AΣ KANOYME MIA ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ...



Μπήκαμε στην καινούρια βδομάδα κι΄ας κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση για το τί είχαμε μέχρι σήμερα, εδώ και κάποιες μέρες.

1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΣ" ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ

Είναι φανερή, έστω κι΄αν σήμερα αναδιπλώθηκε και παρουσιάζει όπως πρέπει τα πράγματα απ΄τη Βέροια. Νίκη γαρ... Είναι σίγουρο όμως ότι θα επανέλθει ( και άλλοι πολλοί ), με δριμύτητα, στην πρώτη επόμενη γκέλα και γενικότερα αποτυχία του Ολυμπιακού, που αναπόφευκτα θα΄ρθει κάποτε, αργά ή γρήγορα. Και μία και περισσότερες της μιας. Ήμουν σκόπιμα απρόσωπος, άχρωμος, ήπιος και γενικόλογος στο προηγούμενο άρθρο μου με θέμα την συνέντευξη του Θεοδωρίδη σ΄αυτή την εφημερίδα. Την οποία, παρενθετικά,  εξακολουθώ ακόμη να εκτιμώ, αναγνωρίζοντας τους αγώνες της για τον Ολυμπιακό και την ποιότητά της γενικότερα. Θα πω όμως εξ΄αρχής τούτο: Τη σύνθεση της ομάδας, δεν θα την κάνει το ΦΩΣ. Ούτε το Facebook... Υπάρχει, όπως σε κάθε ομάδα, ο προπονητής γιαυτό. Απανταχού της γης. Και σαφώς δεν αναφέρομαι ειδικά στον Μπέντο. Μιλάω για τον οιονδήποτε προπονητή. Άλλο η έκφραση διαφορετικής γνώμης για κάποιο θέμα, επιθυμητή αρκετές φορές, κι΄αλλο η ΠΟΛΕΜΙΚΗ. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κι΄εύκολα διακρίνεται. Το΄χω ξαναπεί: Δεν είναι τόσο τί θα πεις, όσο το ΠΩΣ θα το πεις. Ξηγημένα. Και φυσικά, κι΄από ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ θα το πεις.

ΕΤΣΙ, κεντρικοί τίτλοι και κείμενα όπως όσα ακολουθούν, βγάζουν μάτια για ξεκάθαρες προθέσεις οι οποίες υπάρχουν και που ξεφεύγουν απ΄τη δημοσιογραφία όπως την καταλαβαίνω εγώ, αλλά περνάνε στη σφαίρα του "εγώ ρε θα κάνω κουμάντο", για λόγους άγνωστους σ΄εμένα: " Αν αξίζει ένας παίκτης με πείρα μπαίνει και παίζει αμέσως(!), ο Ιρανός χωράει με τον Ιντέγιε στην ΙΔΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ, άλλωστε γιαυτό τον πήραμε, ο σκοπός είναι να παίζουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, Εκτός αποστολής ο Ανσαριφάρντ(!), Χωρίς τον Ιρανό πήγε στη Βέροια ο Ολυμπιακός ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΓΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ που εξακολουθεί να τον έχει τρίτη επιλογή στους επιθετικούς πίσω από Ιντέγιε και Καρντόσο, είτε, ΠΑΡΑ το γκολ στη Θεσ/νίκη και τη δουλεια που ΡΙΧΝΕΙ στις προπονήσεις, ο Μπέντο προτίμησε να τον αποκλείσει από ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ αγώνα πρωταθλήματος. Και κάπου δίπλα διάβαζω και το κερασάκι στην τούρτα: Έξω Τσόρι, Καμπιάσο για "λόγους τακτικής". Νααα και 3 φωτο. Μία του Ανσαριφάρντ ( μεγάλη ) και δύο των Αργεντίνων( μικρότερες). ΕΜ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ", ΘΑ΄ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΊΛΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ; ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΩΝ; ΠΑΤΑΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟ "ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΟ ΤΡΙΟ" ΚΙ ΈΜΕΙΣ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ...ΥΨΗΛΟΦΡΟΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

2. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Τον είδαμε. Νικήσαμε. Είμασταν καλύτεροι. Θα μπορούσαμε πιο εύκολα. Έκατσε και το φάρδος στη...βασίλισσα. Δώσανε και τον υπερ πάντων αγώνα όλοι τους, με προεξάρχοντα τον πορτιέρο τους. Γνωστή, χιλιομασημένη ιστορία... Θέλουνε ψήσιμο οι μικροί. Το πείραμα προχωράει πάντως. Το επιτρέπουν οι συνθήκες. Ξεκάθαρος κι΄ο Μπέντο στη μεταγωνιστική του συνέντευξη. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε κόουτς. Κι΄ο λογαριασμός στο τέλος. Το ξέρετε και το ξέρουμε. Αν πέσεις, ΑΝ, τουλάχιστον θα πέσεις για...τις ιδέες σου, ρε Ίβηρα.

3. ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ "ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ"

ΒΑΖΕΛΟΣ: Χάλι αδιόρθωτο. Απ΄το ΄"είμαστε 5 κλάσεις ανώτεροι απ΄τους άλλους και θα την πάρουμε φέτος την κούπα όσο και να χτυπάτε τον κώλο σας" ( στο περίπου ), φτάσαμε στο σημερινό "Να μας πείτε αν η κατάντια μας έχει πάτο, ψυχική οδύνη, απελπισία, πόνεσαν τα μάτια μας, θλίψη και πίκρα χωρίς τέλος και Μαρίνο διώχτους όλους!". Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΙ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. Αλαφούζος ο ένοχος κι΄εσείς να βγάζετε τον σκασμό γιατί ξέρετε ότι με την συν-ενοχή σας ( άμεση, έμμεση ) εγκλωβίσατε ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, την ομάδα σας. Καλά να πάθετε! Γιατί γουστάρατε κι΄υπάρχουν ακόμα πολλοί από΄σας που΄χουνε γαντζωθεί σ΄αυτά για λόγους ψυχοθεραπείας, τα παραμύθια που σας σερβίρουνε τόσα χρόνια οι ηγέτες σας και ειδικά ο τελευταίος, προκειμένου να σας κρύψουν εκείνο που τώρα πια ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΟΤΙ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΩ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΙΤΗ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Μ΄ΕΜΑΣ ΣΤ΄ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ. ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ... Α, ΡΕ ΚΑΫΜΕΝΟΙ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ!

Προσοχή μονάχα. Κι΄απευθύνομαι σ΄εμάς. Τόσο οι βάζελοι, όσο και οι μπουγάτσες κι΄οι ικτερικιές, περιμένω να ΣΚΥΛΙΑΣΟΥΝΕ στους αγώνες μαζί μας, στα σπίτια τους. Δεν θέλει ΓΙΑΤΙ. Καταλαβαίνουμε όλοι πανεύκολα γιατί. Δεν χρειάζεται εξήγηση. Χρειάζεται όμως εκ μέρους μας, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Αν τους ξεφτίλίσεις ΚΑΙ ΕΚΕΙ, έχει διαφορά. Αν όχι, θ΄ακούμε συνέχεια με...υφέσεις και εξάρσεις τα ψευτοτσαμπουκαλίκια τους και τα λοιπά...συμπαρομαρτούντα. Άσε που αυτά τα τελευταία δεν πρόκειται να λείψουν με τίποτα, ό,τι και να γίνει στα μεταξύ μας παιχνίδια. Παιχνίδια... Κάτσε να δούμε, αν θα τελειώσουνε και πώς...

ΑΕΚ: Επίσης χάλι. Τραγική η προσπάθεια αναστήλωσης του καταρακωμένου ηθικού των οπαδών της, απ΄τα ΜΜΕ τα ελεγχόμενα υπό τίγρεως. Την είδα χτες. Ομαδούλα είναι. Άσχετο, πώς θα παίξει μ΄εμάς. Πανηγυρίζουν σχεδόν σαν τρελοί για το ΧΙ που φέρανε στην Ξάνθη. Προδίδουν το μέγεθός τους, χωρίς ξύλο. Απ΄τα καλύτερα ( και ηλιθιωδέστερα ). Στην ΩΡΑ: "925 εισιτήρια έδωσε η ΑΕΚ στη χειρότερη χρονιά της φέτος (= κρίση συνειδήσεως ) και λίγες βδομάδες πριν ο ΟΣΦΠ στο ίδιο γήπεδο 600!". Ρίχνεις μια ματιά στα εισιτήρια που΄χουν κοπεί για την κάθε ομάδα στην Σούπερ Λίνγκα και βλέπεις μέσους όρους: Ολυμπιακός 18.912, ΑΕΚ 6.352. Άϊ σιχτίρ, για να΄μαστε και στο πνεύμα...

Και τελειώνω με τους..."ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ!". Εσχάτως διάγουν φάση...υπερβολικής αυτοεκτίμησης. Σύνηθες. Μέχρι να μεταπέσουν, πάλι, στην επόμενη κατατονική περίοδο της συντετριμμένης αυτοκριτικής και των επώδυνων διαπιστώσεων του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ των μεγέθους. Επίσης σύνηθες. Μικροί το "δέμας". Ανέκαθεν. Που εθίζονται στα...μεγαλοπιάσματα και στις...αγανακτισμένες διαμαρτυρίες. Για λόγους πολλούς, πλην των αθλητικών, οι οποίοι εκφεύγουν του παρόντος. Τον γραφικό Μίνω της ΕΡΤ, δεν θα τον σχολιάσω. Ούτως ή άλλως, όλοι, μα ΟΛΟΙ, στο...ψιλό τον παίρνουν εκεί στην "Αθλητική Κυριακή". Ασχολίαστος. Εκείνον τον άλλονα μονάχα... Τον σοβαρό διευθυντή της Metrosport", δεν θυμάμαι τ΄όνομά του, μ΄αυτό το συγκαταβατικό υφάκι του δοκιμασμένου, του έμπειρου, του γνώστη, που΄ναι πάντως στο τσίτωμα γιατί δεν ξέρεις, δεν είναι να΄χεις κι΄εμπιστοσύνη σ΄αυτά τα κωλόπαιδα εκεί κάτω στην Αθήνα που μπορεί να σου βγάλουνε κανα...φίδι, έτσι στο ξαφνικό... Οι χαμουτζήδες... ΑΥΤΟΣ λοιπόν μας είπε, αν κατάλαβα καλά, ότι επειδή ο Ολυμπιακός εμφανίζει αδυναμίες και εφ΄όσον ο ΠΑΟΚ εξακολουθήσει να πηγαίνει με νίκες όπως τελευταία, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ τον Ολυμπιακό... Όρκο δεν παίρνω. Αλλά κάτι τέτοιο, νομίζω, άκουσα... Κατόπιν τούτου δεν είναι ν΄απορεί κανείς για το ιστορικό, το εκτός πραγματικότητας και ΑΦΟΡΗΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ εναντίον ειδικά του ΘΡΥΛΟΥ ιστορικό ΚΑΙ ριζικό, ετούτης της ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ μεσαίας ομάδας. Το δίδυμο που προανέφερα, καθιστά οποιαδήποτε άλλη προσθήκη, σχεδόν περιττή...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πριν ολοκληρώσω κι΄επειδή είναι γνωστόν ότι τα άρθρα της ημετέρας ταπεινότητος έχουν ενίοτε και ευρύτερον ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ προορισμόν, θα επιθυμούσα να πληροφορήσω όσους ατυχείς πάσχουν και εις την ενήλικον ζωήν των από...ΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑΝ, πως υπέπεσεν εις την αντίληψίν μου ένα νεότερον και λίαν δραστικόν φαρμακευτικόν ιδιοσκεύασμα κατά της ανωτέρω αμιγώς νευρωσικής  διαταραχής, ονόματι MAVALA STOP. Απλώς να επισημάνω ότι τούτο δύναται ανέτως να συνδυασθεί και με τα άλλα, αρκούντως τεκμηριωμένα, θεραπευτικά μέσα δηλ. την αποφυγήν των στρεσογόνων παραγόντων και την  ψυχοθεραπευτικήν υποστήριξιν των νοσούντων. Διά περαιτέρω πληροφορίας παραπέμπω εις τον ακόλουθον σύνδεσμον:

http://www.pharmacyonclick.gr/el/mavala-sop-new-best-price-nuxia-switzerland-prosfora

Σχόλια

Εικόνα matrasimca

Εγω φιλε μου θα επαιρνα τον Σιωπη.
Καλος σαν κοφτης και σαν κλεφτης και δικο μας παιδι.
Το οτι ο Πανιωνιος ειναι 2ος το οφελει και σε αυτον

Εικόνα koropi48

Άσχετο, αλλά διάβασα ότι η ορντινάντσα του κοντομνή, ο φιλιπιπούσης, έκανε εξώδικο στο ΓΑΥΡΟ, ο οποίος αποκάλυψε ότι τσεπώνει, εκτός των άλλων και 6000 ευρώ για να συχνάζει στην ΕΠΟ ώστε να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Η αριστερά (τρομάρα της) έκανε σε μια ακόμα περίπτωση το θαύμα της, ανταμείβοντας έναν ακόμα αγράμματο πρώην υπάλληλο των ΜΜΕ της διαπλοκής με παχυλότατο αργο-μισθό. Σε μια χώρα που αιμορραγεί, όπου διευθυντής νευροχειρούργος δημόσιου νοσοκομείου ή ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων αμείβονται με υποτριπλάσια λεφτά από τον κύριο αυτό, δεν ξέρω τί άλλο να περιμένουμε να δούμε. Δαγκωτό στις λινάτσες όταν έρθει η ώρα.

Εικόνα matrasimca

Αποστολε εχω κανει κριτικη πολλες φορες στον Μπεντο απο την αγαπη μου για την ομαδα και οχι γιατι εχω καποιο συμφερον εκτος απο το να χαρουμε ολοι καλυτερη μπαλα.
Ο Μπεντο εχει καποιες εμμονες οι οποιες εκνευριζουν και νομιζω οτι αυτο το δεχονται ολοι.
Η κριτικη αν ειναι καλοπροαιρετη διατηρει την ισοροπια σε εναν οργανισμο.
Πιστευω οτι μπροστα σε ενα απαιτητικο κοινο πρεπει να παιζουν οι καλυτεροι, πιστευω πως ο Τσορι σε για ενα 45λεπτο ειναι ο καλυτερος του γηπεδου. Πιστευω πως πρεπει να παιξουν οι νεοι και οχι για 10 λεπτα αλλα τουλαχιστον για μιση ωρα.
Οι νεοι που εχουμε ειναι αξιες και μαλιστα με την εμπειρια θα ειναι πολυ καλυτεροι, αλλα επισης πιστευω οτι πρεπει να παιρνουν παραστασεις διπλα σε καλυτερους παλιους που δεν εχουν την αντοχη και τα πνευμονια τους αλλα ξερουν το τοπι.
Αυτο λοιπον το μιγμα που περιγραφω δεν το βλεπω στον Μπεντο, εμεις θελουμε να τους βλεπουμε ολους, δεν θελουμε παιδια και αποπαιδια.
Ο Μανωλας δεν εγινε Μανωλας μπαινοντας διπλα σε αλλον νεο αλλα εγινε αυτο που ειναι διπλα σε εμπειρους παικτες.
Το καλυτερο ειναι κατα την γνωμη μου να αρχιζουν να μπαινουν νεοι στο 50, 60 και οταν συνηθως θα προηγουμαστε για να μην τους καψουμε. Αλλιως θα συμπεριφερθει ενας παλιός αν κανει μια γκελα και αλλιως ενας νεαρος που μπορει να τον παρει απο κατω.
Δεν πρεπει να βλεπουμε το καθε σχολιο καχυποπτα αλλα να προσπαθουμε να δουμε αν μεσα σε αυτο υπαρχουν αληθειες.
Τα λεω αυτα γιατι στο κατω κατω μας ενωνει η αγαπη που τρεφουμε για τον Ολυμπιακο.
Αλλωστε ο κ. Θοδωρος του Φωτος παντα κρατησε αξιοπρεπη και ανεξαρτητη σταση χωρις να λιβανιζει διοικησεις γιατι οι διοικητες ερχονται και παρερχονται και καποιοι απο αυτους οπως ο Γουλανδρης και ο Σωκρατης λατρευονται απο τον κοσμο, αλλα ολοι ειναι πεπερασμενοι ενω ο Θρυλος αιωνιος.
Τον κ. Μαρινακη δεν τον περιελαβα στους παραπανω γιατι ειναι ακομα ενεργος, θα τον κρινουμε απο το συνολικο του εργο οταν θα εχει αποχωρησει.
Σε ενα πραγμα βεβαια ειναι πολυ καλυτερος απο ολους τους αλλους. Ξερει να αγοραζει χωρις να ματωνει και οταν πουλα να δημιουργει υπεραξίες,οφελωντας την ομαδα, για ολα τα αλλα θα τον κρινει η ιστορια οταν θα εχει κλεισει τον κυκλο του.
Πιστευεις λοιπον πως υπαρχει υστεροβουλια στην σταση του Φωτος η την δικη μου, η πως η γκρινια ειναι προιον της Αγαπης???

Εικόνα apostolos gaganis

Για το ΦΩΣ, που το΄χω ζήσει κοντά 6 δεκαετίες, διετύπωσα την άποψή μου. Δεν ξέρω. Υποψιάζομαι απλώς. Χωρίς να΄μαι σίγουρος. Πολύς καπνός όμως, φίλε μου. Πολύς καπνός. Και επανειλημμένα...

Πες μου λοιπόν: Θέλεις να ξεκινάει με Τσόρι η ομάδα; Ωραία. Στη θέση ποιού; Πες μου, πώς βολεύεις ΚΑΙ τους νέους μέσα, ΚΑΙ τον Τσόρι; Φτιάξε μου μια ενδεκάδα με ΟΛΟΥΣ αυτούς που θέλεις μέσα, αλλά ΚΑΙ τους νέους που ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν παιχνίδια. Είναι ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ απόφαση αυτή, για να είμαστε στην πραγματικότητα και να μην σεναριολογούμε απλώς. Ποιόν θέλεις δίπλα στον Ρέτσο; Δίπλα στον Νικολάου; Δίπλα στον Ανδρούτσο; Δίπλα στον Μανθάτη; Αλλά να βγαίνουν έντεκα, κάθε φορά. Πες μου ποιά είναι η ιδεώδης ενδεκάδα του Ολυμπιακού, για σένα; Θέλεις και τον Καμπιάσο; Ωραία. Βάλτον κι΄αυτόν όπου θέλεις μέσα. ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΔΕΚΑΔΩΝ. Λάβε όμως πριν, αυτά υπόψη σου. Ότι εμείς: 1) Δεν είμαστε προπονητές 2) δεν ξέρουμε τί "παίζει" στ΄αποδυτήρια καθώς και ΕΞΩ απ΄αυτά 3) δεν ξέρουμε τί γίνεται στις προπονήσεις 4) δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ αξιολογήσεις των παικτών, αλλά και τη σημασία τους 5) δεν ξέρουμε ποιά είναι η θέση της διοίκησης στο ζήτημα Τσόρι, αν συμφωνεί δηλ. ή όχι με τον εμφανή παραμερισμό του, όπως κι΄αν έχει ήδη συμφωνήσει κάτι, με ποιούς και υπό ποίες προϋποθέσεις γιαυτόν, και τελικά να θυμόμαστε ότι εμείς βλέπουμε τα πράγματα ΑΠΕΞΩ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ΄ΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ Β-Ι-Ω-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ΄ΑΥΤΟ... Κοντολογίς, έχουμε περιορισμένα στοιχεία, πολύ, για να αποφαινόμεθα... ΕΙκασίες κάνουμε όλοι, και ευχόμαστε ή έστω προτείνουμε. Στον αέρα πάντως, γιατί άλλοι είναι υπεύθυνοι για τη λήψη των όποιων αποφάσεων... ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ....

Εικόνα matrasimca

Αγαπητε Αποστολε,

Σε ενα ροτεσιον χωρανε ολοι. Μην ξεχνας οτι παιζουμε πρωταθλημα, κυπελλο και Ευρωπη.
Σου παραθετω λοιπον την ενδεκαδα με τον Αρη στο κυπελλο οπου δεν κερδισαμε ομαδα Β Εθνικης που και αυτη κατεβηκε χωρις πολλους βασικους οπως για παραδειγμα χωρις τον Τατο.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο (GK), Φιγκέιρας, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Καμπιάσο (75’ Μιλιβόγεβιτς), Μπουχαλάκης (68’ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι, Μανθάτης (75’ Σεμπά), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ

Πιστευω πως αν επαιζε αυτος θα κερδιζαμε, και η θεση του ειναι στον αξονα πισω απο το σεντερ φορ, αυτο το ξερεις ομως γιατι με ρωτας??

Δυστυχως ουτε εδω χωρουσε ο Τσορι ο οποιος θα μπορουσε να ξεκουραζει επαξια τον Φορτουνη η να τον αντικαθιστα οταν δεν βγαινει το παιγνιδι.

Επειδη ο Τσορι ειναι Τσορι και πρεπει να τον σεβεσαι η του λες πηγαινε πισω στην πατριδα σου η του δινεις παιγνιδια στα ματς κυπελλου τουλαχιστον αν σκεφτεις μαλιστα πως ειναι και η τελευταια χρονια στο λιμανι ενος μεγαλου παικταρα που χαιρεται να βλεπει ο κοσμος.

Ας μην τον βαζει καθολου στα ματς πρωταθληματος αν δεν τον θελει, θα επρεπε να σεβεται ομως περισσοτερο τον ανθρωπο στον οποιο οφειλουμε το οτι ακομα παιζουμε στην Ευρωπη, τον ανθρωπο που εσωσε και τον ιδιο τον Μπεντο.

Ναι δεν βλεπουμε τις προπονησεις αλλα στις λιγες ευκαιριες που ειχε ο συγκεκριμενος παικτης ηταν η ο καλυτερος η απο τους καλυτερους.

Το ιδιο ελεγα καποτε για Βαλβερδε και Μητρογλου και οταν βρεθηκε ενας Μιτσελ εκανε πολλους να ντραπουν.

Προσωπικα αγαπω ολα τα παιδια που παιζουν στον Ολυμπιακο αλλα ταυτοχρονα εχω την ιδια αγαπη και για δικαιοσυνη, και ζητω για ολους τους παικτες να τους δινεται η ευκαιρια να τους κρινει ο κοσμος.

Ο Καρντοσο ποσες ευκαιριες πηρε μεχρι τωρα?? Ας πουμε απο αυτον δεν ειμαι ευχαριστημενος, στις προπονησεις βεβαια μπορει να πεταει αλλα εγω δεν ειμαι εκει για να το ξερω

Ξερω ομως οτι ακομα και στα τελευταια του ενας μεγαλος παικτης μπορει να κανει την διαφορα, θυμησου τον Ριβαλντο τι μας εκανε πριν χρονια με την ΑΕΚ, η λογικη ελεγε πως δεν επρεπε να χασουμε και ομως σε εκεινο το ματς χασαμε με τα χερια κατω απο ενα σπουδαιο 35χρονο, σημερα αυτος ο παικτης στην Ελλαδα που μπορει να κανει την διαφορα λεγεται Ντομινγκεζ

Εικόνα apostolos gaganis

Είπες τις απόψεις σου. Κι΄εγώ τις δικές μου. Ο Ολυμπιακός θα προχωράει όπως επιθυμεί, χαράζει και υλοποιεί το δίσκελο ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Και τ΄αποτελέσματα θα δείξουν, αν η γραμμή που ακολουθεί ο Μπέντο είναι ΤΕΛΙΚΑ επιτυχημένη ή όχι. Εμένα ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, με ικανοποιούν. Απόλυτα; Όχι βέβαια. Και περιμένω βελτίωση. Το έγραψα όμως: Τη σύνθεση του Ολυμπιακού δεν θα την κανονίζει ( και δεν πρέπει ) κανείς άλλος πλην του Πορτογάλου, που είναι και ο καθ΄ύλην αρμόδιος. Μας αρέσει ή όχι. Ούτε οι οπαδοί, ούτε τα ΜΜΕ... Στο τέλος λοιπόν, η επιβράβευση ή η λυπητερή... Και κλείνω με τον Τσόρι. Είναι μεν εξαιρετικός παίκτης, αλλά ΟΧΙ "ιερό δισκοπότηρο". Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα. Καθόλου. Σημασία έχει ένα: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Και σ΄αυτό, είναι σίγουρο ότι συμφωνούμε.

Εικόνα holland74

Καλημέρα σε όλους...
Όπως ένα αδέρφι, έτσι και εγώ αυτό που είδα στο ματς με τη Βέροια ήταν αυτός ο Καπετάνος, εμετικός, εριστικός, ΒΡΩΜΙΚΟΣ...Κατά τ΄άλλα μου άρεσε η ομάδα, έπαιξε από τα πλάγια και έκανε τελικές..Από τους πιτσιρικάδες μου άρεσε ο Νικολάου, δεν μάσησε απο τις βρωμιές του Νικολάου..Τα παιδιά είναι 18 χρόνων, τώρα ποιος θα παίξει στον Ολυμπιακό, εξαρτάται κυρίως από την ψυχολογία που θα δείξει ο καθένας από αυτούς στο να σηκώσει το βάρος της φανέλας...Τίποτα άλλο...έτσι κι΄αλλιώς το ποδόσφαιρο έχει πάει εδώ και 2 δεκαετίες σε άλλα πράγματα πέρα από το ταλέντο...Η γνώμη μου είναι πως μπορούν να παίξουν όλοι, από την άλλη κανένας από αυτούς δεν μου δείχνει πως είναι κάτι εξαιρετικό(εξαιρετικό για μένα είναι ένας Καραπιάλης, ένας Κουσουλάκης, ένας Μίχος, ένας Κυράστας, ένας Στολτίδης,ένας Ξανθόπουλος, ένας Λεμονής, τεχνίτες, παίκτες που χρησιμοποιούν το μυαλό τους)...
Η απουσία του Μίλι είναι δύσκολο να καλυφτεί, εκτός και αν γίνει κάποια μεταγραφή τελευταία στιγμή...Η γνώμη μου είναι πως μετά τον Άγιαξ που με τον Νέεσκενς εισήγαγε τον box2box χαφ, η θέση του 6αριού είναι η πιο κομβική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο...Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Mauro Silva της Βραζιλίας το 1994, όσο τρομεροί και φοβεροί και αν ήταν ο Ρομάριο, ο Μπεμπέτο, ο Ντούνγκα κλπ, αν δεν ήταν αυτός ο τύπος, η Βραζιλία τότε κούπα δεν έπαιρνε..
Διάβασα πήραμε δεξί μπακ, καλός παίκτης ο συγκεκριμένος, θα επισημάνω πως αυτές οι μεταγραφές του Παρέδες και του Σισοκό μου μοιάζουν χτίσιμο της ομάδας για του χρόνου, οπότε θέλω να ελπίζω και σε αντικαταστάτη του Μίλι, αλλά και επιτέλους κεντρικό αμυντικό από το μεσαίο τουλάχιστον ράφι...Οι κινήσεις όπως είπα μου δείχνουν σχεδιασμό για του χρόνου και αν αυτό είναι χεράκι Μπέντο είναι άλλο ένα εύσημο..Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά, συν το γεγονός της προώθησης των μικρών δείχνουν πως το φετινό Γιουρόπα δεν είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης, αλλά κάτι πρέπει να θυσιάσει κανείς, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις...

Εικόνα apostolos gaganis

M΄αρέσει κυρίως το ΠΝΕΥΜΑ του σχολίου σου. Για τους νέους, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν έχω πάντως λόγους να είμαι, ΤΩΡΑ, απαισιόδοξος. Το ζήτημα της πετυχημένης κάλυψης της θέσης του Μίλι με απασχολεί, ελπίζοντας από φέτος σε κάτι τέτοιο, που το βλέπω όμως δύσκολο. Ίσως κάποια - ευχάριστη - έκπληξη της τελευταίας στιγμής; Τα καινούρια ακραία μπακ, ΜΠΟΡΕΙ να μας βγάλουν κάτι καλό. Θα δούμε. Με τον Καπετάνο τέλος, δεν θ΄ασχοληθώ. Είναι πολύ "μικρός". Σε όλα. Αλλά γουστάρησα τον Νικολάου. Κάτι "έχει" αυτό το παιδί. Είναι πολύ πρόωρο να πω...

Εικόνα koropi48

Απόστολε, αν είχαν διάθεση να πάρουν αμυντικό μέσο, θα το είχαν κάνει. Πονάει και εκεί η ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι, ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του Μίλι, ήταν να προσέχει και να συμμαζεύει τις στραβοδιωξιές των πίσω του αμυντικών. Αυτό τώρα ποιος θα το κάνει; Νευραλγική θέση και οσμίζομαι πολλά πειράματα, αλλά και δυστοκία να καλυφθεί έγκαιρα και για του χρόνου. Επαναλαμβάνω, αν είχαν καλυφθεί έγκαιρα κρίσιμες θέσεις το καλοκαίρι και μπαίναμε στους ομίλους του τσου λου, κέρδος θα είχαμε ή χασούρα; Πήρες 15, δώσε γαμώτο 5 να φέρεις έναν ελπιδοφόρο, μην τα πετάξεις πάλι σε αμφίβολης ποιότητας γαλλάκια και ισπανάκια!

Εικόνα apostolos gaganis

Έχω πάρει ήδη θέση γιαυτά. Σύμφωνη με τη δική σου.

Εικόνα George - Mati

Φίλτατε Απόστολε ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΘΗΛΩΣΕΣ με το κείμενό σου!!!! Δεν χρειάζεται να πω ότι ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ....... !!!!! ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ, δώσε MAVALA STOP στους απέναντι και όχι μόνο..... !!!! ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Εσύ το νου σου πάντα στην ανατολική επαρχία μας, για τάξη και ηρεμία. Θέλω, ως συνήθως, ΑΡΤΙΟ αποτέλεσμα...

Εικόνα RED HELL

Ασχετο με το αρθρο αλλα να πω καποια πραγματακια για το μπασκετ(μολις τελειωσε ο αγωνας).Ειχα αποφασισει να μην δω το ματς λογω διαβασματος αλλα τελικα ειδα το 2ο ημιχρονο.Μπορει οποιος θελει να μας πει για τα pick and roll τα high low και το μουνι της μανας του.Εγω δεν γουσταρω να με περνανε για μαλακα.Παει η ομαδα σημερα με -2 παιχτες και με Σπανουλη να βγαινει off συν οτι ο Πριντεζης ηταν εμφανως επηρεασμενος απο τον τραυματισμο του.Και παει να παιξει μεσα σε ενα μπουρδελο με τους αντιπαλους να κρεμιουνται πανω της λες και παιζουμε πολεμικες τεχνες.Highlight το τακλιν του παππαρα στον Γκριν που δοθηκε επιθετικο.Μου εκδηλωσαν και επιθεση στο τελος οι ....υπερανω.Εγω θελω 2 πραγματα.
1ον νικη στην ΑΕΚ και 2ον(ακομη και αν δεν γινει το 1ο)οταν ερθουν ΣΕΦ με το πρωτο λαθος σφυριγμα υπερ τους να γινει χαμος(δεν εννοω μπουκες αλλα να νιωσουν οι διαιτητες απο εξεδρα.Ως εδω το να φωναζουμε στο 5ο λαθος σφυριγμα).Και ειδικα αυτο το πουτανογεννημα τον παππα πρεπει να τον καλωσορισουμε με ιδιαιτερο τροπο.
Να χαιρομαστε και την τρομερη μεταδοση απο τους Ολυμπιακαρες Καρυδα και Αυγουλη.Αμυνα-κατς οι βαζελοι και το μονο που ειχε να πει ο βουβαλος που δουλευει και σε εφημεριδα μας ηταν οτι ο Παπαπετρου σε μια ταπα που εκανε βρισκει χερια.
ΥΓ.Στο ποδοσφαιρο συνεχιζουμε να παιζουμε κατι σαν μπαλα.Και αν δεν αλλαξει μυαλα ο Μπεντο το ιδιο θα βλεπουμε.Παντως μετα απο καιρο χαλαστηκα που φευγει παιχτης μας.Πανω που ειχα αρχισει να σε συμπαθω φετος ρε γιγαντα Μιλι μας την εκανες για αλλες πολιτειες.Πραγματικα μακαρι να διαπρεψει στην Πρεμιερ.Απο τους λιγους που ηξεραν τι φανελα φορανε.

Εικόνα apostolos gaganis

Ειρήνη υμίιιν... Στο μπάσκετ, διατηρούμε το πλεονέκτημα έδρας. Τί θα κάνουμε στο τέλος; Τί πιστεύω; Ότι το πρωτάθλημα θα το πάρουμε. Για το θέμα Μίλι, τα λέω πιο κάτω με άλλους σύγγαυρους. Προβληματίζομαι σοβαρά για το ποιός θα τον αντικαταστήσει από τους ήδη υπάρχοντες. Επάξια...

Εικόνα ze ηλιας

Απόστολε καλησπέρα
Εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση και ο κόουτς έχουν μπει στο τρυπάκι να γίνουμε άγιαξ και πόρτο.
Σεβαστό δεδομένης της κατάντιας των ανταγωνιστών.
Εγώ θα ψελλίσω-μη θέλοντας να βγω και γκρίνιας-τις επιφυλάξεις μου για τα παρακάτω:
Δε γίνεται ανανέωση-ανάδειξη ταλέντων δίχως αρμονική συνύπαρξη έμπειρων παλαιών-νέων.
Δέν υπάρχει μόνο το γαμωπρωτάθλημα που το έχουμε ήδη πάρει,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ
Αυτή η εμμονή με το σύστημα"άμυνα ψηλά"είναι τεράστιο ρίσκο που από τύχη δεν το έχουμε πληρώσει
Φαντάζομαι πως δεν επιθυμεί κανείς μας να εμφανισθούμε στα 3 εκτός έδρας ντέρμπυ με κορμό τους "νέους"
Μακάρι να καταπιώ τη γλώσσα μου όπως με το ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΕΜΠΑ,αλλά από τους νέοι Ρέτσος,Ανδρούτσος,Βιάνα,Νικολάου,Μανθάτη μόνο τον τελευταίο κόβω για καριέρα.

Όλα τα παραπάνω το ξαναλέω ψιθυριστά και μεταξύ μας/σεβαστές οι αποφάσεις της ήδη πετυχημένης διοίκησης ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Ο ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Τις θέσεις μου τις ξέρεις Ηλία απ΄τα άρθρα και τα σχόλιά μου. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς βλέπουν φέτος το θέμα "σοβαρή πορεία στο Γιουρόπα" αυτοί εκεί κάτω στο Ρέντη. Αν το θεωρούν δηλαδή ΤΟΣΟ σημαντικό ΟΣΟ εμείς. Εσύ κι΄εγώ και πολλοί άλλοι. Νομίζω πάντως ότι η ομάδα θα πορευτεί ετούτη τουλάχιστον τη σεζόν με τους νεαρούς στον κορμό της, ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ στη συνέχεια...

Εικόνα Arxidakos

Συμφωνώ και απλά να τονίσω ότι διατηρώ ακόμα περισσότερες επιφυλάξεις για τον αν κάναμε κινήσεις κατάλληλες για την συνέχεια στο Γιουρόπα.

Από τους νέους, με ό,τι έχουμε δει ως τώρα, πιστεύω πιο πολύ τον Μανθάτη και ίσως τον Νικολάου που φαίνεαι πιο σταθερός. Ο Ρέτσος μοιάζει να κάνει πολλά λάθη και να έχει ταβάνι αλλά η συνεχόμενη αλλαγή θέσεων για παίχτη της ηλικίας του δεν είναι και καλό...

Εικόνα Romain

Απόστολε τα είπες όλα.

Όμως μόνο 600 στην Ξάνθη ενώ από την Αεκαρα 925? Αυτό δείχνει και τη διαφορά των οπαδών.

Επίσης ο ΠΑΟΚ ΘΑ έχει... 1 βαθμό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τον Ολυμπιακό για την περίοδο Ιανουαρίου, ΑΝ νικήσει στη Λάρισα. Άρα χάσαμε ακόμα ένα τίτλο. Πρωτάθλημα γιοκ. Αφού... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ... Ιανουαρίου θα είναι ο ΠΑΟΚ (αν νικήσει την ΑΕΛ).

Μιλάμε βέβαια για τρομερή δυναμική. Αφού και πριν δύο τρία χρόνια με τον Αγγελο προπονητή είχαν πάρει πάλι ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ.

Και μαζί με αυτό που πήρε ο Παναθηναϊκός του Αλαφουζου είναι το τρίτο που χάνει ο Μαρινάκης. Ο Αναστασίου τότε είχε οδηγήσει τον ΠΑΟ στην κατάκτηση του Πρωταθληματος... ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ των 4ρων Εβδομάδων.

Θυμάστε που αποθεωναν τα "πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού ", Χουχουμηδες, Μαρινάκηδες, Τριανταφυλλοπουλους, και λοιπους που έβλεπαν τον Ολυμπιακό από απόσταση 20 βαθμών και βάλε? Τώρα οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι αν είναι καλό αυτό που κάνει ο Μπεντο και έχει κατεβάσει μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 23.2 ετών.

Είναι οι ίδιοι που κατηγορουσαν τον Ολυμπιακό ότι δεν είχε Έλληνες στη σύνθεση του. Τώρα που έχει 5 στο αρχικό σχήμα, δεν είναι σίγουροι αν αυτό είναι καλό.

Επίσης το ότι πουλάει ο Ιβάν τον καλύτερο του παίκτη με 3.5 εκ, είναι μεγάλη επιτυχία για το dna. Αλλά όχι καλό ή αδιάφορο που ο Ολυμπιακός πουλάει με 15 εκ τον Μανωλά ή τώρα τον Μιλιβογιεβιτς.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα γράφεις. Θα τα χαλούσα μάλλον...

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα αδερφέ Απόστολε. Για το παιχνίδι της Βέροιας, δεν περίμενα κάτι λιγότερο απ το αλητοξανθόφτυμα, τα νταηλίκια και τις τις γκρίνιες παρατημένης γκόμενας, γνωστός "καπετάνιος" των μπάσταρδων του ΜΠΑΟΚ. Πολύ σημαντική η επικράτηση στην ΚΕΡΚΙΔΑ και μπράβο στ αδέρφια που βρέθηκαν εκεί! Βέβαια είναι αναμενόμενο και σε κάποιο σημείο λογικό, όλες οι μικρές ομάδες να μας αντιμετωπίσουν έτσι είτε α. τασσόμενες στο αντιολυμπιακό μέτωπο (δολοφονικά τάκλιν, εντάσεις, καραγκιοζιλίκια) είτε β. απλά επειδή είναι πρόκληση και έξτρα κίνητρο να μπορέσει κάποιος να κοντράρει τον πρωταθλητή, όλοι το κατανοούμε αυτό. Το φανερώνουν άλλωστε και τα εισιτήρια στα εκτός παιχνίδια.
Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι μας περιμένουν ακόμα κόρακες στην γωνία, ας το έχουμε κι αυτό ΠΑΝΤΑ στο μυαλό μας.
Το τι θα γίνει στους γνωστούς και επίσημους γαμηστρώνες μας, εκ των προτέρων γνωστό, θα ξεχειλίσει η "αγανάκτηση" των "αηδιασμένων" και "αδικημένων" μπροστάρηδων της εξυγιανσης, οι οποίοι θα καραδοκούν για ένα ντου στο πρώτο ανάποδο άουτ, έτσι για να μπουν και να δείξουν με κουκούλες και στυλιάρια την αυθόρμητη οργή τους.
Έχουν ξεβρακωθεί μέχρι και εκτεθεί μέχρι κολονοσκοπήσεως, γι αυτό και επιβάλλεται μια γερή περιποίηση στις φωλιές τους, όπου η παράδοση μας θέλει να τους έχουμε στα 4. Και στεγνά, χωρίς συναισθηματισμούς.
Κάτι τελευταίο: θα μας λείψει πολύ ο Μίλι. Για όσα προσφέρει στο γήπεδο, για όσα δεν μετριούνται σε στατιστικές, για την αρχηγική του παρουσία όταν ανάβουν τα αίματα (μόνο αυτός και ο Καμπιάσο κόβουν τον αέρα στα τσογλάνια), για τον τσαμπουκά του, γιατί είναι βράχος. Διαβάζω ότι θα τελειώσει σήμερα το ντιλ, δεν κρύβω ότι με στενοχωρεί τόσο σαν μονάδα που χάνεται, όσο και ενόψει Ευρώπης. Για τον Ρομέρο που ακούγεται, ελπίζω να είναι απλά μια φήμη, το παιδί με 1.69 είναι απλά άχρωμος και αδιάφορος στο γήπεδο.
Για τον Μπέντο δεν θα μιλήσω άλλο αδερφέ, ακόμα κι από την δική μου ταπεινή θέση δεν υπάρχει λόγος να ειπωθούν τα ίδια, προέχει η συσπείρωση.

Εικόνα apostolos gaganis

Αν πουληθεί ο Μιλιβόγεβιτς, ο φόβος μου είναι μην αποκτήσουμε και "Σύνδομο αποχώρησης Μίλι", μετά το -ανίατο μέχρι σήμερα- "Σύνδρομο αποχώρησης Μανωλά"... Εκτός αν υπάρχει λύση, που δεν τη γνωρίζουμε.

Εικόνα john

Πως το λεγανε ρε Αποστολε οι νεογαυροι οταν ηρθε ο Μιλι? «Α ρε Βαγγελα τους ξεπουλας ολους και φερνεις για αντικαταστατη του Σαμαρη τον αναπληρωματικο της Αντερλεχτ?» Οι ΙΔΙΟΙ τωρα λενε «Βαγγελα αν πουλας συνεχεια τους καλυτερους παικτες ομαδα δεν φτιαχνεις ολο το μυαλο σου στις πωλησεις χοντρε» Πες μου μηπως εγω παιρνω στα πολυ σοβαρα την ολη φαση? Μηπως αυτοι που τα λενε αυτα κανουν χαβαλε και δεν πρεπει να πολυασχολουμαστε με τις μαλακιες τους?

Εικόνα apostolos gaganis

Όχι, δεν κάνουν χαβαλέ. Τα πιστεύουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ αυτά που λένε. Λόγω χαρακτήρα και IQ. Απλά έχουν την κωλοτούμπα, δεύτερη φύση. Τώρα βέβαια με την αποχώρηση του Μίλι, προβληματίζομαι κι΄εγώ... Βοήθαγε πολύ και μπάλωνε αμυντικά ελλείμματα γνωστά, αλλά και μπροστά έβαζε τα γκολάκια του και κρίσιμα γκολάκια μάλιστα. Διέθετε παλικαριά, μακρινή μπαλιά, τρομερή αντοχή, δύναμη και αρκετά καλή τεχνική. Τώρα ποιός;

Εικόνα john

Εγω θεωρω πως οι πιο γκρινιαρηδες απλα βλεπουν τον Ολυμπιακο μονο σαν μια ασχολια του ελευθερου τους χρονου. Οι περισσοτεροι οπαδοι που κανουν μαλακισμενες κριτικες απλα δεν παιρνουν και πολυ στα σοβαρα την ολη φαση. Ειμαι σιγουρος πως ολοι αυτοι που κραζουν την διοικηση που πουλα τον Μιλιβογεβιτς ουτε ξερουν ποτε ηρθε ουτε απο που τον αγορασαμε ουτε ποιον παικτη αντικατέστησε. Εμεις που βλεπουμε πολυ σοβαροτερα το θεμα με τον Ολυμπιακο και ασχολουμαστε με αυτον πολλες ωρες της μερας ειναι φυσικο να ειμαστε πιο φειδωλοι στις κρισεις μας και πιο πραγματιστες στην κριτικη μας. Δεν πρεπει να παιρνουμε και στα πολυ σοβαρα την κριτικη τους. Ειναι σαν ενας ελεφαντας να ασχολειται με ενα μυρμήγκι..

Εικόνα apostolos gaganis

Έχουν ΚΟΙΝΑ χαρακτηριστικά, αναμφισβήτητα, αυτοί που περιγράφεις. Τα΄χουμε αναφέρει πολλές φορές από΄δω. Καλή στάση πάντως είναι, το να μην τους δίνεις σημασία. Ξεπρήζεται - ΑΝ είναι πρησμένο - και το όσχεο... Μην κοιτάς εμένα. Η υπαλληλική μου σχέση με τον Μαρινάκη, δεν μου επιτρέπει να ΜΗΝ ασχολούμαι μ΄αυτούς και συναφή θέματα. Λόγοι...βιοποριστικοί, βλέπεις.

Εικόνα aris belem

Τα "σύνδρομα" προσπαθώ να τα αποφεύγω αδερφέ, θεωρώ ότι μπλοκάρουν το μυαλό επικίνδυνα και προκαλούν εμμονές. Για τον Μανωλά, η πορεία του ήταν νομοτελειακά προδιαγεγραμμένη και λόγω της προβολής του ιταλικού πρωταθλήματος εδώ, ειλικρινά δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να κρατηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το παιδί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανέναν στόπερ. Ήταν ξεκάθαρο νομίζω, όπως και η αποχώρηση του Μέλμπεργκ, όταν συνέβη. Ξέρεις πώς γίνεται όμως, όταν οι επόμενοι είναι κάποια σκαλιά πιο κάτω, το ίδιο ζήσαμε και με την αποχώρηση του Νικοπολίδη και μέχρι να έρθει ο Ρομπέρτο. Πες το νοσταλγία, πες το σύνδρομο, πες το γκρίνια, όπως και να χει ο επόμενος βιώνει πάντα μια αναπόφευκτη σύγκριση.
Πάμε τώρα να μπουκώσουμε ΚΑΙ τον Πηλοϊδη!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σύνδρομο στην Ιατρική, μπρο, σημαίνει σύνολο συμπτωμάτων και σημείων που δεν ανταποκρίνονται, δεν "κολλάνε", σε καμιά απολύτως ξεχωριστή, ιδιαίτερη νοσολογική οντότητα. Είναι ένα σύνολο "ορφανό". Μόνο του. "Ξεκάρφωτο", ας πούμε. Στην μπάλα τώρα: Σύνδρομο Μανωλά = παίχτης που να είναι άξιος να τον αντικαταστήσει, δεν βρέθηκε απ΄τον Ολυμπιακό από τότε που έφυγε = παραμονή τρύπας στο κέντρο της άμυνας, με τη θέση του να παραμένει έως τώρα μερικώς "ορφανή". Σύνδρομο Μίλι = να μην βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του = τρύπα στην μεσαία γραμμή στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό σκέλος, από αύριο και δεν ξέρω για πόσο. Με ό,τι σημαίνει αυτό για την πορεία της ομάδας... Ο Ρομαό, δεν μου κάθεται για επαρκής αντικαταστάτης του Μίλι. Θα τον δούμε... Μπουχαλάκης; Λίγος. Μπορεί να μας διαψεύσει; Καμπιάσο; Δεν με καλύπτει, λόγω ηλικίας. Ποιός; Θα δοκιμάσει τον Ρέτσο; Τώρα; Για τέτοια είμαστε; Ας περιμένουμε. Τί άλλο να κάνουμε;

Εικόνα koropi48

Με έβαλες στη θέση μου κύριε απόστολε με τα νύχια. Πραγματικά, χθες ξαναγύρισε η κακή συνήθεια και τα μάτωσα από το άγχος. Από του χρόνου, ο μόνος ανταγωνιστής θα είναι ο μπουγάτσας, που έδειξε ότι κινείται μεταγραφικά, βγάζει παιχτάκια από τις υποδομές και έχει στοιχειωδώς καλό σκάουτ. Θα τον σιγοντάρουν κι οι άλλοι, στα πλαίσια της αποκαθήλωσης του ΘΡΥΛΟΥ, αλλά στην πραγματικότητα επειδή δεν θα μπορούν να τον κοντράρουν. Για φέτος δε συζητάμε..

Εικόνα apostolos gaganis

Xωρίς πλάκα τώρα, τα νύχια είναι μικρά λίκνα μικροβίων και ιών, αποτελώντας έτσι δυνητκά αίτια π.χ. παρωνυχιών, γαστρεντερικών και ιογενών λοιμώξεων. Συμφωνώ με την εκτίμησή σου ότι απ΄τους τρεις, ο μπουγάτσας μπορεί κάτι να κάνει στο μέλλου. Με δυο προϋποθέσεις πάντως, που καθιστούν τελικά αδύνατη - κατ΄εμέ - την κατάκτηση απ΄αυτόν του πρωταθλήματος ( όχι το Κυπέλλου, άλλο πράγμα ετούτο ): Να φύγει το Μαρινακέϊκο απ΄τον Ολυμπιακό και ν΄απαρνηθεί ο ΠΑΟΚ τον ΕΑΥΤΟ του. Το πρώτο, δεν μπορεί ασφαλώς ν΄αποκλειστεί. Το δεύτερο όμως και όσο η γη θα παραμένει σφαιρική, ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κύριε Απόστολε,ο νυν διευθυντής της Βορειοελλαδίτικης Metrosport είναι ο Παοκτσής Στέλιος Γρηγοριάδης,με παρελθόν στη διεύθυνση της συγχωρεμένης Παοκτσήδικης φυλλάδας "Σπορ του Βορρά".Αυτά που είπε στην "Αθλητική Κυριακή"είναι ίδια με αυτά που λέει συνήθως στο οπισθόφυλλο της βορειοελλαδίτικης φυλλάδας.Κοινώς,καμία επαφή με την πραγματικότητα και βεβαίως,τσακωμένος με την αλήθεια.

Υπ'όψιν για το ποιον του.Από μπουγατσόβλαχο:
http://doctorogiatros.blogspot.gr/2012/12/i-metrosport.html

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ Γιάννη για το who is who του περί ου ο λόγος. Έμαθα και τ΄όνομά του... Ένας-ένας ρε παιδί μου είναι αυτοί. Οι περισσότεροι τουλάχιστον. Τί συνάφι... Κι΄όχι μόνο οι...βόρειοι.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κύριε Απόστολε,ο συγκεκριμένος που έγραψε για τον Γρηγοριάδη δούλευε παλιότερα στο γραφείο τύπου της ΠΑΕ Παοκ και είναι ο ΑΡΔ Λευτέρης Δράκος.

Εδώ άλλα άρθρα του ιδίου:
http://doctorogiatros.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2.html

http://doctorogiatros.blogspot.gr/2011/12/16.html

http://doctorogiatros.blogspot.gr/2011/12/blog-post_13.html
Από τα πιο σωστά που έχω διαβάσει,παρότι Παοκτσής:"Οταν λες την ομάδα που υποστηρίζεις, δείχνεις μια κατ' αρχήν ειλικρίνεια. Όταν φοβάσαι να το πεις , υποδηλώνεις ότι έχεις κάτι να κρύψεις. Κι' όταν αυτό αφορά το βασικό συστατικό, τότε μπορεί ο καθένας να καταλάβει, πόσο ειλικρινής θα είσαι στα υπόλοιπα που ακολουθούν..."

Εικόνα apostolos gaganis

Εφωτίσθην πλήρως Τζόνυ. Τα σεβάσματά μου και πάλι τις ευχαριστίες μου.

Εικόνα Γιάννης ο Red

εννοώ παοκτσής ο Λευτέρης Δράκος