ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΝΓΚ! ΑΣ...ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ....



Όπως λέει κι΄ο τίτλος, μπήκαμε ήδη σε τροχιά Γιουρόπα Λινγκ. Την Πέμπτη στις 16 του Φλεβάρη, στις 8 το βράδυ, έχουμε τον πρώτο αγώνα μας με την Οσμανλίσπορ. Η μισή Ελλάδα Ολυμπιακοί, άλλοι τόσοι...ειδήμονες. Κι΄εγώ μαζί στην ουρά, που το παίζω ΚΑΙ...κόουτς. Είναι όμως, τώρα που γράφω τούτο το αρθράκι, δέκα και μισή. Ώρα για τον δεύτερο καφέ, επομένως. Που σημαίνει όχι απλά ότι μπορούμε να...προπονητολογήσουμε, αλλά μάλλον ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

1. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ:

Δεν με κάνει ούτε αισιόδοξο, αλλά ούτε και απαισιόδοξο βέβαια. Θα΄λεγα περισσότερο ότι διακατέχομαι από μια ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία. Η ομάδα μου δεν μ΄έχει ασφαλώς ενθουσιάσει μέχρι τώρα με την απόδοσή της ( καθόλου μάλιστα ορισμένες φορές ), αλλά κρίνοντας απ΄τα τελευταία της παιχνίδια, δεν μ΄έχει απογοητεύσει κιόλας. Είμαι πιο κοντά σε φάση...watchful waiting για τον αγώνα. "Άγρυπνη αναμονή" τουτέστιν ή λαϊκιστί "στην τσίτα". Γιατί αδυνατώ να προβλέψω, τί πρόσωπο θα βγάλει μεθαύριο. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα της. Δεν ξέρω πάλι καλά και τους Τούρκους ή για ν΄ακριβολογώ, ξέρω ελάχιστα - αλλά χαρακτηριστικά - γιαυτούς, όπως π.χ. ότι στα 12 παιχνίδια που έπαιξαν μέχρις εδώ, έχουν κερδίσει τα οκτώ κι΄ότι μεταξύ άλλων νίκησαν εκτός την Βιγιαρεάλ 2 - 1, ενώ στα 6 συνολικά εκτός έδρας παιχνίδια τους έχουν βάλει σε όλα γκολ, 9 τον αριθμό, και κέρδισαν τα 3 ... Απ΄την άλλη, μέσ΄στο 2017, έχουν νικήσει μόνο μια φορά, στο Κύπελλο, απ΄το οποίο και αποκλείστηκαν. Αντίφαση και περίσκεψη λοιπόν...

2. Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ - Η ΣΥΝΘΕΣΗ:

Ο απροσδόκητος τραυματισμός του στον δεξί ώμο προχθές το βράδυ, μας έχει νταουνιάσει όλους. Υπάρχει μια διάγνωση μετά την μαγνητική, που μας μιλάει γενικά και αόριστα για "κάκωση" στον ώμο. Υποθέτω κάκωση των μαλακών μορίων ( των κρεάτων δηλαδή, σίγουρα όχι των οστών ) της κατ΄ώμον άρθρωσης. Δεν προκλήθηκε, με βεβαιότητα, εξάρθρημα του ώμου. Δεν έβγαλε δηλ. ο παίκτης των ώμο του και ευτυχώς. Από ΄κει και πέρα, λόγω ακριβώς της ασαφούς και γενικόλογης διάγνωσης που δόθηκε στην δημοσιότητα, ερμηνεύεται εύκολα και η...σύγχυση στα ΜΜΕ για το διάστημα της αποχής του, κυμαινόμενο από το " αποκλείεται ή θα είναι θαύμα αν θα παίξει την Πέμπτη" μέχρι το "χάνει και το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο παίκτης". Προσωπικά, θα θεωρήσω πράγματι ως θαύμα, χωρίς πάντως να το αποκλείω, την συμμετοχή του μεθαύριο. Έτσι, μετά το άσχημο ετούτο νέο, όλα τα δημοσιογραφικά προγνωστικά φέρνουν τον Καρντόσο ως πρώτο υποψήφιο για την αντικατάσταση του Ιντέγε. Είναι ατυχές το γεγονός αυτό. Και εύχομαι να μη μας στοιχίσει... Δεν ξέρω αν ο Μπέντο θα τον βάλει μόνο του ή μαζί με τον Ανσαριφάρντ, ανάλογα και με το σύστημα που αυτός θα επιλέξει να κατέβουμε στο ματς, αλλά του λόγου μου και ως...βαρύνουσα γνώμη, θα προτιμούσα τον Πέρση αντί του Παραγουανού ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ, τον οποίον και θα έριχνα πιθανότατα στον αγώνα αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο δεύτερο ημίχρονο, από κάποια στιγμή και μετά.

Με το παραπάνω υπ΄όψη, στις πτέρυγες θα τοποθετούσα Σεμπά βεβαίως και Ελιουνούσι ( με δεύτερη επιλογή τον Μανθάτη ), ενώ για το κέντρο θα έβλεπα Μάρτινς, Φορτούνη και Ρομαό. Ο τελευταίος, μου άρεσε πολύ με την Λάρισα και λόγω μεγάλης πείρας, σύνεσης, αλλά και δυνάμεων τις οποίες είδα ότι διαθέτει, θα τον προτιμούσα αντί του Ρέτσου. Στο ξεκίνημα τουλάχιστον, ενώ αναφορικά με τον Ανδρούτσο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, θα τον χρησιμοποιούσα για ν΄αντικαταστήσω τον Μάρτινς. Όσο για τον Μάριν, θα μπορούσε ν΄αποτελέσει πασπαρτού...ποικίλων αντικαταστάσεων.

Στην άμυνα, περιμένω να δω δεξιά τον Φιγκέϊρας, αριστερά τον Ντε λα Μπέγια και κεντρικό δίδυμο τους Μποτία - Βιάνα. Καθόλου δεν θα με δυσαρεστούσε και δεν θα με αιφνιδίαζε ιδιαίτερα, αν έβλεπα και Παρέδες, Σισοκό. Για τον Βιάνα, τα έχω πει. Ψαρωμένος στο έπακρο. Δεν μ΄έχει πείσει. Δυνητική πηγή κινδύνων... Ρέτσος ή Νικολάου στη θέση του; To be or not to be... Εξακολουθεί το κέντρο της άμυνας, να με προβληματίζει. Κι΄ας λένε ό,τι θέλουνε οι αριθμοί. Τα μάτια μου, άλλα λένε... Τερματοφύλακας, Καπίνο.

3. ΣΥΝΟΨΗ:

Αρχίζει τούτη την εβδομάδα μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος για τον Ολυμπιακό. Οι εμφανίσεις και τ΄αποτελέσματα που θα φέρει η ομάδα θα κρίνουν πολλά για την τεχνική ηγεσία της, αλλά ΚΑΙ τους παίκτες. Οι τελευταίοι εξάλλλου παίζουν μπάλα. Ζητάω να παίξουν όπως αρμόζει στον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΕΙΣΜΑ, ΕΛΛΟΓΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠ΄ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ  ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΕΚΛΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΛΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ "ΚΟΙΛΙΕΣ". Η Οσμανλίσπορ δεν είναι εύκολη ομάδα. Είναι όμως στα μέτρα του Ολυμπιακού. Του σοβαρού φυσικά Ολυμπιακού. ΑΥΤΟΝ ΑΠΑΙΤΩ. Και οι γαύροι, θα δώσουν το "παρών" όπως πρέπει. Δεεεν τους φοβάμαι τους μάγκες. Οι γαύροι στα κρίσιμα, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Έχουνε σίγουρα τα...στραβά τους. Στα ζόρικα όμως ήταν ανέκαθεν ΣΦΙΧΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΓΡΟΘΙΑ!

Ο - Λ - Υ - Μ - Π - Ι - Α - Κ - Ο - Σ ! ! !

Υ Γ.  Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στη σύνθεση της ομάδας, δεν τις αποκλείω κατηγορηματικά, μολονότι είναι γνωστός ο συντηρητισμός των Πορτογάλων γενικώς. Υπάρχουν όμως και τα...σχόλια γιαυτό το πράγμα.

Σχόλια

Εικόνα redterror

Την πέμπτη παίζεται ολη η χρονιά και το κεφάλι του Μπεντο κατά 50% (το άλλο 50 είναι το κύπελλο)θεωρώ πως η ομάδα είναι ετοιμή.εχει γίνει καταπληκτικό rotation και μπαίνουμε στη δύσκολη σειρά αγώνων με πολύ καλή φυσική κατάσταση.χωρίς μιλι τσορι καμπιασο υστερούμε σε ποιότητα αλλά θα ποντάρω στα πνευμόνια!!ατυχία ο τραυματισμός ιντέγιε ελιονούσι γιατί τους έχει διαχειριστή πολύ καλά ο προπονητής και τους είχε ετοιμους για μεθαύριο.πρέπει όλος ο κόσμος να καταλάβει τη κρισιμότητα της αναμέτρησης και να έρθει στο γήπεδο με πνεύμα μαχητή και όχι για βόλτα(και κράξιμο στον βιάνα)όλοι μια γροθιά κι όλα θα πάνε καλά συγγαυροί!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστές οι επισημάνσεις σου. Ιδιαίτερα για τον κόσμο. Δεν θέλω ν΄αγχωθεί από ενδεχόμενη δυσευνοϊκή εξέλιξη μονάχα και να...ξεφύγει. Πάμε λοιπόν. Με συγκρατημένη πάντως, απ΄τη μεριά μου, αισιοδοξία. Την απουσία του Ιντέγε, την εκτιμώ ως μεγάλο πλήγμα. Διαβάζω σήμερα για Ανδρούτσο. Είμαι θετικός τελικά για τον παίκτη, ύστερα από όσα είδα προχθές. Στα υπόλοιπα, θα δούμε.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα κ.Απόστολε και λοιποί σύγγαυροι. Είπα σήμερα να κάνω μια μικρή παρέμβαση επί ιατρικών θεμάτων προς διαφωτισμό της ομήγυρης. Τι έχει λοιπόν Ο Ιντέγε και πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων? Με βάση την εικόνα του τραυματισμού (πώς έγινε δηλαδή και πως ήταν ο αθλητής κατόπιν) και την ανακοίνωση της ομάδας βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα.Σίγουρα δεν υπέστη κάποιο κάταγμα ή/και εξάρθρωση ώμου.Αυτό που συνέβη είναι μια κάκωση στους τένοντες της ωμικής ζώνης (μυοτενόντιο πέταλο λέγεται επιστημονικά) πιθανότατα χωρίς άλλα προβλήματα (βλάβη στο χόνδρο). Σκεφτείτε το σαν έπαθε κάποιο διάστρεμμα. Για αθλήματα επαφής, αποχή για 10 ημέρες θεωρείται το σύνηθες (πάντα με βάση την σχετικότητα της ιατρικής επιστήμης ).Ο παίκτης δεν μπορεί να παίξει πιο νωρίς και γιατί πονάει (πώς θα τρέχει και πώς θα τζατζάρει για να το πω λαικά και όχι δεν κάνουμε κορτιζόνες ή οποιαδήποτε άλλη ένεση σε τραυματισμούς) αλλά κυρίως λόγω των τραυματισμένων τενόντων υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μεγαλύτερης ζημιάς.Ακόμη δηλαδή και για την Κυριακή θα ήταν δηλαδή έκπληξη και ρίσκο η συμμετοχή του.Κατά τα άλλα η πληροφόρηση για τους τραυματισμούς των παικτών από την ΠΑΕ είναι σίγουρα περιορισμένη (για τον Ομάρ μάθαμε ότι υπέστη κάταγμα στην ποδοκνημική στην προπόνηση από τον ίδιο σε συνέντευξή του πριν κανένα τρίμηνο) και εύκολα βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα χωρίς να καταλαβαίνω τους λόγους (αντικατασκοπία ή αλλιώς μασίροβκα των Ρώσων θα μου φαινόταν αστείο).Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να βοήθησα.ΥΓ1 Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο απλός χωρίς να κάνω το φωτεινό παντογνώστη. ΥΓ2.Αν παίξει τελικά την Πέμπτη θα είναι έκπληξη και σίγουρα τα ρίσκα μεγάλα αλλά είπαμε δεν είμαστε επαρκώς πληροφορημένοι.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Και κατατοπιστικός. Σ΄ευχαριστώ. Σήμερα το βράδυ, το αργότερο αύριο, θα ξέρουμε τί πρόκειται να γίνει. Υπάρχει μια...μυστικότητα σχετικώς απ΄την ΠΑΕ. Σύνηθες. Και είναι η πολιτική της αυτή. Κατά περίπτωση, θα΄λεγα, είναι η καλύτερη τακτική. Ορθοπεδικός, Φυσίατρος ή Φυσικοθεραπευτής;

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ορθοπεδικός.Κάποιος φαίνεται στην ΠΑΕ είναι λάτρης του Ζούκωφ (για όσους δεν ξέρουν στρατάρχης της ΕΣΣΔ στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο δηλαδή στο Β παγκόσμιο και μάστορας της εξαπάτησης των αντιπάλων -μασιροβκα-μεταξύ άλλων).

Εικόνα apostolos gaganis

Χαχα! Καλόοο.. Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο τρόπος που ο Ολυμπιακός βγάζει συχνά στη δημοσιότητα τα θέματα υγείας των παικτών του, σηκώνει - και κάμποση μάλιστα - βελτίωση...

Εικόνα holland74

Καλημέρα σε όλους...
Έχω ξαναπεί πως δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες για την Ευρώπη, αφού η διοίκηση μου δείχνει πως έχει βάλει τον πήχη χαμηλά, επίσης στα νοκ άουτ παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν έχει παράδοση ή μάλλον έχει πολύ κακή παράδοση..
Οπότε το μόνο που μένει είναι να κάνουμε είναι να το παίξουμε προπονητές του πληκτρολογίου...
Πάμε λοιπόν στο 4-2-3-1 που μου είναι αγαπημένο από την εποχή του Τέλε Σαντάνα και τη Βραζιλία του 1982...

Καπίνο
Παρέδες Μποτία Νικολάου Σισοκό
Μάρτινς Ρομαό
Μάριν Φορτούνης Σεμπά
Καρίμ

Εικόνα apostolos gaganis

Not bad. Not bad at all...

Εικόνα matrasimca

Καρντοσο ηταν καλος ηταν παικτης - past tense
Ανσαριφαρντ στα λιγα λεπτα που πηρε σε παιγνιδια μονο φωτια ηταν.
Ποιο ειναι το σεντερ φορ της Κ20?? _ present tense το αλανι
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστή γραμματική...

Εικόνα nichio 1971

Καλά τα λες Απόστολε για τα αγωνιστικά...
Μόνη μου διαφωνία, η διαφαινόμενη απουσία του "κοντρολάρω με το καλάμι" - Ιντέγιε που για μένα ίσως βγεί σε καλό...
Ας βάλουμε επίσης στην εξίσωση και την κατακόρυφη πτώση της αξίας του ρόστερ απο τα 80 εκατομύρια στα 50 μέσα σε 1μιση περίπου χρόνο. Με αυτό το budget, ακόμα και η πρόκριση από ομίλους συνιστά ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία...
Ας ελπίσουμε την Πέμπτη να βγάλουμε στο γήπεδο την ανωτερότητα μας και να στείλουμε και στους "ερχόμαστε" ένα σαφές μήνυμα για το τι τους περιμένει την Κυριακή...
ΥΓ Στον Αλαφούζο-FM σήμερα αυτό το "πράγμα" που κάνει? το ρεπορτάζ της κούλας, ισχυρίστηκε ότι "το κλίμα στην ομάδα είναι, πάμε να τους βάλουμε 3 γκόλ την Κυριακή". Μάλλον τους άρχισε στα "βαριά" ο λαθρέμπορας... Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύει αυτό, θα δούμε πολλές ομορφιές την Κυριακή :)
Καλή συνέχεια

Εικόνα apostolos gaganis

Πώς το λένε ΟΛΟΙ οι παίχτες όταν δίνουνε συνέντευξη; "Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά...". Ε, έτσι κι΄εμείς. Πρώτα η Πέμπτη και μετά τα κομπλεξικά...

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα Απόστολε κι αδέρφια. Είναι ένα ματς αυτό της Πέμπτης, όπου θα κληθεί να παίξει μπάλα πρωτίστως, ο λαός μας. Γιατί είναι μια βραδιά ευρωπαϊκή, χωρίς βέβαια την γκλαμουριά του σεντονιού, αλλά μια βραδιά, όπου το ματς θα πάει στην δύναμη, στο ποιος το θέλει περισσότερο, στον τσαμπουκά. Σελφάκηδες και φεισπουκάκηδες, ας κάτσουν σπίτι, εκεί επιβάλλεται ΦΩΝΗ και ΑΣΠΙΔΑ επί 90'. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα αναφέρει ο Σάββας για την Οσμανλί, δεν έχει καμία σχέση με Άντερλεχτ, Ντνίπρ, Λεβάντε. Είναι μια ομάδα που το τελευταίο δίμηνο έχει δεχτεί πολλά χαστούκια, γι αυτό και την θεωρώ επικίνδυνη, γιατί η Ευρώπη είναι το τελευταίο της χαρτί. Θεωρώ ότι θα μπει σκυλιασμένη κι αποφασισμένη να μας πετάξει έξω.
Τώρα όσον αφορά την επίθεση, τα κουκιά είναι μετρημένα, πρέπει να εμπιστευτούμε ΚΑΙ τον Καρντόσο, ο Πέρσης δεν έχει καμία εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Βέβαια αν ο Μπέντο αποφασίσει να ξεκολλήσει και να δώσει ρόλο και στον Μαρίν, το πράγμα στην επίθεση αλλάζει, αλλά δεν ξέρω πόσο αυτό το "ξε-κόλλημα" είναι πιθανό. Στα όσα λες για τον Καρντόσο, δεν μπορώ παρά μετά λύπης μου, να συμφωνήσω, παρά το γεγονός ότι είναι απ τους Λατινοαμερικανούς που εκτιμώ πολύ. Είναι πολύ μακριά απ τον παίκτη που έβλεπα στην Μπενφίκα, αλλά έχει εμπειρία και δεν μπορείς να τον αποκλείσεις από τέτοιο παιχνίδι.
Στα υπόλοιπα, θα προτιμούσα Σισοκό αντί Ντε Λα Μπέγια θεωρώ ότι καλύπτει πιο αποτελεσματικά την άμυνα, ενώ ο Ισπανός τείνει να ξεχνιέται μπροστά, ενώ μαζί με Μποτία θα ήθελα Ρομαό (πολύ πιο δυνατός και γνώστης της θέσης) και στο κέντρο Καμπιάσο, Μάρτινς, Φορτούνη. Όνειρο θερινής νυκτός βέβαια, σιγά μην βάλει τον Καμπιάσο ο κολλημένος αλλά λέμε τώρα.
MONO Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ !!! VAMOS PRA VITORIA SEMPRE!!!

Εικόνα apostolos gaganis

VAMOS PRA VITORIA SEMPRE!

VAMOS!

VAMOS!

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

απ' τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Ιντέγιε σέντερ φορ πρέπει να μπει ο Καρντόσο, τον οποίο δεν επιθυμούσα να τον δω να μετεγγράφεται στον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο δεν θέλω να τον βλέπω τώρα.
ένας Καρντόσο πάναργος, χωρίς ανάσες, χωρίς εκρηκτικότητα, χωρίς κινήσεις, χωρίς κοντρόλ, χωρίς γκολ!
θα μου πείτε τώρα, «τρελάθηκες; πρώτα τον θέλεις βασικό και μετά τον αποδομείς;!»
δεν θεωρώ ότι τρελάθηκα εγώ, αλλά τρελός είναι ο εφετινός σχεδιασμός κι εξηγούμαι.

ο Καρντόσο δείχνει πρώην ποδοσφαιριστής, όμως έχει εμπειρίες από υψηλό επίπεδο και λογίζεται από τον προπονητή ως δεύτερος κατ' επετηρίδα φορ.
η ετέρα επιλογή είναι ο Ανσαριφαρντ εκ Πανιωνίου!!! (το πότε θα σταματήσουμε να αποκτούμε παίκτες για να μην τους πάρουν άλλοι είναι μια μεγάλη και στενόχωρη κουβέντα)ο Ανσαριφάρντ υπολογίζεται ως τρίτη επιλογή, είναι ένας παίκτης που αποκτήθηκε πριν ένα μήνα και προσωπικά δεν έχω δει τίποτε σε αυτόν που να με εντυπωσιάζει (και φανταστείτε πως υπήρξα υπέρ της παραμονής του Στσέποβιτς ή του Μπενίτες στον Ολυμπιακό καθώς διέκρινα κάποια καλά στοιχεία).
εάν ο Πορτογάλος επιλέξει σύστημα 4-4-2, για να χωρέσει και τους δύο, τον βλέπω, ελέῳ αποτελέσματος, να του παραδίδεται το αεροπορικό εισητήριο στα αποδυτήρια.

από προπονητική δεν διατείνομαι πως κατέχω, αλλά, ως οπαδός που σέβεται τον εαυτό του, θα επιχειρήσω να εξωτερικεύσω μια 11άδα, που θα προτιμούσα.

Λεάλι
Φιγκέιρας, Μποτία, Ρομαό, Σισσοκό
Καμπιάσο, Μαρτίνς
Σεμπά, Φορτούνης, Μάριν
(ας πάει και το παλιάμπελο) Καρντόσο

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνοδιαφωνούμε...εν μέτρω. Χαχά! Μακάρι να νικήσουμε, μπρο, κι΄ας έχει βάλει ο τύπος όποιους κρίνει αυτός ότι του κάνουν. ΝΙΚΗ θέλουμε! Την παίρνεις; Δικαιώνεσαι και για τις επιλογές παιχτών και για τα συστήματά σου. Την πατάει η ομάδα; Θα τ΄"ακούσεις" απ΄τον κόσμο. Αλλά και οι ΑΛΛΟΙ υπεύθυνοι: παίχτες, διοίκηση. Παλιά και γνωστή ιστορία.

Εικόνα Romain

Αδελφέ Απόστολε, και ένα σχόλιο σχετικά με τον Μπεντο.

Από σημερινό άρθρο στο Sport-fm του Αλαφουζου:

" ΘΕΜΑ: Οι αριθμοί δείχνουν την πρόοδο του ΠΑΟ επί Ουζουνίδη
H σφραγίδα της δουλειάς του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό είναι πλέον ξεκάθαρη."

Εγώ θα πω ότι πιο ξεκαθαροι δεν μπορεί να είναι οι αριθμοί.

Έχει ξεκινήσει ο Ουζουνιδης στο -7, και δήλωσε ότι " θα κινηγησουμε τον Ολυμπιακό και η διαφορά των 7 βαθμών δεν είναι μεγάλη"

Εεεεεε τώρα η διαφορά είναι -16.

Όμως το συμπέρασμα από τις Φιλιπινεζες είναι: " Η σφραγίδα της δουλειάς του Ουζουνιδη στον Παναθηναϊκό είναι πλέον ξεκάθαρη "

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

Τον Μπεντο από την άλλη, τον έχουν ολοι έτοιμο για φαγωμα.

Νομίζω είναι καιρός να ξανασκεφτουμε την όποια κριτική στον Πορτογαλο.

Εικόνα apostolos gaganis

Θα δω τ΄αποτελέσματα του και μετά θα τοποθετηθώ οριστικά. Τον παρακολουθώ στο τί κάνει, ΠΟΛΥ προσεκτικά. Και θα τον επαναξιολογώ συνεχώς. ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ. Κρατάω και τα καλά και τις εμμονές του, για την ώρα. Για μένα, το πάτημα του χρονομέτρου γιαυτόν, ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ από την Πέμπτη και μετά.

Εικόνα Harry red logic

κ.Απόστολε,απλά να επαναλάβω οτι δεν βρίσκω πλησιέστερη απόσταση στις απόψεις μου απο τις τοποθετήσεις σου!Ισως φταίνε τα θρυλικά βιώματα 5 και βάλε δεκαετιών!!!
Αυτό που έχει αξία είναι να πάμε καλά με τους Τούρκους, για χηνάρι το ψυχανεμίζομαι, να δούμε...
Για τα χανούμια δεν ξέρω γιατί θα έχουμε ύπουλη διαιτησία, ευλπιστώ όμως...

Εικόνα apostolos gaganis

Για την ώρα, δύο οι επιλογές Χάρη. Είτε ένας προμεσημεριανός καφές ή ένα ουζάκι...

Εικόνα Harry red logic

Bright idea!Όλα δεκτά. να το δούμε λίαν προσεχώς!

Εικόνα Romain

Πρόβλεψη:

Θα κερδίσουμε την Οσμανιλσπορ με σκόρερ τον Καρντοσο που θα βάλει περισσότερα από ένα τέρματα. Χατ Τρικ θα κάνει ο Παραγουανος και όλοι θα αποθεωνουν Μπεντο.

Ότι θα πρέπει να τους περάσουμε δεν υπάρχει αμφιβολία. Μέχρι και ο Τζαβελλας, που παίζει στην Τουρκία, δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός είναι κλάσεις ανώτερος.

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι, αδελφέ, αλλά ο Τζαβέλλας δήλωσε ακόμη ότι αυτοί: " Σίγουρα θα κλειστούν με τον Ολυμπιακό, αλλά έχουν ικανούς παίχτες ΜΠΡΟΣΤΑ. Θεωρώ πως δεν θα έχει πρόβλημα ένας ΣΟΒΑΡΟΣ Ολυμπιακός". Ικανοί παίχτες ΜΠΡΟΣΤΑ, σημαίνει να μην κάνει ΣΟΒΑΡΑ λάθη η αμυνά μας, κάτι που το κάνει 2 - 3 φορές μέχρι τώρα σε κάθε ματς σχεδόν. Συμφωνούν επομένως οι δηλώσεις του με το άρθρο μου, που ζήτησα να μην κάνουμε πίσω ΣΟΒΑΡΑ λάθη. Όσο για το ΣΟΒΑΡΟΣ Ολυμπιακός, χρησιμοποίησα πριν καν διαβάσω τις δηλώσεις του, την ίδια λέξη στο κείμενό μου. Ε, εγώ αυτά, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, περιμένω να τα δω την Πέμπτη. Όσο για τον Καρντόσο, τί να πω; Απ΄το στόμα σου και στου Θεού το...έσω ους. Του λόγου μου, τον θεωρώ τέως παίκτη και δεν περιμένω να διαψευστώ. Θαύματα γίνονται βέβαια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Τώραααα...Θεός είν΄αυτός, θα μου πεις.

Εικόνα Romain

Αν δεν σκοράρει πάντως ούτε με τους Τούρκους ο Παραγουανος, καλύτερα να του πληρώσουν το μισό εναπομείναν συμβόλαιο και να τον στείλουν στην Κίνα, την Αραβία ή στη Νότια Αμερική.

Εικόνα apostolos gaganis

Σου ξαναλέω Romain, μακάρι. Κοίτα τον όμως στις φωτογραφίες από κοντά: κάθιδρος και πολύ ωχρός. Αυτό δεν είναι καλό. Σημαίνει ότι δεν έχει δυνάμεις ή, αν θέλεις, οι δυνάμεις που καταναλώνει είναι δυσανάλογα μεγάλες για το έργο που αποδίδει. Θα πρέπει λοιπόν να κουράζεται πολύ και εύκολα. Και τούτο το μαρτυράει στις φωτογραφίες το πρόσωπό του. Περίπου, εξουθενωμένο... Είναι τέως ΑΘΛΗΤΗΣ, ανεξάρτητα αν θα βάλει γκολ ή όχι την Πέμπτη. Η εμφανής ωχρότητά του οφείλεται σε έντονο αγγειόσπασμο που κάνει στα δερματικά αγγεία, για να ανακατανείμει ( πλουσιοπάροχα ) το αίμα στους απαιτητικούς του μύες, στερώντας το από εκεί που δεν χρειάζεται, δηλ. το δέρμα. Αυτό το κάνουν ιδίως οι αγύμναστοι και οι γέροι για μια συγκεκριμένη δουλειά. Είναι 34 ετών βέβαια, αλλά εδώ μιλάμε για την ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ του ηλικία και όχι την ηλικία της ταυτότητάς του. Κανονικά, ο γυμνασμένος θα πρέπει να μην έχει πολύ ιδρώτα στην έντονη προσπάθεια και να είναι αναψοκοκκινισμένος μάλλον ή έστω - ελαφρύτατα όμως - ωχρός. Όχι κερί σχεδόν, όπως είναι αυτός. Αυτά μας τα λέει η Φυσιολογία και η Παθολογική Φυσιολογία. Τον έχω "κόψει" από καιρό. Τέτοιο συμβόλαιο και σε 23 μου φαίνεται αγώνες, έχει βάλει 2 γκολ μοναχά. Δεν τον πήραμε για να κάνει πού και πού καμια ασίστ ή να του κάνουν κανα πέναλτι ( που δεν σφυριέται...). Εδώ ο Πρίγιοβιτς μόλις ήρθε ( δεν ξέρω τί θα βγει απ΄αυτόν τελικά ) κι΄έβαλε 2 γκολ...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

έχω παρατηρήσει κι εγώ μια κεντρική κυάνωση, οπότε υποξυαιμία...
άμα όμως τον πλακώσουμε στις μπελαντόνες για αγγειοδιαστολή και στις κόκες να ανεβάσει σφύξεις ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ, λέμε, Ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι. Στα χείλη έχει κυάνωση. Είναι όντως κεντρική αυτή. Σημαίνει ανεπαρκή οξυγόνωση του αίματος, από αναπνευστικό συνήθως πρόβλημα, δηλαδή ΥΠΟΞΑΙΜΙΑ, ελάττωση του προσφερόμενου οξυγόνου στους ιστούς, καλούμενη ΥΠΟΞΙΑ και εν προκειμένω στους μύες, αντιρροπιστικά μεγάλη αύξηση της αναπνευστικής και της καρδιακής συχνότητας, δηλαδή υπερβολική ταχύπνοια ( έντονο λαχάνιασμα ) μέχρι δυσπνοίας και μεγάλη ταχυκαρδία. Αρκετά είπαμε όμως. Θα μας κοροϊδεύουν ότι παριστάνουμε και τους επιστήμονες...

Εικόνα john

Αφού είμαστε επιστήμονες ρε Απόστολε! Ετσι δεν μας λένε οι απέναντι νομίζοντας οτι ετσι μας βρίζουν ;

Βρίσκεις ομοιότητες στις περιπτώσεις Καρντοσο-Σαβιολα;

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

ο Σαβιόλα «έφτιαξε» τον Μήτρογλου, ο Σαβιόλα ήταν αυτό που παρουσίασε, 2ος επιθετικός, όχι striker και κατ'εμέ βοήθησε αρκούντως.
τον Καρντόσο θα τον συνέκρινα, σαν περίπτωση, με τον Κοβάσεβιτς, ο οποίος όμως προσέφερε πολλά.

Εικόνα apostolos gaganis

Καμιά. Ο ένας, κατώτερος βέβαια των προσδοκιών μας, στη δύση του, αλλά σαφώς χρήσιμος. Ο άλλος, κι΄απ΄ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα, πρακτικά δεν υπάρχει. Σκέφτομαι Μπενίτεζ, Φινμπόγκασον και μου τρέχουνε τα σάλια. Σκέψου...

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Ε, εσείς εκεί στο γκουβέρνοοο! Κάτι τέτοια...υπερώριμα "ονόματα", παρατήστε τα! Αλλαγή πορείας. ΧΘΕΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Η Οσμανλισπορ Αποστολε εχει να κερδισει 2 μηνες τον οποιονδηποτε αντιπαλο της. Πριν 1 εβδομαδα αποκλειστηκε απο το τουρκικο Κυπελλο απο τη 12η στη βαθμολογια του τουρκικου πρωταθληματος Κασιμπασα. Μιλαμε για μια ομαδα με το 1/4, μην πω 1/5 του μπατζετ του Ολυμπιακου, που τα τελευταια 2 χρονια εχει ξοδεψει λιγοτερα χρηματα για μεταγραφες απο τον Αστερα Τριπολης. Ιστορικα, υπαρχει ως ομαδα εδω και μολις 40 χρονια, ενω φετος ειναι η πρωτη χρονια που παιρνει μερος σε ευρωπαικα Κυπελλα, αρα η φανελα της γενικα ειναι σκατοχαρτο και δεν εχει καμια σχεση π.χ. με τη φανελα της Αντερλεχτ που αντιμετωπισαμε περυσι τετοιο καιρο. Απο οπου κι αν το πιασεις, καταληγεις μονο σε ενα συμπερασμα. Αν δεν κερδισεις την Πεμπτη στο Καραισκακη κι αν δεν προκριθεις απεναντι σε ενα τετοιο καφενειο, τοτε καλυτερα να μην ξαναπαιξεις Ευρωπη. Ποτε. Μην κουραζομαστε και τζαμπα, ας συγκεντρωθουμε στα ντερμπι κοντρα στους ''πανισχυρους'' ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, οι οποιοι ''μας προκαλουν και πρεπει να τους απαντησουμε''...

Εικόνα john

Καλά αν λάβουμε υπόψη ποσες τέτοιες ομαδες έχουμε αναστήσει θα παμε στο Δαφνί. Απο Μολντε και Χερενφειν μέχρι Σεντ Ετιέν (τελευταια οταν την αντιμετωπίζαμε το 2009) και Μακάμπι Χάιφα και Τελ Αβιβ. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι γιατι απο τέτοιες ομαδες την πατάμε. Ενα τσαφ του βιανα,ενα κακο διώξιμο του Λεαλι(λεω πράγματα που εχουν γίνει πολλές φορες φετος αρα ειναι πιθανό να ξαναγίνουν ) και μετα άντε να πάρεις αποτέλεμα στην Τουρκία με τον εθνικιστή πρόεδρο τους. Για να μην βάλω στη κουβέντα και την διαχρονική αδυναμία μας στα νοκ αουτ.

Τιποτα δεν θα μου κανει εντύπωση. Ούτε εύκολος αποκλεισμός αλλα ούτε και εύκολη προκριση. Ολα μεσα ειναι που λεει και ο Νικολακο.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

σοβαρός παράγων το ότι ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Άγκυρα.
εάν χάσουν εδώ, στη ρεβάνς, που θα τα παίξουν όλα για όλα, θα το κάνουν κόλαση, ενώ εάν ήταν εκεί ο πρώτος αγώνας θα ήταν ...κυρίες στις εξέδρες.

Εικόνα apostolos gaganis

Την ευρωπαϊκή πορεία της Οσμανλίσπορ μέχρις εδώ, δεν την θεωρώ αμελητέα. Απ΄την άλλη, δεν μ΄έχειικανοποιήσει φέτος ο Ολυμπιακός, δεν με εμπνέει και δεν τον εμπιστεύομαι. Στον βαθμό που θα ήθελα και θα΄πρεπε, τουλάχιστον. Είμαι, ως εκ τούτου, ιδιαίτερα προσεκτικός και φειδωλός στις προβλέψεις μου. Οι φανέλες δεν θα παίξουνε ρόλο μεθαύριο ή η ευρωπαϊκή προϊστορία, ούτε οι χρηματιστηριακές αξίες, ούτε η κακή πορεία των Τούρκων στο τελευταίο δίμηνο. Έτσι άλλωστε διδάσκει και η πρόσφατη ευρωπαϊκή πορεία μας ( βλέπε Μπιρ Σεβά ). Εγώ Σάββα, ειδικά στην Ευρώπη, τους σέβομαι όλους ανεξαιρέτως τους αντιπάλους μας, ανεξάρτητα από βάρος φανέλας, χρημ/κή αξία, ιστορία, τιτλοφορία, κλπ. Γιαυτό και δεν χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς όπως "καφενείο" και τα τοιαύτα. Το΄χω ξαναπεί. Άσημος δεν σημαίνει και ασήμαντος. Η ιστορία μας στον θεσμό, αυτό μου δείχνει. Έχουμε καεί επανειλημμένα από "καφενεία"... Θα πρέπει λοιπόν να βρεθούμε σε καλή βραδιά, να΄χουμε τύχη και ν΄αποφύγουμε τα σοβαρά λάθη για να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό σκορ. Γιαυτό έγραψα για ΣΟΒΑΡΟ Ολυμπιακό. Θα΄μαστε ΕΤΣΙ την Πέμπτη; Διατηρώ ορισμένες επιφυλάξεις. Εξ΄ου και το ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία...

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε, η προσέγγισή σου στο επερχόμενο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι της Πέμπτης είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ !!!!!! Συμφωνώ και επαυξάνω !!! ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Έπαρχε, τον νου σου στην περιφέρεια την οποία εποπτεύεις και την Τσικνοπέμπτη τα...λέμε.

Εικόνα George - Mati

Βλέποντας το παίγνιον εις τον Cosmote TV...... ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ !!!!!