ΝΕΕΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ NOOR 1



Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα πάλι με τις προχθεσινές ''αποκαλύψεις'' της ''Δίκης στον ΣΚΑΙ''. Ας τις δούμε.
 
Βέβαια εμείς δεν βλέπουμε τίποτε καινούριο. Όλα μα όλα τα έχουμε ξαναδεί κάναν χρόνο πριν. Αντιγράφουμε από αυτήν την ανάρτησή μας, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες με τις προχθεσινές ''αποκαλύψεις'' της εκπομπής.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aπό την περυσινή μας ανάρτηση λοιπόν, αντιγράφουμε εδώ.
 
Το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2015 η τηλεοπτική ''ΔΙΚΗ'' κάνει μία ''αποκάλυψη'', για έναν προστατευόμενο μάρτυρα με τον οποίο επικοινώνησε η εκπομπή. Ο μάρτυρας αυτός έκανε λόγο για έναν εφοπλιστή πρόεδρο ΠΑΕ, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων και ο οποίος ζήτησε από το μάρτυρα να φτιάξει μία εταιρεία για να κάνουν μαζί λαθρεμπόριο, σε συναντήσεις που έγιναν στο κότερο και στο σπίτι του προέδρου της ΠΑΕ.

Προστατευόμενος μάρτυρας εμπλέκει εφοπλιστή πρόεδρο ΠΑΕ με δυο προφυλακισμένους του Noor-One, αναφέροντας στις αρχές συγκεκριμένα στοιχεία. Η ''ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" '' επικοινώνησε με τον προστατευόμενο μάρτυρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε τον Ιούνιο του 2013 στο ξενοδοχείο BURJ AL ARAB του Ντουμπάι:
Συγκεκριμένα αποκάλυψε:
'' Εκεί συναντήθηκαν ο εφοπλιστής πρόεδρος ΠΑΕ, οι δυο (πλέον )Έλληνες προφυλακισμένοι (ο Μ και ο Κ), ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Χ Μοχάμεντ και ο Έλληνας δικηγόρος Ε.Μ. Το βράδυ δείπνησαν στο BUDHA BAR του Ντουμπάι όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκτός από τον Μοχάμεντ. Στη συνέχεια ο εφοπλιστής πρόεδρος ΠΑΕ μετέβη στο αεροδρόμιο προκειμένου να αναχωρήσει για την Κορέα όπου θα παραλάμβανε δυο πλοία. Παρότι είχε κάνει check-in , του ζήτησαν τηλεφωνικώς να γυρίσει πίσω, όπως και έγινε. Έτσι παρέμεινε στο Ντουμπάι άλλη μια εβδομάδα. Από εκείνο το βράδυ ξεκίνησε η συνεργασία τους για λαθρεμπορία καυσίμων. Από τότε ο προφυλακισμένος Κ και ο συνεργάτης του εφοπλιστή πρόεδρου ΠΑΕ, ο Ν.Σ επισκέπτονταν συχνά και εναλλάξ το Ντουμπάι, διενεργώντας λαθρεμπορία καυσίμων. Το 2013 ο εφοπλιστής πρόεδρος ΠΑΕ με κάλεσε δυο φορές στο σκάφος του και μια φορά στο σπίτι του. Μου ζήτησε να συνεργαστούμε και να ιδρύσω μια εταιρία με δραστηριότητες πανομοιότυπες με αυτές της εταιρίας Χ, αλλά εγώ αρνήθηκα. Ο εφοπλιστής πρόεδρος ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή γνώριζε την μετοχική εμπλοκή του προφυλακισμένοι Κ στο Noor-One. Ο εφοπλιστής πρόεδρος ΠΑΕ μου ανέφερε προσωπικά ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πορεία των δραστηριοτήτων του Noor-One καθόλη τη διάρκεια και από την πρώτη στιγμή που αγοράστηκε το πλοίο''.

 
Δύο μέρες μετά την προβολή αυτής της εκπομπής, ο ''προστατευόμενος μάρτυρας'' που μίλησε με το Θωμαϊδη, ο Μάκης Γιαννουσάκης, στέλνει εξώδικο στη ''ΔΙΚΗ'' και ζητά από το Θωμαϊδη να μην τον εμπλέκει με το ''μάρτυρα'' που ανέφερε στην προηγούμενη εκπομπή του, να μην υποκλέπτει προσωπικά του στοιχεία τα οποία βγάζει στον αέρα δίχως τη συγκατάθεσή του και τον καλεί να δημοσιοποιήσει τη συζήτηση που είχαν, ώστε να ακούσει ο κόσμος το τι ειπώθηκε σε αυτήν και να μην μπορεί πια ο Θωμαίδης να διαδίδει ό,τι θέλει για το περιεχόμενό της. Υποχρεωμένος από το εξώδικο, ο Θωμαϊδης βγάζει στον αέρα τη συνομιλία τους.
 
Καμία συνάντηση σε κότερο του Μαρινάκη με το Γιαννουσάκη δεν υπάρχει, κανένα λαθρεμπόριο καυσίμων, καμία δουλειά των Γιαννουσάκη-Μαρινάκη, καμία αναφορά στους Κοτσώνη-Μαρινάκη για τη μεταφορά των ναρκωτικών και καμία διάθεση για αποκαλύψεις εκ μέρους του Γιαννουσάκη στο Θωμαϊδη. Ίσα-ίσα, οι διάλογοι είναι απολύτως τυπικοί. Πάει περίπατο έτσι και η ανάρτηση για την ''πολυαναμενόμενη'' απολογία ενός προφυλακισμένου κατηγορούμενου στη δίκη του Noor 1, η οποία προφανώς θα δείξει τον ''αφανή χρηματοδότη που όλοι ψάχνουμε''.
 
Τα ίδια και τα ίδια, 1 χρόνο και βάλε αργότερα. Σου λέει ''εντάξει μωρέ, ποιος θα τα θυμάται; Άσε να κάνουμε ντόρο''. Εκεί επεμβαίνει η ''γεια σου κυρ-εισαγγελέα με τη Μαίρη την Μπενέα'' (δεν υιοθετούμε) και κάνει μία ακόμη ''συνταρακτική αποκάλυψη''.
 

 

 

 
Ολόφρεσκο πράγμα, σερβιρισμένο με τον υπόλοιπο φαληριώτικο σανό. Μόνο 2,5 χρόνια κυκλοφορεί αυτή η ''ιστορία'', την οποία διαδίδει ο απατεώνας συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη, εκδότης των εφημερίδων ''Δημοκρατία'' και Espresso, Γιάννης Φιλιππάκης. Είχε λέει βαλίτσα με πολλά μετρητά μαζί του ο Συντυχάκης της εταιρείας Capital του ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Ε συνήθως οι ανθρωποι της ναυτιλίας, αυτοί που ταξιδεύουν με καράβια, έχουν αρκετά μετρητά στο πλοίο για να κάνουν πληρωμές. Δεν μασάει όμως ο Γιάννης Φιλιππάκης, ο μεγάλος αυτός δημοσιογράφος. Μυρίστηκε αυτός την ''απάτη'' και την αναδεικνύει. Έτσι εξασφαλίζει και τις γενναίες χορηγίες του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ του. Στο κάτω κάτω της γραφής, θα δεχτούμε ''αδερφίστικες'' δικαιολογίες τύπου ''ρε σεις, 2,5 χρόνια κρατάει η ιστορία, αν υπήρχε ο,τιδήποτε επιλήψιμο, δεν θα είχε ασκηθεί έστω δίωξη;''. Αμολάμε το σανό και κάνουμε θόρυβο. Και γελάει και ο γκουρού της Νομικής Τσαρούχας, λέγοντας ''τι δικαιολογία είπε όταν τον πιάσανε, ξέρετε; Χαχαχα''. Ρε το χαχα...έ τον έγκριτο δικηγόρο εννοούμε...
 
Φυσικά, όπως γνωρίζουν όσοι δεν είναι κορόιδα, για να μην αρχίσει να σε ερευνά η Δικαιοσύνη, δεν χρειάζεται απλώς να είσαι πεντακάθαρος. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις μέχρι να φτάσει μια υπόθεση στο δικαστήριο, πολλές φορές δεν μετράνε. Με ένα ''δικό σου'' εισαγγελέα και κάναν ψεκασμένο ανακριτή, ρίχνεις μία δίωξη σε έναν επιχειρηματικό σου αντίπαλο κι αυτός μετά τρέχει και δεν φτάνει. Χώρια την σπίλωση που θα φάει από τα  ΜΜΕ, ειδικά αν ορισμένα είναι πλήρως ελεγχόμενα από τους απέναντί του. Αν για παράδειγμα είχε παραμείνει στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο ''ψηλός Παναθηναϊκάκιας'' Ντογιάκος, του οποίου ο γιος δουλεύει στις επιχειρήσεις του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ Νικόλα Πατέρα
 
και ο ίδιος ο Ντογιάκος έμενε σε σουίτα ξενοδοχείου που πλήρωνε ο Νικόλας Πατέρας (διαχωρίζω κάπως τη θέση μου εδώ από αυτό που μόλις έγραψα, στο όνομα ''Εβελίνα'' ήταν λέει νοικιασμένη η σουίτα...),
 

 

 
κάτι μας λέει ότι μπορεί να έτρωγε κάποια δίωξη ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Που δεν έχει ΥΠΟΨΙΑ έστω εμπλοκής στην υπόθεση. Με μια δίωξη για τέτοιο θέμα, ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ που έχει εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα έμπλεκε, αφού θα έπρεπε να βγει από το ταμπλό η μετοχή της, ενώ μπορεί να σκεφτόταν ''μου κάνουν ζημιά στις δουλειές μου, παρατάω τον Ολυμπιακό''. Εκεί ποντάρανε οι δύο κολλητοί, Πατέρας-Μελισσανίδης και ο Γιάνναρος Αλαφούζος από τον ΣΚΑΙ. Ο Ντογιάκος ξεκουμπίστηκε, ο ΣΚΑΙ και το sdna έβαλαν τα κλάματα που χάσανε τον προστάτη τους και τώρα ανακινούν τα παλιά, μπας και κάνουν θόρυβο κι ακούσουμε τον Τσαρούχα να κάνει ''σσσς'' (σαν να ρουφάει ελληνικό καφέ...), ''φοβερά πράγματα Κυριάκο, 2 τόνοι καθαρής ηρωίνης, το διανοείσαι; 1.500 νεκροί. Οι 2 τόνοι με τη νόθευση θα γίνονταν 10''. 2,5 χρόνια την ίδια κασέτα ο Τσαρούχας. Η δίκη ολοκληρώθηκε, ποινές ανακοινώθηκαν και ο Τσαρούχας με το Θωμαϊδη ψάχνουν τον ''αφανή χρηματοδότη''. Όταν ανακοινώθηκε η ενοχή των κατηγορουμένων, οι ποινές για τον ΣΚΑΙ και την Ιωάννα Μάνδρου, όπως κι αυτόν τον τσανακογλείφτη Δημήτρη Δαμιανό του ΣΚΑΙ, ήταν ''χάδι''. Όταν ανακοινώθηκαν οι ποινές ονομαστικά για κάθε κατηγορούμενο, εγιναν ''βαρύτατες''. Από ''χάδι''. Το μυαλό μας πουρές...
 
Παλαιότερα που αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των χρηματοδοτών της μετακίνησης ναρκωτικών, ο Θωμαϊδης μας έλεγε ''άλλο τελικός αγοραστής του φορτίου, άλλο χρηματοδότης. Το ναυλωτή ψάχνουμε''. Ε βρέθηκε και ο ναυλωτής. Καταδικάστηκε γι'αυτόν το λόγο ο Μπουρδούβαλης.
 
Κι άλλα ονόματα χρηματοδοτών αποκαλύπτονται έκτοτε μέσα από καταθέσεις κυρίως του Γιαννουσάκη, συλλήψεις γίνονται, ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, αλλά εδώ ''αναζητούμε τον χρηματοδότη''. Βέβαια το Λαμπρόπουλο από το ''Βήμα'' τώρα δεν τον βγάζουμε. Παλιά που το τοπίο ήταν θολό, τον είχαμε ''πρώτο τραπέζι πίστα''.
 
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης - αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ - με το πλοίο «Noor-1» που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014.
Προ ολίγων ημερών δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για την επιτάχυνση της έκδοσης των διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τουλάχιστον τρεις τούρκους και βέλγους επιχειρηματίες που θεωρούνται χρηματοδότες του φορτίου.
Την ίδια ώρα, σε νεότερη έγγραφη αναφορά του ο 42χρονος βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση Ευθύμιος Γιαννουσάκης περιγράφει κι άλλες κινήσεις των χρηματοδοτών της ηρωίνης στην Αθήνα, συναντήσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Ιλίσια και άλλα σχετικά. Επιπλέον μιλά για «δοκιμαστικό» ταξίδι της μεταφοράς ηρωίνης με άλλο πλοίο!
Ακόμη στα πλαίσια αιτήματός του για να αποφυλακισθεί και να τεθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα (λόγω των πληροφοριών που έχει δώσει) αναφέρθηκε σε περιστατικό με ύποπτες κινήσεις κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη, για το οποίο υπάρχει καταγραφή στο δελτίο συμβάντων.
Παράλληλα παρουσιάζονται στοιχεία για τον ρόλο ενός ιδιώτη - με κατάστημα πώλησης ελαστικών - στον οποίο φέρεται ότι του είχε ανατεθεί η προσέγγιση δικαστικών λειτουργών για την ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων! Επίσης φέρεται να έχουν υπάρξει καταθέσεις εμπλεκομένων στην υπόθεση που αναφέρονται στο ενδεχόμενο το «Noor-1» να μετέφερε και τρίτο τόνο ηρωίνης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε βαλκανική χώρα και προοριζόταν για πληρωμές ελλήνων και ξένων διακινητών.
Από τη διετή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης βρέθηκαν 35 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους έλληνες εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών στην Αθήνα και στη Μέση Ανατολή, τούρκοι διακινητές, ινδοί - μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου που φέρεται να είχαν σημαντικό ρόλο στο ταξίδι του «Noor-1» από το Ντουμπάι στη Βλύχα της Ελευσίνας μέσω του Περσικού.
Τον περασμένο Αύγουστο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη πέντε άτομα, επέβαλε πολυετείς καθείρξεις σε δεκάδες ενώ αθώωσε μέλη του πληρώματος. Ενα βασικό ζητούμενο για τους δικαστικούς λειτουργούς είναι να προσδιορισθούν οι χρηματοδότες του φορτίου.
Οπως αποκάλυψε «το Βήμα της Κυριακής» στις 9 Οκτωβρίου 2016 για την οργάνωση της μεταφοράς των ναρκωτικών καθοριστική ήταν μυστική κατάθεση του κατηγορούμενου Γιαννουσάκη που αναφέρθηκε σε συναντήσεις του σε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη με τον 42χρονο ιρανικής καταγωγής τούρκο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι που είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2007 για διακίνηση 75 κιλών ηρωίνης.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 (περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα) δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από δύο δράστες η 19χρονη κόρη του Αρζού Σεντί και ο 23χρονος οδηγός του.
Σύμφωνα με αναφορές τού Ζιντάστι η δολοφονία της κόρης και του οδηγού του σχετίζεται με τη μεταφορά ναρκωτικών με το «Noor-1» αλλά και με τον εντοπισμό του φορτίου.
Ομως ακολούθησαν και άλλες εκδικητικές δολοφονίες στην Κωνσταντινούπολη και στην Ολλανδία, όπου φέρεται να βρισκόταν άλλος από τους οργανωτές μεταφοράς της ηρωίνης.
Ωστόσο, στο πρόσφατο αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του συγκεκριμένου έλληνα κατηγορουμένου προς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων περιλαμβάνονται και νέα στοιχεία για τις κινήσεις των χρηματοδοτών της ηρωίνης. Ο εν λόγω καθοριστικός μάρτυρας αναφέρεται σε ταξίδι-πρόβα για τη μεταφορά ηρωίνης και στην εμπλοκή νέου προσώπου.
«Την εποχή που το "Grand Island" (πλοίο των ίδιων εφοπλιστών που εμπλέκονται στο "Noor-1") ήταν στην Ελλάδα πραγματοποιώντας δοκιμαστικό ταξίδι (Οκτώβριος 2013) προκειμένου να χαρτογραφηθεί επί έναν μήνα η τότε σχεδιασθείσα περιοχή ξεφορτώματος των ναρκωτικών υπάρχει στην Ελλάδα τοποτηρητής του Ζιντάστι και τον οποίο είδα στην Κωνσταντινούπολη. Διέμενε στο ξενοδοχείο Κάραβελ και μπορώ να τον αναγνωρίσω από τη φωτογραφία του διαβατηρίου αν ζητηθεί από το εν λόγω ξενοδοχείο».
Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι έχουν υπάρξει καταγγελίες για «πιθανόν ύποπτη ανάμειξη στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του "Noor-1" του προαναφερόμενου ιδιοκτήτη εταιρείας ελαστικών που διατηρούσε προσωπική φιλία με έναν από τους άλλους κατηγορουμένους για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης, αλλά επαφή και με έναν δικαστικό λειτουργό που εξέταζε την υπόθεση».
Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς παρέμβαση του εν λόγω ιδιώτη σε δικαστή οδήγησε στη μη διερεύνηση της διακίνησης χρηματικών ποσών για την πληρωμή του «Noor-1». Κάτι ασφαλώς που προτού υιοθετηθεί πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.
Προς το παρόν, δεν ελήφθη απόφαση για το αίτημα του 42χρονου εφοπλιστή για αποφυλάκισή του και ζητήθηκε από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς να επιταχυνθεί η αργοπορημένη διαδικασία έκδοσης των διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.
 
Όποιος είχε την παραμικρή έστω εμπλοκή στην υπόθεση, καταδικάστηκε. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης ΔΕΝ καταδικάστηκε για τα ναρκωτικά. Αν είχε καταδικαστεί γι'αυτό, θα είχε θεωρηθεί ''μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που κουβάλησε τα ναρκωτικά με το Noor 1'' και θα έτρωγε ισόβια, όπως οι Μπουρδούβαλης-Γιαννουσάκης. Αυτό περίμεναν οι γνωστοί εφοπλιστές του τίποτα Μελισσανίδης-Αλαφούζος-Πατέρας και οι δημοσιογράφοι που ελέγχουν, για να αρχίσουν ''ισόβια για ναρκωτικά σε πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ποιος κρύβεται πίσω του;''. Τώρα όμως που πλησιάζει η ώρα της εκδίκασης των αγωγών για την προσπάθεια εμπλοκής του ΜΑΡΙΝΑΚΗ με την υπόθεση, τι θα συμβεί άραγε;
 

 
Υ.Γ. Όταν λέμε ''πίπες'' στον τίτλο της ανάρτησης, εννοούμε αυτό εδώ.
 
Το τσιγάρο θέλουμε να κόψουμε, μην παρεξηγηθούμε κιόλας...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δόξα και τιμή σ' αυτόν τον γίγαντα της δημοσιογραφίας, Τσαρούχα. Τέτοιο στόκο δύσκολα συναντάς αλλού. Σπάνιο είδος.

Εικόνα thita

ρε συ, εδώ την ίδια αύξηση κεφαλαίου την έχουν κάνει σαν πέντε, στις καταθέσεις κλπ. θα κώλωναν?

την υπόθεση με το πλοίο την δούλεψε η αμερικάνικη DEA όπως λένε όλοι, όποιος νομίζει πως εάν η DEA είχε βρει εμπλοκή έλληνα εφοπλιστή, που διατηρεί και εταιρεία εισηγμένη στο αμερικάνικο χρηματιστήριο, θα το κουκούλωνε, πολύ απλά να σταματήσει γρήγορα τα χημικά

τον μαρινάκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής (όχι ονομαστικό βέβαια) που δεν ξέρω αν ήταν μαλακίες, τον παρακολουθούσε δύο μήνες η ασφάλεια εδώ, επειδή πήγαινε λέει στο σπίτι του κοτσώνη και παίζανε χαρτιά, κλπ., και δεν βρήκαν τίποτα, έλεος ρε παιδιά

εγώ, πολύ απλά, κοιτάω τον πρόεδρο... δεν τον βλέπω να αγχώνεται

Εικόνα savvas gridlock

Eκανε παρεα και ο γιος του προεδρου με το γιο του Γιαννουσακη. Μιλαμε για φοβερο σκανδαλο.

Εικόνα koropi48

Το λένε υα ίδια λαμόγια, που όταν συνέλαβαν τον κουρτάκη ύστερα από τη μήνυση καμμένου, έλεγαν ότι δεν πρέπει η πολιτική κόντρα να επεκτείνεται στα παιδιά των αντιμαχόμενων! Και μιλάμε για το γιο του καμμένου, που είναι 22 χρονών.