Περί Μπέντο ο λόγος



Ο Dono ανέλυσε πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους ο Μπέντο πρέπει να στηριχθεί από όλους μας και να συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού για 2-3 χρόνια, ώστε να κριθεί από το έργο του. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, και δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να γράψω κάτι κι εγώ, αν δεν έβλεπα την πίεση προς τον Μπέντο να κλιμακώνεται από πολλές πλευρές.

Εν πρώτοις, το γήπεδο πιέζει πλέον αφάνταστα τον Μπέντο. Θα μου πεις, ο κόσμος θέλει να βλέπει μπάλα και η εικόνα στα δύο τελευταία ματς στο Καραϊσκάκη δεν ήταν και η πλέον ενθαρρυντική: Γκέλα με την Κέρκυρα και ανατροπή με τον Παναιτωλικό. Νομίζω ότι κάθε φορά που μιλάμε φέτος για την ομάδα, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τα γεγονότα του καλοκαιριού. Μας βολεύει ή όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Το τι έγινε το καλοκαίρι δεν είναι της παρούσης. Αυτό που είναι της παρούσης, όμως, έχει άμεση συνάφεια με το καλοκαίρι. Η σεζόν ξεκίνησε στραβά απ’ όλες τις απόψεις. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έβλεπε με αγωνία τον έναν προπονητή μετά τον άλλον να φεύγει. Είδε την ομάδα να αποκλείεται από τη συνέχεια του champions league από κάποια Μπερ Σεβά, στη συνέχεια βίωσε άλλο ένα θρίλερ με την Αρούκα και άκουγε τον κάθε τυχάρπαστο κακόβουλο να καταστροφολογεί. Και φτάσαμε στο σημείο να εξελίσσεται η χρονιά και, σε διάστημα λίγων μηνών, να διαμαρτύρεται κόσμος όχι για τα αποτελέσματα αλλά για την μπάλα που δεν βλέπει. Θα ακουστεί κυνικό, αλλά ακόμα κι αυτό είναι μία πρόοδος. Σε μία χρονιά που οι περισσότεροι φίλαθλοι, ακόμα και οι Ολυμπιακοί, δεν έχριζαν τον Θρύλο φαβορί για τον τίτλο, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος ως τώρα, με δεύτερο τον ΠΑΣ Γιάννινα, και μάλιστα με το απόλυτο των νικών στα τρία ντέρμπι που έγιναν εντός έδρας. Κι αν με τον ΠΑΟΚ η εικόνα μας δεν ήταν καλή, στα άλλα δύο κάναμε επίδειξη δύναμης. Στην Ευρώπη, κουτσά στραβά, περάσαμε στην επόμενη φάση. Για εμένα, συγγνώμη κιόλας, αυτό ήταν το διακύβευμα. Το είπα και πριν το ματς με τον ΑΠΟΕΛ: δεν με συγκινούσε το κυνήγι της πρώτης θέσης για ευνοϊκότερες προοπτικές κλήρωσης. Ίσα ίσα που ήθελα μία κλήρωση με «καλό» όνομα, για να αποφευχθεί αυτό που πάει να γίνει και τώρα, δηλαδή η επανάπαυση και η άνευ λόγου και αιτίας έπαρση. Τέλος πάντων, άλλη κουβέντα αυτή. Τι απο-λογισμό έχουμε, λοιπόν, ως τώρα από την ομάδα; Καλά αποτελέσματα, με τις όποιες αποτυχίες να μην επηρεάζουν ούτε πρόκριση, ούτε κύρος (δεν χάσαμε σε ντέρμπι), ούτε βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Προς τι η γκρίνια, λοιπόν; Τον Μπέντο αντιπαθούν πολλοί δημοσιογράφοι, από αυτούς που διαμορφώνουν ποδοσφαιρικές συνειδήσεις και διαβάζονται ακόμη και από Ολυμπιακούς.  Όταν ο Μπέντο δεν έβαζε τον Φορτούνη, γράφτηκαν άρθρα που, ούτε λίγο ούτε πολύ, έθεταν ανοιχτά το δίλημμα: «Μπέντο, ή βάλε τον Φορτούνη ή κόψε το κεφάλι σου». Μήπως τα ξεχάσαμε; Και τι βλέπουμε; Έναν Φορτούνη να παίζει ράθυμα, έχοντας κραταιά την αντίληψη ότι είναι ακλόνητος και γνωρίζοντας ότι, αν δεν παίξει, θα έχει έναν στρατό από πίσω του, που θα επιβάλει στον προπονητή να τον βάλει. Αυτό είναι υγεία δημοσιογραφική; Ποιος είσαι, ρε μάστορα, εσύ που θα επιβάλεις στον εκάστοτε ΑΡΜΟΔΙΟ προπονητή αυτούς που γουστάρεις; Η ραθυμία του Φορτούνη είναι άμεσο επακόλουθο όλης αυτής της άρρωστης νοοτροπίας, η οποία περνάει και στον κόσμο. Και ξεκινάει με τη φράση «αυτός είναι ο προπονητής, αλλά...». Δεν υπάρχει αλλά. Τέλος. Αυτός είναι ο προπονητής, θα δουλέψει όπως νομίζει και θα κριθεί όπως αξίζει και, το κυριότε-ρο, τη στιγμή που πρέπει. Καλόβουλη κριτική ναι. Κακόβουλη κριτική, με σκοπό τη χειραγώγηση της μάζας, ώστε να ξεσηκωθούν τα πλήθη υπέρ «βωμών και εστιών» εις βάρος του Ολυμπιακού, δεν επιτρέπεται. Και πολύ περισσότερο όταν γίνεται για ιδιοτελείς σκοπούς. Αυτό καλό είναι να το λάβουν καλά υπόψη τους οι δημοσιογράφοι μας. Από εκεί και πέρα το θέμα «Φορτούνης» πέρασε. Και ήρθαν άλλα: του Μάριν, του Τσόρι, κ.α. Ο Αφελάι είχε «κάψει» τον Μίτσελ. Τώρα, αν ρωτήσεις δέκα Ολυμπιακούς ποιον από τους δύο θα επέλεγε να συνεχίσει, οι 9/10 θα σου πουν ο Μίτσελ. Τότε ο Μίτσελ έφυγε όμως. Τώρα θα γίνει το ίδιο λάθος; Θα καεί και ο Μπέντο; Για ποιον; Για έναν παίχτη που φαίνεται ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μη χτυπήσει; Για έναν παίχτη που μπήκε με τη Σπάρτη και έμοιαζε να τον πήραμε από τον Κισσαμικό; Και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά του προπονητή από τον φίλαθλο: Ο μεν προπονητής βλέπει στις προπονήσεις την εικόνα του Μάριν. Ο δε φίλαθλος εγείρει απαιτήσεις, χωρίς να έχει καθαρή εικόνα της τρέχουσας κατάστασης ενός παίκτη παρά έχοντας στον νου μόνο τη θεωρητική αξία του. Δεν είναι έτσι όμως.

Πάμε στον Τσόρι. Κι εγώ διαφώνησα με τον Μπέντο ανοιχτά για τη μη χρησιμοποίησή του. Και το έκανα επειδή ξέρω ότι ο Αργεντινός δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία του Μάριν ή του Αφελάι. Όποτε μπαίνει, παίζει. Και παθιάζεται και έχει και ουσία στο παιχνίδι του. Θεωρώ ότι ο Τσόρι θα μπορούσε να συνεισφέρει σε πολλά παιχνίδια. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Και; Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ζητήσω την αποπομπή του Μπέντο, επειδή δεν μου κάνει τα γούστα; Δεν είναι σοβαρά αυτά. Ήδη ο Μπέντο δίνει στον παίχτη περισσότερες ευκαιρίες, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του Τσόρι και κρίνοντας ότι μπορεί να προσφέρει. Και μετά την ατάκα για τον Φορτούνη προχθές, δεν θα μου φανεί παράξενο αν αλλάξουν κάποια δεδομένα, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα.

Ο προπονητής αυτός σέβεται τον σύλλογο και το αποδεικνύει με το γεγονός ότι κοιτάει το «αύριο». Ο Νικολακόπουλος έγραψε ένα απόλυτα σωστό άρθρο χθες, το οποίο αποτυπώνει πλήρως τις προθέσεις του Μπέντο. http://www.gazzetta.gr/football/article/1023015/toylahiston-aytos-den-fy... Είναι κάτι που τον τιμά, κι εμένα προσωπικά μου αρέσει να το βλέπω. Έχει πλάνο και, επιτέλους, βλέπουμε έναν προπονητή να δίνει πολλές ευκαιρίες σε παίχτες από την ακαδημία. Συνειδητά προτιμά κάποιους παίχτες και δίνει έμφαση σ’ αυτούς. Για παράδειγμα, ο Ρέτσος και ο Βιάνα (δεν είναι από την ακαδημία, αλλά πρόκειται για νέο παίχτη που αποτελεί, αν μη τι άλλο, επένδυση) είναι πιο μπροστά στην ιεραρχία από τον Σιόβα και ο Μανθάτης από τον Μάριν. Ο Ανδρούτσος παίρνει κι αυτός ευκαιρίες. Με τον Παναιτωλικό μπήκε στο ματς νωρίτερα από τον Τσόρι… Είναι μία εμφανής ένδειξη ότι ο Μπέντο θέλει να χτίσει μία ομάδα καταπώς του αρέσει και με το βλέμμα  στο μέλλον. Όλοι μας δεν το θέλουμε αυτό; Εκεί οφείλεται και το γεγονός ότι κάποιοι παίχτες είναι πιο πίσω. Ο Μπέντο προτιμάει να δώσει ευκαιρίες σε νέους φερέλπιδες. Επειδή στον Ολυμπιακό δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες τακτικές, αγνοούμε και τις αγωνιστικές συνέπειες. Θα δούμε και λάθη από τους νέους παίχτες, θα δούμε και ευκαιρίες αντιπάλων, θα δούμε ενδεχομένως και γκέλες. Είναι αναπόφευκτο. Ο κόσμος μας, δυστυχώς, δεν έχει την απαραίτητη υπομονή (δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω). Και αυτό πρέπει να σμιλευτεί. Με τον καιρό. Το μεταβατικό στάδιο είναι δύσκολο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα θα είναι «γλυκά».

Εδώ έρχεται και η στάση της διοίκησης. Η ελληνοποίηση του ρόστερ και η αξιοποίηση των ακαδημιών ήταν από τους θεμέλιους στόχους στο ξεκίνημα του Μαρινάκη. Και τον στήριξε με τα λεγόμενά του πολλές φορές στην πορεία του χρόνου. Με τον Μπέντο να βαδίζει σ’ αυτά τα χνάρια, δεν αντιλαμβάνομαι τη φημολογούμενη αμφισβήτηση από μέρους της ΠΑΕ προς τον προπονητή. Αν φτάσει η διοίκηση να επηρεάζεται από τους δημοσιογράφους, είναι άξια της μοίρας της. Ο κόσμος φωνάζει γιατί βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ποιο είναι αυτό; Η έλλειψη πάγιας στάσης από την πλευρά της διοίκησης. Ακούγονται και γράφονται πολλά αλλά, πέραν μιας επίσημης και τυπικής ανακοίνωσης, η διοίκηση κρατά αποστάσεις, δίνοντας την εντύπωση ότι περιμένει να δει τις εξελίξεις. Ο προπονητής, όμως, δεν γίνεται να κρίνεται κάθε αγωνιστική. Η δαμόκλειος σπάθη δεν έκανε καλό σε κανέναν. Αυτό που οφείλει να κάνει η διοίκηση, αν πιστεύει τον Μπέντο, είναι να τον στηρίξει στην πράξη. Πώς; Ούτε με ανακοινώσεις, ούτε με διαρροές. Πας στα αποδυτήρια και τον στηρίζεις ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών. Ξεκαθαρίζεις στους πάντες ότι αυτός είναι ο προπονητής, αυτός παίρνει τις αποφάσεις για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, αυτός κάνει τις αλλαγές, αυτός κάνει τις μεταγραφές, αυτός κάνει ό,τι γουστάρει. Και σ’ όποιον αρέσει. Έτσι, κόβεις τον αέρα μια κι έξω από τους μουτρωμένους παίχτες, δένεις τα αποδυτήρια, χρίζεις τον προπονητή απόλυτο κυρίαρχο. Κι ας μπει μετά ο Μάριν με την Σπάρτη να κάνει αγγαρεία… Κι ας βγει ο κάθε δημοσιογραφίσκος να παίξει παιχνίδια σε βάρος της ομάδας. Όσο η διοίκηση αδρανεί, συντηρεί μία τέτοια άρρωστη κατάσταση. Αν η διοίκηση έχει αμφιβολίες για τον Μπέντο, ας πάρει μία απόφαση. Και θα κριθεί γι’ αυτήν.

Εγώ από τώρα θα το πω: Δεν ξέρω αν ο Μπέντο είναι εντέλει ο κατάλληλος προπονητής για τον Ολυμπιακό,  αλλά θέλω να φανεί το πράγμα στο τέλος της σεζόν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η ΠΑΡΩΔΙΑ από πλευράς διοίκησης, δηλαδή το να φεύγουν προπονητές οι οποίοι έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν και τους ανοίγεται μία ευρωπαϊκή πρόκληση. Το 2013 πληρώσαμε την απόλυση Ζαρντίμ με αποκλεισμό από την Λεβάντε. Το 2015 την απόλυση Μίτσελ με αποκλεισμό από την Ντνιεπρ. Τώρα θα κάνει πάλι το ίδιο λάθος η διοίκηση; Δεν γίνονται έτσι βήματα μπροστά. Πισωγύρισμα καταστροφικό θα αποτελέσει ενδεχόμενη πώληση του Μπέντο. Και κανένας μα κανένας σοβαρός προπονητής δεν θα δεχθεί να έρθει μεσούσης της σεζόν, ξέροντας ότι έχει να αντιμετωπίσει κάτι που είναι μη αντιμετωπίσιμο…

Δηλαδή, αν μείνει ο Μπέντο, προκριθούμε στην επόμενη φάση του γιουρόπα, πάρουμε το πρωτάθλημα αέρα και κατακτήσουμε και το κύπελλο, θα είναι αποτυχημένος ο Μπέντο επειδή δεν έβαζε κάποιους παίχτες; Και δεν βάζω καν το σενάριο να κάνουμε μεγαλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

ΥΓ: Η διαμαρτυρία εν ώρα αγώνα, η «γιούχα» που λέμε, δεν είναι παιχνιδάκι, όπως μπορεί να νομίζουν κάποιοι. Προσωπικά, δεν λέω με απόλυτο τρόπο ότι είναι πάντα κακή. Είναι ένα μέσο έκφρασης του κόσμου, ο οποίος έχει πληρώσει το εισιτήριό του, είναι κοντά στην ομάδα και θέλει να περάσει κάποιο μήνυμα. Αν δούμε όμως την ουσία, η διαμαρτυρία εν ώρα αγώνα μόνο καλό δεν κάνει. Ίσως βοηθά σε κάποιες περιπτώσεις. Σπάνιες. Αλλά όταν η ομάδα πιέζει να ανατρέψει το αποτέλεσμα, όταν οι παίχτες χρειάζονται ενθάρρυνση, όταν βλέπεις ότι ένας παίχτης έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και παίζει βάσει αυτών όσο μπορεί, δεν έχει κανένα νόημα η διαμαρτυρία. Όταν ξέρεις εξαρχής ότι η χρονιά είναι δύσκολη, ότι απαιτείται υπομονή και στήριξη για να επιτευχθούν οι στόχοι, είναι μαλάκυνση στον εγκέφαλο να κράξεις στο γήπεδο. Να γιουχάρεις τον Ντα Κόστα την ώρα που προσπαθεί να κάνει μία ενέργεια είναι ανήκουστο. Εκτός κι αν όλοι αυτοί που το κάνουν πιστεύουν ότι ο Ντα Κόστα παίζει επίτηδες λιγότερο καλά απ’ όσο μπορεί ή ότι έτσι τον βοηθάνε να ανεβάσει στροφές. Τέλος, η ονομαστική αναφορά στον Μάριν έγινε με βάση όσα βλέπω μέχρι τώρα. Αν από εδώ και πέρα ο παίχτης επιδείξει επαγγελματισμό και παίξει μπάλα, όλα καλά. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να περάσω το μήνυμα ότι «αυτός ευθύνεται για όλα». Απλώς είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή τη στιγμή μέσα στην ομάδα.

Σχόλια

Εικόνα TARZANIARHS

Δυστυχως και οι δικοι μας δημοσιογραφοι εχουν φιλους μανατζερ που τους δινουν πληροφοριες και "γνωμες". Προφανως επηρεαζονται `η "επηρεαζονται". Ο Μπεντο εχει ενα σοβαρο ελαττωμα, προωθει νεους. Μικραινει η πιτα των συμβολαιων, μικραινουν οι μιζες, αν γινει αυτο της μοδας οπως στον Πανιωνιο και στα Γιαννινα που μεινανε χωρις μεταγραφες και στρωσανε ομαδες με την υποδομη οι μανατζερ θα κατσουνε στον αξονα. Προσωπικα και τερματοφυλακα να δω τον Ρετσο θα επικροτησω γιατι ξερω οτι ενας μανατζερ θα κλαιει τη μιζα του. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ.

Εικόνα CEN-TAURUS

Δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Κι εμείς, αν το καλοκαίρι, αντί για μεταγραφές αεροδρομίου, διαβάζουμε ότι προωθήθηκε από την Κ-8 ο Τζαμπάι κι ο Μέγγουλας, τί κράξιμο θα ρίξουμε; Και πόσα διαρκείας θα πάρουμε; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι του χρόνου στο ρόστερ θα υπάρχουν αυτά τα παιδιά; Το πολύ πολύ να πάνε δανεικοί στο βέλγιο. Ο γαύρος ακόμη και για εμπορικούς λόγους, θα κάνει πάντα 6-7 μεταγραφές τουλάχιστον. δεν είναι λοιπόν αυτό που φταίει και γράφουν κατά του μπέντο. Είναι τα πραγματικά μεγάλα ελαττώματά του, αλλά και αυτό που γράφει από κάτω ο σάββας, η παράξενη εμμονή του σε χρεωκοπημένες λύσεις. Δεν μου κάνουν ούτε για 10 λεπτά ο αυλωνίτης κι ο σιόβας, αλλά με καλύπτουν για συνεχόμενους αγώνες ο ντα κόττα κι ο βιάνας και οι άλλοι.

Εικόνα savvas gridlock

Το πρόβλημα με τον Μπεντο δεν ειναι ο παραγκωνισμος Τσορι-Μαριν. Ειναι η επιμονη του σε παικτες που δεν αποδιδουν και σε παικτες που παιζουν μεν καλα, αλλα μπουκωνουν απο τα σερι ματς. Ο δεξιοποδαρος στοπερ Ρετσος ΔΕΝ ειναι αριστερο μπακ. Αλλο να παιξει καποια ματς εκει, ωστε να μαθει να παιζει με την μπαλα στα ποδια, οπως κανουν στην Ιταλια κι αλλο να χτικιαζουμε δυο μηνες βλεποντας τον βασικο. Γιατι χτικιασαμε και ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΕΤΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Βαλ'τον στοπερ και δεν θα πουμε τιποτε, ομως για το Θεο χρονιαρες μερες, ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΤΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ελιονουσι-Σεμπα πρεπει να ξεκουραστουν και λιγο. Ακομη και ο Μεσι με τον Κριστιανο σε καποια ματς καθονται στον παγκο. Αν δεν του κανουν Παρντο-Μαριν, ας βαλει βασικο το Μανθατη σε καποια ματς. Αν δεν του κανει ουτε αυτος, τοτε δικαιως θα φαει το πουστριλικι του ο Μπεντο. Ο Μαρτινς σε ολα τα ματς τακτικα ειναι για χοντρο ξυλο, αλλα εχει παρει φανελα βασικου σπιτι. Οποτε χανουμε την μπαλα στον αξονα, περπαταει, με αποτέλεσμα να την κουβαλανε ανετα και να φτανουν ανενοχλητοι εξω απο την περιοχη μας οι αντιπαλοι κεντρικοι χαφ. Γι'αυτο τρωμε τοσες φασεις, τα στοπερ μας στο ενας με εναν, ο,τι κι αν λεει ο μεσος κατσαπλιας, ειναι απροσπελαστα στο χωρο ευθυνης τους και οχι μακρια απο αυτον. Εχουμε δει τον Μπεντο να συγκροτει 18αδα διχως ακραιο μπακ στον παγκο, κατι που δεν γινεται ουτε στα τοπικα. Τον εχουμε δει να τελειωνει ευρωπαϊκό ματς που κρινοταν η προκριση στο Καραϊσκάκη με τη Γιουνγκ, η ομαδα μας δεν ειχε ρυθμό λογω 20ημερης διακοπης και δεχομασταν πιεση με κινδυνο αποκλεισμου, με μια αλλαγη στο 90λεπτο. Αυτα ολα ειναι απο σοβαρα λαθη μεχρι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Πρεπει να τα διορθωσει για το καλο ολων. Για τη γιουχα τωρα, που δεν αφορα τον Μπεντο αλλα τους παντες, συμφωνουμε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνώ ότι αυτά είναι τα βασικά λάθη του Μπέντο και όχι οι περιπτώσεις Τσόρι-Μαρίν. Εστίασα σ' αυτές τις περιπτώσεις επειδή είναι οι πλέον πολύκροτες και άδικα, εν πολλοίς, στοχοποιείται ο Μπέντο γι' αυτές. Και άλλα λάθη κάνει ο Μπέντο από αυτά που αναφέρει. Με τη Γιουνγκ Μπόις δεν είχε στον πάγκο κανέναν μεσοεπιθετικό για να μπει, αν το ματς στραβώσει. Μόνο τον Μανθάτη, τον οποίο έδειξε να μην τον εμπιστεύεται, κάτι που δείχνει η μία του αλλαγή. Η μεταγραφή του Βιάνα, επίσης, είναι δική του επιλογή. Και δεν το λέω για τον Βιάνα ως όνομα, αλλά για τον τύπο παίχτη που ψάχναμε και τον τύπο παίχτη που πήραμε εντέλει. Ή για την επιλογή του να τον βάλει αριστερό μπακ με τον ΠΑΟΚ.

Πάντως, συμφωνούμε ότι το καλύτερο είναι να μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αν τα διορθώσει τα λάθη του, πολλά εκ των οποίων είναι εμμονικά, έχει καλώς. Αν όχι, από εκεί παν' και οι άλλοι.

Εικόνα holland74

Εννοείται πως οι σοβαρές ομάδες δεν αλλάζουν κανονικό προπονητή στη μέση της χρονιάς και ενώ βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα, είναι μέσα στο κύπελλο και στους 32 του Γιουρόπα...
Συμφωνώ πως στις προπονήσεις ο προπονητής βλέπει πιο πολλά από όσα οι υπόλοιποι...Βέβαια η αλήθεια είναι πως και εγώ ως οπαδός έχω κάποιες αδυναμίες...Ο Μάριν ας πούμε είναι πιο αδιάφορος και νωχελικός από ότι ο Φορτούνης στις προπονήσεις;; Γιατί στα όσα παιχνίδια που έπαιξε ο Γερμανός(και δεν μιλάω για το κύπελλο)δεν μου φάνηκε να είναι ο χειρότερος..Εξάλλου κάποιοι παίκτες έχουν και ιδιαιτερότητες και διαφορετικό χαρακτήρα..Δηλαδή είσαι διεθνής Γερμανός, 27 χρόνων και ο προπονητής σε βάζει να παίζεις με την Σπάρτη μόνο, γιατί στα άλλα παιχνίδια είσαι εκτός αποστολής, και θα μπεις μέσα να σχιστείς για να αποδείξεις πως αξίζεις θέση στη 16άδα;; Δυστυχώς δεν είναι όλοι Καμπιάσο....
Θεωρώ πάντως πως ο Μπέντο πρέπει να μπορέσει να πάρει το καλύτερο από όλους τους παίκτες και ειδικά από παίκτες που έχουν πάρα πολλή ποιότητα και αυτοί είναι ο Φορτούνης, ο Μάριν, ο Τσόρι και ο Καμπιάσο....
Πάντως αυτό που γουστάρω εγώ στον Μπέντο είναι ότι προωθεί τους μικρούς, κάτι που δεν έκανε ούτε ο Βαλβέρδε, για να τα λέμε όλα έτσι;; Και μιας και...Ολλανδός του 74 εγώ δέχομαι να θυσιάσω πρωταθλήματα και κύπελλα για να δω μια ομάδα με έντονο στοιχείο από τις ακαδημίες.....Θεωρώ πως ο Άγιαξ αν κοιτούσε μόνο τους τίτλους θα είχε περισσότερα πρωταθλητριών από τη Ρεάλ, αλλά αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ακόμα και τώρα το 2016 ήταν σε αξιολόγηση ΠΡΩΤΗ ομάδα στον πλανήτη σε λειτουργία ακαδημιών....

Εικόνα RED HELL

Μονο και μονο που βγηκε αυτο το ερπετο ο τσαρλυ να υποστηριξει το Φορτουνη κατα του Μπεντο καταλαβαινει κανεις λιγο-πολυ τι παιζει.Και αν δεν το κοψουμε εμεις αυτο μαχαιρι(που δεν το πολυπιστευω βλεποντας τη γενικη εικονα)τοτε θα μας τρωει λιγο-λιγο.
Και κατι ακομα.Οσο πιο πολυ λαο εχεις τοσο πιο πολλοι θα ειναι και οι μαλακες(χωρις να παραγνωριζω οτι εχω μαλακιστει ουκ ολιγες φορες).

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Πέστα ρε Αρη χρυσόστομε, συμφωνώ 100% σ΄όλα, οι πληρωμένοι αρδοτσάτσοι κάνουν ανηλεή πόλεμο χρόνια τώρα,δεν μασάμε ρε πουσταριά ο Θρύλος πάντα θα σας πηδάει. Μόνοι μας και όλοι τους, κότες. REDS against all.

Εικόνα aris belem

ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΝΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!!!

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Τον Ari belem εννοώ .

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Φυσικά εννοείτε οτι συμφωνώ μαζί σου Νικόλα.

Εικόνα Romain

ΜΠΕΝΤΟ ΑΛΑΝΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα αδέρφια. Το θέμα, έχω την αίσθηση, δεν είναι ο Μπέντο και ο κάθε εκάστοτε Μπέντο. Το θέμα είναι η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ λύσσα του αντιολυμπιακού βόθρου να μειώσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αφορά τον Θρύλο. Τον εκάστοτε Πρόεδρο, προπονητή, παίκτη, ακόμα και φροντιστή αν έβρισκαν τρόπο.
Για τον Μπέντο, τα χω πει και ξαναπεί και τα ΘΕΤΙΚΑ (που όποιος τα παραβλέπει είναι είτε ηλίθιος είτε βαλτός) και τα ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ (ένα από αυτά τα αναλύει και ο CEN-TAURUS πολύ καλά). Δεν χωράει αμφιβολία, ότι επιβάλλεται να ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ, έμπρακτα και σοβαρά από ΟΛΟΥΣ και το ταμείο του να γίνει στο τέλος της σεζόν.
Και πάμε τώρα στους γυναικωτούς πληκτράδες. Για πείτε μας ρε πληρωμένα γιουσουφάκια, όταν ο ΠΟΑ έβγαζε Χουχούμηδες, Μαυρίες, Τριανταγιδόπουλους και Λαγούς, ήταν το "ΝΕΟ ΑΙΜΑ" από την μία - από την άλλη "πετάνε" οι Κουλούρηδες, οι Πιατέλλες και οι Γαλανόπουλοι των -11 και -14! ΑΛΛΑ βγάζετε στην σέντρα τον προπονητή του Ολυμπιακού που ανέδειξε ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΜΑΤΣ τα νέα παιδιά του Θρύλου; Είναι τα νέα παιδιά που γλέντησαν όλα τα απέναντι μπουρδέλα, με αποκορύφωμα την 7άρα ΑΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, "αντικειμενικά" παρτάλια, που περιμένετε ΠΟΤΕ θα κάνει μια νίκη καμιά ομάδα εφήβων ή παίδων εναντίον μας, να το βάλετε με ΠΗΧΑΙΟΥΣ τίτλους!

Για πέστε ρε γυναικωτοί πληκτράδες, ο Ίβιτς που πήρε την ομάδα του να φύγει απ το Καραϊσκάκης είναι προπονηταρας; Αυτός που μίλησε για στημένο ματς με τον Ατρόμητο; Που έφυγε βιασμένος και απ τον ΠΟΑ, με το τερματζή του να κοιτάει; Πέστε ρε, έχει πρόβλημα ο Θρύλος, ενώ η ισοπαλία της Κούλας με Καρδίτσα ήταν "μια κακή στιγμή"; Και μιλάτε σήμερα (και ειδικά εσείς τα παρτάλια του GOAL) για την διαιτησία με τον ΠΑΣ; Με το πέναλτι-βουτιά του Πατίτο;
Για πέστε ρε ΑΡΔακες, που έχετε βάλει στόχο τα μυαλά των Ολυμπιακών, είδατε τις μπουνιές στην Λάρισα; Ακούσατε τις δηλώσεις του πρώην καρατερίστα του ΠΟΑ; Μάθατε σήμερα την καταδίκη του καράφλα; Το ντου του νιάου στην ΕΠΟ;
ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ; Και ακόμα χειρότερα, υπάρχουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ ζώα, ναι ζώα "ολυμπιακοί" δημοσιογράφοι, του 24, του contra, που οι μπαρούφες που γράφουν είναι ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ των αντιολυμπιακών!

Η ΕΣΗΕΑ σήμερα, αρνήθηκε να εκπέμψει το κανάλι του Βαγγέλη. Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο πόλεμος απέναντι σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει να κάνει με την ομάδα μας και ειδικότερα απέναντι στον Βαγγέλη, είναι λυσσαλέος και ανελέητος. Τώρα απαιτείται συσπείρωση, ΑΣΠΙΔΑ στην ομάδα μας, στον προπονητή, στον πρόεδρο. Έρχονται ματς-μαγειρέματα στα κοτέτσια των απέναντι. Αν είναι να κράξει ή να γιουχάρει κάποιος, ας πάει στην γκόμενα, στην μαμά του, για μπιλιάρδο, στο Ολιμπίκ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"!!!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Συμφωνώ απολύτως και με τα λεγόμενα αλλά και με τον χρόνο που επέλεξες να δημοσιεύσεις το συγκεκριμένο άρθρο. Αν και μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας και οι καλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας από καλλιτεχνική άποψη και μόνο (και όχι δεν ψήφησα ΑΝΕΛ), πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει πέμπτη φάλαγγα εντός της οικογένειας του Ολυμπιακού (προς το παρόν μόνο στο ποδόσφαιρο) .Και εξηγώ. Όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχουν στην εξέδρα οι γκρινιάρηδες και οι ξερόλες αλλά αυτό που γίνεται φέτος με τις γιούχες και τα τουλάχιστον περίεργα σχόλια στα social media δεν έχει προηγούμενο. Προσοχή δεν λέω πως αυτοί που πάνε στο γήπεδο είναι βαλτοί (αν και θα μπορούσε με 5-6 να γίνει η δουλειά του ξεσηκώματος) ωστόσο η ξαφνική αύξηση των βαζελόγαυρων δεν είναι τυχαία. Όλα ξεκινούν από τα ΑΡΔάκια (και τα δικά μας) τα οποία με τη δύναμη που διαθέτουν διαμορφώνουν συνειδήσεις . Πόσο τυχαίος είναι ο πόλεμος που δέχεται ο Μπέντο από τον πρώτο μήνα της δουλειάς του από τους κυρίους που ανέφερε ο john? Ως αντίθεση κοιτάξτε το προμοτάρισμα του Ουζουνίδη από το ίδιο site με τουλάχιστον 2 σχεδόν αποθεωτικά άρθρα την ημέρα (χωρίς υπερβολη).Γιατί λοιπόν να μη βάλω με το μυαλό μου διάφορα περίεργα?. Δεν συζητάω για το facebook οπού πραγματικά πιστεύω ότι κυριαρχούν τα βαζελοtroll (κατά το συριζοtroll και οποιάδήποτε συσχέτιση δεν είναι τυχαία).Ο στόχος είναι ο εμφύλιος εντός της ερυθρόλευκης οικογένειας και φοβάμαι ότι κοντεύουν να το πετύχουν. Οσον αφορά τους ρουφιάνους εντός της ομάδος καλό θα ήταν ο κύριος Σάββας να αρχίζει να τραβάει κανένα αυτί γιατί αν έρθει η κακιά στιγμή θα τους πάρει όλους η μπάλα.Θα επαναλάβω ακόμη μια φορά ότι η μάχη που δίνουμε φέτος είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και δεν πρέπει να υπάρχει διχόνοια. Όταν με το καλό την κερδίσουμε, να δείτε γλέντια με τους εξυγιαντές. ΥΓ1. Ο γατούλης ως τι πήγε στη ΚΕΔ¨? ΥΓ2.Σας ξεπατώνει ο Βαγγέλας .

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εδώ να πω ότι εμείς πρέπει να γίνουμε η ασπίδα του Μπέντο. Όχι επειδή είναι ο Μπέντο, αλλά επειδή είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Είναι ένας θεσμός, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο χλευασμού και παιχνιδιών από διάφορους ΑΡΔ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ετσι ακριβώς. Δεν έχουμε κανένα έρωτα με τον Μπέντο , ούτε με κανένα άλλον προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά με όλη αυτή τη χαλαπαταγή που λένε στο χωριό μου, εναντίον του Θρύλου κοντεύουν να με κάνουν φανατικό θαυμαστή του. Και για να τελειώνω με το ζήτημα Ουζουνίδη, φαίνεται ότι δικαιονώμαστε εμείς που αντιδράσαμε το καλοκαίρι στην περίφημη διαρροή τα μεσάνυχτα στο contra για την πρόσληψη του (αλήθεια όντως ο Βρέντζος την έκανε?), μετά τα δακρύβρεχτα άρθρα για την ζελέδικη ψυχή του και την ιστορία που είχε ως παίκτης της ζέλας στο ίδιο πάντα site.Και να τελειώνει επίσης η μαλακία ότι ο Βαγγέλας ήθελε σώνει και καλά τον Ουζουνίδη και εμείς οι κακοί οπαδοί τον αποτρέψαμε.ΥΓ1.Ο Βρέντζος δεν παραιτήθηκε? Εγώ ακόμη τον βλέπω να ασχολείται με ότι ασχολιόταν και πριν.ΥΓ2.Τους ξεπατώνει ο Βαγγέλας

Εικόνα CEN-TAURUS

Ενώ θέλω να πλακώσω αυτούς που γιουχάρουν εντός γηπέδου, ωστόσο δεν παρεξηγώ όσους κριτικάρουν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπουμε θέαμα. Ντάξ, πρωταθλητές, οέο, οέοε, αλλά να βλέπουμε και μπαλίτσα. Το βασικό μειονέκτημα του προπονητή, που δεν έχει να κάνει με το από πότε πήρε την ομάδα, ειναι ότι, χωρίς να έχει κατάλληλα εργαλεία, συνεχίζει και να μην πιέζει ψηλά και την άμυνα να την έχει λίγο πριν τη σέντρα. Οπότε, τα αντίπαλα καλά ντελίβερι στέλνουν μπαλιές στους ατέλειωτους κενούς χώρους, όπου δυο μέτριοι επιθετικοί μπορούν να βγάλουν τουλάχιστον δυο τετ α τετ ανά ματς. Έτσι χάθηκαν παιχνίδια, έτσι παρά λίγο να χαθούν κι άλλα. Και για ευρώπη, άστο καλύτερα... Όταν είσαι προπονητής και δεν αλλάζεις αυτό, που ακόμα κι εγώ διαπιστώνω, τότε κλάφτα! Δεν είσαι για παραπάνω. Πληρώνεσαι πολύ καλά για να βρίσκεις λύσεις και να διορθώνεις λάθη, να στήσεις πιο σύνθετες άμυνες, να παίξεις άλλο σύστημα, να μπαλώσεις τις αδυναμίες. Αλλιώς άλλαξε δουλειά.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνώ για το λάθος του Μπέντο. Έτσι είναι, αυτή είναι η αλήθεια. Και έχω και εγώ τις φοβίες μου για την Ευρώπη. Αλλά περιμένω να δω. Και, αν θες τη γνώμη μου, καλύτερα να πάει ο κόσμος με τέτοια νοοτροπία στην Ευρώπη. Καλύτερα να πάμε με κάποιον φόβο. Την έπαρση δεν θέλω. Και αν είναι να αποτύχει ο Μπέντο, ας αποτύχει αυτός και να τα ακούσει μετά. Αν η διοίκηση πάρει άλλον προπονητή και αυτός αποτύχει, η διοίκηση θα ακούσει μετά τα μπινελίκια της και θα είναι και δικαιολογημένα.

Εικόνα el trick

Ο Μπέντο όπως και κάθε προπονητής έχει τα στραβά του. Έχει όμως και τα πλεονεκτήματά του.
Αδικείς τον οποιονδήποτε αν τονίζεις μόνο τα υπερ ή μόνο τα κατά.
Το ερώτημα είναι κάνει ο Μπέντο για τον ΘΡΥΛΟ;;;;;
Θα δείξει.
Αξίζει να γίνει αλλαγή προπονητή τώρα;;;;
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ (οριστική άρνηση).
Άλλωστε ποιός πραγματικά καλύτερος προπονητής είναι διαθέσιμος για δουλειά στη χώρα μας;;;;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ όποιος λέει ή γράφει εναντίον του Μπέντο ΑΥΤΗ την εποχή, ΕΙΝΑΙ έιτε με μειομένη αντίληψη (πιθανότατα άτομο με ειδικές ανάγκες) είτε ΕΧΘΡΟΣ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ.

Εικόνα john

Δεν αντέχω αλλο. Θα μιλήσω ονομαστικά. Το ξήλωμα του μπεντο συντελείται απο δημοσιογράφους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ειδικά οι Βιρβίλης,Γεωργακοπουλος το έχουνε παραξηλώσει. Πρόσφατα ο Βιρβίλης ειρωνεύτηκε τον μπεντο για το βιντεο του πας με την αλκααρ που έδειξε στους παίκτες μας πριν το ματς με τα Γιάννενα. Πρόσφατα στο χορό μπηκε και ο διαμαντοπουλος ο οπαδός της Ρομα. Μονο ο Γκαργκάνης( που δυστυχώς δεν ειναι ενεργός τωρα κρατάει μια τίμια στάση απέναντι στον προπονητη). Οι δημοσιογράφοι που ανέφερα παραπανω και το ΦΩΣ(που τις πρώτες μέρες τον παρομοιάζει με τον κατανετς) του κάνουν ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΤΙΚΟ πόλεμο. Η κατάσταση θυμίζει έντονα την περίοδο ζαρντιμ.

Διαφωνώ με τον Σάββα όσο αναφορά το σεντραρισμα των δικών μας δημοσιογράφων. Οποιος πριονίζει την καρέκλα του Μπεντο γαμιεται παρτουζωτα απο ολες τις τρύπες. Οποιος εχει στοιχειώδη σχεση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο δεν νοείται να συντηρεί μια κατάσταση η οποια νομοτελειακά θα οδηγήσει στην απόλυση τρίτου προπονητη σε 6 μήνες. Οποτε για εμένα τα κίνητρα των παραπανω δημοσιογράφων και του ΦΩΤΟΣ ειναι τουλάχιστον ΥΠΟΠΤΑ δεν προέρχονται απο αγωνιστικές κρίσεις και δεν εχουν σκοπο το καλο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Δεν μπορώ να το αποδείξω αυτο προφανώς αλλα δεν υπάρχει αλλη εξήγηση. Οποιος πριονίζει την καρέκλα του μπεντο λειτουργεί με ιδιοτέλεια. Τα κίνητρα των αρδ θα φανούν μετα απο την απόλυση του που μαθητικά θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα εαν η διοίκηση δεν αποφασίσει να τον στηρίξει ολοκληρωτικα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ συμφωνώ με τον Σάββα για τους δικούς μας δημοσιογράφους. Χαρακτηριστικό των Ολυμπιακών είναι η σύνεση. Το να τα κάνουμε όλα πουτάνα είναι το πιο εύκολο. Θα λέμε κιόλας ότι εμείς δεν είμαστε ούτε προσκυνητές ούτε πρόβατα να ακούμε τον κάθε δημοσιογραφίσκο. Κανείς δημοσιογράφος δεν εκφράζει απόλυτα τον κάθε οπαδό-φίλαθλο. Με άλλους συμφωνούμε, με άλλους όχι. Θέλει διαχείριση η κατάσταση. Αυτό πιστεύω εγώ.

Από εκεί και πέρα, δεν έχω πρόβλημα να πω ότι αφορμή πήρα από το τελευταίο άρθρο του Παντέλου στο Sport 24, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρότρυνε τη διοίκηση να απολύσει τώρα τον Μπέντο. Με πούστικο και ύπουλο τρόπο. Ο παντέλος το κάνει αυτό επειδή πιστεύει πως έχει δίκιο, Δεν το κάνει θέλοντας το κακό του Ολυμπιακού. Είναι αλαζόνας. Κάποιος πρέπει να του το κόψει αυτό όμως. Επίσης, ο Γεωργακόπουλος είχε γράψει την ατάκα που έγραψα και στο κείμενο για τον Φορτούνη. για κρέμασμα τον είχε τον Μπέντο. Τέλος πάντων...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Και να συμπληρώσω ότι ο Γκαραγκάνης, παρόλο που γουστάρει Τάκη Λεμονή μια ζωή (εντάξει, έχει μείνει λίγο πίσω...), δεν κάνει βρόμικο πόλεμο. Είναι τίμιος και λέει πάντα αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον Ολυμπιακό, όχι αυτό που θέλει ο ίδιος για τον Ολυμπιακό.