ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ...



Όπως λέει κι΄η φωτογραφία, "Ήτανε μια κακιά μέρα, όχι μια κακιά ζωή". Κάθε άλλο... Μιλάω για το χινάρι με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκης, που σήκωσε τόση σκόνη στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, και όχι ( τόσο ) εκείνο με την Γιουνγκ Μπόϊς στο Γιουρόπα. Άλλο Κέρκυρα, άλλο Γιουνγκ Μπόϊς...

Τί έδειξε το χτεσινό παιχνίδι με τα Χανιά; Εκείνο που ζητούσαμε όλοι κι΄ο τίτλος του προηγούμενου άρθρου της ταπεινότητάς μου. Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Και έδειξε. Μετά τα δυσάρεστα γεγονότα, απότοκα του 0 - 0. Που διογκώθηκαν όμως υπέρμετρα από ορισμένες πλευρές. ΚΑΙ δικές μας. Γιατί ξέρουμε: Όταν γκελάρει ο Ολυμπιακός, και ειδικά ΑΥΤΟΣ, τα ρίχτερ στον φίλαθλο και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας είναι πολλά. Πάντα έτσι ήταν... Και το γιατί, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Η άμεμπτη δόξα, η ιστορία, ο πύρινος λαός του, τα τρόπαια και συνολικά ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ του απ΄τη μιά, ο φθόνος των απέναντι για όλα τούτα απ΄την άλλη... Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, χωρίς τον Ολυμπιακό, δεν γίνεται. Χωρίς π.χ. ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ, γίνεται. Θεωρητικά. Αφού υπάρχουν κι΄άλλες ομάδες στην Θεσσαλονίκη, στην επαρχία ή και στο λεκανοπέδιο, που με το κατάλληλο έρεισμα, υλικό και σε κόσμο, θα μπορούσαν κάλλιστα να υποκαταστήσουν αυτές τις δυο. Υποθέσεις κάνουμε. Χωρίς Ολυμπιακό όμως, δεν υπάρχει ούτε μία στο άπειρο περίπτωση να΄χαμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κάτι άλλο θα ήταν. Σαφώς υποδεέστερο ποιοτικά και κρυόμπλαστρο, ξενέρωτο, νερόβραστο. Τον Βάζελο, τον αφήνω έξω. ΑΥΤΟΝ, ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ. Για να τον γλεντάω. Να του χαλάω τ΄απογεύματα που΄χει μπάλα...

Από τους παίχτες που είδα, με την υποσημείωση ότι παίζαμε με τα Χανιά, ξεχώρισα κυρίως δύο. Τον Φιγκέϊρας και τον Καμπιάσο. Τον ένα, τον είχαμε για φευγιό κάποτε... Βλέπε ανυπομονησία και παρορμητικότητα. Όχι μόνο των γαύρων, αλλά κατ΄εξοχήν θα΄λεγα των γαύρων. Ο άλλος είναι ΑΣΤΕΡΙ. Από κάθε άποψη. Παράδειγμα. Υπόδειγμα. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, θετικά στοιχεία πρόσεξα σε αρκετούς. Γιατί υπήρχε στην ομάδα πρώτα απ΄όλα, όπως ήδη ανέφερα στην αρχή, η διάθεση, η πρόθεση, το πνεύμα "καθαρίζω τον αγώνα εξ΄αρχής και δεν τον αφήνω να μετατραπεί σε περιπέτεια". ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ. Σε όλους. Παίχτες ΚΑΙ προπονητικό τιμ. Έτσι... Να τα παίρνουν. Μίλησε ο ΕΝΑΣ, με το στόμα άλλου...

Πρόσεξα λοιπόν τους Ρομαό, Ντε λα Μπέγια ( δεν ξέρω, εμένα αυτοί οι δύο μου βγάζουν μια σιγουριά, έστω και με τα Χανιά ξαναλέω ), Μπουχαλάκη, Μαρίν, Πάρντο. Σωστά - και προσεκτικά - λέει ο Χαλάς σήμερα στο ΦΩΣ, ότι θα έπρεπε ΙΣΩΣ κάποιοι παίχτες να είχαν μέχρι τώρα ΛΙΓΟ μεγαλύτερο ρόλο στα πεπραγμένα της ομάδας. Συμφωνώ. Μεγάλο πράγμα η διαχείριση. Παραδεχόμαστε βέβαια όλοι, πως σε μια ομάδα χρειάζεται σταθερός κορμός. Ο εχθρός του καλού όμως, είναι το "καλύτερο". Συχνά. Διαφωνώ πάντως, αν και καταλαβαίνω το πνεύμα του, με άλλο συνάδελφό του στην ίδια εφημερίδα, που χρησιμοποίησε την λέξη "δεύτερα" για την χτεσινή ομάδα. Η λέξη είναι μειωτική, όπως και να το κάνουμε. Και υπήρχαν παιχταράδες μέσα. Πες το αλλιώς λοιπόν, παιδί μου. Πες το περιφραστικά. Την λέξη "δεύτερα", την χρησιμοποιούμε συχνά στην οπαδική γλώσσα για να πικάρουμε τους ΑΛΛΟΥΣ. Γιατί είναι ένας μειωτικός χαρακτηρισμός. Ισχύει όμως και επί τα... εντός. Υποβαθμιστικός της ποιότητας και του ποδοσφαιρικού μεγέθους, όσων αγωνίζονται εκεί. Ξεκάθαρα πράγματα. Και εν τέλει άδικος, στην περίπτωσή μας.

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΑΤΙΑ, ΑΣΦΑΛΩΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ.

Τί εισέπραξα απ΄τα σημερινά πρωτοσέλιδα, οπαδικών τε και "αντικειμενικών"; Κυρίως θα σταθώ στον ΠΑΟΚ. Προσπαθεί να τα μαζέψει, για ν΄αποφύγει ενδεχόμενα δυσάρεστα συμβάματα. Διάβασα στην GOAL ότι παρευρέθηκε, λέει, και το νομικό επιτελείο του συλλόγου στην χθεσινή έκτακτη σύσκεψη του Ιβάν με Ίβιτς και Μίχελ. Δασκαλεύτηκε λοιπόν απ΄τους δικηγόρους ο Σέρβος και τα "γύρισε". Γιατί όσα είχε πει ο ανεύθυνος, ήταν ΒΑΡΙΑ. Ο παρορμητικός αυτός τυπάκος. Σαν κι΄εκείνη τη μαλακία, με τις σπαστικές μούτες και χειρονομίες, που΄χε κάνει στο Φάληρο στον μεταξύ μας αγώνα, να βάλει στ΄αποδυτήρια την ομάδα του και να την θέλει ν΄αποχωρήσει(!), ελέω καπνογόνων. Να κερδίσει μαυρόασπρες εντυπώσεις. Θλιβερός... Και άξιο περιφρόνησης και σαρκασμού το νομικό του δασκάλεμα. Βγάζει μάτια η γελοιότητα και η υποκρισία εδώ. Όμοιος ομοίω..

Για τους άλλους δύο πάλι του τριγώνου των "εξυγιαντών", όλο και κάτι βρήκα. Προτιμώ πάντως να επανέλθω, όταν...μαζέψω κι΄άλλα. Περιμένω και το...δέρμπυ της Κυριακής. Να δω και την...Κερκυράρα επίσης, πώς θα παίξει με την ομάδα του νιάου...

Όσον αφορά τα καθ΄ημάς, τα είπαμε: ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

Σχόλια

Εικόνα George - Mati

Απόστολε συμφωνώ με ΟΛΑ και συγκρατώ τούτο: τον βάζελο τον θέλω απέναντί μου για να τον γλεντάω κάθε απόγευμα που παίζουμε μπάλλα.....!!!!! Έχει ΠΟΛΛΑ να πληρώσει ακόμα το συνοικιακό σωματείο των Αμπελοκήπων....!!!! Μην σταματάς να τους πονάς Θρύλε, μην σταματάς να τους πονάς Απόστολε!!!!

Εικόνα Aprosarmostos17

Παρακολουθούσα όλες τις προηγούμενες μέρες την πληρωμένη κουστωδία του καραφλού καναλάρχη και τζάμπα επενδυτή. Μετά από καθε επιτυχία, εκτός από τον εύκολο στόχο (προπονητής), τα χώνανε χοντρά και στους παίκτες. Δεν προσπαθούν, δεν έχουν καταλάβει που παίζουν, βγάζουν σέλφι κτλ. Ο πρασινοφρουρός βέβαια κατηγόρησε και για ένα πράγμα τη διοίκηση, ότι τους έχει παραχαϊδέψει...!!!...???...!!! Το ότι είναι και απλήρωτη μικρή σημασία έχει βέβαια. Μετά λοιπόν από τόση ξεδιάντροπη στοχοποίηση, σήμερα είχαμε και την "εθιμοτυπική" επίσκεψη στο Κορωπι (εντελώς αυθόρμητη πάντα) και φυσικά που να ζητήσουμε οι φουκαράδες τα δεδουλευμένα τους. Να χαρώ εγώ αριστερή κυβέρνηση που συναγρλάζεται με τα χειροτερα επιχειρηματικά λαμόγια της χώρας, ανθρώπους τιποτένιους, μαφιόζους της νύχτας και ωμούς εκβιαστές.

Εικόνα Panos77777

ενα πράγμα δε κατάλαβα από το χθεσινό παιχνίδι ! Κατοχή 80% ο Ολυμπιακός και τα φάουλ 23-4 εναντίον ! Για την ομάδα όλα καλά αυτος που μου έκανε εντύπωση ήταν ο μαριν ! Όχι ότι έκανε τίποτα το ιδιαίτερο αλλά για το πάθος που είχε να κίνηθει να μαρκάρει ! Με το πανιωνιο που ήταν πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν νωχελικός αλλά χθες όπως πρέπει ! Αν και δύσπιστος με το μπεντο του χρεώνω ακόμα ένα +

Εικόνα apostolos gaganis

Συνεχίζουμε και βλέπουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα Πάνο...

Εικόνα aris belem

Καλημέρα αδερφέ! Όπως το ζήτησες, έτσι έγινε ακριβώς στο χθεσινό ματσάκι. Σοβαρή η ομάδα, διεκπεραίωσε το παιχνίδι, ενώ παράλληλα σεβάστηκε τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες. Εδώ πρέπει να πούμε κι ένα "μπράβο" στην ομάδα των Χανίων, που έδειξε σε κάτι παρτάλια της super league, πώς θα πρεπε να παίζουν τον Θρύλο. Τα παιδιά μόχθησαν, έπαιξαν άφοβα, με τσαμπουκά αλλά ΤΙΜΙΑ. Ούτε καραγκιοζιλίκια να σκούζουν σε κάθε τζατζάρισμα, ούτε έβαλαν στο σημάδι καλάμια κι αστραγάλους, ούτε νταηλίκια για το θεαθήναι.
Είμαι ευχαριστημένος με τα εξής: α. την κινητικότητα των Μάριν-Πάρντο. β. την εμφάνιση των Ρομαό-Ντε λα Μπέγια. Τα πώς και τα γιατί, τα ανέλυσες εξαιρετικά, δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλαμβάνουμε. Αλλά ρε φίλε, πέραν του πώς διαβάζει το γήπεδο και "ανοίγει" άμυνες με μια κάθετη, μια πάσα με την μία, ΠΟΣΟ ανεκτίμητο είναι ότι αυτός ο παιχταράς, ο Καμπιάσαρος, ΑΛΩΝΙΖΕΙ πραγματικά το χορτάρι; Πόσο παράδειγμα, για όλους όσους φιλοδοξούν να ΗΓΗΘΟΥΝ αυτής της ομάδας, ότι ναι θα κάνεις τα μαγικά σου, αλλά ρε φίλε θα κυνηγήσεις κάθε χαμένη μπαλιά, κάθε τάκλιν, θα πας πρώτος στις επαφές, θα τρέξεις στην μπάλα αν την χάσεις! Δεν θέλω να ονοματίσω, ΟΛΟΙ πρέπει να πάρουν παράδειγμα από αυτόν τον παικταρά, που δεν ξέρει τι κούπες έχει και σκίζεται σ ένα ματς με τα Χανιά.
Βρέθηκε κι ο τρόμπας με το σημαιάκι χθες, ν ακυρώσει το -πολύ ωραίο - γκολ του Καρντόσο. Ναι, με τα Χανιά μεν, αλλά φαίνεται ότι το ψάχνει, το κυνηγάει το γκολ, για να ξεκλειδώσει ψυχολογία, να πάρει τα πάνω του. Το πέτυχε και του το χάλασε ο τυρόγαλος! Δεν τον έχω τελειωμένο τον Καρντόσο. Θεωρώ ότι όταν ξεκινήσει και πάρει μπρος, θα προσφέρει. Το ψάχνει, το κυνηγάει. Για μένα πρέπει να στηριχθεί. Ας μην ξεχνάμε και την περσινή κοιλιά του καφετή, κατά Φλεβάρη μήνα, αφού είχαμε στείλει -κάκιστα- τον Φίνμπο.
Για τους υπόλοιπους: το νού σας, ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Υ.Γ.: Εντυπωσιακή αποδοχή Ουζουνίδη γράφει το 24. Σαν να λέμε, θα καναν και κόνξες, τα γίδια! Ότι και καλά, θα λέγαν του καράφλα "δεν μας αρέσει, φέρε ξένο εγνωσμένης αξίας"! Ρε μια χαρά τον κουκουλώθηκαν και λεν κι ευχαριστώ και μια χαρά κουκουλώθηκε κι αυτός. Παρόλο που πίστευα ότι δεν θα θελήσει ν ακολουθήσει την "πορεία" (γιατί όλο "πορείες" δημιουργεί το πράσινο λέσι) των Νιόπλια, Αναστασίου, προφανώς έσφαλα.
Υ.Γ.2: Επειδή είμαι αδιόρθωτος όμως, θα τολμήσω άλλη μια πρόβλεψη: κρύος ιδρώτας λούζει τον "παρορμητικό τυπάκο", τρίβει χέρια ο Γ.Χ.! Κλασσική περίπτωση καραγκιοζάκου ο Σέρβος, από παίκτης ακόμα, αφού το κόμπλεξ ότι είναι ο μικρός (παικτικά αναμφισβήτητα) αδερφός του Ίβιτς, δεν έχει φύγει από πάνω του. Μικρός και θλιβερός. Δεν τον κόβω μέχρι την επόμενη παρέλαση και τότε όλοι ξέρουμε ποιος επιστρέφει.

Εικόνα apostolos gaganis

Σε όλα μέσα, μπρο. Μόνο για τον Καρντόσο διατηρώ αμφιβολίες. Πολλές. Ας με διαψεύσει. Κι΄εμένα και άλλους. Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω. Θα περιμένω. Όχι πολύ όμως. Ξηγημένα, για να μην...τα χαλάσουμε. ΧαΧα! Πάντως, ένα είναι γεγονός. Πολύ βαρύ συμβόλαιο, για να΄ναι άσφαιρος και όχι μόνο, τόσον καιρό. Αλλιώς τον περιμέναμε. ΟΛΟΙ.

Εικόνα koropi48

Ο Καρντόσο απόστολε είναι μια απάντηση σε όσους αρέσκονται σε μεταγραφές εντυπωσιασμού. Με μπόνους, αποζημίωση, μανατζαραίους, φόρους κλπ. το παλλουκάρι κοστίζει 2,8 το χρόνο νομίζω. Χέσε μέσα δηλαδή! Όση η μισθοδοσία όλου του αεκ.

Εικόνα koropi48

Έτσι φέρεται ο έξυπνος προπονητής. Μέσα πότε- πότε όσοι δεν γουστάρει, να βάζουν κανένα γκολ με τους κουτσούς, να φκιάχνουν τη στατιστική τους με τελικές-ασιστ-τρεξίματα και το γενάρη τους σπρώχνει προς τουρκία μεριά να πάρεις κανένα κακομμύριο. Άμα τους καθίσεις στο ψυγείο, βλέπει ο υποψήφιος αγοραστής και λέει "αυτό το παλτό θα πάρω; που δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής;". Με το κακομμύριο θα κλείσεις δυο τρια παιδιά ελληνάκια, τώρα που όλοι ψάχνουν μισόευρα να πάρουν τυρόπιτα. Οι εμμονές του καθεμιανού, να μείνουν στο σπίτι και στα γυναικόπαιδά του. Εδώ είναι εταιρεία. Ο προηγούμενος ίβηρ, μην ξεχνάμε, δεν ήθελε ν ακούσει για Καμπιάσο, που κανονικά έπρεπε να τον δείχνει βίντεο στα αποδυτήρια να βλέπουν οι πιτσιρικάδες πώς τρέχει και μαρκάρει και σκοράρει κιόλας άμα λάχει. Ήθελε φαίνεται να φέρει κανένα γούνινο από τον τόπο του.

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι. Κάπως έτσι... Και η εξυπνάδα, καθώς ξέρεις, δεν είναι πάντα έμφυτή. Αρκετές διάνοιες, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήσαν ψιλομπούφοι πιτσιρικάδες, αναδειχθέντες αργότερα. Έτσι και με τους προπονητάς ( και τους παίκτας, που λέει - ακόμα - και μια αγαπητή ψυχή ). Μαθαίνουν, άμα...δεν ξέρουν, προοδευτικά και ακούγοντας εκείνους που ΚΙΝΟΥΝ τα νήματα. Γκουχ, γκουχ! Παράφαγα χτες βράδυ και φούσκωσα...

Εικόνα koropi48

Αυτά είναι στοιχειώδη του αθλητικού μάρκετιγκ απόστολε. Εμείς, όταν ακούγεται ότι συζητάμε να πάρουμε κάποιο παίχτη, αρχίζουν οι εφημερίδες: πόσες συμμετοχές είχε το 2012, το 13, το 14, πόσα λεπτά αγωνίστηκε, τί τραυματισμούς είχε, και ανάλογα κράζουμε ή εγκρίνουμε. Οι άλλοι δηλαδή είναι μαλάκες να ψωνίσουν αγύμναστο κρέας και παροπλισμένο; Πώς θα το σερβίρουν στους οπαδούς τους; Γι αυτό, καθένας που έρχεται και ματώνουμε οικονομικά, πρέπει να είναι αντικείμενο ειδικής συντήρησης φήμης, ώστε η οικονομική του αξία να μην καταβαραθρώνεται. Συζητάμε να φύγει ο σιόβας με 1-1,5 κατομμύριο. Αν έπαιζε κάποια παιχνίδια, πόσο θα ανέβαινε η αξία του; Μιλάμε για κεντρικό αμυντικό καλής ηλικίας, ψηλό, με καλά μαν του μαν, με προωθήσεις και σκοράρισμα και ικανοποιητικότατη 30 πρώτη μπαλιά! Κι αν στη θέση του πάρεις άλλον, τί θα αγοράσεις με 1,5 εκατ., βγάλε την εφορία-προμήθειες μάνατζερ; Με καμιά εφτακοσάρα δηλαδή βαριά- βαριά; Δεν παίρνεις τίποτα απόστολε. Και θα έχεις και έναν έλληνα μείον στο ρόστερ. Χάνει η ομάδα ή δεν χάνει;

Εικόνα apostolos gaganis

Το πράγμα σηκώνει συζήτηση. Θα την κάνουμε κάποτε. Μεταξύ τεϊου και αχλαδίου... Ευελπιστώ.