Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 30.11 έως 06.12.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τα ... κλασικά! Νίκη επί του Παναθηναϊκού, εκπληκτικές εμφανίσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και πολλά ακόμα...
 
Για άλλη μια φορά, είμαστε εδώ για να δούμε όλα τα νέα των ερασιτεχνικών μας τμημάτων αναλυτικά.
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός αν και το πάλεψε, δεν κατάφερε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της ισχυρής Γιάκιν Ντόγκου και γνώρισε την ήττα 83-63, το οποίο διαμορφώθηκε στην τελευταία περίοδο στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του Euro Cup. Οι «ερυθρόλευκες» που ήταν ανταγωνιστικές για τρείς περιόδους και βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο του ομίλου (και εκ των φαβορί για την φετινή διοργάνωση), πλήρωσαν το «μπλακ άουτ» στα 5 τελευταία λεπτά του αγώνα.

 
Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε η νεοαποκτηθείσα Ντονέκα Χόντζις και έτσι ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις ξένες. Πλέον ο  Θρύλος ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς με την Γκουντ Έιντζλς Κόζιτσε, ωστόσο παραμένει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση αφού δεν εξαρτάται από συνδυασμό αποτελεσμάτων.  Τον αγώνα με την Γιάκιν Ντόγκου, παρακολούθησε από τις εξέδρες ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον κ. Γιώργο Λεριώτη.

 
Μετά το Ευρωπαϊκό παιχνίδι, είχαμε στροφή προς το Πρωτάθλημα. Με την Αμερικανίδα Λινέτα Κάιζερ να σημειώνει 27 πόντους, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Πανιωνίου με σκορ 59-73. Οι ερυθρόλευκες δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους, αλλά τελικά η ποιότητα των αθλητριών και οι αρκετές λύσεις που έχει στην διάθεση της η προπονήτρια Ελένη Καπογιάννη, ήταν τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους. 

 
Η Εβίνα Σταμάτη με την ευστοχία της έξω από την γραμμή των 6,75, ήταν αυτή που άλλαξε την ροή της αναμέτρησης, ενώ η Κάιζερ στην τέταρτη περίοδο πήρε πάνω της τον αγώνα, σημειώνοντας τους 17 από τους 24 πόντους της ομάδας της, καθαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη.
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου οπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ.
Σε άλλα νέα, συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας για την κρίσιμη αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του Euro Cup στη Γλυφάδα (Πέμπτη, 18:00), κόντρα στην Αλούιβεντ Μίσκολτς.
 
Ας περάσουμε τώρα σε επίπεδο υποδομών.
 
Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα των Κορασίδων της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ολυμπιακού, απέναντι στην Βάρη και νίκη με σκορ 60-32.  Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν πολύ δυνατά από την αρχή του αγώνα και έδειξαν μεγάλη διάθεση στην άμυνα. Εξαιρετικό το 3ο δεκάλεπτο όπου οι αθλήτριές μας πίεσαν πολύ την αντίπαλη ομάδα (σημείωσε μόλις 1 πόντο) και έβγαλαν πολύ ωραίες συνεργασίες στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Επόμενος αγώνας το Σάββατο 10/12, με αντίπαλο την ομάδα της Ηλεκτρούπολης (ΣΕΦ).

 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Θρύλου ολοκλήρωσε εντυπωσιακά την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 3-1 σετ στο κλειστό του Ρέντη. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν έτσι την 7η νίκη σε ισάριθμα ματς, τόσο φετινό πρωτάθλημα, όσο και στα φετινά παιχνίδια κόντρα στους «πράσινους» σε όλα τα σπορ σε διάστημα 48 ημερών. 


 
Με κορυφαίο τον Κολομβιανό σούπερ σταρ Λίμπερμαν Αγκάμεζ ο ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 29 (24/38 επ., 4 άσσους, 1 μπλοκ) ο Θρύλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος και με τη νίκη αυτή παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα χωρίς να έχει την παραμικρή βαθμολογική απώλεια. Δυναμική παρουσία έδωσαν οι οπαδοί του Θρύλου που γέμισαν το «Μελίνα Μερκούρη» και έδωσαν ώθηση στους παίκτες του Σλόμπονταν Μπόσκαν για να πανηγυρίσουν στο φινάλε μια ακόμα νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό!
Ανάμεσα στους θεατές μάλιστα ήταν και οι ... Κώστηδες, Τσιμίκας και Φορτούνης. 


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Κηφησιά.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε άνετα με 3-0 του Άρη για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Πρώτη σκόρερ στο ματς αναδείχθηκε η Ναντζέγια Μαλασάϊ με 14 πόντους (12/24 επ., 2 άσσους), ακολούθησε η Ζένια Τσίμα με 12 (9/22 επ., 3 μπλοκ, 48%υπ-37%αρ.) με 10 τελείωσαν το ματς η Άνα Λαζάρεβιτς (6/18 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 50%υπ.-40%αρ.) και η Τζίνα Λαμπρούση ενώ 7 σημείωσε η Κατερίνα Γιώτα που είχε 3 μπλοκ.


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Αίαντα Ευόσμου.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα πεπραγμένα και των υποδομών μας όσον αφορά τα δύο τμήματα πετοσφαίρισης.
 
Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός της Ακαδημίας Βόλεϊ με 7 νίκες σε 7 αγώνες για τα τμήματα μας στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων των Ακαδημιών Βόλεϊ έχουν ως εξής :
 
Σάββατο  03/12/2016
Κορασίδες Α’
ΓΣ Ηλιούπολης  -  Ολυμπιακός     0 - 3
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα,  Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μπακιρτζόγλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη
Προπονητής : Σαραντίτης Σπύρος
 
Παίδων
Ολυμπιακός  - ΠΟΚ  Έσπερος       3 - 0
Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, , Μπαρμπούνης Σπύρος, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος
Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος
 
Κορασίδες Β’
Α.Ο Αιγάλεω  -  Ολυμπιακός            0 - 3
Αποστολάτου  Ελένη, Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Μελιάδη Μαρία, Πετρίδη Αννέτα, Σεϊταρίδη Ελευθερία,  Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα
Προπονητής : Ζωγραφάκης Μανώλης
 
 
Κυριακή  04/12/2016
Κορασίδες Δ’
Ολυμπιακός - Γ.Σ. Ηλιούπολης       3 - 1
Βίκτωρ Φαίη, Κουτσονικολή Ευφροσύνη, Κλαριδοπούλου Μαίρη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια, Πρασσάκη Νεκταρία, Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένη, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα, Φαρμακίδου Ζωή, Φέρρα Μαρουσό
Προπονητής : Τσαγκαλίδου Ιωάννα
 
Νεανίδες
Ολυμπιακός  -  Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης        3 - 0
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη
Προπονητής : Σαραντίτης Σπύρος
 
Κορασίδες Γ’
ΑΟΝΣ Μίλων  -  Ολυμπιακός           0 - 3 
Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή
Προπονητής : Καμπερίδης Κυριάκος
 
Έφηβοι
ΑΓΟΓ Ευρυάλη  -  Ολυμπιακός        0 - 3
Δασκαλέρος  Γιώργος, Δημούδης  Κώστας, Θεοδώρου Σταύρος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κοβάτσεβ Νίκος, Μαγγανάς Πέτρος, Μελιγγιώτης Ευάγγελος, Μελιάδης  Γρηγόρης, Μπαρμπούνης Σπύρος, Μπεζάνι Τζούλιο, Συναδινός Σωτήρης, Στράτος Απόστολος
Προπονητής : Κυριακάκης Σπύρος
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη.

 
 
Πόλο Ανδρών: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Champions League ο Θρύλος που επικράτησε με 8-4 της Μπρέσια στο «Π.Καπαγέρωφ» για την 1η αγωνιστική του Α’ Ομίλου. Οι Πειραιώτες από τη στιγμή που ανέκτησαν τον έλεγχο στη 2η περίοδο κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασαν δίκαια στην τελική νίκη με «όπλο» την εξαιρετική άμυνα και πρωταγωνιστή τον Γιόζιπ Πάβιτς που πραγματοποίησε αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις.  Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις 4 γκολ στην αναμέτρηση (δυο σε κάθε ημίχρονο) και όλα προήλθα από τον παίκτη λιγότερο!


 
Η συνέχεια περιελάμβανε στροφή στο Πρωτάθλημα. Με κεκτημένη ταχύτητα από την επικράτηση κόντρα στη Μπρέσια, ο Θρύλος πέρασε άνετα από την Νέα Σμύρνη νικώντας τον Πανιώνιο με 17-3. Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιόζιπ Πάβιτς και Άντρο Μπούσλιε  δεν συνάντησαν δυσκολίες και πραγματοποίησαν μια ακόμα καλή εμφάνιση σημειώνοντας την 6 νίκη τους σε ισάριθμα ματς. Πλέον η προσοχή των νταμπλούχων στρέφεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του Champions League με αντίπαλο την Ζόλνοκ, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (20:00).

Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Βουλιαγμένη στο μεγάλο ντέρμπι του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

 
 
Πόλο Γυναικών: Το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών πλέον θα συνεχιστεί μετά την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας το ΝΟ Ρεθύμνου. 
 
Σε επίπεδο υποδομών, θετική ήταν η παρουσία της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού στο προπονητικό Τουρνουά Νεανίδων που διεξήχθη τις προηγούμενες στη Νίκαια. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση χρησιμοποιήθηκαν οι νεαρές πολίστριες από όλα τα ηλικιακά τμήματα της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας. Ο απολογισμός ήταν δυο νίκες κόντρα σε Πανιώνιο και Περιστέρι και μια ήττα από Ιωνικό στα πλαίσια της προετοιμασίας των τμημάτων για τα επερχόμενα πρωταθλήματα.
 

 
 
Κολύμβηση: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο νεότερο. Οι αθλητές τις αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το Gran Prix Χριστουγέννων.
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού που να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.
 
 
Στίβος: Οι αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ιταλία το "Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Εδάφους". 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού που να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν αρκετοί εγχώριοι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
 
· 10-11/12/2016 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - TECHNO 293, RS:X
· 10-11/12/2016 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ - HANSΑ
· 10-11/12/2016 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - DRAGON
· 10-11/12/2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 - OPTIMIST, LASER 4,7 & LASER RDL
 
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει κάποιος αθλητής του Ολυμπιακού που να συμμετάσχει σε κάποια από αυτές τις διοργανώσεις.
 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας.

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Εντυπωσιακή είναι η πορεία που διαγράφει ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν. Ο αθλητής του Ολυμπιακού προκρίθηκε στον 2ο γύρο του απλού νέων μετά τη σπουδαία επικράτηση κόντρα στον Τσέχο Τόμας Πολάνσκι, 9ο φαβορί του αγωνίσματος, νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης εφήβων και σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης στο ομαδικό και το διπλό μικτό νέων! Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 3-2 σετ, ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέτρεψε την εις  βάρος του κατάσταση και με εξαιρετική εμφάνιση πήρε τη νίκη με 4-3, αποτέλεσμα που προκάλεσε διεθνή αίσθηση.  Ο αθλητής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σήμερα στους «32» κόντρα στον Κινέζο Σου Γινγκμπίν.

 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νέο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Λευτέρη Λειβάδη.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του την ομάδα "Momentum TaeKwonDo" με τους νεαρούς αθλητές να πραγματοποιούν κοινή προπόνηση. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες στο μέλλον.

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Βλαδίμηρου Ναζαρένκο.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.
 

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 13ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 6-0 του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα παραμένει μετά από 10 αγώνες αήττητη στη διοργάνωση, είναι φυσικά στην 1η θέση με +4 από τον 2ο Παναθηναϊκό, ενώ έχει πετύχει 32 γκολ και κρατάει το μηδέν στην άμυνα! 


 
Σ' αγώνα της 12ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν ισόπαλοι (0-0). Η ομάδα του Τάσου Θέου είχε τις ευκαιρία για να πάρει το παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις που δημιούργησε.


 
Σ’ αγώνα της 8ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Τρίπολης αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη πίεσε από την αρχή του αγώνα τον αντίπαλο της και έπαιζε συνεχώς στα καρέ του.

 
Mέσα στην περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
 
· 3/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - Πανιώνιος Κ12 - 7-0 (Αttica Cup)
· 3/12/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - Ατρόμητος Χαλανδρίου Κ14 - 2-0 (Φιλικό)
· 4/12/2016 - Πανιώνιος Κ16 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ16 - 0-1 (Αttica Cup)
· 4/12/2016 - Πανιώνιος Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - 0-2 (Αttica Cup)
· 4/12/2016 - Ατρόμητος Κ11 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - 1-2 (Αttica Cup)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (5/12) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
Επίσης, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει δεκαέξι (16) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...
 

Σχόλια

Εικόνα thita

ΜΠΡΑΒΟ αδερφέ μακ για τον κόπο σου, πάντα θα πρέπει να σου το λέμε

λες πιο κάτω βάζετε λιθαράκι εσείς τα παιδιά του ratm, λάθος, λιθαράκι βάζουμε εμείς που μιλάμε για το ratm σε φίλους και γνωστούς ολυμπιακούς, εσείς βάζετε τσιμεντομπλοκ ολόκληρα

Εικόνα MakTheBet

Να 'σαι καλά αδερφέ...

Εικόνα kostas sf

Συγχαρητήρια φίλε για την πολυ καλή σου δουλειά και ευχαριστούμε για τον κόπο σου.
Θέλω να σε ρωτήσω για ενα παίκτη στο βολλευ αντρών που έκλεισε στον τον ολυμπιακο τον Μάιο, τον οσορια ροντριγκεζ. Εχει φύγει το καλοκαίρι, ειναι τραυματίας? Αν μπορείς απάντησε μου.

Εικόνα ΔΙΑΣ

αν και δεν εμπλεκεται στο σκανδαλο με τους κουβανους που φυλακιστηκαν για βιασμο, η ομοσπονδια της κουβας προβαλε καποια εμποδια, θα καθυστερουσε να ερθει ή δεν θα ερχόταν και καθόλου, και προτιμήσαμε να τον αντικαταστήσουμε.

Εικόνα MakTheBet

Η υπόθεση του Οσόρια Ροντρίγκεζ είναι ιδιαίτερα μπερδεμένη... Είναι σε όλους γνωστή η υπόθεση με τον ομαδικό βιασμό νεαρής Φινλανδής από παίκτες της Εθνικής Κούβας πριν κάποιους μήνες... Ο Οσόρια Ροντρίγκεζ δεν είχε κάποια σχέση με την υπόθεση. Αυτό άλλωστε το δήλωσε και η Κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη στην εκπομπή του Ερασιτέχνη στο ραδιόφωνο...

Από κει και πέρα εγώ διάβασα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου σε γνωστό σάιτ, ότι η Κούβα αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδες στο World League και το Grand Prix σε άνδρες και γυναίκες (με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σύνορά τους και να μη βγουν οι Κουβανοί εκτός συνόρων) με την πρόφαση ότι οι Εθνικές τους κάνουν κακές εμφανίσεις... Ωστόσο αν σκεφτούμε πως οι άνδρες από τις 27 συνολικά διοργανώσεις του World League έχουν δώσει το παρών στις 26 (απείχαν μόνο από την πρώτη!!) και οι γυναίκες δεν έλειψαν από καμία, δείχνει πως το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι ο βασικός λόγος αλλά κυρίως η όλη ιστορία γίνεται λόγω του σκάνδαλου με το βιασμό...

Από τη στιγμή πάντως που ο επίσης Κουβανός Μελγκαρέχο ήρθε κανονικά και αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, πάει να πει ότι θα μπορούσε να έρθει και ο Οσόρια...Ωστόσο, όπως είπε και ο Ζευς πιο πάνω, με όλα αυτά ο Οσόρια θα καθυστερουσε να ερθει ή δεν θα ερχόταν και καθόλου, οπότε προτιμήσαμε να τον αντικαταστήσουμε με τον Άτος Κόστα...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο οποίος Άθος Κόστα φαίνεται να τα πάει πολύ καλά μέχρι τώρα, έτσι;

Εικόνα MakTheBet

Είναι συμπαθητικός ναι... Πιστεύω ότι η περίοδος που βρισκόταν υπό δοκιμή τον βοήθησε να προσαρμοστεί πολύ πιο γρήγορα στην ομάδα... Δεν τον ήξερα τον παίκτη πριν τον πάρουμε πάντως για να πω μέχρι πού φτάνουν τα στάνταρ του...

Εικόνα MakTheBet

Μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις αρχίζω και σχηματίζω πολύ καλή άποψη για τις ικανότητές του!!!

Εικόνα ze ηλιας

Φίλε καλησπέρα
Από τότε που ανέλαβες το θεάρεστο τούτο έργον πετάει ο ερασιτέχνης.
Δεν είναι σωστό να βρίζουμε αλλά
ΠΟΥΤΣΑ ΠΑΝΤΟΥ?
Και υποβρύχιο τάβλι να παίξουμε τα ίδια θάχουμε.

ευχαριστούμε για τη συμβολή σου ΒΑΓΓΕΛΑ

Εικόνα MakTheBet

Και πριν αναλάβω την ειδησεογραφία του Ερασιτέχνη πετούσαμε αδερφέ μου...Απλώς δε βλέπαμε πουθενά καταγεγραμμένες συνολικά ΟΛΕΣ τις επιτυχίες μας απ'ΟΛΑ τα τμήματά μας...Γι' αυτές τις καταγραφές είμαστε περήφανοι κι εγώ και όλα τα υπόλοιπα παιδιά του RATM... Και ελπίζουμε να βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στην καταγραφή της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ιστορίας αυτού του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ πολυαθλητικού συλλόγου που ονομάζεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ....