρινίσει ποιος είναι άντρας... και ποιος όχι. Η ακριβής δήλωση είχε ως εξής: "Είναι ένα τσάι που έπιναν οι Ινδιάνοι. Στην Ουρουγουάη, μπορεί να μην βρεις φαγητό σε ένα σπίτι, αλλά Μάτε θα βρεις. Το πίνουν και στην Αργεντινή, αλλά με ζάχαρη, σαν τις γυναίκες. Εμείς το πίνουμε σκέτο, σαν άνδρες. Τώρα που κάνει κρύο όμως, προτιμώ και το ρακόμελο".

Δεν του αρέσει να ξενυχτάει ("γλεντάω στο σπίτι μου πίνοντας κρασί. Ποτέ δεν πήγα στα μπουζούκια. Επιπλέον, μου αρέσει να πηγαίνω για ψάρεμα, γιατί με χαλαρώνει"), δεν πίνει "παρά ένα τσίπουρο με φίλους", αλλά όταν πίνει "χορεύω τα πάντα. Μέχρι και ζεϊμπέκικο". Δεν πήγε στα μπουζούκια ούτε για τον εορτασμό της πρόκρισης στο Champions League, το 2010. Είπε στους συμπαίκτες του "με περιμένει η γυναίκα μου, με τον πάγο για τα πόδια μου".

Έκανα πολλά λάθη
"Όταν ήμουν μικρός 'έκανα πολλά λάθη με τα συμβόλαιά μου, φερόμουν σαν ένας αθώος επαρχιώτης που εμπιστευόταν απόλυτα τον εκπρόσωπό του και έβαζε την υπογραφή του εύκολα, χωρίς σκέψη. Πίστευα ότι ο λόγος είναι πιο σπουδαίος από ένα συμβόλαιο. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι". Αν έχει μετανιώσει για κάποια απόφαση; "Στην ποδοσφαιρική μου καριέρα είχα πάρα πολλά προβλήματα. Πάντα οι πράξεις μου ήταν από καρδιάς, γιατί δεν λειτουργώ με τη λογική".

Ένα άλλος λάθος που έκανε "ήταν ότι έχω "φάει" πολλές κάρτες. Κίτρινες, κόκκινες, όλες. Πράσινη δεν είχε. Αν είχε θα την "έτρωγα" και αυτή. Μου αρέσουν οι παίκτες με ταμπεραμέντο. Εγώ αντιδρούσα γιατί με χτυπούσαν. Είναι δύσκολο να βλέπεις πως ο διαιτητής σε "κλέβει". Εγώ θέλω να κερδίσω, θέλω να φύγει ο κόσμος χαρούμενος. Βλέπω μέσα στο γήπεδο πως κάποιοι προσπαθούν να μου "κλέψουν" το ματς και ομολογώ πως είναι πολύ δύσκολο να κρατηθώ".

Θυμώνω πολύ με την αδικία
Θα έλεγες πως έχει αναπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου. Όπως το αντιλαμβάνεται αυτός -γιατί δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Έχει ομολογήσει και ότι ένιωσε την αδικία και ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. "Η πρώτη φορά που έφυγα από τον ΠΑΟΚ, γιατί δεν έφυγα όπως θα ήθελα. Δεν μάλωσα με κανέναν, μόνο επειδή σεβάστηκα την ομάδα και τον κόσμο. Γι' αυτό έφυγα με το στόμα κλειστό, χωρίς να πω όσα ήθελα. Σε άλλη περίπτωση, αν ήμουν σε άλλη ομάδα, θα έμενα και θα τους έλεγα ότι δεν πάω πουθενά, δεν φεύγω, έχω συμβόλαιο! Είμαι εξοργισμένος με ό,τι έγινε τότε και ήταν η χειρότερη στιγμή μου στη Θεσσαλονίκη". Να σου θυμίσω όμως, και τι είχε γίνει.

Στις 23 Μαΐου του 2012, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πως ο Garcia υπέγραψε μονοετή επέκταση, την οποία δεν εξάντλησε... οριακά. Στις 20/3 του 2013 ανακοινώθηκε το τέλος της σχέσης. Προηγήθηκαν ουκ ολίγα τζαρτζαρίσματα με τον Γιώργο Δώνη. Ο Ουρουγουανός συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου, όπου εξέπληξε τα πλήθη, όταν ενημέρωσε πως θα διαβάσει κάποιες σημειώσεις του -ότι δεν θα αφήσει το πάθος να κυριεύσει τη στιγμή. Τόνισε ότι φεύγει λόγω έλλειψης σεβασμού. Ενόσω μιλούσε, η σύζυγος του και τα παιδιά του έβαλαν τα κλάματα και μαζί τους η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκόμενων.

Μεταξύ αυτών που είπε ήταν ότι "ποτέ δεν θα κάνω κακό στον ΠΑΟΚ" και πως "προτιμώ να χάσω με διαφάνεια και όχι να κερδίσω με άλλους τρόπους. Τους τελευταίους μήνες έχω περάσει πολύ άσχημα" και κατέληξε στο "σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε σαν αδερφό δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές που έχουν περάσει από την ομάδα. Τους φυσικοθεραπευτές, όλους. Περάσαμε στιγμές καλές και κακές, μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία".

Η ιστορία έχει γράψει πως ο Δώνης τον ώθησε στην έξοδο. Η αλήθεια ήταν πως είχε αρχίσει τη φθίνουσα πορεία ως παίκτης, γεγονός πάνω στο οποίο είχαν συμφωνήσει όλοι στον ΠΑΟΚ. Κανείς όμως, δεν το έλεγε, δεδομένης της λατρείας του κόσμου προς τον Garcia.

Όπως διάβασες ήδη, αδικία ένιωσε και από την πλευρά των διαιτητών. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Barrios τον Απρίλιο του 2011, είχε πει πως "ο Pablo είναι πολύ ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ, αλλά μου κάνει συνέχεια παράπονα πως τον κλέβει η διαιτησία. Αυτό είναι κάτι που μου 'χει πει πολλές φορές, ως το λόγο ότι δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα". Ως την πιο τρανό παράδειγμα αυτών των παραπόνων, ανέφερε το Άρης-ΠΑΟΚ που διεξήχθη στις 14 Μαρτίου του 2010. Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Σπάθας. Εκείνο το βράδυ, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχασε ουσιαστικά τις όποιες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο. Όλοι περίμεναν πως ο Garcia θα ξεσπάσει. Τους απογοήτευσε. Εκείνο το βράδυ. Γιατί μετά το επόμενο ματς, με την ΑΕΚ άστραψε και βρόντηξε.

"Ο διαιτητής του προηγούμενου αγώνα, ουσιαστικά μας έκοψε την όρεξη. Την περσινή χρονιά, έστειλαν τον διαιτητή που σφύριξε το σημερινό παιχνίδι για να μας σκοτώσουν και φέτος στέλνουν αυτόν που σφύριξε στον αγώνα με τον Άρη. Στον προηγούμενο αγώνα δεν λέω ότι παίξαμε καλά. Ωστόσο, όταν ο διαιτητής σου καταλογίζει κίτρινη κάρτα, χωρίς μάλιστα να είχες κάνεις φάουλ, καταλαβαίνεις πολλά. Αυτές οι περιπτώσεις σε κάνουν να νιώθεις πόσα λεφτά του έχουν δώσει κι αυτό το λέω μεταφορικά".

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το 2015 στην ΕΡΤ 3, τον ρώτησαν αν ο ΠΑΟΚ του 2010 θα μπορούσε να 'χει πάρει το πρωτάθλημα. Με την απόσταση των χρόνων -και την αποστρατεία του- σχολίασε "μιλάμε για διαιτητές ή όχι; Από τους διαιτητές εκείνης της χρονιάς, πόσους και πόσο καιρό τους τιμώρησαν, αφήνοντάς τους εκτός που μας είχανε κάνει τέτοια ζημιά; Πέντε μήνες έξω; Ούτε! Και μετά ξανά. Δεν υπάρχει. Καλύτερα να μην μιλάμε τώρα. Ρουφιάνοι! Αν δεν είχανε γίνει όλα αυτά εκείνη την εποχή και ειδικά στο Χαριλάου, τότε σίγουρα θα είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα". Αποκάλυψε και πως όταν ο Σπάθας του έδειξε κίτρινη, για τάκλιν στο 3ο λεπτό, του είπε "αν θες τώρα, παίξε σκληρά".

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ "ΕΣΠΑΣΕ"
Δεν φιλτράρει τις σκέψεις του και συνηθίζει να λέει ό,τι νιώθει. "Πάντα έτσι ήμουν. Λέω αυτό που σκέφτομαι. Φέρομαι όπως βλέπω ότι είναι απαραίτητο. Δεν είμαι ο άρχοντας της αλήθειας. Προσπαθώ να κάνω πάντα αυτό που θεωρώ σωστό και δίκαιο". Στο τέλος της ημέρας, η βασική του αρχή είναι μία: δεν πειράζει όποιον δεν τον ενοχλεί. Άπαξ όμως, και τον χτυπήσεις ή τον προσβάλεις, οφείλεις να θεωρείς σίγουρη την απάντηση. Λένε πως οι επιθετικοί άνθρωποι, είναι στην ουσία ευαίσθητοι και στην προσπάθεια τους να καλύψουν αυτήν την... αδυναμία, έχουν υπερβολικές αντιδράσεις. "Ναι, είμαι πολύ ευαίσθητος, αλλά δεν το δείχνω. Προτιμώ να κρατάω μέσα μου τα συναισθήματα, χωρίς να τα εξωτερικεύω. Σκληρός είναι μόνο στο γήπεδο. Έτσι ήμουν από μικρός. Εκτός γηπέδου είμαι ένας ήρεμος και ντροπαλός άνθρωπος, αλλά παραμένω κλειστός ως χαρακτήρας". Και ναι, έχει κλάψει "αλλά δεν με έχει δει κανείς". Μια φορά που "έσπασε" ήταν μετά το θάνατο της μητέρας του.

Για τη στιγμή που ζούσα, μπορώ να πω ότι δεν έβαλα εγώ το γκολ, αλλά η μητέρα μου. Ήταν σαν να είχε "παγώσει" η στιγμή και δεν κοίταξα καν πού πάει η μπάλα.
Στις 12 Φεβρουαρίου του 2010 η μητέρα του εγκατέλειψε το μάταιο τούτο κόσμο. Απροσδόκητα και αιφνίδια. Ο Garcia ζήτησε και έλαβε άδεια να παραστεί στο τελευταίο αντίο. Οι φίλοι του έλεγαν πως "θέλουμε να κερδίσουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα και για αυτόν". Ακολουθούσε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μολονότι έλειπε πέντε ημέρες, όταν ζήτησε να παίξει, ο Santos του είπε αμέσως ΟΚ. Στο 67ο λεπτό ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όταν εκείνος άρχισε να ουρλιάζει, να κλωτσάει ό,τι είχε μπροστά του και τελικά να "χάνεται" στην αγκαλιά των συμπαικτών του, πριν κοιτάξει τον ουρανό και ξεσπάσει σε κλάματα. Ο Zlatan Muslimović τον αγκαλιάζει και του σκουπίζει τα δάκρυα. ""Για τη στιγμή που ζούσα, μπορώ να πω ότι δεν έβαλα εγώ το γκολ, αλλά η μητέρα μου. Ήταν σαν να είχε "παγώσει" η στιγμή και δεν κοίταξα καν πού πάει η μπάλα".

Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ
Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ "με κάλεσε ο πρόεδρος, που είναι Ρώσος, να πάω και να του μιλήσω" είχε πει σε ισπανική εφημερίδα "πήγα και του εξήγησα ποιος είμαι, πώς μπορεί να με χρησιμοποιήσει και μου είπε ότι ήθελε να είμαι μαζί τους στην ομάδα. Αποφάσισα ότι αυτό που ήθελα να κάνω καλύτερα ήταν να είμαι στο γραφείο και να αναζητώ ποδοσφαιριστές, από το να είμαι στο γήπεδο και να κάνω τον προπονητή. Πέρασα ένα μήνα στο γραφείο, όπου δεν υπήρχε τεχνικός διευθυντής, αλλά σύντομα ο πρόεδρος προσέλαβε έναν μάνατζερ και δεν παίξαμε καθόλου… μπάλα με τη λίστα των ποδοσφαιριστών που τους είχα ετοιμάσει και είχε πολλούς παίκτες από τη λατινική Αμερική. Τότε, αποφάσισα πως θα πρέπει να φύγω και να ξεκινήσω καριέρα προπονητή". Ο ΠΑΟΚ του έδωσε την Κ17, πριν τον προωθήσει στη θέση που άφησε κενή ο Βλάνταν Ίβιτς, όταν ανέλαβε την πρώτη ομάδα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ;
Ουδείς είναι ατρόμητος, όταν δεν πορεύεται μόνος του σε αυτήν τη ζωή. Όταν έχει ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεται. Τότε είναι που "λυγίζουν" και οι πιο σκληροί. Χαρακτηριστικά, έχει παραδεχθεί ότι "το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως πάθει κάτι η οικογένειά μου. Αν είναι υγιής, τότε δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα. Πάντα, ακόμα και στα δύσκολα έκανα τα πάντα χωρίς αντάλλαγμα. Το ποδόσφαιρο έκανε τα πάντα για μένα. Έφυγα μικρός από το χωριό μου χωρίς κανένα φόβο. Έχω κερδίσει στην ζωή".

ΟΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ

*"Τον Beckham τον παίζουν όλοι δυνατά, γιατί τον ζηλεύουν επειδή είναι όμορφος" -σημείωση: στη συνύπαρξη τους στη Real Madrid, είχε κολλήσει στο ντουλαπάκι του, στα αποδυτήρια εξώφυλλο της Victoria... με τα απολύτως απαραίτητα. "Έκανα πλάκα! Ήταν καλό παιδί και τα βρήκαμε".

*"Έκανες λάθος" -έγραψε στο SMS που είχε στείλει στον Pablo Contreras, όταν ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό -από την Colo-Colo.

*"Ποιοι Galacticos και ποια αστέρια; Τα αστέρια είναι στον ουρανό" για τη συμμετοχή του στους original Galacticos, αυτούς της σεζόν 2003-04.

*"Ακούω "παιδιά, παιδιά" για παίκτες που είναι 17-18 χρόνων. Δεν είναι παιδιά. Είναι άνδρες".

*"Παίζω τόσα χρόνια ποδόσφαιρο, δεν έχω κάνει άλλη προετοιμασία στης οποίας τις προπονήσεις να μην ιδρώνω" -ενημέρωσε τον Ζαγοράκη, για τον Mario Beretta, ενώ η ομάδα ήταν στη Γερμανία και προετοιμαζόταν. Την τρίτη ημέρα ο Ιταλός έδωσε ρεπό και πήγε για ηλιοθεραπεία και ο Garcia έπαθε εγκεφαλικό.

*"Αν θέλετε να μείνετε με αυτόν τον προπονητή, κανένα πρόβλημα. Φέρτε μου το συμβόλαιο μου να υπογράψω τη λύση συνεργασίας" -την ημέρα που η διοίκηση του ΠΑΟΚ κλήθηκε να αποφασίσει ή Beretta ή Garcia.

Ο δρόμος του, στην Αρναία -με τη δημοτική αρχή να αντιδρά και το Σύνδεσμο του ΠΑΟΚ να εξηγεί ότι "επρόκειτο για χάπενινγκ που διήρκεσε μια μέρα"
*"Είχαν έλθει ένας νέος πρόεδρος και ένας νέος προπονητής και διαπίστωσα ότι δεν με υπολόγιζε στα σχέδια τους. Όταν είδα όχι και τόσο ξεκάθαρα πράγματα, είδες... άρπαξα την τσάντα και πήγα στο σπίτι" -για τη διακοπή του συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ, το 2013.

*"Όταν έφυγε ο Δώνης και ήλθε ο Στέφενς, μου ζήτησε να επιστρέψω. Δεν μου είπε πως δεν του κάνω. Με διατηρούσε στο ρόστερ, αλλά δεν με χρησιμοποιούσε μολονότι η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Σε μια συνέντευξη Τύπου τον ρώτησαν γιατί δεν παίζω. Είπε "ελάτε να δείτε πώς προπονείται". Την επομένη αρνήθηκε αυτή τη δήλωση, στα αποδυτήρια. Βγήκα από το ντους, πήρα τα πράγματα μου, και εκεί τελείωσε η ιστορία, όπως και ο Γκαρσία ως παίκτης του ΠΑΟΚ".

*"Στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, στην Κωνσταντινούπολη όντως έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου. Είχε παθιαστεί πολύ ο κόσμος, ήταν σημαντικό ματς. Ήταν σύνολο πολλών πραγμάτων. Ήταν και ένα από τα καλύτερα ματς του ΠΑΟΚ. Η Φενέρ είχε πολλαπλάσιο μπάτζετ, αν και στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν τα λεφτά. Είχαμε πάρα πολύ πάθος. Ήμασταν ομάδα. Ενωμένοι. Όλοι μαζί".

Είναι ο μόνος εν ενεργεία παίκτης του ΠΑΟΚ, που είδε το όνομα του να γίνεται όνομα fan club, στη Σκύδρα.
*"Για εμένα, αυτό είναι πολύ μεγάλη τιμή. Δεν έχω ζητήσει ποτέ τίποτα από κανέναν. Όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλη μου την καριέρα. Πάντοτε προσπαθούσα να δώσω το 100% για να παίζω για τη φανέλα. Πώς είχε παίξει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, για τα χρώματα της ομάδας; Ε, έτσι πρέπει να παίζουν πάντα οι παίκτες του".

*"Είχα πάει στο σύνδεσμο στα Χανιά. Τι είδα; Πολύ αρνί. Πρωί αρνί, μεσημέρι αρνί, βράδυ αρνί! Δεν θέλω να το ξαναδώ για ένα χρόνο. Όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο, ξεκίνησαν τους πυροβολισμούς!". Στην Ουρουγουάη δεν έχουν τέτοια έθιμα; "Έχουμε όπλα, αλλά τα χρησιμοποιούν για να σε κλέψουν".

*"Το "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να ξανασηκωθείς" το έμαθα από έναν γυμναστή που είχα σε μικρός. Τον άκουγα να το λέει συνέχεια, μου έμεινε και το ακολούθησα ως στάση ζωής". Το έκανε και tattoo στο στήθος. Όταν του είπαν πως το χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε "αυτό είναι ωραίο όχι μόνο να το λένε, αλλά και να το κάνουν πράξη οι πολιτικοί. Πρέπει να μαζευτούν όλοι οι πρόεδροι των χωρών, παγκοσμίως και να σκοτωθούν μεταξύ τους. Να μην την πληρώνουν αθώοι, που στέλνονται στους πολέμους

*"Έχω παίξει σε μεγάλα πρωτάθλημα και μεγάλα γήπεδα. Καλό το Bernabeu της Real, καλό το Nou Camp της Barcelona, αλλά η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν υπάρχει πουθενά!".

*"Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα (με την είσοδο αντικειμένων στις εξέδρες) πρέπει να βελτιωθούν. Δεν είναι καινούργια. Υπάρχουν πολλά σκοτεινά πράγματα, πίσω από αυτά τα συμβάντα. Μη κοιτάμε μόνο όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κοιτάξτε τι γίνεται και στη FIFA. Όλοι είναι με το ένα πόδι στη φυλακή. Όλος ο κόσμος δεν είναι σωστός. Το ένα φέρνει το άλλο. Αν δεν υπάρχει ισονομία, ρατσισμός, αξιοκρατία, δεν θα υπάρχει ειρήνη. Γενικά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο".

Γενικά, έχει πολλές ανησυχίες τις οποίες μοιράζεται με τους "ακόλουθους" του στο Instagram.
*"Αυτό που μας πείραξε πιο πολύ ήταν αυτά που κάνανε στον Γιασέρ (φροντιστής του ΠΑΟΚ). Ήταν άνανδρο. Δεν είναι αντρίκειο να επιτίθενται τρεις σε έναν. Καλά θα κάνουν αυτοί που το έκαναν να προσέξουν, γιατί μπορεί να τους χτυπήσουν... οι Ταλιμπάν" -για τζαρζάρισμα στη φυσούνα του "Γ. Καραϊσκάκης".

*"Σίγουρα οι οπαδοί μας είναι η μεγάλη διαφορά. Δεν έχω δει τέτοιους οπαδούς είτε στην Ευρώπη είτε στην Λατινική Αμερική, πιο παθιασμένους, πιο φανατικούς με την ομάδας του. Έχουν μεγάλα αρχ…".

*"Η Μύκονος είναι κοσμικό νησί, δεν είναι για αριστερούς. Τι δουλειά έχω εγώ εκεί;"

*"Δεν αντέχω την προσπάθεια εξαπάτησης: Το θέατρο. Προτιμώ έναν αντίπαλο που με κλωτσάει συνεχώς από έναν που, όταν τον πλησιάζεις, πέφτει ζητώντας φάουλ. Είμαστε άντρες, πρέπει να μαχόμαστε με αξιοπρέπεια".

*"Ποτέ δεν σκέφτομαι μακροπρόθεσμα, ενεργώ καθημερινά. Στόχος μου τώρα είναι να ολοκληρώσω το τρίτο μέρος των μαθημάτων (για να πάρει δίπλωμα προπονητή UEFApro) και αν είμαι σε θέση να μπορώ να κάθομαι σε πάγκο επαγγελματικών ομάδων, τότε θα το δούμε".

*"Δεν υπάρχει καμία δόξα, πέραν του να έχουμε οικογένεια και φίλους που μας αγαπούν".

Η τελευταία του ανάρτηση στο Instagram (όπου αν δεν τον ακολουθείτε, μπορείτε να τον βρείτε ως "charrua5" αφορά μια φράση του Eduardo Galeano, Ουρουγουανού δημοσιογράφου, συγγραφέα και λογοτέχνη, γεννημένου στο "σπίτι" του Garcia, το Μontevideo. Ο "Παύλος" έκανε και τη μετάφραση στα ελληνικά."

Με τον μαλαματινομάχο Γκαρσία έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121119/o-pamplo-gkarsia-kai-...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140111/pamplo-gkarsia-tasos-...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140114/i-diafora-thryloy-kai...

Όπως επίσης και με τη μεγάλη προφήτισσα:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131108/oracle-niki-mpakoyli

Εικόνα koropi48

Επειδή δεν βλέπω στα σάιτ, αλλά ούτε και στη δικαιοσύνη να κουνιέται φύλλο, πλήρης άπνοια, περιμένω αντιδράσεις στα παρακάτω:
1. Κάποιος γκαρσία, πιο αργός από αραμπά, που έκοβε μπάλα μόνο με βαλέ ή με φαλτσέτα, έκανε καριέρα από μια μπουνιά που έδωσε εκτός φάσης σε παίχτη του ΘΡΥΛΟΥ στο ναό και έκτοτε λατρεύεται και τιμάται κάθε 26η Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος έκανε άσεμνες χειρονομίες προς φιλάθλους αντίπαλης ομάδας σε αγώνα μικρών ηλικιών, δυσφημώντας το άθλημα, ενώ ταυτόχρονα η όλη συμπεριφορά του εξέγειρε το κοινό, με σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο την είσοδο εντός αγωνιστικού χώρου και την πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων, τα οποία, λόγω της πολύ μικρής παρουσίας αστυνομικών οργάνων, ήταν δυνατό να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς. Κανένα πειθαρχικό όργανο ή επιτροπή φιλάθλου πνεύματος ή οτιδήποτε άλλο, θα κινηθεί, για να προλάβουμε τα χειρότερα την άλλη φορά;
2. Από ρωσία μεταδόθηκε το μεσημέρι ανακοίνωση του ιδιοκτήτη ποντίου καθηγητού ελληνκής φιλογογίας, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο ότι θα το βασανίζει επί 90 χρόνια, όσα χρόνια βασανίζεται λέει ο μπάουγκ. Καμια δικαστική αρχή ή καμια μυστική υπηρεσία ακούν αυτές τις δηλώσεις, με τις οποίες ρίχνει βενζίνη στη φλόγα των πιο ακραίων οπαδικών ενστίκτων (ώστε να προκληθούν συγκρούσεις και θύματα) και υποδαυλίζει έναν ανύπαρκτο εθνικό διαχωρισμό της χώρας και του έθνους (βόρειοι-νότιοι), ιδιαίτερα επικίνδυνο στις κρίσιμες ώρες που διανύει ο λαός μας; Το ξέρουμε ότι ο μόσκοβος λιγουρεύεται το λιμάνι του βορά, αλλά τόσο απροκάλυπτα;
Θα συνεχίσετε όλοι να κοιμάστε και για ένα εικοσάρικο να γράφετε ό,τι τους αρέσει;

Εικόνα apostolos gaganis

Άκρως επίκαιρα και απολύτως εύλογα και τα δύο ερωτήματα... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Εικόνα aris belem

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΔΕΡΦΕ RESPECT, όπως και για την αντοχή σου να διαβάζεις με ψυχραιμία τόσα σκουπίδια, εγώ προσωπικά αδυνατώ.
Μπορεί κάποιος απ τους ΑΡΔακες να μας πει, τί θα γινόταν και πόσοι "εισαγγελείς" θα μαζεύονταν, εάν ο Βαγγέλης δήλωνε κάτι ανάλογο με την κουναβόφατσα της στέπας;
http://www.sport24.gr/football/omades/Paok/savvidhs-thelw-na-vasanizetai...
Για πείτε ρε ψοφίμια, τώρα δεν σας ενοχλεί που το παραληρηματικό κουνάβι χωρίζει το ποδόσφαιρο σε Βόρειο και Νότιο; Αυτές δεν θεωρούνται εμπρηστικές δηλώσεις; Αυτός δεν είναι που καμάρωνε όταν έπεφταν οι ψαροκασέλες στους πάγκους, όταν φαινόταν το μπουρδέλο του απ το....φεγγάρι, όταν δικαιολογούσε τα μπουνίδια λέγοντας ότι η μπάλα είναι για άντρες; Εξανίσταται ο μπαχαλάκιας τώρα;
Για να δω τους "συμπολίτες" ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ κλπ της Βόρειας Ελλάδας, τι στάση θα κρατήσουν!
Το από πού και ΠΟΙΟΥΣ παίρνει το θάρρος να πετάει τέτοιες μπαρούφες, είναι ηλίου φαεινότερον πιστεύω σε όλους μας, δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση.

Εικόνα suede86

"Με αφορμή τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο «Καραισκάκης», θυμήθηκα πόσο πολύ λυπάμαι τον Ολυμπιακό. Πόσο πολύ λυπάμαι φιλάθλους και οπαδούς του που ακόμα πανηγυρίζουν κάλπικες νίκες και μαϊμού τίτλους. Δεν αναφέρομαι στο σύνολο των φιλάθλων και των οπαδών του Ολυμπιακού. Ξέρω πως υπάρχουν υγιώς σκεπτόμενοι Ολυμπιακοί που έχουν πάρει τις αποστάσεις τους.
Δεν θέλουν να συμμετέχουν στην φαρσοκωμωδία των Καραπαπάδων, των Τσουκαλάδων και των υπολοίπων υποτακτικών του μεγάλου αφεντικού που δίχως ίχνος ντροπής, πανηγύριζε τα γκολ της ομάδας του στην σουίτα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η φίλαθλη Ελλάδα έχει αηδιάσει με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
Ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω μια τέτοια κατάσταση. Να χαρώ για τέτοιες νίκες. Να νιώσω υπερήφανος για πρωταθλήματα και κύπελλα που όλοι οι άλλοι τα χαρακτηρίζουν… κάλπικα. Την Κυριακή αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός χωρίς την εύνοια (το τοποθετώ όσο πιο κομψά μπορώ) της διαιτησίας, δεν μπορεί να κερδίσει ούτε την ομάδα νέων σε εσωτερικό φιλικό στου Ρέντη.
Όχι ότι δεν το ξέραμε. Απλά φροντίζουν οι ίδιοι να μας το θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Η Ελλάδα γελάει με την κατάντια τους κι αυτοί το διασκεδάζουν ή δείχνουν ότι το διασκεδάζουν για να διατηρήσουν ακμαίο το ηθικό των φιλάθλων που εξακολουθούν να συμμετέχουν στην φαρσοκωμωδία. Όσων απέμειναν δηλαδή γιατί οι άδειες κερκίδες στο «Καραϊσκάκης» επιβεβαιώνουν την απέχθεια που νιώθει μεγάλη μερίδα των ερυθρόλευκων για την κατάντια της ομάδας τους."
Θα περίμενε κανείς πως μετά από τέτοιο άρθρο του παλιόπουστα που ακούει στο όνομα Βασιλόπουλος ο ΠΑΟΚ να έχει υποστεί την σφαγή του Δράμαλη στο Καραισκάκη..Αν και ο ίδιος δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα δηλαδή τι ακριβώς έγινε που να δικαιολογεί αυτόν του το θυμό, θα περίμενε δηλαδή κανείς να μην έχουν δωθεί 2 πέναλντι και 3 αποβολές υπέρ του αλλά για μισό...αυτά δεν δόθηκαν πέρυσι στο ΠΑΟΚ ΟΣΦΠ 0-2 στην Τούμπα..
Στην σούμα μαζί με το πέναλντι σε τράβηγμα του Σαντανα μέσα στην περιοχή στο ΠΑΟΚ ΟΣΦΠ 0-0 τον Φλεβάρη του 2015 για το πρωτάθλημα..
Στην σούμα μαζί με τις 3 κόκκινες που δεν είχαν δοθεί από τον Κάκο στο ΠΑΟΚ ΟΣΦΠ 2-1 τον Μάρτιο του 2014 για το πρωτάθλημα σε Ινσαρουάδε Τζαβέλλα και Λούκας που πήγε να κόψει την μπάλα στον Σάμαρη..
Στην σούμα με τον ημιτελικό κυπέλλου ενα μήνα αργότερα τον Απρίλιο του 2014 που αν και η συζήτηση είχε μεταφερθεί στα ψάρια και την φωτιά που είχε πάρει ο πάγκος του ΟΣΦΠ από τα χιλιάδες καπνογόνα που είχαν πέσει μέσα στο γήπεδο, το ξύλο των παρατεταγμένων μπράβων του Σαββίδη εντός αγωνιστικού χώρου με Μανωλά Σαβιόλα κτλ και τις πουστιές του βλαχαδερού του Κατσουράνη, ωστόσο υπάρχουν και εκεί ΠΟΛΛΕΣ φάσεις που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός και θάφτηκαν χάριν της ατμόσφαιρας που πρσέφεραν εκείνη την μέρα οι γνήσιοι απόγονοι του Τζένγκις Χαν..
Στην σούμα με το πως νίκησε στην Τούμπα το 2011 ο ΠΑΟΚ τον ΟΣΦΠ με 2-1 μετά από 14 χρόνια για το πρωτάθλημα..
https://www.youtube.com/watch?v=DHS6TONDFOQ
https://www.youtube.com/watch?v=1Vcyd45wkO0
https://www.youtube.com/watch?v=j1-rdKLMPxQ
https://www.youtube.com/watch?v=qKE88i5CeAw
https://www.youtube.com/watch?v=v0GMRTa0Huw
Σωτηρία ασφαλώς και δεν υπάρχει...
Το βλέπουμε όλοι πως και να βήξει ο ΟΣΦΠ περιμένουν στην γωνία για την δημιουργία ενυτπώσεων και ξεσηκωμού, δεκάδες πληρωμένα ανθρωποειδή αρδάκια που έχουν την συνείδηση τους καθαρή, για την καλλιέργεια καθαρού πια μίσους σε μεγάλη μερίδα οπαδών που ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να διαχειριστούν και να αξιολογήσουν την προπαγάνδα που τους ταιζεται..
Γνώμες διαμορφώνονται από τα σχόλια στα σάιτ, όπου για να περάσει σχόλιο οπαδού του Ολυμπιακού πρέπει να παλέψει με τα κύματα και όπου επικρατούν άναρθρες κραυγές "αδικημένων" οπαδών με κλασικές και παρωχημένες αλλά ταυτόχρονα μοναδικές ατάκες του στυλ "έχει αηδιάσει όλη η Ελλάδα μαζί σας", "οι υγιείς Ολυμπιακοί δεν ασχολούνται πια" όπως λέει και η πουστάρα ο Βασιλόπουλος που σίγουρα ξέρει πολλούς και άλλα τέτοια όμορφα..
Παιχνίδια που έχει αδικηθεί ο ΟΣΦΠ όπως το περυσινό ματς του κυπελλου στην Τούμπα όπου ο κακός Παππάς (κακός γιατί δεν είχε ξεκίνήσει περυσι το ντέρμπι στο κοτέτσι της Λεωφόρου όπου εθεάθη βαζελοοπαδός να τρέχει με σφυρί εντός γηπέδου, αλλά μάλλον θα το βρήκε εκεί ε?) δεν είχε δώσει 3 πέναλντι στον Ολυμπιακό, 2 σε Φορτούνη στο α μέρος και ένα σε σκαριά στον αστράγαλο του Φουστέρ από τον Τζαβέλλα μετά από ευκαιρία του πρώτου στο β' ημίχρονο, να καταλήγουν να ωρύονται τα παόκια για πέναλντι υπέρ του Μακ στο τέλος με το αρχιδάκι νευρόσπαστο Σλοβάκο να έχει πάρει πρώτα την μπάλα με το χερι και τον κλόουν ρωσοπόντιο μαφιοζάκο να ζητά με ύφος ιδιοκτήτη στέπας επανάληψη ενός ματς που έχανε πεντακάθαρα μέχρι το 89...Σήμερα μάλιστα δήλωσε σαν άλλος ΛΕΠΑ πως θέλει το αθηναικό ποδόσφαιρό να βασανίζεται (στο καζάνι?)για τα επόμενα 90 χρόνια..Μια ψύχραιμη δήλωση από τον ρώσο ιδιοκτήτη της Θεσσαλονίκης...
Ειδικά εκείνες τις μέρες όταν ρωτούσες για τα πεναλντι που δεν δόθηκαν σε εμάς ή για το χέρι του Μακ έπαιρνες την απάντηση "εε καλά τότε να πούμε ότι αδικείται ο Ολυμπιακός"...Έτσι με τρέλα και κορδέλα...
Παιχνίδια όπως το ΑΕΚ ΟΣΦΠ 1-0 τον Φλεβάρη με ψιλοπράγματα όπως 2 αποβολές και πέναλντι για την ΑΕΚ να περνιούνται τόσο αγνά και όμορφα σαν 50-50 (που δεν έχουμε συνηθίσει όπως λέγανε τα μουνιά, λες και σε άλλον έδινε τα πεναλντι ο Βασσάρας στο 4-3 του 2002 αγώνα που έκρινε το πρωτάθλημα)και που να έχει ο Βασιλάκης απέναντι του τον Αραβίδη στην αθλητική κυριακή και να του κάνει πως "εγώ πάντως δεν διακρίνω που είναι η επαφή που έχεις με τον Μποτία"...
Αλλά ποια αθλητική κυριακή εδώ τον Μάιο έκανε δηλώσεις ο Στιλ ότι έρχονται οπαδοί στις προπονήσεις του ΠΑΟ και μας ψέλνουν κανονικά..Πως είναι συντεταγμένοι με αρχηγούς και πως όταν μιλάνε αυτοί οι παίκτες πρέπει να στέκονται κλαρίνα αλλιώς τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιεστικά όπως είχε πει..
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΓΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ..
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ Ο ΓΑΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ!!!
Δηλαδή για να προλάβει να μην ακουστούν τέτοια πράγματα για την Πανάθα προτίμησε να ρεζιλέψει και να υποτιμήσει δημόσια συνάδελφο του, ο οποίος βέβαια πειράχτηκε από αυτό και γύρισε προλαβαίνοντας να πει πριν αλλάξουν θέμα πως ο Στιλ τα λέι όχι εγώ..
το ίδιο πουστράκι Αρης Γατάς μετά την πεντακάθαρη αποβολή του Ζέκα τον περασμένο Φλεβάρη στο ΠΑΟ-ΞΑΝΘΗ 0-1 έχει απέναντι του τον Αλαφούζο και όταν ο Γιαννάκης πουλάει τρέλα για τον αν ήταν κόκκινη του Ζέκα ΑΝΤΙ Ο ΓΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΖΕΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΓΑΤΑΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ??? ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=HoeLaHmBNJg
δηλαδή τέτοια απόλυτη σύνταξη απόψεων εκτός της κοινής λογικης, τόσο βαλτοί και εγκάθετοι που ούτε να φτύσεις δεν αξίζει..
Που να αντέξει αππέναντι σε τόσους η διοίκηση του ΟΦΣΠ? Βγαίνει ο μεθύστακας χτες ο Ζουράρις σε ένα διάλλειμα από την προσπάθεια ανκατάληψης της Βαβυλώνας από τον Μέγα Αλέξανδρο και μιλάει για υπόκοσμο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ψύχρα...
Βρε αρχικαραγκιόζη Ζουράρι άλλα στελέχη ΠΑΕ εμπλεκονταν σε εκβιασμούς παικτών και ανατινάξεις αυτοκινήτων...Φέτος έγινε βρε πολιτικάρα τον παοκούλη σου αφορούσε τι σκατά τίποτα δεν άκουσες????
Κλείνω με δυο τρολ που και 800 μηνύματα να στείλουν σε contra και news247 θα περάσπυν όλα..

Εικόνα suede86

Δύο απόψεις που ξεχώρισα λοιπόν στο διαδικτυο με δυνατότητα να περνάνε 100 σχόλια έκαστος ο καθένας την στιγμή που οπαδός του Ολυμπιακού δεν περνάει όυτε ένα...
Στο άρθρο του contra με τίτλο:
"Παραλίγο ξύλο Τζαβέλλα με άνθρωπο της ασφαλείας του Ολυμπιακού!"
το μέγα πληρωμένο τρολ του βάζελου και μόνιμος κατασκηνωτής στον σχολιασμό ειδήσεων του σάιτ σχολιάζει..

Kostas Stratopoylos
καμια εκμπληξη δεν κανει σε αυτο το γηπεδο..υγ 5 αγωνιστικες τιμωρια χωρις κοσμο το λιγοτερο..

Σε άρθρο του new247 "Σουρωτή: Νεροπόλεμος Ιβαν Σαββίδη - Coca Cola για την απόκτηση της"
τα παόκια ξεσπαθώνουν και εκεί..Αγαπημενο σχόλιο με ρεσιτάλ μνήμης και αντίληψης το παρακάτω:

DikefalosG4 • 8 ώρες πριν
Πιο υποκριτές από εσάς δεν υπάρχουν. Ακόμα και τότε μας έσφαξε ο αρετο με γκολ που ακύρωσε και ηταν 2 μέτρα κανονικό. Εσύ που έχεις επιλεκτή μνήμη τα ξεχνάς όλα μα όλα τα διαιτητικά λάθη που είναι πάντα ανθρώπινα και τυχαίνει όλα να είναι υπερ σας. Το πόσο υποκριτές είστε φάνηκε στις εκλογές της επο, 4 χρόνια ήταν όλα καλά με γκρανκασες και λέγατε μην ασχολειστε με την επο και φέτος ξαφνικά δεν υπήρχε ρεπόρτερ που να μην ασχολείται για τις εκλογές και πόσο "καλή" είναι η παράταξή σας. Οι γνωρίζοντες ξέρανε ότι αν χαθεί η επο και η κεδ θα διαλυθεί και το παραμυθάκι για την ομαδάρα σας

Εικόνα Antreas7

Συγχαρητήρια για το κείμενο και κυρίως που εντέχεις να διαβάζεις όλους αυτούς. Πρέπει να έχεις γερή κράση. Το χειρότερο βέβαια δεν είναι ότι γράφουν μαλακίες, τις πιστεύουν κιόλας. Όσο για τον Τσόχο που λέει ότι στην Ευρώπη για 1 καπνογόνο τιμωρείσαι, μήπως θυμάται στο ματς Αστέρας Τρίπολης - ΑΠΟΕΛ που οι Κύπριοι πέταγαν καπνογόνα μέσα στο γήπεδο αν διακόπηκε το ματς; Μήπως τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ; Κανονικά με κόσμο παίζει, 'εφαγε ένα βαρύ πρόστιμο, όπως πρόστιμο έφαγε και για τη σημαία της χρυσής αυγής στο Καραϊσκάκη. Οπότε ας αφήσει τις ψαγμένες και καλά παπαριές περί Ευρώπης. Και όσο για αυτές τις χαμούρες από το βορρά, αν ο διαιτητής ήθελε να μας ευνοήσει, έδινε πέναλτι στη φάση του Φιγκέιρας. Ένα ανάποδο αράουτ ή μια κίτρινη κάρτα είναι χανουμοβαζελιές. Και όσο για το οφσάιντ του Ιντέγε, αποκλειστήκαμε επί Βαλβέρδε (το 2011) στην Τούμπα γιατί στο 1ο ημίχρονο μας έκοψε 2 τετ-α-τετ με οφσάιντ. Εμείς όμως δεν τα βάλαμε με τη διαιτησία αλλά με την ομάδα που δεν έπαιξε καλά. Γι' αυτό και έχουμε 43 και εσείς ούτε τα τρία...

Εικόνα koropi48

Εύγε Κόκκινε, χαράς το κουράγιο σου! Κάποτε, όταν (αν) η κοινωνία ηρεμήσει, πολλοί θα πρέπει να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους. Ας ελπίσουμε η φίφα-ουέφα που θα πάρει τα ηνία, να βάλει τέλος σ΄ αυτό το γαϊτανάκι της πουστιάς, της ασέβειας, της πρόκλησης ωμής βίας και του βιασμού κάθε λογικής. Το είδαμε κι αυτό. Παραμιλάει η ευρώπη με τα μπαουκσίδικα καπνογόνα που φαίνονταν από το διάστημα τη μια χρονιά, κακά τα καπνογόνα του γαύρου την επόμενη. Ο περέιρα προκάλεσε με τον πανηγυρισμό του πέρσι τους βάζελους και μπήκαν μέσα, κουβέντα φέτος για τις χειρονιομίες γκαρσία σε αγώνα παιδιών. Τί να πεις για την κατάντια! Αυτό που έγραψα και πριν μέρες και μου το είπε ένας αδερφός, είναι μεγάλη αλήθεια: πιο δύσκολα νοικιάζεις πρωκτό πόρνης στη Φυλής παρά δημοσιογραφικό πληκτρολόγιο. Αυτό τελικά είναι το πιο απογοητευτικό της σημερινής ελλάδας, η πλήρης κατάπτωση παντού, χωρίς κανείς να επεμβαίνει για τίποτα!