ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΟΒΑΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ?



Τα παιχνίδια κυπέλλου στη φάση των ομίλων τελείωσαν με το αποτέλεσμα της ομάδας στη Σπάρτη να είναι γνωστό, νίκη με 0-1, με συμπαθητική εμφάνιση από την πιτσιρικαρία της ομάδας. Αυτό που εγώ κρατώ από το συγκεκριμένο παιχνίδι, το τελευταίο των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος, είναι η χρησιμοποίηση έξι (6) παικτών από την ομάδα νέων του συλλόγου, πράγμα που εγώ δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει τουλάχιστον σε επίσημο παιχνίδι.

Το βασικό, όμως, που πρέπει να μας απασχολήσει, και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά γενικότερα τη σεζόν που τρέχει και ειδικότερα τη μεταγραφική περίοδο που έρχεται, είναι η κατάσταση των λεγόμενων ΄΄αδικημένων΄΄ ποδοσφαιριστών, δηλαδή αυτών για τους οποίους εάν διαβάσεις σχόλια σύγγαυρων στο διαδίκτυο, θα νομίσεις ότι ο Μπέντο έχει προσωπικά μαζί τους και διάφορα κολλήματα με την πάρτη τους.

Ο Μαρίν έχει παίξει βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια κυπέλλου στα Χανιά, και την Πέμπτη στη Σπάρτη. Στο πρώτο παιχνίδι στα Χανιά, σε ένα παιχνίδι που έληξε με ευρεία νίκη της ομάδας, ήταν με διαφορά ο χειρότερος παίκτης των 14 που χρησιμοποιήθηκαν. Άνευρος, χωρίς θέληση, με ημιτελείς προσπάθειες, και με εμφανή διάθεση να αποφύγει τις επαφές τόσο με την μπάλα, όσο και με τους αντιπάλους. Την Πέμπτη ήταν τόσο εξαφανισμένος, ώστε να γίνει δικαιολογημένα η πρώτη αλλαγή του Μπέντο. Ο παίκτης δε που μπήκε στην θέση του έκανε τη διαφορά με την απόδοσή του, και το γκολ που πέτυχε τελικά έκρινε το παιχνίδι. Αυτό δεν τιμά έναν παίκτη με το βιογραφικό και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Γερμανού. Ο Μαρίν δείχνει στοιχεία σταρχιδισμού, και, ενώ αυτό είναι η σκληρότερη κριτική που μπορεί να του ασκηθεί, η αγωνιστική του συμπεριφορά τη δικαιολογεί πλήρως.

Ο Τσόρι, από την άλλη, δεν έκανε ούτε τα βασικά για τα δικά του στάνταρντ, ήταν εκτός της κυκλοφορίας μπάλας, ήταν άστοχος σε όλες τις τελικές προσπάθειες που του έτυχαν, ήταν γενικότερα εκτός κλίματος παιχνιδιού. Τουλάχιστον, όμως, ήταν σοβαρός (όπως ο Τσόρι που ξέρουμε) και δεν έκανε κακό στην ομάδα. Γενικότερα, με τη χθεσινή του εμφάνιση δεν έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Φορτούνη, ο οποίος, καλώς ή κακώς, αυτή την εποχή δείχνει να στέκεται ένα σκαλί ψηλότερα σε ετοιμότητα και προσφορά (με τις όποιες επιφυλάξεις έχω για την πραγματική φετινή προσφορά του Φορτούνη).

Ο Πάρντο τόσο στα Χανιά όσο και την Πέμπτη ήταν ορεξάτος, έστω με κάμποσες ημιτελείς προσπάθειες. Αποτέλεσε μια μόνιμη πηγή αξιόπιστων επιθέσεων για την ομάδα. Δεν τον βοήθησε στο χθεσινό παιχνίδι το ότι παίζαμε ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ, σε κάθε περίπτωση όμως έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους δύο που κρίνουμε σε αυτό το άρθρο. Τελικά, η συμμετοχή του στις τελευταίες αποστολές της ομάδας μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί. Ωστόσο, δεν παραβλέπουμε και το γεγονός ότι και η δική του αγωνιστική κατάσταση είναι ένα κλικ πιο κάτω από εκείνη του Νορβηγού, ο οποίος έχει πάρει τη θέση στο σπίτι του.

Το νόημα των παραπάνω δεν είναι το ανάθεμα στους παίκτες. Θα πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να σταματήσουμε να βρίσκουμε εύκολα εξιλαστήρια θύματα τους προπονητές μας. Με την απόδοσή τους όλοι αυτοί οι παίκτες, που έχουν βρει όψιμους υποστηρικτές στις τάξεις των οπαδών, αποδεδειγμένα δεν είναι σε επίπεδο ετοιμότητας υψηλότερο από αυτούς που παίζουν στην ενδεκάδα.

Το μεγάλο ερώτημα για εμένα είναι το ΄΄και τώρα τι;΄΄. Στηρίζουμε έναν προπονητή που στηρίζει και ανεβάζει μαζικά τους νέους στην πρώτη ομάδα; Στηρίζουμε έναν προπονητή που ουσιαστικά τρέχει μια ομάδα που δεν αποτελείται από επιλογές του και, ακόμη παραπέρα, δεν την έχει δουλέψει σε προετοιμασία; Στηρίζουμε έναν προπονητή που έχει μεν πολλά αρνητικά, αλλά καραγκιόζης και τεμπέλης σε καμία περίπτωση δεν είναι;

Η προσωπική μου άποψη για τον Μπέντο είναι ξεκάθαρη. Δεν τον θεωρώ τον καλύτερο προπονητή που έχει περάσει από τον πάγκο της ομάδας μας την εποχή Μαρινάκη (τον Ζαρντίμ θεωρώ ως τέτοιον), δεν τον θεωρώ τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, κυρίως σε βασικές επιλογές στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Όμως δεν μπορώ να παραβλέψω και τα θετικά του. Δεν μπορώ, δηλαδή, να μην του αναγνωρίσω ότι συμμάζεψε το συνονθύλευμα του προκατόχου του, έχει προσπαθήσει να δώσει ταυτότητα στην ομάδα, έχει καθιερώσει παίκτες από τις ακαδημίες, και δείχνει δίκαιος στις επιλογές των αποστολών, καθώς κρίνει με βάση την αγωνιστική κατάσταση του κάθε παίκτη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, δεν είναι δυνατόν να τον ψέλνουμε επειδή δεν βάζει τον Μάριν στην ενδεκάδα ή επειδή χρησιμοποιεί ανελλιπώς παίκτες σαν τον Λούκα, τον Σεμπά και τον Ιντέγιε. Είναι ώρα να βρούμε μεταξύ μας τι θέλουμε από τον προπονητή: να βάζει αυτούς που κερδίζουν αυτό το δικαίωμα μέσω της καθημερινής δουλειάς τους στις προπονήσεις ή να βάζει παίκτες που θα παίζουν με βάση το όνομα και τα θεωρητικά προσόντα τους; Θέλουμε να παίζουν ΄΄παίκτες ονόματα΄΄ ανεξάρτητα από το αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνουν στην προπόνηση ή να παίζουν νέοι παίκτες γεμάτοι όρεξη και ταλέντο; Με τη δεύτερη επιλογή παίρνεις ρίσκα και θα έχεις και βαθμολογικές απώλειες, αλλά δεν γίνεται να δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίκτες χωρίς το οποιοδήποτε ρίσκο. Θέλουμε παίκτες που κάνουν στον προπονητή ή παίκτες που αρέσουν σε κάποιους από εμάς στην εξέδρα;

Ως οπαδοί θέλουμε, ή μάλλον απαιτούμε, από την εκάστοτε διοίκηση να παίρνει ενδεκαδάτους παίκτες από το πάνω ράφι και την ίδια στιγμή γκρινιάζουμε γιατί, επιτέλους, δεν παίζουν οι νέοι της ομάδας. Το πράγμα είναι όχι μόνο οξύμωρο αλλά και κλινικά ύποπτο.

Κάθε εβδομάδα παρατηρούμε μεγάλους σε φήμη προπονητές να έχουν δυσκολίες κατανόησης του ρόστερ τους (ειδικά αυτοί που βρίσκονται λίγους μήνες στο τιμόνι της ομάδας τους) και κυρίως να έχουν εξαιρετικά άσχημα αποτελέσματα. Βλέπουμε έναν Πεπ να χρησιμοποιεί έναν παίκτη που είναι σταθερά ο χειρότερος του γηπέδου, όπου και να αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου (Γκουντογκάν), και να φεύγει από το Λέστερ με 4 γκολ στην πλάτη. Βλέπουμε τον Ζιντάν να ξεκινάει πολλά παιχνίδια χωρίς σέντερ φορ, και η γενικότερη απόδοση της ομάδας του να είναι επιεικώς μέτρια. Βλέπουμε έναν Μουρίνιο με αλλοπρόσαλλες για εμάς επιλογές ενδεκάδας (βλ. Φελαϊνί) και πολύ μακριά από την κορυφή. Βλέπουμε μια Μπάρτσα να βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ, με εικόνα σαφέστατα μέτρια, μία Παρί που κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο, παραδοσιακές δυνάμεις στην Ιταλία να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, κτλ κτλ κτλ. Τα παραδείγματα πολλά. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας είναι ότι ο τύπος στην άκρη του οποιουδήποτε πάγκου ξέρει καλύτερα από εμάς την ομάδα και το ποδόσφαιρο, για τον απλό λόγο ότι αυτός είναι προπονητής και είναι με τους παίκτες καθημερινά. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε οπαδοί που βλέπουμε την ομάδα ένα ή δύο 90λεπτα κάθε εβδομάδα.

Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η παπάτζα ότι ο πάγκος του Θρύλου είναι ο δυσκολότερος του κόσμου, θέλει ξεχωριστές και μοναδικές παγκοσμίως ικανότητες από τον προπονητή, και τέτοιες κουταμάρες. Έναν νορμάλ προπονητή θέλουμε. Και ο Μπέντο είναι τέτοιος, ώστε να δικαιούται να μείνει 2-3 χρόνια στην ομάδα για να μας δείξει το έργο του. Γιατί, εάν ο πάγκος μας είναι δύσκολος, ο πάγκος της Ρεάλ ή της Μίλαν τι είναι; Προπονητής που δείχνει έργο με ομάδα από τον Αύγουστο χωρίς προετοιμασία ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στον κόσμο, και τα παραδείγματα παραπάνω αποδεικνύουν ότι σίγουρα ΔΕΝ είναι θέμα μόνο ή κυρίως (εάν θέλετε) του ρόστερ της κάθε ομάδας. Προπονητές με μαγικά ραβδάκια υπάρχουν μόνο στον Χάρι Πότερ.

Για να πάμε μπροστά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα παραπάνω μέσα μας και, κυρίως, να αποφασίσουμε τι ομάδα θέλουμε. Θέλουμε ομάδα του προέδρου (βλ. διοίκηση Κόκκαλη), που οι προπονητές θα απολύονται ανά 6μηνο, ή θέλουμε ομάδα του προπονητή (βλ. διοίκηση Μαρινάκη) που οι προπονητές και οι παίκτες προτείνονται από τους αρμοδίους στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοίκηση στηρίζει την επιλογή της; Για την ιστορία το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο (πολλοί τίτλοι). Ως οπαδοί έχουμε επιδοκιμάσει ΚΑΙ αποδοκιμάσει και τα δύο μοντέλα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τρίτο μοντέλο διοίκησης μιας εταιρείας.
Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ας ξαναγράψω τον τίτλο του άρθρου: μήπως να κόβαμε την γκρίνια και να αφήναμε τον προπονητή να δουλέψει και, το κυριότερο, να κριθεί μετά από μια πλήρη χρονιά;

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

ΥΓ.1 Τελικά οι δηλώσεις του Τράκη όντως απέτρεψαν τη ΄΄σφαγή΄΄ της Σπάρτης, τόσο που δεν δόθηκε πέναλτι μαρς στον Ολυμπιακό...

ΥΓ 2. Η Πέμπτη είναι ημέρα ντροπής στο κύπελλο Ελλάδας με όσα συνέβησαν στον όμιλο του βαζελάκου, αλλά μάλλον αυτό δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό ώστε να ασχολήσει τους ΑΡΔ...

Σχόλια

Εικόνα KCS

Για μένα το πρόβλημα της ομάδας είναι χαμηλότερη ποιότητα παικτών(ίδιως των αμυντικών) σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Τίποτε άλλο. Φιλότιμοι είναι, όσο μπορούν προσπαθούν, αλλά δεν είναι για παραπάνω.

Ο προπονητής κάνει ότι μπορεί. Εχει τις εμμονές του και τις αστοχίες του πχ Βιάνα.Και ο Βαλβέρδε και ο Μπάγεβιτς και όλοι είχαν και έχουν εμμονές αλλά το πρόβλημα είναι η ποιότητα των παιχτών. Μπράβο του που προωθεί τους νέους(και χτες, ο Ανδρούτσος με τον Μανθάτη και τον Τσόρι αλλάξανε την εικόνα προς το καλύτερο).

Η διοίκηση θα κάνει ότι μπορεί. Νομίζω έναν επιθετικό ακόμα και έναν σέντερ μπακ γρήγορο και έμπειρο θα τον ψάξει.

Μέχρι τότε: Μπέντο μέχρι να σταματήσουν τα μνημόνια και Σεμπά -μαύρο αλάνι- 11δάτος μέχρι να γίνει ο Σόιμπλε κομμουνιστής. Και ΖΗΤΩ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ!

Εικόνα CEN-TAURUS

Όποιος βλέπει τη βαθμολογία όπως ήταν πριν το ματς του ΘΡΥΛΟΥ στα γιάννινα, ψυλλιάζεται γιατί αναβλήθηκε το παιχνίδι του αεκ με τον ποα. Για να παιχτεί αργότερα και να το πάρει όποιος είναι πιο κοντά στο κυνήγι του γαύρου. Επειδή όμως απομακρύνεται σιγά σιγα από τους υπόλοιπους, όταν θα παιχθεί το ματς αυτό, ίσως να μην έχει νόημα να δοθεί σε κάποιον. Έτσι, χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε και να κερδίσουμε μια περιουσία σε στοίχημα του εξωτερικού πάνω στο παιχνίδι αυτό.Εγώ αυτό είχα σκοπό να κάνω.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Μουρινιο σιγα σιγα την στρωνει την ομάδα κι αρχισαμε σερι νικων, οσο κι αν σε ποναει. Τωρα για τα υπόλοιπα, ας πουμε τα πραγματα με το ονομα τους. Αυτα τα ψωλοπαικτακια που εχουμε μαζεψει, αλλες εποχες ουτε απ'εξω από του Ρεντη δεν θα περναγανε. Ο γαυρος για να δεθει με παικτη, το θελει το υδραυλικο του. Θυμασαι πώς αγαπησαμε Σοφιανοπουλο; Πολλη μπαλα φιλε, κανταρια, συνεχεια ντριμπλες, τι να μας πει τωρα ο Ιντεγιε απο Πρεμιερ Λιγκ. Ο,τι κι αν κανει ο Σεμπα, ο γαυρος δεν θα δεθει μαζι του. Με σκαφτιαδες θα δεθουμε; Παλια που ειχαμε διδυμο αριστερα Νεντιδη-Στιβ Ρεφενε, ο Σεμπα θα δινοταν δανεικος στην Προοδευτική, μην πω Θυελλα Μοσχατου και το χοντρυνω. Και δεν παω και πιο πισω, που οι Μποτια-Ντα Κοστα στην καλυτερη να δενανε τα κορδονια του Βασιλη Ιωαννιδη, του Αγαπιου Καλταβεριδη και του Θοδωρα του Παχατουριδη, που ηταν μεγαλος λιμπερος παγκοσμιου εμβέλειας. Οταν εχεις μεγαλωσει με τετοιους παικτες, δεν θα μασησεις απο το σανο που σου σερβιρουν οι υπαλληλοι της ΠΑΕ.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΤΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ (ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ-ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ-ΒΟΥΡΟΣ-ΤΣΙΜΙΚΑΣ-ΡΕΤΣΟΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ-ΜΑΝΘΑΤΗΣ)

Εικόνα Harry red logic

Σύγαυροι με λίγα λόγια:
1.Θετικό το +9 απ τον βάζελο
2. Θετικό το ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας
3. Θετικό ότι ο Μπέντο προωθεί νέους παίκτες.

Τώρα επικοδομητική κριτική με στόχο την βελτίωση και την προσφορά ουσίας και θέαματος,
Γκρίνια= αναίτια η δυσάνολα αυστηρή κριτική σε σχέση με τα γεγονότα!
Όχι λοιπόν γκρίνια.Καλόπιστη και αναγκαία κριτική για τον Θρύλο των ονείρων μας.
Ερωτήματα:
1.Μας αρέσει η μπάλα που παίζει ο Θρύλος?Σε ποιά παιγνίδια μας ενθουσίασε η ομάδα με την απόδοση της(πλήν λίγων εξαιρέσεων)?(δεν μιλάω για τα αγχολυτικά που έχουμε καταναλώσει...ακόμη και σήμερα...)
2.Δεχόμαστε εύκολα γκολ?δημιουργούν εύκολα επικινδυνες φάσεις, μικροί -μεγάλοι αντίπαλοι, σε μια ευάλωτη άμυνα?-Για τον Θρύλο μιλάμε!
3.Εχουμε ως ομάδα καλή ανάπτυξη ,παίκτες με ικανότητα διεμβολισμών(ίδίως απο τα άκρα)?Για τον Θρύλο μιλάμε!
Να τα αποσιωπήσουμε τα πιο πάνω? θα μας κάνει καλό η σιωπή?
Απλά Συμπέράσματα:
1.Ο Πρόεδρος είναι γνήσιος. αυθεντικός Γαύρος.
2.Ο Πρόεδρος ξέρει και καταλαβαίνει απο μπάλα.
3 .Ο Πρόεδρος εχει οικονομική επιφάνεια και ορθή κρίση!
Επομένως: Μεταγραφές τον Γενάρη για να θωρακίσουμε την άμυνα να ανεβάσουμε την ποιότητα να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη!
Υ.Γ. ο Μπέντο έχει περιθώρια βελτίωσης αλλά να επιταχύνει!(η αμυντική λειτουργία της ομάδας νοσεί και βέβαια να κάνει σωστές υποδείξεις για τις μςταγραφές,ας έχουν όμως τον νου τους και οι επαίοντες στην Διοίκηση!)

Εικόνα dono

H καλόπιστη κριτική είναι αναγκαία για έναν οργανισμό, για οποιοδήποτε οργανισμό. Αυτό που έχουμε να αντμετωπίσουμε διαχρονικά δεν είναι μια καλόπιστη κριτική, αλλά μίρλα.
Διαφωνώ στο δεύτερο συμπέρασμα, ο πρόεδρος αν ξέρει ή όχι μπάλα μου είναι αδιάφορο. Αυτό που αναμένω από τον πρόεδρο είναι να στηρίξει την δική του επιλογή, όπως πιθανόττατα κάνει και με τις λοιπές επιχειρήσεις του. Γι αυτή την δουλειά έχει ανθρώπους μέσα στο τμήμα έμμισθους που πληρώνονται ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.
Η στήριξη που εννοώ δεν έρχεται στα λόγια αλλά μέσω των πράξεων του, που μια από αυτές είναι και η μεταγραφική στήριξη με βάση όμως τα θέλω του προπονητή

Εικόνα REDHERAKLIO

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΤΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ (ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ-ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ-ΒΟΥΡΟΣ-ΤΣΙΜΙΚΑΣ-ΡΕΤΣΟΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ-ΜΑΝΘΑΤΗΣ)

Εικόνα dono

Πολύ σωστός

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα φίλε. Θα ήθελα καταρχήν να ξεχωρίσουμε την "βρέξει-χιονίσει γκρίνια" η οποία τροφοδοτείται από ΑΡΔ αλλά και ορισμένους αναγνωρίσιμους Ολυμπιακούς, οι οποίοι με τα γραφόμενά τους σε σάϊτ κι εφημερίδες ροκανίζουν την θέση του προπονητή.
Τα θετικά του Μπέντο είναι πράγματι αρκετά: ανάδειξη Ρέτσου-Ανδρούτσου-Μανθάτη, επιλογές Μάρτινς-Πασιένσια (πέρα απ το πρόβλημα υγείας το παιδί είναι μπαλαδόρος)-Ρομαό, ομάδα που τρέχει και πιέζει (όταν θέλει) επί 90', τρομερή εξέλιξη Ιντέγε-Σεμπά (σε σχέση με πέρσι).
Τι με χαλάει εμένα προσωπικά; Και μιλάω για εμένα, για να μην τσουβαλιάζω όλους τους σύγγαυρους. Ότι όπως και εδώ (στην Βραζιλία βρίσκομαι) δεν έδωσε καμία βαρύτητα στην άμυνα της Κρουζέϊρο, έτσι βλέπω τα ίδια λάθη και στην δική μας. Κι εδώ μέν είναι συνηθισμένο, άλλο στυλ ποδοσφαίρου, όλοι μπροστά να βάλουμε γκολ πάει, ΑΛΛΟ όμως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πόσο δε μάλλον όταν αντιμετωπίζεις ταμπούρια όπως το σημερινό ή της Λειβαδιάς ή της Κέρκυρας ή ακόμα και το ΑΠΟΕΛ που τι παιχνίδι έκαναν; Βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αργής μας άμυνας. Ο Πιέρος τό βαλε, ο της Λειβαδιάς το χασε, οι σημερινοί έχασαν 2 τετ-α-τετ φάσεις-καρμπόν. Έφερε και τον τραγικό Βιάνα κι έδεσε το γλυκό.
Το ότι θα πρέπει να διαχειριστεί ορθολογικά το υλικό που διαθέτει η ομάδα, χωρίς εγωισμούς, είναι αυτονόητο νομίζω. Κάποια ματς τα κερδίζει η εμπειρία, άλλα ματς προσφέρονται για εμπειρίες στους νέους, άλλα απαιτούν συνδιασμό και των δύο. Για εμένα, μόνο κέρδος θα είχε ο Ανδρούτσος και ο Μανθάτης παίζοντας δίπλα σε Τσόρι-Καμπιάσο - αυτοί οι δύο μπορούν να αλλάξουν την ροή του αγώνα με μια ενέργεια και το έχουν κάνει άπειρες φορές.
Καταλήγω: ο Μπέντο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να στηριχθεί απερίφραστα και έμπρακτα από ΟΛΟΥΣ και το ταμείο να γίνει τίμια, στο τέλος της σεζόν. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από όλους και επιτέλους ΤΕΛΟΣ με τις γιούχες στο γήπεδο!
Υ.Γ.: Μπράβο του για την αλλαγή του Φορτούνη σήμερα, δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον παίκτη, δεν αρμόζει η αγωνιστική του συμπεριφορά ωστόσο σε παίκτη-ηγέτη της ομάδας.
Υ.Γ.2: Όχι μόνο η Πέμπτη φίλε μου, ημέρα ντροπής και η χθεσινή...τούμπα της Κέρκυρας!

Εικόνα dono

Άρη δεν λέω ότι δεν έχω ενστάσεις για τον Μπέντο, λέω ότι θα πρέπει εκτός της στήριξης που για εμένα θα πρέπει να είναι αυτονόητη για προπονητή του Ολυμπιακού, να κάνουμε σούμα στο τέλος.
Η πιτσιρικαρία μόνο κέρδος έχει να λαμβάνει με την παρουσία των δύο παικτών που ανέφερες όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις.
ΥΓ. Δεν ξέρω που αναφέρεσαι για τον Φορτούνη αλλά έχουμε να τον δούμε στα καλά του ακριβώς ένα χρόνο πίσω και αυτό από μόνο του συνιστά πρόβλημα

Εικόνα CEN-TAURUS

Απλά αδερφέ, όταν γίνεται επιλογή προπονητή, πρέπει ένα επιστημονικό τημ να έχει εκ των προτέρων μελετήσει ένα γκρουπ ενδιαφερόμενων, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους και να έχει προτάσεις για τη στήριξη των μειονεκτημάτων τους (πχ γυμναστές για δόμηση-διαχείριση φυσικής κατάστασης, σκάουτερς, βοηθό που να βλέπει γήπεδο κλπ, ανάλογα με το τί λείπει από κάθε προπονητή που μελετάται). Το να διώχνεις έναν προπονητή και να ψάχνεις ποιος είναι άνεργος την ώρα εκείνη στην ευρώπη και τελικά να φέρνεις τον πιο γνωστό, για να αποφύγεις το κράξιμο του κόσμου, μόνο σοβαρότητα δεν δείχνει. Και οπωσδήποτε, προπονητής μόνο το καλοκαίρι, όταν λήγουν συμβόλαια κι όταν ένας σοβαρός επαγγελματίας αναλαμβάνει υποχρεώσεις και θέτει όρους εξαρχής, όχι μπαλώματα!

Εικόνα aris belem

Μια κακή περίοδος είναι από αυτά που μπορεί να συμβούν σε κάθε παίκτη φίλε μου. Το κατανοώ και πιστεύω όλοι όσοι αγαπάμε την ομάδα. Είναι όμως μια αρκετά μακρά περίοδος, ίσως να είναι και χρόνος όπως λες, που ο Φορτού κινείται στα όρια από ραθυμία σε κάποια ματς έως και αδιαφορία όπως σήμερα. Δεν μπορεί να μπαίνει π.χ. ο Καμπιάσο και να τρέχει σκυλίσια με Χανιά και ο Φορτού να χάνει την μπάλα και να περπατάει. Δεν μπορεί να είσαι πίσω στο σκορ στην Κύπρο και να περπατάς για να εκτελέσεις κόρνερ. Δεν θα μπω στην διαδικασία ονομάτων παικτών, που χωρίς να έχουν κάτι ν αποδείξουν σκύλιαζαν και πανηγύριζαν με πάθος τα γκολ του Θρύλου, τα πρόσφατα παραδείγματα των Καμπιάσο-Αριέλ είναι υπεραρκετά. Είναι όμως λυπηρό ένας παίκτης με τόσο ταλέντο και προσόντα, να βγάζει τέτοια νοοτροπία. Γιατί ο πρόεδρος τον πίστεψε και τον στήριξε έμπρακτα, όπως και ο λαός μας.

Εικόνα RED HELL

Το ματς δυστυχως δεν το ειδα.Αλλα καποια πραγματα οπως το αμυντικο χαος πρεπει να λαβουν τελος μπας και ηρεμησουμε.Ενα μεγαλο μπραβο στον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Σεμπα που σε καθε στραβη ακουει τα εξ αμαξης(ακουσα οτι καποιοι σημερα τον γιουχαραν οταν ανακυρυχθηκε ΜVP.Οτι και να πεις για αυτα τα μπουρδελα ειναι λιγο)αλλα ειναι ο πιο σταθερος παιχτης φετος.Παντως η ομαδα δεν ειναι καλα και εχει τρανταχτα προβληματα.Πρεπει και ο Μπεντο σε καποια θεματα να τη δει αλλιως.Για το Φορτουνη εχω πει την αποψη μου εδω μεσα και δεν θελω να επαλαμβανομαι.Απλως αν δεν εχει ορεξη μια φορα να παιξει μπαλα εμεις δεν εχουμε 10 φορες να τον βλεπουμε.
ΥΓ.Ασχετο με το αρθρο ΑΛΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΑΣ??ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΜΟΚΟ.ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ 3 ΠΑΙΧΤΕΣ.ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΩΡΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΟΥΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΕΦ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ.

Εικόνα dono

Ο Σεμπά είναι απλά ένας κρίκος από την αλυσίδα των παικτών που έχουν αναγκάσει σε κυβίστηση τους γνωστούς γνώστες και προπονητές του ιντερνέτ. Παίκτες όπως ο Αμπντούν, Φουστέρ, Αβραάμ κτλ (ο κατάλογος είναι μεγάλος) μας προκαλούν να δούμε το μοντέρνο ποδόσφαιρο αλλιώς αλλά θα πρέπει και να θέλεις κάτι τέτοιο να το κάνεις και όχι απλά να το λες...
ΥΓ. Καταρχήν όταν ζορίζεται ο βαζελάκος με τα Τρίκαλα, ο τίτλος είναι τέλος καλά όλα καλά, όταν δυσκολεύεται ο Θρύλος έχουμε μια κακή εμφάνιση κτλ

Εικόνα Romain

Do not welcome back. Long time no see.

Πολύ σωστές οι τοποθετήσεις σου.

Εγώ θα πω ότι ο Μπεντο έχει πετύχει μέχρι τώρα στο...

----- Πρωτάθλημα,(11 βαθμούς από τον 2ο)

------ Κύπελλο και...

------ Ευρώπη (πρόκριση δύο φορές)

Το μόνο αρνητικό ήταν τα 2 ματς με Αποελ. Το πρώτο είμασταν ατυχοι γιατί αν και πεξαμε καλύτερα είχαμε 3 δοκάρια και χάσαμε. Στο ΓΣΠ είμασταν κακοί και λόγω απουσίας του MVP της φετινής σεζόν Μιλιβογιεβιτς αλλά και του κορυφαίου μας αμυντικού Μποτία.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο προπονητής αυτός ανέλαβε σε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα και χωρίς προετοιμασία.

ΜΠΕΝΤΟ ΑΛΑΝΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

Εικόνα dono

Δεν νοείται προπονητής χωρίς να κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Αυτά που έχει καταφέρει ο Μπέντο, επαναλαμβάνω με κάθε αρνητικό που μπορεί να του καταλογίσει κανείς, δεν το λες και αμελητέο

Εικόνα Romain

Το auto correct τα κάνει θάλασσα.
Σορι.

Ήθελα να γράψω...

Dono, welcome back!!!

Εικόνα john

Θα ήθελα και την άποψη σου για αυτο το.... άρθρο

Εικόνα dono

Κοίτα ο Παντελής έχει ορισμένα κραυγαλέα μειονεκτήματα στο να γράφει για ποδόσφαιρο.
1. Η μπάλα δεν είναι πορτοκαλί
2. Ο Πειραιάς δεν είναι στην Ρώμη και είναι λίγο στεναχωρημένος
3. Είναι αντικειμενικός Ολυμπιακός, χωρίς παρωπίδες και οπαδισμό όπως εμείς οι κακοί οπαδοί...
4. Το σπορτ24 έχει καταντήσει επί των ημερών του χειρότερο από το αλαφουζ φμ κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι πλην του ιδίου και των περί αυτόν
5. Χωρίς πάθος το σημερινό παιχνίδι δεν γύριζε ούτε στο τάβλι
6. Δεν νομίζω πάντως ότι αυτή είναι η επίσημη γραμμή της Διοίκησης
7. Όταν έχεις σαν ίνδαλμα τον Τορογίδι, καταλαβαίνεις το επίπεδο του ΑΡΔ

Εικόνα john

Dono μου δίνεις καλη πάσα για να πω κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακο και τους γκρινιάρηδες οπαδούς του γιατι η κατάσταση δεν παλεύεται πλέον.

Παντα μερικοί οπαδοι μας κάνανε υπερβολική κακόπιστη κριτική. Η κριτική αυτη δεν ηταν απαύγασμα ορθολογικών σκέψεων αλλα καφενειακων κρίσεων. Να το πω πιο απλα. Γιατι δεν παιζει ο χ και παιζει ο ψ; Ποσο χειρότερος θα ηταν ο Α απο τον Β; Γιατι ο προπονητής εξαφάνισε τον Γ; Τα ονόματα σε αυτην την περίπτωση δεν εχουν καμια σημασία. Κριτική τέτοιου είδους γινεται παντα όσο θυμάμαι τον Ολυμπιακο ανεξάρτητα του διαθέσιμου έμψυχου δυναμικού. Όσοι λένε αυτα τα πράγματα δεν ενδιαφέρονται ούτε για το τι ποδόσφαιρο προσπαθεί να παίξει ο εκάστοτε προπονητής, ούτε αν οι παίκτες εφαρμόζουν στην πράξη το τακτικό πλάνο του γιατι πολύ απλα οι γνωσεις τους δεν φτάνουν μέχρι αυτο το σημείο. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν αυτη η κριτική δεν άγγιζε την διοίκηση. Βλέπουμε ομως δυστυχώς πως η διοίκηση ορισμένες φορες παίρνει το μερος αυτών των οπαδών. Χαρακτηριστική η περίπτωση Μίτσελ και η αποπομπή του για να παιζει περισσότερο ο αφελαι. Και να σου τα αρδοαρθρα "πετάει ο αφελαι στις προπονήσεις ", "έτοιμος για καινούργια αρχή ο Ολλανδός " και λοιπές ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Ο αφελαι έπαιξε καλα μονο στο πρωτο παιχνιδι του Περειρα στην ξανθη και μετα εξαφανίστηκε. Ποιο ηταν το αποτέλεσμα; Να μπερδευτεί το αγωνιστικό πλάνο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να έρθει ενας προπονητής που επιχειρεί να παίξει αλλο ποδόσφαιρο, οι παίκτες (φυσιολογικά ) να δυσκολεύονται να το κατανοήσουν με συνέπεια να έρθει ο εύκολος αποκλεισμός απο την Ντινπρο.

ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΩ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΤΣΕΛ-ΑΦΕΛΑΙ, ΜΠΕΝΤΟ-ΜΑΡΙΝ;

Αυτο που με τσιτωνει περισσότερο όσο αναφορά την κριτική των οπαδών μας ειναι η εξιδανίκευση του παρελθόντος. Σε διαφορα ρετρό άρθρα παλιών μας νικών βλεπω τι γράφεται απο κάτω και κοντεύω να σαλτάρω. Πρόσφατα σε ενα άρθρο για το 3-0 επι της βερντερ γράφτηκαν τερατουργήματα. Και "πω ρε μάγκες αυτη ηταν ομαδάρα οχι οπως τωρα με τα σαπακια που μάζεψε ο χοντρός", "ελα παλι πισω ρε τακαρε λεμονη να κάνουμε ομαδάρα", "παλια ειχαμε Τζόλε και τωρα σεμπα" και διάφορες τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Αυτο που ξεχνάει ο μέσος νεογαυρακος ειναι το πως εκείνη τη χρονια καρκινιαζαμε να νικήσουμε την Βέροια λαι τον Εργοτελη στο Καραϊσκάκη, φάγαμε 4 απο την αεκ , και μετα την άνοιξη η ομαδα τα έφτυσε ώστε να φτάνει σε σημείο ο Τζόλε να δηλώνει "νιώθω σαν να ειμα σε κόμμα" εξαιτίας της εγκληματικής προετοιμασίας του Λεμονη. Όσο για τις συγκρίσεις παικτών του τοτε και του σήμερα, να θυμισω στους ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ, οτι με τους τωρινούς ποδοσφαιριστές η ομαδα εχει κανει πολλα βήματα παραπανω στηνευρωοη (διπλα Τσάμπιονς Λίνγκ,συνέχιση καθε χρόνο της Ευρωπαϊκής πορείας μέχρι τον Φεβρουάριο,σταθερά καλη Συγκομιδή στην φαση των ομίλων ) ενω παλιότερα επι Κόκκαλη εκανε 10 χρονια να κανει διπλο στην Ευρώπη , και μάζευε 3-4 βαθμούς ανα μέσο όρο στους ομίλους.
Οι οπαδοι που κάνουν αυτην την κριτική δεν εχουν καλη γνωση της ιστορίας,ξεχνάνε τα κακά και υπερθεματίζουν τα καλα, και πάνω απο ολα ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ. Υπάρχουν κατι παράξενοι τύποι που επειδή μεγαλώνουν,πλαδαρευουν και κρεμάνε τα βυζια τους γκρινιάζουν και μιζεριαζουν συνεχώς για την σημερινή κατάσταση ενω ταυτόχρονα εξιδανικεύουν το παρελθόν ξεχνώντας τις κακές στιγμές του. Αυτο συνοπτικά ειναι το προφίλ των γκρινιάρηδων ολυμπιακών.

Δεν εχουν καλη γνωση της ιστορίας του ΘΡΥΛΟΥ, κάνουν κριτική καφενειακου επιπέδου και χρησιμοποιούν τον Ολυμπιακο και τις παλιές επιτυχίες του για να θυμηθούν τα νιάτα τους, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το υπάρχον ρόστερ γιατι γέρασαν και οπως λεει ο Σάββας "το ενα τους ξινίζει και το αλλο τους βρομάει " δημιουργώντας με αυτόν τον τροπο πρόβλημα στην τωρινή ομαδα. Ηλίθιοι νεογαυροι,άδειοι τενεκέδες.

Εικόνα dono

Προφανώς συμφωνώ σε όλα. Δεν ξυπνάει κανείς οπαδός ένα ωραίο πρωϊνό και κράζει τον προπονητή ή παίκτη (το έχουμε δει κι αυτό). Και οι ΑΡΔ και η Διοίκηση κάποιες φορές το έχουν επιτρέψει ή και καλλιεργήσει το κλίμα. Αν κοιτάξεις τα άρθρα εδώ μέσα μετά την απόλυση Ζαρντιμ θα καταλάβεις απόλυτα αυτό που λέω.
Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην κριτική προπονητή από τους οπαδούς μας είναι η περίπτωση του Τάκη Λεμονή. Κλασσικό παράδειγμα που θέλεις να πείσεις το εαυτό σου για κάτι και βλέπεις μόνο τα θετικά ενός προπονητή. Δηλαδή όποιος βλέπει την 6άρα στην Λεβερκούζεν δεν θυμάται την αμέσως επόμενη αγωνιστική με την τριάρα στην Κύπρο από τους Ισραηλινούς. Όποιος θυμάται τα πρώτα διπλά του Ολυμπιακού δεν θυμάται το κάκιστο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με αγχωτικές νίκες ΑΛΛΑ και γκέλες. Όποιος θυμάται την 4άρα στο κύπελλο με τον βάζελο δεν θυμάται τον αποκλεισμό στο κύπελλο για πρώτη φορά στην Ιστορία μας από ομάδα δεύτερης Εθνικής (Γιάννενα), δεν θυμάται την προετοιμασία της ομάδας που πέφταν όλοι κάτω σαν κοτόπουλα από μυϊκούς τραυματισμούς.
Σε κάθε πράγμα στην ζωή γενικότερα έχει σημασία το τι θέλεις να δεις και όχι τόσο το τι βλέπεις πραγματικά. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Εάν ήθελα εγώ να το παίξω μηδενιστής στην προσφορά του Λεμονή θα σου έλεγα μόνο τον αντίλογο και όχι και τα 10 καλά που έκανε. Αυτό δεν είναι και το σκηνικό με τους προπονητές μας, όλους ανεξαιρέτως? Αυτό είναι σωστό ή πολύ περισσότερο είναι υγειές?

Εικόνα john

Εγω πιστευω πως η απαξίωση του παρόντος και η εξιδανίκευση του παρελθόντος ειναι ενα πολύπλοκο ζήτημα που οι εκφάνσεις του ξεφεύγουν κατα πολύ απο τα αθλητικά δρώμενα. Το βλέπεις συνεχώς σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής σου. Κοινωνικές προσωπικές πολιτιστικές αθλητικες. Εγω το εχω παρατηρήσει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Αυτοι που αναπολούν το παρελθόν δεν αναπολούν το παρελθόν αυτο καθ αυτο, αλλα την εκδοχή του εαυτού τους που εχει ζήσει σε εκεινο το παρελθόν. Τελος πάντων μην το ανοίγουμε τόσο πολύ αυτο το θέμα , οπαδικό ειναι το site άλλωστε.

Ακριβώς λόγω αυτής της κατάστασης τωρα αναπολειται ο Κόκκαλης και αντίθετα καθυβριζεται ο Μαρινακης. Ειμαι σίγουρος πως ο μεσος σημερινός πιτσιρίκος σε 20-25 χρονια θα αναπολεί τον Μαρινάκη και θα απαξιώνει τον επόμενο πρόεδρο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ. Θα θεοποιήσει τον Μαρινάκη διότι θα συμπέσει η προεδρεία του με τα νιάτα του και την οπαδική του καυλα, ενω αργότερα μπορει να απαξιώνει τον επόμενο πρόεδρο ακομα και αν (το ευχόμαστε ολοι ) αποδεχθεί ο επόμενος καλυτερος του Βαγγέλα και ούτε καθ εξής.

Δεν νομιζω να υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτο. Χρειαζεται μεγαλη δόση ψυχραιμίας και λογικής για να δεις τα πράγματα απολύτως ψυχρά και ορθολογιστικά χωρις να επηρεάζεσαι απο συναισθηματισμούς και συναισθηματικές εξάρσεις.

Ενα μικρό φάρμακο ενάντια σε αυτην την ασθένεια (για να μιλήσω και με... Αποστολικους όρους ) ειναι η ολοκληρωμένη γνωση της ιστορίας του ΘΡΥΛΟΥ. Οταν κάποιος επιχειρεί να κανει ανασκόπηση του παρελθόντος να την κανει σωστα. Οχι να θυμαται μονο τις επιτυχίες και να ξεχνάει τις αποτυχίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ακούμε απο πολλους τωρα τελευταια να βρίζουν την διοίκηση γιατι "εκει που ο Κόκκαλης ειχε Τζόλε σήμερα έχουμε Σεμπα" Για θυμηθείτε ρε ΑΣΧΕΤΟΙ την χρονια 2004-2005 οταν στο ματς με τον απολλων καλαμαριας τέτοιες μέρες, ο Τζόλε αποδοκιμαζοταν απο την εξέδρα γιατι ηταν ντεφορμέ 5 μήνες. Για θυμηθείτε τι του σουρανε διάφοροι στο αεροδρόμιο μετα την εφτάρα με τη Γιούβε. Για θυμηθείτε τι έλεγαν οι γαύροι στις εκπομπές της θύρας 7 μετα απο τριάρες και τεσσάρες στο Καραϊσκάκη με Λιον και ροζενμποργκ. Δεν ακούγαμε τοτε "για να πας μπροστά στην Ευρώπη θελεις παίκτες με κίνητρο και μικρούς σε ηλικία και οχι ξεζουμισμενους οπως ο Τζόλε και ο ριβαλντο ; Δεν ακούγαμε για τον Κόκκαλη που δεν εχει ευρωπαϊκο όραμα ; Και τωρα πλέον που ο ΘΡΥΛΟΣ εχει αμιγώς τεχνοκρατική διοίκηση που μεγαλώνει σταθερά την ομαδα ευρωπαικα τα τελευταια χρονια, ακούμε "που σαι Κόκκαλη ;" Ε άντε γαμηθειτε στη τελική ρε ΝΕΟΓΑΥΡΟΙ.

Και για να εξηγήσω κατι που λεω παραπανω γιατι τελευταια κυκλοφορούν και κατι ... περίεργοι στο Ratm. Φυσικά και ΔΕΝ θελω να δείξω πως ο σεμπα ειναι καλυτερος του Τζόλε. Φυσικά και ο Τζόλε ειναι ενας ζωντανός θρύλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Θελω απλα να δείξω πως και οι δυο παίκτες χρησιμεύουν και προσφέρουν στο σύνολο ο καθενας με διαφορετικό τροπο. Εννοείται πως δεν αμφισβητώ την ηγετική προσωπικότητα του τζορτζεβιτς.

Εικόνα Son of Hoof

Ή πολύ πιο απλά για να καταλαβαίνουν και οι χαζοί τα ωραία που γράφεις... ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΛ. Σε όλα τα επίπεδα. Παλιά ήταν όλα καλά, σήμερα είναι όλα σκατά οπότε ας τα κάνω όλα πουτάνα... Πέρα από το κομμάτι του Θρύλου που μας αφορά σε αυτό το site, είναι σημαντικό γενικό φαινόμενο και επηρεάζει ζωές...

Εικόνα dono

Συμφωνούμε και απλά θα προσθέσω κάτι εντελώς υποκειμενικό και προσωπικό, τον Τζόλε τον θεωρώ ως έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από την πρώην Γιουγκοσλαβία και έναν από τους μεγαλύτερους αρ εξτρέμς της γενιάς του γενικώς. Παρ' όλα αυτά με τον Τζόλε, τον Ζιο, τον τον τον τον την Ευρωπαϊκή καθιέρωση (ως προς τα αποτελέσματα) που βλέπεις σήμερα δεν την φανταζόσουνα