Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 25.01 έως 31.01.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε και πάλι τα πάντα! Μεγάλες νίκες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, νίκες επί του Παναθηναϊκού, κατακτήσεις τίτλων και χρυσών μεταλλίων και πολλά ακόμα...
 
Πάμε λοιπόν να δούμε την ειδησεογραφία όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όπως αυτή διαμορφώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Θρύλου πέρασε νικηφόρα από το Αλεξάνδρειο, επικρατώντας του Άρη με το εντυπωσιακό 102-51 στα πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής με την οποία άνοιξε η αυλαία του Β’ Γύρου του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ με μεγάλη προσήλωση στην άμυνα και υποδειγματικό παιχνίδι στην επίθεση, πανηγύρισαν την 12η νίκη τους σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα, όντας μόνες πρώτες στην κορυφή. 


 
Η Ζωή Δημητράκου ήταν η κορυφαία και πρώτη σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους πετυχαίνοντας μάλιστα 4/5 τρίποντα ενώ συνολικά ο Θρύλος είχε πέντε αθλήτριες με διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα 20 πέτυχε η Κάιζερ, 13 η Σαμάτη (3 τριπ.) και από 11 η Καλτσίδου και η Τζόνσον! Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς την Εβίνα Μάλτση, την Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς και την Μαριρόζα Μπόνη οι οποίες ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Κρόνο.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα νεότερα και σε επίπεδο υποδομών.
 
Με νίκη συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Πρωτάθλημα οι Νεανίδες της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ολυμπιακού, καθώς επικράτησαν με 48-46 του Προφήτη Ηλία στην αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση είχε συναρπαστική εξέλιξη με αμφίρροπο χαρακτήρα και κρίθηκε μετά από δυο παρατάσεις.  


 
Επόμενος αγώνας την Τετάρτη 8/2, με αντίπαλο την ομάδα του Ιωνικού Νίκαιας  (21:45, Κ.Γ.Δ Νίκαιας)
 
Σε ένα σημαντικής βαθμολογικής σημασίας αγώνα, οι Κορασίδες της Ακαδημίας Μπάσκετ πήραν άλλη μια νίκη με αντίπαλο την ομάδα της ΑΕ Καλλιθέας με σκορ 56 - 48.  Με ένα δυνατό ξεκίνημα βασισμένο στην πολύ καλή άμυνα οι Κορασίδες του Ολυμπιακού πήραν από την αρχή το προβάδισμα και χωρίς να το χάσουν ποτέ στην διάρκεια του αγώνα έφθασαν σε μια ακόμα νίκη.


 
Επόμενος αγώνας, το Σάββατο 4/2/2017, με αντίπαλο την Τερψιθέα Γλυφάδας (16.30, στο Αν. Τερψιθέας)
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 3-1 (21-25, 25-23, 25-8, 25-21), στον πρώτο ημιτελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς», διεύρυνε το νικηφόρο σερί του επί των πράσινων και πανηγύρισε με τους φιλάθλους του, που γέμισαν το Ρέντη, την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η 24η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο ερασιτεχνικών αθλημάτων.


 
Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η πρώτη κούπα της σεζόν έπιασε Λιμάνι! Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Θρύλου θριάμβευσε κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετατρέποντας σε παράσταση για έναν ρόλο τον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», επικράτησε με 3-0 σετ και κατέκτησε για 4η φορά τον τίτλο όντας πολυνίκης και σε αυτό τον θεσμό! Στο κατάμεστο από 2.500 και πλέον οπαδούς του Θρύλου, «Μελίνα Μερκούρη» οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν χωρίς τον Τζάστιν Νταφ δεν έδωσαν σε κανένα σημείο του αγώνα το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό.  Με MVP του τελικού τον Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (14πόντοι, 14/22 επ.,) και συνολικά αψεγάδιαστη εμφάνιση από όλη την ομάδα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πανάξια κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς!


 
Μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον τελικό αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
 
Σε άλλα νέα, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση των πρώτων αγώνων για τη Γ’ φάση του Κυπέλλου Ανδρών.  Μετά την κλήρωση της 1ης αγωνιστικής, με τη σύμφωνη γνώμη και των 16 ομάδων, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της 2ης αγωνιστικής. Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος την Παναχαϊκή την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει εκτός έδρας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με τον νικητή του ζευγαριού Ηρακλής Χαλκίδας-Ηρακλής Θεσσαλονίκης.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών:  Μια από τις σπουδαιότερες και πιο ιστορικές νίκες πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε στο τάι μπρεικ της Τσανάκαλε μέσα στην Τουρκία και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «8» του Cev Challenge Cup! Οι «ερυθρόλευκες» έφυγαν νικήτριες μέσα από μια κατάμεστη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που μετέχει στο πολύ δυνατό Τούρκικο πρωτάθλημα και πανηγύρισαν την 3η νίκη τους σε ισάριθμα ματς στην Ευρώπη (έχουν προηγηθεί οι δυο κόντρα στη C.S.M. Βουκουρέστι με 3-0 σετ).


 
Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο Ρέντη την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με τον Θρύλο να χρειάζεται τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ,  ενώ σε περίπτωση ήττας με 3-2 το εισιτήριο για τους «8» θα κριθεί στο χρυσό σετ. 
 
Μετά από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Τσανάκαλε, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 3-1 σετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο Ρέντη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» έκαμψαν την αντίσταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία προηγήθηκε με 1-0 σετ και πρόσθεσαν μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό τους ενώ εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα του φετινού μαραθωνίου, όντας μόνες πρώτες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τις Μακεδόνες.
 
Σε επίπεδο υποδομών, τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα ακαδημαϊκά μας τμήματα την εβδομάδα που μας πέρασε διαμορφώθηκαν ως εξής:
 
Πέμπτη 26/1/2017
 
Νεανίδες
Ολυμπιακός - Πήγασος Χαϊδαρίου 3-0
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γιώτα  Αφροδίτη, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μπακιρτζογλου  Μαριλία, ΠετροπούλουΔήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη 
 
Σάββατο 28/1/2017
 
Κορασίδες Β’
ΑΠΣ Αμιλλα -  Ολυμπιακός 0-3
Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Πετρίδη Αννέτα, Σεϊταρίδη Ελευθερία,  Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα 
 
Κορασίδες Α’
Ολυμπιακός  -   ΑΟΦ Πορφύρας 3-0
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία,  Μπακιρτζογλου  Μαριλία, Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη
 
Κορασίδες Γ’
ΑΓΣ Αρτεμις - Ολυμπιακός 0-3
Γκιούρδα Στέλα, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαριέτα, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή 
 
Κυριακή 29/1/2017
 
Κορασίδες Δ’
ΑΟΦ Πορφύρας  -  Ολυμπιακός 3-1 
Βίκτωρ Φαίη, Κουτσονικολή Ευφροσύνη, Κλαριδοπούλου Μαίρη, Λιάκου Βασιλική, Παναγιωταράκου  Ράνια,Σαββίδου Ελένη, Τζιωβαρίδου Νεφέλη, Τσάνι Έλένη, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαριάννα, Φαρμακίδου Ζωή, Φέρρα Μαρουσό
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα μπιτς βόλει του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη.

 
 
Πόλο Ανδρών: Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Θρύλου από το Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης καθώς συνοδεύτηκε από την άνετη επικράτηση με 13-4 σε βάρος του Π.Α.Ο.Κ. στο πλαίσιο 12ης αγωνιστικής με την οποία άνοιξε η αυλαία του Β’ γύρους του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες που διεύρυναν το απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχουν φέτος, σημείωσαν παράλληλα την 96η διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα (ενώ συνολικά μετρούν 108 σερί νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις μαζί με τις 12 για το Κύπελλο Ελλάδας).


 
Τις ερχόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο αγώνες πρωταθλήματος. Ο πρώτος από αυτούς είναι προγραμματισμένος για αύριο όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Εθνικό κι έπειτα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.
 
 
Πόλο Γυναικών: Την πρώτη από τις δυο νίκες που απαιτούνται στη Β' Φάση του πρωταθλήματος σημείωσε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 10-8 της Βουλιαγμένης στο «Π.Καπαγέρωφ». Στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων, για τη συγκεκριμένη του πρωταθλήματος, ο Θρύλος ήταν ξανά ο νικητής και πανηγύρισε μια ακόμα νίκη σε βάρος του Ν.Ο.Β.


 
Στην πρώτη περίοδο σημειώθηκαν 7 τέρματα με το επιμέρους 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού και τις «ερυθρόλευκες» να έχουν τον έλεγχο. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τα γκολ  από τις Γιάσμιν Σμιτ, Ελευθερία Πλευρίτου και Αλεξάνδρα Ασημάκη η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έφτασε στο 7-4. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκες» χαλάρωσαν προσωρινά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ν.Ο.Β. και με ένα επιμέρους 3-0 στο 4ο οκτάλεπτο ισοφάρισε σε 8-8. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και ήρθε από την Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η οποία σημείωσε το 9-8, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Ακολούθησε ένα πολύ ωραίο γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη, με το οποίο ο Θρύλος «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη αφού στα επόμενα λεπτά δεν άλαξε κάτι ουσιαστικό και παρέμεινε το 10-8!
Το δεύτερο ματς με την Βουλιαγμένη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (4/2) στο Κoλυμβητήριο του Λαιμού και αν χρειαστεί 3ο ματς θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου στο «Π. Καπαγέρωφ».
 
 
Κολύμβηση: Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των κολυμβητών του Ολυμπιακού στο διεθνές Μιτινγκ του Λουξεμβούργου.  Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Απόστολος Χρήστου που κατέκτησε συνολικά 4 μετάλλια εκ των οποίων 2 χρυσά και δυο ασημένια ενώ σημαντικές διακρίσεις σημείωσε ο Στέφανος Δημητριάδης με ένα χάλκινο και μια 6η θέση!

 
 
Στίβος: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'΄οψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έρχονται.
Σε άλλα νέα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί Ημερίδα Κλειστού Στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αποψή μου είναι πως θα υπάρχουν και αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν στους εν λόγω αγώνες.

 
 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο. Να πούμε πάντως πως τις περασμένες ημέρες διεξήχθησαν αγώνες στα πλαίσια του "Χειμερινού Κυπέλλου 2017" χωρίς ωστόσο ακόμα να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα και το αν τυχόν υπήρξαν αθλητές του Ολυμπιακού που να συμμετείχαν στους συγκεκριμένους αγώνες.

 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Στις μελλοντικές Εθνικές Ομάδες του Κανόε Καγιάκ προσκλήθηκαν οι πρωταθλητές του Τμήματος Καγιάκ του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα οι Νίκος Κάτσιος, Παντελής Αντωνόπουλος, Άρης Φέτζιαν. Οι πρωταθλητές μας το Σάββατο 12/02/2017  θα δοκιμαστούν στα τεστ των αποστάσεων 2000μ. 200μ και στο τεστ cooper 12'.

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ).


 
Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Με απολογισμό 6 νίκες σε ισάριθμα ματς συνεχίστηκε η παρουσία των τμημάτων Ανδρών και Γυναικών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Α1. Όσον αφορά τους Άνδρες, διεύρυναν το απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχουν σημειώνοντας τρεις νίκες χωρίς να χάσουν σετ κόντρα σε Φιλία Ορεστιάδας, Άρη Βούλας και Α.Ο. Πεύκης ενώ τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς σημείωσαν και οι Γυναίκες. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με  4-0 του Φοίνικα Πειραιά και του Α.Σ. Πέρα και με 4-1 του Α.Ο. Ταταύλα.


 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
Στους άνδρες:
Ολυμπιακός-Φιλία Ορεστιάδας 4-0
Γ.Σ. Άρης Βούλας-Ολυμπιακός 0-4
Ολυμπιακός - Α.Ο. Πεύκης 4-0
 
Στις γυναίκες:
Ολυμπιακός-Φοίνικας Πειραιά 4-0
Α.Σ Πέρα-Ολυμπιακός 0-4
Ολυμπιακός-Α.Ο. Ταταύλα 4-1
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. 


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έγινε μια μικρή ... έκπληξη στο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής της Θύρας 7 "ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ", ο Τάκης Τσουκαλάς και ο Άκης Βαρδαλάκης επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο τμήμα, συνομίλησαν με τον αρχιπροπονητή του τμήματος Λευτέρη Λειβάδη αλλά και με πολλούς εκ των ερυθρόλευκων αθλητών μας.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του τμήματος Ταε Κβο Ντο των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας με απολογισμό 4 μεταλλίων εκ των οποίων 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο.
Συγκεκριμένα την 1η θέση κατέκτησαν η Αλίκη Καραμαργίου με δυο νικηφόρους αγώνες στην κατηγορία των -47 κιλών Κορασίδων και ο Δημήτρης Μπαλαγιάννης με 3 νικηφόρους αγώνες στην κατηγορία των -49 κιλών Παίδων! Την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Κυριάκος Πολυδούλης στην κατηγορία των -54 κιλών με δυο νίκες και μια ήττα στον τελικό. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της Ελπίδας Σεγρεδάκη η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -44 κιλών Κορασίδων. Η νεαρή αθλήτρια του Θρύλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα και χάνοντας στις λεπτομέρειες τον δεύτερο που ακολούθησε!


 
Συνολικά, ο σύλλογός μας έλαβε μέρος στο εν λόγω πρωτάθλημα με 14 αθλητές.
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Εξαιρετική ήταν η παρουσία της αγωνιστικής ομάδας του τμήματος Κick Βοxing των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού στο «Brave Sparring» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο «Αριστοτέλειο Γυμναστήριο». Οι αθλητές του Θρύλου που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν οι Νίκος Κόκκας, Κωνσταντίνα Γιακουμά,  Γιώργος Παυλίδης, Κώστας Λουκάς και η πρωταθλήτρια του συλλόγου Σοφία Φουγιαξή.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 18ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στη Βέροια ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Βέροιας και διατήρησε το αήττητο στη διοργάνωση. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα μετά από 16 αγώνες έχει 14 νίκες και 2 ισοπαλίες και είναι φυσικά μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. 


 
Σ' αγώνα της 16ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη ο Πανιώνιος απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τον Ολυμπιακό υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια μέσα στο 2017.


 
Σ' αγώνα της 12ης ημέρας του Πρωταθλήματος  Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ και ανέβηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη κυριάρχησε στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις για γκολ που δημιούργησε και να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. 

 
Τις ημέρες που μας πέρασαν, κάποια από τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά τμήματα ποδοσφαίρων νέων του Ολυμπιακού έδωσαν αρκετούς αγώνες, φιλικούς αλλά και επίσημους.
 
· Κ14 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παννεαπολικός - 9-0 (ΕΠΣ Πειραιά Παίδων)
· Κ11 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος - 5-3 (Αttica Cup)
· Κ12 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος - 2-1 (Αttica Cup)
· Κ13 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος - 2-0 (Αttica Cup)
· Κ16 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πανιώνιος - 1-0 (Αttica Cup)
· K10 - Ακαδημία Παθιακάκη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-6 (Θουκυδίδειο)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (30/01) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει έναν (1) ομαδικό τίτλο:
· Λιγκ Καπ Πετοσφαίρισης Ανδρών
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει έξι (6) ατομικούς τίτλους:
· Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -47kg Κορασίδων 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -49kg Παίδων
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαέξι (16) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Bambini (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 8X8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 9X9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές"
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει τριάντα οκτώ (38) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους, η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες και η Έλσα Τέρπου στις Νεανίδες, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στην Πάτρα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου σε διεθνες Κολυμβητικό Μίτινγκ που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Όπως πάντα φοβερή δουλειά, έχουμε τόσα τμήματα..Ενδιαφέρον αυτό με το E.M.C.A...
Αυτό ρε παιδιά με την κάρτα του φιλάθλου είναι άλλο από την κάρτα μέλους που είχαμε βγάλει επί Σωκράτη;;

Εικόνα savvas gridlock

Υπαρχει και σημερα, αλλα με 50 ευρω. Η καρτα φιλαθλου ειναι σαν ''δωρεα'' στον Ερασιτεχνη, που αν ομως δεν την κανεις μια φορα τον χρονο, δεν μπορεις να αγορασεις απλο εισιτηριο στα ματς του ποδοσφαιρικου-μπασκετικου Ολυμπιακου. Και κοστιζει μονο 10 ευρω, για 1 χρονο. Δεν γινεται να συζηταμε σοβαρα αν υπαρχει εκει εξω κοσμος που δεν εχει να δωσει λιγοτερο απο 1 ευρω το μηνα για τον Ολυμπιακο. Αν ειναι σε τοσο απελπιστικη οικονομικη κατασταση, τοτε δεν θα μπορει να ειναι και ολη μερα στο Internet ας πουμε. Το ποσο ειναι αστειο.

Εικόνα holland74

Σάββα έχεις δίκιο, τα τελευταία χρόνια ζω Κρήτη, δεν ενημερώνομαι, δεν ήξερα καν πως αν δεν έχεις αυτήν την κάρτα δεν πας ΣΕΦ ή στο ναό...Την παίρνεις μέσω ίντερνετ;;

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα holland74

Έτοιμος, ευχαριστώ!! :)

Εικόνα MakTheBet

Μπράβο αδερφέ... Έκανες το ιερό μας καθήκον... Είναι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ που μπορούμε να κάνουμε ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος,όπως πάντα.
Την ίδια μέρα με τη νίκη μας επί του Άρη στο Αλεξάνδρειο με διπλό σκορ,στη Βούλα το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Παο αποφάσισε να επιδείξει τις ικανότητες του στην πυγμαχία με την ομάδα του τοπικού Πρωτέα.Και βέβαια έχασαν οι πράσινες με 69-65.Ο καράφλας που τραμπουκίζει τους διαιτητές είναι ο προπονητής τους,Πέτρος Πρέκας και στα επεισόδια συμμετείχε ο Σαράντος Μιχαλαριάς,αδερφός του πρώην προέδρου του "πράσινου" ερασιτέχνη,Ηλία Μιχαλαριά. Ο τελευταίος μας έκανε και κηρύγματα ηθικής στο παρελθόν,τρομάρα του.Ξεχνάει τα αντικείμενα που πέταξαν σε γυναίκες οι πράσινοι οπαδοί στον τελευταίο τελικό.

Μα συνέχεια όπου τρώνε φάπα τους φταίει η διαιτησία(ή οτιδήποτε άλλο),όχι η ανυπαρξία τους...

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Women/ksulo-sto-mpasket-gyna...

https://www.youtube.com/watch?v=ZR8GrLPx-So&feature=youtu.be

Ποδοσφαιρικό σκορ στο πόλο ανδρών και ισοπαλία 2-2 με τη Γλυφάδα,αφού τους έφυγαν οι 2 ξένοι(Βάσιτς,Λίτχουντ)και ο Τεό Λοράντος που τους προπονούσε και δεν παίζουν τα ματς τους στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ,αλλά στη Γλυφάδα!!

http://www.sport24.gr/Sports/Polo/isopalo-to-ntermpi-panathhnaikos-glyfa...

Χάρηκα βεβαίως για τη νίκη του Θρύλου επί της Βουλιαγμένης στο πόλο γυναικών,ειδικά αφού στον πάγκο τους κάθεται η Αλεξία Καμμένου,αδερφή του γνωστού υπουργού Άμυνας και αντιολυμπιακού(μιας και είναι Αεκτζής)Πάνου (ψε)Κα(σ)μμένου

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια αδερφέ... Τι να πουμε για το μπασκετ γυναικων? Οι άνθρωποι βλέπουν ότι σε 5 χρόνια μετά την επανίδρυση του τμηματος θα πάρουμε παραπάνω τίτλους από αυτούς που έχει ο ΠΑΟ σε 70 χρονια ιστοριας και τρελαίνονται... Καλά για πόλο δεν ασχολούμαι καν... Με τμήμα που δεν έχει ΕΝΑΝ τίτλο σε επίπεδο ανδρών ΔΕ ΜΠΟΡΩ να ασχοληθω...

Όσο για το πόλο γυναικών, επίσης σε 5 χρόνια αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουμε πρώτοι σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων ΚΑΙ σε αυτο το τμήμα... Όπως με ανυπομονησία περιμένω να περάσουμε σε πρωταθλήματα και τον Εθνικό στο πόλο ανδρων...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μα συνέχεια όπου τρώνε φάπα σε κάθε άθλημα τους φταίει η διαιτησία(ή οτιδήποτε άλλο),όχι η ανυπαρξία τους...

Εικόνα MakTheBet

Εκατό φορές να μείνει έτσι η κατάσταση παρά να φτιάξουν καλύτερες ομάδες... Όποιος δε βλέπει οτι η διαφορα δυναμικότητας είναι τεράστια απλά εθελοτυφλεί και τα ρίχνει αλλού...

Εικόνα MakTheBet

Και ξέχασα να αναφέρω ακόμα κάτι πολύ σημαντικό...

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολυαθλητικών Συλλόγων (Ε.Μ.C.A.) συμμετέχει για 2η διαδοχική χρονιά στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον αθλητισμό (Erasmus +), στο οποίο συμμετέχουν 16 συνολικά πολυαθλητικά ευρωπαϊκά κλαμπ.

Η επωνυμία του φετινού project είναι το «Sport My Way» και κύριος στόχος του συγκεκριμένου project είναι η δημιουργία προπονητών πολλών αθλημάτων (Multisport Coach). Η πρώτη συνάντηση όλων των συλλόγων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη των Βρυξελλών και η λήξη του πρώτου τριημέρου του project είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Στο προηγούμενο project η θεματολογία ήταν το Sport&Support και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, έγινε ο απολογισμός των δράσεων της περσινής σεζόν αλλά και ο προγραμματισμός για την φετινή χρονιά. Στην περσινή συνάντηση τον Ολυμπιακό, συνεχάρησαν άπαντες για την ξεχωριστή παρουσίαση και για τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει και για την άψογη δουλειά που πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ενδεικτική ήταν η ξεχωριστή αναφορά που έκανε ο υπεύθυνος του προγράμματος και επικεφαλής της Ε.M.C.A. Federico Eichberg, ο οποίος παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων τόνισε τα εξής:
«Ο Ολυμπιακός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Όλες οι απαιτήσεις του project έχουν γίνει και έχουν υλοποιηθεί όπως πρέπει. Η ομάδα από τον Πειραιά αποτελεί έναν από τους καλύτερους συνεργάτες του προγράμματος και ένα ευρωπαϊκό πολυαθλητικό project χωρίς την συμμετοχή του Ολυμπιακού είναι σαν να γεννιέται ένα παιδί και να μην του δίνεις όνομα».